KAKEBAKEKRIGEN

Oppdatering: Flere mener at Ad Sales AS burde fått anledning til å uttale seg. Nå ble det som det ble, men de er hjertelig velkommen til å ta kontakt om de har noe å tilføye saken.

Kakebakerkrigen ble kjent gjennom VG HER

Mamman har uttalt seg flere ganger. Siden motparten ikke har en stor plattform slik som Anna Rasmussen har, ønsket jeg å gi henne en mulighet til å komme med et tilsvar. Jeg tok derfor kontakt med Kristina Jimenez for å tilby henne spalteplass, noe hun takket ja til.

I går kom Anna Rasmussen med et nytt blogginnlegg hvor hun fortelle sin side av kakebakesaken, en side som ikke var kommet frem i lyset, hevdet hun.

Da jeg så overskriften, skjønte jeg at det ville bli bråk i blogglandia denne uken også:

Det viser seg at Anna Rasmussen har vært i kommentarfeltet i VG-saken, og hentet det hun mener er bevis på at Kristina skal saksøke henne:

Jeg har prøvd, men jeg klarer ikke å se at dette beviser at Anna skal saksøkes. Jeg konkluderer heller med at det hele bare er (nok) en clickbait fra Annas side.

Anna forteller at hun ble svært overrasket da VG ringte, for hun mente at hun hadde en fin dialog med Kristina:

Dette stiller Kristina seg spørrende til. De har riktig nok vært i dialog, men det var aldri snakk om at de var enige. Anna har slettet samtalen og blokkert Kristina på Messenger. (Janei den så jeg virkelig ikke komme).

Det var Kristina som selv måtte ta kontakt da hun ikke hadde hørt noe fra verken Anna eller managementet, Ad Sales. Det var da gått to uker over fristen for promoteringen hun var blitt lovet:

Her beklages og unnskyldes det til den store gullmedalje, og det er fint, men det burde vært en selvfølge å holde Kristina informert hele veien. At Kristina dermed viser sin misnøye, etter så lang tid, er meget forståelig.

Thomas A. Kvamme hos Ad Sales tar på seg skylden, men kritiserer tonen til Kristina:

Anna sier at det var avtalt at oppdraget skulle være hemmelig, og at Kristina ikke kunne røpe noe som helst rundt bryllupet. Den avtalen mener Anna at Kristina har brutt:

(Anna sier at dette ikke sto i kontrakten, noe som er dumt).

Jeg vil påstå at den første til å røpe den meget hemmelige bryllupsdatoen, var managementet selv, med Thomas A. Kvamme i spissen. Det gjorde han da han kom med en forespørsel til Kristina:

Kristine ble glad og stolt over å bli spurt, og ba om å få noen inspirasjonsbilder slik at hun kunne se hva brudeparet ønsket:

Kvamme nevner at andre bakere også var blitt kontaktet. Da regner jeg det som sannsynlig at de også har mottatt samme melding, hvor den superhemmelige datoen ble avslørt.

Anna røpet også selv den superhemmelige datoen i et innlegg tidligere, der hun sa at det bare var tre uker igjen til bryllupet. Dette er nå slettet (den så jeg ikke komme).

Så skulle datoen offentliggjøres (på nytt):

Kristina holdt sin del av avtalen og jobbet på spreng for å få alt ferdig til den store dagen. Da Anna selv røpet bryllupsdatoen, ventet en sliten, men stolt Kristina med å ønske brudeparet tillykke med dagen, til dagen etterpå:

(PS. Dette bildet brukte Anna som et bevis på at Kristina hadde vist frem kaken deres. Så skjønte hun vel at det dermed ble gratis reklame for Kristina, og slettet det hele).

Når Kristina baker på oppdrag pleier hun å ta bilder av kakene, tagge kunden og takke for oppdraget. Det er vanlig. Kristina sier til meg at hun i ettertid har tenkt en del på at hun kanskje ikke burde ha delt bilde av kaken, men sier at ingen sa noe om dette hemmelighetskremmeriet til henne. Hun gjorde bare det som hun alltid har gjort.

Kristina har 1430 følgere på Instagram og 2542 følgere på Facebook, så å påstå at det var veldig mange som fikk med seg bildet av Anna og Jans kake, er en overdrivelse.

Anna kom med flere påstander:

VG kunne opplyse om at et slikt kakebord som Kristina leverte, ville ha en prislapp på 18.000 kr. Kristina sier at det aldri har vært snakk om at Anna skulle betale en slik sum, ei heller den summen Anna påstår at Kristina har krevd.

I den siste samtalen Kristina hadde med Kvamme, presiserer hun beløpet:

Anna skal altså betale Kristina 7500 kr, noe som er milevis unna den summen Anna påstår å må betale. Så et lite takk for et billig kakebord, er kanskje på sin plass!

Jeg la merke til at Mammaen delte en bryllupsguide i forrige uke. Innlegget kom rett etter artikkelen i VG. Der ble Kristina nevnt, og som forventet fikk hun negativ omtale. Alt ble selvsagt slettet etter kort tid (den så jeg virkelig ikke komme).

Nå er Anna i gang med å sverte fotografen:

Til tross for at hun er misfornøyd, velger hun altså å bruke bildene. Litt fornøyd ble hun likevel, si.

Mammaen sier at all den negativ omtalen hun gir sine samarbeidspartnere etter bryllupet, er fordi hun ikke kan lyve til leserne sine.

Janei, det skulle tatt seg ut.

Jeg har aldri sett en blogger si noe negativt om produkter de promoterer. Før nå. Bare nevner det.

Det må nevnes at Anna og Jan ikke en gang tok seg bryet med å dra inn til Kristiansand for å prøvesmake bryllupskaken, noe som er interessant etter Annas uttalelse om at kaken ikke smakte.

På Facebook diskuteres det også, og Jan kamuflert som Anna, gjør sitt beste med å svare og få frem gode poeng:

Så over til kontrakten, som Kristina også måtte etterlyse:

Jeg er så heldig at jeg har den såkalte blogge-kontrakten (artig navn), hvor det verken står noe om hemmelighold eller bruk av bilder. Bare nevner det.

Første forsøk på kontrakt:

Kristina påpeker mangler:

Man lærer så lenge man lever og Ad Sales prøver på nytt:

(Jeg kunne selvsagt ha nevnt at jeg sjelden har sett en mere amatørmessig kontrakt, men det skal jeg holde meg for god til).

Hvem er Ad Sales AS, annet enn management til Anna og Anne Brith:

Ad sales AS har ti bloggere i stallen:

– Martine Lunde

– Anna Rasmussen

– Sofie Nilsen

– Isabelle Eriksen

– Eileen Eriksen

– Speiltvillingene

– Stina Blogg

– Anne Brith

– Andrea Badendyck

– Aleksander Sæterstøl

Jeg observerer flere tidligere Paradise Hotel-deltagere og bloggere som ikke ser noen feil i å eksponere barn. Jeg kan også nevne at dette er samme managementet som mottok mailen fra samarbeidspartneren som Gry Monica Engen tok kontakt med. Hvem av de som sendte den videre til Anne Brith, er uklart og sikkert ikke så nøye lenger.

Jeg vurderte å be om en uttalelse fra Anna, men siden jeg er blokkert ble ikke det noe av.

Vel, noe godt kom det likevel ut av saken. Hvert fall for Kristina:

(skjermdumper annarasmussen.blogg.no/Facebook, Kristinaskakeverden/Instagram/Facebook, adsales.no)

Adina xoxo

145 thoughts on “KAKEBAKEKRIGEN

 1. Ad Sales, med sin lille stall influencere, holder ikke en gang nettsidene sine med informasjon oppdaterte.. Speiltvillingene «venter også sitt tredje barn i sommer», Aleksander Sæterstøl «skal delta i en veldig spennende tv-satsning i løpet av 2018» og Anna Rasmussen står oppført med bloggen mammatilmichelle.blogg.no. Kanskje en fin omtale av Kristina og hennes bakverk ble levert på den gamle bloggadressen i henhold til avtale 😂 Neida, orker ikke✌🏼

 2. Cecilie 14. november 11.29:
  Det har du helt rett i, det tenkte ikke jeg på, men det kan se ut som fruene har meldt seg på i forsvarskoret her ja🤣

 3. Har lest igjennom beskrivelsene av bloggerne As Sales samarbeider med -og altså er dette seriøst? Det er skrekkelig dårlig skrevet. Det oser jo uprofesjonalitet av hele greia.

  Eksempler:

  “Leserne hennes er voksne mennesker som også gjør de til en kjøpesterk gruppe.”

  “(…) og om de tingene som opptar hennes interesse, som sminke og mote.”

  “Stina er ofte sett med rosa fra topp til tå, men er en kvinne som har mye mer å by på enn bare rosa.”

  Årh klarer ikke sette fingeren på hva det er, men er et eller annet som skurrer.. Irriterende lesning.

  1. Husker ikke om jeg har takket på dette innlegget, men takk og takk igjen for at du er her! Og at du gidder å bruke fritiden din til å avsløre alt snusket som er der ute, og som forhåpentligvis snart blir borte. At influencere skjønner at de må skjerpe seg for å kunne ha et publikum videre. At de må bli mer troverdige på alle måter.
   ♥️

 4. HEI DERE!!!! DN skriver i kveld (endelig) om Adina! Nå brenner det flere steder. Vi som lesere av denne siden har et ansvar for å beskytte Adinas anonymitet.
  Jeg siterer fra Andinas uttalelse til DN:
  «Da jeg har personlige årsaker til å være anonym, fant jeg hele saken meget ubehagelig og svært belastende. Jeg kunne ikke se noen som helst grunn til hvorfor jeg skulle anmeldes, og søkte derfor juridisk bistand, skriver «Adina».
  Så, alle trofaste tilhengere, denne bloggen SKAL bestå. Adina har ikke gjort noe feil, nå må vi stå opp for henne. Og, jeg kan ikke gå sagt hvor skuffet jeg er over AB som menneske😖damen Adina, si fra hvis vi kan gjøre noe, ikke la deg knebles til taushet! 💖

  1. Jeg skal i alle fall finne ut av denne patrol og gjøre et forsøk til ♥️♥️♥️ Ikke gi opp, jeg spleiser gjerne på en god advokat, vi trenger deg! Og håper virkelig du kan beholde anonymiteten din, det er viktig!

 5. Heia Adina! Det er mange som står bak din rygg og heier på deg. Ikke la deg knekke. Vil si du gjør en utrolig god jobb, og en dag skal du seire.

 6. Heia Adina! ❤️🙌🏻 Jeg er sikker på at du kommer ut av dette med rak rygg! ❤️❤️

 7. Please ikke slutt å blogg selv om de store bloggerne har skjønt at de har dritti seg ut og er ute etter deg. Ikke la deg bølle vekk!

 8. Heia Adina! Endelig! Du gjør alt rett. Jeg smiler… AB er ikke riktig klok! Ja det vet vi alle, det må være lov å si! Løgn og bedrag, knebling og lure andre. Hun har vært ond mot alle ekser offentlig, nå er det Erik det kommer drypp om. Barn på bloggen, ingen skrupler. DN er landets beste avis, den eneste jeg abbonerer på. Så stolt av deg som «står frem». Måtte dette få store følger for AB. Adina, du er steintøff!!!

 9. Adina! Dette blir jo bare helt tåpelig! Får Gunilla Persson vibber av AB. Tipper politiet klør seg i hodet hver gang hun kommer trippende med en ny anmeldelse.. Stå på, du er rå og dette er ufortjent <3

 10. Dette må være en vanskelig situasjon for deg. Husk bare på hvor viktig du er og hvor mange vi er som støtter deg. Jeg håper du har noen nære du kan snakke med.

  Du gjør en utrolig viktig jobb! Det viser bare de TO artiklene i DN. Knall bra jobbet!

 11. På tide med min første kommentar! Heier på deg Adina! Den jobben du gjør er så ufattelig viktig!

 12. Altså Hallo!!! Nå er det NOK! Hvordan og hva kan vi lesere gjøre for at du skal beholde din anonimitet ?jeg var tidligere en fast leser av AB, men nå som jeg leste denne artikkelen i DN og fulgt med pp hacke saken, oppringningen til arbeidsgiver osv så har jeg fader meg skjønt hva slags menneske AB er!!

 13. Heia Adina ! Ka kan vi gjer for deg ? 💓💓 Verda treng ei som deg 💓💓 Ikkje bli skremt vekk

 14. Heier på deg Adina! Lest bloggen din siden dag 1 og du har mange som støtter deg. Endelig en som står opp mot bloggindustrien 🙏 Komisk å se hvor langt AB går og hvordan hun skyter seg selv i foten. Vær sterk og hold ut, dette går din vei 🙂 Kan man sponse/støtte deg på et vis?

 15. Fikk litt sure oppstøt av AB sin siste status på Insta…. Noe er misforstått…. Ja man sier jo at all Pr er god Pr, men noe Pr er også fullstendig tilintetgjørende også og galgenhumor hjelper nok IKKJE denne gangen!

  Det forundrer meg litt at faktisk så pass mange kan sitte å skryte, rose henne og omtrent kysse bakken hun går på inne på bla insta…. Om ikkje de SER og leser det samme som oss andre?? Det sjokkerer meg faktisk ganske mye….

  STÅ PÅ ADINA! ❤️

  Vibbedille

 16. Bloggomtopploggere har vært, er, og vil forbli Norges viktigste blogg. BOT har satt flombelys på den svært uheldige eksponering av barn/tenåringer, ikke bare bilder, men den relativt overeksponerte eksponeringen i omtale på sin offentlige blogg.

  BOT har satt flombelys på såkalte influencere’s svært uheldige påvirkning overfor spesielt tenåringsjenter vedrørerende kroppspress.

  BOT har satt flombelys på såkalte toppbloggere’s lefling med manglende merking og annet fjusk og fanteri.

  BOT skal ha veldig mye av æren for at såkalte toppbloggere ble satt under lupen hos Forbrukertilsynet. Og nå i høst ble det løftet opp på Barne og Likestillingsministeren, Linda Hofstad Hellelands bord. Hun har nå tatt grep, og innfører strenge etiske retninglinjer for bloggere.

  Det er rett og slett imponerende hva BOT har fått til. Dagens og framtidens bloggerbarn takker Dere.

  P.S. Tror det er veldig viktig at i disse dager må vi unnlate å skrive her på Norges viktigste blogg, noe som kan være, eller oppfattes som injurierende, eller brudd på en eller annen lov. Har en mistanke om at Adina muligens har viktigere saker å styre med enn å moderere kommentarfeltet.

 17. Vil bare si at jeg har lest saken i DN og jeg vil du skal vite at du har min fulle støtte. Jeg vet at vi er mange som støtter deg. Stol på deg selv og magefølelsen din -du har ikke gjort noe galt. Og skulle det føles skikkelig kjipt må,Adina.. Så pust,løft deg selv opp og bruk helikopter-perspektiv. I den store sammenheng er nok dette ubehagelig,ja…men du har ikke gjort noe galt. I værste fall et “overtramp” eller en “glipp” av noe slag men det bør ikke være nok til at du skal gå rundt å være redd eller lei deg. Se det store bildet. Grunnen til at du møter motstand er at du rister i glasset og ikke alle synes det er kult. Du avdekker og belyser ting vi lesere ønsker og har behov for å se. Vi lever i en materialistisk og kynisk verden. Alt blir målt i status,kroner og ører. Vi blir syke, av stress,føler oss verdiløse og får dårlig selvtillit av enkeltes fremstilling av det perfekte. Vi blir lurt. Vi blir presset til å kjøpe mer,ville ha mer,yte mer og hele tiden heve standarden og ønskene for hva vi MÅ ha. Noen har skjønt det,mange har kommet lenger og har gjennomskuet og forstått hvordan de kan bli manipulert. Mange har forstått hva det vil si å ha sunne verdier og holdninger..jeg er på vei jeg også. Men det er her du kommer inn… bloggen din og det du har belyst har vært med å åpne øynene til mange. Det er klart det kan bli rabalder av sånt! Ingen liker å bli avkledd og gjennomskuet. Iallefall ikke om de innerst inne vet at de er på tynn is og det de har holdt på med er shady. Enkelte bloggere som har vært omtalt den siste tiden bør virkelig gå i seg selv og se seg selv i speilet. Jeg tror at man innerst inne er nødt til å ta et oppgjør dersom man har tabbet seg ut. Man VET når man har mistet litt av seg selv på veien..i higet etter mer publisitet,flere lesere og mer penger. I mine øyne er du,som det har blitt formulert så mange ganger her på bloggen,en viktig og riktig motstemme til all denne galskapen. Dere har skrevet mange innlegg med snart og med humor. Det har blitt publisert gode og opplysende innlegg med tyngde her inne..og det skal du ikke glemme. Denne bloggen er et sårt tiltrengt kompass i jungelen av rosa bobler. Du skal også vokse og utvikle deg med denne bloggen. Dette føles nok tøft nå men jeg er sikker på at du vil lære mye av det og det vil utvikle deg. Takk for at du gjør dette. Takk for at du viser deg som et godt menneske som ser galskapen og gjennomskuer myr av det som skjer rundt oss. Jeg heier på deg ❤

 18. Jeg skrev mail til adsales om Anne Brith, fikk tidenes mest uprofesjonelle svar. Altså, sjokkerende uprofesjonelt! Man skulle jo ikke tro det var mulig. Vil ikke gjengi her da jeg ikke ønsker å bli gjenkjent. Men dette er etter min mening et utrolig uprofesjonelt firma, så deres behandling av Kristina overrasker meg ikke det spor.

 19. Herregud! herregud! Herregud!!
  Jeg sier bare takk for all graving og eksponering fordi, jeg som fotograf ønsker å gjerne å få mine bilder ut – men ser nå at jeg skal jammen meg passe på i alle bauger og kanter om jeg får noen som ønsker noe fra meg.

  Får helt hjertebank av dette her jeg. Synes skikkelig synd på kakebakeren her og takk for at dere deler alt dette her på bloggen.
  Jammen meg litt av en dritbransje dette har blitt … toppblogger altså, nei huff. Dette er bånn i bøtta bloggere i min bok.
  Mvh Mette

Comments are closed.