HATET

PS. INNLEGGET ER OPPDATTERT!

Nå som boken “Kvinner som hater kvinner” er her, ønsker en kvinne å fortelle om sine opplevelser med forfatteren som får så mye hat.

I forbindelse med at Anne Brith Davidsen gir ut boken “Kvinner som hater kvinner”, hvor hun forteller om sine opplevelser med netthat, har jeg bestemt meg for å ta bladet fra munnen og fortelle om min egen opplevelse med Anne Brith og hat.

I juni 2018 kom barnet mitt hjem fra skolen og fortalte at Anne Brith hadde vært der og intervjuet elevene om kroppspress. Svarene deres kunne bli brukt på hennes blogg. Barnet mitt går på ungdomsskolen, så jeg var først og fremst sjokkert over at barna ble intervjuet uten foresattes viten eller samtykke. Men jeg var også sjokkert over skolens valg av samarbeidspartner. Anne Brith har fremmet kroppspress flere ganger, blant annet med å reklamere for slankekaffe:

(Skjermdump fra innlegget “Kroppspress, tar bloggerne ansvar?” HER)

Jeg skrev en mail til skolen, hvor jeg spurte om rutiner omkring bloggerens tilgang til barna. Jeg ga også uttrykk for hvor skuffet jeg var over samarbeidet med Davidsen. I mailen lenket jeg til flere av hennes innlegg, som forherliger tynne kropper. Innleggene er slettet fra bloggen hennes i ettertid, men Internett glemmer aldri.

Dagen etter fikk jeg en telefon fra Anne Brith. Den startet forholdsvis greit med at hun i normalt stemmeleie sier at jeg sprer løgner om henne på nett, og at det ville vært mer realt og ta det med henne personlig. Siden jeg ikke har spredd løgner om henne på nett, hadde det ikke slått meg at jeg burde ha kontaktet henne. Jeg spurte hva hun siktet til, og hun henviste til Kvinneguiden.

Og ganske riktig hadde jeg opprettet bruker på Kvinneguiden, i forbindelse med denne saken. Jeg skrev et innlegg hvor jeg ba om tips til blogginnlegg som underbygget min påstand til skolen, om at de hadde feil representant til å belære 14-15 åringer om kroppspress. Jeg ønsket å levere en saklig og godt dokumentert mail, fordi jeg trodde at ledelsen ved skolen faktisk ikke visste om dette fra før av. “Asti” har skrevet om saken på bloggen sin HER

I telefonen påsto Anne Brith at hun hadde fått IP-adressen min av forumansvarlig på Kvinneguiden. Deretter hadde hun brukt en hacker for og finne meg. Sannheten var at hun hadde fått tilgang til mailen jeg sendte skolen, inkludert navn, adresse og telefonnummer. Var hun i tillegg innom Kvinneguiden, trengte hun ikke en hacker for å legge sammen to og to.

Jeg konfronterte Anne Brith med dette og hun innrømmet da at rektor hadde gitt henne mailen. Jeg må nevne at rektor nektet for dette. Det viste seg at det ikke bare var min mail Anne Brith hadde fått tilgang til. Også en annen bekymret mamma hadde klaget til skolen og blitt oppringt av Anne Brith. Hvor lekkasjen var kan jeg ikke bevise, men Anne Brith underbygget påstanden sin med å fortelle at rektor var stor fan av henne og imponert over at hun tjente 2,5 millioner i året.

Anne Brith sa hun skulle anmelde meg for å spre løgner om henne på nett, men hun nektet å svare på hva jeg hadde skrevet som var usant. Jeg hadde visst også løyet til skolen. Jeg svarte at det eneste jeg hadde skrevet om henne i mailen var linker til hennes egen blogg, og hvis det var løgn fikk hun ta det på sin egen kappe. På dette tidspunktet var Davidsen blitt virkelig sint. Hun skrek i telefonen og brukte uttrykk som jeg håper ikke er representativt for nordlendinger flest. Og hun skulle ikke bare anmelde meg, hun skulle gjøre livet mitt jævlig vanskelig. Jeg spurte hva hun mente, og hun svarte at jeg fikk vente og se, men livet mitt skulle bli jævlig vanskelig. Hun sa hun visste hvem barnet mitt var og hvilken klasse det gikk i. Og så slang hun på.

Jeg var lamslått. Middagsgjestene som hadde hørt hele samtalen var også lamslått. Vi ble enige om at jeg skulle ringe henne opp igjen, for det hørtes vitterlig ut som om hun truet barnet mitt, og vi ville være sikre. Og utrolig nok tok hun telefonen. Jeg spurte: -“Truet du nettopp barnet mitt?” Svaret var: -“Nei, det ville jeg aldri gjøre, men livet ditt skal bli jævlig vanskelig.”

Anne Brith sier at kommentaren “Jeg vet hvor du bor”, som datteren visstnok skal ha fått på sin lukkede Instagram, og som er fra i fjor høst, fikk henne til å legge ned bloggen sin (et halvt år senere) fordi hun ble redd. At hun sa til meg: “Jeg skal gjøre livet ditt jævlig vanskelig, jeg vet hvem barnet ditt er og hvilken klasse det går i”, mener jeg er mange hakk verre.

Både jeg og mannen min ble bekymret. Det er ikke slik at jeg tror Anne Brith kommer til og banke opp barnet mitt i en mørk skog. Så god fantasi har jeg ikke, men etter hvert som jeg leste meg opp på bloggen, så jeg et tydelig mønster hvor hun skriver de grusomste ting om lett identifiserbare folk, og kommer unna med det. Jeg var redd for at hun skulle skrive noe om meg som ville ramme barnet mitt. Eller enda verre, skrive om barnet selv. Og med jevne mellomrom har jeg blitt minnet på denne redselen, fordi Anne Brith har forsøkt og legge til barnet mitt på Facebook 3 ganger, det siste forsøket bare uker før bokslippet.

(Dette er én av gangene og ikke det nylige forsøket. Hun ble blokkert, men dukket da opp med en ny konto).

Tolker jeg det som en advarsel? Absolutt! Hva skal hun ellers med mitt tenåringsbarn? Hvorfor vil hun være Facebook-venn med en 15-åring, hvis mor hun hater så sterkt at hun skriker skjellsord til henne og truer henne på det groveste?

Anne Brith sier i forbindelse med lanseringen av boken at det er voksne damer med barn som hater mest. Man kan undre seg på hvordan hun vet dette, all den tid hatet og hetsen neppe kommer med avsenderens egentlige navn. Jeg tenker det ligger mye i ordtaket ”På seg selv kjenner man andre.”

I etterkant har det vært tett kommunikasjon mellom oss foreldre og skolen. Jeg har fortalt om truslene og jeg har bedt om at Anne Brith ikke skal ha tilgang til mitt barn. Vi har blitt tatt på alvor. I etterkant ble jeg faktisk nevnt i et blogginnlegg, men det var ikke så ille som jeg fryktet. Hun påsto at noen mammaer hadde gått inn for og ødelegge samarbeidet med skolen, men jeg tør påstå at hun ødela det samarbeidet helt selv. Dette innlegget har hun også fjernet.

Jeg er glad for at skolen tok truslene hennes på alvor. Jeg har ikke mottatt noen anmeldelse, enda.

Oppdatering fra kommentarfeltet:

Hei sammen!

Det er jeg som skrev gjesteinnlegget og jeg ser at det har kommet en del spørsmål i etterkant. Jeg vil først påpeke at jeg vurderte veldig fram og tilbake om jeg skulle ta dette under fullt navn. Jeg valgte å ikke gjøre det i hensyn til barnet. Nå har jeg svart Anne Brith på Facebook, under fullt navn, så jeg er ikke lenger anonym (Anne Brith har slettet motsvaret mitt). Les

Hvorfor anmeldte jeg ikke? Mitt 15 år gamle barn kom hjem og fortalte meg at en blogger var på skolen og intervjuet barn, og at resultatet kunne komme på bloggen hennes. Jeg syntes det var naturlig å kontakte skolen, ikke politiet, for å få fakta på bordet.

Jeg fikk et svar fra rektor, og tenkte saken var ferdig. Jeg hadde reagert på samme måte hvis hvilken som helst annen blogger som fremmet kroppspress, kom inn der. Dette var ikke fordi jeg var “ute etter” Anne Brith, hadde det vært Sophie Elise eller CBE, hadde resultatet vært det samme. Jeg hadde linket til blogginnlegg og spurt om rektor visste om disse. Siden det var Anne Brith, linket jeg til “Livet med high gap”, “The break up body”, reklamene for coffee zero, knekkebrøddietten og “Vi hyller de stygge og hader de fine”. Jeg dokumenterte klagen min, jeg kom ikke med løgner.

Anne Brith skulle aldri hatt tilgang til min kommunikasjon med skolen. Jeg kunne skrevet mye om hva jeg synes om det. Jeg kunne til og med anmeldt det. Grunnen til at jeg ikke gjorde dette, var at sønnen min fremdeles hadde ett år igjen på skolen. Er krig mot rektor hensiktsmessig? Rektor var veldig tydelig på at dette kunne løses med kommunikasjon og vi (vi var tross alt flere som ble ringt opp) valgte denne løsningen. Hva som kom fram av møtet velger jeg å ikke dele, av hensyn til de andre involverte, men vi kom til en enighet. Det er jeg glad for. Anne Brith lover nå på sin Facebookside å komme til bunns i dette, og jeg ønsker det velkomment.

På Facebook skriver Anne Brith at hun ringte for å beklage. Men samtalen foregikk som i hovedinnlegget. Måten hun startet den samtalen på ga ikke rom for beklagelser, hun angrep fra første stund. Hun kommer med endel påstander i innlegget sitt, som at jeg har møtt henne og sett niplene hennes. Sørum er et lite sted, men tro det eller ei, jeg hadde aldri møtt Anne Brith. Men jeg nevnte at bildene hun legger ut, hvor diverse private deler synes, blir et samtaleemne på skolen. Hun burde takke meg for tipset, men hun velger å lyve om det. Anne Brith bør huske på at hun og jeg ikke var de eneste som hørte samtalen.

Så hvorfor anmeldte jeg ikke Anne Brith? Fordi jeg ikke hadde en sak. Hun presiserte jo at hun IKKE truet sønnen min. Jeg oppfattet det som en trussel, det tror jeg alle ville gjort, men det er ikke juridisk hold i det. Det ville vært nok en sak som politiet måtte bruke tid på å henlegge. Men jeg var i kontakt med politiet, som rådet meg til å la saken ligge, fordi Anne Brith næres av konflikt. Så jeg hadde ikke tenkt å gjøre mer ut av det.

Et par uker senere oppdaget vi at sønnen min var venn med henne på Facebook. Vi hadde ikke fortalt han om dette, vi ville ikke at han skulle vite det pga alle barna involvert. Vi spurte hvorfor han aksepterte venneforespørselen, og han svarte at han ble smigret over at en blogger ville være venn med han. Hun ble slettet og blokkert. En tid senere fortalte han at hun hadde forsøkt å legge han til igjen, denne gangen med en ny konto. Da fortalte vi om truslene og fikk han til å blokkere igjen. Så kommer det vanskelige, en uke eller to før bokutgivelse prøver hun igjen. Han fortalte ikke dette før boken var ute og jeg lettet fortalte at jeg ikke var med i innholdet. Det ble oppvask, for han hadde jo fått beskjed om å blokkere. Men han er 16 og nyskjerrig. Han gjør ikke den feilen igjen.

Grunnen til at jeg delte min historie er tredelt. Jeg har lest boken, og jeg kjenner flere av de som er omtalt. Jeg ser at Anne Brith har en helt annen oppfattelse av sannheten enn dem. Hun kommer mad rene løgner og beskyldninger som ikke hører noe sted hjemme. Mye av det hun skriver i boka er motbevist. Folk har lagt fram beviser. Likevel serverer hun løgner som passer hennes narrativ. Jeg synes ikke det er riktig. Mange beskriver opplevelser med henne som er skremmende lik min. Så historien min var delvis en støtte til disse.

Den andre grunnen var at jeg følte meg truet, og jeg ønsker ikke lenger å trues til taushet. Det at hun stadig forsøker å legge til sønnen min på Facebook, er ubehagelig, med tanke på at hun har indirekte truet han. Jeg så et sted at noen lurte på hvorfor sønnen min og Anne Brith hadde så mange felles venner, det vet jeg ikke. Jeg vet at hun legger til en masse unger på SoMe, men bare Anne Brith kan svare på hvorfor. Men at hun legger til min sønn, 3 ganger, er neppe en glipp. Dette fungerte mot sin hensikt, jeg finner meg ikke i sånt, dermed kom historien min.

Den aller viktigste grunnen til at jeg skrev blogginnlegget, var at Anne Brith Davidsen gir ut bok og framstiller det som en kamp mot netthat, og det på selveste kvinnedagen. Det er en trist utvikling. Boken er en eneste lang selvrettferdig forsvarstale. Den oser av hat. Men media biter på. Det bør ikke få stå uimotsagt!

Kvinne som ikke hater

 

 

104 thoughts on “HATET

 1. Wow, just wow…. Synes det bare blir mer og mer katastrofe for Anne birth sin del, denne boka kan umulig ende med å gjøre ting bedre for henne….

 2. Wow, dette er horribelt og burde absolutt fram i lyset. Hadde vært livredd, spesielt med tanke på Facebook handlingen. Grøss.

 3. Det er skremmende å lese, og hvordan få dette ut til folket som ikke ser dette. De som støtter henne leser neppe her inne, dessverre.

 4. Det er helt ufattelig at AB har klarte å lure noen til å gi ut denne boken, hun har tydeligvis snakketøyet i orden. At hun ikke ser seg selv i galskapen beviser jo bare hvem hun er. Det finnes få kvinner som hater så sterkt som hun gjør, og stakkars de som kommer i hennes vei. Hun er jo nådeløs. Å gå etter en tenåring, og prøve å legge henne til som venn på FB, med den historien bak,DET burde vært anmeldt!
  Til deg som skrev dette innlegget, takk og lov at det finnes oppegående foreldre som deg står opp for barnet ditt, og i tillegg skriver veldig godt og reflektert. Der har AB og andre bloggere noe å lære. Og til AB. Skam deg, og du bør gi deg mens leken er god, tror ikke hun aner hvilke følger denne boken kommer til å få for henne. Dette er ikke det første og eneste historien/erfaringen med AB som kommer til å komme fram i farvannet av boken, det tør jeg vedde den nye bilen min på.

 5. Dette er noe av det verste jeg har lest! Håper DN leser dette. De er vel de eneste som har skrevet noe kritisk om AB?

 6. Jeg er rett og slett sjokkert, at det var ille ane jeg, men ikke så ille.

  Måtte fjerne en setning -Adina

 7. At media ikkje stiller mer spørsmål enn dei gjør er heilt ufattelig. Håper fleire står frem med sine historier når boken kommer sånn at ikkje ting får stå usagt. Ho har sluppet unna nok nå!!

  1. Hwi jeg blir og sjokkert at media er så ukritisk i sin beskrivelsen av boken og hensikten med den ig at AB blir hyllet for den. Har følgt dama etter jeg fikk noen krasse svar på hennes kommentarfelt selv. Hun er nok selv den personen som hun prøver «å bekjempe» altså det er seg selv hun framstiller i den boken – min opplevelse

 8. Dette er bare fælt og trist. Takk for at du forteller. Jeg har dessverre hørt andre historier som likner på denne.
  jeg synes det er helt uhørt at hun får både NRK og TV2 til å være mikrofonstativ for seg når det er godt dokumenterte historier om henne lett tilgjengelige for alle som gidder å Google “Anne Brith”.

  Jeg tenker at det er fryktelig ille hvis en politimann har truet henne. Jeg synes derimot det er vanskelig å IKKE se at historien kommer nå som et salgsfremstøt for boken. Dette har ikke skjedd nylig, så hvorfor tillater man at hun får stå og vise frem boken sin når hun skal fortelle om trakassering fra offentlig tjenestemann?

 9. Jeg ble sittende med tanken om at rektor bør skamme seg. Man inviterer ikke inn utenforstående/amatører til å intervjue mindreårige om et så sårbart tema. Her er det noe som er ravende galt et sted. Dere foreldre som tok til motmæle burde premieres og løftes fram som bevisste og kloke! Når det i tillegg viser seg at denne utenforstående mangler evnen til å se hvorfor dere reagerer, ja da er det virkelig bra at dere gjorde det. Det går bare ikke an å oppføre seg slik bloggeren gjorde, det er jo helt vilt og burde vært meldt til politiet som sjikanering.

  1. Dette MÅ da få følger?! Hvordan kan et menneske få holde på slik år etter år og INGEN etterspør dokumentasjon eller stiller kritiske spørsmål?
   Takk til deg som våget å skrive dette!

   Fjernet en setning -Adina

  2. Hva man skal gjøre med ABD vet jeg ikke, men håper rektors adferd taa videre til skolesjefen og fylkesmannen. Totalt uakseptabelt!

 10. Takk for at du deler denne historien!

  Jeg er også en av de som har blitt truet, jeg har blitt sjikanert over lengre tid og jeg har motttatt trusler om anmeldelse.
  Jeg vurderer å stå frem, men truslene har vært så alvorlige og jeg har barn jeg må beskytte.

  Du er sterk som står frem!! 👏🏻

  1. Føler virkelig med deg. Det er ikke umulig at flere tør å stå fram. Kanskje dere sammen kunne gå sammen om et felles søksmål. Sammen står man mye sterkere. Husk å dokumentere sjikanen og truslene. Ta lydopptakk og skjermdump om du en dag skulle få behov for det. Nå ligger det takket være denne bloggen, Dagens Næringsliv og Asti’s blogg, mye dokumentasjon på Anne Briths atferd og handlinger.

  2. Ta kontakt Pernille – Adina har min mailadresse og kan gå god for min identitet.

 11. Takk for at du deler! Dette er alvorlig, så alvorlig at min Politiektemann må tenke og konfere med kollegaer. Det verste er, jeg blir ikke sjokkert når det gjelder henne. Vil alle som har en historie vennligst tre frem? Hvordan kom hun på ideen om å komme seg inn på skolen?

  Jeg måtte fjerne noen setninger -Adina

 12. Det er sjokkerende lesning, men samtidig blir man ikke overrasket heller 🙁
  Jeg anbefaler dere å ta lydopptak av tlf samtaler dere har med denne damen. Det er eneste måten å bevisse overfor omverden hvor ille hun faktisk er. Sett samtalen på høytaler å få noen andre til å ta lydopptak så frem det er mulig.
  Så lenge man selv er delaktig i samtalen er det tillatt å ta lydopptak uten å si fra til den andre parten.

  1. Med mindre vedkommende forteller Anne Brith at hun tar opptak av samtalen, kan det ikke brukes. Det er dessverre ikke så lett som det, som f.eks i USA. Her må man opplyse om det 🙁

 13. Bruddet på personvernet ved en barneskole av den arten ville jeg meldt videre til datatilsynet. De pleier vanligvis å være flinke til å komme til bunns i det.
  Så lærer skolen en dyr lekse i det minste på hvordan man egentlig skal bruke epost.

 14. Jeg hadde forlangt en offentlig beklagelse og innrømmelse i beste sendetid på GMN. Dette kan ikke passere uten reaksjoner. Målløs er jeg

 15. Hvorfor anmelder ingen Anne Brith? Grunnen til at hun fortsetter å ture fram som hun gjør, er vel fordi ingen tør å anmelde henne? Jeg syns det virker som veldig mange er redd for henne, og det kan jeg forstå med tanke på alt som er dokumentert om hennes atferd og handlinger. Så mange som hun har røket uklar med, må det da være ETT menneske der ute som er tøft og sterkt nok til anmelde. Syns det er så utrolig skremmende hvordan hun kan holde på å true og tyrannisere folk, samt kneble det som knebles kan. Virker som til og med pressen er livredd for henne. (Selv om også ser den at pressen tjener grovt på henne.)
  Jeg har aldri vært vitne til en mer sint, bitter og hatefull person. Jeg skjønner ikke hvor hun vil med atferden hun viser. Er ikke poenget med å leve, å være lykkelig? Skjønner ikke at hun orker å kaste bort det kortet livet man har, på hat og anmeldelser.

  Med tanke på sinnet i denne videoen kan jeg se for meg hvordan telefonen utartet seg. https://www.side2.no/video/anne-brith—a-ha-barn-kan-noen-ganger-vaere-et-helvete-4653945

  Måtte fjerne noen setninger -Adina

 16. Dette er så alvorlig at noen (forfatter av innlegget, samt dere andre som har blitt truet) bør anmelde. Og, jeg mener ikke av HAT som AB gjør, men av frykt og redsel. Jeg hadde blitt livredd for å ha denne delvis detonerte bomben hengende over mitt (og ikke minst mine barns liv) Jeg er virkelig heelt målløs over at hun har forsøkt å bli venn med ditt barn på FB! Er det virkelig sant? Hva legger hun i å gjøre det? Hjelp. At en rektor kan la seg bruke som brikke i et spill med en slik aktør gjør ikke saken bedre. Godt at skolen tar dere på alvor, regner med at rektor er vekk? Kvinnen AB som virkelig hater andre kvinner bør tittelen være ja.

  Måtte fjerne noen ord -Adina

 17. Dette er utrolig ekkelt å lese og jeg kan ikke forestille meg hvordan du har hatt det. Man forventer jo overhode ikke slik oppførsel fra voksne mennesker. Jeg tror det er bra du står frem med dine opplevelser, for om hun har gjort noe slikt med deg virker det ikke som om terskelen for slik oppførsel er spesielt høy hos henne, du er sikkert ikke den eneste.

 18. Sender mail til TV2 og GMN, samt NRK som kan følge opp saken – sånn, istedet for å være mikrofonstativ.

  Regner med alle opplysninger kan verifiseres.

  Og nei Anne Birth (om du leser) dette er ikke hat rettet mot deg, heller litt rettferdighet for dem du har rettet ditt hat mot.

  1. Det hjelper ingenting. De er blitt informert på sine FB sider. De gir f.. i Anne Brith m/fam som er en gullgruve for dem. Drama selger. Vær-varsom plakaten burde vært benyttet, men den gang ei. Jeg skjønner forresten ikke hvordan politimannen som er anmeldt, kunne ha fullt navn på sin Snap konto. Nå risikerer han å få hele livet sitt og familien sin ødelagt selv om han er uskyldig. Jeg blir så skremt av ondskapen man nå er vitne til. Hjelp!

 19. Jeg skjønner ikke helt alle dissen anomye som “står fram”. Gjør de det?
  Neida, bare enda en anonymsom føyer seg inn i rekken. Kun en som har vært tøff at hun sto fram med fullt navn, ære være henne for det.

  Men, først av alt, jeg blir så irritert når det kommer ting som “ord som ikke er representativ for nordlenninger flest”. Hva med østlendinger? Nei, de sier bare pene ord som fitte, hore og slike pene ting. Vi nordlenninger kaller en hæstkuk for hæstkuk, ferdig med det, men vi kaller sjelden noen hore. Vi har et rikt språk men vi banner sjelden, vi har så mange andre ord. Og så tar vi tingene der og da, er ferdig med det, vi østlandsksurker ikke i måneds- og årevis, kommer ikke med små strikkere og hint for hvorfor vi fortsatt er sure, at unnskyldningen din ikke var god nok, fordi vi har glømt hva saken var i det øyeblikket vi var ferdig med det.
  Sånn er den gjengse nordlenning.

  I denne saken var det vel ikke AB som i utgangspunktet gjorde noe galt, det var skolen. Hadde det vært en skole hvor ett av mine barn gikk så hadde jeg anmeldt i stedet for å diskutere og debattere.
  Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har skrevet dette, men igjen, kan bare én eneste fortelle meg hva som oppnås av konstruktive ting (som at skolen tar ansvar, som at skolen blir anmeldt, som at skolen kan garantere at dette ikke skjer igjen)ved å debattere og gjenta ting det kjedsommelige?

  Du kommer ikke lengre enn til tastaturet….

  Nei, jeg forsvarer ikke AB, jeg er bare så drita lei av å lese anonyme kritikker og repeterende (vi har hørt dette før, flere ganger før) oppgulp, at hjelpes.

  Ta tak i dritten og anmeld skolen, det er det en voksen, ansvarlig forelder gjør. Da viser du barnet ditt at dette er ikke hverken lov eller greit. Jeg bryr meg om deg, ikke AB, rektor, middagsgjest eller fandens oldemor (nei, det er ikke bannskap, det er et nordnorsk uttrykk). Du, barnet mitt, er viktigst for meg.

  Fjernet noen setninger -Adina

  1. Du lurer på hvorfor man ikke anmelder og hvorfor man ikke står frem?
   Fordi Anne Brith har en utrolig energi når det gjelder å “følge etter” en person som hun mener seg urettmessig behandlet av.
   Jeg har forsøkt å fortelle mine venner hvordan dette opplevdes og hvor utrolig energitappende det er å stå i en konflikt med henne, men det kan ikke forstås av en som ikke har opplevd det.

   Fordi jeg har to barn og fordi det er
   – energitappende. Jeg vil bruke energien min på barna mine, ikke en årelang konfliktsituasjon med Anne Brith
   -fordi hun har kommet med trusler og falske påstander. Man ser at hun har anmeldt 17 stykker for kun å være kritiske i ett kommentarfelt. Hvordan tror hu hun vil oppføre seg mot en som går til anmeldelse mot henne?

   Selv om Anne Brith ikke reflekterer over at hennes oppførsel påvirker barna sine, så er jeg fullt klar over at mine barn er mitt ansvar.
   Jeg ser at jeg burde ta ansvar og anmelde henne, men mitt ansvar ovenfor mine barn står dessverre over det ansvaret jeg føler for resten av samfunnet. (I hvert fall i denne saken)

 20. Hva med program som Svindeljegerne eller andre som har skjult utstyr? Må man søke om det? I tilfelle blir man nødt til å søke om det med tanke på trusler AB har kommet med, også får man legge med dokumentasjon på hvorfor man trenger tillatelse. Har ikke peil på sånt, men noe må en da kunne gjøre for å beskytte seg selv og barna!??

  1. Denne var til en kommentar lenger opp angående lydopptak. Ei som skrev at det måtte informeres om til den andre part i telefonsamtalen.

   1. Så lenge du selv er med på lydopptaket er det fullt lovlig å ta opp uten å informere. Å avlytte noen er ulovlig.

  1. Haha. Sant, men han jobber ikke i Datatilynet. Får la dama kjefte, smelle, hyle, skrike og banne på telefonsvareren da. 😀 Samtaler blir tatt opp både her og der, men kan vel ikke brukes i retten. Datatilsynet kan sikkert svare på det. Når man får trusler fra gale mennesker og det er fare for liv og helse, så burde det kunne brukes i retten.

   1. Jeg siterer juridiskabc.no sin konklusjon om lydopptak av samtaler og bevisføring

    “Det er ikke straffbart å foreta hemmelige opptak av samtaler, så lenge man selv deltar i samtalen.
    Som hovedregel kan slike opptak benyttes om bevis i domstolene.”

 21. Jordskjelv, jadda, DET er vi ikke i tvil om, men om det er et så smart trekk fra hennes side med denne boka, tja.. Jeg er redd hun graver sin egen grav

 22. Jeg blir helt lamslått og målløs av at en voksen dame kan oppføre seg sånn.

 23. Enda en anonym som forteller. Hvorfor står ikke alle disse frem?
  For meg blir det helt feil. Det er alltid tre versjoner av en historie, den ene sin, den andre sin og sannheten.

  Samtidig er det skremmende at dette mennesket ikke anmeldte rektor og skolen, det er de som har gjort noe feil her. Det er rektor som har sluppet fremmede helt inn på barnet ditt og du velger å skrive et anonymt innlegg på en blogg?
  Hvorfor står du ikke opp for barnet ditt, sier at dette er ikke greit, her har skolen gjort noe (mye) feil, de har ikke klart å trygge din skolehverdag.
  Deretter tar du turen til politiet og anmelder skolen, plasserer ansvaret der det hører hjemme. Gjør en innsats for at sånt ikke skal skje igjen. Det er det et voksent, ansvarlig menneske gjør, de går ikke ut på en blogg for å få sine five minutes of fame. Deretter skjer det ingenting.

  Bortsett fra i kommentarfeltet da. Der får du antakelig det du søker etter.

  1. Kan du virkelig ikke seg for deg situasjonen her? Med Anne Brith i ditt nærmiljø, hennes barn og dine barn på samme skole, kanskje i samme klasse? Hun blir altså et menneske du må forholde deg til i en rekke sammenhenger, i flere år. Det er lett å stå på utsiden og rope ANMELD! Ikke like enkelt for de som “er rammet”. Det er barn å ta hensyn til her, også Anne Briths barn.

 24. Når noe er så alvorlig må politiet innblandes, ikke en gossipblogg.
  Mediene hadde kastet seg over dette hadde dette blitt anmeldt. Men når det ikke blir det og kun påstander så kan de åpenbart ikke printe en slik historie.
  Rykter på nettet er en uting, dersom det er reelt må politiet innblandes. Så enkelt er det.

  Og kan vi være så snill og fokusere på noen ande enn AB snart? Jo mer alle skriver jo mer tjener hun penger på den idiotiske boka.
  Bloggen her bør snart omdøpes til Blogg omAnneBrith.

  Tro det eller ei, det hjelper ikke at 1000 anonyme mennesker på nettet mener hun er helt katastrofe. Dersom hun har gjort alvorlige trusler må hun anmeldes. Det er ikke slik at hun stopper fordi Internett forteller at hun må stoppe.

  Btw hvorfor har barnet til forfatteren her 17 felles venner med AB? Den forstod jeg ikke helt?

  1. Fordi AB har lagt til en drøss andre tenåringer på sin Facebook. Gudene må vite hvorfor hun gjør det, ingen mødre jeg kjenner legger til barnas venner i øst og vest…..

 25. Aha, da beklager jeg til deg 17.46, at svaret er ute av kontekst. Da kan Adina fjerne min kommentar til deg.

 26. Jeg er enig med dere som sier at dette burde tas andre steder enn på en blogg, men det oppfatter jeg også at denne moren har gjort – hun har tatt det opp med skolen, og etter litt frem og tilbake blitt hørt der.
  Noen politisak er det nok derimot ikke.

  “Folk” er tydeligvis mer og mer forbanna for at ikke media lager store overskrifter på hvor mye galt AB har gjort, og at det er helt galt at HUN får gi ut bok om hets og hat. Jeg gjetter på at media drukner i mail med linker dag ut og dag inn.

  Burde media skrevet noe om alt de mottar? Ja kanskje. KAN de skrive noe om det de mottar? Det sendes inn anonymt med link til anonyme blogger? Nei, antageligvis så kan ikke media jobbe videre på det. “Tolke” bloggen hennes har de nok valgt å ikke ta fatt på. Det forstår jeg forsåvidt, da må media heller ta tak i blogglandia på mer generellt grunnlag.
  Skal media engasjere seg mer så må nok noen stå frem med historier. Nå blir det bare “grå masse”.

  1. Hvorfor er ikke dette en politisak?
   Hvis rektor på mitt barn sin skole tillot at fremmede fikk komme inn og snakke med mine barn, da hadde veien til politiet vært kort.
   Det samme hadde en e-post til skolesjef og fylkesskolesjefen ha vært.
   Mulig jeg til og med hadde tatt barnet mitt ut av skolen til jeg fikk forsikringer om at barnet mitt var trygt der. For meg betyr barnet mitt aller mest her i verden, det skal vite at jeg tar tak i ting vi synes er ugreit.
   Denne gangen var det AB (uten å si noe mer, alt er vel sagt), hvem er det neste gang og med hvilken hensikt?

   Jeg må bare si at om jeg er rystet over det AB har gjort, så er jeg minst like rystet over hvor lite tiltak det er i disse foreldrene. Har de egentlig nok med seg selv, jobb, slik at de ikke orker å ta den belastningen der er å anmelde og skrive klager?

   1. Misforstå meg rett, jeg syns ikke det som har skjedd er ok. Jeg sammenligner bare med noe jeg selv anmeldte en gang og hvordan den prosessen var. Den saken ble tatt veldig alvorlig da, så jeg har all tillit til politiet jeg.

    Men, jeg lærte endel av hele prosessen, blandt annet litt om hva som skal til før politiet oppretter undersøkelsesssak eller etterforskning, veldig ofte er det andre instanser som er “den rette” og ikke politiet, med mindre det som har skjedd er straffbart – og det er jeg litt usikker på om det er det som har skjedd her. Straffbart altså.

    Igjen – det er langt fra greit, det er antageligvis brudd på både rutiner og regelverk, og det er et stort overtramp. Hadde det vært mitt barn hadde jeg eksplodert.

    Men jeg tror ikke politiet ville gjort så mye med den saken for å være ærlig. De kan jo prøve å anmelde. Jeg blir bare glad hvis jeg tar feil jeg.

 27. Hadde jeg som mor opplevd dette, hadde jeg selvsagt gått til politiet. Det er ulovlig at en fremmed kommer inn og snakker og intervjuer barn om slike ting, uten å ha spurt foreldre om aksept. Det er fint du opplyser om det på en blogg, men lite skjer om ikke du står opp for barnet ditt. Og forespørsel på FB? Har ingen ord.

 28. Synes du gjorde rett i tå det med skolen og det du skriver hun har sagt er, slik jeg ser deg, like mye en trussel som komnentaren datteren hennes har fått. Jeg ville mok også vudert å ta det videre. Bra du ikke lar skremme til å holde munn!

  1. Surrehue
   Nytter å kontakte pressen?
   Selvsagt nytter det. De tar tak i saker, altså konkrete saker. Ikke svevende, halvkveda viser fra anonyme. Hun truet meg. Hun er gal. Hun sa….
   Da får folk være voksne nok til å stå frem med sin konkrete sak, de får være anonyme i pressen, men som sagt må saken være konkret.

 29. Venter i spenning på at Adina skal anmelde boken. Håper bare ikke vi må vente til den kommer til et bibliotek nær henne, eller på neste års Mammutsalg til kroner 9.90 😉

 30. Adina, si fra hvis det står noe om oss leserne her da🤪😘

  Isabel Raad og ferie, jeg blir lamslått, er det mulig, hun sier hun TRENGER ferie?????

 31. Tusen takk for at du deler og tusen takk til Pernille i kommentarfeltet også. Jeg føler med dere så inderlig. Hadde dere vært her skulle det vanket verdens største klem på dere begge. Det er skrekkelig det dere forteller. Jeg er nesten målløs, men samtidig ikke, fordi jeg har vært borti typen menneske før og de har ingen feil, ingen mangler. Det er alle andre som er stygge og slemme og onde. Det hele er jo så gjennomført kalkulert og ondskapsfullt. Jeg har aldri hørt om et menneske ture fram på denne måten, og jeg har jobbet i psykiatrien i mangfoldige år.

  Det å anmelde skole, rektor og AB er lett å si og gjøre for noen. Men så er det sånn at vi mennesker er skrudd sammen forskjellig. Noen står på barrikadene, og andre foretrekker å snekre barrikadene. Vi har alle fått utdelt forskjellige porsjoner med mot, energi og styrke. Vi har alle forskjellige overlevelse mekanismer og måter vi takler kriser på. Det som for en hadde vært peanuts å gjøre, er vanskelig for en annen. Ingen er svake, det er bare det at motet vårt, prioriteringene og styrken vår ligger på forskjellige områder.

  Som mor, så er førsteprioritet barnet, og det er fremtiden til det barnet. Å anmelde rektor kan føre til vanskeligheter for det barnet. Kanskje vedkommende også har en yngre bror eller søster som skal gå på den skolen i mange år. Selv om man forventer at rektor og lærere håndterer en anmeldelse profesjonelt, så vet vi alle at det er utopi. Sjansen for å bli «datteren til hun hysteriske moren som anmeldte rektor» er veldig stor.( Been there, done that ).

  Selvfølgelig skulle jeg som andre ønske å se at dette kom frem i lyset i form av en anmeldelse mot AB, men jeg må tilstå at jeg tror ikke jeg selv hadde orket det. Selv om man har mange supportere her på nettet som heier på deg, så er du i hverdagen helt alene, det er du som må stå med hele greia, med politiavhør, og samtaler, med møter og advokater og sjonglere dette med familieliv og jobb.

  Jeg er fryktelig lei meg for at dette hendte deg og din datter. Jeg berømmer deg for å kontakte skolen, du er ansvarsbevisst og sterk! Jeg håper dere klarer å jobbe dere igjennom dette, det er traumatisk og det skulle aldri ha skjedd. Du ble sviktet grovt av rektor (hvis han gav ut e-mail adressen) og du ble truet av en dame som ikke skulle hatt tilgang til ungene, og dermed sviktet igjen av de ansatte på skoen.

  Fjernet ord -Adina

  1. 100% enig med deg, Linepine. Vi har litt forskjellige preferanser for hvordan vi agerer på hendelser.

 32. Fæl historie som føyer seg inn i rekken. I møte med mennesker som lyver, manipulerer, har dårlig impulskontroll, straffer og tar hevn, er det én ting som gjelder: LØP!

 33. Jeg får virkelig frysninger på ryggen av å lese dette! Takk for at du deler. Til alle dere som sier ANMELD – jeg tror ikke dere har tenkt nok over konsekvensene av å anmelde. Tror dere det er lett å bevare et godt forhold til skolen (og ledelsen) hvis man anmelder? Det tror ikke jeg. Det ville for mange føre til at barnet måtte skifte skole, og så får det her plutselig store konsekvenser for familien. Og det er ikke sikkert politiet ville ta en sånn anmeldelse seriøst en gang. Selvfølgelig er det på kanten at en skole lar en helt tilfeldig person, uten særlige kompetanser, komme inn og snakke med elevene om følsomme emner, men det er ikke uvanlig at skoler inngår i prosjekter hvor de intervjues av noen utefra, Dette burde selvfølgelig være av noen med faglig kompetanse og til bruk i et fornuftig prosjekt, og selvfølgelig skal samtykker osv. være på plass. Det håper jeg at denne skolen har lært nå.

  En av mødrene på skolen til barna mine har hatt teatergruppe med noen av elevene som en del av sin egen utdannelse. Da har hun snakket med dem om vennskaper, mobbing osv., og vi vet jo ikke hvor følsomme opplysninger som kommer fram når de møtes. Forskjellen er selvfølgelig at hun ikke har tenkt til å bruke det til å tjene penger på en kommersiell reklameblogg, men jeg kan godt se at en rektor kan tenke at det ikke er så farlig å la en blogger slippe til. Særlig hvis vedkommende presenterer seg som en som er opptatt av unges ve og vel og som en som vet noe om kroppspress… (Og glemmer å si at hun selv er en av dem som fører til det!)

  Takk for et skremmende og vigtig innlegg – jeg håper flere tør å stå fram, hvis det er flere som har lignende opplevelser.

 34. Åndsverksloven av 12 Mai 1961, paragraf 22 som gjelder sitatrett, står der. “Sitatrett er retten til å sitere fra et åndsverk uten opphavsmannens samtykke og uten vederlag til ham. Sitatrett gjelder bare overfor verk som har vært offentliggjort. Fra slike lan det siteres “i samsvar med god skikk og i den utstrekning formålet betinger” Som regel vil det derfor bare kunne gjengis med mindre avsnitt av verket” Sitat slutt.

  Husk på at AB er klar med advokat… unnskyld advokater 😉 Ellers så går det vel med denne boken som med Per Sandbergs “Fremmede makter har flyttet inn” Den ble kåret av nettstedet Bok 365.no som årets flopp I 2018.

  Politisk kommentator i VG, Astrid Meland sier til Nrk Kultur; jeg er ikke overrasket over de lave salgstallene.

  HELE BOKEN HANDLER OM AT SANDBERG PRØVER Å FORKLARE AT DE HAR RETT – DEN ER EKSTREMT SELVRETTFERDIG.

  Videre sier hun, “jeg tror mesteparten av innholdet som var interessant er fanget opp i mediedekningen.. Resten er sutring. jeg skjønner at folk ikke kjøper den.”

  Kanskje vi kan bytte ut navnet Sandberg med Davidsen? Det varslede jordskjelvet var vel denne politimannen – at noen vet hvor datter bor – at hun “fem på tolv” unngikk konkurs – skattegjeld på 600 000,-. (som var grunnen til dette makk.. unnskyld hastverket med denne boken? som hun får ca 15-20 kroner pr, solgte eksemplar) og så klart i strupen på bitcher og kaklende høns i kommentarfelt.

  Lykke til med lesingen, mulig du trenger rødvinsbriller ;

  1. Man kan med god grunn kritisere CBE for mye, men for at barna ikke går nok på langrennski synes jeg blir moraliserende og på grensen til snobberi. (Merker jeg møter meg selv litt i døra her, er farget av oppvekst hvor langrenn ble ansett som høykultur og slalÅm som noe folkelig, les: harry.)

   1. Enig, men det er måten hun svarte på med det ”spekulasjoner”-greiene som fikk meg til å reagere. Hun kunne avfeid det på en langt bedre måte!

 35. Det motsatte av kjærlighet er ikke hat, men likegyldighet! Tror det er eneste måten å stoppe henne på. Hvis hun ikke lengre har en tråd på KG hva skal hun da skrive om? Hun bryr seg ikke om de som liker henne. Hun drives og får energi av de som «hater» henne. Det er de hun lever for. Den eneste grunnen til at hun eksponerer barna er for å skape negative reaksjoner. Det beste for de er å unngå å reagere.

  Jeg føler det er en ond sirkel som pågår nå. Hun provoserer, vi reagere, hun får grunn til å provosere ytterligere, vi fortsetter å reagere.

  Den beste måten å kneble Anne Brith slik jeg ser det er å ikke skrive mer på KG, ikke klikke på artikler i nyhetene(da er det ikke attraktivt for de å skrive om henne heller), slutte å lage anti AB blogginnlegg og slutte å la seg provosere.

  Hun kommer aldri til å slutte å provosere og lage konflikt, det er det hun lever for, men kanskje hun tar det til en annen arena? Så slipper ungene eksponering?

   1. Jeg er ikke uenig med å dokumentere. Der gjør du en kjempejobb og jeg er stor beundrer ☺️🙏🏻

    Jeg tror likevel at jo mer vi ignorerer jo mindre får vi å dokumentere.

    Hvis vi ikke klikker inn på linker i nettavisene så er det ikke interessant for de lengre. De lar henne slippe til for det genererer penger for de. De er jo fullstendig ukritiske til tross for dokumentasjon…

   2. 🙂

    Jeg forstår tankegangen min, men har selv mest troen på å si fra på en saklig måte. Og så tror jeg at en dag må media ta tak i det som skjer. De kan ikke la dette fortsette, for det er så ødeleggende for pressen sin troverdighet.

  1. Jeg er så enig med deg. Jeg har skrevet flere ganget at det beste man kan gjøre er å gi dama null oppmerksomhet.
   Men hva skal enkelte da fylle blogger og kommentarfelt med?

   Denne bloggen, en blogg til og KG er snart blåkopier av hverandre. Det er stort sett de samme som skriver det samme. I redsel for at noen går glipp av deres kommentar som er rimelig identisk (i innhold) med de 30-40 foregående kommentarene?

 36. AB har nå reklamert for Kvinneguiden ved å oppfordre folk til å lage bruker der og spre kjærlighet. (Siste IG poster). Regner med at det vil dukke opp flere nye brukere som starter brukerdebatt. Viktig å holde seg saklig og dokumentere. Ironisk at hun reklamerer for forumet som hun hater. Tragikomisk at hun ikke ser selv hva hun driver med.

  1. Surrehue
   Det er vel like tragikomisk som alle disse som reklamerer for mammabloggeren supporterfrue (eller noe sånt) samtidig som de samme skriver side opp og side ned om disse forferdelige bloggerne som eksponerer barna sine på some.
   Men det er vel greit fordi hun kritiserte AB, da får vi se forbi blogging om barn….
   Dobbeltmoralen lenge leve

   1. Hæ? Nå aner jeg ingenting om Supporterfrue. Hadde aldri hørt om henne før linken til inlegget ble lagt ut på KG. Jeg syns innlegget var veldig bra skrevet og det handlet da ikke om eksponering av barn.

 37. Kommentar som forventet og tråden om AB er nå borte. Antar den ligger til moderering. Spørs om det var så lurt av AB å gå til offentlig krig mot Kvinneguiden/Egmont..

 38. Dette minner mer og mer og bloggen lagherta, eller laila nikolaisen. På et eller annet tidspunkt fikk hun det for seg at alle var ute etter henne, og hun har vært i fritt fall siden. Blogger ennå og er veldig aktiv på facebook. Skremmende, for dette var en oppegående dame ned jurist utdannelse. Det kan klikke for hvem som helst, men interessant å få følge det i fri utfoldelse i alle Norges nettaviser….

 39. Jeg skulle gladelig opprettet støttegruppe, vært samtalepartner, støttespiller, følge til politi, vært barnevakt og venninne hvis flere ville gå sammen og anmelde de trusler de har fått og den terroren de føler de lever under som følge av Annebriths handlinger. Og jeg tror jeg ikke er alene. Jeg tror mange er rede til å slå ring rundt ofrene og beskytte og støtte dem. Vi gjør det ikke for å ta rotta på AB, men fordi vi vet og føler så inderlig at ingen skal bli truet til taushet i Norge i 2019. Ingen skal behøve å gå rundt å være redd for represalier ovenfor barn og seg selv fordi de våget å si ifra om en urett. Spiller ikke noen rolle om vedkommende heter Annebrith, Ola eller Per. Spiller ikke noen rolle om vedkommende er blogger, politi eller renovasjonsarbeider. Folk skal ha rett til å si sin mening uten å bli kneblet og truet.

  Jeg skulle ønske jeg kunne sende all min styrke, mot og håp til dere. Jeg vet at dere sikkert går å grubler ofte på om dere skal anmelde eller ikke. Og valget er deres og jeg respekterer det valget dere tar. Jeg håper imidlertid at dere finner hverandre, at dere kan opprette en hemmelig gruppe hvor dere kan støtte hverandre, blåse ut, rase og hyle og skrike og gråte. For det er traumatisk å bli truet. Noen vil oppleve det som svært mye mer traumatisk enn andre, og det hjelper alltid å ha noen å snakke med som er i samme båt.
  Det er forferdelig det dere har opplevd. Det er urettferdig, belastende, og skrekkelig at en offentlig person skal bruke makten sin til å kneble og ødelegge for andre. Det må være direkte kvalmende å se alle lovprisningene AB får når dere sitter på en helt annen versjon av kvinner som hater kvinner.
  Søk sammen, er mitt råd. Det er sannhet i ordtaket «sammen står vi sterkere». Lykke til alle dere som har fått oppleve hatet. Nå vet dere at dere ikke er alene.

Comments are closed.