FRA BAKEBLOGGER TIL «HACKER»

Oppdatering: Linken er sladdet siden jeg ble gjort oppmerksom på at den innehold “Britas” fulle navn, samt navnet på Anne Briths samarbeidspartner.

Det kan se ut som mor sjøl, den hjertegode bakeren, nå går nye veier. Hun har slettet 70 %(!) av bloggen sin. Selv om hun er i hardt vær om dagen, så står hun på, for som hun sier – “Den som gir seg er en dritt!”

Jeg har tenkt en del på henne, tenkt at det må være tøft å stå i denne stormen, selv om det er hun selv som kan for den. Jeg har hatt vondt av henne, men i dag gikk det over.

Jeg har tidligere kontaktet Anne Brith for å høre om hun ønsket å kommentere i en sak jeg skulle skrive HER, og som fortsatte HER. Hun var positiv til å begynne med, ville møtes, men så trakk hun seg.

Jeg legger ved samtalen i sin helhet, slik at dere får se hva som ble skrevet, siden hun i dag gikk videre på den samme samtalen:

Well, well, Anne Brith hadde ombestemte seg og ville nå legge frem bevisene sine. Eller?

Som dere ser så vil hun ha meg til å trykke på en link. Heldigvis er jeg oppegående nok til å ikke trykke på suspekte linker fra suspekte avsendere.

Hva ville skjedd om jeg likevel gjorde det? Jo, da ville bakemor fått min IP- adresse. Hva kunne hun ha brukt den til, spør du. Egentlig ingenting, hvert fall ikke noe lovlig. En IP-adresse vil vise lokasjoner og mulig hvilken nettleser man bruker. Ikke veldig interessant. MEN, som Anne Brith tidligere har nevnt, så har hun har ingen problemer med å gjøre noe ulovlig:

(Skjermdump annebrith/Instagram eller Snapchat)

Når Anne Brith går så langt for å få tak i min IP-adresse, tolker jeg det dit hen at den skal brukes til noe. Det er ulovlig og vil selvfølgelig anmeldes om det skjer. Jeg bare nevner det.

Nå vet ikke jeg hvorfor Anne Brith skulle ha ønske om å “hacke” meg, men jeg må anta at hun har uærlige hensikter. Ville hun finne ut hvem jeg er? Sabotere? Kanskje ringe arbeidsgiveren min for å fortelle at jeg driver med hets og sjikane på nett? Det er ikke så rart at man tenker i de baner, med alt som har rullet opp i det siste.

La oss se litt på linken hun ville ha meg til å trykke på. Et enkelt søk bekrefter det vi allerede vet, hun ønsker min IP-adresse:

Hvordan fungerer denne siden som Anne Brith er stolt bruker av? Man oppretter en konto, laster opp et tilfeldig bilde (Anne Brith valgte denne mailen for å gjøre meg nysgjerrig) og får da en link. Linken sendes til personen man ønsker å grabbe IP-adressen fra. Når så denne personen trykker på linken, kan man logge inn på siden og vipps, der er IP-adressen servert.

Etter at jeg mottok denne amatørmessige metoden, tenkte jeg faktisk på å kjøre til Sørumsand for så å trykke på linken der. Så kunne hun sitte der å klø seg i hodet og lure på hvor i Sørumsand jeg holdt til. Men av hensyn til naboer og andre beboere, ønsket jeg ikke at hun skulle tro at Adina fra BOTB hørte til i nabolaget. Jeg har en følelse på at det ville blitt et forferdelig spetakkel.

Til slutt vil jeg gi et råd, det eneste rådet jeg kan gi til en person som har kjørt seg så fast: be om unnskyldning! Dette blir for dumt og du bør heller holde deg til det du kan, kakebaking!

PS. Ukas sett og Hørt kommer litt senere.

Har du lyst å støtte arbeidet mitt kan du gjøre det her : PATREON (trygg link 😉)

Adina xoxo

134 thoughts on “FRA BAKEBLOGGER TIL «HACKER»

 1. Anmelde deg? På hvilket grunnlag?? Hun har da vel ingenting å komme med. Ytringsfriheten i Norge er stor. Og du kan si nærmest hva du vil på SoMe i dag (Og ta det ikke helt ut av kontekst), så fremst det ikke er løgn. Da blir det en annen sak.

 2. Hvis denne jenta som skal hjelpe Anne Britt, lykkes med å finne den virkelige deg, Adina, at du da ikke lenger forblir anonym…

  …da vil du få enorm trafikk på bloggen, folk vil strømme til … OG DA kan du lage et blogginnlegg hvor du samler alle dine beste “grave jobber” hvor du skriver kort om hvert enkelt innlegg; fange leserens interesse.

  Du vil nå ut til så mange mange fler om du blir avslørt, og all den nye trafikken vil åpne øynene på folk og bedrifter som leser/bruker bloggere.

  Det blir på en måte hell i uhell.
  ABD åpner opp og viser vei til denne fantastiske motvekt av en blogg.

  Og en annen ting, blir denne bloggen dratt for retten sivilt(sivilt fordi dere har ikke brutt noen lover) av ABD, DA ER VI MANGE som vil starte kronerulling og også bidra med egne midler, slik at dere får en tipp topp advokat.

  Lykke til Anne Brith, jeg håper du går så langt;

  Da kommer nemlig alle dine skjeletter frem i lyset i media.

  Stå på BOTB. 🌞🤗❤

 3. Jeg er helt sjokkert! Absolutt sjokkert! Har ikke hun en coach og litt smarte folk hun kan få råd av? Noen som har litt peiling på omdømme og kan redde det som er igjen av merkevaren AB? Skjønner hun ikke at hun driver seg selv og firmaet dypere ned for hver gang hun strekker strikken? I stedet har hun engasjert et slags hackerfirma? Dette grenser virkelig til vanvidd.

  1. Dette er bare tomme trusler. Fikk beskjed av AB jeg også at jeg var anmeldt.
   Men det var jeg ikke. Politi skjønte ikke hva jeg pratet om når jeg ringte

 4. Takk for at du skriver denne bloggen Adina!
  Jeg er helt rystet over at hun har kommet seg så langt, med tilsynelatende så skittent spill. Enn å true folk til stillhet? Med falske anmeldelser? Skal man ikke få lov til å være uenig lengre? Er hårreisende at ikke arbeidsgiver(e) / samarbeidspartnere til AB avslutter samarbeidet.

  Men vi har jo for lengst erfart at bloggbransjen er uærlig, og hun får vel fortsette som dette videre uten så mye skade på omdømme. Hadde hun vært ansatt i et «vanlig firma» hadde hun blitt sparket.

  Håper du aldri lar deg true til stillhet <3

 5. At et menneske kan være så til de grader pengegrisk og kynisk! Og dette er et menneske som skal være forbilde for mindreårige?

 6. Dette er bare ikke greit! Hun eier verken grenser, impulskontroll eller fornuft.

  Men du, Adina, du har huet på plass, og du har all den støtten og respekten, ikke minst ydmykheten, AB ikke har.

  Min favorittblogg. Stå på videre og vit at det er så mange som heier på DEG!

 7. Anbefaler deg for sikkerhets skyld å bruke VPN når du er på internett fremover Adina. (Alle som har tilgang til bloggen bør bruke det egentlig). De fleste datakyndige kan hjelpe deg med det, evt bruk google. Nettleseren Opera har innebygd gratis VPN. Mulig dere bruker det allerede?

 8. Dette er bare så skrudd. Klippe i stykker brudekjolen et eks. Skrive at du står på broen og vurderer livet. Hun jobber 12-14 t i døgnet med alle barna? Klart hun gjør ikke det. Det er jo ikke vanskelig å skjønne at det er å skryte på seg for vi skal tro hun har så mye å gjøre. Henvende seg til barn og unge. Det er klart dette er galskap at hun i det hele tatt har en samarbeidspartner. Alt er løgn fra ende til annen. Og slikt skal ture frem som de vil? Hjelpes! Jeg håper noen som kan klipp og lim, oversender dette til rette instanser. Nemlig hennes samarbeidspartnere.

  Jeg fjernet setninger -Adina

  1. Alt man klarer å henge seg opp i altså. Ikke er hun den første og ikke den siste som klipper brudekjolen i fillebiter. Hun har helt sikkert snakket med barna om episoden på broen, du skal bare la være å late som om du bryr deg om barna hennes. Hadde du gjort det hadde du ikke dratt opp dette nå.
   Mulig du ikke jobber mer enn 5-6 timer pr dag, andre av oss har kapasitet til å jobbe både 12 og 15 timer. I mange andre land er 10-12 (+) timers arbeidsdag helt normalt. Så spar deg for å spekulere i andre sin arbeidsevne.

   Kjenner jeg begynner å bli drita lei av hele dyneløftingen nå. Adina har (ved hjelp av noen andre) gjort en kjempejobb med AB sitt juks og fanteri. La det stoppe der. Å komme med masse usakligheter tjener ingen, aller minst denne flotte bloggen.

 9. Lurer på en ting…ofte når enkelte bloggere får litt “pes”, så er andre bloggere snare å forsvare vedkommende, enten på egen blogg/insta el annen platform.
  Har noen tatt AB i forsvar?

  1. Ingen av de på Topplista har sagt noe som helst om denne saken og da kan man jo muligens lure litt. Er nok en veldig betent sak å si noe om høyt

  2. Tja, LKE er jo ute og lufter seg litt på “Stort og smått”, som vanlig. Kan ikke akkurat si at han forsvarer AB, men ligger litt lavt. Forsvarer bloggere generelt, og trykker “liker” på støttespillernes kommentarer.

   1. Fruen til fruen bærer tydeligvis gnag for at de ble tatt med buksene nede. Å gå fra 100.000 lesere til 20.500 må være surt.

 10. Men det er også alt tror jeg. Kanskje de har lest bloggen her og skjønner galskapen? Enhver god venninne ville vel tatt henne i forsvar? Greit nok at hun sannsynlig skrev det»ta vare på deg selv» opplegget fra en «venninne», men at ingen tar henne i forsvar sier nok det meste…

  1. Kanskje de er redd for å si noe for å få søkelyset på seg selv? Veldig mange driver useriøst på mange måter og også skriker hets hvis noen kommer med berettiget kritikk.

 11. Du er hel ved Adina. Modig, seriøs, etterrettelig, ærlig og ordentlig. Og med stor integritet ♥️♥️

 12. I dag var Svarte-Petter ute i tv2 og mente at alle på so-me burde stenge kommentarfeltene sine. Hold kjeft a’ svarte-petter😕
  Og Marianne Jemtegård er ute og prøver å forsvare seg når Morten Hegseth kritiserer bloggere for å bruke barna til kommersiell vinning. Han mente hun brukte babyen som en Chanel-veske for å promotere for spons. Heia Morten! Han burde ta for seg flyfrua og, den dåpen var bare et virkelig kleint eksempel😝.

  1. Gremtes under denne seansen, og synes Morten kom godt ut av det. Mulig ham ikke rar de “verste”, men han får fram poenget 👍

 13. Etter juridisk gjennomgang er og blir kommentarfeltet moderert etter følgende regler:

  -negativ omtale av utseende
  -Omtale av barn
  -Brukerdebatt
  -nedsettende og hetsende kommentarer
  -Oppfordring til kollektiv boikott

  Alle gjør vi feil, men heldigvis er de fleste av dere saklige😍

Comments are closed.