ARTIKKELEN I DAGENS NÆRINGSLIV

Jeg regner med at de fleste har fått med seg artikkelen i DN i dag HER

Først vil jeg si at jeg er fryktelig stolt av Gry Monica, som er en av mange jeg har hatt tett kontakt med, for at hun står frem og ikke lar seg true til taushet. Endelig fikk hun fortelle sin historie i en seriøs avis, og ikke bare her på bloggen.

Journalisten i DN tok kontakt med meg 30.10.18 med spørsmål om innleggene vedrørende Anne Brith AS, og for å få kontaktinfo til de to som hadde stått frem HER og HER Denne saken har altså vært planlagt en stund. VG har også vært på banen, uten at det ble aktuelt med en sak der.

At denne bloggen ikke ble nevn i artikkelen er helt greit og noe jeg aksepterer. Jeg har forståelse for at av presseetiske hensyn, er det vanskelig å sitere anonyme.

Jeg må likevel si jeg ble litt skuffet over at journalisten utelot noen viktige hendelser. Hun var klar over Anne Brith forsøk på å lure til seg min IP-adresse på en utspekulert og ulovlig måte, noe som også kan bevises i dette innlegget HER Hun var også kjent med at Mia Landsem kom på banen med skremsel om anmeldelse, som er bevist HER

Jeg hadde også et ønske om at samarbeidspartneren, som helt klart har brutt GDPR (personvernforordningen), skulle komme på banen med en forklaring og en unnskyldning til Gry Monica, men jeg vet at hun har vært i dialog med dem.

Ellers registrerer jeg igjen at Anne Brith kommer med påstander som hun ikke vil/kan bevise.

Uansett- jeg meget takknemlig for at en avis med slik tyngde som DN, tok tak i dette. At noen driver business på en slik måte, er overhodet ikke greit.

Her er hva Anne Brith sier etter at artikkelen kom ut:

(Skjermdumper annebrith.no)

Da får man bare smøre seg med tålmodighet og vente på at anmeldelsen skal komme. Kommer det én? To? Kanskje kommer den samtidig som huset? Neida. Men jeg regner sterkt med at det vil komme en motanmeldelse om så skjer.

Da får jeg fortsetter med Ukas Jodel.

Adina xoxo

50 thoughts on “ARTIKKELEN I DAGENS NÆRINGSLIV

 1. Tusen takk for info alt du har bidratt med ♥️ Jeg vil tro at om noe var anmeldt ville de det gjelder fått informasjon.
  Jeg kjenner folk i politiet. Når det gjelder småting som dette blir alt skrevet ned der og da. Om så anmeldelsen tar flere timer.

 2. Tusen takk Adina. Jeg savnet din “stemme” i artikkelen. 😊

  Vedr. kritikkverdige forhold ved annebrith.no: Jeg har tidligere hatt en oversikt inne på imgur – https://imgur.com/a/C4yla, men den siste tiden har det ikke vært mulig å legge inn nye lenker uten at de har blitt “brutt opp”, samt imguren til “Bruk av barn i sosiale medier” virket plutselig ikke.

  Jeg har derfor flyttet deler av innholdet over til https://influencere.wordpress.com/annebrith-no/ . Forhåpentligvis mer oversiktlig enn det som har blitt lagt inn på imgur. 😊
  Og kommer heretter til å skrive der inne. Siste jeg la inn var innlegg om hvem som driver med injurie? https://influencere.wordpress.com/2018/11/11/ab-no-hvem-driver-egentlig-med-injurie/

 3. Er det slik at man kan levere inn en tape hos politiet? Så renskriver de tapen, for så å ta kontakt med anmelder for underskrift??? Høres veldig merkelig ut i mine ører. Trodde politiet hadde mer enn nok å henge fingrene i.

  1. Jeg også stusset veldig på dette, har aldri hørt om at de bruker tape. Kanskje de filmer forhør om det dreier seg om tung kriminalitet og mord, men at de tar opp tape av det hun sier for deretter å skrive det ned høres meget rart ut.

   1. Jeg leverer anmeldelser relativt ofte, og senest en for et par mnd siden.Slik AB beskriver det er slik der er. Anmeldelsesprosessen fungerer nesten som et avhør, hvor den første samtalen med politibetjenten blir tatt opp som film men også spilt inn som lydfil.

    Når den første samtalen er over , blir en kalt inn igjen til en ny samtale for å lese over anmeldelsen og det som er transkribert. En må da signere på at opplysningene en har gitt stemmer. Samtale to kan finne sted alt fra et par dager til en uke etter samtale nr 1.

    Anmeldelsen blir da behandlet videre av blant annet politijuristen – og eventuelt etterforsket videre om politiet trenger ytterligere opplysninger . For min del har dette vært raske prosesser og jeg har fått svar ca 2 uker etter samtale nr 2.

    Men regner med politiet opererer etter ordinær saksbehandlings frist jfr forvaltningsloven så langt det lar seg gjøre .

    Så AB skisserer prosessen rett og slik jeg ser det har hun ingen gevinst på å lyge om dette siden det er relativt lett etterprøvba

 4. Tusen takk for en fantastisk jobb du gjør, Adina!
  Sier som Asti at jeg savnet deg i den artikkelen! Du gjør en grundig og solid jobb og du hadde fortjent å få litt heder og ære for det!
  Men alle vi som har fulgt saken vet hvilken innsats du har lagt i det og hvilken rolle du har spilt. 😘
  Vær litt tålmodig, jeg er sikker på at en dag vil du få den hederen du fortjener! ❤️

 5. Jeg har vært til avhør/vitnet hos politiet. Da tok de opptak og skrev samtidig. jeg fikk høre på opptaket og lese det de hadde skrevet. Skrev under. alt dette var på 2-3 timer. så det tar ikke så lang tid.

  Utrolig bra at du setter lys på dette Adina.

  1. Her er det snakk om en anmeldelse som vanligvis er mye enklere enn et avhør. Da skriver betjenten eller en sivil ansatt rett i loggen hva det dreier seg om. Det er antagelig en politijurist, eller i alle fall noen høyere opp i systemet, som vurderer alvorlighetsgraden av anmeldelsen. De aller fleste anmeldelser blir henlagt. Til og med forhold med kjent gjerningsmann hvor svaret er gitt. De har ikke kapasitet til å ta seg av stort mer enn alvorlig kriminalitet og tunge saker.

   En blogger som vil anmelde noen som ikke har gjort noe ulovlig og hvor hun selv er skurken, blir neppe tatt veldig alvorlig. Og om hun får skreket seg videre i systemet blir hun møtt av motanmeldelser. Den som da blir avkledd og avslørt er bloggeren selv 😊

 6. Kan du linke til Aftenposten artikkelen du nevnte? 🙆🏼‍♀️ Denne bloggen er for god til å være sann, løve IT 😍👏🏻👏🏻

 7. Trist at artikkelen i DN var såpass ensidig. De som har opplevd AB i liknende situasjon håper jeg orker å stå frem. Hun kan ikke slippe så lett unna. Jeg tror selvsagt ikke på at hun har anmeldt noen, hun har ringt og fått svar på hvordan en anmeldelse foregår. Gry har jo ringt og hørt at det ligger ingen anmeldelse på henne. Dette er reinspikka trusler. Trusler som hun er så god på. Ingen trenger knebles av henne på noe vis, hun kommer ikke noen vei med det uansett. Politiet hadde ikke ofret en kalori på slike saker.

 8. Spent på hva hennes neste avledningsmanøver og A-innlegg blir. 4. innlegg hvor hun melker bruddet? (Glemte nesten bruddet oppi dette sirkuset.)

 9. Da har AR kommentert kakestyret. Hun skriver at kakebakeren røpet bryllupsdatoen for det hemmelige bryllupet deres, men søker man kjapt på deres begge fbsider ser man at AR røper dato på sin offentlige blogg med tusenvis av lesere 04 oktober, mens kakebaker nevner det den 05 oktober. Herlighet…

  1. Anna røpet datoen selv på bloggen samme dag som kakebakeren gjorde det.
   Det jeg tenker ikke er greit er at kakebakeren la ut bilder av kakene før bryllupet. Det er tross alt til et bryllup der bryllupskaken ofte er en overraskelse til gjestene, da er det surt at noen har lagt ut et bilde, så kanskje bør også kakebakeren gå i seg selv og tenke litt over hva hun gjorde. Hvis man ser på bildet over her så er faktisk alt bakeren lagde til bryllupet med på bildet.
   Det blir som når man få barn, man vil helst legge ut bilder selv først.

   Og nei, jeg er ikke Anna, men synes kritikk bør gå begge veier når det er noe å kritisere.

 10. Anna Rasmussen langet i går ut mot kakebakeren i eget innlegg, og hevder kakebakeren “røpet bryllupsdatoen”:

  “Hun røpte blant annet bryllupsdatoen vår som dere ser nedenfor. Og brukte oss som kunder, til å reklamere for seg selv. Det stod det ingenting om i den kontrakten.”

  Kakebakeren la ut innlegg om oppdraget 5.10, mens Anna selv røpet bryllupsdatoen dagen FØR i eget innlegg på egen blogg. Det var altså allerede offentlig. Kakebakeren røpet dermed ingenting, annet enn at hun stod for bakverkene.

  Anne skriver jo selv at det ikke stod noe i kontrakten om at kakebakeren kunne (eller ikke kunne) bruke dem som kunde for å reklamere for seg selv. Da har ikke Anna mye å klage på, spesielt ikke når hele samarbeidet, for å sitere Anna selv, var “et sponsorat fra en lokal hobbybaker”.

  Klart at sponsor skal ha noe igjen for samarbeidet. There is no such thing as a free lunch, Anna! Ei heller free wedding cake 😉

  1. Høhø

   Det er så typisk å komme med nye forklaringer etterhvert som tidligere forklaringer blir tilbakevist.
   Forklaring 1: Forografen har ikke levert bilder
   Forklaring 2: Kakene smakte ikke godt
   Forklaring 3: Hun måtte hente kaker selv
   Forklaring 4: Kakebakeren røpet datoen

   Hvor vanskelig kan det være å si beklager, jeg har vært sein med innlegget.

 11. Jeg kommer med et innlegg om «Anna-saken» i dag. Håper på forståelse for at Ukas Jodel og Ukas Sett og Hørt blir forsinket😊

  1. Har FULL forståelse for at du alene ikke kan følge opp alt.
   Vi er glade bare du eksisterer ❤️
   Husk og ta pauser mellom slagene du også!

 12. Adina, er det ingenting du kan gjøre for å få frem denne bloggen og det du har har klart å få frem, videre til DN? Fint at det endelig kom frem, og at Gry står støtt i saken, og attpåtil i DN. Men alt burde jo frem i lyset. Leser en artikkelen, så svarer samarbeidspartnerne at. De nesten ikke bryr seg. Jeg håper flere står frem, som bla Lansem. Hun kan ikke slippe unna dette her!

 13. Du gjør virkelig en forskjell, Adina. Jeg er ganske sjokkert over den totale mangelen på forretningsmoral og normal folkeskikk som preger mye av denne bransjen.

  Jeg synes det var fantastisk av Gry å stå frem. AB har jo beleilig nok slettet innlegget hvor hun beskylder Gry og en til for hets og hat. Heldigvis har vi sånne som deg og Asti som holder orden på ting.

  Jeg synes AB er temmelig fresk når hun kjører på med beskyldninger om at Gry har forfulgt henne i lengre tid. Og temmelig frekk. OG temmelig korttenkt – utenfor sin egen eneveldige blogg hvor hun har full kontroll på hvem som får skrive hva, lever jo Gry og vi andre i en verden hvor AB ikke bestemmer alt.

  1. I en evt. etterforskning der politiet må ha bevis og fakta i en sak kan de enkelt gjenopprette en PC der filer er slettet. Bare et lite faktainnspill.

 14. Dette er en interessant sak. Det er jo ikke bare troverdigheten til Anne Brith som står på spill. Det vil jo også gå utover troverdigheten til de andre reklamebloggerne. Nå har det vært en del i media om Anna R. sin uredelige virksomhet, så det vil ikke akkurat hjelpe om det viser seg at Anne Brith ikke har hold i beskyldningene sine.
  United influencers og andre bloggnettverk har jobbet hardt for å øke troverdigheten og markedsverdien til disse reklamebloggerne, men så greier altså bloggerne å ødelegge for seg selv.
  Ganske fasinerende og underholdende for oss andre på sidelinja.
  Stå på, og all ære til Adina og denne gang spesielt Gry som tør å stå opp mot historieforfalskningene til disse reklamebloggerne. 👏👏👏
  Så får vi håpe at det vil komme bedre og redeligere influencere som kan brukes av reklamemarkedet etter hvert.

 15. Helt utrolig at AB går videre som om ingenting har hent :/ Ser bare rart ut at hun fester med ungdommen..

 16. 4. innlegget om bruddet. Ikke overrasket! Bruddet melkes for det det er verdt. Hun dør etter å fortelle hele historien. Tviler sterkt på at hun klarer å holde kjeft, så nå er jeg bare spent på NÅR vi får vite hele historien. Grunnen til melking av bruddet er selvfølgelig for å få fokus bort fra det DN har skrevet, og selvfølgelig høste masse medlidenhet, trøst, ros, hjerter og gode ord! Skulle ikke forundre meg om VG og TV2 kom på banen med en artikkel hvor de vinkler det til at det er AB som er offeret!
  AB skriver i siste innlegg at hun våkner opp av mareritt, og at hun er litt flau og føler noe skam. Skjønner veldig godt at hun har mareritt. Hun burde være kjempeflau og skamme seg noe voldsomt over hvordan hun har oppført seg de siste ukene!

  1. Hun håper nok det går over.. Det blir spennende å se om det blir noen anmeldelser etter hvert 😊

   1. Ja. Må si at jeg faktisk vil bli bittebittelitt overrasket om hun faktisk har politianmeldt denne gangen og det blir bekreftet av politiet! 😊 Forresten spent på neste innlegg. Blir det melking-av-bruddet innlegg nr.6??

 17. Kun ÉN kommentar på siste innlegg i skrivende stund hvor en forteller hvor utrolig sterk AB er. Virkelig?? AB burde legge seg paddeflat, være dønn ærlig og legge alle kortene på bordet. Be hver enkelt hun har hengt ut på bloggen opp i gjennom årene, om unnskyldning, inkludert alle som sjekket skatten hennes. Da vil jeg kanskje se på henne som litt sterk. Ellers burde hun slutte å eksponere 3. parter både i bilder og tekst. For 3. parters skyld som har ventet i flere år på huskjøp, håper jeg at hun snart får kjøpt drømmehuset!! (Eller i det minste en leilighet!)

 18. Hei! Ønsker å være anonym, men vil tipse deg om Julia Nylands salg av klær. Hun selger dem over Tise og Snapchat, og så vidt jeg har forstått er det ingen som har fått klærne. Hun slutter å svare på meldinger, og enkelte har opplevd at plaggene de har betalt for blir markert som “solgt” for senere å bli postet på nytt igjen. Det hadde vært kult om du kunne skrive et innlegg om dette, det fortjener oppmerksomhet!

  1. Jeg har fått mange tips, og som jeg tidligere har sagt så mener jeg at andre bør ta tak i dette. Det kan høres ut som svindel, uten at jeg vet, og da bør de det gjelder få politiet til å se på saken.

 19. Vil bare si fra at jeg har skjermdump av telefonnummeret til AB fra FB siden hennes. Regnet med at hun ville slette det, og fant det ikke der da jeg sjekket i stad.

  1. Jeg ville bare si at AB har selv lagt ut sitt telefonnummer i kommentarfeltet på bloggen sin. Hun gjorde det i forbindelse med at hun var lite fornøyd med en kommentar hvor hun fikk kritisk mening omkring bruk av barna sine i reklame og blogg. Hun bad vedkommende om å ringe henne på det refererte tlf nummer.

   Ellers vil jeg gi støtte og honnør til Adina som gjør en super jobb!! Helt topp, det blåser hardt nå, men du verden så flott, støtt og solid du står i stormen!

 20. Heier på deg, Adina! 😀 Du gjør en utrolig viktig jobb. Håper du ikke lar deg skremme til taushet med anmeldelsen og all balubaen som foregår nå, du har mange i ryggen din! Skal støtte deg via Patreon nå også. 🙂

Comments are closed.