HVA ER SANT

Jeg har tidligere skrevet om influencerne som dro på sponset tur til Dubai, for å kjempe sin sak og bygge broer HER

16.1.19 skrev VG (HER) at Forbrukertilsynet hadde kontaktet Norwegian:

I dag kom svaret (VG HER). Norwegian hevder at de stod for reisen og at Visit Dubai sponset opphold og aktiviteter:

Dette var visst nytt for United Influencers og influencerne selv:

Stemmer nå dette? På flyet til Dubai delte alle influencerne bilder hvor de opplyste at flyturen var sponset av Norwegian:

Vel fremme ble det lagt ut flere bilder, men ikke alle gadd å skrive reklame:

Da kritikken kom bestemte alle seg for å være flinke og merke bildene. Hvem annonsøren var visste ingen.

At det ble en stor sak her hjemme gjorde visst at annonsøren ikke ville gi seg til kjenne. At det viste seg å være Visit Dubai som sponset opphold var egentlig ingen overraskelse. Flere influencere fra andre land har nylig reist på lignende turer i regi av Visit Dubai.

Visit Dubai:

De fleste influencerne har i ettertid merket innleggene sine og nå sier de at hele turen var sponset av Norwegian, noe Norwegian altså nekter for.

(Skjermdumper annijor, leneorvik, heddaskoug, bybenedicthe, grimcorn/Instagram og VG.no)

Hvorfor opplyste ikke de at annonsøren var Norwegian om de visste det? Jeg kunne selvsagt nevnt at det virker som Visit Dubai var annonsøren, men at verken de eller influencerne ville opplyse om det på grunn av kritikken som kom, men det skal jeg holde meg for god til.

Amnesty skriver i dag:

(Skjermdump amnesty_norge/Instagram)

Jeg tør påstå at influencerne stadig takker nei til forespørsler om samarbeid, men å reklamere for et regime som daglig bryter menneskerettigheter, det kan takkes ja til.

Dessverre er det ikke alle som forstår hva kritikken går ut på:

Og noen influencere jubler og er enige. Heldigvis har andre skjønt det:

(Skjermdump leneorvik/Instagram

I morgen er det debatt hvor noen av Dubai-influencerne vil møte. Dette burde være en fin anledning for Benedicthe Bjerke å komme på banen, for det har vært meget stille fra den kanten. Som Espen Hilton har også Benedicthe valgt å blokkere meg. Det er flaut å ikke ta kritikk.

(Skjermdump Facebook)

Norwegian kan forresten ikke møte:

(Skjermdump kampanje.com/bak betalingsmur)

Nå må jeg stikke for jeg må få med meg når geparden Kimani føder.

Adina xoxo

28 thoughts on “HVA ER SANT

 1. At dei er blitt brukt synst eg høres litt ut som dei blir unnskyldt for og ha takket ja. Rekner med dei var fullt klar over hva dei takket ja til. Ogi reise på tur og nyte livet og legge seg flat når en er tilbake i hverdagen blir berre for dumt. Gjort er gjort, stå for det i etter tid og ta kritikken som evt kommer som en mann/dame, ikkje bruk blokkerknappen for og sleppe meininger!!! Blir dei unnskyldt for og bli utnyttet så kan dei berre fortsette og takke ja til alt og legge seg flat når morroa er over. Jobben deira er tross alt og sette seg inn i hva dei seier ja til på forhånd.

  1. Det du sa!
   Ansvarsfraskrivelse på høyt nivå. Dette er voksne mennesker, ikke noen fjortiser på klassetur.
   Gjør jobben deres. Pinlig..

   Veldig bra innlegg Adina 🙏

  1. De har trappet opp på andre medier, som tv og IG. At den bedriften driver å prater bullshit er ikke noe nytt. At de selv ikke skjønner at ungene bør gå foran inntekt er bare helt på trynet.

 2. Applaus. 🙂

  Jeg er så glad for at Forbrukertilsynet fulgte opp henvendelsene om manglende merking og spørsmål rundt hvem som var annonsører, slik at det endelig kom frem at Visit Dubai også stod bak turen. Det blir spennende å se om det får noen følger for de involverte utover mediaomtale (takk til VG for det. Tidligere oppfattet jeg Dagbladet som mer kritiske, men de virker å ha blitt mikrofonstativ for influencerne, eksempelvis har denne løgnen om eksponeringen til CBE fått stå uimotsagt hos dem – https://www.dagbladet.no/kjendis/skjermer-barna-mer-enn-for/70168562 ).

  Jeg har skrevet flere blogginnlegg om annonsørene og Annijor, og her er lenker til “del III”:
  https://influencere.wordpress.com/2019/01/24/annonsorer-influencere-i-dubai-del-iii/
  https://influencere.wordpress.com/2019/01/24/annijor-influencere-i-dubai-del-iii/

  1. At noen skal gidde å betale for å høre på hva den gjengen har å si høres helt hinsides ut. Hva er poenget? Å tjene enda mer penger på denne fadesen?

 3. Nydelig innlegg! Igjen.

  Du og dine lesere må se FYRE på Netflix. Trur denne filmen vil være en øyeåpner for oss vanlige dødelige og påvirkerne.

  1. Takk for tips! Så den nå. Tenk at en “orange tile” spredd via influencer-plattformer kan skape en sånn illusjon…skremmende!

 4. Imponert over Kristine Ullebø i debatten om Dubai. Likte henne ikke noe større før (hadde riktignok mye med eksen å gjøre) men nå er det FULL respekt! Liker at hun biter skikkelig fra seg 😁

 5. Jeg leer ikke på øyelokket en gang, jeg er ikke hverken overrasket eller sjokkert.

  De er til salgs for litt sol, ferie og moro, men å være ærlig og fortelle hvem som betaler, nei se det tør de ikke. Alle innlegg har kun vært merket med Norweigan, de visste, alle som en, at å skrive at det var regimet i Dubai, departementet, som betalte for opphold, for at de skulle skrive innlegg om hvor fint og flott det var, det ville ikke bli populært blant leserne, i allefall ikke som er noenlunde oppegående. Og de visste at de ville få et eget innlegg hos våre fantastiske, kritiske bloggere, Adina og Asti.
  Når sannheten kommer fram, da komer det usannheter fra deres samarbeidspartnere på bloggsiden. De trodde….de visste ikke…. Hjelpes for en uprofesjonell gjeng. Man skulle tro at et såpass stort firma leste kontraktene? Om bloggerne selv har inngått kontraktene, skriver de bare under med et X fordi de ikke kan lese? Er vi tilbake til tiden da skrivekyndig leste kontrakter for de som ikke kunne lese og under signaturen sto det; med påholden penn?

  En del av dere beklager, burde ha tenkt dere om. Jeg beklager, jeg tror dere ikke. Dere var advart før dere dro. Dere har kritikken andre har fått, hvorfor ellers lot dere være å merke innleggene fra hotellet og utfluktene?

  Rett nok er vi alle til salg bare prisen er rett.
  Var dere virkelig så billig?

 6. Håper de bytter ut noen av bloggerne som er med i årers sesong av Bloggerne til neste gang! Er såååå kjedelig at jeg må spole meg gjennom.

 7. https://stina.blogg.no/derfor-er-jeg-ikke-kristen.html

  I dette innlegget står det mye rart! Hele skolen i kirken på 17.mai? Denne dagen er ikke religiøs + alle har fri fra skolen denne dagen (selv om man må gå i tog de fleste plasser). Og at ekstremister av kristner mener det er guds mening at noen skal bli voldtatt? Dette må i så fall gjelde 1% av alle kristne, og mindre enn dette om hun snakker om Norge! Mulig hun skriver noe feil om abortloven også, men her er jeg ikke helt oppdatert.

  1. Husker det var det samme når jeg gikk på barneskolen. Da gikk vi i tog fra skolen, forbi eldrehjemmet og bort til kirken. Der var det en felles samling. Også gikk vi tilbake.
   Utennom det syntes jeg hun spiller på “safe” meninger. Kjedelig at hun ikke tørr å ta tak og bare skriver lister og “sjokkerende nyheter” som viser seg å være kjedelige saker. Nye vippene hennes var jo fint, men ikke akkurat årets nyhet..!

 8. Hvorfor har UI lagt sidene til bloggerne sine ned? Er det fordi man ikke skal kunne vite noe om hver enkelt blogger?

 9. Innlegget må oppdateres! Kimani har skrytt på seg graviditet for oppmerksomhet og klikk! Hvor skal det ende?!

 10. Herlig og på kornet Adina❤️👏🏼! Men altså Kimani er innbilt gravid og det blir ingen fødsel😊 ogjegsomelskerminuttforminutttv…?!

 11. Stakkars Stina, tenker nå jeg. Stå opp og sminke seg i 3 timer, for så å ta bilder av seg selv. Megalange vipper midt i hverdagen. Helt tydelig hun ikke er oppdatert på annet enn sminke og Nelly. For et patetisk liv. Det gjelder forsåvidt flere bloggere, men hun synes jeg tar kaka.

 12. Hvorfor har bloggerne privat profil på insta for tiden?? For å høste inn litt følgere ?? Pliiiiis si det er en «bedre» grunn 🙄

 13. Så nettopp snappen til AB hvor hun sier noe i form av at “har dere tenkt på at hvis det ikke var meningen å bruke filter så hadde ikke snapchat laget så mange gøye” og “det er forskjell på å bruke filter og det å redigere seg tynnere, høyere osv”. Var ikke snapchat nominert til gullbarbie?

Comments are closed.