ALARMEN GÅR

Flyfrua har skrevet et innlegg der hun forteller om en dramatisk hendelse fra virkeligheten. Alarmen hadde gått på natten og hun var alene hjemme. Hun ble redd og sier hun fikk liten eller ingen hjelp av Sector Alarm, som da var hennes alarmleverandør.

Den innvendige alarmen min begynte å ule, for innlegget var merket som reklame for konkurrenten, Verisure, som hun nå hadde byttet til:

Sector Alarm ble dermed satt i et meget dårlig lys, og innlegget inneholdt linker, samt en rabattkode til Verisure:

Jeg sjekket selvsagt lovverket, og som jeg tenkte, i markedsføringsloven §25 står det:

(Skjermdump lovdata.no)

Men så, annonsemerking, linker og rabattkode var plutselig flydd sin vei. Nå sa hun at innlegget ikke var reklame likevel, bare hennes personlige mening:

(Skjermdumper pilotfrue.blogg.no)

Min innvendige alarm sluttet ikke å ule, og jeg bestemte meg for å stille spørsmål til både Verisure og Sector Alarm. (Mailene er kortet ned).

Verisure:

Sector Alarm:

Tross Flyfruas kritikk så hadde begge en kort responstid:

Svar fra Verisure:

Svar fra Sector Alarm:

Jeg valgte å ikke kontakte Pilotfrue for kommentar, da jeg er skeptisk til hennes metoder for å drive business. Det er ikke første gang jeg reagerer og jeg har tidligere skrevet om et meget alvorlig brudd på alkoholloven HER

Jeg kunne selvsagt ha skrevet at jeg har en sterk mistanke om at Verisure ble skremt av det såpass krasse innlegget hun skrev om konkurrenten deres, men det skal jeg holde meg for god til.

Jeg skal også holde meg for god til å spekulere i om Flyparet fikk sponset alarmsystemet av Verisure mot reklame. Eller lure på hvorfor rabattkoden ble fjernet fra innlegget når Verisure sier at dette er avtalt, og at de fikk satt opp en landingsside for å håndtere henvendelsene. Det skulle tatt seg ut.

Til sist vil jeg benytte anledningen til å gi litt skryt til Sector Alarm, som jeg har brukt i årevis. (Dette er ikke reklame, kun min personlige mening). Jeg opplever at de ringer med en gang om jeg ikke rekker å slå av alarmen hjemme, som skjer alt for ofte. Når brannalarmen går, fordi jeg har svidd mat, starter kamera og Sector Alarm er på telefonen tvert. Dette skjer titt og ofte, så jeg har begynt å vinke og hilse i kamera.

Det må nevnes at jeg ikke har erfaring med Verisure og kan dermed ikke uttale meg om dem. Her får man ta Flyfruas ord på at de også er til å stole på.

God helg til alle dere snille og kloke lesere

-Adina

46 thoughts on “ALARMEN GÅR

 1. Adina🤩👏🏼
  Godt du tar opp dette! Her burde flyfrua virkelig få stort smekk på lanken, makan til oppførsel! Jeg bare……nei….orker ikke..!

 2. Enig med deg i at dette ikke er bra i det hele tatt, og jeg stusset selv på den svært krasse kritikken i kombo med reklame. Når det er sagt er det ganske vanlig å få installasjonen gratis, det får de fleste som prøver 😉 Har byttet selskap flere ganger og fått gratis installasjon hver gang (selv om jeg ikke er blogger) så når Verisure skriver at mange får det så er nok det sant, tror ikke det er bare flyfrua og meg 😉 Hvilket selskap som er best tror jeg kan variere ut fra hvor man bor.

 3. Det er noe som stinker her. Det var merket som reklame, så ble det fjernet.

  Du er rå som stiller spørsmål, bare synd at de ikke svarer ærlig. Jeg antar at det er begrepsbruken de gjemmer seg bak. Hvilke tjenester er byttet mot hvilke tjenester spør bare jeg.

 4. Hun håpet vell at hun skulle få gratis abonnementet ved å smiske om reklame, men så fikk hun ikke og ombestemte seg. ✈️✈️

 5. Jeg tipset FT – https://www.forbrukertilsynet.no/tips-oss

  Skrev følgende:

  Vedr. Reklame: Influenceren Pilotfrue – https://pilotfrue.blogg.no/ og Verisure:

  Håper dere kan lese dette:
  https://bloggomtoppbloggere.com/2018/10/05/alarmen-gar/

  Her var det noe som ikke stemte. Verisure innrømmer å ha gitt rabattkode, samt lest over Pilotfruens blogginnlegg, men de nekter for samarbeid.

  Innlegget det gjelder var først merket med reklame, deretter ble det fjernet.

  Innholdet sverter en konkurrent av Veisure.

  Dette håper jeg Forbrukertilsynet har mulighet til å se nærmere på.

  1. Det som også er rart er at det fortsatt står reklame / verisure på facebooksiden hennes?

  2. Jeg tipset også Forbrukertilsynet når innlegget først ble publisert. At det tok flere dager før Verisure selv reagerte er jo helt hoderystende…

 6. Pilotfrue må være den lateste bloggeren. Jeg stoler ikke på noe hun reklamerer for, hun lager mer reklame-innlegg mer enn vanlige innlegg. På høy tid å få blogg-politi til ny-rikingene.

 7. Adina, mor hjertegod har nok en gang hengt ut privatpersoner i eget blogginnlegg. Jeg tenker at dette er fryktelig ugreit og bør få søkelyset til bloggomtoppbloggere.

  1. Uenig, Pilotfrue er ikke en privatperson i jobbsetting – men et firma som tjener penger på bloggen sin. Viktig å følge lover å regler i sin jobb, gjør ikke du det?

  2. Bloggomtoppbloggere gjør en kjempejobb, og du anonyme 05.10, 21.50 aner ikke hva du snakker om. Hadde ikke Adina vært her og passet litt på, hadde disse idiot-bloggerene som reklamerer og sutrer i øst og vest fått lov til å holde på. Det vil vi ikke, nok er nok

 8. Synes det er veldig rart at Verisure svarer med så mye informasjon om fam Nygård og deres alarm i mailen… Skulle jo tro at de har taushetplikt overfor deres kunder. Tommel opp til Sector Alarm som ikke gjorde dette!

 9. Jeg reagerte veldig på innlegget til flyfrua. Er det for klikk og debatt tenkte jeg, og jammen ble det det. Jeg har også skrevet til henne om de hudmaskene hun reklamerer for, som forøvrig har masker til hår, om at det er tull og gift. Hun sletter bare spørsmålene. Jeg har en forskerstilling, og vet å kunne uttale meg om akkurat det. Når et så lite firma klarer å « forske» frem både hud og hår produkter, burde alarmen gå bokstavlig talt. Fint Asti, at du tar tak i dette. Og ikke minst Adina som har ører og øyne åpne.

 10. Kjære Adina! Digger at du følger med! Jeg skal gifte bort et barn i dag, men måtte jo innom her🌸😊! Det er som jeg tidligere har sagt helt uakseptabelt mye reklame hos den nå så divaoverfladiske flyfrua. Stakkars, tok det så lang tid før alarmselskapet ga lyd fra seg….Det var nok ikke det som var problemet, men heller «tilbudet» fra Verisure. Vi har aldri hatt problemer med Sector alarm, bare nevner det…

 11. Adina 911 😄👌🏼

  Har aldri hatt problemer med Sector Alarm, de ringer straks alarmen går bokstavelig talt! Kan anbefales varmt.

 12. Aldri hatt problem med sector alarm jeg heller. Ringer med en gang, er hyggelige og hjelpsomme. En gang måtte de rykke ut og var på plass ganske kjapt. Stusser veldig da jeg leste innlegget til pilotfrue, for da hadde hun fjernet at det var reklame.

 13. Jeg har selv jobbet på alarmsentralen til Sector Alarm, så jeg kan også bekrefte at dette er et seriøst selskap som reagerer på alarmer raskt! Og at man ikke skal gå ut med noen som helst slags informasjon som kundene, tenk hva folk kan bruke det til … Synes egentlig verisure sier for mye bare ved at de bekrefter kundeforholdet, jeg. Ellers må jeg si at dette var et veldig bra innlegg, maken til dårlig oppførsel av flyfrua…

 14. Hvorfor legger ikke bare mor hjertegod ned hele bloggen hvis hun får så mye hat at det går utover hverdagen hennes? Hun skriver om hat i annet hvert innlegg. Og de store prosjektene. Når en alenemor med 4 barn jobber 14 timer i døgnet, 7 dager i uka, da sier det seg selv at det ikke er mye tid til barna. Jeg er oppgitt over denne dama, og forstår godt at mange har en mening om henne. Hun virker ikke til å være helt i balanse.

 15. Godt jobba som vanlig👏

  Kristine Ullebø som fremstiller seg noe bedre enn andre bloggere har rotet alkohol inn i et reklame-innlegg. Det er vel ikke lov?

  Håper du leser boka til sraad og anmelder den. Slik som disse bloggerne fremstår med alle utgivelsene sine blir det kanskje ett være eller ikke være for blogg denne boken?

  Og hva med et innlegg om annonsører? De som faktisk står bak disse skakkjørte jentene?

  1. Amflora: Alkohol i reklame for andre varer og tjenester er ulovlig, ja.
   Boken til frøkna skal selvsagt leses og anmeldes😊
   Takk for et godt tips til innlegg😍

 16. For noen uker siden så jeg en video på youtube (utenlandsk) hvor det kom ut at mange youtubere ofte får spørsmål fra bedrifter om de ikke kan snakke negativt om en konkurrerende bedrift når de viser frem og snakker positivt om produkter. Går de med på dette får de betydelig mer betalt for samarbeidet enn om de ikke snakker negativt om konkurrenten. Selv om det ikke er lov. Kan det være noe lignende her? Selv om de påstår at det ikke er noe samarbeid?

 17. Jeg følger sterkt med på debatten i USA om reklame på sosiale medier. Der har det nå kommet frem at firmaer betaler ekstra store summer til de som er villige til å skryte av deres produkt og SAMTIDIG snakke nedsettende om et konkurrerende produkt. Uetisk? Ja! Men selv store verdenskjente firmaer driver på denne måten og forsøker å fange bloggere, instagrammere og youtubere i til å gjøre dette.

  I og med at mange amerikanske firmaer også har sete i Norge samt at vi i lille Norge følger etter USA i det meste, skulle det ikke forundre meg om dette allerede er «vanlig» her i Norge også. Jeg reagerer når jeg ser bloggere fremelske et produkt og samtidig snakker nedsettende om et annet. Jeg blir mistenksom som fy.

  En annen trend er å betale store penger til influensere for at de skal påstå de har kjøpt dette produktet «x» for egne penger (og dermed er det ikke reklame i den forstand) for så å rose det opp i skyene. Ekstra pengedryss hvis de samtidig påstår at denne «x» er bedre enn «y».

  Det er egne nettsider influensere kan gå inn på hvor firmaer legger ut oppdrag. Oppdrag som ren reklame, falsk reklame, og reklame m. dissing av konkurrerende produkt. Du kan som influenser gå inn å søke om å få oppdraget. Du har større sjanse for å få det hvis du har mange følgere. Derfor kjøper influensere seg følgere og klikk. Du betaler en viss sum for å få 10 000 flere følgere på Instagram eller lesere på bloggen feks.

  Forøvrig har vi Sektor alarm vi også. Ringer innen få minutter hver gang alarmen går. Da vi oppdaget at poden ikke reagerte på 200 decibel når han sov, var de sporentreks på plass og monterte egen høytaler på rummet hans. De dukker også raskt opp hvis ingen avlyser alarmen.

  1. Pia: Jeg er sjokkert av hva du forteller, det er horribelt😱
   Tusen takk for en meget opplysende kommentar😘

 18. Merkelig svar av Verisure! De ble informert og fikk lese teksten på forhånd, delte ut rabattkode og laget landingssside. Men har ikke noe samarbeid utover dette??? Høres jo ut som samarbeid for meg da, selv om hun ikke fikk lønn for teksten?

Comments are closed.