11. GJESTEINNLEGG

Blogglivet i det virkelige livet

Jeg skulle ønske jeg var blogger. Alle bloggere har en evne til å dukke unna kritikk som om de har Harry Potters usynlighetskappe i stresskofferten. Eller som om de er leder av et diktatur med fullstendig styringsrett over all sensur. Tenk så deilig å kunne bestemme hvem som får lov til å kritisere deg og ikke? Beskjed om å gi mer på jobben av sjefen? Slett. Konstruktiv tilbakemelding om støynivå fra naboen? Blokkert! Kritikk av mannen? Endre innholdet i det han sa, slik at hjemmet blir et mer «vennlig sted å være».

Jeg leverte et prosjekt ifm. jobben for noen måneder siden. Prosjektet gjorde vi i samarbeid med et annet firma, og tilbakemeldingen jeg fikk av en kollega via en annen kollega var at det var ikke av god kvalitet, og firmaet ønsket ikke at jeg skulle ta på meg den type oppgave for dem lenger. Det var selvfølgelig en dritkjip tilbakemelding å få (men strengt tatt fullt forståelig da ammetåke og toppkvalitet ikke henger helt sammen). Jeg gråt mine stille tårer på do, rettet på dressjakka, og gikk ut igjen – klar for å prestere bedre på neste oppgave. Men tenk om jeg var blogger! Da kunne jeg bedt kollegaen min om å sende meg navn på den som ga tilbakemelding, ringt sjefen til den personen og svertet hen, for så ringe kollegaen for å skjelle hen ut. Alt dette uten å ta noen som helst konsekvenser for det! Om sjefen vil snakke om det jeg gjorde? Blokkert! Kollegaen ønsker å uttale seg om saken? Injurier!

Jeg ville også vært immun mot å kunne bli beskyldt for kroppspress eller normalisering av operasjoner. Jeg kunne ha injisert leppene mine, operert rumpen og puppene, gått rundt og vist frem de nye leppene mine til alle jeg kjente og stukket rumpen min frem til fremmede på bussen, helt uten å bli beskyldt for noe som helst! Synes du jeg viser frem rumpen min for mye? La være å se da vel! Synes du jeg normaliserer restylane? Alle andre gjør det jo! Alle andre utsetter meg for kroppspress!

Jeg skulle ha bestilt mat til bursdagsfesten min, og om jeg ikke likte smaken kunne jeg latt være å betale. I samme gaten kunne jeg da ha bestilt masse varer fra Internett, og om jeg ikke likte dem kunne jeg bare latt være å betale og returnere dem.

Jeg kunne fortalt hele verden om diettene jeg går på, snakket om hvor mye jeg trener og hvor deilig det er å gå på lavkarbo. Om noen hadde følt at jeg bidro til et kroppspress, og ga meg tilbakemeldinger om hvordan jeg messer om måten jeg lever på kan få andre til å bli påvirket på en negativ måte? Misunnelse!

Om jeg var lærer kunne jeg oppført meg skikkelig dårlig mot foreldrene på foreldremøte. Hadde rektor tatt samtalen med meg i ettertid kunne jeg bare ha begynt å gråte og si at jeg er et menneske og fortjener ikke denne type behandling! Jeg kunne lagt alt fokus på at jeg er meg, jeg er et menneske, så denne kritikken trenger jeg ikke ta.

For et liv man kan leve når man er en bedrift som ikke må ta konsekvenser for noe som helst!

Hurra for å være blogger! Hurra for usynlighetskappen! Hurra for diktaturet!

Av “Mali”

PS. Denne uken slår jeg sammen Ukas Jodel med det som skulle ha kommet forrige uke. Det samme gjør jeg med Sett og Hørt.

77 thoughts on “11. GJESTEINNLEGG

 1. Dette syns jeg var litt ubehagelig å lese, oppfatter personen bak innlegget som ganske så bitter og sort/hvitt i oppfatningen av bloggere. Føler vi noen ganger glemmer litt hvem som faktisk skaper topp-bloggere, det er publikum – at topplisten ser ut som den gjør er jo et sørgelig kapittel i seg selv da det sier litt om hva «folk vil ha», men jeg syns dette innlegget ble en smule flåsete og veldig satt på spissen i forhold til hva som faktisk er sannheten generelt sett i bloggverden. Det ble litt for dumt for min smak, men ellers er jeg helt for denne bloggen 😊

  1. Jeg må si meg litt enig. Man kan slette alle kommentarer man vil, men jeg tipper at de likevel får de med seg og så tykkhudet er de neppe at alt som er slettet er glemt. Dessuten tror jeg de får langt mer blikk og kommentarer på gata enn hva de aller flere andre får. Så selvom det var et humoristisk preg over gjesteinnlegget, synes jeg som det er sagt over, at dette ble litt “dumt” og platt. Men, jeg er ellers veldig glad i bloggen og synes dere skriver om ting som er veldig viktig i dagens bloggsamfunn!

   1. Tenk om jeg var en anonym innsender av et gjesteinnlegg til BOTB! Da kunne jeg avfeie konstruktiv kritikk med å påpeke at det er “satire, for de som ikke skjønner det :)))”.

    Er ikke noe galt i kommentaren over her, og jeg sier meg enig. Skjønner hvor du vil, og kritikken du vil frem til er jeg på sett og vis enig i, men dette er alt for ubalansert og dumt. Bloggerne må selvfølgelig ta konsekvenser av hva “sjefen” as in de som betaler for annonseplassering, mener om dem. Ref hvor lite inntekte Anna Rasmussen har nå etter hvert, og det faktum at ALLE sier seg berettiget til å ha en mening om deg er en helt annen hverdag enn vi andre må leve med. Må man tåle det når man velger å leve av blogg? Kanskje, man bør i hvert fall ha skjønt at det er slik det nok kommer til å være by now. Bør man egentlig være nødt til å tåle det? Nei, folk mangler folkeskikk og det er trist å se.

    Mulig det er satire, men det er satire som bommer en hel del. Spør du meg. Det gjør du jo ikke, men det er vel kommentarfeltets sjarm da weeeeee

 2. Selv om eg er blogger på mer eller mindre full tid følte eg meg ikkje truffet i det hele tatt. Takk og Pris for at eg har Strikking som hobby for å ha noe å gjøre om dagene. MEN, sett bort fra akkurat de som dominerer toppe av blogglista (som faktisk er der pga av oss som både leser, kikker, smugleser osv og er en smule nysgjerrig) finnes det ganske mangen bloggere som skrive BRA uten å passe inn i den beskrevne beskrivelsen over, der i blant meg selv 😊

  Vibbedille 😊

  1. Innlegget er satt på spissen! Selvfølgelig gjelder det ikke alle bloggere! Logisk. Ordene alle, alltid og aldri, burde ikke eksistere. 😄

 3. Jeg ville heller snudd litt på det: takk Jesus for at jeg ikke er blogger ! Når folk kommer med konstruktiv kritikk til meg så tar de det Face2face, ingen anonyme meldinger her i gården… Dersom folk slenger dritt om meg, er de høflige nok til å gjøre det bak min rygg 😅

 4. Det er ikke bare Anna som har holdt konkurranser, uten å gi premier. Just saying. Forresten, bra innlegg! 👏🤩

 5. Tenk om du var blogger, la ut det dårlige innlegget. Et sånt innlegg ville ingen ha. Du ville fått klage på klage. Gjerne litt latterliggjøring. Kunne du ikk bare tatt barselpermisjon? Skyld ikke på ammetåka, du valgte å begynne å blogge så tidlig etter fødsel.
  Så la du ut et par andre innlegg. Så kom enda et som var litt dårlig. Da trekkes det første innlegget fram igjen. Er du fortsatt i ammetåka? Nå må du skjerpe deg, det er ikke dette leserne vil ha.

  Så blir du diskutert opp og ned på KG, ikke bare faglig men også utseende. Familie.

  Forskjellen var at du ikke får ditt dårlige prosjekt repetert på nytt og på nytt, men selv på din arbeidsplass hadde kollegaen som klaget ikke mot nok til å gå direkte til deg. Hvorfor ikke?

  Hvorfor blir en blogger toppblogger?
  Fordi folket leser bloggene deres hver eneste dag. Hvert eneste innlegg. Uten publikum, ingen artist. Så enkelt er det.

  Men å slutte å lese blogger? Å nei. Hva skulle K(akle)G(åsene) da fylle dagene sine med?

  1. Innlegget traff visst, skjønner jeg 🙂 (ps. Hadde såklart barselpermisjon, man kan amme 9 måneder etter fødsel og vet du 😉)

   1. Og du skjønte ikke kommentaren? Det var svaret du ville fått på blogginnlegget, der er det knallhard justis. Der nytter det ikke å skylde på ammetåke. Hvem har forresten det ni måneder etter fødselen???
    Jada, jeg vet man kan amme i ni måneder, du er ikke den eneste som har ammet.

    Ser ikke ut som om innlegget ditt gikk hjem hos oss alle. Satire? Klarer ikke å se det vittige, humoren, eller noe av det andre som betegner satire.
    Mulig jeg er dum som et brød da.

   2. Anonym kl 00.39, nei du har ikke ammetåke i ni måneder. Og heldigvis så er det ikke hverken du eller visse andre som bestemmer hva og når jeg skriver. Selvsagt anonymt, jeg som du.

   3. Anonym 20.50 hva mener du med at kommentaren traff? Jeg er ikke blogger. Når opptil flere her ikke skjønner at det er satire, da har bloggeren bommet vil jeg si.
    Tenk deg en komiker som holder et innlegg med satire og ingen ler, fordi de ikke skjønte at det var satire. Er det da komikeren eller publikum som har bommet?

    Ser forøvrig at en kommentar er fjernet. Adina kan dubare fjerne svaret mitt og? Blir så dumt med et svar til ingenting, litt sånn goddag mann økseskaft

  2. Hvorfor får bloggerne samme kritikken på nytt og på nytt? Jo, fordi de ikke tar til seg kritikken og gjør de samme feilene gang på gang. Om de hadde stoppet opp og reflektert over hvorfor de faktisk blir kritisert og tatt tak i det kritikkverdige hadde jo ikke kritikerne hatt grunn til å påpeke samme ting gang på gang.

   Hvorfor blir mer personlige sider av bloggerne diskutert? Jo, fordi de blander jobb og privatliv. De deler personlige ting på bloggen, ting vanlige arbeidstakere ikke deler med verken sjef eller kolleger. Jeg vet langt mer om privatlivet til noen av de mest kjente bloggerne enn privatlivet til sjefen og kollegene mine. Vi har et klart skille mellom jobb og privatliv.

   Om bloggerne synes det blir for mye kritikk og ikke liker at privatlivet deres diskuteres så får de gå i seg selv og reflektere over hva de deler på bloggen og øvrige sosiale medier.

  3. Høres ut som en toppblogger, og du bekrefter alle stereotypene som folk tenker om de. Og hvor mange ganger kan man fortelle folk (bloggere) at man ikke trenger å lese bloggen for å vite hva som står der? Det sørger kaklehønene på KG at man slipper, og Adina. Stor takk til begge.

   1. Hvis det er meg (kl 19.32) du sikter til så nei, jeg er ikke blogger. Har rett nok skrevet ett blogginnlegg, men det var et gjesteinnlegg på en fagblogg.

    Har vurdert å skrive gjesteinnlegg hos Adina.

 6. Hva har Robin gjort mot sophie nå? Regner med det er Robin hun driver å sutrer over og gir oppmerksomhet..

  1. Han har lagt ut video på YouTube om hevnporno-bildet og at hun visstnok spiser kjøtt når ingen ser henne. Hele filmen er svada.

   1. Jada, nok av svada. Men sikkert mye sant også. Tviler ikke på at SE faker å være vegetarianer, hun faker jo alt. Fra seg selv til “meningene” sine.

  2. Denne kommentaren blir rett og slett alt for smålig. Hun har jo all rett til å forsvare seg om det blir spredt usannheter på nett?! Dette skjedde for en stund tilbake, og jeg tror virkelig ikke at hun ønsker mer oppmerksomhet rundt et nakenbilde som ble tatt uten samtykke .. han Robin virker ikke helt god uansett, var det ikke han som måtte sone en dom pga. vold? Og som skrev det berømte 50 kg innlegget sammen med Carl Aksel?

 7. Hyggelig med tilbakemeldinger fra dere som likte innlegget 🙂 Og morsomme tilbakemeldinger fra dere som ikke har satire som sterkeste kort. Det går bra, jeg er selv dårlig på sarkasme, vi har alle våre laster.

  1. Mali – tror du skal lese deg opp litt på satire. Når flere av oss ikke ser satiren, du må påpeke i kommentarfeltet at det er satire, har du gjort jobben din godt nok da? Å påstå at opptil flere her er mer eller mindre dumme/ensporet sier vel mer om deg enn om oss. Her mangler stort sett alt som kjennetegner (god) satire.

   1. Har ikke påstått at noen er verken dumme eller ensporet, du behøver ikke overtolke. Men at folk klager på at det er «overdrevent» gjør at satiren må understrekes. At du ikke likte det derimot, er helt OK 🙂

  2. Du er i hvert fall vel så dårlig på å ta kritikk som enhver toppblogger, det er jo helt tydelig. Det er kanskje ikke så lett som man liker å tro med disse kommentarfeltene? Krise

 8. Mali og Adina, veldig morsomt innlegg. Har du ikke noe godt å si, hold det for deg selv. Vi trenger ikke hogge løs i feltet her. Adina har levert alltid, og skulle alt av gjesteinnlegg ikke være like bra, ja da venter vi på Høvdingen Adina sin satire neste gang. Stå på!

 9. Til Anonym 17. NOVEMBER 2018 AT 02:26
  Fra anonym 00.39: Uten at mitt innlegg står (er ikke uventet slettet) er det jo uten mening å lese ditt tilsvar. JEG skjønte iallefall satiren i hovedinnlegget, og JO, selvfølgelig kan man ha ammetåke i ni måneder! Det definerer man selv, det er jo ikke et fenomen med fasitsvar. Hvem disse visse andre du forteller om er, vet jeg ikke, men jeg er meg, og takk for nå.

 10. Jeg kan ikke engang linke🤣, men anbefaler å lese Dagbladet nett. En kronikk om bloggerbøkene. Som jeg skulle skrevet det selv. Kanskje noen vil linke?

 11. Der tok bloggere på kornet på glitrende satirisk måte. Eller…. kanskje de som elsker å lese toppbloggere ikke skjønner at det var satire😂

 12. Supert innlegg, lo godt her 😁 og er helt enig med deg! Der tok du de aller verste bloggerne på kornet, så for meg alle i tur og orden mens jeg leste. Flott 👏🏼👏🏼👏🏼

 13. (Hei Adina: Ad innlegget “Åsted(Blogg)Norge”
  Hvorfor får 16. november 23.04 anonym kommentaren stå? Merkelig at slik språkbruk og trusler godkjennes , mens innlegg med litt sterk ordbruk fra noen av oss (ikke inkludert banning) blir moderert vekk…)

 14. Stemmer det at du har levert inn anmeldelse på Anne Brith, Adina? Jeg regner med at du tok opp samtalen der hun mener hun gråt i nesten tre timer og vrengte sjela slik at du nå har enda mer bevis. Jeg lurer veldig på hvor saken står nå, og har tro på at rettferdigheten vil seire!

  Klem!

  1. Det samme lurer jeg på!
   Dette står i Romerikes Blad: «Toppblogger Anne Brith Davidsen skal ha forsøkt å lokke kritikeren i en internettfelle. Nå er sistnevnte politianmeldt av førstnevnte.» https://www.rb.no/nyheter/blogg/kuriosa-og-kjendiser/kjendisblogger-anmeldte-bloggkritiker/s/5-43-925107

   Leser man artikkelen til DN som de linker til, står det der at Adina vurderer sterkt en mot-anmeldelse.

   https://www.dn.no/medier/blogg/bloggere/sosiale-medier/toppblogger-forsokte-a-lokke-bloggpoliti-i-internettfelle/2-1-475466

   1. «Hun varsler også at hun vil levere inn en mot-anmeldelse mot Sørum-bloggeren.» Skjønner ikke hvor RB har dette fra? Mulig jeg har gått glipp av noe eller har misforstått noe.
    Uansett, flott at Romerikes Blad har skrevet om saken! Regner med at AB er stor kjendis på Romerike!

    1. RB sin artikkel er 100% basert på DN sin. Dessverre har de klart å gjøre om “vurderer anmeldelse” til “varsler anmeldelse” i gjenfortellingen sin 🙈

   2. Vichy. Ja, det var sånn jeg forstod det også, men sånn er det med ord. De kan kan dessverre vris, vendes og tolkes som man vil.

   1. Leste svaret ditt etter at jeg postet siste kommentar. Så du har ikke hørt noe fra politiet ennå? Såpass. 😊 Ja, da får vi bare vente å se.

 15. Men Gud bedre. Var innom AB sin blogg, og leste om tlf samtalen med Adina. Jeg klikket meg ikke inn den dagen Adina skrev om det. Jeg er seriøst sjokkert. Stakkars Adina som hørte på alt det fæle hun påstår å ha opplevd. Jeg bare tenker hva Adina hadde med fortiden hennes å gjøre. Legge ut om øksekast, bli låst inne på bursdager. Jeg har venner som hadde etterlyst meg på bursdagene mine. Hvordan kan dette gå til? Bevare meg vel hva hun får seg til. Jeg visste det var ille, men nå har jeg få ord. Hun skriver hun gjør alt for barna, om så legge ned bloggen. Det er jo skremmende at barna får vite dette her. Det er grov overtramp mot barn det. Hun skriver flere forlag vil hun skal skrive bok, og at hun er invitert til flere talkshow. Ærlig talt. Er det Oprah, Ellen DeGeneres ? Dette er ille! Hvorfor skulle Adina være Psykolog?

 16. Siden dette innlegget er satire vedr. bloggere generelt må jeg bare dele ei lita greie😊 Hos CBE skriver «Maren» følgende:
  «…… MEN, gud så fine pupper du har etter amminga! Mine har nesten forsvunnet helt og er skikkelig slappe. Du er heldig!»
  Undertegnede prøvde (med forsiktighet) to ganger å skrive kommentar til Maren at de puppene der er nok justert eller bearbeidet litt og at mange av oss andre dessverre sitter igjen med «vrengte baklommer» etter amming. Svaret til «Maren» ble ikke trykket. Lurer på hvorfor CBE ikke innrømmer det alle ser… Og tilslutt, etter innrømmelse om at hun trener uten truse, klarer jeg ikke annet enn åle når jeg ser treningsinnleggene. Og så gå på kafé i tights uten truse da 🙈🙈🙈 Men dette synes jeg da🤣, dere som synes det er greit det hun gjør trenger ikke halshugge meg for å skrive dette😁

 17. Morsomt innlegg, og viktig debatt du har kjørt de siste dagene. Jeg har mye jeg skulle sagt til AB, men jeg tør ikke av frykt for utdannelse, arbeidsgiver og uthenging på Some.

  1. Sånn er det vel med de fleste, de tør ikke fordi hun bruker alle midler for å skremme eller det som verre er. Å ringe arbeidsgiver er så utrolig lavmål! Ser hun har eget innlegg med å ha trukket en vinner i en konkurranse, så noe har hun lært.

  1. Linken til retningslinjene må kopieres og limes inn😞 Du finner den i menyen på toppen av siden.

 18. Du gjør en helt fantastisk jobb , Adina .
  Har sluttet å lese alle blogger etter jeg fant din 💖🌺
  Har ikke kommentert noe tidligere , men følte jeg ville sende deg gode og varme tanker ❤️🌺 mtp. alt styret du har fått med A.B som jeg har mistet all sympati for !! Lista er lang for å si det mildt

 19. Tommel opp for gjesteinnlegget 👍🏻 Lo godt 😂 Velkjent taktikk og ansvarsfraskrivelse fra endel av disse såkalte “toppbloggere”

Comments are closed.