KAKEBAKEKRIGEN

Oppdatering: Flere mener at Ad Sales AS burde fått anledning til å uttale seg. Nå ble det som det ble, men de er hjertelig velkommen til å ta kontakt om de har noe å tilføye saken.

Kakebakerkrigen ble kjent gjennom VG HER

Mamman har uttalt seg flere ganger. Siden motparten ikke har en stor plattform slik som Anna Rasmussen har, ønsket jeg å gi henne en mulighet til å komme med et tilsvar. Jeg tok derfor kontakt med Kristina Jimenez for å tilby henne spalteplass, noe hun takket ja til.

I går kom Anna Rasmussen med et nytt blogginnlegg hvor hun fortelle sin side av kakebakesaken, en side som ikke var kommet frem i lyset, hevdet hun.

Da jeg så overskriften, skjønte jeg at det ville bli bråk i blogglandia denne uken også:

Det viser seg at Anna Rasmussen har vært i kommentarfeltet i VG-saken, og hentet det hun mener er bevis på at Kristina skal saksøke henne:

Jeg har prøvd, men jeg klarer ikke å se at dette beviser at Anna skal saksøkes. Jeg konkluderer heller med at det hele bare er (nok) en clickbait fra Annas side.

Anna forteller at hun ble svært overrasket da VG ringte, for hun mente at hun hadde en fin dialog med Kristina:

Dette stiller Kristina seg spørrende til. De har riktig nok vært i dialog, men det var aldri snakk om at de var enige. Anna har slettet samtalen og blokkert Kristina på Messenger. (Janei den så jeg virkelig ikke komme).

Det var Kristina som selv måtte ta kontakt da hun ikke hadde hørt noe fra verken Anna eller managementet, Ad Sales. Det var da gått to uker over fristen for promoteringen hun var blitt lovet:

Her beklages og unnskyldes det til den store gullmedalje, og det er fint, men det burde vært en selvfølge å holde Kristina informert hele veien. At Kristina dermed viser sin misnøye, etter så lang tid, er meget forståelig.

Thomas A. Kvamme hos Ad Sales tar på seg skylden, men kritiserer tonen til Kristina:

Anna sier at det var avtalt at oppdraget skulle være hemmelig, og at Kristina ikke kunne røpe noe som helst rundt bryllupet. Den avtalen mener Anna at Kristina har brutt:

(Anna sier at dette ikke sto i kontrakten, noe som er dumt).

Jeg vil påstå at den første til å røpe den meget hemmelige bryllupsdatoen, var managementet selv, med Thomas A. Kvamme i spissen. Det gjorde han da han kom med en forespørsel til Kristina:

Kristine ble glad og stolt over å bli spurt, og ba om å få noen inspirasjonsbilder slik at hun kunne se hva brudeparet ønsket:

Kvamme nevner at andre bakere også var blitt kontaktet. Da regner jeg det som sannsynlig at de også har mottatt samme melding, hvor den superhemmelige datoen ble avslørt.

Anna røpet også selv den superhemmelige datoen i et innlegg tidligere, der hun sa at det bare var tre uker igjen til bryllupet. Dette er nå slettet (den så jeg ikke komme).

Så skulle datoen offentliggjøres (på nytt):

Kristina holdt sin del av avtalen og jobbet på spreng for å få alt ferdig til den store dagen. Da Anna selv røpet bryllupsdatoen, ventet en sliten, men stolt Kristina med å ønske brudeparet tillykke med dagen, til dagen etterpå:

(PS. Dette bildet brukte Anna som et bevis på at Kristina hadde vist frem kaken deres. Så skjønte hun vel at det dermed ble gratis reklame for Kristina, og slettet det hele).

Når Kristina baker på oppdrag pleier hun å ta bilder av kakene, tagge kunden og takke for oppdraget. Det er vanlig. Kristina sier til meg at hun i ettertid har tenkt en del på at hun kanskje ikke burde ha delt bilde av kaken, men sier at ingen sa noe om dette hemmelighetskremmeriet til henne. Hun gjorde bare det som hun alltid har gjort.

Kristina har 1430 følgere på Instagram og 2542 følgere på Facebook, så å påstå at det var veldig mange som fikk med seg bildet av Anna og Jans kake, er en overdrivelse.

Anna kom med flere påstander:

VG kunne opplyse om at et slikt kakebord som Kristina leverte, ville ha en prislapp på 18.000 kr. Kristina sier at det aldri har vært snakk om at Anna skulle betale en slik sum, ei heller den summen Anna påstår at Kristina har krevd.

I den siste samtalen Kristina hadde med Kvamme, presiserer hun beløpet:

Anna skal altså betale Kristina 7500 kr, noe som er milevis unna den summen Anna påstår å må betale. Så et lite takk for et billig kakebord, er kanskje på sin plass!

Jeg la merke til at Mammaen delte en bryllupsguide i forrige uke. Innlegget kom rett etter artikkelen i VG. Der ble Kristina nevnt, og som forventet fikk hun negativ omtale. Alt ble selvsagt slettet etter kort tid (den så jeg virkelig ikke komme).

Nå er Anna i gang med å sverte fotografen:

Til tross for at hun er misfornøyd, velger hun altså å bruke bildene. Litt fornøyd ble hun likevel, si.

Mammaen sier at all den negativ omtalen hun gir sine samarbeidspartnere etter bryllupet, er fordi hun ikke kan lyve til leserne sine.

Janei, det skulle tatt seg ut.

Jeg har aldri sett en blogger si noe negativt om produkter de promoterer. Før nå. Bare nevner det.

Det må nevnes at Anna og Jan ikke en gang tok seg bryet med å dra inn til Kristiansand for å prøvesmake bryllupskaken, noe som er interessant etter Annas uttalelse om at kaken ikke smakte.

På Facebook diskuteres det også, og Jan kamuflert som Anna, gjør sitt beste med å svare og få frem gode poeng:

Så over til kontrakten, som Kristina også måtte etterlyse:

Jeg er så heldig at jeg har den såkalte blogge-kontrakten (artig navn), hvor det verken står noe om hemmelighold eller bruk av bilder. Bare nevner det.

Første forsøk på kontrakt:

Kristina påpeker mangler:

Man lærer så lenge man lever og Ad Sales prøver på nytt:

(Jeg kunne selvsagt ha nevnt at jeg sjelden har sett en mere amatørmessig kontrakt, men det skal jeg holde meg for god til).

Hvem er Ad Sales AS, annet enn management til Anna og Anne Brith:

Ad sales AS har ti bloggere i stallen:

– Martine Lunde

– Anna Rasmussen

– Sofie Nilsen

– Isabelle Eriksen

– Eileen Eriksen

– Speiltvillingene

– Stina Blogg

– Anne Brith

– Andrea Badendyck

– Aleksander Sæterstøl

Jeg observerer flere tidligere Paradise Hotel-deltagere og bloggere som ikke ser noen feil i å eksponere barn. Jeg kan også nevne at dette er samme managementet som mottok mailen fra samarbeidspartneren som Gry Monica Engen tok kontakt med. Hvem av de som sendte den videre til Anne Brith, er uklart og sikkert ikke så nøye lenger.

Jeg vurderte å be om en uttalelse fra Anna, men siden jeg er blokkert ble ikke det noe av.

Vel, noe godt kom det likevel ut av saken. Hvert fall for Kristina:

(skjermdumper annarasmussen.blogg.no/Facebook, Kristinaskakeverden/Instagram/Facebook, adsales.no)

Adina xoxo

145 thoughts on “KAKEBAKEKRIGEN

 1. Altså er det virkelig mulig å holde på så uprofesjonelt og direkte svindlende slik som Anna og «Ad sales AS» holder på???? Jeg blir flau av å lese dette, men takker samtidig for underholdningen og ikke minst din fantastiske research som vanlig.

  Fikk selv hakeslepp når jeg etter å ha lest alle artiklene om Annas kontraktbrudd der hun ikke hadde levert innlegget deretter valgte å SHAME bakeren på bloggen. Visste ikke at det var mulig å oppføre seg slik. Håper alle fremtidige annonsører ol. ser dette og skjønner at AR er høyst uprofesjonell og useriøs å jobbe med.

 2. Følgerskaren til Kristina har skutt i været etter dette, noe som er helt fortjent.
  Så at så mange skal ha sett kaken før Anna skulle skrive om den (noe som fortsatt ikke har skjedd) er bare tull.
  Har man en kontrakt som sier x antall dager må man sikre seg materialene (bilder)man trenger for å holde denne. Dette burde Anna vite etter så mange år.

 3. Fantastisk Aldri slutt å blogg, hadde bare vi feite KG-hønene skrevet om dette hadde det gått mange hus forbi Takk!

 4. «Håper på en litt mer positiv holdning fremover» 😳 ETTER at kontrakten er brutt og managementet har innrømmet at de har null peiling på kontraktsinngåelse i forbindelse med bryllup 😳 Tror jammen Kvamme skulle bestilt noen boller også 😂

 5. Du er helt fantastisk. Så bra at dette kommer fram i lyset, og så bra at Kristina får spalteplass hos deg. Mister mer og mer respekten for toppbloggerne når de turer fram på denne måten. De tror virkelig at de er hevet over oss andre og kan gjøre som de vil. Takk for jobben du gjør og for denne bloggen, som er for god til å være sann ❤

 6. Så godt å se at man får en annen side av saken med gode bevis.

  Litt av en type denne mannen som jobber for Anna. Ville ikke betalt han så om han var siste mulighet…

 7. Why am I not surprised? Som jeg skrev i min forrige kommentar om AB – for en useriøs bransje! Ingen respekt for leserne – men altså heller ingen respekt for de som faktisk (og i dette tilfellet, bokstavelig talt) setter mat på bordet.

 8. Jeg har fulgt Kristina lenge. Og skal bestille kake av henne etterhvert. Må bare få til å kunne hente den.
  Jeg så det innlegget av Kaken og tenkte egentlig ikke noe mer over det, så vil ikke si at hun har gjort noe galt, lagt merke til at hun legger ut etter oppdrag hun har gjor. Jeg føler at Anna sier mye rart her, men også hvorfor komme med dette nesten 2 uker etter at det var i avisen?
  Tenker jeg at hvis Anna og de skulle vært seriøse her, så hadde de sagt ifra til henne og beklager men innlegget blir litt forsinket pga bildene ikke har kommet. Det er dumt at det Kristina måtte be om hva som skjer, og at de ikke gir noe beskjed.

  Det her er så bra at du gir andre muligheten til å kunne få si sitt

 9. Dritbra! Digger hvordan hun lyver på bloggen og tror ingen vil merke det og skylder på at hun har blokkert og slettet meldingene, ALLE vet de meldingene aldri eksisterte 🙂 Kristina fortjener alle følgere hun har fått! Anna er tidenes mest håpløse blogger, det er trist og flaut! Hun bruker måneder på å poste om samme tema. Og lurer leserens hele tiden med overskriftene, og kaller seg selv flink. Det blir litt som å lyve på eksamen, resultatene er dritbra, men er de velfortjent ?? Kommer vel snart en ny baby for å opprettholde lesertallet.

 10. Tusen takk Adina at du lar Kristina Jimenez komme frem med sin versjon.
  Knallbra innlegg!

  Det hele har blitt utrolig uprofft håndtert av AR AS, egentlig burde man forvente en mer voksen håndtering av denne saken, men har mer følelsen av at det fremdeles er en uerfaren tenåring som sitter hjemme på jenterommet sitt som er sint og lei seg.
  Å shame Kristina Jimenez ved å si hun ikke likte kakene i innlegget sitt på bloggen sin viser jo det.

  Det jeg sitter igjen med er: hvor er de voksne veilederne?

  Hennes management Ad Sales AS trenger også litt veiledning i håndtering av denne saken, de burde vel være så pass profesjonelle og drevne nå at de klarer å skrive en kontrakt der gjenytelsen til Kristina Jimenez kommer frem uten at hun må påpeke det.

  Kanskje BOTB skulle drive med litt voksenopplæring i hvordan drive en blogg profesjonelt?

  Første punkt ville være: hvordan svare på konstruktiv kritikk.
  Nummer to vil være: hvordan merke reklame.

  Og til Kristina Jimenez: lykke til videre! Både med den uheldige saken din med AR og firmaet ditt!

  Keep up the good work!!

 11. Jeg er helt sjokkert over måten denne Kvamme skriver til Kristina på med sine hersketeknikker, han viser null respekt for den “unge, kvinnelige hobbybakeren”, aldri i verden at han ville kommunisert slik om det var Pascal som var kakesponsor. “Håper på en mer positiv holdning” når hun poengterer et kontraktsbrudd..

 12. Pinlig! Skikkelig pinlig!

  Denne Kvamme bidrar ikke akkurat positivt til måten Anna blir oppfattet 🙄

 13. Latterleg opplegg av brura sjæl.
  Og den bryllupsdatoen, den visste eg (og sikkert mange, mange fleire) i sommar, då snapsøster av ein annan kakebakar la ut meldingen frå managementet på Snapchat. Så den er blitt spreidd av andre, etter eit klokt val av managementet (sende ut dato offentleg) til brura sjæl. Bra innlegg! Trur og håpar dei fleste no forstår at brura sjæl lyg og tøvar så ho trur på det sjølv.

 14. Veldig respektløst å bastant hevde at det sponsede innlegget vil publiseres i henhold til avtale ETTER at den kontrakfestede tiden har gått ut

 15. Dette minner om en trassig tenåring som ikkje får viljen sin for så å spre dårlige rykter, typisk sånn som foregår i skolegården på ungdomskolen…. Tydeligvis der Anna ennå befinner seg 🤣

  Igjen, TAKK Adina ❤️

  Vibbedille

 16. Dette er Onkel og for Ad sales og ikke minst for sirkus Rasmussen. Det er bare latterlig og patetisk. Så uproffesjonelt og provoserende! jeg kan ikke forstå hvem som vil gå i samarbeid med dem i ettertid. Applaus for å la bakeren få mulighet til å ytre seg på denne kanalen. Og Adina; dette var FETT! Du skriver så lekende lett og det er rett og slett en fornøyelse å få dette servert på denne måten. Det ligger nok mye jobb bak og jeg vil atter en gang takke deg for at du gidder. Herregud det må føles bra å smelle dette ut. Nyt det!

 17. …Og når jeg skrev “onkel” så mente jeg “pinelig”.
  Og jeg legger til KVALMT!

  (Ble litt ivrig)

 18. Hvorfor har ikke Ad Sales fått muligheten til å kommentere saken. Den er jo kun vinklet fra en side.

  1. Poenget med dette innlegget er nettopp at bakeren skulle få fortelle sin side! Anna Rasmussen med Ad Sales i ryggen har definitivt gått ut med sin side av historien. Om du leser innlegget så er Adina blokkert og får derfor ikke kontakt med AR & Co.

 19. Huff, det managementet er ikke mye proff, jeg hadde sparka dem på timen. Og Anna selv gjør bare galt verre med sin oppførsel. Bloggere er nok blitt for store i eget topplokk, godt hjulpet av media.
  Men, kakebakeren er også lite proff (jada hun sier hun er hobbybaker, men må vel ha et rimelig stort lokale og tillatelse fra Mattilsynet når hun selger mat) som legger ut bilder av kakene før bryllupet. Bakeren bør uansett være såpass proff, i i hodet, at hun skjønner det. Alt skal vel ikke spesifiseres til minste detalj i en kontrakt? Eller, det må tydeligvis det.

  1. Anonym: Jeg regner med at Kristina har satt seg inn i Mattilsynets regler om hun driver regelmessig salg av kaker.

   1. Du regner med? Siden du har kontakt med henne så bør du kanskje sjekke om hun har det. Det kan koste henne dyrt om hun ikke har det.

 20. Nok et glimrende innlegg som det må ha ligget mye jobb bak. Det må ha tatt mye tid og energi for å samle informasjon, skjermdump og forfatte det hele så oversiktlig og lettlest. All honnør til deg! Jeg håper at du nå drar inn litt penger på bloggen og den store og viktige jobben du gjør, og at du eventuelt får mer reklame på bloggen. Om Kristina og Gry anmelder, så har du faktisk gjort jobben både for dem, politi og jurist langt enklere. Det er utrolig snillt gjort av deg å tilby deres «sak» spalteplass. Folk som kommer opp i lignende konflikter som Gry og Kristina, burde heretter kontakte deg. Nå regner jeg med at du ikke vil ta betalt for å stille opp og hjelpe ofrene for kyniske bloggere (Din flotte personlighet, skinner nemlig igjennom.), men allikevel syns jeg at du absolutt bør få betalt litt i kroner og øre også, og ikke bare i heder og ære.
  Jeg har tenkt litt på hvorfor bloggen din ikke ble nevnt i DN. Jeg syns det var dårlig, men kanskje det kan ha noe med at du driver en anonym blogg.
  Takk for den fantastiske jobben du gjør og for det flotte menneske du er.

  1. Anonym: Takk for en veldig hyggelig kommentar 😍 Nå ble jeg glad 😍
   Uten Kristina, Gry Monica og andre som har blitt urettferdig behandlet/overkjørt, ville det ikke blitt sak. De er noen tøffe damer 😍

 21. 1. Kristina driver ikke firma, ergo burde hun meldes til kemner for å mulig bryte skatteloven.
  2. Hun har så vidt jeg har sett ikke godkjent kjøkken, ergo kan hun bryte loven om lovlig salg av kaker og mat.
  3. Ved å lese skjermbilder du har lagt ut ser jeg at hun kan bryter markedsføringsloven ved god forretningsetikk
  4. Å legge ut personlig, konfidensielt eller sensitivt innhold om andre personer vil kunne være et brudd på personopplysningsloven.

  Er nok to sider her som alle andre steder 😉

  1. 1. Hva vet du om hun driver eget firma eller har søkt om opprettelse av firma? Opplys meg gjerne. Det vil uansett ikke være brudd på skatteloven før til neste år, om hun ikke skulle melder inn kakesalget.

   2. Jeg har ikke sett kjøkkenet hennes og vet ikke hvor hun baker kakene. Vet du så opplys meg gjerne.

   3. Vennligst forklar hvordan hun bryter god forretningsskikk. Er det ikke nettopp Anna Rasmussen AS som bryter god forretningskikk ved å sverte en forretningsforbindelse?

   4. Her er det publisert en samtale mellom forretningsforbindelser. Det avsløres ingen ting annet enn navnet på representanten for selskapet Ad sense AS. Det hadde vært fint om du kunne forklare hva som er “personlig, konfidensielt eller sensitivt” i korrespondansen?

   Det er to sider, og begge har forklart seg 😉(Jeg elsker også blunkefjes)

  2. Fint om du kan legge inn dokumentasjon på dine påstander. Jeg vet nemlig ikke nok om lover og regler rundt det du hevder. Sikkert flere som ønsker dokumentasjon. 😊

   1. Jeg tenker det hadde vært fint hvis du – anonym 1445 – kunne legge ut dokumentasjon på dine påstander. Det kan ikke være slik at en som «ikke vet nok om lover og regler» kan sitte på rævva og kreve dokumentasjon for det motsatte.

  3. Jeg er helt enig med deg! Det er klart kritikkverdige forhold hos begge parter. Det hevdes at Kristina J har alt på sitt rene, selv om hun delte bilder av kaken og linket Anna i forkant av bryllupet. Men avtaletolkning følger ikke bare av en objektiv fortolkning av kontrakten. Dersom det er uenighet om bildeforbudet/hemmleiggjøring av detaljene rundt bryllupet var en forutsetning eller ikke, kan kontrakten utfylles av bakgrunnsretten, hva som gir et rimelig resultat, dialogen partene har hatt og hva som ellers er praktisert i liknende tilfeller. Mye kan derfor tale for at Kristina J også har brutt kontrakten og iallfall har hun brutt god forretningsskikk. Når Anna sin atferd kritiseres, syntes jeg at slike forhold iallfall burde belyses. For meg blir dette veldig ensidig.

   Når det er sagt har Anna ventet lengre enn hva man muligens vil anse som “rimelig tid” i denne saken, med å erklære relamasjon. Dersom hun opplevde at det forelå en mangel, burde hun eller managementet ha reklamert ved å erklære misligholdsbeføyer som heving av avtalen gjeldende med en gang. Når dette kommer som en reaksjon på Kristina J erklæring om mislighold, kan hun neppe komme langt med dette. Likevel kan “rimelig tid” være opp til 2 måneder, det kommer ann på de konkrete forholdene i saken. Jeg ser derfor for meg at denne saken kan havne i et konfliktråd. Det er ikke helt klart hva som skal skje, da begge parter har opptrådt galt.

   1. Jeg syntes både Anna, Kristina A og Kristina J sine uttalelser er veldig ensformige. Det hadde vært fint om man hadde hatt en plattform fra en objektiv part som kunne heve blikket og trekke inn kunnskap som kan vertifisere debatten. Det er iallfall det jeg har elsket med denne bloggen tidligere. Det har gitt deg veldig mye integritet og troverdighet, så fortsett gjerne med det.

    Jeg forstår forsåvidt godt at du ønsker å gi Kristina J en plattform hvor hennes syn blir hørt og jeg er helt enig i at Anna har opptrådt kritikkverdig. Jeg håper det kom godt nok frem i kommentaren min.

  4. Hva mener du med to sider? Mener du de – eventuelle -bruddene du nevner skal rettferdiggjøre Annas og managementes oppførsel og mangel på proffesjonalitet? SAKEN dreier seg om at de har inngått en kontrakt som Anna ikke har etterkommet, dette uten å informere den andre part og heller være frekk når det blir etterspurt noe så selvfølgelig som en ryddig og åpen dialog. I tillegg og på toppen av det hele har Anna gjort det motsatte av det kontrakten sier – hun kom med uberettiget negativ omtale. Så, kakene var plutselig ikke gode? «Vil kun reklamere for kvalitet?» Ja jøss. DET hadde GARANTERT ikke kommet hadde det ikke vært for at andrepart hadde gått ut i media. Er det noen Anna ikke tenker på når det kommer til anbefalningee, er det leserne. Hvordan Kristina driver bedriften sin forøvrig skal ikke ha noe å si for Annas overholdelse av kontrakten de imellom.

   1. Anonym: Takk for en informativ kommentar 😊
    Jeg kan se at saken kan ses på som ensidig, noe Annas forklaring også gjør vil jeg si. Anna har en stor plattform hvor hun stadig ytrer seg om saken, Kristina har ikke det. For meg blir det naturlig å la «den lille» motparten til 😊

  5. Det eneste du her serverer er ubegrunnede spekulasjoner.

   Hva gjelder de to første punktene dine, er dette offentligrettslige forhold som ikke vedrører den privatrettslige avtalen mellom bakeren og AR/Ad Sales. Som nevnt nedenfor, så er opplysningsplikten for inntektsåret 2018 først 31. mai/30. juni året etter innntektsåret (altså 2019) for juridiske personer (selskaper). Dersom bakeren driver privat og inntekten er skattepliktig på henne personlig, innberettes den ved skattemeldingen som har frist 30. april 2019.

   Punktet om god forretningsskikk orker jeg egentlig ikke svare på. Så grunnløse og lite funderte påstander fortjener heller ikke et gjennomarbeidet svar. Enhver som kjenner litt til markedsføringsloven vet at spørsmål om brudd på kravet om god forretningsskikk krever en mye lengre og bedre drøftelse enn den du her presenterer. Her er det for øvrig lite som tyder på brudd.

   Hva gjelder siste punktet, så antar jeg at du tenker på publiseringen av kontrakten. Det er i så fall det nærmeste man kommer et eventuelt brudd. Men i den fremkommer det ikke personopplysninger som ikke allerede er gjort kjent av AR selv.

   En siste refleksjon: hadde det ikke føltes mye bedre å argumentere for noe du faktisk kan noe om?

   Hilsen jurist

   1. Argumentasjonen din er et veldig godt innspill i diskusjonen. Ikke ta dette ille opp, men jeg syntes ikke noe om slik retorikk du bruker når du svarer anonymous. Umyndiggjøring har vært en av de store utfordringene vi har hatt i samfunnsdebatten lenge. Måten vi håndterer diskusjoner på og møter hverandre på må bli bedre. Jeg syntes derfor ikke at utsagn som dette: “hadde det ikke føltes mye bedre å argumentere for noe du faktisk kan noe om – hilsen jurist”, bidrar til en sunn og saklig debatt. Jeg syntes særlig du som jurist burde tenke på de etiske aspektene ved dette. Jeg personlig ville heller ikke underbygget argumentasjonen min med at jeg er jurist, jeg tror argumentasjonen din er god nok i seg selv. Husk også at jurister og dommere kan være uenige om de faktiske forholdene i saken eller gjeldende rett, dermed forstår jeg ikke helt poenget med å proklamere at du er jurist. Igjen er argumentasjonen din etter min mening nok i masse vis til å underbygge påstanden din. Men det er bare min mening da.

   2. Anonym 18:16.

    Du har helt rett. Jeg pleier også vanligvis å holde meg for god for den slags som jeg avslutta kommentaren min med. Og jeg angra etterpå. Det ødelegger jo i grunn alt jeg skrev foran. At jeg skrev “hilsen jurist” tenker jeg er ok, men ikke når jeg hadde den hersketeknikk-kommentaren rett før (for ja, jeg ser at det nettopp er det den avsluttende kommentaren var).

    Det unnskylder det ikke, men jeg ble bare så oppgitt over de bastante og grunnløse påstandene første anonym kom med. Det er så mange som forøker å “trumfe” diskusjoner med å vise til diverse lovbrudd, og dessverre er det mange som kjøper den slags rerorikk. Nettopp fordi de ikke er jurister, og derfor mangler grunnlag for å vite om det er hold i påstandene. I tillegg er det for mange vanskelig å argumentere mot den type påstander når de ikke kjenner lovverket selv. Og da blir veldig ofte disse grunnløse påstandene stående uimotsagt. Vi som er jurister, biter oss kanskje merke i dette ganske ofte, og akkurat denne gangen klarte jeg ikke å la være å komme med en spydighet.

    Men, tusen takk for at du påpeker det. For jeg vil jo egentlig ikke synke ned på dette nivået. Neste gang kommer jeg nok til å ha kommentaren din i mente, og vil forhåpentligvis styre unna den slags unødvendige kommentarer 😊 da kommer jeg til å tenke meg ekstra om før jeg trykker “publiser”.

   1. Hei Ingeborg. Jeg forstår deg godt og det er veldig fort gjort! Jeg blir så utrolig glad når jeg opplever at det faktisk er et poeng å ha en diskusjon. Jeg tror juristutdanningen gir et veldig godt grunnlag for denne tilnærmingen. Målet må jo være å både motbevise og overbevise motparten i diskusjonen og det tror jeg du klarte.

  6. Anonym 13.56:
   Hva har punkt 1 og 2 med saken å gjøre i dette tilfelle?
   Jeg kan ikke se at det er relevant.

  1. Rimelig sannsynlig at hun har hatt over det og i alle fall får over det siden hun er fullbooket ut året…

 22. Håper kakebakeren godkjenning fra Mattilsynet. Det er strenge regler for hjemmebaking for salg. Og med all denne oppmerksomheten kan hun nok forvente et besøk om ikke papirene er i orden.

   1. Nei, men vet du om hun har et offentlig godkjent kjøkken? Det burde kanskje det elendige managementet til Anna sjekket.
    Men, når man går ut med at man selger kaker så regner man kanskje med at folk har de godkjenningene de skal ha.

 23. Jeg har vært i kontakt med Ad Sales og de har ikke blitt spurt om å uttale seg, hva tenker bloggomtoppbloggere om det. Er det rettferdig?

  1. Anonym: Jeg vurderte det, men kunne ikke se hva de kunne tilføye saken. Jeg vil opplyse om at jeg ikke er media og faller dermed ikke under VVP.
   Så vil jeg påpeke at Anna og Ad sales AS fikk komme med sin versjon i VG, mens Kristina ble blokkert fra å komme med tilsvar til Annas to blogginnlegg.
   Jeg ønsket å kontakte Anna, men siden jeg også er blokkert, noe jeg ble FØR jeg i det hele tatt hadde tenkt tanken på å følge henne på Instagram, var dette vanskelig.

 24. Jeg tenker at det Adina gjør her, er nettopp å gi den andre parten et talerør. Anna driver, som flere andre bloggere, et enevelde i sine kanaler, hvor hun ikke slipper igjennom verken kommentarer eller tilsvar til noe som helst. Så når Anna velger å henge ut en som faktisk har levert varer etter avtale til henne, er det jammen bra at den andre part slipper til.

  Mange store aktører i Blogg-Norge driver så uproft at jeg ikke har sett maken. Jammen bra at noen er talerør for de som er utsatt for slik lureri og regelrett kontraktsbrudd som vi ser her.

  1. Men hva med de andre som blir hengt ut her som ikke er bloggere? Og hvordan vet du at dette er lureri, det er jo rett og slett ikke noe du har bakgrunn for å si. Da hevder du at noen med viten og vilje har gått inn for å lure og det kommer det jo absolutt ikke frem dokumentasjon på her?

   1. Så du mener at Adina har plikt til å gi alle tilsvarsrett? Isåfall burde Anna gi Christina tilsvarsrett i sin blogg, som er askillig større enn Adinas. Jeg er også helt overbevist om at dersom adsales kontakter Adina, så vil de bli hørt, i hvert falll ikke blokkert. De har ikke akkurat han en god uke på jobben. Og det er jobare tirsdag i dag.

    1. Skulle jeg kontaktet alle burde jeg mottatt pressestøtte 😁
     Som Pøbelsara (elsker navnet) påpeker er det bare tirsdag og Ad sales AS er hjertelig velkommen til å kontakte meg.

 25. Takk Adina! Tusen takk🙏🏻. Hvorfor krangler dere om denne saken? Det er jo tydelig at det er både Anna og Ad S som driter på leggen. At det går Ann! Skjønner at AB også samarbeider med disse. Skjønner alt!

  1. Anonym: Jeg vil igjen påpeke at jeg mener Ad sales AS har opptrådd uprofesjonelt i DENNE saken, og at jeg ikke har grunnlag for å mene noe om andre saker 😊

   1. Men du uttaler deg også om Ad Sales på et generelt grunnlag når du velger å nevne i en nedlatende setning at de samarbeider med profiler fra Paradise og også bloggere som har eksponert barna. Det har jo intenting med denne saken å gjøre. Du trekker også inn AB saken hvor de som faktisk har gjort noe galt til å begynne med er denne annonsøren som har delt sensitiv informasjon om kunder.

    Du som har latt alle parter få tale tidligere burde gjort det nå også.
    Anna har fått uttale seg og kan gjøre det når som helst men nå burde du la den siste parten som ikke har fått si noe her få kommentere saken. For å få flere sider frem.

    1. Anonym: Jeg kan ikke se at jeg har en nedlatende tone om hvem Ad sales representerer. Jeg observerer hvilke bloggere det er og hva hva de forbindes med.
     Jeg sier ikke at det er feil å ha vært deltaker i et program som Paradise Hotel, ei heller å representere disse. Når det gjelder eksponering av barn, kan man godt si at det er noe jeg tar avstand fra, uten at jeg kan se at jeg her har uttalt meg nedlatende.
     Når det gjelder «Anne Brith-saken» sier jeg klart at jeg ikke vet hvem som sendte mailen til Anne Brith, noe som også var et klart brudd på GDPR. Det kan virke som at du sier meget klart at det var feil av samarbeidspartneren å forhøre seg med managementet, som de sikkert har hatt en dialog med før avtalen med Anne Brith var i boks, å kontakte dem i utgangspunktet. Jeg vil presisere at det er slik JEG oppfatter uttalelsen din.

     Ad Sales uttalte seg i VG da de representerte Anna, men om de ønsker å uttale seg her, er de hjertelig velkommen til det. Jeg lover at de skal bli hørt og ikke blokkert.

 26. Nå fikk jeg i alle fall jævlig lyst på kake. 😋🥮🥧🍰🎂😋
  Interessant innlegg igjen Adina. 👍🏻

 27. Har kontakt kun foregått mellom adsales og Kristina? Hadde vært gøy å se om det har fremkommet noen reaksjon i ettertid av Anna eller gjester fra bryllupet som sier at kakene smakte godt 😉

  Kunne vært interessant å høre mer om dette med fotografer. I dette tilfellet, er et fotografstudio leid inn for dagen. Men når man da fotograferer gjenstander som kunden tjener penger på, vil ikke dette bety at fotografen gjør jobb for flere og skal ha betalt som for eksempel både privatfoto, markedsfoto, reklamefoto osv? Sikkert mange fotografer hos bloggere/influencere som blir misbrukt på denne måten i bryllup, dåp, fester osv.
  I det konkrete eksempelet her har jo annas forograf gjort arbeid for alle Annas samarbeidspartnere som bidro i bryllupet.
  Nå kan det jo foreligge en større kontrakt her som spesifiserer at det er jobb for tresjeparter, men jeg vil tro mange fotografer går i fella her. Interessant å ta tak i?

 28. Bra innlegg!

  Litt av en gjeng dette Ad Sales har valgt å representere. Forteller meg alt jeg trenger å vite.

 29. 👏👏 og jeg har endelig Visa-kortet tilgjengelig og har vervet blitt en «Patreon» og oppfordrer alle andre som leser bloggen til å gjøre det samme. Du gjør en fantastisk jobb Adina👌

 30. Bra og veldokumentert innlegg igjen👍
  Har du forresten fått en eller flere nye «følgere» som prøver hardt å diskreditere innlegget og den «motsatte» siden? Mange måter å drive business på 😃

 31. Ja så mye krangel har det ikke vært her før. Og det er tøft av deg Adina, å la absolutt alle få komme med sin mening. Det er det ikke mange bloggere som gjør. Saken blir usaklig, når enkelte kommer med påstander som bare er synsing. La oss forholde oss til fakta. Innlegget beviser at både Ad Sales, og Anna selv, har gått over streken. Hilsen Advokat.

 32. Herlighet Adina💖, dette er bare så bra! Du klinker til igjen! I ren AB stil må jeg bare si, skal vi ikke ta en kaffe🤣

 33. Ja, er så bra👏Er faen ikke enkelt å skrive som Adina gjør og ikke bli høgd hue av..alle har en mening..På denne bloggen er det hvertfall rom for andre synspunkter..Ikke en gjeng med sauer, som på enkelte andre blogger🤮🙈👍

 34. Da jeg leste artikkelen i VG reagerte jeg på at Anna omtalte Jimenez som “kunden” i SMS svaret hun gav på henvendelsen fra avisa. På bloggen kaller hun henne “annonsøren”. I Annas øyne er altså Jimenez hennes kunde. En kunde som kjøpte annonseplass av henne og betalte for det med kaker.

  Snakker om å snu ting på hodet! I følge kontrakten er det jo Anna som er kunden – og sånn ser jeg det også. Hennes management tok kontakt med Jimenez og spurte om hun var interessert i å levere bakverk til bryllupet og betalingen skulle være promotering på bloggen og i sosiale medier.

  Jimenez har levert det hun skulle til kunden, Anna, i henhold til kontrakten. Både bryllupskaken, cupcakes, makroner, cakepops og pikekyss var klare til henting til avtalt tid og ble hentet til avtalt tid

  Anna har ikke betalt for jobben Jimenez gjorde innenfor avtalt frist og da hun etterlyste betalingen (altså omtalen på bloggen) ble hun henvist til managementet og møtt med bortforklaring etter bortforklaring og ble anmodet om å ha en mer “positiv holdning fremover”.

  Kanskje jeg skal prøve samme tilnærming til mobilselskapet mitt? Gi faen i å betale regningen innen fristen og når de purrer ber jeg dem ha en mer positiv holdning – ikke sperr abonnementet mitt og send meg til inkasso, pengene kommer de. En eller annen gang, når det passer meg å betale. (Jeg forstår at det ikke er helt det samme altså, men håper at folk skjønner poenget mitt.🙂)

 35. Alt i alt var dette en dårlig avtale. Det er helt vanlig at fotograf bruker opp mot en måned på bryllupsbildene, dette burde Anna ha sjekket på forhånd og Kristina hatt forståelse for. Fristen var for kort. Jeg regner med at bryllupet hadde flere sponsorer som også ville ha bilder på blogg, noe som gjør det vanskelig å velge EN sponsor på prioriteringslisten til fotografen.

  Jeg forstår at Kristina blir irritert når Anna ikke holder sin del av avtalen, men hun fremstår som ung og uerfaren når hun løper til VG så kjapt som hun gjør. Hun kunne med fordel ha hatt litt mer is i magen, jeg opplever henne som lite samarbeidsvillig. Hun melker egenreklamen for alt det er verdt, både før og etter bryllupet.

  Personlig syntes jeg både Anna og Kristina har vært like smålige begge to, dette kunne vært løst på en mye bedre måte. To unge jenter som lever for drama og oppmerksomhet. Ja, teknisk sett har Kristina retten på sin side, men som sagt var dette en dårlig avtale. Gjør bedre research før du signerer den neste.

  1. J: Jeg er enig i at det var en dårlig avtale. At du påstår at en uerfaren hobbybaker, som i utgangspunktet ville stolt helt og holdent på kunden og ikke tenkt på en kontrakt i utgangspunktet, lever for drama og oppmerksomhet, er dårlig.
   Kristina ble anbefalt å ha kontrakt av andre.
   Jeg vil tro at begge parter har lært av saken og at det ikke skjer igjen.

  1. kgasti: tenkte det samme selv, tror jeg skrev det i en kommentar for et par dager siden også, hun gjør dette til en synes-synd-på-greie. Klarer ikke få til medfølelse jeg🙈

  2. Det stopper sikkert ikke der. Bare å vente på neste innlegg hvor hun kan melke bruddet og høste enda mer medlidenhet og sympati. Ble visst ikke noe huskjøp. Merkelig og ikke ha finansieringsbevis i orden så man kan slå til på drømmehuset når man finner det. Forstår godt barna som ikke vil flytte inn i noe oppussingsprosjekt med tanke på at de har hatt et digert Boligpartner hus hengende på veggen i snart 3 år. Av den grunn har de sikkert hatt høye forventninger..

   1. Hadde AB lagt ut kun bakeinnlegg, ville det ikke ha høstet like mye klikk og støtteerklæringer. Clickbaits og A-innlegg som selger. Damene i 100-dagers prosjektet er trofaste supportere både på Facebook og blogg.

 36. Er det virkelig sånn de holder på? Presenterer muligheten til å bake for Anna til heldige Kristina (som om det er en gave til HENNE?), som må slenge seg på fort, for det er mange som er kontaktet?
  Sjokkert over ordbruken til denne Kvamme som snor seg unna og i tillegg klager på Kristinas ordbruk og innstilling etter selv å fucked up noe voldsomt? De smileyene og tomlene opp i et forsøk på å gjøre seg selv så blid og easygoing og Kristina vanskelig som faktisk forholder seg profesjonell til en helt latterlig kontrakt.

  BRA at dette kommer fram i lyset og bra at hun opplever så mye støtte i etterkant. Sånn kan man faktisk ikke drive business. Hersketeknikken er nok ikke like lett å ta i bruk etter denne skandalen. Det er da noe.

  Digger deg, Adina. Og deg også, Asti.

  Fjernet et ord -Adina

 37. Etter å ha satt meg litt inn i saken nå, så ser jeg at hele mediasaken er et resultat av maktesløshet fra bakeren sin side, samt slett arbeid fra salgsmannen. Tror nok Anna har følt at hun har vært i en frustrerende situasjon der hun må vente såpass lenge på bryllupsbildene, og så blir enda dn konsekvens denne saken. Så selv om jeg ikke sier at det er rett, så forstår jeg hennes indignerte reaksjon.

 38. Jeg ser lenger opp her at info om Ad Sales er slettet, så jeg vet ikke hva som ble skrevet.

  Info om det firmaet finner dere da enkelt selv. Gå til purehelp.no -> Tast inn Ad Sales = Dere får info om firmaet.
  Et lite firma som ble registrert i januar 2018, en ansatt, administrerende direktør/styrets leder er en kvinne født i 1992.

  Jeg skal droppe å skrive ytterligere info, men kjære dere….google, instagram og facebook er da oppfunnet.

  Jeg vet ikke hvordan de presenterer seg selv ovenfor potensielle annonsører, men det kan jo hende at disse annonsørene ikke har noe kjennskap til firmaet (eller bloggergalskapen) overhodet.

Comments are closed.