BARE EN ARTIKKEL TIL

I dag kom Annijor med et innlegg hvor hun retter skarp kritikk mot VG, som hun vet har fått nyss i at hun har kopiert en annens tekst/dikt i boken sin. Hun ville dermed komme VG i forkjøpet.

Jeg ville også komme både Annijor og VG i forkjøpet, for jeg har visst om denne saken siden fredag. En årvåken og snill leser tipset meg om at Annijor hadde kopiert forfatter Beau Taplin, men beklageligvis klarte jeg å la det hele gå i glemmeboka.

Fra Annijors bok “Bare en natt til:”

Fra boken “Wild heart” (2015) Beau Taplin:

(Skjermdumper priv. og beautaplin.com/Instagram)

At Annijor beklaget for det inntrufne, forsvant dessverre i kritikken mot VG. I stedet for å kalle innlegget feks. “Bare en beklagelse”, Bare en løgn til” eller “Bare ung og dum”, velger hun heller å rette fokuset mot VG. La meg legge til at VG fremdeles ikke har skrevet en artikkelen.

At Annijor ikke evner å ta innover seg at dette er en alvorlig sak, men heller velger å spille offer og skyve ansvaret som hun selv og forlaget har over på VG, det er idiotisk det! Det er helt på sin plass at VG, og sikkert flere andre, vil dekke en slik sak. Det er like mye på sin plass som det var da media skrev om Annijor og andre influencere som var på sponset tur til Dubai, og da hun gav ut bok hvor hun hang ut personer som ikke hadde gitt sitt samtykke til å bli omtalt i boken.

Bare en unnskyldning til:

Da VG mottok tips fant de meget lett frem til forfatteren. Det er ikke så vanskelig, så velkommen til 2019:

(Skjermdump beautaplin)

Da Beau Taplin ble gjort klar over saken av VG, bestemte han seg for å kontakte Annijor for mulig å komme frem til en løsning. Anniken, forelegger og redaktør i forlaget Panta, var alle enige om at de burde kreditere eller skrive “inspirert avi pocketutgaven som skulle utgis snart. Det ville ikke forfatteren. Han sa han ikke følte noe vondt mot Annijor og at de kunne fikse dette uten media. Han ville ha betaling. Om han fikk betaling sier innlegget ingenting om.

Da hun var ferdig med å skrive om hvor mye dritt VG skriver om, etterlyste hun at VG skrev om kleskolleksjonen hennes:

Nyhetssjef i VG Rampelys kom da på banen og svarte i kommentarfeltet hennes:

En leser forklarte Anniken alvoret, og det kan virke som hun tok det til seg:

(Skjermdumper Annijor.no)

Jeg har tidligere sett eksempler på hvor Annijor har “lånt” tekster av andre, både på bloggen og Instagram:

(Skjermdump annijor/Instagram)

Her henviser hun til en side som publiserer dikt, men sier ingenting om hvem som har skrevet teksten. Det blir som å hentet en tekst og henvise til Google eller Pinterest. Det holder liksom ikke.

Ren Poesi vet hvordan det gjøres:

(Skjermdump renpoesi/Instagram)

Når en av Norges største influencer blitt tatt for plagiat sier det seg selv at det blir en sak til. Og om det blir (bare) en sak til, det er vel opp til henne.

OG mens vi snakker om bloggebøker, i dag ble det klart at Anne Brith og forlaget Panta er stevnet for retten. Les i Nettavisen HER Forlaget, eller “Skandaleforlaget” som Annijors forelegger er meget stolt av å bli kalt, er som tidligere nevnt samme forlag som har gitt ut hatboken til Anne Brith.

Han sier videre:

(Skjermdump nettavisen.no)

Jeg tror ikke forlegger Elgurén skal bekymre seg for at vedkommende ikke tør å stå frem. Observerer at han nevner viktigheten av “det frie ord” og at man ikke kan løpe til retten bare fordi man leser noe man ikke liker. Janeidet.

Jeg kunne selvsagt nevnt at jeg synes forleggerens svar minner meget om hvordan Mor sjøl pleier å svare i media, og at jeg hører setningen: “Heldigvis gjelder nødrettsparagrafen også i det digitale rom” ljome i det fjerne, men det skal jeg holde meg for god til.

God kveld!

Adina xoxo

30 thoughts on “BARE EN ARTIKKEL TIL

 1. Å ta skjermdump eller klippe og lime sitater inn i tekstdokumenter, er vel noe vi alle gjør. I blant glemmer man hvor man har det fra. Det er sånt som skjer. Men! Når man _gir ut en bok_ så glemmer man ikke at man IKKE har skrevet noe selv.

  Det er forøvrig nøyaktig samme unnskyldning Eirin Gundersen brukte da hun ble tatt for plagiat for ikke så lenge siden. Hun “mente ikke å bruke dem i eget manus, men har dessverre forvekslet dem med egen kreativ fantasi”. (Ref. vg.no) Gyldendal trakk bøkene hennes umiddelbart.

 2. Dette har jeg faktisk venta på, at noen skal ta tak i alle quatesene Annijor bruker. Både i bok og på Instagram. Flott at hun kom ut med det «før VG tok henne «da… noen må jo ha tipset dem 😉

 3. Har en følelse av at personen bak denne bloggen er den kvinnelige som saksøker AB 🧐

 4. Sophie Elise har også publisert dikt på bloggen sin som hun har tweaker litt på for å gjøre det til “sitt eget”.
  Flaut.

 5. På Instagram har Andrea Badendyck lagt ut et bilde av seg selv med bikkja på armen og skrevet “AD | Mother & daughter selfie😌 😎 Feeling fresh after visiting @akademiklinikkennorge”. Hva er der egentlig hun reklamere for da?

 6. Hvor mange ganger skal man bruke alder som en dårlig unnskyldning når man er en influenser? Det er bare patetisk!

 7. Det er så bra du tar tak i så mange saker bloggere håper vil forbigå i stillhet. De vil veldig gjerne håve inn store summer men vil ikke bli ettergått i den useriøse måten de driver på.
  Uten denne bloggen og asti kunne de holdt på som de ønsker 👍😊♥️

 8. Er så himla enkelt å dra alderskortet i bunken av unnskyldninger der de sitter i sofaen godt innpakket i offerrollen og siste skrik fra Nelly. “Jeg er da bare 18 år…20 år.. 25 år.. 33år..45år, altså NÅR er de egentlig gamle nok til å stå for det de skriver!? De mener at man kan ta plastiske operasjoner og skrive kontroversielle bøker, men stå for egne ord.. Nei gud forby!
  Har man dreti på leggen så må man stå opp for det og det innlegget Anikken publiserte på egen blogg hadde ingen spor av annet en svartmaling av andre. Panta forlag overrasker ikke. Kanskje sparke den som leser korrektur?

 9. Jeg kommenterte under innlegget hennes at ho ikke legger seg flat som ho hevder, men at det ho snarere tvert i mot bagatelliserer det og bortforklarer det med at ho er ung, året er 2019 og at alle deler sitater.

  Deretter spurte jeg om ho ville hatt samme holdning dersom følgende hadde skjedd:
  – Et selskap hadde brukt navnet hennes i markedsføringen av sine varer
  – Et selskap brukte bilde av ho når de reklamerte for egne varer
  – Noen tok et utdrag fra hennes bok og utga det for å være sitt
  – Noen hadde brukt navnet “Knust Porselen” som navn på egen kolleksjoner eller andre varer

  Kommentaren ble ikke godkjent. Det ble derimot støttende kommentarer som er skrevet etter min kommentar. Altså, hva skal man si?🤪🙄

  1. Man kan vel si at hun er som de andre bloggerne som tjener grovt på naive lesere 😊

 10. Hun er litt som andre barn som bruker alder som argument. Når de ikke vil gjøre noe; jeg er tross alt bare fem år. Eller når de skal overbevise mor/far om at de er store nok; jeg er faktisk fem år.

 11. Åh, no vart eg redd!!! Det var heldigvis berre click bait. Eg trudde at no var det slutt, du skulle berre skrive ein bloggpost til..

  Men kanskje det var det det var? Slutt? No?

  Adina?

  ❤️

Comments are closed.