SYKT NORMAL AV MARTY

Hei alle sammen 🌸

Så var det på tide med ei litta bokanmeldelse av Martine Halvorsen sin Sykt normal. Jeg har merket meg at flere andre bloggere har fått boken i posten sammen med et kort og en kjærlighet på pinne. Enten så har vi blitt glemt eller så har hun ikke funnet riktig adresse. Jeg velger å tro at det er det siste.

I følge omslaget handler boken om ungdomstiden og er skrevet for ungdommen og ungdomsforeldre. Jeg er altså ikke helt i målgruppen. Boken er relativt kort og lettlest med sine 135 sider hvorav mange av sidene har blitt brukt til bilder av Martine. Den tar blant annet for seg generasjon prestasjon, kroppspress, netthets, sex, kjærlighet, rus og ensomhet. I utgangspunktet er dette gode temaer å ta opp i en bok om ungdomstiden, men jeg synes at mye av det blir litt unyansert.

Fra baksiden av boken – eget bilde

I kapittelet om sex har Martine tatt med en chat med Helsesista hvor hun har spurt om ting mange kanskje lurer på. Martine var en av de første i vennegjengen som hadde sex. Jeg tror at det i dagens digitale hverdag er en del press rundt det å debutere seksuelt (eller hooke som ungdommen kaller det) og synes dette burde vært tatt opp i større grad.

I kapittelet om kjærlighet får vi vite at Martine forelsket seg ordentlig for første gang da hun var 16 år og at hun fortsatt var sammen med den samme gutten da hun skrev boken fire år senere. Hennes kjærlighetsproblemer har hovedsaklig dreid seg om sjalusi. Hun har også intervjuet Ida Fladen som jeg har inntrykk av at “alltid” har vært i forhold frem til det siste året. Her kunne man med fordel valgt et annet intervjuobjekt som kunne snakket om det å gå gjennom ungdomstiden og tro at man aldri vil få seg kjæreste.

Martine skriver bra rundt sitt standpunkt om å ikke drikke alkohol og har tatt med en historie om festen hun var på som førte til dette valget. Dette har nok ungdommen godt av å lese. Samtidig har hun tatt en prat med en i slekta som har vært narkoman i mange år. Tanken er god, men hun kunne gjerne utelatt hvordan han beskriver følelsen av å ta en dose heroin og heller lagt enda mer vekt på de negative sidene ved det.

Ensomhet er et viktig tema å ta opp, og Martine har skrevet en fin huskeliste til når man føler seg alene. Hun skriver om en 17. mai på ungdomsskolen hvor hun foreslo for jentegjengen at de skulle være sammen, men ingen kunne. Senere viste det seg at de andre hadde avtalt å være sammen uten henne. Det er selvsagt veldig vondt å føle seg ekskludert fra gjengen på denne måten. Det jeg stusser litt på er at Martine selv tror at de egentlig ikke gjorde det med vilje, men at de bare ikke tenkte på det. Burde ikke rådet til ungdommen være å ta opp dette med gjengen eller eventuelt finne seg bedre venner?

Som vanlig gir jeg ikke noe terningkast, men om jeg skulle gjort det hadde det nok dessverre ikke blitt så altfor mange prikker på terningen. Jeg tok en tur innom bloggen til Marty nå og vil vel si at man kan få minst like mye ut av å lese den som å lese boken.

Nå gjenstår det bare for meg å ønske dere alle en god nyttårsfeiring 🎉 Allerede 1. januar begynner en ny sesong av Bloggerne. Med mor sjøl, Erik 32 Bærum, Kristine Ullebø og ikke minst Fabian ute av valsen vet jeg neimen ikke om det blir underholdende nok å se på, så kanskje noen andre må ta seg av oppsummeringene denne gangen. Vi får se om et av mine nyttårsforsetter blir å slutte å følge med på alle andre sine liv. Noen ganger kan det tross alt være fint å bare fokusere på sitt eget 🤗

❤️ Vicky

15 thoughts on “SYKT NORMAL AV MARTY

 1. Leser ikke bloggen hennes så jeg har ingen interesse av hverken bok eller innhold, men jeg synes 135 sider er så lite, attpåtil med bilder inkludert! Kvalifiserer såvidt til begrepet “tynn lefse”. Jeg leser kompendier fra forelesere som er tykkere enn det der. Menmen….er det populært å være grisk blogger og gi ut bok, så spiller vel kvalitet og kvantitet liten rolle 😉

  God nytt år til både Vicky og Adina, gleder meg til å følge dere i det nye året. Måtte dere fortsatt stå på for å avsløre alt lureriet i denne lyssky bloggbransjen.

 2. Bloggerne burde bytte navn til:» Reklameserie hvor vi eksponerer barna våre, i markedsføringens navn».

   1. Igjen Asti, skulle virkelig ønske du tok med lillemammaen. Vil absolutt påstå at hun er en av de verste, hun har skrevet at hun skulle eksponere de mindre, men det som skjedde var at hun, for en stakket stund, kappet av hodene eller tok bilder bakfra. Nå har det vært bilder av dem nesten alle dager de siste par månedene i allefall (har ikke sjekket hver dag). I tillegg skrev hun et innlegg og la ut bilder der den ene sønnen som hadde laget gave til henne i barnehagen og hun ble så rørt at hun gråt. Tenker sånt tilhører privatlivet, ikke offentligheten, men det er nå meg da. Og så hadde hun egentlig sluttet å skrive så mye om dem, i tillegg til bilder. Så jada, kanskje det er mindre eksponering? Neida, bare tøys

   2. Anonym, takk for innspill. Da jeg valgte ut hvem jeg skulle følge med på, gikk jeg ut fra deltakere i “Bloggerne” og Blogglisten. Det er nok enda flere jeg burde ha skrevet om. Dessverre…

 3. Kunne ikke ramlet meg inn, å lese boken hennes. Jeg er innom bloggen av og til. I kjent stil, skriver hun om all ensomhet hun opplever. Hun er ikke invitert der eller her, men hun skal jo feire nyttår med venner. Hvorfor all den sytinga! Og mensen er også et tilbakevendende tema hos henne. Lite interessant, og hun får alltid få kommentarer i feltet sitt. Men, hva opplevde jeg istad? Jo, vi er på fjellet, og var i sentrum. Det er noen fine butikker her. En kjent blogger ble tatt i stjeling. Ohh my….. noe så flaut. Jeg nevner selvsagt ikke navn, men bloggeren var ute i hardt vær for litt siden. Snart kommer det vel på KG. Ikke av meg, jeg har ingen bruker der, men slikt spres raskt. Godt nyttår Adina. Håper på et godt år, med mye morro på bloggen her.

 4. Takk for anmeldelse. Er ikke veldig interessert i bloggen hennes, men takk uansett 😊 Har ikke kjøpt noen av bloggernes bøker i år, de blir gitt ut fordi forlagene tjener gode penger på fanbasen og ikke fordi de nødvendigvis er interresante eller av god kvalitet.

  Vil gjerne ønske dere et godt nytt år og takk for det gamle med mye interessant informasjon ♥️

 5. “Som vanlig gir jeg ikke terningkast”? Du gav da terningkast i den forrige bokanmeldelsen?

   1. Åja, beklager, det fikk jeg ikke med meg. Støtter forresten det å ikke bruke terningkast.

  1. Legg merke til forfatter(e) av innleggene 🙂 denne er skrevet av Vicky, som av og til er innom som gjesteskribent (som jeg skjønner det) – den forrige ble skrevet av Adina selv.

 6. Jeg vil gjerne legge inn en liten kommentar om heroin/sterke opioder. Jeg har ikke lest den subjektive beskrivelsen av heroinrus som nevnes her, men jeg oppfatter at den var veldig positiv.
  Jeg vil derfor si at ikke alle reagerer slikt. Jeg har fått sterke smertestillende på sykehus og blitt forferdelig dårlig av dem, en grusom kvalme som varte i timer. Ved høy dose dupper man ofte litt av, og noen synes det er behagelig. Ikke jeg. Når jeg halvsov fikk jeg marerittaktige bilder på netthinnen samtidig som det var vanskelig å holde seg våken og unngå dette. Sterke opioder er ikke alltid eufori og drømmesøvn. Før noen prøver så vit at du kan få en kraftig negativ reaksjon.

  Mvh nessie

Comments are closed.