BOK, PODCAST & TV

Bok

På Anne Briths blogg blir jeg møtt av dette:

(Skjermdump annebrith.no)

Men i alle dager, har hun kjøpt seg hus og holdt kjeft om det? Sånn var det visst ikke. Dette handler om noe helt annet. Anne Brith har blitt utsatt for hets i åtte år og nå orker hun ikke holde kjeft lenger. Jeg stusser, her må det være skrivefeil for dette stemme jo ikke. Det skal nok stå: “I åtte år har jeg gjort alt annet enn å holde kjeft!”

Da jeg leste tittelen på boken trodde jeg først at det sto: “Kvinne som hater kvinner (…).” Siden jeg har følt på hat fra Anne Brith da hun har forsøkt å kneble meg og mange andre når vi har kommet med kritikk og beviser for hennes trusler og kamp mot ytringsfriheten, ga liksom tittelen mening. Men jeg tok feil, Anne Brith er offeret:

(Skjermdump ark.no)

Boken blir gitt ut på Panta forlag. Det er samme forlag som ga ut Annijors “Bare en natt til.” Forlaget fikk massiv kritikk da det viste seg at flere personer ble utlevert på en negativ måte i boken. En person truet med rettsak, men partene kom til enighet. VG kalte boken en skandale.

I en episode av “Bloggerne” fikk vi høre at forleggeren Annijor sa at han var stolt over at forlaget nå ble omtalt som skandaleforlaget etter utgivelse av boken hennes. Det kan dermed virke som at Panta bevisst ønsker gi ut bøker med forfattere som skaper rabalder. Hvem blir neste forfatter ut? Ørjan Burøe? Trond Giske?

At Anne Brith mottar hets det tviler jeg ikke et sekund på. Dessverre så finnes det mennesker der ute som ikke burde hatt PC. Men noe av det Anne Brith kaller for hets og trakasseringer er i virkeligheten kritikk. At en slik bok som denne trengs. Absolutt! Den blir bare skrevet av feil “forfatter.”

Podcast

Kristina Andersen og Belinda Jakobsen har podcasten “Andersen og Jakobsen.”

(Skjermdump podtail.com)

Her om dagen omtalte de Anne Brith siden hun er meget aktuell for tiden. Jeg fikk dessverre ikke hørt episoden det gjaldt før deler av den ble slettet, men jeg har fått gjengitt noe av det som ble sagt. Kristina og Belinda var meget kritiske til Anne Briths måte å drive bloggen på. De var sjokkerte over utlevering av barn og hva hun har fått seg til å dele, både på bloggen og på Snapchat. Slik jeg tolket det var de i hovedsak opptatt av hvordan dette måtte påvirke barna i hverdagen og hvor flaut det måtte være for dem å gå på skolen etter mors utleveringer og krumspring. Kristina og Belinda brukte ord som ikke var helt heldige og derfor fikk de kritikk.

I ettertid har de lagt seg flate, tatt kontakt med Anne Brith for å be om unnskyldning og også invitert henne til å delta i debatt i podcasten deres. Med reise og opphold dekket. – “Kom og hudflett oss!”, sa Kristina. Eller Belinda. Hør episoden HER

VG fikk nyss i saken og tok kontakt med Kristina som kunne fortelle at de hadde skværet opp:

Anne Brith var ikke enig:

(Skjermdumper VG.no) Les hele saken i VG HER

Kristina og Belinda stilte seg spørrende til hva Anne Brith sa og Belinda bestemte seg for å fortelle om samtalen på Instastory. Der kom det frem at de hadde en fin samtale, men at hun var meget sjokkert også. Anne Brith kom plutselig med grove beskyldninger mot eksen, Erik 32 Bærum. Belinda sa da at hun ikke var interessert i å høre om eksen hennes, men å diskutere saken det gjaldt.

Dette fikk meg til å reagere. Jeg opplevde akkurat det samme da jeg hadde en samtale med Anne Brith etter artiklene i Dagens Næringsliv. Dette foregikk på Instagram. Jeg tok derfor kontakt med Belinda. På grunn av alvorlighetsgraden ønsket ingen av oss å fortelle nøyaktig hva Anne Brith hadde sagt, men med små hint fant vi ut at hun hadde sagt det samme til oss begge. Vi snakket ikke om det. Belinda og jeg stiller oss spørrende til hvorfor hun forteller noe slik til personer hun ikke kjenner, og som i utgangspunktet er kritisk til hennes måte å drive business på. Om det ikke var for at vi skulle synes synd på henne, da.

Som Kristina og Belinda, trodde jeg også at Anne Brith og jeg hadde skværet opp på et vis. Før vi avsluttet samtalen sa hun at hun nå måtte dra til politiet igjen. Jeg tolket det som at hun ville trekke anmeldelsen mot meg (for å ha delt hennes offentlig telefonnummer og postet et bilde av en nydelig kake ett år tilbake i tid, og som jeg slettet en liten stund etterpå da jeg ble gjort klar over at jeg brøt åndverksloven), men nei. Jeg var fremdeles anmeldt.

Vel, Kristina og Belinda ble ikke invitere på kaffe og tydeligvis har ikke Anne Brith tenkt å ta imot tilbudet om å delta i podcasten. Hun slengte heller ut en trussel:

(Skjermdump annebrith/Snapchat)

Da regner jeg med at Kristina og Belinda vente spent på om det kommer brev fra Elden. Apropos Elden. “Alle” vet at når man hyrer inn firma Elden, så er man skyldig. Neida.

Tv

I dag entret Anne Brith (igjen) “God morgen Norge.” Der kunne hun fortelle programleder Vår Staude at hun legger ned bloggen sin. Datteren skal ha fått en trussel: “Vi vet hvor du bor.” (Og det har jo mor sørget for)

(Skjermdump tv2.no)

Janei, dette er bare en av grunnene til at kritikerne har prøvd å fortelle henne hvorfor hun ikke bør eksponere barna sine. Det er forferdelig at det må gå så langt før hun skjønner. Vår Staude spurte henne hvorfor hun har brukt barna på bloggen. Til det svarte hun at de var en sammensveiset familie og at det ville vært unaturlig å ikke ta de med. Jeg tipper det er mange familier som er like sammensveiset uten at de av den grunn bruker barna sine i vortereklame, skriver at det spekuleres i om ett av barna kan være homofil og ellers gjengir samtaler de har der. Men alt er sikkert avtalt på forhånd med alle de der hjemme. Dette er noe av det som gjør at Anne Brith får kritikk, eller hets som hun kaller det. Når det er sagt synes jeg det er fryktelig trist at barnet måtte opplevde trusler og det er en god beslutning av Anne Brith å legge ned bloggen. Barna først.

Til slutt spør Vår: -” Kan du si noe som helst om hvem som skal grue seg til å lese boken du kommer med?” Da svarer Anne Brith: -“Vår, det blir et jordskjelv! Vent å se!” -“Okeeii”, svarer Vår og blir tydelig satt ut. Så tok Anne Brith hånden til Vår som en avslutning og forsvant ut av studio og bloggsfæren, ut i den virkelige verden. Da er det bare å handle inn nødproviant (eller Toro-kassen som det også kalles) og gjøre seg klar til å søke dekning. 8 mars. kommer det et jordskjelv!

Les hele saken på TV2.no HER

Det blir nok ikke siste gang vi hører fra Anne Brith Davidsen. Som de fleste sikkert har fått med seg er hun involvert i en ny plattform, Blogghuset, så helt ferdig i bloggverden er hun ikke. Mere om det senere.

Jeg skal låne boken hennes på biblioteket eller av noen andre og jeg kan love at jeg kommer til å anmelde. Ja, boken altså.

Ha det bra, Anne Brith og takk for det som ikke var kritikkverdig. Ja, også for de fine kakene du viste frem.

– Alt godt, Adina xoxo

56 thoughts on “BOK, PODCAST & TV

 1. Sikker på at pod-episoden ikkje fortsatt ligg ute? Eg fekk høre den i går (altså den opprinnelige versjonen).

   1. Ja, det kan vere. Den låg vertfall i appen. Har aktivert den om du er interessert i å høre 🙂

   1. Abonnerer på podcasten, så kan vere derfor. Trudde først den var fjerna, men såg i går at den fortsatt låg i min app 🙂

 2. Fantastisk innlegg Adina!👏👏👏. Du er bare best! Fint du kontaktet Belinda. Dette viser bare en særdeles upolitisk korrekt dame denne AB. I Blogghuset finnes blar annet Isabelle Eriksen. Venner nå, men lenge? Nei. Og når AB forteller både Belinda og deg om eksen, da har hun få å prate med. Hun tror nok boken blir en bestselger. Men lover, den skal ikke kjøpes. Tenk at hun må legge ned bloggen pga hat. Det sier ALT!

 3. Meget godt oppsummert Adina! Enig i at hun kan lage flotte kaker (for å si noe positivt).

  Det siste spørsmålet -eller rettere sagt svaret i GMN-intervjuet var meeeget spesielt. Det var noe creepy over det. Kroppsspråket…fikk litt frysninger jeg.

  Summa sumarum så tror jeg alt er iskaldt kalkulert fra AB sin side. For å skape blest og oppmerksomhet om boka som kommer. Hun må være lagt av stein. All den dokumentasjonen som foreligger ang henne selv, ref Asti, deg m.fl. Åsså våger hun…

  Jeg burde ikke følge med på dette galskapet lengre, den gode underholdningsverdien er forsvunnet. Men klarer ikke se vekk!

 4. <3 Adina! Så flott at du er tilbake med et herlig og betimelig innlegg om denne saken og bloggeren som tydeligvis aldri skjønner når nok er mer enn nok!
  Vet ikke en gang om jeg orker å låne boka på biblioteket, men jeg ser frem til anmeldelsene med spenning.
  Det skal veldig mye til for å tjene gode penger på å utgi bøker her til lands, skal bli interessant å se hva AB finner på når det går opp for henne…

 5. Takk for meget leseverdig innlegg, som alltid!
  Det eneste jeg kommer til å lese er anmeldelsene. Gleder megvspesieltvtil din! 😊👏

 6. Velkommen tilbake! Jeg har savnet deg. Og jeg venter spent på anmeldelsen din – og håper denne boken blir anmeldt av samme anmelder fra VG som anmeldte boken til Annijor.

 7. Så bra innlegg 🙂 Du må blogge oftere, vi er mange som savner deg og gjerne daglige innlegg 😀

  1. Ingrid: Jeg skal prøve så godt jeg kan, men blogging hver dag går ikke, dessverre! Veldig hyggelig å høre at du likte innlegget og at jeg har vært savnet😍

 8. AB er tilbake på blogg før sommeren. Kun et PR stunt. I 8 år har hun brukt bloggen og hengt ut folk. Hun er dessuten for PR kåt, selvsentrert og dramatisk til å slutte og blogge for godt.

  ALDRI verden om hun klarer å la være å bruke bloggen til å henge ut folk i framtiden. Det vil bli nye venner, nye samarbeidspartnere og nye kjærester som garantert vil havne på den bloggen igjen. Ikke la dere lure folkens. Kjenner lusa på gangen. Jordskjelv tror jeg på, de eneste hun rammer er sine barn og gamle foreldre. Det er de som må betale prisen for alt spetakkelet AB setter i stand. Ser på HarmogHegseth sin IG side. Nesten 600 kommentarer der folk ler seg skakk av henne. Utrolig hva en mor er villig til å utsette seg og sine for. Hun burde beskyttes mot seg selv. Virkelig!!

 9. Mange som skriver om disse truslene, men har GMN faktisk sett bevisene på disse truslene AB påstår at hun har mottatt??
  Den som ble vist frem på TV var noe datteren hadde fått på sin lukkede Insta-profil, Dvs at hun hadde mottatt den av en av de 200 følgerne hun har der.
  Sikker på at ikke den setningen ble tatt ut av sammenhengen sin??

  Tenker at vi har sett hvordan AB vrir på sannheten tidligere. Trusler er ikke greit, men har hun mottatt det, så bør hun klare å komme med bevis…

 10. Oi, når du skriver «alvorlighetsgrad» blir jeg meget bekymret… tror du det er sant det hun sier til dere?

  1. Ib: Jeg vet faktisk ikke hva jeg skal tro 😕 Uansett så burde verken Belinda eller jeg blitt fortalt dette.

   1. Kanskje AB ønsker at en av dere skal “lekke” det hun har fortalt dere. Man betror ikke intime og/eller alvorlige detaljer fra privatlivet sitt til “fiender”. Kanskje hun har et ønske om at det skal komme ut, men hun vil ikke at det skal komme fra henne selv.

    Flott at ingen av dere sier/skriver noe om det.

 11. AB har lagt ut barn på Snap allerede. Det er stort sett på Snap at eksponeringen av barna har foregått siste måneder. Hadde hun vært redd for barna, hadde hun skånet dem fra Snap også. At bloggen legges ned pga trusler, tror jeg derfor ingenting på.

 12. Forferdelig at Anne Brith har fått trusler, ufine kommentarer om utseendet sitt, og verst av alt: stygge kommentarer om barna. Hører ingen steds hjemme! Hun gjør allikevel klokt i å legge ned bloggen. Det virket som om målet med den var å nærmest kanonisere seg selv – hun utleverte barna kynisk for å formidle hvilket enestående, klokt, umenneskelig hardtarbeidende, suksessrikt og vellykket menneske hun selv er – og henge ut dem som er kristiske til dette innholdet. Jeg tolker AB som en impulsiv, kanskje litt umoden dame som ikke helt får til dette med stabile relasjoner over tid. Og så tror jeg hun er sårbar og lettkrenket, og at hun oppfatter kritikk som krigserklæring. Og det har hverken hun selv, barna hennes eller omverden spesielt godt av at kringkastes. Da er det bare å håpe at hun ikke fortsetter i samme stil i andre kanaler! For inså fall er barna hennes, hun selv og vi like langt.

 13. Jeg har ingen tro på at hun virkelig legger ned bloggen. Hva i alle dager skal hun leve av da? Tror hun er alt for avhengig av både bloggpenger og «berømmelse» til at hun klarer slutte. For det andre tror jeg heller ikke boka hennes blir noen suksess, så godt skrevet er den neppe. Det ville forbause meg stort om hun får videre positive kritikker. Jeg tror disse dagene handler om å fremme seg selv og boken for å prøve selge mest mulig fremover.

  Psssst.. finner det ganske artig at både hun og Isabel Raad står frem så sortkledd og «seriøs» på sine bokomslag, når man vet at de egentlig er stort sett halvnaken (IS) og pastell (AB) ellers 😀 Kjøper jeg den? Overhodet ikke, blir bare dumt.

 14. Kjøper ikke boken overhode! Hun er stille til den kommer ut, så blir det offentlig krig med de hun har hengt ut, så tilbake til bloggen. Hun gjør alt for oppmerksomhet nå. Tror ikke voksne folk med vettet i behold, ønsker å lese noe slikt oppdiktet vrøvl.

  Fjernet noen setninger -Adina

 15. Det coveret på boken; altså HVOR er den rosa genseren!

  Dersom hun henger ut folk i boken (noe jeg ikke tviler på at hun gjør), håper jeg de det gjelder anmelder henne. Barnet sin uthenging var nok bare barnematen sammenlignet med hva denne dama kommer med.

  Fjernet noen ord -Adina

 16. Jeg ble så forbanna når jeg kom over dramaet AB lagde om den podcast’n, den var jo, såvidt jeg vet siden jeg ikke fikk hørt på den, bare kritisk ikke hat!

  Blir stadig vekk imponert over hvor barnslig AB er. Hun oppfører jo seg som Regina i Mean Girls, blir helt “Wtf?” her!

 17. Tusen takk Adina <3!
  Jeg er faktisk redd for at denne AB-dama har fisket fram noe negativt om meg til boken, siden hun har blokkert meg på insta. Det har hun vel gjort med flere tusen andre som har stilt kritiske spørsmål men….
  Ja, man blir paranoid av den creepy framtoningen der.

 18. Jordskjelv?! Boka er tydeligvis kun skrevet for å hevne seg. Beste hevnen hun kunne tatt, var å være lykkelig og blomstre! 😊 (Jeg skrev vel ikke noe galt nå, siden forrige kommentarer ble slettet?) 😄

 19. Det finnes bare to grunn til at bloggere erklærer at de legger ned bloggen;

  1. Oppmerksomhet og sympati «fra uvitende» når de er sier de må legge ned på grunn av hat.

  2. Oppmerksomhet og sympati (fra uvitende) når de sier de måtte gjenopprette bloggen igjen slik at ikke haterne skulle vinne.

  Seen it before, si!

Comments are closed.