VOFFOR

Da jeg leste at Sophie Elise vurderte å anskaffe seg en Griffon, sprutet Pepsi maxen ut av nesen min:

Dette er samme dama som har dyrevelferd som en av sine viktigste kampsaker. Jeg får si som Kristin Gjelsvik så fint sa det: Nå er det faen meg nok!

Den rasen hun sier at hun har fulgt med på en stund og gjort research på, er en av mange hunderaser med flate snuter. En kan vel nesten si at man må ha befunnet seg på en annen planet om man ikke har fått med seg at disse stakkars hundene (og kattene) ikke har god livskvalitet. Kan det være at det var nettopp der hun gjorde denne researchen sin? Hvem vet, så mye som hun reiser.

Personlig ville jeg nok gjort research hos en veterinær før jeg snakket med en oppdretter, eller søkte kunnskap på en annen planet.

Les hva veterinærer sier om hunderasene med flate snuter i Vetnett HER

Det er alt for lett å bli oppdretter i NKK og det er helt klart at en del oppdrettere bryter paragraf 25 i loven om dyrevelferd. Kan vi egentlig stole på at oppdrettere gjør det beste for dyra? De gjør vel dette for penga? Les hva Noah sier HER

I kommentarfeltet renner det inn med velmenende råd:

Selvsagt svarer ikke Sophie Elise på kritikken. Har hun noen gang tatt kritikk, egentlig? Som regel er det leserne som er “dumme” som har misforstått henne:

Jeg tok meg tid til å lese innlegge en gang til, men fremdeles er jeg enig med alle som ber henne om å ikke være med på å skape etterspørsel av hunder med korte snuter. Så hva hun mener at man ikke har fått med seg av teksten, vet jeg sannelig ikke, men kan “om enn!” ha noe å si?

Slik jeg har forstått kan “om enn” tolkes som et slags “kanskje” eller “selv om.” Hvis hun mener at det er dette som skal være avgjørende for om vi har fått med oss innholdet i teksten eller ei, bør det i såfall være korrekt skrevet. Finnes det noen flinke der ute som kan forklare “om enn”? Spør for en venn.

Miss Sophie sier at hunden hun vil ha må kunne fikse en travel hverdag, være med på det meste og kunne pendle mellom Oslo og Tromsø. Hvilken hund liker å fly? Og å pendle? Her bør heller spørsmålet være om hun bør anskaffe en hund.

Hun fikk kanskje ikke med seg forbudet Norwegian kom med i 2018?

(Skjermdump tv2.no)

Det skal sies at de trakk forbudet to dager senere da de innså at forbudet ble for komplisert å håndheve med tanke på krysning av raser ol. I prinsippet står Norwegian for akkurat det samme, bare at det nå er du som eier så må ta avgjørelsen på om du vil utsette hunden din for ubehag og mulig fare:

(Skjermdump norwegian.no)

Jeg har ikke vært noe fan av Norwegian etter at de sponset en gjeng influencere med tur til Dubai, som jeg skrev om HER , men de får respekt for at de tar dette på alvor. Selv om Sophie Elise er en stor influencer, tror jeg ikke hun skal forvente at Norwegian stiller opp og sponser pendlingen hennes med hund, men man vet jo aldri.

Apropos fly, er det ikke litt ironisk at miljøforkjemperen Sophie Elise, som nå er på reise igjen, flyr halve jorden for å plukke søppel. Vel er det bra at man gjør litt, men come on.

Beklager avsporing. Siden Miss Sophie er Norges største influencer og ofte fronter miljøvern og dyrevelferd, bør hun være sitt ansvar bevisst. Når man gang på gang gjør motsatt av hva man sier, og mener at dobbeltmoral er bedre enn ingen moral, får man, med rette, kommentarer som dette:

Det sitter kanskje noen der ute med en søt liten hund med kort snute, kanskje til og med en Griffon, som vil argumentere for at alt er bra med den de har. Og det er fint det, for det kan gå bra for noen, men vi vet så mye bedre i dag. Jeg velger å tro at de som har anskaffet seg slike hunder, gjorde det av uvitenhet der og da, men de som avler frem disse dyra, vet. Voffor?!

Til sist føler jeg det passer å ta med noe Sophie Elise skrev for en del år tilbake, da hun skulle forklare hvordan man driver en blogg med suksess:

(Skjermdumper sophieelise.blogg.no/kommentarfeltet)

Slik drives den den dag i dag.

Adina xoxo

22 thoughts on “VOFFOR

 1. Takk for at du tar opp et så viktig tema, nemlig dyrevelferd! Takk og takk! Miss Sophie vil gjerne ha en hund som liker å pendle?, og være med på livet hennes generelt. Som en veske en drar med seg. Forkastelig hele greia, orker ikke! Drar til LA for å få den fineste rumpa, til NY for den fineste nesen…. og plukke litt søppel for IG sin del. Her er jeg, se hva jeg gjør. AB mentalitet , A, B og C innlegg. Lenge leve kynismen!

 2. Dagen etter seminaret møttes også Ladlow, NKK og raseklubbene for de brachycephale hunderasene for å jobbe med konkrete avlstiltak rundt BOAS. NKK og de aktuelle raseklubbene vil jobbe videre med dette, og vi vil komme tilbake med informasjon fra arbeidsmøtet, og status i arbeidet.
  BOAS-seminaret
  BOAS (Brachycephalic Obstructive Airway Syndrome) er en samlebetegnelse for luftveisproblemer som kan ramme brachycephale hunderaser (raser med kort og bred hodeskalle og snute). Syndromet karakteriseres av nedsatt passasje av luft gjennom øvre luftveier. Affiserte hunder kan ha symptomer av varierende alvorlighetsgrad, fra milde snorkelyder til uttalte pusteproblemer.
  Jane Ladlow, kirurg og leder av forskningsgruppen for BOAS ved University of Cambridge, ble invitert til Norge for å forelese om BOAS, og gi råd angående avl på brachycephale hunder. Seminaret var åpent for alle, og ble også streamet direkte av Agria Dyreforsikring. Streamingen av seminaret ligger fremdeles tilgjengelig på NKKs Facebook-sider.

  Et tips til kritikker for kortsnute raser – NKK har klare regler for avl av disse. Og erfarne og dedikerte oppdretter gjør sitt beste for at det blir avlet friskere valper. MEN dessverre er det mange som ikke bryr seg og avler kun pga penger og etterspørsel.

 3. Jeg har aldri likt SE noe særlig, men etter dette har hun fått seg en “hater”, og den lille plastukdukka bør bare håpe hun ikke havner i samme område som meg i fremtiden. Knekker henne med ord jeg, så skal hun få se på angst.

 4. Hun må ha en hunderase som kan pendle og like en travel hverdag?! WTF?!

  Må den kunne bestille sin egen flyreise også, eller?

  Får håpe hun ikke er uheldig og får en rase med flyskam og miljøengasjement, da…

 5. Hun er jammen ikke mye smart eller reflektert, i sophies verden er det kun hun selv som betyr noe 😊

 6. Vedr. Sophie Elise sitt innlegg «Den siste dagen». Burde ikke det vært merket? Det inneholder omtale av hennes eget merke, samt at hun har på seg et sponset sett som hun reklamerte for på insta. Hvorfor er ikke dette merket? Forbrukertilsynet neste?

  1. Meg: Innlegget er merket nå😊 Tips til Forbrukertilsynet kan gjøres til Bloggpatruljen på Instagram😊

   1. «Den siste dagen» på SE sin blogg er fortsatt ikke merket på bloggen, selv med to ting som er reklame…

 7. Litt trist, flere bloggere/influencere er med på et samarbeid med Redd barna. Jeg spurte Redd barna om de blir betalt for dette, for da ønsker ikke jeg at mine penger skal gå til dem. Fikk et rundt svar tilbake om at Redd barna har gitt oppdraget til et byrå som tar det videre med bloggerne…Ergo, de får betalt. Trist

 8. «Sprutet pepsi maxen ut av nesen» 😂 Så det for meg og så sprutet maxien nesten ut av nesa mi også 🙈

  Har aldri kommentert på bloggen din/deres tidligere (leser ikke blogger), men har lest denne fra begynnelse til pause og på’n igjen nå! Tusen takk for at du orket å starte opp igjen, du gjør en utrolig bra jobb Adina 🤩

 9. Jeg har vært innom botbbloggen hver dag, i november gikk jeg lei, men i dag oppdaget jeg at det er nytt liv her! Gøygøygøy

  Og nå kommer jeg forseint på jobb😆

  Takk! For! At! Du! Er! Tilbake!

  1. Elisabeth: Tusen ❤️lig for en herlig kommentar som virkelig gjorde dagen😁 Utenom det med jobben da😞 Som også var litt morsomt, da 🙊

 10. Adina, bra du er tilbake! Skjønner st det kan bli stress, men vi er sultefôret på hjelp ang de gale influenserne. Tenk, de har fått betalt av Redd barna for å reklamere, ergo får dessverre ikke Redd barna julepenger av meg, jeg betaler ikke for deres lønn. Og SE reklamerer igjen for narkotika. Dette må tas tak i!

Comments are closed.