DAGEN I GÅR

Først vil jeg takke alle som har vist sin støtte. Flere tok kontakt for å høre hvordan jeg hadde det etter gårsdagen. Tusen takk!

Jeg har tenkt mye på Anne Brith, og har forståelse for at hun har hatt noen tøffe dager. Hun har sikkert følt på både frustrasjon, sinne og gråt etter at beviser kom for dagen HER og HER.

Jeg kjente også på kjipe følelser da Anne Brith forsøkte å lure til seg IP-adressen min. At det i går ble fremmet trusler om anmeldelse og forsøk på å finne min identitet, gjorde det ikke noe bedre. Jeg gikk å la meg med mange ubesvarte spørsmål, og var usikker på hvordan dagen i dag ville bli. Ville noen hacke meg? Hvilke ulovlighet hadde jeg begått? Ville jeg bli anmeldt?

Her var det virkelig en reell trussel for hacking og anmeldelse, skrevet av den etiske hackeren, Mia Landsem:

PS. Jeg registrerer at Mia Landsem sier at “hun er lei seg og gjør sine feil.” Hva med at Anne Brith selv sier akkurat de ordene til de to personene hun har truet? Jeg tror mye kunne løst seg da. Og det er vel det alle sammen vil. Jeg registrerer også at alle kommentarer skrevet av Mia Landsem ble slettet.

Jeg må si at jeg ble overrasket over å se Mia Landsem i “Stort og smått-gruppa” på Facebook. Hun skrev at hun jobbet for ANne Brith. Dette er en jente som jeg har hatt stor respekt for og har til tider følt at vi jobbet for samme mål, rettferdighet og opprettholdelse av lover og regler.

Nå kan det virke som hun tilbyr en ny service, å hjelpe kommersielle aktører til å finne identiteten til “slitsomme” kritikere på nett. Jeg vet ikke om eller hvor mye hun får betalt, eller hvilke etiske vurderinger hun har gjort seg som gjør det mer lukrativt å jobbe for Anne Brith AS, enn å finne folk som sprer hevnporno på nett.

Personlig har jeg nå tatt noen ekstra forhåndsregler og søkt juridisk bistand, etter det jeg tok som trusler.

Det er ulovlig å bevisst gå inn for finne identiteten til en person som ønsker å være anonym, i den hensikt å avsløre personens identitet. Retten til mitt privatliv er min menneskerett og jeg bestemmer selv om jeg vil offentliggjøres eller ikke. Jeg har ikke søkt offentligheten som privatperson, tvert imot gjør jeg det jeg kan for å bevare anonymiteten min, i motsetning til bloggere som lever av å være i offentligheten. Derfor vil et forsøk på avsløring være et brudd på mitt personvern og mulig være et brudd på straffeloven paragraf 267, krenkelse av privatlivets fred.

Anne Brith og hennes medsammensvorne er ikke jurister eller politi, og kan dermed ikke stille seg over loven og vurdere om jeg har gjort noe ulovlig. En hver krenkelse av mitt personvern vil bli anmeldt og juridisk forfulgt.

Om jeg ønsker å stå frem så skal være på mine premisser. En av grunnene til at jeg jobber hardt for anonymitet, er at jeg føler det er lille meg mot en slags elite som består av “some-ekspert”, mediehus, bloggere/influencere, plattformer og kommersielle partnere. “Anne Brith- saken” viser viktigheten av å være anonym, nettopp på grunn av muligheten for represalier. Anonymitet i seg selv er ikke ulovlig, likevel kan det virke som at anonyme skal “tas” bare på grunn av at de er anonyme.

Ellers gjør meg noen tanker om hvem som tok del i å prøve å grabbe min IP- adresse HER

PS. I dag kan alle være anonyme. Ha en fin Halloween!

Adina xoxo

117 thoughts on “DAGEN I GÅR

 1. Jeg kommenterer aldri noe som helst, men her må jeg bare få sagt at du og denne bloggen er høyst nødvendig! Har fulgt BOTB lenge, og har hatt stor nytte av å få vite hvilke lurerier som foregår hos influenserne der ute. Denne bloggen burde egentlig vært pensum i skolen for å lære bort nettvett.

  Jeg håper at du orker å fortsette selv om du blir utsatt for usmakelig og barnslig oppførsel fra avkledde influencere. Håper for deres egen del at de en gang møter seg selv i døra og ser hvordan de faktisk fremstår, slik at de kan rette det opp og få fred med seg selv. Selv hadde jeg aldri klart å bære slik oppførsel på samvittigheten, og det tror jeg ikke de kan i lengden heller.

  Takk for at du skriver så bra, og for at du kjemper for sannheten! Klem.

 2. Var det ikkje snakk om at regjeringen skulle bevilge 6 mill på et såkalt Bloggpoliti?
  Vel, da er det bare å skreddersy en uniform til Adina og gi henne en sabla svær sjekk 🙂 ASAP! 🙂

  Vibbedille 🙂

 3. Har så masse respekt for deg Adina👏Denne bloggen, og alle som er kritiske mot rosabloggere, er så viktig!
  Og jeg kan ikke fatte hvor barnslig AB er! Hjernen hennes virker som den stoppa utviklingen på verste ungdoms-stadiet, med tanke på oppførselen hennes. Helt utrolig sånn som hun holder på! 😱

  #TeamAdina

 4. Oi, nå ble jeg faktisk veldig skuffet over Mia Landsem. Så på henne som en fantastisk hjelper for kvinner som faktisk blir utsatt for nettovergrep som spredning av bilder osv. Ikke en som tar betalt fra superpriviligerte influencers. En annen ting om du kan svare enkelt på det: HVA er det KONKRET du har gjort som kvalifiserer til anmeldelse? Jeg er forvirret selv om jeg har lest bloggen din.

 5. Mia Landsem har innrømmet på NRK at hun bryter loven for å komme seg inn på ulovlige servere der nakenbilder deles, hun har også forfalsket en drapstrussel. Hun er virkelig gæren, pass deg for henne

 6. Jeg må først av alt få sende deg en virtuell klem og si takk!

  De siste dagene har gjort meg både sint og fortvilet. Jeg har vært ordløs. Jakten på mennesker som kommer med legitim kritikk er så sjokkerende at jeg knapt visste hva jeg skulle skrive. Det verste er at det fremstilles som om det er troll og hetsere det jaktes på.

  Jeg skjønner dog hva informasjonen skal brukes til. De skal skremme folk til taushet. Truslene om anmeldelse ser ut til å være det viktigste virkemiddelet.

  Jeg håper virkelig ikke det lykkes og håper du ikke gir deg! Det hadde vært et stort tap for de av oss dom har fått bloggverden i vrangstrupen.

  Vit at du har mange av oss i ryggen!

 7. Fine Adina❤️
  Ja, for meg er du fin både på innsiden og utsiden, selv om jeg ikke kjenner deg, fordi det du gjør er så bra og det du får til er helt rått!
  Takk – bare takk❤️

 8. Jeg har også tenkt masse på deg de siste dagene, Adina. Og er glad for at du virker til å være ved godt mot! Jeg tror AB har klart å overbevise ML om at hun er et offer for anonyme hetsere, på samme måte som f.eks. Nora Mørk var det, og ML var litt for kjapp til å gå ut og være eplekjekk om at hun skulle hjelpe og at alle andre var nettroll. Synd for henne, for jeg tror virkelig det ødelegger for hennes eget brand.

  Jeg jobber selv med begrepet digital dannelse, og jeg synes de siste dagene har vært veldig interessante. Ofte blir jo anonymiteten på nettet sett på som noe dårlig i seg selv, men i BOTBs tilfelle blir det jo brukt til å kritisere en ganske så kritikkverdig bloggerbransje. Det krever at man setter seg litt inn i sakene før man bestemmer seg for hvem som er den uetiske. Jeg håper denne saken ender med at noen store medier tar den opp, og at det blir ok å stille spørsmålstegn ved alt det som foregår av eksponering av barn, utseendepress, skjulte reklamer og tvilsomme konkurranser!

 9. Takk for den enormt viktige jobben du gjør!
  Og du gjør den på en så saklig, ryddig, konstruktiv og veldokumentert måte, slik at jobben du gjør er helt perfekt!
  Det er nok derfor det treffer bloggerne så hardt. Ikke bare fordi du skriver det, men fordi du får frem sannheten på en så perfekt måte, st det du sier blir uangripelig!

  Takk for den jobben du gjør! Trenger du en virituell venn, så vet du hvor du finner meg! 💕

 10. Og der mistet jeg all respekt for Mia Landsem. Hadde ikke trodd hun kunne bli kjøpt og betalt. Hadde vært bra om AB hadde anmeldt noen snart så vi kunne sett hvem som må gå krypende inn i sitt lille hi igjen.
  Digger denne bloggen så stå på og ikke l deg knekke.

 11. Jeg syns landets største aviser burde komme på banen her. Jeg trodde det var ulovlig å «kneble» forbrukeren (leseren av blogger) i 2018. At flere bloggere driver med rundluring av forbrukere burde stått som nr 1 ting å dekke av alle landets aviser.
  Så håper jeg at folk en gang for alle skjønner hvilket arbeid Adina legger ned i denne bloggen, og hva hun risikerer for å opplyse oss.
  Stå på Adina, vi er mange som prøver å dekke ryggen din.

 12. Mia L skrev indirekte i kommentarfeltet at AB anmeldte deg på tirsdag. Er sikker på at noen har skjermdump av det. Det kom fram i en diskusjon der ei nevnte at AB hadde løyet om anmeldelser og trakk fram to datoer.

  En reell anmeldelse vil skape blest rundt bloggen din og folk vil forhåpentligvis få opp øynene for hvordan AB holder på. Vi kan ikke ha et samfunn der folks nettkontoer blir hacket fordi man kommer med legitim kritikk. Jeg fatter ikke hvorfor pressen ikke skriver om alt dette som er kommet fram. Er de redd AB? Er de redd for å miste inntektskilden sin? (tenker da mest på tv2).
  Er de redd for anmeldelser? Er de redd for trusler mot seg og familien? Eller er hun for dem bare en liten ubetydelig person som de fleste ikke aner hvem er?
  Jeg skjønner det bare ikke.

  Det er godt å lese at så mange støtter deg Adina. Blir helt rørt jeg. Du er i hvert fall ikke alene. Vi er mange som heier på deg.

   1. Under innlegget på SoMe gruppa på tirsdag hvor Mia slettet alle kommentarene sine.

    Hun skrev det ikke direkte, men hun spurte ei om hun hadde sjekket i dag (tirsdag), da diskuterte løgnene om anmeldelser.

    Ikke umulig at @Asti har skjermdump. Eller at hun som diskuterte med henne kan bekrefte det.

    1. Det var vel et svar til ei som sa at pr. «dato» var det ikke kommet inn en anmeldelse mot de to «trollene» som har stått frem.
     Personen sa da: «har du sjekket det i dag?»

   2. Det var nok, som Adina skriver, et svar angående anmeldelse av de to (en?) av damene som er omtalt som hatere hos AB.

 13. Heier så innmari mye på deg! Og ikke minst de tøffe damene som turte å stå frem med sine historier om AB selv etter å ha blitt truet av henne. All respekt, dere er så viktige stemmer.

  Og nå bør virkelig sponsorer ta seg i nakkeskinnet og gjøre litt mer undersøkelser over hvem de kaster produkter og penger etter. På AB sin blogg er det jo bare fryd siden hun sletter alt som ikke er 100% positivt, og dermed knebler alle diskusjoner. Nå er sannheten endelig fremme, takk for det!

 14. Forstår at du ønsker å være anomym. Bra at noen tar et kritisk blikk på disse bloggerne. Håper alt ordner seg for deg.

 15. Du gjør en fantastisk jobb. Jeg setter stor pris på bloggen og jobben du gjør, Adina! Denne bloggen er viktig. Stå på <3

 16. Hun er jo bare en fis i havet for avisene. Jeg er så enig at det burde skrives der alt og alle kan lese. Men hun er ikke akkurat Norgeskjent. Kun for bloggere. Ingen av mine venner leser blogger, og vet derfor heller ikke hvem hun er. Kunne tro hun var kjent over det hele. Uheldigvis i denne saken. For mine venner er det ganske Low» å lese blogger. Jeg er enig, men leser denne med hud og hår.

 17. Mamma’n har overeksponering av barna i de ekstremt få blogginnleggene hun har for tiden. La oss ikke glemme henne heller. Når stormen har lagt seg rundt AB er det mye å ta fatt i, dessverre.
  Heier på deg Adina❤️👍🏼!

  (Med fare for hacking av denne bloggen dropper jeg mailadressen inntil videre- kan slettes)

  1. Det behøver du ikke være bekymret for. Eller noen andre for den saks skyld. For det første er denne bloggen lokalisert på wordpress.com som er et av de tryggeste plattformene som finnes. For det andre så er SSL aktivert. Oppe i adressefeltet vil du nok se en hengelås, det betyr at koblingen er kryptert, den krypteringen kan ikke hackes.

   Den eneste måten noen skulle noensinne få tak i personinformasjon som epostadresser og ip adresser fra dette kommentarfeltet er om Adina har et usedvanlig dårlig passord som er lett å gjette seg til.

   Og jeg kommer til å gå utifra at hun har tatt sine sikkerhetsregler.

 18. Husk å ta skjermdump av alt og lagre det på en ekstern harddisk. Hacking er vel ikke etisk i utgangspunktet? Kan være etisk forsvarlig å hacke noen dersom det kan forhindre vold eller andre alvorlige skadelidende hendelser. Forøvrig er hacking kriminelt. Skuffet over at en som er vinner av “Jenteprisen” formulerer seg stikk i motsatt av hva hun promoterer på egen nettside.

 19. Hengelås på AB tråden nå. Tenk om man heller kunne diskutere i mer generelle tråder som Bloggerbarna. Uten egen tråd på KG og kun bake- og reklameblogg (og etter hvert færre samarbeidspartnere), vil bloggen synke som en stein. Hun vil heller ikke kunne hente inspirasjon fra egen tråd lenger.

 20. Det er vel strengt tatt bare å opprette en ny tråd. Man er ikke akkurat bannlyst fra å snakke om AB på forumet. Bare gi det et par timer først så gemyttene får roet seg.

  TIL ANNE BRITH (som uten tvil snoker her)
  La tilfeldigvis merke til at domenet ditt er registrert under et org nr. som har blitt slettet i brreg.
  Råder deg til å utføre eierskifte på det til det nye aktive org nr du opprettet i mars, slik forhindrer du at Norid sletter domenet ditt.

  1. Elise! Hæ? Bannlyst? Handler ikke om at noen er redd for å bli bannlyst. 😄 Godt råd til AB. Det kunne sikkert trygt blitt lagt igjen på bloggen hennes, så ville du vært sikker på at hun fikk det med seg! 😊

   1. Hun er dessverre ikke en person jeg helt stoler på med min personinformasjon merkelig nok…
    Kan’ke skjønne hvorfor.

  2. Et kjapt søk på brreg.no viser at AB har org.nr. Forøvrig skjønner jeg ikke hva det har med dette å gjøre?Sladder og ondskap. Hvor langt går de an å synke i sin iver etter å skade andre?
   Og nei, jeg er ikke AB, men jeg synes rett skal være rett
   Hva skal man med tråd for AB på KG når man har kommentarfeltet her?

   Adina – vær så snill å slett

   1. Jeg forstår ikke hvordan min kommentar er “skadelig”.

    Jeg nevnte rett og slett at hennes .no domene er registrert på et slettet org. nr. og kontakteposten som står der brukes mest antagelig ikke lenger. Dermed vil enhver varsel som sendes ut ikke bli mottatt og hun risikerer nedetid såvel som sletting av domenet sitt om hun ikke gjør noe med det.
    Om noe, så gjør jeg henne en tjeneste ved å nevne det så hun kan fikse det.

    Og alt jeg har nevnt er offentlig informasjon tilgjengelig for alle å se.

 21. Jeg som trodde Mia Landsem var en etisk korrekt ung dame….så feil kan man ta! Hun er jo ingenting annet enn kjøpt og betalt av AB. Fisj være som jeg skammer meg over disse to akkurat nå! Fatter ikke at de sover om natta.

  Og du Adina…som står last og brast i dette uværet av et kaos her inne. Trusler fra ondsinnede kvinnemennesker som har mistet all sans for rett og galt, og som tror de kan true deg til stillhet. Håper du ikke gir opp, og husk at vi er mange som støtter deg og følger med her inne. Du får all hjelp du trenger, det er bare å si fra. <3 Adina <3

 22. En liten kommentar fra meg, kun for å vise min støtte til alle som opplever gjengjeldelse fra Anne Brith.

  Adina: du kjemper en ENORMT viktig kamp. Et stort takk til deg! Jeg tror dessverre at det er svært vanskelig å få AB til å erkjenne sine feiltrinn og be om unnskyldning (uten å «vinne» noe som helst på det). Det er nok bare å glemme at hun til slutt vender blikket ut, men det er på tross av dette viktig å ikke la seg skremme, manipulere eller tvile på seg selv. Hvis du begynner å kjenne på tvilen, så prøv å husk at det er nettopp dette hun mest sannsynlig ønsker at du skal. Det er ikke greit at hun skremmer folk til stillhet.

 23. Har aldri vært imponert over Mia Landsem. Det kan selvsagt hende at hun har noen gode poenger, men det blir borte i for mye tull og trusler om anmeldelser. En venninne av meg, som var medlem i Tappelino sin side på Facebook, sendte henne en melding angående en sak, og Mia gikk til direkte angrep på henne på grunnlag av at hun var medlem på siden, selv om hun aldri hadde skrevet noe, og bare var der for å følge med på hva som skjedde der inne. Mia sendte meldinger til familiemedlemmer av venninna mi, noe som kunne gått riktig galt hvis det ble sendt til feil person.

  Her er utdrag fra samtalen mellom Mia og venninna mi: https://media.discordapp.net/attachments/346430405957779456/467006902623272971/image.png?width=288&height=513
  Her fra samtalen med onkelen til venninna mi, som Mia uoppfordret tok kontakt med: https://media.discordapp.net/attachments/346430405957779456/467007240453488640/image.jpg?width=289&height=513
  https://media.discordapp.net/attachments/346430405957779456/467007464110555153/image.jpg?width=289&height=513

  Det er flere som tenker at hun ikke skal bli direkte hyllet, og når hun nå tar AB sin side i saken, så gir jeg fullstendig opp.

Comments are closed.