SOPHIE ELISE VS VERDEN

Jeg vet at de fleste har fått med seg “bloggbråket” mellom Kristin Gjelsvik og Sophie Elise. Jeg er også veldig klar over at jeg er sent ute med en reaksjon, men jeg ønsker likevel komme med en. Dette blir et langt innlegg, faktisk som en hel novelle. Pust godt inn og godt ut, len tilbake: nu kjør vi!

I forrige uke delte Sophie Elise nok et kompleks med oss, et som hun sikkert hadde funnet etter timevis i speilet. Og snill som hun er fikk vi med en løsning på problemet:

(Skjermdump sophieelise.blogg.no)

Nesten daglig forteller Sophie Elise leserne sine hvor stygg hun er. Så er det dager med tips til komplekser vi bør se etter og en kvikkfiks for disse. Hun var den som fikk “alle” til å bli klar over at “hip dips” var noe man helst ikke burde ha, og at “hooded eyes” også var noe man ønsket vekk. Nå er det mangel av hår bak ørene som er problemet. Hårreisende faktisk!

Da fikk Kristin Gjelsvik nok og kom med en reaksjon HER. Flere roste Kristin og sa at det var flott at hun turte si det som de fleste bare tenkte. Sophie Elise ble hårsår (og da mener jeg ikke etter den siste tatoveringen) og svarte på kritikken:

At det var? Kjempe saken sammen? Det var nytt og meget interessant faktisk. Men nå var det vel hun som på “God kveld Norge” fortalte at man ikke burde snakke om operasjoner fordi man da normaliserte dem, så mulig det er slik hun mener de to kan samarbeide. Jeg observerer at Sophie Elise skrev dette på en fredda, så man kan jo saktens lure på om hun hadde fått noe godt i glasset attåt. Nei da.

Hva som gjorde at Miss Sophie ikke fikk med seg hva som foregikk i kommentarfeltet sitt vet jeg ikke, men leserne nærmest ropte at det hun delte var ikke greit. Det betydde kanskje ikke noe for henne hva leserne mente, men da Kristin kom på banen, ante hun nok at det var lurt å agere.

Her er “heads up” fra noen lesere:

Sophie Elise tok seg tid til å svare en leser, men ingenting vitnet om noen som helst forståelse for at det hun delte var galt:

(Skjermdumper sophieelise.no)

At noen av hennes unge lesere, helt ned i 11-12 års alderen, løp til speilet for å sjekke om de også trengte tatoveringer, var visst ikke så nøye. Hun måtte da få lov til å være åpen. Sophie Elise mente at Kristin visste meget godt hva hun gjorde, at med det hun sa ville hun skape et rabalder. Slik jeg ser det var det vel hun selv som skapte rabalderet. Det var hun som burde holdt kjeften om nok et kompleks, som ingen visste at de hadde.

Sophie Elise kom med en slags forklaring og unnskylding på Instagram:

Det var ironisk dere. Beklager, men vi er mange som ikke forstår ironien hennes. Når ironien kan få henne opp i slike ting, er det vel på tide å legge ironien på hylla. Jeg har også lagt merke til at “ironi-kortet” og “Jeg er ung-kortet” ofte blir dratt når det vanker kritikk.

Videre sier hun:

(Sophieelise Instastory)

Så postet hun dette:

Ironi? Eller ansvarsfraskrivelse? At hun er Norges (dårligste og) farligste forbilde mener mange stemmer:

(Skjermdump kommentar av theatopstad Instagram)

Kristin svarte HER

Vel, bråk selger og selvsagt vil media selge, dermed kastet de seg på. Heldigvis:

(Skjermdump Dagbladet.no. Les hele saken i Dagbladet HER

Kjente fjes løp til speilet og delte sine tanker og meninger:

Helene Drage og Helsesista mente at Sophie Elises innlegg var skremmende. Funkygine delte en video HER

Live Nelvik kom med en fantastisk oppfordring til Sophie Elise:

(Skjermdumper terjesporsem/Instagram, tegneganne/Instagram, linevictoriahusby/Instagram og Dagbladet.no) Les hele saken HER

Også Isabel Raad ønsket å mene noe i debatten:

Ser man det, ser man det. Frøkna overrasker stort. Jeg merker jeg liker det jeg leser og det gjør meg glad.

NRK skjønte at dette var større enn en krangel mellom to influencere, og Fredrik Solvang inviterte til debatt:

(Skjermdump nettavisen.no) Les hele saken HER

Før det hele startet oppsto det noen rykter om at enkelte ikke ville stille opp i debatten hvis Linnea Myhre skulle delta. Makan!

(Skjermdump linniiie/Instastory)

De fleste tenkte at det måtte være Sophie Elise, men NRK avkreftet det. Heldigvis ordnet det seg for snille jenter og Linnea deltok sammen med Kristin Gjelsvik, Sophie Elise, Journalist i Aftenposten, Helene Skjeggestad Press leder Mina Vinje.

Flere var meget spente før sending:

(Skjermdump espenpalervaag/Instagram)

Debatten

Da Fredrik Solvang startet sendingen kom han med harde fakta:

* 7 av 10 unge føler press om å ha en fin kropp

* 9 av 10 på 16 år vil forandre på kroppen sin

* Halvparten av 15 åringer slanker seg

* 50.000 kvinner har spiseforstyrrelser

Dette er grunnen til at Kristin Gjelsvik og flere med henne sier klart og tydelig ifra at influencere må begynne å ta ansvar. Kristin åpnet ballet med å fortelle hvorfor hun reagerte på innlegget til Sophie Elise. Sophie Elise sa seg enig i kritikken Kristin kom meg og la seg flat, som forventet. Hun sa at hun var der for å lære mere om hvor grensene går for hva man kan dele. Hun var ydmyk og svarte godt for seg. Kristin kom med mange gode poeng og viste til eksempler.

Da Journalisten fra Aftenposten ble spurt om man burde poste slike innlegg som Sophie Elise hadde gjort, svarte hun et tydelig nei. Godt vi var enige om noe i hvert fall, for etterhvert skulle samme journalist komme med dette:

Men i alle dager. Ser hun ikke det store bildet? Det dreier seg ikke bare om Sophie Elise. Jeg ble sittende å måpe, akkurat slik Linnea Myhre måpte da hun hørte hva journalisten sa:

(Skjermdump debatten/NRK.no)

Det sier seg selv at det ikke er bare Sophie Elise som har et ansvar. Venner, familie og ikke minst media, som også Sophie Elise må sies å være, har ansvar. Linnea Myhre sa at jo mere tid vi bruker på å snakke negativt om kropp, jo mere bevisst blir vi og sammenligner oss med andre. Både Kristin og Linnea kunne fortelle at de begge hadde tatt kontakt med Sophie Elise når hun tidligere hadde gått over streken, men at det tydeligvis ikke nyttet.

Leder i Press, Mina Vinje, som er Redd barnas ungdomsorganisasjon, kom på banen og gjorde en meget god figur. Hun kunne fortelle at siden fredag hadde Sophie Elise fått over 2000 stemmer til årets Gullbarbie:

(Skjermdump gullbarbie.no)

Tidligere har Bik Bok og Victoria Secret vunnet prisen. Sophie Elise ønsket å vite om disse stemmene kom før eller etter Kristins video, og Mina kunne fortelle at det var etter. Skulle det ha noe å si? Jeg bare spør. Mina fortalte også at Sophie Elise var nominert hvert eneste år, men da med færre stemmer. Sophie Elise syntes dette var fryktelig trist.

(Ønsker du å nominere noen til årets Gullbarbie kan du gjøre det HER)

Til sist fikk vi høre stortingsrepresentant Mari Holm Løseth (H) fortelle at Høyre har vedtatt totalforbud mot all reklame for plastiske operasjoner. Dette var selvfølgelig Bjørn Jarle Tvedt fra Akademiklinikken sterkt uenig i og mente det var en dårlig løsning.

I ettertid har det kommet reaksjoner på debatten. Erik Fløan (H) syntes Sophie Elise kom for lett unna i debatten og Christine Sundgot-Borgen (PhD-kandidat, Seksjon for idrettsmedisinsk fag, Norges idrettshøyskole) mente det manglet fagpersoner. Jeg har sett debatten to ganger og mener at alle fikk klart og tydelig frem sine synspunkter. Jeg leste at noen savnet en løsning, men når har egentlig en debatt gitt en løsning? En debatt kan vel sies å være begynnelsen på en løsning?

Uansett, etterpå var alle gode venner:

(Skjermdump lasarona/Instagram)

Det var spesielt én ting Sophie Elise sa som jeg reagerte på:

(Skjermdump Dagbladet.no) Les hele saken HER

Da må jeg bare spørre: Siden hun deler de fleste kompleksene sine, operasjonene sine og ikke minst alle diagnosene hun påstår å ha, da må det jo være Sophie Elise AS som snakker? Hvis det var privat ville hun jo holdt det privat. Og siden hun velger å dele komplekser som “hip dips” og tatovering i hodet, så må jo det også kan sies å være bedriften som deler. Ergo er Kristins video ikke et personangrep, som noen liker å påstå:

(Skjermdump VG.no) Les hele saken HER

Det er ingen hemmelighet at det kan være vanskelig å skille hva som er privat og hva som er business, men slik jeg ser det er alt som deles med leserne business. Det tjenes de tross alt millioner på.

Sofie Lekve (filosof):

(Skjermdumper Dagbladet.no) Les saken HER

Siden debatten ikke ga noen løsninger er det nok fremdeles vanskelig for Sophie Elise å vite hva som er greit å dele eller ikke. Et lite tips på veien må være å bruke sunn fornuft og gjerne “Sunn Fornuft-plakaten” i tillegg.

Jeg tror de aller fleste er enige om at influecerne må få gjøre som de selv ønsket med kroppen sin, og de skal selvfølgelig få lov til å prate om komplekser. Men å prakke nye komplekser på folk, komplekser som ingen verken har hørt eller tenkt på som et kompleks, er ikke grei. Ei heller å dele kosmetiske løsninger for disse. Så hva bør Influencerne gjøre når hun sitter der på en operert rumpe? Tja, hun bør vel først og fremst holde den privat. Vise den frem i naturlige settinger, som feks. i bikini på stranden. Når spørsmålene kommer er det sikkert lurt å bare bekrefte at man har operert, men samtidig gjøre det klart at det er privat og noe man ikke ønsker å snakke om. Slik stopper man også spekulasjoner. Det var bare noen tanker fra meg. Har dere noen gode forslag?

Kristin og Isabel har hvert fall forslag til restriksjoner:

Flere Influencere går nå utenfor komforsonen sin for å vise at de har vanlige “skjønnhetsfeil” som deg og meg. Jeg greier ikke helt tro på at Sophie Elise virkelig elsker strekkmerkene. I årevis har denne jenta reklamert for produkter for å bli kvitt disse. Ei heller tror jeg på at hun elsker “hip dips”, selv om hun i debatten prøvde å bortforklarte at hun hadde nevnt “hip dip” som noe man burde trene bort. Hun sa at hun bare hadde nevnt “hip dip” som en artig greie. Og det stemmer at hun prøvde å gjøre en “artig” greie ut av det, men det var ett år etter at hun fikk massiv kritikk for å påføre jenter nok et kompleks, et kompleks som de færreste hadde hørt om:

(29.3.17)

(14.7.18)

(Skjermdumper sophieelise.blogg.no/Instagram)

Hvorfor skal vi denne gangen tro på at Sophie Elise er enig i kritikken og at hun angrer? Bare fordi hun sier så? Vel, kanskje hun faktisk mener det denne gangen, for jeg har kun én gang tidligere opplevd at Sophie Elise har lagt seg flat. Det var da hun reklamerte for botox for noen år tilbake. Så kanskje det bety at “Norges dårligste og farligste forbilde” har tenkt å gjøre noe med den tittelen. Vi er mange som håper.

Samtidig som debatten pågår finnes det alltid noen som ikke gidder å følge med:

(Skjermdump melinajohnseen/Instastory)

Det var tøft av Sophie Elise å stille til debatt, men like tøft av Kristin Gjelsvik som tør å står for det hun mener. Uten henne hadde det ikke blitt debatt.

PS. Bokomtale av Anne Briths hets, hat og sjikane er planlagt å komme i neste uke, men før det er Sett og hørt planlagt.

Sånn, da tror jeg at jeg har fått med meg alt. Ha en fantastisk helg!

– Adina xoxo

68 thoughts on “SOPHIE ELISE VS VERDEN

 1. “Innen psykologi er et kompleks en betegnelse på en gruppe sammenfiltrede følelser og forestillinger som øver en hemmende innflytelse på atferd og tiltro til egen prestasjon i visse situasjoner”. så kan man vel prøve å snu det?
  Vanlige komplekser som nevnes er hooded eyes. så lenge det ikke påvirker synet eller gir hodepine så anse det som mystisk. øyene blir smalere, mer mystiske.
  Hip dips? Har for det første ingenting med vekt å gjøre, det er fordelingen du har genetisk sett fra fett og muskler, sikkert mulig å endre på dersom du virkelig ikke liker det, men det gir deg jo en form utenom det vanlige, som igjen kan føre til mer positiv oppmerksomhet, fordi folk legger merke til deg som unik.
  små pupper, store pupper, liten rumpe, stor rumpe. Alt blir ansett som vakkert i forskjellige deler av verden og forskjellige kulturer. Det finnes ingen fasit på hvordan vi skal se ut. Men Sophie Elise på lik linje med flere andre bloggere og andre influencere prøver å fortelle oss at SÅNN skal vi se ut.
  Jeg har hooded eyes, jeg har mellomrom mellom fortenna, jeg har store pupper, stor rumpe. litt ekstra her og der, men anser ikke meg selv som stygg av den grunn.
  Jeg har gått fra svart hår til blondt hår på en dag hjemme, og har fremdeles hår på hodet. og her kommer de å klager fordi frisøren gjør jobben sin, men det har ført til hårtap?
  Hvordan skal vi stole på de som reklamerer for hårvekst når de har hår fra andres hoder? Kan vi stole på at disse maskene de anbefaler gjør jobben de lover når de er hos hudpleier minst annenhver uke?
  Jeg tror ikke disse menneskene får det bra med seg selv, og kan bli fornøyde før de står på bar bakke i en normal jobb å nærmest lever fra lønn til lønn, måned til måned og ikke har folk som følger med på alt de gjør. Lev anonymt å lev godt. Det finnes faktisk ingen fasit på hvordan vi skal se ut, så hvorfor prøver de stadig å gi oss en?

 2. Knallbra innlegg!! Gleder meg til anmeldelse (pun intended) av boka til Anne Brith !😁

 3. Foråsiresånn; Little Miss Sophie sier i debatten at hun snakker som bedriften der, og hun må få skille privatperson og bedriften, samtidig som hun i episoden med sin far i podkasten sin sier at det ikke er mulig å skille privatperson og bedriften. Siden de begge er Sophie Elise.
  Altså…….
  … jeg orker ikke.

 4. Noe av det jeg reagerte mest på var at hun i mange uker har skrevet på bloggen om at hun har gått til diverse klinikker, fortalt hvilken behandling hun får gjort, navn på klinikken og personen som har utført behandlingen. Noen ganger med før og etter-bilder. Jeg leser det jo som umerket eller gratis reklame, hvorfor ellers skal leserne få så mye info om disse merkelige behandlingene ingen har hørt om, om de ikke også skal gå til Gunda på Hudklinikken og få sprøytet inn noe? Det er noe veldig uetisk og muffens med det, lurer egentlig på om det er lovlig.

  Jeg håper jo at hun tar til seg den saklige kritikken og gjør noen endringer. Dette er vel noe som har ulmet lenge, og mange flere er lei og snakker ut i media (forhåpentligvis ikke kun pga klikk). Jeg tror det er usannsynlig at hun helt slutter med inngrep, behandlinger og andre utseendefokuserte aktiviteter, slik mange skriver i kommentarene at hun burde, og om det er noe hun ønsker vil det ta tid å komme ut av den bobla. Men hun trenger ikke å gi det så mye plass som hun har gjort hittil. Om noen legger merke til noe og spør, kan hun svare de ærlig, men ikke gjøre en svær greie ut av det. Jeg syns det er litt komplisert, for på den ene siden syns jeg ikke man har rett på å vite hva slags inngrep en person, offentlig eller ei, har fått gjort, men på den andre siden syns jeg det blir litt teit å late som ingenting når det så åpenbart er noe som har skjedd og folk spør henne direkte. Altså, jeg blir i grunn fornøyd om hun ikke gjør det samme som med rumpa igjen.

 5. Kjenner jeg er drittlei av hele plasticantasticSofie-hormonkjeftsmellaKristin føljetongen. Annen hver blogg handler for tiden om dette. Men, man får selvsagt flere klikk på egen blogg.

  Det som slo meg, i denne tatoveringshodepinegreia, var at da pilotmannen transplanterte hår, tok fillers (eller restylane?) i leppene var det ikke én eneste blogger som skrev noe. Hvor var Kristin da? Eller LineVH? Eller Asti? Eller du Adina? Jeg så aldri noen skrive et helt innlegg på bloggen sin for å kritisere han som dårlig forbilde. Hvorfor ikke? Kan det virkelig være sånn at kvinne er kvinne verst?

  Kristin er vel heller ikke det beste forbildet. Hun har deltatt på paradise hotell, ikke bare én, men faktisk to ganget, senest i fjor(?). I en alder av tretti år (+-), burde hun i allefall være voksen nok til å si at hun ikke ønsket å fronte et program som handler om KROPP, der folk faktisk opererer seg for å nå opp i konkurransen om å få delta. Et program som også handler om ALKOHOL og SEX. Det ønsker hun altså å fronte, er det et godt forbilde? Snusboksen er ofte i fokus der, Dennisgutten må få sin pris.

  Hun skulle ikke ha barn. Ikke i det hele tatt. De skulle forbli barnløse. Så kan man jo spørre seg, i en alder av 32-33 år, hvorfor har hun ikke sørget for å ikke bli gravid på en bedre måte enn p-piller? Når man er fylt 25 så kan man sterilisere seg.
  På spørsmål om prevensjon når hun ble gravid svarte hun at hun må ha rotet det til da hun var på Torpet, dagene gikk visstnok i surr… Tja, dag en, pille før sengetid, dag to, pille før sengetid…. jeg regner jo med at det var døgn med dag/natt der og. Jeg tror ikke et øyeblikk på henne, beklager, men sånn er det. Hun, som de fleste andre kvinner som har passert 30, hørte klokken tikke,høyere og høyere.

  Altså, igjen. Ønsker du og mener du at du skal ha et liv som barnløs, da sørger du som sagt for at du ikke blir gravid. Ferdig snakka.

  Hun et vegetarianer pga dyrevern og miljø, men fronter reiser og ferier over en lav sko.

  Kristinkompleksfri kunne ikke smile fordi tennene ikke var vite nok, så da måtte det (betalt selvsagt) bleking til.

  Hennes snakk om å hylle det naturlig forsvinner tatoveringer på kroppen.

  Dobbeltmoralens vokter?

  Nei, jeg forsvarer ikke det Sofie har gjort, men hun har beklaget. Hva mer kan hun gjøre?

  Det er rett og slett på grensen til en ny “la oss samle oss i flokk” og ta henne, akkurat som med AB.

  Vi har lest, i alle former og ordlegginger at hun har tatovert hodebunnen. Dette begynner å bli gammelt nytt.

  Så gjentar jeg, siden jeg ikke er i flokk, og derfor må gjenta meg selv, hvorfor skrev ingen blogg om pilotmannens komplekser for høye viker? Kanskje det var han som påvirket først?
  Svarett er enkelt, om enn ikke genialt, han er mann.

  I mellomtiden kjøper vi dyre kremer med gull fra Camilla Phil/Vita, hele halve dråpen i 10 liter….vi spiser collagenpulver og tror at går til hodet (les:fjeset) i følge KristinaA.

  Hvorfor skriver ingen om disse?

  1. Så enig med deg. Syns det blir mye fokus på bare en person når det så mange andre som også kunne havne i kategorien, årest gullbarbie.
   Takk for at du skrev dette.

   1. Som voksen person så blir jeg vell kanskje litt bekymret når det kommer så massivt mot en ung dame som sliter. For hun har virkelig fått passet sitt påskrevet i disse dager. Fortjent, ja men kanskje la det ligge litt og se om hun har lært.
    Men når det kommer til hva vi kan gjøre for å bli pener så er det bloggere som pøser på med tannbleking, pulver, kremmer, hudpleie, beauty boxer , Nelly osv osv. Kjøpepresset er enormt blant unge jenter. Er det så mye bedre?
    Ja jeg prøver å følge med da jeg selv har en ung datter.
    For ikke så mange mnd siden la en ung blogger ut hvordan og hvor hun hadde fylt rompa med fett, beklager husker ikke navn. Ble ikke noe blest om det.
    Vi har mye å ta tak i, er ikke bare S E som har en slk bedrift.
    God helg. 🙂

  2. En smule lei selv, men jeg vet knapt hvem han mannen er, og jeg tviler på tenåringsjenter følger ham i some. Se på antall følgere og alder, og ikke minst hvor lenge de forskjellige har blogget/reklamert.

  3. KariK: Jeg har skrevet om piloten og Restylane her: https://bloggomtoppbloggere.com/2018/04/16/ukas-sett-og-hort-uke-15/comment-page-1/

   Det er mange som fortjener å få et eget innlegg, det er sikkert, men å sammenligne Piloten med hvordan Sophie Elise påvirker, blir feil i mine ører.
   Hva Kristin angår så hadde det vært gøy om hun dukket opp i kommentarfeltet for å svare 😊
   Ja, Sophie Elise har lagt seg flat og beklaget, meget flott gjort. Da kan man ikke forvente mere enn handling 😊
   Ha en fin helg 😊

  4. Ja, hvorfor skrev ikke jeg om Pilotmannen og restylane?
   Jeg startet å blogge i november-18, og da først begynte jeg å dokumentere fra Pilotfrue.
   Pilotmannen tok restylane lenge før det.
   (Innleggene på bloggen før november er fra imgur-samlingen jeg hadde tidligere.).

   Jeg opplever det du driver med (angripe andre) som ufint forsøk på å få dette til å handle om noe annet.
   Pilotmannen er ikke et farlig forbilde ovenfor unge jenter. Det er Sophie Elise. Og det er grunnen til at flere reagerer og skriver om det. Ikke som du antyder at det handler om klikk.

   1. Tilføyelse:
    Dere som må stikke til med
    “Kvinne er kvinne verst”
    hvilket syn har dere på kvinner?

    Jeg er så glad for at jeg har et annet syn/inntrykk av kvinner, for jeg føler meg daglig omgitt av kvinner som vil meg det beste, der vi støtter hverandre. Det betyr ikke at vi ikke kan ta opp det som er kritikkverdig – uansett hvilket kjønn man kritiserer.

   2. Asti du har helt rett i at pilotmannen ikke påvirker unge jenter, men jeg skrev vel heller ikke det? Derimot kan han påvirke unge guttter. Det er faktisk flere gutter enn jenter som tar livet sitt hvert eneste år. Gutter er også sårbare, de føler på samme kroppspress som jenter. Det er flere gutter enn jenter som dropper ut av skolen.
    Jeg kunne sikkert skrevet et helt blogginnlegg om gutter og komplekser, men jeg ser ikke helt hensikten.
    Vi har to kjønn, begge lar seg påvirke. Å si at han ikke påvirker noen er i beste fall uvitenhet, i verste fall naivt.

   3. KariK:

    Du skriver “Å si at han ikke påvirker noen er i beste fall uvitenhet, i verste fall naivt.”

    Nå skrev jeg jo ikke det da…. 🤣

    Unge gutter følger ikke Pilotmannen, og ser opp til ham slik mange unge jenter gjør ovenfor Sophie Elise. Det er skilnaden mellom hans påvirkning og Sophie Elise sin, der hun ender opo som et farlig forbilde. Og derfor kommer det mer reaksjoner.

  5. Hva SE kan endre på? Hun kan slutte med å selge inn komplekser for å tjene penger på det.

  6. Hva i all verden har Kristin Gjelsviks graviditet noe med dette å gjøre? Makan til ufin avsporing.

  7. Synes kommentarene dine om graviditeten til Kristin er helt uakseptabel. Så nå kan ikke noen få ombestemme seg? Kan man ikke bli gravid uten å ha planlagt det og få lyst på barnet? Hvis man er lei personangrep på. SE, så må man klare å ta Kristin på sak og ikke person. Du finner jo bare på grunnet til å mislike henne… Grunner som jeg tror du er alene om å ha.

  8. Helt enig…..når man først skal ha en debatt om dette,må man ta for seg alle influencere. Gode poeng👍🏻

 6. Folk burde vel egentlig fått hele denne stormen med seg fra starten. Dette er ikke ett personangrep mot personen Sophie Elise, men bedriften. Sophie Elise sitt AS – og sånn influensere er idag, levende reklameplakater, så går det jo på en måte inn på selve Sophie som person.

  Jeg hyller Kristin for at ho turte å si ifra. Jeg blir helt matt over hva som kan fikses på av kropp og utseende – så lenge man har penger. Og jeg blir provosert over hvilken offerrolle hun inntar på den ene sosialemedien, den andre gjør ho narr av situasjonen på og den siste medien kommer dobbeltmoralsken frem. Den jenta er et tydelig bevis på «hot mess» i hode.

  Ja, det er synd at folk ikke kan oppføre seg på sosialemedier, som det å bokstaveligtalt slenge dritt eller komme med drapstrusler. Veldig synd og det fortjener faktisk ikke Sophie. Også er det synd at folk sier at Kristin har oppfordret folk til å slenge dritt eller skrive drapstrusler – men jeg tror det har vært et betent tema lenge. At Sophie får ture og styre med operasjoner, inngrep og skjønnhetsbehandlingene sine, vi får opplysninger om komplekser, rabatt på behandlinger og hvor behandlingene kan utføres.

  Håper av hele mitt hjertet at den jenta får hjelp med et godt støtteapparat rundt, fordi ho kan umulig være frisk i topplokket. Det må jo være en sykdom å lete etter så masse «feil» med seg selv og fikse på hver minste lille ting. Jeg er rystet.

 7. Beklager – men denne saken om Anne Brith og truslene; har dere blitt kneblet? Synes det er underlig at kommentarfeltet er stengt og at innlegget ikke er på facebooksiden deres.

  1. Cecilie: Det er ingen som er kneblet 😊 Kommentarfeltet blir automatisk stengt når det har gått en viss tid. Jeg lurer på hvorfor🤔
   At innlegget ikke ligger på Facebook er rett og slett en forglemmelse 😞

 8. Så bra at du også belyser denne saken Adina!

  SE var mer eller mindre pent nødt til å stille opp. Hun hadde fått enda mer pes om hun ikke hadde det. Men hun er den mest selvmotsigende og kyniske av bloggerne i dag. Jeg biter overhodet ikke på dette “stakkars meg, jeg legger meg helt flat”. Hun har alltid vært den bloggeren som har mest fokus på kropp, komplekser, slanking og operasjoner. Og hun kommer til å fortsette med det. Hun stiller til debatt, usminket og ydmyk, med et innøvd manus. Dagen i forveien la hun ut et bilde hvor hun poserer i g-streng med tekst “norges farligste forbilde”, det bare viser hvordan hun “pisser” på den kritikken hun hadde fått de siste dagene. Nei, når det gjelder SE, så tenker jeg heller at “Jeg tror det når jeg får se det”.

  Selvsagt skal foreldrene i hovedsak gjøre en jobb med å påvirke barna sine i riktig retning. Men ærlig talt, Unge jenter (og gutter selvsagt) har tilgang til SoME overalt uten at foreldrene kan kontrollere det til enhver tid.Nå er det på tidet at bloggere tar ansvar også!

  Ellers vil jeg si at vI har savnet deg, og håper det står bra til med deg Adina <3

 9. Et punkt jeg synes burde vært tatt med i debatten er at barn og unge ikke alltid klarer å skille hva som er reklame eller ikke,og det er jo særlig vanskelig hos bloggere som pakker inn reklamen i hverdagslige innlegg. Dette var jo noe Kristin så vidt fikk sagt noen ord om

 10. Supert innlegg 👏
  For ikke å snakke om lærerikt for ei gammal kjerring, jeg hadde aldri hørt om dip hips og hooded eyes 🙈 Hadde jeg gidda (les; brydd meg), så hadde jeg løpt til nærmeste speil for å sjekke om dette var noe jeg hadde! Men jeg sitter så godt og kaffen er god akkurat her 😁
  Ha en strålende flott helg, Seinare ❤ Jobben du og dine hjelpere gjør er gull 🏆

 11. Flott og oversiktlig innlegg! Er jeg den eneste som synes det var inntresangt SE møtte opp helt uten exctension / parykk og så naturlig sminket? Beklager altså, men den dama er kynisk så det holder!

 12. Takk Adina for flott innlegg 🙂 godt å se deg her igjen.

  Jeg blir irritert når jeg leser at noen mener Kristin Gjelsvik mobber SE. Det er så langt fra sannheten som mulig. Takk til Kristin for at hun satte saken på dagsorden. Hun er tøff som gidder, for hun visste garantert at det kom til å bli bråk. Jeg har ingen tro på at SE hadde tatt noe som helst til etterretning om Kristin hadde tatt en samtale alene med henne.

  Jeg har heller ikke tro på at SE har skjønt alvoret. Hun driver brannslukking på høyt nivå nå med at hun stiller opp i media tilnærmet usminket og i normale klær. Hun bekrefter at hun ser helt alminnelig ut uten filter, photoshop, et tonn sminke og parykker, og det er bra og et stort pluss. Hadde hun vist sitt sanne jeg oftere, hadde kanskje flere unge jenter/ungdommer skjønt at de bildene hun viser verden lyver så det holder. Nå spiller hun på ungpike-looken sin for å fremstå som så ung og uskyldig. Hun er ikke det, hun er voksen og har drevet business i mange år nå. Men, det er alltid noen som lar seg lure.

  Når tid ser vi henne i en slik kjole hun fremsto i på Senkveld (her er jeg rimelig sikker på at hun hadde parykk/løshår, for så tykt hår har hun ikke)? Når tid ser vi henne i normale klær som hun hadde på et instagrambildet der hun holder en plakat for klimaet? Det hun nå gjør er kun for å beholde følgere og komme seg opp i status igjen.

  Til vanlig er hun opptatt av å være halvnaken og vise kroppen sin frem. Sjekker jeg snapstoryen til mine venner kan du være sikker på at hun kommer opp som reklame innimellom snuttene. Jeg er så møkklei av hair care, bio oil, pupper og rumpe, reklame for klær og møbler, Floyd og Cubus, Europis og gudene vet hva! Kan hun ikke bare ta en pause fra sitt overeksponerte ego? Jeg er helt enig med Live Nelvik og tenker hun hadde hatt godt av en svært lang pause uten nett. Det kommer dessverre ikke til å skje for hun tenker kun penger, penger og atter penger.

  Når ting roer seg er hun tilbake med halvnakne lolitabilder, sutring over komplekser og nye reklamer for produkter som ikke virker. Og så eksponert som hun er, er det umulig å unngå henne. Jeg er så himla lei!

  1. Så sant Asti, godt det kommer frem med jevne mellomrom hvor kynisk og utspekulert hun faktisk er. Måtte alle som følger henne innse dette. Jeg blir rett og slett flau når jeg ser unge kvinner på opp mot 30 år som liker det hun legger ut. Snakk om å være manipulert av SE. Huff…..trist er det!

   Er så glad for at du Asti og Adina er en viktig og flott motvekt i en falsk bloggverden. Takk <3

 13. Jeg lurer litt på om Adina og Asti enten er samme person eller kjenner hverandre og har et nært vennskap, der Adina sin rolle ser etter hvert ut til å ha blitt en blogg som er rimelig identisk med Asti sin, med tanke på hvem som omtales. Asti kommer inn i kommentarfeltet og henviser til egen blogg.

  Etterhvert vil Adina sin blogg ha sjeldnere innlegg for så å bli borte, for normalt tillater ikke bloggere at andre får reklamere for egen blogg hos dem. De vil ha trafikk og klikk selv og det råder nok en viss frykt for at leserne vil foretrekke den andre bloggen, de taper da penger.

  Bare en tanke som slo meg, mulig jeg har lest for mange konspirasjonsteorier en plass🤔

  1. Godt mulig du har lest for mange konspirasjonsteorier🧐
   Jeg ser det heller sånn at disse to bloggene utfyller hverandre.
   Når det gjelder å reklamere for hverandres blogger, trafikk, klikk og penger, er det på sin plass å minne om at ingen av disse driver kommersielt.

  2. Anonym vedr. “Jeg lurer litt på om Adina og Asti enten er samme person eller kjenner hverandre og har et nært vennskap…”.

   Jeg er ikke Adina, og vet heller ikke hvem hun er i virkeligheten. Er imidlertid smigret over at du tror det, da jeg beundrer Adina og jobben hun gjør her inne. <3

   Jeg tjener ikke noe på bloggen min, og har ingen ønske eller behov for det, men vil gjerne at folk skal lese det jeg skriver. Derfor lenker jeg, hvis det passer seg slik. 🙂
   Håper det er i orden for Adina?

 14. Jeg reagerer når jeg ser bildet SE legger ut dagen etter innlegget. Hun må hylle strekkmerkene fordi det er det ingenting i verden som kan fikse. Det er grunnen! Ikke laser, ikke kremer. Nada. Dette har hun selvsagt sjekket ut, om må derfor omfavne dem. Hun er er skrekkeksempel hvor forandret en kan bli av kosmetisk kirurgi. Og pilotmannen er slett ikke bedre. Han pynter og fyller på. Dårlig forbilde. Det som forundrer meg, er at flyparet virker «fredet» her inne. Når noe er blitt skrevet om de, blir det fort slettet. Er det Sdvokat de truer med? BloggerNorge er ikke annet enn trist lesning, og jeg er glad at denne bloggen holder for meg.

  Jeg fjernet noen ord -Adina

  1. Hvis kommentarer om Flyparet har blitt slettet så er det fordi retningslinjene ikke ble fulgt. Ingen er «fredet.»

 15. Blir lei av Sophie Elises nye «kom og trøst(ta) meg-blikk», ny greie med se på meg «uten» sminke, og offer, offer, offer. Blir lei av sraad som «reklamerer» kun for fylla, shopping, fest og drit. Ufattelig tomhjernet uviktig blogg som ikke har et eneste samfunnsmessig aspekt annet enn overforbruk av alt, og hun lover alltid masse ting til leserne som aldri blir noe av fordi hun er for opptatt med festing. Siste bilder på bloggen hennes: (noen som har tatt for mye fillers?
  Blir syk av AB som har gjenåpnet bloggen. Hun ble spurt på insta hvorfor hun hadde åpnet bloggen igjen. Hun svarte, aldri mer blogg, det er et magasin!!!! Men: Bloggen er gjenåpnet, barna eksponeres på insta, what else is new? Er møkk lei av CBE som har fått veldig, veldig mange kommentarer ang hjelmbruk, trykker sikkert de fleste, men svarer ikke, har vel ikke guts nok. Tilslutt, SE og Kristin Gjelsvik fronter veldig vegansk kosthold, uten å informere hvordan man skal kunne opprettholde et sunt liv med det kostholdet… Utrolig mange «farlige» bloggere

  1. Så enig med deg i at det er mange farlige bloggere som bare skriver om dritt. Men når skal vi bli provoserte nok til å slutte å lese de? Det er jo vi som betaler for Sophie Elise sine behandlinger, Sraad sine fester og turer til Dubai, CBE-barna sine rosa matchende prinsesseklær og overdådige bursdagsfeiringer. Vi burde fokusere på en boikott av bloggere som er usunne forbilder, for det er kun vi lesere som har makta!

   1. Jeg er så enig med deg. Har skrevet det samme mange ganger. Det er også vårt ansvar. Vi må slutte å lese de bloggene som fremmer det vi ikke ønsker.

    Det eneste språket de forstår er penger. Mindre klikk genererer mindre penger. Færre lesere generer færre annonsører.

    Dessverre er folk alt for nysgjerrige, alt for opptatt av drama og intriger. Og hva skulle de ha å skrive om og kritisere på diverse forum om de ikke leste bloggene?

    Jeg har aldri vært noen stor leser av blogger, men av og til har jeg vært innom. Nå går jeg konsekvent bare inn på et fåtall.

   2. «Overdådige bursdagsfester»? Når ble selskap hjemme med ballonger, mat, hjemmelaga discokule og venner overdådig? Bare fordi det ser pent ut betyr ikke det er overdådig.

 16. Når denne bloggen var operativ og jevnlig oppdatert så ble i hvert fall min nysgjerrighet mettet og jeg klarte å holde meg unna å gi bloggerne klikk – og leste heller det mest juicye her. Kanskje det er eneste løsning for at folk skal kunne boikotte bloggere? At noen driver en “sladder”blogg?

  1. Men må man ha denne “sladderen”? Er folk avhengige av å vite hva bloggerne gjør? Og hvorfor?
   Personlig synes jeg det er viktigere å holde meg oppdatert på familie og venner enn totalt ukjentes mennesker.

   1. Dessverre så er vi det. En grunn til at se og hør har gått rundt i alskens år. Og hva gjør du på denne bloggen isåfall?

   2. Opplever det som veldig respektløst at du kaller det som kommer frem i denne bloggen som «sladder», det er det ikke.

 17. Da jarhar jeg opplevd en feekk CBE. Kommenterte bare at jeg ikke ble fristet av kjøleskapet, og hennes svar gikk på at det var synd jeg ikke ble fristet av nat. For en som har slitt med mat, er det faktisk ganske på kanten!! Og jeg som faktisk har forsvart henne opptil flere ganger.

  1. Syntest ikke du at du overdriver litt? Hun kan ikke vite dine personlige problemer? Du komenterte på eit matinlegg, fikk svar ang. mat inlegget? 🤦🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

   1. Jeg sa ikke jeg hadde matproblemer nå. Reagerte bare på at hun trodde hennes kjøleskap var representativt for all mat som kan eksistere….

 18. Visste jo at AB ikke la ned bloggen. Kun for mersalg av boken. Skikkelig utspekulert den dama. Interesserer meg null å klikke meg inn på hennes blogg. Kaller hun det et magasin?? Jaja, jeg skal ikke sjekke hva det er, men da kan hun kanskje føre opp på CV at hun er redaktør og eier av et magasin. Ohlala sier jeg.

  1. Sjekk AB sin insta. Hun svarer en leser på et av innleggene, at man ikke skal være så opptatt av detaljer…spørsmålet går på hvorfor det fortsatt står «bloggfeed» i «Magasinet» Leseren blir bedt om å ikke bry seg…

 19. Sophie Elise ; jeg har hår under armene fordi jeg er lat.
  Også Sophie Elise: bruker 2 timer på og sminke og ordne hår

Comments are closed.