14. GJESTEINNLEGG

MINE NÆRMESTE

Av Fiona

Så søt hun er! Ja aldeles nusselig er hun der hun sitter på kjøkkenbenken i den nye rutete pysjen fra Knøttegull mens mor lager kakao. De brune krøllene, og de skjønne smilehullene!

Jeg humrer for meg selv mens jeg betrakter de nye bildene på bloggen, og kjenner en inderlig ro bre seg i meg. For ENDELIG har Fie Fikenhus lagt ut nye bilder av Sol – en stund trodde jeg hun var påvirket av den idiotiske diskusjonen om eksponering av barn i sosiale media. Som om ikke foreldrene selv vet best for sine barn! AAARGH, jeg blir så provosert! Hva skulle være skadelig eller farlig med de søte, uskyldige bildene? Heldigvis ser det ut som Fie har snudd, dessuten tror jeg nok hun forstår at hun må vise fram datterskatten for å holde lesertallene nogenlunde oppe.

Fie Fikenhus er jo definitivt ikke norges største blogger lenger. Noe som er helt uforståelig, og ikke minst urettferdig etter min mening. Jeg simpelthen elsker henne!

Enda godt min lille Sol i det minste har vært å se både på snap og instastory, hver eneste dag! Hvis ikke ville jeg blitt gal….

Stakkars Fie, tenk at Tor forlot henne! De sier at hun drikker. Før la hun ofte ut bilde av at hun nøt et glass vin, men aldri nå lenger. Men jeg har jo sett at hun fremdeles liker å lande i sofaen med ett glass eller to (eller tre) etter en hektisk dag. Eller i badekaret med vinglasset stående ved siden av. Noen ganger (hvis hun ikke er nøye med gardinen), har jeg sett henne sminkeløs og gråtende der nede i badeskummet.

Jeg scroller gjennom arkivet på bloggen, ja jeg er såpass godt kjent der inne at jeg vet hvor jeg finner de koseligste bildene.

Bildet er hentet med tillatelse fra https://svgsilh.com/image/150097.html

Der er ultralydbildet – for en dag! Det var så spennende at jeg nesten ikke klarte å vente! Jeg visste jo ikke en gang om det ble jente eller gutt!

For ikke å snakke om fødselen! Helt stille både på blogg, instagram og snapchat, så jeg visste jo at noe var på gang. Jeg klarte nesten ikke å spise den dagen! Og endelig kom hun, 3 april. Bare 2460 gram! Dagen etter gikk jeg flere timer rundt på Heihå sykehus for å få et glimt, ja jeg ble faktisk nærmest jaget til slutt! På Barsel kom jeg ikke inn, enda jeg hadde med blomster!

Og der er den første trilleturen vår i den lekre vogna fra Trillmegmor, jeg holdt meg på god avstand, men vi gikk faktisk helt til Bokormlia, med innlagt ammepause ved Lillevann underveis. En nydelig dag var det, varmt og fint.

Jeg klikker meg inn på dåpsdagen. En gjennomført drøm i rosa og creme, fantastisk dag! Selve dåpen var i Heihå kirke, 24.06.12. Gjett hva som er yndlingsbildet mitt? Jo, bildet av gjestene med dåpsbarnet på kirketrappen. Der kan man faktisk så vidt skimte meg i bakgrunnen! Helt i utkanten til venstre, mot kirkegården står jeg, haha! Ikke så lett å se, jeg er nesten skjult bak hekken, men ansiktet mitt lyser hvitt.

Og så første skoledag da! Jeg blir nesten rørt av bildet, lille Sol trippende hånd i hånd med mamma. Så søt i den rosa kjolen fra LillePrinsesse og den lille ranselen (Tror den var fra BoBo). Jeg husker jeg skalv av spenning der jeg sto skjult bak bjørketreet, og de passerte bare noen meter fra meg. Det var en stor dag for oss alle!

Nei, her kan man ikke sitte! Jeg sukker tungt mens jeg møysommelig reiser meg. Knærne er ikke som de en gang var, men jeg skal gå en tur ut. Jeg sjekker klokka, det passer fint nå. Det er kjølig ute, så da blir det den grå jakken med hette.

Jeg går den faste ruten mot Heihå skole med hetten trukket godt over hodet. Det blåser friskt, og det dugger på brillene. Jeg ser henne med en gang, de vakre brune krøllene som danser i vinden og den nye rosa jakken fra Barnetditt.

Lurer på om kosebamsen Biba er med på skolen i dag? Den var jo med i barnehagen i alle år, ja den var med overalt! Kanskje ligger den i hylla hennes inne, hylla med det lille skilpaddemerket og navnet SOL i gule bokstaver. Kanskje ligger den der, sammen med lua hennes som dufter av sjampoen fra Honeyshamp? Jeg går dit av og til mens barna er i klasserommet. Bare for å lukte. En gang tok jeg med lua hennes hjem, ikke pent gjort….Men jeg måtte. (Det var den grønne lua fra HeiSveis, 13.02.15 med SOL brodert på.) Den har sin faste plass hjemme hos meg nå.

Gjett om jeg ble ekstatisk da jeg under en reise i Danmark fant en identisk Biba i en butikk! Og gjett om jeg var rask til å kjøpe den da!

Jeg huker meg halvveis ned bak søppelstativet mens jeg lirker kosebamsen opp fra veska. Herfra har jeg oversikt over hele skolegården. Hun er ikke langt unna, så jeg løfter Biba mot gjerdet mens jeg roper med tilgjort pipestemme:

-Sol! Sooool! Biba leter etter deg!

Hun snur seg forvirret og usikker, men lyser opp og kommer løpende ved synet av bamsen. Hun strekker ut en liten hånd og tar tak i den med et stort smil. Hjertet mitt banker fort og hardt. I det samme ser jeg læreren komme, jeg river til meg bamsen, og stapper den tilbake i veska mens jeg går så fort jeg klarer derfra. Forbannet at læreren måtte ødelegge dette! Alltid er det noen som skal ødelegge!

Bildet er hentet med tillatelse fra http://www.mediaset.it/quimediaset/articoli/su-premium-crime-arriva-stalker-la-prima-serie-tv-sullo-stalking_20988.shtml

Jeg setter meg på en benk i parken mens jeg prøver å kontrollere raseriet jeg føler. Og for å vente. Tenker at egentlig er jeg heldig. Har jo hørt om mange som har sine nærmeste på en annen kant av landet, ja noen faktisk i utlandet. Mens jeg kan se mine hver dag.

Hadde dog vært på sin plass med en smule takknemlighet da…Jeg som har vært trofast leser av Fie Fikenhus fra hun startet å blogge. Alle de fine kommentarene jeg har lagt igjen på bloggen disse årene! Før takket Fie. Skrev takk, og kanskje klem. Smilefjes. Hjerte. Alltid! Nå blir ikke kommentarene mine publisert en gang. Og alle blomstene og gavene jeg har kjøpt og sendt – aldri nevnt på bloggen! Det føles bittert. Men nå må jeg først og fremst tenke på Sols beste, og ikke la det noe betente forholdet mellom meg og Fie ødelegge for oss to.

Det begynner å bli mørkt og kaldt da jeg legger kursen mot Stalkerveien 23. Et nydelig hus har de. Jeg sniker meg målbevisst mot kjøkkenvinduet som lyser varmt og innbydende. Der inne kan jeg se Fie rigge opp fotoutstyr, og på benken står en blå tallerken med to små kjøttboller på et salatblad. Da blir det nok oppskrift i morgen på bloggen!

Men i alle dager! Der ligger altså Sol på gulvet i strømpebukse og skitten genser! Og hun gråter! Si meg – skal ikke Sol sitte på kjøkkenbenken mens mor lager mat? Bustete på håret er hun også, og snørrete. Jeg får bare lyst til å ta henne med meg hjem, og kjenner et hett raseri mot Fie bygge seg opp inni meg.

Jeg vurderer å gå på baksiden av huset, til inngangspartiet. Liste meg inn, opp på loftet til Sols nydelige rom og vente på henne der. Andre dør til høyre, merket SOL med store, gule trebokstaver fra Knirk. I hjørnet ved vinduet, i det Fie kaller “eventyrstolen” kan jeg sitte og vente til hun kommer. For jeg vet jo at hun liker å leke på rommet sitt etter middag.

I det samme ser Fie opp, og møter blikket mitt. Jeg kan ikke høre henne, men ser at munnen åpner seg til et skrik. I neste sekund har hun mobilen mot øret. Det var da forbasket ubeleilig at hun så meg akkurat nå! Og voldsomt som hun overreagerer da!

Jeg trekker hetten godt rundt hode og ansikt, og går så fort knærne tillater. Ut av hagen, ned bakken og videre langs den traffikerte veien. En politibil passerer. Snart hjemme.

Jeg synker ned foran pc-en. For en hektisk dag dette ble!

Jeg oppdaterer siden “Fie Fikenhus blogg”…. Intet nytt. Da blir det å kose seg litt med arkivet før jeg går til sengs.

Tror forresten jeg skal printe ut det bildet av gullungen, der hun sitter på kjøkkenbenken og smiler. Koselig å ha på nattbordet, eller innrammet på veggen sammen med de andre.

Jeg er litt skjelven, men det gikk bra. Denne gangen også

-Fiona

67 thoughts on “14. GJESTEINNLEGG

 1. Dette var så spot on at jeg ble kvalm👏👏 Dette skjer garantert i skrivende stund!

 2. Wææææ! Helt uforståelig at bloggere med barn tør å dele så mye fra livet sitt. For slike mennesker som jeg-personen her, finnes. Sånn helt på ordentlig.

 3. Et creepy og veldig tankevekkende innlegg! Tenker nok at dette er et høyst realistisk scenario i tillegg.

  Måtte det vært så vel at enkelte rosabloggere som fremmer barna sine får en kraftig aha-opplevelse og begynner å tenke seg om.

  Supert innlegg, et av de beste jeg har lest!

 4. Flott gjesteinnlegg🙏🏽 Hadde dette vært pilotfrue hadde stalkeren også visst hva slags alarm de har. Hadde stalkeren fulgt CBE hadde hen visst hvordan barnehagen til mindreårige ser ut, hadde dette vært ABD hadde stalkeren visst når dattera trener eller når ungene er alene hjemme fordi mammma fester med PH folk.

  1. CBE har aldri lagt ut noe fra barnas barnehage som jeg har sett. Og jeg følger relativt godt med.

   1. Jo, da de bodde i Siljan svarte hun bekreftende under et bilde på Instagram der en spurte om det var en navngitt barnehage. Jeg husker ikke navnet for jeg er verken lokalkjent eller interessert, men jeg husker det så godt fordi jeg reagerte på det siden hun hevder at en stalker kom på døren hjemme hos dem og jeg syntes det var underlig at hun ville bekrefte hvor barnet hennes går i barnehage.

   2. Du har rett men også feil. Hun la ut bilder av seg selv i barnehagen med stiletthæler, men mulig at det var i Siljan når jeg tenker meg om.

 5. Wræææl!! Spot on!! Skummelt, men man skal ikkje se bort fra at det finnes noen av disse til en hver av Bloggerne som er i denne kategorien! Skummelt!

 6. Takk for at du skrev dette. De som leser seg “blinde” på repetitive tekster, kommer til å sette kaffen i halsen.

 7. Slik er det, og bloggerne fnyser av kritikerne og sier det er deres barn og deres bestemmelse …
  Takk for ekkelt/godt innlegg! Og trist. 😔

 8. Jeg trodde innlegget var skrevet av en bestemor som ikke får se barnebarnet sitt…

 9. Adine : Dette innlegget burde kommet ut og truffet alle MAMMA Bloggerne midt i postkassa!! 😲 Nå vet eg ikkje hvor du publiserer innleggene dine? Misforstå meg riktig, eg får dem bare på mail men eg ser ikkje bloggen din “der ute” om du skjønner 🤔

  Hvis det er en mulighet for det så kunne eg virkelig tenkt meg å poste dette på min blogg! Eg ligger ganske høyt opp på Blogg.no sin Toppliste og vil gjerne tro at eg treffer noen av de som burde lest det midt der det bør treffe. Innleggene mine ligger jo midt mellom bla Pilotfrue og andre bloggere med barn f.eks + at bloggen min publiseres på ALLE bloggrupper på Facebook.

  Gi meg et Pip om det er aktuelt 👍 Selvfølgelig så tar eg ikkje æren for innlegget men skal /kan kreditere den som æres bør 👍

  Vibbedille 😊

  1. Vibbedille: Jeg når ut til mellom 4500-7500 daglig så noen er det😊 Du må veldig gjerne låne teksten slik at flere kan få lest den😊

   1. Anonym: Det må være rom for å gjøre positive endringer for barnet. Det hele dreier seg om å få foreldre til å forandre holdninger 😊

   2. Adine: forfatteren av innlegget tok kontakt m meg. Da hadde eg lagt det ut slik at eg linker til din blogg, 😊

    Eg har ikkje tenkt å bruke plassen i dette kommentarfeltet på å diskutere, men eg har aldri lagt skjul på at eg har blogget om Jr. Etter at han startet m kampsport har det blitt en naturlig del av min hverdag. Mener jo bestemt at det ikkje kan sammenlignes i hvordan små Blogg barn i dag blir brukt både med og uten sponsorer inne i bildet.

    1. Vibbedille: Tusen takk for fine ord på bloggen din ❤️
     Jeg vil samtidig få takke Fiona for et fantastisk innlegg 👏🏻😍 La det komme flere! 😊

  2. Adina
   Selvsagt er det rom for å gjøre endringer. Men, når en blogger går ut mot andre bloggere som eksponerer barn, vil advare andre, så bør de vel, i ærlighetens navn, skrive at de selv har eksponert barn og at det var dumt. Eller skal man bare hoppe bukk over sånne små trivialiteter?

   Resten av innlegget er moderert for brukerdebatt -Adina

 10. Dette innlegget minner meg om en opplevelse jeg hadde for rundt ett år siden…

  Instagram-mamma (30k følgere) er gift med norsk kjendismann. Hun har ett barn fra tidligere forhold. Dette barnet dukker stadig opp i instagramfeeden til instagrammammaen og selv om jeg ikke følger denne profilen dukker bildene hennes ofte opp på discover-siden.

  En dag ser jeg instagrambarnet på butikken med sin biologiske pappa. Problemet er at jeg ikke innser hvem dette barnet egentlig er, og ettersom jeg jobber med barn trekker hjernen min konklusjonen om at dette er et barn jeg kjenner fra jobb.

  Før jeg sier hei, kommer jeg heldigvis på hvor jeg kjenner barnet fra og holder meg godt unna.

  Men det fikk meg til å tenke på hvor mange mennesker som faktisk kjenner til dette barnet, hvor mange av de ville gått bort og hilset (potensielt skremt ungen), og hvor mange av de som har dårlige intensjoner.

  1. Potensielt skremt ungen? Faren er at de ikke ville skremt ungen. De vet jo hva ungen heter og vet ellers alt om foreldrene. Ungen vil føle at de de menneskene kjenner den og vil derfor ha tillit til dem. Nettopp det som er livsfarlig om noen med dårlige intensjoner tar kontakt.

 11. Fantastisk gjesteinnlegg! Velskrevet kortnovelle med mening og snert 😊 Tusen takk, denne fortjener å bli lest av mange! 👏👏👍

 12. For en tankevekker! Veldig bra skrevet, utrolig ekkelt perspektiv, men dessverre sikkert litt for virkelig.

 13. Villa Paprika har også skrevet flere innlegg om noen som sniker seg rundt og prøver å bryte seg inn hos dem. I tillegg ble hun forfulgt på trilletur også. Og alt av detaljer publiseres! 🥺

 14. Det var et tankevekkende innlegg. Jeg måtte lese det to ganger fordi jeg bare tenkte på CBE. Takk igjen Asti, som dokumenterer så godt i AB saken. Det er hårreisende lesning hvordan den dama får fritt spillerom så mange steder. Skjønner ikke media noenting?

 15. AB sier hun skal bli den største manageren i bloggnorge. Er det blogghuset sammen med Isabelle Eriksen hun mener? Ja, lykke til AB, dette nailer du som alt annet. Alt du tar i blir jo til gull…det er ikke feil å ha høye tanker om seg selv, men litt ydmyk kan en vel være. Eller? Boken leste jeg i bokbutikken. Intet nytt, bare det som har vært på bloggen. Hun har funnet netthetset i arkivet sitt og kaster det sammen til en tynn lefse. Anbefales ikke. Og slett ingen selvhjelpsbok til andre.

  1. Den dama sier så mye rart. Hun setter seg mange flotte mål, men hvor har det ført henne? Stucked der hun var for 8 år siden. Jeg spår at hun er ute av det blogghuset innen jul med tanke på hennes historie med brutte vennskap, forhold og prosjekter, 3 konkurser (når 4. konkurs.) Tiden vil vise og jeg holder ikke pusten.

 16. Savner da bloggen hadde et komisk skråblikk på bloggerne og ikke bare et kritisk blikk 🤷‍♀️

  1. Marianne: Jeg skal prøve å få «Ukas Sett og Hørt» opp å gå igjen. Forhåpentligvis blir det et morsomt skråblikk på uken som har gått. Håper det hjelper på 😊

 17. Av og til kobler eg ikkje helt haha Anyway, eg syns dette innlegget er superviktig og har nå linket til det og eg håper bare enda flere får lest det 😊

 18. Har spurt CBE om hun har lest innlegget deres, men hun slipper ikke gjennom kommentaren. Føler seg vell truffet 🤷‍♀️ (også må jo kommentarfeltet se bra ut).

  1. Kine
   Så lillemammaen (Mammasom16) hadde fått spørsmål om hun hadde lest innlegget (samme Kine?). Svaret hennes var skremmende. Hun likte bloggen, men det var ikke noe nytt, hun var selv glad for at hun eksponerte barna mindre. Det i et innlegg der hun har lagt ut FEM bilder av barna. Forøvrig godt svar til henne.

   Kommer nok med i “spørsmålsrunden” til uka. Mammabloggerne følger godt med her inne.

   1. Ja samme Kine. Ønsker egentlig bare at de skal åpen øynene sine.
    Er redd for at mammabloggerne ikke fatter konsekvensene av eksponeringen.
    De lever i sin egen perfekte verden, og er utrolig naive for verden utenfor sin egen boble. De har kastet en fakkel, uten å tenke på at den kan føre til en større brann. Ei heller hvordan de skal klare å slukke den.
    De skulle alle ha studert litt konsekvensetikk. Bare håper de åpner øynene før det er for sent.

 19. Supert innlegg!
  Men hey, kan dere slutte å ha en personlig vendetta i kommentarfeltet, Vibbedille og anonym? Jeg driter faktisk i det dere begge skriver her. La oss holde oss til gossip!

 20. Godt innlegg som burde få det til å ringe noen bjeller hos noen av foreldrene til de mest eksponerte bloggerbarna, men dessverre tror jeg ikke det endrer noenting. Når Dark Room ikke skremmer dem, så er det ingenting som skremmer dem. Lite hjalp det en av verstingene av eksponering av barn, å sitte ved siden av jurist Sara Grønnvold heller.

  Det er skremmende hva man vet om noen av bloggerbarna: Fullt navn, fødselsdato, hvor de bor, hvor rommet dere ligger i huset, hvordan rommet deres ser ut, hva slags leker de har, hvor de bedriver fritidsaktiviteter, om de har vorter, når de sluttet med bleie, karakterer, hva de ønsker å bli når de blir voksne, hvor mange hull de har i tenna etter tannlegebesøk, treningstider, navnet på laget de trener på, hvor de trener, når de er hjemme alene, hvilken skole de går på, hvilken barnehager de går i, hva de spiser til middag, hvor klærne deres er kjøpt, navn på deres brukerkontoer på sosiale medier (som mor har reklamert for), personlige ord som de har skrevet til sine mødre med masse mer. For ikke å snakke om hvor enormt mye man vet om deres foreldre.

  Jeg har selv møtt på et par bloggerbarn som jeg først ikke ante hvor jeg hadde fra.

   1. Var et blogginnlegg om sraad sin syke reisevirksomhet og annet. Borte fra feeden der nå ser jeg, var en blogg som het noe med Hverdags et eller annet 🙂

 21. Jeg vet at Mia ikke er en blogger, men med tanke på hennes involvering i Anne Birth sine saker, kunne kanskje denne videoen vært interessant med tanke på hennes troverdighet?
  Anbefaller alle å se denne;

 22. Sytten ganger hurra og åtti trampeklapp for Kristin Gjelsvik og videoen hun har lagt ut om Sophie Elise! Meget godt oppsummert av henne, og hun var ikke spesielt streng en gang.

  Innlegget passer ikke i denne tråden, men hvor skal man legge det når man ikke er med i kvinneguiden? Forum her fungerer ikke. Er fan av denne bloggen, men den er litt tungvint å bruke dessverre.

  Ha en god dag 🙂

  1. Supertante: Jeg vet at Forumet er tungvint, men var i utgangspunktet kun åpnet som et tilbud da Rampelys hadde feriestengt 😊

 23. Jeg leser også om SE på Martine H sitt innlegg. Det er listet opp alt SE har gjort med seg selv hvis kommentaren gikk gjennom. Det er ikke en ting som ikke er gjort på SE. Løfte frem hake, hakeimplantat, påfyll lepper, tatovering lepper. Tatovering øyenbryn, implantatene i rumpa vedlikeholdes ved massasje, nesekirurgi x2, silikonpupper, behandling hooded eyes, tatovering hår på hodet, påsatt vipper, negler, hår. Jeg husker ikke mer, men det er ekstremt.

 24. Hva skjer her egentlig? Man kan ikke starte en så viktig blogg og ikke ta ansvar for videreføring. Adina, har full forståelse for din situasjon, men denne bloggen er så viktig, at jeg vurderer å lage en tilsvarende, eller så håoer jeg du får noen til å overta! Dette er en blogg vi sårt trenger! Bare se hvirdsndet stormer mellom SE og Gjelsvik. Noen MÅ ta ansvar! ❤️

   1. Sant, Asti er fantastisk! Må bare huske å klikke meg inn der. Har lest siste innlegget nå, meget bra 👏🏻😊

  1. Jeg er så enig med deg og ønsker alle kritiske blogger velkommen😊 Heldigvis har vi Asti som tar ansvar når andre svikter ❤️👏🏻

 25. Asti, jeg prøvde å kommentere, dvs spørre deg om noe på din blogg, men det gikk ikke. Var innloggingsting som jeg ikke har/ikke skjønte. Takk for at du skriver om så viktige ting. Sophie Elise er jo også ute i hardt vær om dagen, samtidig som jeg ser en over her skriver at Anne Brith har åpnet bloggen sin igjen. Og CBE drikker på bloggen som aldri før. Huff. Nok å skrive om iallefall!

Comments are closed.