«EKTE» PÅ EKTE

Siden Frua er norgeskjent for sin redigering av bilder (eller… hun skyldte på Lasse), skjer det automatisk at man følger litt ekstra med på bildene juksemakerne deler. I håp om bedring, selvsagt.

I kommentarfeltet til innlegget “Godt nyttår, fineste lesere” får Frua kritikk:

Eveline kommer til og vil ha et ordentlig svar. Da kom Lassemann på banen for å hjelpe sin fru:

Marianne måtte forklare:

Lasse måtte trå til igjen:

Ok, la meg se om jeg har forstått dette riktig. Om man vil se “den ekte Caroline”, så må man se henne “live?”

Dette gjentar Fruemannen (og jammen redigerte han sin egen kommentar også, men sier ifra):

Trude påpeker gjentagelsen:

Da reagerte Frua, for hun ville ikke ha på seg at de noen gang hadde sagt at man må på YouTube for å se en uredigert Frue:

Nå er jeg forvirra. Driver The Eriksen å motsier hverandre? Jeg vet selvsagt at ektepar ikke alltid er enige, men i sitt eget kommentarfelt?

Trude påpeker det samme:

Nå kunne det virke som om Frua hadde tatt seg tid til å lese hva Lassemann faktisk hadde skrevet, og dermed prøvde å ro seg i land:

(Skjermdumper carolinebergeriksen.no/kommentarfelt)

Det var visst ordet “alltid” Frua hang seg opp i. Vel, mulig hun har rett i at de ikke alltid henviser til YouTube og Instastory, men siden Lasse nå har gjort det hele to ganger etter hverandre, må man kan si at det skjer ofte.

Noen mener kanskje at det er flisespikkeri å diskutere at noen redigerer kviser og andre småting. The Eriksen gjør i hvert fall det. Sannheten er at det er et stort samfunnsproblem:

(Skjermdump dagbladet.no)

Kan dette ha en sammenheng med de “perfekte” bildene vi ser i reklamer, blogger og i sosiale medier?

Heldigvis har regjeringen skjønt alvoret og det er besluttet å ta grep. Det å må merke tydelig om man har redigert et bilde, burde være det ene grepet.

Oslo har lagt ned forbud mot retusjert reklame, om den ikke er tydelig merket, og flere vil følge eksemplet:

(Skjermdump nrk.no)

Siden de store bloggene inneholder (nesten) bare reklame, vil jeg anta at et slikt forbudet også kan gjelde her, etterhvert.

Jeg håper The Eriksens kom til enighet.

Adina xoxo

55 thoughts on “«EKTE» PÅ EKTE

 1. 43 % kjenner på kroppspress, 68/52 % ønsker å endre på eget utseende. Jeg kjenner at jeg får lyst til å gråte faktisk.

  Og det kyniske influencer-reklame-beistet uten tøyler og regler durer videre. Raskere og mer sultent enn noensinne.
  Bransjen skal ikke ha skylden for tallene, men den er en stor medvirkende årsak.

  Jeg vet ikke om andre bransjer som selger reklamemodellens (og ofte barnas) privatliv og følelser for å oppnå “personlig kontakt” med forbrukeren (personlig kontakt skaper tillit. Tillit skaper kjøpervilje)

 2. Tusen takk Adina for at du belyser dette problemet.
  Og for noen kverulanter CBE og LKE fremstår som. Underholdende, men samtidig trist at voksne folk kan holde på slik.

 3. Så utrolig trist statistikk! Hele 60 % ønsker å endre på eget utseende! Caroline er jo tydeligvis også med i denne statistikken, som endrer på utseendet sitt før bildene publiseres på blogg og Instagram. Eller, mannen hennes gjør det. Shit, det gjør det jo bare enda mer trist.

 4. Bra innlegg, Adina!

  Et annet poeng er at det er uredelig å reklamere for hudpleieprodukter samtidig som hun redigerer bort urenheter. Det er jo selve definisjonen på villedende reklame.

  1. Veldig bra innlegg dette. En av måtene å minske påvirkningskraften til folk på er å synliggjøre akkurat hvem de egentlig er. Bare ved å sitere dem så fremstår de så utrolig kverulante og uærlige.

   Viktigst er det likevel å vise akkurat hvorfor bloggkritikk er så viktig i en større sammenheng. Redigering som de bedriver er ikke en filleting, i et større perspektiv er det virkelig ødeleggende for dem som har disse bloggerne som forbilder.

   Selv har jeg sluttet å lese rosabloggere, og dermed har jeg mindre grunnlag for kritikk som jo fordrer at man følger dem over tid. Så takk for at du gjør denne jobben, den er så viktig! Du blir lest av de som trenger å lese dette!

 5. Hei. Stor fan av bloggen. Ville bare tipse deg om at moderatorene på rampelysforumet har tatt HELT av etter det ble åpnet igjen. Helt utrolig hva de sletter i noen tråder og hva de lar stå i andre tråder! Det er helt tydelig at de favoriserer og hater både de som kritiseres og de som kritiserer de. Jeg er ennå medlem, men deltar ikke i trådene lenger. Det er ikke vits når man har blitt lagt for hat av moderatorene. Ser andre opplever det på samme måte.
  Håper forumet deres blir en suksess!

  1. Det samme har skjedd med meg. Er jo helt håpløst og så lite seriøst som det går an å bli.

 6. Jeg er ‘Marianne’ og selv om jeg kjenner på frustrasjonen over at herr og fru kverulerer og nekter å ta til seg konstruktive kommentarer annet enn ‘søte, vakre deg’, så var jeg mildt sjokkert over at de ikke bare publiserte den første kommentaren min, men faktisk gikk inn i en liten diskusjon (selv om de selvsagt sørger for å få det siste ordet)

  At de selv ikke ser hvor lite åpne de er for andres syn og hvor, unnskyld meg, tåpelige de fremstår når de alltid skal ha rett er jo en annen sak.

  Jeg elsker når de engasjerer seg i kommentarfeltet, det er underholdning på høyt plan!

 7. Jeg har sett Caroline Berg Eriksen i virkeligheten og hun ser veldig vakker ut. Lite sminke hadde hun på også, og kunne ikke se men kviser. Det å påstå at hun blir redigert slik at en ikke kjenner henne igjen i virkeligheten er jo bare tull. Det er da helt vanlig å redigere litt på bilder. For meg så virker det som at man for enhver pris må ta denne bloggeren for noe. Jeg synes også svarene de ga i sitt eget kommentarfelt var troverdig. Jeg forstår ihverfall hva de mener, men nå er ikke jeg ensidig negativ til de. Leser bloggen og synes hun er dyktig på det hun gjør.

  1. Om hun er vakker eller ikke i virkeligheten er da ikke spørsmålet her?

   Jeg har sett henne både i Bloggerne og på bilder andre har tatt, og hun ser virkelig HELT annerledes ut enn på bildene de selv har tatt hånd om. Spesielt øyepartiet.

   Men dette ser nok ikke herr og fru selv, etter årevis med bilderedigering. De er blitt “blinde”.

 8. Det er så viktig at man setter fokus på dette!! Spesielt når dama hevder at alt du ser er et produkt av sunn mat og trenning. Har man fulgt bloggen en periode ser man godt at det har skjedd forandringer med frua som ikke er forenelig med «bare» mat og trening. Innlegget fra nyttårsaften feks, det er så ekstremt tydelig at hun har tatt brystimplantater det siste året, det er greit nok ( selv om jeg privat mener det er på kanten) men når dama går med stive nipler og uten BH med strutte pupper etter å ha ammet to barn er det til å le av og ganske trist siden noen folk tror på det hun skriver ang trening og kosthold. Brystene hennes er jo fastere nå en før hun ble gravid, det er faktisk utopi. Stå nå for det du gjør, menneske!! Spesielt om du mener selv du påvirker andre.
  https://imgur.com/a/hJ9ZehV

  1. Hva hvis det er slik at hun har lagt inn litt fyll etter å ha ammet 2 barn. Hun har da ikke uttalt noe om dette på bloggen eller oppfordret andre til å gjøre det. Jeg vet ikke hva hun eventuelt har gjort, men det er ikke uvanlig at mange kvinner med små bryster blir helt flate etter amming. Jeg ser da ikke noe galt i å legge inn litt fyll hvis en ønsker å gjøre det. Det er privat og hvis hun har gjort det, så er det noe som passe kroppen hennes og ikke noe overdådige greier. Hadde hun gått ut med at hun hadde tatt silikon så hadde det vært feil også. Da hadde flere nok ment at hun oppfordret andre til å gjøre det også. Derfor forstår jeg at hun ikke svarer på spørsmål rundt dette. Hun må gjøre det hun selv føles riktig. Det er alltid noen som vil være kritiske uansett.

   1. Stine. Selvsagt må frua få gjøre som hun vil, at hun har tatt brystløft/implantat er helt greit. Men det som blir for dumt er at hun smeller stive brystvorter (heter ikke nipler på norsk, selvom mange skriver det. Blir for teit det og, hva er feil med brystvorter folkens, bare en liten avsporing) i fjeset på deg når du går inn på bloggen. Da kan hun vel like gjerne si ja, jeg har operert og er veldig fornøyd, i stedet for sjekk disse, nå peker de oppover igjen.

   2. Enig med anonymous- jeg bør skrive brystvorter, har bare blitt så vant med ordet nipler.
    Men, Stine; som jeg skriver bryr jeg meg egentlig ikke om at hun har lagt inn innlegg i brystene. Legg inn et par kilo for min del, men hva er galt med flate bryst,egentlig?
    Problemet er når hun proklamerer så veldig at kroppen hennes er et produkt av trening og kosthold, samt at man er bra nok som man er. Det blir jo bare komisk. Hun lyver rett og slett, men det er hu jo dreven på. Har ikke gjort annet de årene hun har blogget. Problemet er at hun selv har uttalt at hun har hatt problemer med spiseforstyrrelser ( ja, jeg vet ridderen har kommentert at hun ikke har hatt det, men stoler mer på primærkilden her ) det kombinert med at hun kaller seg selv en påvirker og ønsker å inspirere som hun så vakkert sier, blir det hårreisende at hun holder på somhun gjør.

  2. Jeg er ingen fan av CBE, men jeg vil bare si at også jeg har fått to barn. Jeg er 36 år.
   Jeg ammet dem også.
   Og jeg har faktisk fortsatt de samme puppene som før jeg ble gravid med nr1.
   Men thats it.
   Ellers er jeg dekt av strekkmerker på rumpe, lår og mage. Jeg kaller dem tigerstriper og minner fra det beste livet har gitt meg.

   Jeg skal bare frem til at faste bryster er det faktisk noen som har selv etter graviditet(er).

   Jeg synes også at å diskutere om bryster er faste eller mindre faste osv og alt i den gaten, etter en graviditet er unødvendig å diskutere.

  3. Jeg kan til dels være enig. Det er noe med det at man ved å ikke innrømme inngrep, villeder folk til å tro det er naturlig, og fremmer dermed uoppnåelige idealer. Ved å innrømme derimot, kan det kritiseres at det er normalisering av pl. kirurgi. Det er vanskelig, og bloggedamene får nok kritikk uansett hva de velger gjøre. For jeg er jo for at folk skal få gjøre med kroppen sin som de vil, også sraad og SE som er i overkant (ekstremt) ekstreme. Jeg vil ikke leve i et totaliært samfunn. Med det sagt synes jeg penger, tid, krefter, legehender, legetid, legekunnskap, medisiner, dyrebar plast etc. brukt på skjønnhets«forbedring» er totalt unødvendig, uetisk og tullete. Igjen: jeg er for at de skal få gjøre som de vil (så lenge de ikke fronter, reklamerer og anbefaler), men hva er nå egentlig problemet med f.eks. små bryster? Ingenting! Samfunnet er aaltfor utseendefiksert.

 9. Kjempebra at du setter fokus på dette. Si meg, står det dårlig til med lesertallene hos CBE? Eller har det gått meg hus forbi at hun slipper gjenenom “kritikk”? 🙂

  1. Hun har alltid sluppet gjennom kritikk, kanskje til og med skrevet kritiske kommentarer selv, for å fyre opp fansen.
   Og hun presser brystvortene opp i kameralinsen for at leserne skal spekulere og kanskje spørre: “Har du tatt silikon?” Og – ja, hun sliper spørsmålet gjennom, men svarer hun? Nei. Det er en privatsak.

   Men spekulasjonene vil hun gjerne ha. Og gjerne noen som freser i kommentarfeltet: “Herregud for noen spørsmål! Stakkars deg Caroline som må ta i mot sånn dritt hver dag!”

   Det er sånn hun vil ha det, og sånn hun har drevet i alle år.

   1. Kan du vise til et bilde cbe har pressa brystvortene opp i kamera? Bladde tre uker tilbake på bloggen, samt litt skumming på insta – så ingen brystvorter, og i alle fall ingen pressing. Vi har alle brystvorter, så at akkurat de evt. synes er da ingen fare. Ps. Jeg er ingen fan av dama, familien eller bedriften, men om akkurat brystvortene synes, opererte eller ei, burde virkelig ikke være et problem. Det er ganske kvinnefiendtlig å tenke slik, og minner om f.eks religiøs tildekking av kvinner.

 10. Anonym 19:57 : Hva om denne bloggeren går uten bh og viser litt brystvorter. Om de viser opp eller ned eller rett frem. Jeg ser ikke hva som er noe galt i det. Hvis du synes det er dumt så er det jo egentlig ditt problem.

  1. Stine, nå må du lese det jeg skrev. Jeg skrev at jeg synes ikke det er så hyggelig å få de midt i fleisen når jeg åpner bloggen hennes. Blir noe vulgært og pornoaktig over det, eller litt fjortiss, om du vil. Men du har jo tydeligvis et problem med at jeg ikke liker det.

   1. Kan du vise til et bilde cbe har pressa brystvortene opp i kamera? Bladde tre uker tilbake på bloggen, samt litt skumming på insta – så ingen brystvorter, og i alle fall ingen pressing. Vi har alle brystvorter, så at akkurat de evt. synes er da ingen fare. Ps. Jeg er ingen fan av dama, familien eller bedriften, men om akkurat brystvortene synes, opererte eller ei, burde virkelig ikke være et problem. Det er ganske kvinnefiendtlig å tenke slik, og minner om f.eks religiøs tildekking av kvinner.

   2. Anonym 01.07
    Det er ikke min oppgave å lete opp bider for deg, det får du gjøre selv. Kvinnefiendtlig? Religiøs tildekking? Hjelpes så usaklig du er. Prøv å se andre nyanser enn svart/hvitt (naken/kledt)

   3. Anonym 15:13: Hahaha. Så passiv aggressiv du er. Jeg gikk overhodet ikke til angrep på deg, men ser jo at når man kommuniserer skriftlig så kan verdifull info gå tapt, og man fremstår litt strengere.

    Nei, det er ikke din oppgave å lete frem bilder til meg. Jeg mente forøvrig heller ikke at du skulle lete frem, heller komme med eksempler til påstanden din. Ikke for å «ta» deg, det var kun fordi jeg ville se hva du og et par andre her siktet til. Jeg var absolutt villig til å la meg overbevise. Med det sagt, både på insta og de tre siste ukene med blogg (så langt jeg gadd bla) var det ingen brystvorter, og i alle fall ingen «pressing» opp i kamera. OVERHODET ikke.

    Og nei, jeg er ikke usaklig. Jeg ser tydeligvis noe du ikke ser, men om du ikke har fått det med deg så finnes det en hel bevegelse som fokuserer på at kvinnelige brystvorter ikke er farligere at vises enn mannlige. For i praksis er det dét i verden i dag. Det kommenteres, jenter blir sendt hjem fra skolen, instagram sensuerer osv.

    Så da spør jeg deg, hvorfor er (de påståtte) synlige brystvortene til cbe et problem? Det er da bare en kroppsdel, som absolutt alle har?

 11. Problemet er vel at hun har sagt at «kroppen ikke blir ødelagt av graviditet og hun er fornøyd med sine små pupper». ( ikke ordrett hva hun sa men ivertfall essensen i det). Tydeligvis ikke så fornøyd likevel etter å ha ammet to barn og noe faktisk ikke trening kunne hjelpe med.

 12. Ser også at det er flere bilder av alkoholholdig drikke på nyttårs innleggene til frua 🙄 når skal det bli gjort noe med?

 13. La oss håpe 2019 blir året bloggerne blir avkledd for folk flest. At selv blodfansen skjønner at de ikke er venninnene deres men «gode» selgere som bruker alle salgstriksene i boken. Pluss noen til.

 14. Altså, GODT NYTT ÅR ALLE! Og et spesielt godt nytt år til deg Adina <3
  Et par uker siden jeg var her sist.
  Har fulgt bittelitt med på fruas blogg, blant annet i dag. Det er jo ikke tvil om at dama har nye pupper. Hun må jo selvfølgelig brife med dem bak de lommetørklestore kjolene med en tråd i. Jeg ler…
  Og, bilder av antatt alkoholholdig drikke er det mye av på hennes bilder. Er hun fritatt fra reglene?
  Bildene i de siste innleggene hennes, sett på pc, jeg skvatt jeg, er det ekstremsminking? Make up som sprekker? Hva skjer? Til slutt, gråter eller ler hun på bildene? "smilet" når ikke øynene og ser anstrengt ut. Dette linker jeg til overskriften din Adina, "Ekte" på ekte….
  Obs: mine observasjoner alt dette.

 15. At hun har tatt silikon tviler jeg ikke på, men å si at man får trykt brystvortene hennes i fleisen så fort man går inn på bloggen er nå en overdrivelse. Jeg bladde meg tilbake til november og fant ett bilde av henne i en gullkjole hvor jeg kunne ane konturene av brystvorter, men da så jeg virkelig etter. Samme på Instagram. Med mindre hun serverer en skikkelig puppebonanza på snapchat (følger henne ikke) synes jeg ikke det er noe uanstendig med bildene hun legger ut. Litt sidepupp på nyttårsparty må vi da tåle.

  1. NÅ må du gi deg Silje. Hvor har jeg skrevet at man får trykt brystvortene i fleisen så fort man går inn på bloggen?
   Du er fa… ta meg ikke sann. Bruk energien din på å bla deg tilbake lengre enn et par måneder i stedet for å skrive løgner her inne.
   Prøv å oppføre deg som et voksent menneske.
   Jeg følger henne ingen plasser. Er ingen andre enn familie og svært nære venner som er såpass interessant at jeg gidder å følge, ellers har jeg mer enn nok å fylle dagene mine med.

   Adina jeg håper du har anstendighet nok til å slette sånne løgnaktige kommentarer. Slett svaret mitt i samme slengen.

   1. Herregud. Var det du som hissa deg opp på min kommentar også, anonym? Slik jeg ser det her er siljes kommentar til de som har kommentert at pupper og brystvorter presses i kamera (for det er flere), ikke til deg spesifikt. Og jo, det er absolutt skrevet her i kommentarfeltet. Om det ikke var du som skrev det er det jo safe, og ingenting for deg å hisse seg opp for, men som sagt så var ikke siljes kommentar retta mot deg.

 16. Enda værre enn retusjeringen er at de i episode 4 av bloggerne sykler rundt på Geilo uten hjelm. Kunne ikke se døtrene i sykkelvogna og om de hadde hjelm på, men kunne heller ikke se noen rundt tingene deres når de stoppet.
  Komksk at hun ikke turte å ta en helt trygg zipline, men å risikere alvorlige hodeskader på sykkel det gjør hun!

 17. Hva skjer med pilotfrue som plutselig slår et slag for offentlig amming og med begge puppene ut – når hun for noen år tilbake var overalt i media for å bekjempe toppløse pupper på stranda. Amming er visst helt naturlig, men å gå toppløs for kvinner er ikke det?

  1. Nå må du rulle inn. Amming er den naturligste ting som finnes, flott at hun stiller opp for det. Og det er ingenting galt med å amme andres barn, det gjorde jeg også når venninna mi fikk tvillinger og hadde lite melk mens jeg hadde i massevis.
   Til alle de som kritiserer kryssamming, skal man da heller ikke pumpe seg og levere til sykehus slik at premature som er avhengig av morsmelk kan få? Eller er det noe annet?

   1. Mitt poeng var at å være toppløs på stranda er like naturlig som å amme, og at det er LITT ironisk at hun for få år siden var i media og til og med i radio-diskusjoner der hun var sterkt i mot kvinnebryst på stranda og fremstod som en anti-feminist i sitt konservative syn, mens hun nå er plastra i media med begge jura ute.
    Og kryss-amming har jeg ikke nevnt en gang, så du kan blåse ut frustrasjonen din på noen andre..?

 18. Har lagt merke til at det alltid er en retusjeringsflekk under øynene hennes på nærbildene. Vises ganske godt på PC, og om de først skal retusjere, så bør de vel gjøre det litt mindre tydelig da, ser bare teit ut når det vises….

 19. Jeg er ikke en av de tøffe og til tider usaklige kritikerne av bloggere, ser det foregår en debatt om brystvortene til CBE og må si det går latterlig langt til tider.. jeg syns heller ikke at Caroline blir redigert til det ugjenkjennelige(for å fremme seg selv bedre), jeg syns faktisk at Lasse veldig ofte redigerer bildene så hun ser eldre og mer rynkete ut. Hvis man ser henne uten sminke på Instagram eller sminket på bloggerne, så ser hun jo absolutt ikke rynkete og sliten ut. Jeg forstår ikke helt hvor Lasse vil med bilderedigeringen sin, de leverte så utrolig høy og naturlig kvalitet på bildene for et par år siden, og når ser ALT ekstremt redigert ut.

 20. Jeg er litt delt her. På en side synes jeg CBE gjør en god jobb med bloggen, familien, hjemmet, mm – og bloggen er for meg alltid er inspirerende å kikke på. Særlig om jeg er litt nedstemt. Det betyr ikke at jeg automatisk sammenligner meg med henne og blir deprimert for at jeg ser annerledes ut.

  Jeg forstår at hun redigerer noe. Hun er et produkt. Ikke en person på bloggen. På den annen side ser jeg en person som tydelig er sliten, og som blir eldre. Ingen redigering kan fjerne det. Jeg tror CBE går med angst for å bli eldre, og ikke for å vise kviser, skal jeg være ærlig. De svarene der ytrer egentlig bare om stor usikkerhet, og akkurat det synes jeg er skremmende i det samfunnet vi lever i, og med den påvirkningskraft som hun har. Skal en lese en slik blogg, må en nesten bare scrolle over, smile av det, og gå videre. Det nytter ikke å diskutere med slike mennesker som alltid vrir sannheten til noe annet.

Comments are closed.