ANMELDELSE «ELSK MEG» AV SOPHIE ELISE

Snart én måned etter utgivelsen har jeg endelig karret meg til å lese boken:

(Skjermdump cappelendamm.no)

Dette er en historie om ugjengjeldt kjærlighet. Hvem denne “slemme” mannen er, som jeg faktisk likte mer og mer etterhvert som jeg leste, mener de fleste å vite. Siden Sophie Elise og forlaget har valgt å anonymisere vedkommende, i motsetning til hva Annijor (og snart Petter Northug) gjorde, nevner jeg ikke navn.

(Apropos Annijor, så vil Vicky komme med anmeldelse av “Bare en natt til” om ikke så lenge).

Boken starter på Vixen. Når Sophie Elise vinner “Årets blogger”, bestemmer hun seg for at takketalen må være annerledes. Hun vil være “noen”, og ender opp med å vise puppen. Da er hun “noen.”

Sophie Elise kommer ofte med morsomheter på egen bekostning. Hun nevner Botox og plastikk, både foran og bak. Visste du ikke det? Hvor har du vært?

Jeg ble litt forvirret da jeg leste at hun skrev på denne boken, som “han” ikke ante noe om, samtidig som hun nevnte at hun skrev på boken “Forbilde.”

Tid hadde hun nok av. Hun ventet. Hun ga blaffen i bloggen, venner og familie mens hun ventet på at “han” skulle ta kontakt. Hun sov med sminke slik at hun var klar for å løpe på sekundet, om han gav lyd fra seg. Det gjorde han alltid nattestid.

Hun skammet seg over sitt rosa univers og forsøkte å forandre seg for å passe inn i hans liv. Hun leste bøker som han likte og hun så på serier han anbefalte.

Møtene deres foregikk i leiligheten hans. De snakket noen timer, konsumerte rødvin, mye rødvin, for så å ligge sammen. To eller tre ganger får vi høre om at han kommer i ansiktet hennes (og i håret), og at han synes hun er fin da. (Jeg har hørt at folk får både klamydia og andre ulumskheter av slikt, bare nevner det). I forkant av utgivelsen ga Sophie Elise små utdrag fra boken, og det ble hintet om kinky sex med kvelning. En overdrivelse.

Jeg legger merke til mange blanke ark før hvert kapittel, og noen sider som bestod kun av to-tre setninger. Det er kanskje ikke så merkelig, hun ble tross alt “ranet” i Paris og halve boken, som lå på macen hennes, ble stjålet. Jeg skrev om det HER

Selv om hun gråt i bøtter og spann da han endelig åpnet seg om følelser, som bestod av nesten ingen følelser, så beskrives bruddet enkelt. Hun gikk lett tilbake til sitt vanlige liv, og bloggen ble prioritert igjen.

Jeg ble revet med av historien og ville lese boken ferdig med en gang. Den var lettlest så det gikk greit unna på én dag.

Sophie Elise skriver og skildrer godt, og jeg hadde ingen problemer med å se for meg hva hun forteller. Det er spennende at “han” og ting rundt livet hans er anonymisert, men så vet man hvem det er likevel.

– “Elsk meg”, sier Sophie Elise

– “Jeg klarer ikke elske deg 100 %”, sier jeg.

Terningkast:

Til sist vil jeg ta med en nyhet som kom i dag. Anne Brith har også skrevet bok, og den ble ferdig i går. Hun har også andre spennende planer:

Skjermdump annebrith.no/Instagram 27.10.18)

Den som gir seg er en dritt!

Adina xoxo

65 thoughts on “ANMELDELSE «ELSK MEG» AV SOPHIE ELISE

 1. En bok på det jevne der, altså 🙂

  Benytter anledningen til å ønske Anne Brith lykke til med alle sine nye prosjekter. Jeg håper samtlige av dem handler om kakebaking.

  Takk for alt engasjement, gode kommentarer og tilbakemeldinger i forbindelse med gjesteinnlegget mitt her tidligere i uken. Og takk til Adina som lot meg slippe til 🙂

 2. Takk for anmeldelse av boken Adina😘👍🏼 Nå trenger ikke jeg å lese den, hadde ikke gjort det uansett da😁.
  Så er nyheten om at dramqueen Sophie Elise har trukket seg fra Skal vi danse. Et tåredryppende intervju om psyken. Kjære, kjære samfunn, det må da snart gå opp for bloggerne og samarbeidspartnerne deres at de må klare å skjerme dem fra seg selv. Dette var forventet dessverre. Samme greiene da mamma’n trakk seg før det startet.
  (Og, jeg blir sint av at AB fortsetter å ture frem😡)

  1. Kan ikke si jeg er overrasket, det begynner nærme seg finale og hun hadde neppe klart seg stort lengre. Det er ikke dansingen hun har skåret poeng på, det er all dramaen rundt hver sending. Ingen lørdag uten bæljing fra den tøtta si 😏 orker bare ikke……. ser uansett Stjernekamp jeg 😘

  2. Jeg synes SE var FANTASTISK i skal vi danse. Desidert den beste danseren der, så utrolig synd at hun trakk seg. Når det er sagt, etter å ha lest kommentarfeltet til innlegget hun delte forrige lørdag så kan jeg skjønne at hun gikk i kjellern! Fy søren å fæle folk kan være! Gi jenta en pause..

  3. Her må jeg bare si at Sophie Elise har imponert meg på dansegulvet. Hun lå an til å gå helt til topps. Og ikke på grunn av gråting og drama, men danseferdigheter. At hun kan ha blitt grepet av prestasjonsangst nå er mulig, men jeg tror at det hun nå går gjennom er verre enn en liten dramaqueen performance. Hun er en flagrende fugl. Med tidvis stort press og hets fra verden. Og da blir det litt rart at Supertante under her kan uttale seg så bastant siden hun ikke har sett på dansingen, men Stjernekamp. Jeg følte virkelig for å forsvare Sophie Elise litt her nå. Jeg har ikke lest boken, og kommer nok heller ikke til å gjøre det, den finnes neppe i spanske bokhandler. Men jeg har merket meg at hun har skrevet selv, mens de andre bloggerne og skihelter (Northug) har hatt skribenter som har skrevet for seg. Det er faktisk bra! Det kan jeg uttale meg kvalifisert om, som er blitt refusert noen ganger.

   1. Helt enig!! Sophie Elise har gjort en fantastisk jobb i SVD!! Veldig synd hun ikke klarte å være med mer.. <3

   2. Det er ikke så merkelig akkurat! Jeg har ikke sett en eneste episode av SVD, men det er ikke til å unngå å få vite både innsats og resultater så lenge man leser nyheter. SE har fått metervis av spalteplass siden hun startet, man må være totalt blind, døv og utmeldt av verden for å ikke få med seg saker om henne. Attpåtil kommer hun som reklame mellom mystory-snapper jeg åpner fra mine venner, og da med den evinnelige reklamen på Haircare. Hun, som sverger til parykker, reklamerer for vitaminer som fremmer hårvekst. Det er til å bli kvalm av!

    Jeg hverken følger henne, eller stikker innom hennes sosiale medier, men pussig nok klarer hun oppsøke oss som ikke følger henne. Jeg vil hverken høre om haircare, bukser som løfter rumpa (hun har fyllt sin egen med plast for å løfte den), vippeserum (hun selv har falske vipper) eller noe som helst annet tull som ikke er sant. Jeg er så lei av bloggere som lyver om produkter for å tjene penger, og SE er blant verstingene her.

    Og nei, jeg tror ikke på henne, hun har løyet for mye gjennom årene til det. At hun kan ha en svak psyke kan hende, men da anbefaler jeg henne sterkt å ta en solid pause fra media og heller slappe skikkelig av. Personen SE er kan hende både hyggelig og snill, men bedriften SE er utspekulert og kalkulerende for å tjene penger. Etter mitt syn er det bedriften SE som har deltatt i SVD.

 3. Anne Brith slettet 70% av bloggen i går – https://imgur.com/a/QAUUYt1
  Jeg håpte det betydde at hun hadde forstått eller fått råd om at nå hadde hun gått for langt, og derfor ville fjerne “støyinnlegg” og innlegg med barna. Videre at hun ville legge seg flat, og be om unnskyldning. Det som kom var disse kommentarene på instagram i dag: https://imgur.com/a/vMdSlps . Hun har nå slettet IG-posten. Lurer på hva det betyr?

  1. Asti: Tusen takk 😍
   Når kommer dokumentasjon på hatet hun har mottatt i 7 år? Og var det hat eller kritikk på eksponering av barn🤔

   1. Ja si det.

    Det virker som både Lars-Kristian Eriksen og Anne Brith har lagt seg på en linje der de ugyldiggjør konstruktiv kritikk, hvis den har foregått over tid. Videre synes det som de begge tenker at kritikken handler om hat. Dokumentasjon vedr. LKE: https://imgur.com/a/qqczNQ2 .

    Jeg venter forresten fremdeles på innlegget etter Anne Brith hengte ut 39 uskyldige personer på bloggen i februar -18 – https://imgur.com/a/3bPkP

    1. Meget enige der, men forskjellen er vel at Frue og Fruemann la seg flat da de ble avslørt. om ikke jeg husker feil?

   2. Adina: Cbe.no skyldte på leserne sine for både kommentarjukset og løgnene om bilderedigeringen, så det var ikke så veldig flatt? 😉 De var også utilgjengelige for kommentarer, utenom der de selv hadde kontroll. Eksempelvis intervju hos https://www.dn.no/magasinet/intervjuet/trondheim/oslo/medier/bak-fasaden/1-1-5289023 . Dette ble klaget inn for PFU pga journalisten var personlig venn av bloggerens PR-rådgiver. – https://www.vg.no/rampelys/i/nzpMa/dn-klaget-inn-for-pfu-etter-fotballfrue-intervju .
    De ble ikke felt – https://www.dn.no/medier/dn-ikke-felt-i-pfu-for-fotballfrue-intervju/1-1-5365522 – men de fikk kritikk, og rett etter sluttet journalisten i DN….

    LKE ville ikke si noe om omfanget, og skyldte på hets – fra https://www.vg.no/rampelys/i/AolXj/fotballfrues-ektemann-innroemmer-overfor-vg-skrev-kommentarer-med-falske-navn-paa-konas-blogg
    Omfanget viste seg etter hvert å være ganske så omfattende: https://imgur.com/a/ZFKMr

    CBE løy om bilderedigeringen fra 2010 til 2014 (da det ble avslørt) – https://imgur.com/a/or4FX
    Hun innrømmet bilderedigering, men skyldte på kroppspress – https://www.tv2.no/a/6389130/ .
    Hun ba aldri om unnskyldning for alle løgnene rundt dette: https://imgur.com/a/guiOq .

    Verdt å lese “Mener Caroline Berg Eriksen at hun er drevet til løgn av eget kommentarfelt?” – https://www.dagbladet.no/kultur/mener-caroline-berg-eriksen-at-hun-er-drevet-til-logn-av-eget-kommentarfelt/60193204

    1. Aha, jeg trodde at hun/de la seg flate etter kommentarjukset, men ser nå at det ikke var helt sånn. Frua og Fruemann er noe Vicky tok seg av. Da hun dro måtte jeg sette meg inn i de hele og det var ikke bare bare, for å si det sånn.
     Takk Asti❤️❤️

   3. Adina. 🙂
    Litt mer historikk/bakgrunnsopplysning om cbe.no:
    I tillegg til å skylde på leserne for juks og løgner som paret stod bak gjennom flere år, så har de ikke gjort noe for å bygge tillit. De gjorde heller det motsatte, eksempelvis forandret de oppsettet på bloggen, slik at folk ikke fikk sjekke om LKE fortsatt drev med kommentarjuks. Det virker som de tenker at bare tiden går, så skal folk glemme, men hvorfor skal folk gjøre det, når CBE og LKE ikke har gjort noe for å bygge opp igjen troverdigheten sin. Selv ikke en skikkelig beklagelse har de kommet med.

  2. Eneste grunnen jeg kan se til at 70% av bloggen er slettet er pga frykt for å få anmeldelser på seg, og for at samarbeidspartnere skal finne ut at det er hold i all kritikken rundt eksponering av barn, innlegg der hun henger ut folk, konkurranser der ingen vinner blir trukket, manglende merking av reklame osv. Virker som hun ligger lavt nå med bakeinnlegg til stormen gir seg, og så er hun sikkert tilbake til det samme gamle. Sånne mennesker endrer seg aldri! Mulig hun legger seg flat, men aldri i verden om det vil være fordi hun oppriktig angrer på at hun har løyet og vært direkte ond mot mennesker. Legger hun seg flat, vil det kun være fordi det er hensiktsmessig for businessen og at hun kan vinne mye økonomisk på det. Kjenner lusa på gangen!!

 4. Jeg er kritisk til mye rundt SE, men fikk veldig medfølelse med henne når hun snakket om hvorfor hun trekker seg. Håper virkelig ikke at hun trekker seg pga det som ble skrevet i kommentarfeltet forrige lørdag, det er i så fall veldig trist. Jeg håper hun nå får den hjelpen hun trenger, og at hun kanskje tar seg en lang pause fra SOME. Det tror jeg hun trenger. Ønsker henne alt godt.

   1. For 2 dager siden la hun ut et bilde på Instagram hvor hun skrev at hun gledet seg til lørdag og var så takknemlig for å få være med. Så enten lyver hun når hun sier hun har tenkt på dette lenge, eller så lyver hun på Instagram.

    1. Elisa: Nå har hun trukket seg av psykiske årsaker, så da får vi forholde oss til det uten å spekulere😊

 5. Takk Adina. Jeg hadde ikke akkurat lest den selv, men greit å vite. Takk Asti for jobben du gjør! Du har alt på stell. Alltid.

 6. Mistet litt respekt for funkygine etter jeg så instasoryen hvor hun svarte på en kommentar på bloggen. Hun klarer jo ikke å ta til seg kritikk.

   1. Hun burde vel også ha tatt vekk ip-adressen? Jeg ser du tok den vekk på skjermbildet Asti🙌🏻

 7. Lurer på hva AB mener med posten hennes på IG i går, om at en dør lukkes, noe hun har holdt på med i 10 år..? 🤔 Hvilken dør? Proviant?

  Forresten sikkert ikke verdens lureste markedsplan å «flippe finger’n» til en irriterte allmennhet når du skal starte firma, litt ydmykhet og selverkjennelse tar deg en lang vei når du har falt ut med halve Norges befolkning. Nuvel.. jeg er bare utdannet markedsfører, så hva vet vel jeg sammenlignet med AB.. 🤷🏼‍♀️ 🤦🏼‍♀️

   1. Tipper hun tømmer bloggen for alt annet enn baking. Voila; bakeblogg igjen! (med tanke på at hun skrev folk måtte se etter underholdning andre steder fra nå av..) 😉

 8. En liten avsporing Adina,men vil bare tipse om noe som jeg håper kan bli en ide til blogginnlegg:

  Influenceres respons på saklig kritikk. Bare det siste døgnet:

  Funkygine: “de hotteste trendene om dagen: Disse og henge ut influensere. Ikke noe nytt sånn sett.” – https://imgur.com/a/zlR1mzM . Som svar på https://www.vg.no/nyheter/meninger/i/m62E5v/morten-hegseth-kritiserer-bloggere-for-baby-spons?utm_content=row-2&utm_source=vgfront&utm_term=df-86-dced99bf:df-86-x5f9c4e8

  Anne Brith Davisen: “jeg har valgt å holde meg for god til å diskutere løgner og usannheter, særlig med anonyme. Det gir meg lite… jeg har ingen plikt til å kommentere sladder og løgner…” – https://imgur.com/a/vMdSlps . Som svar på https://bloggomtoppbloggere.com/2018/10/24/anonyme-kritikere-og-andre-nettroll/  

  Lars-Kristian Eriksen (medeier i Treasures/carolingebergeriksen.no):  “Det er vel derfor noen oppfatter det som i utgangspunktet kan være konstruktiv kritikk, som sjikane og hets når det pågår over lengre tid og det er de samme menneskene som hele tiden repeterer kritikken sin.” – https://imgur.com/a/qqczNQ2 . Som svar på at LKE mente at folk ikke klarte å diskutere sak, så diskuterte LKE kritikerne – https://www.facebook.com/groups/183381455078651/permalink/1924970740919705/?comment_id=1925500244200088&reply_comment_id=1925736430843136&comment_tracking=%7B%22tn%22%3A%22R%22%7D

  1. Glemte LKE: ” den gjennomgående tendensen på KG er latterliggjøring. Det som er av saklig og konstruktiv kritikk drukner, dessverre. Sånn er det dessverre når man får holde på anonymt… at man gjør det å slippe unna represalier fra bloggere er intet mindre enn en pinlig unnskyldning.” – https://www.facebook.com/groups/183381455078651/permalink/1924970740919705/?comment_id=1925500244200088&reply_comment_id=1926952290721550&comment_tracking=%7B%22tn%22%3A%22R%22%7D . Som svar på Kvinneguiden.. Han vil helst ugyldiggjøre all kritikk som kommer fra Kvinneguiden. Og jeg kan forstå ham, for hvordan svare på:

   https://imgur.com/a/3mO86 ?

   Det må jo være ved å ugylddigjøre saklig konstruktiv kritikk, ved at det blir for mye av den…

   1. La merke til det samme. Flere av de store bloggerne jobber disse dagene iherdig med å diskreditere kritikken de får. All kritikk blir beskrevet som hets fra anonyme og alt som i utgangspunktet ikke var hets blir til det fordi samme kritikk blir gjentatt over tid.

    1. La oss motbevise denne hetsen og sjikanen om og om igjen, om det er det som må til 😊💪🏻

 9. Synes det var dårlig journalistikk av Hegseth å ikke nevne verstingene i bloggverdenen i innlegget, som f.eks. Funkygine og Komikerfrue m.fl. Jeg skjønner fremdeles ikke hvorfor disse to får ture frem uten noe særlig kritikk – de bruker jo barna sine i reklamer, samt at de eksponerer dem hver eneste dag. Det er skremmende at bloggere og store profiler deler så mye privat og personlig, uten å tenke på hvem som ser det, og at det dessuten alltid kommer til å ligge ute på nett. Jeg forstår ikke hvorfor de f.eks. tror at hele verden har behov og interesse for å se bloggerbarna spise middagen sin?? Det er ikke ALT man trenger å dele, eller burde dele heller, for den saks skyld. Det er vel viktigere å være fullstendig til stede i øyeblikket, enn å se det gjennom et iPhone kamera med filter på?

  På noen måter virker det ut som at bloggere bruker sosiale medier på samme måte som privatpersoner, uten å tenke på at de faktisk er offentlige personer, og at det derfor får konsekvenser for f.eks. barna de daglig eksponerer. Barna har kanskje sagt “ja” til at mor deler et bilde av dem på Instagram, Snapchat eller bloggen, men barn i så ung alder vet faktisk ikke konsekvensene av å bli eksponert på nett, der bildene av dem i undertøy alltid kommer til å befinne seg. De har rett og slett ikke den forståelsen og kunnskapen, og det er ikke synsing engang; det er fakta. De jeg nevnte over her som eksempel tidligere virker som to veldig gode mødre med veldig mye kjærlighet for barna sine og at de vil deres aller beste, det mener jeg det ikke fins noe tvil om i det hele tatt, og derfor stusser jeg også på hvorfor bloggere utsetter barna sine for denne eksponeringen og bretter ut om livene til de små. Men det er vel strengt tatt ikke lov heller, eller? Med tanke på FNs barnekonvensjon om barns rett til privatliv.
  #orkerikke

  Ellers, super jobb, Adina <3
  Og også til deg, Asti <3

  1. Jeg glemte forøvrig å nevne at jeg mener at dersom bloggere/influensere får bedre og mer informasjon om eksponering av barn på nett og hvilke konsekvenser dette kan få for barna, så tror jeg faktisk at ting kan begynne å snu. Alt handler om kunnskap. Eller, jeg håper i hvert fall det. Men da må også dette bli tatt mer på alvor av styresmaktene våre, på samme måte som at vi nå får “bloggpoliti”. Det er heller ikke riktig å bruke barna for å skaffe gratisprodukter..

 10. Holder på å lese boken selv nå, men sjønner ikke helt? Trodde det var henrik hun skrev om i boken, men det stemmer ikke overens med alderen. Så hvem handler boken om?

 11. Altså..Dere som skriver nedsettende kommentarer skriver på en måte som er helt forkastelig.Men gjerne at hun trekker seg pga. PR,eller at hun er for «svak»,men hold dere for gode til den måten å skrive på!!
  Helt enig i at bloggere ikke klarer å skille mellom konstruktiv krititt og oppgulp,men noen av disse komenaterene VAR virkelig oppgulp.Det synes jeg er veldig uvanlig til å være kommentarfeltet til BOTB.

  Heller ikke enig i at SE ikke var flink nok til å være med vidre i SVD.Hun har virkelig hatt en sinnsyk progresjon,og jeg var sikker på at hun og toppidrettsutøveren skulle stå i finalen.

  Jeg tilber på ingen måte SE,ønsker bare konstruktiv kritikk av sak,ikke person;)

  PS. Også meeeget nysgjerrig på hvem hun skriver om.Har de anonymisert Thodesen så godt at de også har endret alder?

  1. Linn Therese: Hvor mener du det er skrevet oppgulp? Jeg ser kritikk og at noen ikke er enige, men oppgulp?
   Som jeg skrev lenger opp, det meste er kamuflert 😊

 12. Kristin Gjelsvik har fått en del kommentarer på sin blogg med anklager om at hun ikke kjører en vegansk livsstil, ved å kjøpe vanlig pizza med vanlig ost. Kan ikke dere nøste opp i dette? 🧐

   1. I innlegget Lørdagslisten 13okt velger hun å svare leseren “haha, dette er jo på grensen til creepy” mens litt senere i innlegget “fra litt kaos til enda mer kaos” velger hun og ikke svare i det hele tatt.

 13. Asti, du burde virkelig gjesteblogge, eller lage deg en egen blogg. Det er så bra at vi får se det meste som ikke er bra kotyme fra bloggere. Når jeg leser om Eriksen og AB, det er helt utrolig! At de kan holde på og ture frem som de vil, er ikke annet enn forkastelig. Men saken til Eriksen var jo i VG, og det med kritisk Røst. Burde ikke dette være stoff og fakta nok til at de tar en sak om AB nå? Asti for President!

 14. Mulig jeg er fryktelig enfoldig, men hvorfor skal alle bloggere skrive selvbiografier? Gjerne i flertall? De har jaggu meg grandiose selvbilder..,

 15. Gedigen avsporing her, men jeg tror CBE bevisst lar vær å bruke hjelm ved sykling for å få folk til å hisse seg opp. Ser det er flere som har reagert. Uansvarlige foreldre. Hva hvis noe skulle skje med dem? Da går det ikke så greit hverken å ta seg av barna eller å blogge. (Btw, kjenner flere som har vært i traumatiske sykkelulykker, den ene er hjerneskadet på livstid…)

 16. Det kan jo godt hende at Kristin kjøper vanlig pizza til en gjest som kommer på besøk?
  Tviler egentlig på at hun hadde giddet å leve et dobbelt liv på den måten med å fronte veganisme så mye for så å spise animalsk i sjul! 🤔 du ser jo helt klart og tydelig når hun deler både på snap og instastory at maten på fatene er vegansk. Og nå har det kommet så mye erstatningsvarer som gjør at den veganske maten ser og smaker veldig likt som animalsk mat..

 17. Morten Hegseth må være den største hykleren jeg vet om ass ..
  Kritiserte IR mens han hyller SE, og nå har han skrevet en (veldig bra) kronikk om influensere som eksponerer barn osv, hvor han navngir flere. Men hvem har kommentert hjerteøyne på komikerfrues siste bilde av ungen sin på Instagram? Jo, Morten. Synes det er synd at de som faktisk har mulighet til å stille bloggerne til veggs velger å la flere slippe unna, samtidig som de kritiserer andre for akkurat det samme. Klarer ikke ta Morten seriøst lenger.

  1. Helt enig! Funkygine slipper også veldig billig unna siden hun er venninna til Vegard. Blir for dumt at han/de holder på slik, få gidder ta det seriøst. Han nevnte heller ikke CBE med et ord, en av de aller verste. Regner med han tok Pilotfrue siden de har vært i krangel før, og da benyttet han sjansen til et nytt angrep. Misforstå meg ikke, jeg er helt enig i det han sa, men han må være rettferdig når han fordeler skyld.

   Tenker at han og Vegard som har en såpass stor podcast burde ha alle muligheter for å faktisk få frem galskapen blant bloggerne/andre som bruker ungene sine for å tjene penger i media. Synd de kun tenker trynefaktor.

Comments are closed.