ÅSTED (BLOGG)NORGE

Etter ny sak i Dagens Næringsliv

Mange spør – og jeg har det bra. Du er sterk, Adina, sies det også. Jeg vil takke alle for fine kommentarer, meldinger og mailer. Folk er så snille, og dere vet sikkert hvordan det føles når man får så mye kjærlighet på en gang? Jo, man gråter en skvett. Jeg håper alle har opplevd det.

Jeg vil takke for alle Patrions som kom inn i går. Det ble totalt 800 kr.

Dessverre er det noen som opplever stygge ytringer og hat i forbindelse med denne saken, noe som er meget unødvendig. Men kritikk og diskusjon av sak, må selvsagt være greit. Jeg vil oppfordre alle til å holde debatten på et saklig nivå. Man kommer langt med god folkeskikk.

Intensjonen med disse innleggene i “Anne Brith-saken”, har vært å gi motparten, som ikke hadde en plattform, mulighet til å komme med sin versjon. Jeg må si at jeg er vært sjokkert over hva som har kommet frem. Jeg ble selvsagt mer sjokkert da journalisten i DN kunne opplyse meg om at det faktisk var jeg som var blitt anmeldt. Jeg kan fremdeles ikke se hva jeg har gjort galt.

Etter at DN publiserte denne artikkelen, tok Mia Landsem kontakt med meg. Vi hadde en fin samtale og hun avkreftet at hun skulle finne min identitet og avsløre meg. Hun beklaget at hun hadde skremt meg, og sa det aldri var meningen.

Hun satte meg også i kontakt med Anne Brith, som jeg også hadde en god samtale med. Alt foregikk på melding. Vi fikk begge komme med vårt syn på saken, og ble enige om å gå hver til vårt og tenke frem forslag til en (mulig) løsning, som også skulle gjelde de andre partene i saken. Saken er betent og komplisert, men det er helt sikkert verd et forsøk. Til syvende og sist vil jeg tro at alle ønsker en løsning.

Anne Brith kunne fortelle at hun hadde fått oppringninger fra ukjente nr. hvor vedkommende hadde utgitt seg for å være meg. En samarbeidspartner hadde opplevd det samme. Jeg har til dags dato aldri ringt noen, ei heller sendt mail eller kontaktet media. Noen tror sikkert at jeg spammer Forbrukertilsynet med klager, men det gjør jeg altså ikke. Bloggen er min kanal og det holder i massevis.

Slik situasjon er nå, er jeg fortsatt anmeldt og tar derfor mine forhåndsregler. Jeg kommer til å bekjempe om jeg må. Jeg er en kritisk blogg og kommer ikke til å slutte å poste berettiget kritikk, uansett hvem det måtte gjelde. Intensjonen har alltid vært å få usannheter frem i lyset, av og til krydret med humor og snert.

Jeg kan love at om Anne Brith skulle skrive bok, vil jeg anmelde den.

– Love Adina

129 thoughts on “ÅSTED (BLOGG)NORGE

 1. Norges viktigste blogg Bloggomtoppbloggere ble jeg tipset om for et års tid siden. Av mennesker som er som meg, opptatt av barn og unges oppvekstvilkår. Kroppspress og mobbing på sosiale medier. Og ikke minst overeksponering i bilder og omtale av barn/tenåringer hos såkalte toppbloggere, med de svært uheldige følger dette kan få.

  I det året som har gått, har har ikke BOT skuffet. Det er rett og slett imponerende hva de har vært med å oppnå, sammen med andre gode krefter. Bla.BOT’s dyktige oppegående lesere og “detektiver.” De har satt flombelys på såkalte toppbloggere som bedriver uetisk, lefling med merking og annet fjusk og fanteri. Ett flombelys så sterkt at Barne og Likestillingsministeren, Linda Hofstad Helleland har tatt grep, og innfører nye strenge etiske retningslinjer for bloggere. Bl,a forbud mot reklame for div kosmetiske inngrep.. slankeprodukter, hårpiller , og andre luriumprodukter.
  Forbrukertilsynet har fått ekstrabevilgning på Statsbudsjettet for 2019 for å følge opp dette.

  Overeksponering av barn/tenåringer er ofte et tema hos BOT, når det gjelder omtale av AB. Et tema som engasjerer lesere. Utallige kommentarer med berettiget konstruktiv kritikk. En kritikk som blir totalt avfeid av AB. Så lenge det er lov etter Norsk lov er det greit sier hun, eller den typiske “vi er enig i å være uenig” at det er helt ok og gi blanke i etikk og moral for barnas beste? min kommentar.

  Har spurt om hun kan komme med ett eneste fornuftig argument som er FOR eksponering av barna. Har ikke fått svar.

  Derimot så har 100% av fagpersoner sterkt advart MOT eksponering i omtale og bilder på offentlige blogger. Barnepsykolog og professor ved Universitetet i Tromsø forteller til VG (Asti hjelp meg med link “Kritisk til bloggere som fronter barna”) at all forskning viser at barn tar skade av å bli eksponert, de blir utsatt for trakasering, mobbing og erting, Barnet blir flau og misliker det sterkt. Spesialrådgiver i Redd Barna, Sara Eline Grønvold og Kommunikasjonsdirektør i Datatilsynet, Janne Stang Dahl er bekymret over denne overeksponeringen.

  Siste innlegg på AB’s blogg er rett og slett utrolig kynisk og beregnende. Eller et A innlegg som hun forteller om i et intervju Romerike Blad med tittel: “Hun som er alltid på”
  Hun forteller.. “Jeg har alltid rundt 30/40 innlegg liggende klare, og de er kategorisert som A,B og C innlegg. A -innleggene drar flest lesere.. Brystkreftteksten “Tre skiver fra døden” er et slikt. Hvis innlegget når 1000 personer før ni, kan jeg slappe av. men hvis det derimot bare når 500 personer, må jeg ha en ny topp mellom klokka ni og 12.

  De beste A innleggene er når du treffer en nerve. Du treffer folks følelser. Gjør at de får tårer i øynene. Innlegg om barn, innlegg med dype følelser, treffer helt klart best, erkjenner hun. (Link? Asti)

  Hun har nå enda en gang offentliggjort at hun skal slutte med eksponering av barna. Hun er på en måte presset til det…? Så da må hun blogge om seg selv sier hun. Det er bare det, at det kan være enda værre for barna. Om hun skal fortsette med denne personlige intime utleveringen av familie venner og fedre, ekser og andre, til i prinsippet hele verden.

  Det er ikke bare myndighetene som som er blitt obs på den uetiske delen av bloggbransjen. Seriøse reklamekjøpere har etterhvert skjønt at å reklamere hos useriøse, uetiske bloggere og barneeksponeringsbloggere er svært skadelig for merkevaren. Mye takket være BOT, og berettiget bekymrede på barnas vegne.. lesere av BOT.

  Jobben BOT står det stor respekt av. På en ryddig og til tider morsom litt Nytt på Nytt stil, har de satt søkelys på en del bloggere som mildt sagt har vært useriøs i flere år. Det er veldig oppdragende for nye unge bloggere som har tenkt seg ut i dette blogguniverset, der det faktisk er mange dyktige folk, som “Adina” 😉

  1. Hvorfor får 16. november 23.04 anonym kommentaren stå? Merkelig at slik språkbruk og trusler godkjennes , mens innlegg med litt sterk ordbruk fra noen av oss (ikke inkludert banning) blir moderert vekk…

 2. Det kan tilsynelatende virke som om AB har kneblet A på noe vis og selv fortsetter i samme spor. Tror det er ligger mer bak, men vet ikke hva 😊

 3. Jeg er aldri innom bloggen til AB, men har fått skjermbilde av innlegget det gjelder. Alt jeg sitter igjen med er følelsen av et barn som skal tvinges til å si unnskyld, og kommer med noe som «unnskyld for at du fikk meg til å slå deg».

 4. Jeg vil ikke gi henne klikk, men ser hva dere skriver. Det er helt etter boken det. A innlegg! Adina har ingenting å frykte, hverken mtp avsløring av ID, eller noe hun har lagt ut. Det er den andre parten, som har opptrådt ulovlig. Jeg valgte å bli Jurist for å ta igjen, og forstå all den urett som er begått imot meg som liten. En sterk historie. Men jeg skriver, eller forteller ingenting av dette for å få medlidenhet. Det AB tydeligvis gjør, er å bruke offerrollen, og den kan vi smøre på, og trekke ifra så mye vi ønsker. Ingen kan ettergå oss uansett. Å bruke dette er direkte nedrig, og et råttent spill, som jeg så komme. Som jeg ser i så mange saker jeg har. En bruker offerrollen
  , men den går vi ikke på. Det er enhver sine handlinger som må straffes, uavhengig av fortid.

 5. Asti, du fortjener også ros. Du har alltid ting på stell. Lurer vi på noe, kan vi bare spørre deg, så kommer du med bevis. Takk for at du heller ikke lar bloggerne slippe unna.

 6. Ut ifra kommentarene her å dømme, er det veldig mange av dere som er innom bloggen til bakemor. Skulle ønske dere ikke gav henne klikk. Det er klikk hun vil ha. Klikk = penger. Skal den dama i det hele tatt begynne å oppføre seg, må hun se at det hun gjør får konsekvenser. Konsekvenser i form av at ingen klikker seg inn på bloggen!

 7. Hei.
  Takk for at du driver denne bloggen.
  Jeg ser at AnneBrithDavidsen AS har referert på bloggplatformen fra en chatsamtale mellom daglig leder i ABD AS og deg.
  Håper du også vil gjøre det samme slik at vi får begge sider at samtalen.

 8. Uansett hva AB skriver så kritiseres det. Prøver hun å forklare bakgrunnen for at hun kanskje ikke alltid er så lett å forstå, sier hun unnskyld, så er det ikke godt nok.
  Sier hun ikke unnskyld så er hun både frekk og arrogant.
  Hva er det dere skal ha? Mere blod? Flere intriger?
  For å la være å lese bloggen hennes, nei det klarer dere ikke, til det er nysgjerrigheten og sensasjonslysten for stor. Nei, jeg går ikke inn på bloggen, men fikk et skjermbilde,,…
  For en patetisk gjeng.

  Adina – jobben du gjør er fantastisk, men ikke la kommentarfeltet bli en kopi av KG

  1. Tja. Hun kan jo legge fram dokumentasjon på all hetsen hun har mottatt. Hun ber om unnskyldning for at hun har anmeldt folk som har hetset henne. Saken er at den ene hun har anmeldt (som er bekreftet av politiet), ikke har hetset, men kun kommet med legitim kritikk. Med bloggen til Astri og BOTB, trenger man ikke å lese bloggen! KG leser jeg kun på. Jeg forventer en unnskyldning (kan kun prate for meg selv) hvor hun legger seg paddeflat og er ærlig for én gang skyld! Hvor noe av den ydmyke, snille og gode og uselviske siden (som hun hevder å ha, som jeg aldri har sett noe til) kommer fram. Jeg forventer en unnskyldning hvor man ikke legger skylda på mor og far og venner og eks sjefer og eks venner og eks kjærester og eks mann og eks bekjente og naboer og skole og eks kollegaer og lesere osv. En unnskyldning hvor man ikke kommer med masse selvskryt og selvforherligelse. En unnskydning som virker ekte og hvor man forstår at personen virkelig angrer!
   (Håpet kan ingen ta fra en!!)

 9. Jeg er ikke på KG, jeg er aldri innom AB sin blogg. Rett og slett fordi jeg ikke eier interesse av det. Jeg følger denne veldig bra bloggen fra Adina. Hun gjør alt dette gratis. Hun takket for 800,- kroner på Patreon. Det synes jeg var et lite beløp. For alle oss som sverger til å bekjempe barn i medier, få avslørt hvilken kynisk bransje dette er. La oss hjelpe Adina. Vi elsker jo denne bloggen. Hva om Adina ikke orket mer? Så skriver vi at vi gir penger, kanskje uten å gjøre det? Jeg oppfordre alle til å gi. Glem nå ikke at AB får massiv trafikk, ved at dere klikker dere inn. Hvem blir vinneren da? Nettopp den vi ikke ønsker skal le hele veien til banken.

  1. Tusen takk snille❤️ Dere er så snille som gir, men det er strengt tatt ikke nødvendig og vil ikke påvirke bloggen😊 Jeg greier meg fint😊

 10. Anonym 10.17 Ja, vi er nok en patetisk gjeng, unnskyld og beklager for alt vi har skrevet altså. Nei, det er ikke godt nok at hun inntar offerrollen så totalt i nyeste innlegg, etter det som har vært. Det er faktisk lov å bruke hue litt i forkant, så man unngår å havne i sånne situasjoner, og formulere seg forståelig. Ja anonym, jeg har lest bloggen hennes og ikke bare et skjermbilde, og ja, jeg er nok patetisk og kan leve med det.

 11. Anonym 11.31. Så sant som jeg skulle sagt det selv. Det er alle sin feil! Absolutt alle som har vært innom hennes liv, hater hun. Hun er i klinsj med noen hele tiden, og har visst alltid vært det. Hva om hun la seg paddeflat og ikke skylder på noen andre? Det hjelper ingenting. Hun er avslørt. Og det er jeg glad for. Fordi hun har tom bedt unge ta kontakt med henne for hjelp. Som en slags hjelpetelefon. Det er farlig det. Vet ikke engang om det er lov.

 12. Da er tråden om AB inne på KG nede til moderering. Merkelig…. var noen her som påsto at det var nesten bare konstruktiv kritikk. Sensureres det og nå? Eller er det noen som tror at alt de vrenger ut av seg er konstruktiv kritikk?

  1. …fordi den modereres er det bare konstruktiv kritikk. Ingen selvmotsigelse i det som har blitt sagt 😉
   Akkurat nå tipper jeg det blant annet er brukerdebatt og ubekvemsord fra “AB-fans” som blir moderert bort etter hva jeg har lest i den tidligere i dag.(jeg for min del har ikke bidratt i tråden med annet enn lesing da jeg ikke har noen KG-bruker).

  2. Det er alltid noen FÅ som ødelegger. Blir for dumt å skjære alle over en kam. Med det samme du er her som forsvarer av AB. Skulle spurt i kommentarfeltene til AB, men der blir man blokkert. Eller kommentaren postes ikke! Har alltid lurt på hva folk mener med at man skal være sjalu og misunnelig på? Hva har hun oppnådd av suksess hittil i livet som man skal være misunnelig på? (Nei, jeg skal ikke ramse opp alle tingene jeg ikke er misunnelig på AB for.) Er oppriktig nysgjerrig! Kanskje noen av fansen kunne svart på det?? Sjalusi og misunnelse går jo igjen i hver eneste hyllest!

  3. Det er stort sett alltid et rush av “fans” som kommer inn der på sine hvite hester – og bryter både forumregler og ellers god skikk, som sørges for at tråden må stenges for stor-opprydding.

   Helt feil å insinuere at de som debatterer i tråden der til vanlig er skyld i stenging, om en ikke har sett hva som faktisk foregår.

 13. Dette er dessverre ikke noe nytt fra denne dama. Da hun drev Festkaker for over 10 år siden så tapte jeg penger da hun slo seg konk. La inn en kommentar på FB siden til Festkaker om hvor lite profft dette var.Fikk så en telefon en kveld der jeg fikk så øra flagret av denne damen. Kritikk ville hun ikke ha noe av nei..

 14. Jeg er så glad for at jeg ikke er en av de som sa ja til å bli spådd av henne da hun kalte seg Sjaman på Barnimagen.no! Det hadde nemlig ikke forundret meg om hun har opprettet en fil på alle som noensinne har betrodd seg til henne.

  Jeg har full forståelse for at Adina vil gjøre alt riktig her, om det så betyr at det virker som om hun tar et stort skritt tilbake. Det minner meg litt om en barnefordelingssak jeg kjenner til. Moren og faren kunne ikke bli enige og det begynte å bli stygt. Da ga faren seg og sa at barna ihvertfall ikke var tjent med dette og endte opp med barna 100% som en følge av det.

  Poenget er at noen ganger lønner det seg å ta et skritt tilbake og vise at man ikke er motivert av temperament og følelser og at man har perspektiv. Det virker som om det er hva Adina gjør her, så la oss vente og se.

  Stor klem til Adina!

  1. Det første er reine spekulasjoner ut av gammel dritt, men må selvsagt dras opp igjen og igjen.
   Den barneforedelingen er som hentet ut av bilbelen da de ikke klarte å avgjøre hvem som var mor til barnet. Forslaget var å dele barnet i to, den falske mor sa ja, biologiske mor sa selvsagt nei, la henne få barnet. Gjett hvem som fikk barnet?

   Kanskje du bør ta et par skritt tilbake og spørre deg selv om det er nødvendig å sparke en som allerede ligger nede?

   PS Jer er ikke Dina (mente AB)

 15. Heier på deg! Veldig ufortjent stress du får, Adina. Dette er for øvrig den eneste bloggen jeg gidder å lese, takk for mye bra lesning og det som kommer videre

 16. Er det noen som vet hvorfor AB har slettet så mye av bloggen sin?
  Jeg kom over noen kommentarer under tidligere innlegg på bloggen som viser en del av hvilken bloggprofil hun har hatt i årevis, nemlig der hun bruker seg og ungene i ren sosialpornografi?
  Dette er ting hun selv ikke får slettet. Når det er sagt er det fullt mulig å gjenopprette filer som er slettet.

  Link; https://disqus.com/by/annebrithdavidsen/comments/

  Fjernet en setning -Adina

 17. Mia Landsem har i flere intervjuer i NRK, VG og andre medier framstått som en heltinne som hjelper unge mennesker som har fått nakenbilder spredt på nett. Selvsagt en viktig jobb.
  Men i denne saken har hun fått en kraftig skrape i lakken.

  Selvfølgelig var det meningen å skremme deg. Du er anonym og hun sier offentlig at hun sitter på deler av din kontaktinfo. Så når hun sier at det ikke var meningen å skremme deg er det løgn.
  At hun beklager at hun skremte deg er bra. Landsem har stått fram i media og fortalt om trusler hun har mottatt. At hun velger å bruke trusler om avsløring for å få deg til å slutte å skrive om enkelte bloggere er meget kritikkverdig av Landsem.

  Du har ikke gjort noe galt her. Derfor er det veldig vanskelig å forstå hvorfor Landsem, som er opptatt av å framstå som en som kjemper sannhet og rettferdighet velger å støtte de som lyver og de som faktisk har gjort noe galt.

  At Landsem tok kontakt med deg er rett og slett brannslukking fra hennes side. Hun er smart nok til å forstå at hun valgte feil side i denne saken og at hun egentlig burde holdt seg langt unna. Hun er 100% avhengig av et godt rykte for å kunne gjøre jobben sin. I denne saken har hun bommet grovt.

  Jeg tror egentlig ikke at Landsem er så lei seg. Jeg tror at hun hadde et ønske om å avsløre deg for å få kred hos sine bloggevenniner.

Comments are closed.