12. GJESTEINNLEGG

Hei og hopp søndag!

Reklame: sponset nattbleie + mat + yttertøy

For en helg dette har vært dere! Den startet med et pang på søndag da jeg våknet av mammas banking i veggen – klokka var ikke mer enn 5.30. Og jeg tenkte bare: Hvorfor de våkne så tidlig, hehe! Så ble det morgenstell og ny bleie. Siden den forrige typen vi brukte ikke holdt mål etter min mening, har vi gått over til Holdurin-Med (HER). Den er bare så fantastisk, og holder stumpen tørr hele natten, noe som gir en roligere natt, både for oss og den gamle, hehe!

Etterpå hadde vi verdens beste frokost, der mamma koste seg med et deilig måltid fra Soft Food (HER). Hun fikk den med moset kålrotpure, den varmes i 30 sekunder i mikroen, og vips så er den klar! Utrolig lettvint og praktisk i en hektisk hverdag. Til oss andre ordnet jeg egg og bacon med nystekte rundstykker og kaffe til – nam! Du kan tro det duftet deilig <3

Ettersom mamma som dere vet er avhengig av rullestol, (lårhalsbruddet kan du lese om HER) ble det trilletur i parken i det vakre været etter frokosten. Dere som følger meg på snap kunne jo se det lykkelige smilet hennes mens hun ivrig kastet brødbiter til endene. Hun ble rett og slett ikke lei, og vi kunne sikkert vært der hele dagen, hehe!

Mamma mistes sin første tann 😘👍🥰 Hvor ble det av årene, synes hun nettopp pensjonerte seg 🤔🙄😍👏🏻💞

(Av Mariann Johansen)

Elsker den nye utedressen hennes forresten! Den er fra Gamlingene, og med det deilige ullforet holder hun virkelig varmen selv om hun sitter stille i rullestolen, også på de kaldeste dagene. Foret kan enkelt tas ut og vaskes på ullprogram, om det skulle skje et lite uhell. Ingen overraskelse at jeg valgte rosa til henne vel? Fnis! Du finner den HER.

Planen videre i dag er å bake litt til jul, selv om jeg vet at hele kjøkkenet blir dekket av mel – ikke så greit med de gamle, skjelvende hendene og alt det deilige melet, haha! Men det er jo så fint å gjøre noe sammen, og med julemusikken dundrende ut av høytaleren blir det bare magisk <3 Følg med på snap!

På julaften skal mamma være sammen med oss i hele to timer, og som jeg gleder meg! Kvalitetstid! Det kommer et eget innlegg om festsesongens flotteste kjoler. Og selvfølgelig matchende hårpynt! Skal gjøre mitt beste for å få bilder av mamma i alle kjolene, hihi 🙂 Så kan dere si hvilken dere liker best.

Her hjemme holder vi som dere vet på å pusse opp rommet til mamma. Ettersom hun er dement var jeg litt usikker på om vi skulle gjøre det, men landet altså på å gjennomføre den opprinnelige planen, selv om det er en viss fare for at hun ikke vil kjenne seg helt igjen. Uansett så er hun jo her bare hver annen helg!

Som dere kan se på bildene, har vi fjernet den gamle, blomsterete tapeten, lagt plater på veggene og de skal etterhvert males signalgule. Det blir så fint! Bildebonanza kommer på bloggen!

Inntil videre er hun innlosjert på det lille gjesterommet. Som dere vet er det ikke egentlig et rom, men et stort garderobeskap. Ikke så koselig, men vegg i vegg med vårt soverom, så det er jo praktisk i denne perioden. Det er mulig at hun ikke helt vet hvor hun er når hun våkner, men da finner hun sin store trøst i bamsen Truka. De er uadskillelige de to, hehe! Uansett hvor mamma skal, så er Truka med. Min store skrekk er at den skal komme bort når vi er på tur – krise!! 😉

Neste uke starter jeg planleggingen av mammas 80 årsdag! Jeg har tenkt en del på tema (Som dere vet: jeg elsker temabursdag! Hihi!) Har vel egentlig landet på temaet – tada:

Danseband-bursdag! Hvor kult blir ikke det?! Dagen skal feires på sykehjemmets storstue, og i invitasjonene skal kleskoden være klar: Herrene i skjorte med lange snipper, og gjerne cowboyhatt hvis det er mulig å skaffe! Damene i strutteskjørt og hårbånd/sløyfe. Og det beste av alt – på eldresentret bor de tre gjenlevende medlemmene av Hans Erik’s, og de skal stå for musikken! Altså, hvor magisk blir ikke det?! Da kan de gamle danse som best de kan. Det blir sikkert litt klossete og i utakt! Åh, det blir bare så søtt! Jeg kommer helt sikkert til å gråte, haha!

Jeg lover å ta dere med på denne reisen, og dele masse bilder på bloggen! Kakebordet kommer jeg tilbake til i eget innlegg, jeg er allerede i kontakt med en fantastisk dame som skal stå for den biten! Juhu!

Ja, da var vi ferdige med pepperkakebakingen. Det kommer såklart bildedryss på bloggen i morgen. Uten å røpe for mye kan jeg vel avsløre at ikke alt gikk som planlagt, haha! En melkysset mamma ble litt hissig kan man si – det tenker jeg dere med gamle, demente foreldre vet alt om 😉 Uansett – hver alder har sin sjarm eller hva?

Når det gjelder debatten om eksponering av eldre demente i SoMe, så må dere forstå at vi er så stolte av våre gamle, ja så stolte at vi nesten vil gråte! Og da føles det bare så riktig å dele litt med dere, kjære, fine lesere!

Siste post på programmet i dag – kjøre mamma tilbake til sykehjemmet. Så blir det litt etterlengtet kjærestetid med mannen i kveld. Kanskje med en film og litt godt i glasset. Håper du har en deilig kveld, så snakkes vi i morgen! Klem

Av Fiona

29 thoughts on “12. GJESTEINNLEGG

 1. Ja, sånn kan det snus.
  Massiv utlevering av eldre 😢
  Skremmende! Med tanke på hvordan
  bloggbarna har det i 2018! Ingen rett til
  privatliv så lenge mamma eller pappa blogger om dem og utleverer deres oppovekst. Alle de barna som daglig utleveres på Snap og Instagram, totalt uvitende om hvor mange som ser dem vokse opp. Snikfotografert i sitt «trygge» hjem og i andre settinger. Ingenting er for privat til å legge ut om til alskens fremmede 😞 Flere ganger daglig ser jeg snapper og Instastories om barn jeg ikke er i slekt med, men som jeg vet mye mer om enn min egen familie! De må skånes! Det må komme en ny lov!

  Flott innlegg!!

 2. Denne var grævla morsom😂 samt litt slem kanskje 🙊👵
  Men sånn kan det bli! Savnet bildene 🤣🤣🤣

 3. Haha, jeg begynte å lure da jeg startet å lese innlegget… men etterhvert gikk det opp for meg hva greia var! Fantastisk, og veldig greit å sette søkelyset på eksponeringen fra denne vinkelen. Tipper ganke mange hadde protestert i slike tilfeller!! Og det burde være en stor vekker for de som eksponerer. Vel, man kan jo håpe at noen får seg en aha-opplevelse..

 4. Jeg dævver🤣👏🏼! Herlig Fiona🎉! Her var det mye CBE, mamma’n og bakemor sjøl! Jeg kjente dem igjen alle sammen! Magisk assa😝😂

 5. Halleluja og kumbajah mylord. Jeg håper virkelig at alle mammabloggere der ute leser dette og tar det til etterretning.
  Tenk om lille Severin, Michelle, Nelia eller Milano Lou skulle skrevet dette innlegget om mammaen sin….

 6. Jeg trodde det hadde klikket for deg, seriøst😂. Men hadde dette vært det første barnet vi opplevde dette med, uten noen form for å vite om blogg o.l. Da hadde vi alle blitt like sjokkert. Akkurat slik dette innlegget var første gang om en mamma. Nå er det så vanlig, at vi er vandt med det. Vi er vandt med at vi snar vet mer om enkeltes andre barn, enn egne. Til ettertanke.

  1. Veldig godt skrevet! Jeg håper noen mammabloggere leser det, og skjønner hvor usympatisk det er å utlevere barna sine på samme måte. Takk! 🙂

 7. Ikke blogg, men det er bare å se på thegunilla sin Instagramprofil. Der foregår det utlevering av hennes mor, så dette er allerede virkelighet.

  1. uff 🙁 jeg har sett det, det er så trist!! hun moren er så skjønn, men gammel, syk og skrøpelig – og helt sikkert ikke klar over hvordan livet hennes blir utlevert på sosiale medier

 8. Wow målløs, her er mange bloggere tatt på kornet🙌🙌 fantastisk bra, håper de leser her inne

 9. Haha, dette var fantastisk!!! Sponset nattbleie #TenaLady

  Apropos en mammablogger, men i dette tilfellet ikke med fokus på barn. Jeg leste på bloggen til Caroline Berg Eriksen (som ikke er spesielt glad i kritikk og mener at dersom man ikke har noe fint å si så skal man holde det for seg selv) at hun opprettet en “mot-Kaffebrenneri”-gruppe på FB for noen år siden. Ikke fordi de tøyet moralske strikker (noe hun jo selv har gjort med kommentarfeltjuks, redigering av kropp, utlevering av barna sine osv.) men fordi de hadde dårlig kaffe. Jeg mener ikke at dette er en big deal hadde det vært noen andre, men det er jo litt ironisk at hun har ytret seg negativt om en annen bedrift på en mindre konstruktiv måte enn hvordan mange snakker saklig (og helt sikkert mindre saklig) om hennes egen bedrift. Her er teksten hentet fra bloggen hennes i går:

  Hva har det med saken å gjøre, tenker kanskje du, men du skal nemlig ikke lenger tilbake i tid enn 10 år (ok, innser nå at det var ganske lenge) for å se at jeg opprettet en Facebook-gruppe MOT Kaffebrenneriet. Haha! Hva gir du meg?

  Jeg brukte altså tid og krefter på en gruppe «for de som synes Kaffebrenneriet har dårlig kaffe» eller noe i den retningen.

  Synes bare det er ironisk at dette er skrevet av en bedrift som ikke selv tåler selv et snev av kritikk.

  1. jeg tar poenget. Men på den tiden ble det laget grupper om alt da. Mye har forandret seg siden den gang og jeg syntes faktisk at det er litt kult at hun har selvironi angående dette. Det er nok mye rart vi alle har gjort på sosiale medier de første årene med piczo, blogg, nettby, facebook osv. Jeg har iallfall gjort en real slettejobb selv, haha.

 10. Dette innlegget. Herregud, så jævlig bra! Jeg føler for å si så utrolig mye, men vil ikke at denne kommentaren skal bli vanvittig lang og/eller overdreven. Uansett- applaus til skribenten!

 11. Du glemte å skrive om den fine samtalen dere hadde om sex Og porno. Det er så mange på sykehjem som har et anstrengt forhold til dette tema, da må mamsen stå i bresjen for å ufarliggjøre dette tema. Så satser vi på at dette tema ikke er like tabubelagt om 100 år, slik at andre demente slipper å skamme seg over dette. Så kan bloggeier klappe seg sjøl på skuldra og erkjenne det faktum at hun er dritsmart.

 12. Hehe, denne var fin! 😀

  Bare over til noe annet…noeen som har lagt merke til hvor mye frk. Ullebø reklamerer for alkohol for tiden? Både på bloggen og instragram…. er det nye regler? Eller har jeg missforstått..?

  1. Sahra: At det står en vinflaske på benken eller bordet er ikke brudd på alkoholloven, så lenge som det ikke reklameres for vinen eller noe annet i bildet. Å vise lesere hvordan man lager en drink er heller ikke brudd. Men, på det siste bildet med alkohol, der hun viser en tydelig etikett og skriver navnet på vinen som eneste tekst, mener jeg kan være et mulig brudd. Selv om hun ikke får betalt for å vise frem flasken, tenker jeg automatisk at det er reklame. Jeg må sjekke opp i dette😊

 13. AB har lagt ut 9. innlegg hvor hun melker bruddet. Små drypp om årsaken til bruddet. Tipper hele historien om bruddet, er ute før jul, og så blir det å pøse på med flytte-innlegg.
  Eller.. bruddet kan sikkert melkes til neste jul. Dukker nok opp mange minner til sommeren.
  Jadda

Comments are closed.