2 ÅR MED BLOGGOMTOPPBLOGGERE

Hvem hadde trodd at denne bloggen fortsatt eksisterte etter to år?

Det aller første (flaue) innlegget ble publisert 15.12.2016 HER

I starten skrev jeg sladder, oppsummeringer og mye om rumpa til Sophie Elise. Da hun påstod at rumpa var et resultat av vektøkning og hard trening (25 kg. i knebøy), lot jeg meg provosere. Man kan godt si at Sophie Elises rumpe var en av grunnene for at denne bloggen så dagens lys. Det er flaut det.

Den lettbente harseleringen av bloggere falt i smake hos en liten gruppe lesere. I begynnelsen var jeg strålende fornøyd med mine 300 lesere, som jeg hadde jobbet hardt for. Jeg innrømmer lett at jeg spammet noen kommentarfelt, litt som Marty gjør i grupper på Facebook. Marty får hjelp av hele familien, det fikk aldri jeg.

Målet mitt var å holde meg inne på den store blogglisten, den som nå er avviklet. (Mer om det senere).

Åndsverksloven hadde jeg hvert fall ikke peiling på. Det gikk som det måtte gå, i april 2017 ble bloggen slettet hos Blogg. no. Jeg hadde heldigvis tatt backup og kunne dermed fortsette som om ingenting var skjedd på WordPress. Etter klage fikk jeg tilbud om å fortsette hos Blogg.no mot at jeg slettet bilder og noen innlegg. Jeg takket pent nei og har aldri sett meg tilbake.

Etterhvert følte jeg at bloggingen ikke ga meg så mye. Jeg ble fryktelig lei av å skrive om rumpa til Sophie Elise, så jeg bestemte meg for å ta en tenkepause. Tenkepausen varte i nøyaktig to dager og jeg returnerte med to nye skribenter, Linnéa og Vicky.

Siden vi var tre, kom innleggene tettere og kvaliteten økte noen hakk. Tror jeg. Den økte i hvert fall såpass at Sophie Elise ble fan. Hun likte oss så godt at hun linket til bloggen HER Takket være henne fikk vi enda flere lesere. Hun skrev at hun elsket å lese om seg selv, men jeg mener å huske at hun etterhvert hatet å lese om seg selv.

I august 2017 takket søte Linnea for seg. Jeg lurer på hva hun gjør i dag og om hun fremdeles leser bloggen.

I november 2017 ble vi for første gang “truet med en anmeldelse.” Ikke at vi tok trusselen seriøs. Lord Gekko mente at vi drev med full sjikane. Ja, du hørte rett, FULL sjikane! Det var ekstremt ulovlig, kunne han meddele HER Lite ante vi at det skulle komme en ordentlig anmeldelse ca. ett år senere.

I november bestemte leserne våre at vi skulle nomineres til Vixen Influencer Awards. Vi kom med til semifinalen i kategorien “Folkets favoritt.” 15. januar 2018 stengte avstemningene og 25. januar fikk vi vite at vi ikke var med videre. Vi var disket og juryen gadd ikke en gang å gi oss beskjed. Vi syntes naturligvis dette var veldig merkelig og urettferdig, og vi skrev flere knakende gode innlegg om det. Begynn den spennende lesingen HER

Etter Vixen-styret var det rett tilbake til normalen igjen, men med langt flere lesere på slep. (I dag varierer lesertallene fra mellom 5500-7000 unike lesere daglig).

Vicky og jeg bestemte oss for å roe ned og bruke mindre tid på bloggen og mere tid på våre egne liv. Husker jeg ikke feil var dette rundt samme tid som noen på Kvinneguiden spekulerte i om jeg i stillhet hadde forsvunnet fra bloggen, og at noen andre hadde tatt min plass. De kjente ikke igjen skrivemåten min, sa de. Jeg lover på tro og ære at jeg har vært her i to år.

I mars 2018 var jeg så heldig å få være med i Insider FEM HER

24. juni takket Vicky for seg. Jeg gråt en skvett da innlegget ble offentliggjort og jeg følte meg fryktelig alene. Vi har heldigvis bevart vennskapet og hun tittet innom når “Bloggerne” går på TV. Kanskje vi hører fra henne i januar.

Etter en rolig sommer og høst, tok dramaet seg kraftig opp da jeg lot noen damer få komme med sin side i en alvorlig sak der Anne Brith AS var innlandet. Det hele endte i anmeldelse og tre artikler i Dagens Næringsliv.

15. desember 2018, på to års dagen til bloggen, kom bekreftelsen om at anmeldelsen var henlagt.

Bloggen har forandret seg mye med årene og jeg har lært veldig mye. Nå er den slik jeg vil at den skal være. Jeg er seriøs i ukedagene og fjaser litt i helgene, akkurat slik livet er for veldig mange.

Fra et tidligere intervju med Aftenposten:

Om vi har greid å påvirke og gjøre en liten forskjell, vet jeg ikke. Det er lov å håpe. Jeg kan i hvert fall love at jeg vil jobbe videre.

Så vil jeg takke for all støtte jeg har fått, spesielt da det stormet som verst. Uten dere hadde ikke bloggen vært her i dag.

PS. Har du noen minner du vil trekke frem, positive og negative, skriv gjerne i kommentarfeltet.

Adina xoxo

70 thoughts on “2 ÅR MED BLOGGOMTOPPBLOGGERE

 1. Vicky var jo en del av bloggen, men slik jeg har forstått så vet ikke dere hvem hverandre er?
  hvordan holdt dere kontakten og visste hvem som skulle skrive om hva?

  hadde vært kjekt og gøy med en spørrerunde igjen, rundt dine tanker om bloggingen, og kanskje hvordan den har endret deg som person siden du startet?

  1. Vicky og jeg kjenner hverandre. Det sa jeg i spørrerunden fra mars 😊
   Interessant spørsmål, men ny spørsmålsrunde?🤔

 2. Jeg mener at det må være mulig å ha reklame på bloggen, men da reklame som kan være nyttig. Dette for at du skal kunne forsette med det gode arbeidet du gjør Adina.

   1. Jeg får noen henvendelser, men vil ikke reklamere for noe jeg ikke kan stå for. Hørt den før? 😁
    Jeg greier meg fint 😍

 3. Jeg oppdaget bloggen rundt Vixen styret da bloggen ble nevnt på KG. Du/dere har gjort en fantastisk jobb, spesielt med tanke på å nøste opp tråder rundt Vixen + det å få AB trollet ut i lyset ved å la ofrene hennes fortelle sin side av saken. Det samme gjelder offeret til AR.

  DN hadde aldri skrevet om AB hvis det ikke hadde vært for denne bloggen. At en så seriøs avis som DN skrev om saken, får jeg håpe fikk/får opp øynene til flere samarbeidspartnere.
  Der har AB truet den ene etter den andre med anmeldelse, og også hevdet at hun har anmeldt folk uten at det er gjort. Når hun endelig faktisk går til det skritt å gjøre alvor av truslene sine så blir saken henlagt. Det var bare så herlig å lese. Det blir ikke så enkelt for hårsåre bloggere å dra anmeldelseskortet nå for å skremme folk.

  Dere har absolutt gjort en forskjell og det er helt utrolig at dere har klart å forbli anonyme. Spørs om det ikke kommer fram hvem du er etter at du ble anmeldt for AB er absolutt typen til å plapre om hun har ditt fulle navn. Tiden vil vise. Stå på! 😊

 4. Reklame er helt greit. Bortsett fra pop-up reklamer så legger jeg ikke merke til det engang. Pop-up reklamer der i mot, er noe irriterende, men de forsvinner av seg selv etter 10 sekunder og jeg har begynt å venne meg til dem.

 5. Jeg takker så mye for jobben du/dere gjør. Det er virkelig mye dere har skrevet om, som har utgjort en forskjell. Satt søkelyset på så mye viktig. Nevner, bloggerbarn, kosmetiske operasjoner, skrekkeksempler på hva enkelte bloggere gjør osv.
  I den forbindelse sitter jeg med tanker rundt flyfrues siste innlegg. Når sønnen skal i barnehage, skal hun bruke tid på skjønnhetsbehandlinger. Jeg bare, what? OK. Jaja, jeg ville kanskje lest en god bok, oppdatert meg på nyheter(men hun har skrevet før at hun ikke følger med på nyheter), trent. Ja så mangt og mye. Men skjønnhet kommer først der i heimen. Så også ListeStina i en make up tutorial. Uten sminke. Jeg fikk litt hakeslepp, og skjønner også at der går det vanvittig mye tid til sminke. Jeg skriver det på kontoen for et tomt liv. Jeg bruker vitterlig tid til sminke jeg også, men når det på en måte overtar livet, synes jeg at det er tomt et sted. Fortsett med den fantastisk gode jobben du gjør. Det er viktig og vittig på samme tid. Det trenger vi. Ønsker deg en fin fin jul.🎅🏿

 6. Kjære Adina – gratulerer med to år og utrolig nye bra blogging! <3
  Det settes mye sterke krefter i spill når man begynner å pirke litt i overflaten på hele some-industrien – det har jo du fått erfare til fulle. Her snakker vi mye keiserens nye klær og smoke and mirrors, gitt.

  Håper du orker å fortsette – jeg gleder meg stort over argusøynene dine. Og skråblikket.

 7. Hipp hurra for BOTB og Adina!! 👏🏻
  Du fortjener en stor 🏆for jobben du gjør. Synes definitivt du kan skryte av deg selv og den gode påvirkningen du har og har hatt!!
  Forstår at du også må ha litt tid utenom bloggen, men håper du fortsetter med denne viktige jobben du gjør!
  Du er med på å gjøre verden til et bedre sted!
  Vi er mange som heier på deg! 😘

  1. Kari Nordmann: Tusen takk for fine ord ❤️
   Uten deg og mange andre som heier, hadde jeg ikke vært her. Takknemlig! ❤️

  1. Asti: Tusen takk ❤️ Det må sies at du er meget flink til å bidra med dokumentasjon ❤️❤️

 8. Sophie Elise lyger fortsatt, ikke overraskende :p måtte bare dele et tips.

  25.11.2018 Reklame for Brun og Blid
  “Jeg tar solarium et par ganger i måneden, 10 minutter av gangen, så at jeg har fått det gratis nå har jeg virkelig elsket. Men jeg kommer til å fortsette likevel med mine små runder i solen! Jeg har tipset om solsengen Luxura Vegaz et par ganger nå, for den er favoritten. Da kan til og med oss “blekinger” sole oss i få minutter og likevel få farge! Jeg tar som sagt ti minutter av gangen, og ikke flere ganger i uken eller noe sånt.”

  16.12.2018 Reklame for Betakaroten
  “Her kommer et lite throwback-bilde til i august da jeg hadde tatt solarium fem dager på rad og ble seriøst så brun som jeg sjeldent har vært. Og DET hadde jeg aldri blitt uten Betakaroten, kan jeg love!”

  Er det solsenga til Brun og Blid eller Betakaroten som er så magisk? Og er det 2 ganger i måneden eller 5 dager på rad som gjør trikset? 😅😅

  1. Det er nettopp slike ting som gir bloggerne null troverdighet på reklame. SE er ekspert på selvmotsigelser og løgn for å selge unyttige produkter.

 9. Takk for alle gode og viktige innlegg 👍
  Jeg kom innpå veldig tidlig, lenge før vixen og mens du var på blogg.no. Husker ikke hvordan jeg kom innpå, om det var en kommentar som fanget oppmerksomheten eller hva.
  Du og bloggen var etterlengtet for hadde lenge sett hvordan bloggerne gjorde alt for penger og løy uten å blunke. Reklamerte for de dummeste ting med opplagte løgner og helst ikke merket. Og tjente sine millioner på rent lureri av godtroende lesere.
  Lurte på om jeg var den eneste som gjennomskuet dobbeltmoralen for de ble så hyllet av media.
  Derfor var det herlig å finne en blogg som satt søkelyset på akkurat disse tingene.
  Så tusen takk for det ♥️♥️♥️♥️

 10. Hei Adina.

  Da jeg oppdaget bloggen din for nesten 2 år siden, så ble jeg umiddelbar fast leser! Jeg fikk rett og slett ikke nok av den, ble dagens lille lyspunkt! 💕 Du belyser så innmari viktige tema, og jeg har tenkt “ Adina, hun er den råeste dama i bloggverden”. Du leverer gang på gang, at jeg har opp til flere ganger sitter med gåsehud og en enorm beundring av motet ditt, hjertet ditt og din ektehet! Du er ydmyk, og er aldri redd for å innrømme eventuelt feil informasjon, kanskje derfor jeg liker deg så godt! Du er den som burde toppe alle listene der ute, nettopp pga den genuine og ærlige fremtoningen din 😍

  Gratulere så mye 2 års dagen! Håper du aldri stopper med Norges viktigste blogg!! 💕

  Ha en riktig god jul 😘 Digger deg!

  1. Elisabeth: wow, er alt dette meg? Jeg blir helt satt ut jeg. Og rørt 😊 Tusen takk ❤️❤️❤️

 11. Gratulerer med 2 år Adina! Beste bloggen i Norge, uten tvil 🙂
  Jeg begynte å lese bloggen din tidlig. Og selv om at jeg vet at ikke det var intiusjonen din når du begynte denne. Så har jeg helt sluttet å lese andre toppbloggere. Etter avsløringen om all løgn de kommer med, så har jeg rett og slett mistet helt interessen.

 12. Gratulerer med to år med fantastisk jobb! 🙏🏻

  Lite tips: ser AB reklamerer for fetchnorway.no på snap. Noen av de hårbåndene der har jeg kjøpt fra eBay til en sjettedel av prisen minst. Og de er helt identiske, la særlig merke til det med flette på siden og det med en glitterstripe over midten. Jeg har nemlig irritert meg ekstra over disse fordi passformen er elendig. Så mistenker sterkt at dette selskapet kjøper billig fra eBay og selger dyrt, typ desbonbons-avsløringen din.

  1. Susy: Det er mange som kjøper billig i Kina og selger dyrt i Norge. Så lenge de ikke påstår at de har designet varene «in house», gjør de ikke noe galt 😊

  2. Susy
   Hva tror du kjeder som HM, Cubus, Gina Tricot, Zara, m.fl. betaler for Kinavarene sine?
   Bare tull å henge seg oppi et selskap fordi AB reklamerer for det.

   1. Anonym:
    Veldig klar over at de store kjedene har produksjon i Kina og andre lavkostland, men du får bare kjøpt produktene gjennom deres butikker (om man skal drive produksjon i lavkostland er en diskusjon i seg selv, og ikke det jeg reagerte på her). Det jeg reagerte på er når en bedrift handler på eBay og selge ti ganger så dyrt i Norge. Det synes jeg er en kjip forretningsmodell, selv om det som Adina påpeker ikke er noe ulovlig ved det. Så hvis jeg hadde vært en person som kjøpte det AB hadde oppfordret meg til å kjøpe, så hadde jeg rett og slett følt meg lurt om jeg fant ut at jeg kunne fått ti hårbånd for prisen av ett, om jeg heller kjøpte det direkte på eBay. Derav overskriften min «lite tips»: et lite tips til de som liker å ikke gjøre elendige kjøp!

 13. Gratulerer med to år. Du har stått på, og er viktig i samfunnsdebatten! Høydepunkt når nytt blogginlegg kommer. Ønsker deg god jul, og gleder meg til fortsettelsen.

  1. Åh, ja! Jeg kom inn hit ens erend (akkurat denne gangen, jeg er innom ellers også altså! ;)) for å se om det var skrevet noe om Rampelyset og om et evt forum.

   Og ellers: Gratuelrer med 2 år! Hurra for BOTB og Adina. 😀 En viktig stemme blant alt rosafjas, fusk og influensa.

  2. Asti: Feriestengt altså 🙄
   Jeg jobber for å få på plass et eget forum, og jobben ble selvsagt trappet opp i dag😊 Glad for at du vil være med 😍
   Jeg kommer med info når jeg vet mere 😊

 14. Nå stenges rampelys tråden på KG tom 31.12.18.

  Jeg håper du og Asti følger med på reklamemerking, bloggere generelt…osv

  For hvis dere to klarer det, som bare er to personer, vel EGMONT SOM EIER KG:

  Er det slik at dere i EGMONT MED EIERE ønsker å tjene mest mulig penger på juksog fanteri UTEN at noen får sagt sin mening om det?

  Lykke til EGMONT OG MODERATORER OG BLOGGERE med å stenge BOTB og Astis blogg.

  Asti var smart som trakk seg vekk fra KG.
  Asti og BOTB vil en dag opprette et forum hvor norsk lov gjelder og ikke trynefaktor og penger.

 15. Gratulerer med 2-års jubileum ❤️

  Ser Egmont og KG har lært av bloggerne..møter man kritikk og motstand er det bare å stikke hode i sanden til det går over. Rampelyset er stengt etter kritikk av modereringen i asti-tråden, skikkelig imponerende.. Må er det nok full jubel i Blogglandia.

  Håper du og Asti jobber med et annet forum 😊

 16. Kanskje BOTB eller Asti eventuelt begge kan skrive et blogginnlegg om hvordan moderatorer funker på KG?

  Forskjellsbehandlingen og hvordan de lar flere brukernavn som tydeligvis er en; komme med et sammensurium av ord uten noen form for beviser.

   1. Jeg sender gjerne advarslene mine, og oppfordrer andre til å gjøre det samme. Noen av modereringene er helt på trynet, og fullstendig preget av trynefaktor. Når innlegg som viser til at CBE ble trukket frem på NRK som versting innenfor merking, ble det slettet.

 17. Det er ganske drøyt at de bare stenger rampelys forumet. Og det er helt tydelig at de som har ansvar for å overvåke forumet ikke tåler å få berettiget kritikk. Nå “hevner” de seg for kritikken de har fått de siste dagene. Utrolig.

  1. Herlighet la nå folk få ferie. Vi trenger ikke skrive side opp og ned om bloggere og sladder 24/7 hele året. De prioriterer nok å stenge pga bemanning. Og den viktigste prioriteringen i et foretak er ikke det forumet tenker jeg. Husk at det er ansatte som modererer og drifter, og la nå de slippe å sitte der på helligdagene.

   Også om BOTB vil ha julefri – er det velfortjent.

   Vi krever for mye av eget behov uten å tenke på de ansatte som må jobbe for de.

   1. De må jo gjerne ha ferie, det er ikke det saken handler om. Hvis de hadde annonsert dette uten alt dramaet i forkant hadde det jo vært annerledes.

   2. Greia er jo at moderatorene først lot en rabiat bruker spamme Asti-tråden med drittslenging og latterliggjøring. Det fremsto virkelig som at moderatorene storkoste seg med at en bruker pepret tråden med hysterisk drittslenging i dusinvis av innlegg. Brukeren lo og fornærmet sine motdebattanter med moderatorene skriftlige velsignelse.

    Ett innlegg ble kopiert og postet i Anne Brith-tråden som en test, og der ble det sporenstreks slettet av moderatorene. Så forskjellsbehandlingen var jo helt åpenlys.

   3. Hjelp så konspiratoriske dere er. De stenger vel ikke forumet fordi en moderator har gjort en dårlig jobb?
    Det er jo et stort forum med masse forskjellige tråder.

    Altså her må vi plante beina i bakken og virkelig se på ting fra et realistisk perspektiv.

    Motbevis meg gjerne, men da med konkrete bevis på at det er den faktiske grunnen.

    Det er ikke en skandale at en moderator ikke gjør jobben sin, selv om det er utrolig uproft av de og bør selvfølgelig belyses.

 18. Tror de sliter noe aldeles forferdelig med å finne noen som gidder å være moderatorer på Kvinneguiden. Og så har de jo begynt en ny praksis med Y som “teamleder”: Steng alt som blir ubehagelig :/

  1. Nå ble jeg nysgjerrig. Hva er greia med Y? Har lest flere kommentarer som nevner Y, og det virker ikke som det er særlig positivt.

 19. Hei Adina, kanskje toårsjubileet er en god anledning til å se nye muligheter? Forumet på kvinneguiden er helt krise og blogglisten er borte. Mulig det er en liten nisje som har åpnet seg her? Tror tiden er overmoden for et forum hvor diskusjonen ikke styres etter hva som tjener eierne.

 20. Gratulerer med 2-årsjubileumet! Har fulgt med fra starten og følger med videre!
  Bloggen din er både viktig og underholdende!

  Lurer forresten på hvordan stengingen av Rampelyset på KG påvirker lesertallene i toppbloggene. 😉

  Lykke til med videre blogging!

 21. Gratulerer med to-årsdagen🎉🎂💐
  For en jobb du/dere har gjort så langt. Til og med Vixen og H-P-en fikk så mye motbør at det ble nye folk i juryen og en egen Adina-regel.
  Hvis tiden strekker til sender jeg deg en e-post ang KG

 22. Gratulerer med 2 år! Har lest her lenge, du har blitt en viktig stemme og motvekt. Heier på deg og Asti!

Comments are closed.