BLOGG (VARSOMT)-PLAKATEN

Nå har det skjedd saker og ting dere. Siden bloggerne nekter å stå til ansvar for påvirkningskraften de besitter, må det reageres, og det har regjeringen heldigvis skjønt. Med barne-og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland i spissen, har de besluttet at bloggerne trenger noen etiske retningslinjer å forholde seg til, slik som norsk presse har med VVP.

Medietilsynet og Forbrukertilsynet har utarbeidet en skisse. Før det skjedde ble en spørreundersøkelse sendt ut til 52 influensere, der bare 22 av dem svarte. Intet nytt altså.

Tidligere har man kunnet lese i VG at regjeringen har bevilget 6 millioner kroner øremerket et blogg-politi, som skal sørge for at bloggerne følger markedsføringsloven (HER). Statsbudsjettet blir lagt ut i løpet av noen få dager.

Skisse:

(Skjermdump VG/MinMote.no)

Vil du lese hele saken i VG, finner du den HER

Personlig er jeg meget fornøyd med hvordan plakaten ser ut. Sammenligner man med Sunn Fornuft-plakaten, som de fleste bloggerne overså, så er mye likt:

Nå lurer jeg fryktelig på hva denne plakaten skal hete, og har selvsagt noen forslag på lur:

* Påvirk varsomt-plakaten = PVP

* Blogg varsomt-plakaten = BVP

* Hofstad Helleland-plakaten = HHP

* Mads Hansen-plakaten = MHP

Enkelte reagerer på at VG velger å bruke Mads Hansen i artikler som har med bloggere å gjøre, noe de også gjorde denne gangen. Han sier selv at han får tilsendt mye av materiale fra sine fans, og at det er de som burde takkes. Fin fyr.

Ulrikke Falch er ikke så fornøyd med at Mads Hansen skinner og velger å sende et stikk til han, som han selvsagt svarer på:

Det er mange som har jobbet for denne saken, og alle burde få takk. Ulrikke Falck takker disse:

Og disse:

Og disse:

(Skjermdumper Ulrikkefalch/Instastory)

Kristin Gjelsvik føye til noen på listen sin:

(Skjermdump kristingjelsvik/Instastory)

Både Vicky (som er innom på gjesteopptredener titt og ofte) og jeg ble selvsagt stolte og takknemlige for å bli nevnt. Tusen takk, Kristin!

Jeg ønsker å takke hver og en av dere lesere som engasjerer dere. Dere burde også stått på en liste. Påvirket av ListeStina skal jeg jammen lage en egen liste bare til dere, på Instastory.

Selv om det takkes og feires, har jeg en liten følelse på at blogg-politiet ikke blir arbeidsledige, for å si det sånn. Regjeringen viser med disse tiltakene at de tar barn og unges oppvekstvilkår på alvor. Da er det naturlig å nevne bloggebarna. Daglig brytes barnekonvensjonen av mamma og pappa, så en ny lov bør på plass. Nå! Jeg vet at vi er mange som også jobber for den saken.

Adina xoxo

36 thoughts on “BLOGG (VARSOMT)-PLAKATEN

  1. Adjø ytringsfrihet? Skal myndighetene starte å straffeforfølge privatpersoner som ytrer seg negativt om styresmaktene? Det var jeg ikke klar over. For du vet, det er DET ytringsfrihet dreier seg om. Det er ikke retten til å ytre seg hatefullt om andre eller at bloggbedrifter skal kunne kjøre på som de vil uten en eneste innsigelse.

 1. Ja til bloggplakaten og Adina for president for bliggpolitiet❤️👍🏼 Her passer det virkelig å trekke fram blogginnlegget til Anna Rasmussen med guttenes dresser til bryllupet. De er skjønne altså, ikke noe med det, men for en eksponering! Og fotballfrua ni-viser ungene hos Disney & co. Viktig å følge med framover, krigen er i gang!

   1. Er det ikke det dere har villet da? At bloggere ikke skulle si noe om forandringene de gjør? Her syns jeg faktisk fotballfrue fortjener ros – tenk alle klikkene hun har gått glipp av ;P folk må jo få gjøre så dem selv vil.

   2. Hva fortjener fotballfrua ros for? At hun redigerte babymagen mindre? At hun til stadighet har redigert ting med aeg selv? Armer, ben, midje, osv….

    Og at paret i tillegg har fremstått som helsepersonell og hånet folk i kommentarfeltet sitt?

    Jeg synes i allefall ikke det er noe å rose.
    At hun ikke direkte har fremmet operasjonen av forparten er så, men indirekte har hun/han da virkelig slengt frontpartiet i fleisen på bloggleserne mange ganger.

 2. Hurra! Dette hadde aaaldri skjedd uten privatpersonene som har jobba for det – dere, ulrikke, mads, kristin gjelsvik med sikkert flere! “Mobbere”, “dobbeltmoralske feminister”, “gossipblogg”, “radikale rødstrømpkjerringer”, ja det finnes ikke grenser for hva dere alle har blitt kalt. Ja tenk, enn at dere orka bry dere, “hva er vitsen med dette”, “dere kommer ingen vei”, “ting er som de er og kommer til å forsette å være sånn”, “at dere gidder”, “dette er ikke deres jobb, det er myndighetenes”. Alt det var feil, og det visste jeg hele tiden 😍

 3. Skulle vært retningslinjer for hvordan de fremstiller psykisk helse og! Romantisering og skildring av fæle tilstander, gå heller til behandling!

  1. Helt enig. Sliter selv med mange ting som er diagnostisert av profesjonelle. Og jeg er ekstremt skeptisk til de som sier de har ditt og datt og glamoriserer det. Har man faktisk problemer så er det ikke noe man glamoriserer…

 4. Supert av alle som har opprettholdt presset! Men nå må vi få med bloggerbarna i all denne beskyttelsen!! De er de eneste som ikke kan tale sin egen sak i denne sammenhengen. Hvor er dere, myndighetspersoner???!

 5. Takk til BOTB og alle andre fornuftige, kritiske røster! 👏🏻
  La oss fortsette å kjempe for bloggerbarna nå! 💪🏻

 6. Reagerer på de som mener at Funkygine fronter et sunt ideal. Hun gråter over å være “feit” når hun er gravid (ja, det er helt sikkert mange som kjenner på dette, men jeg lurer på hvordan det føles for en som ER feit, når Funkygine gråter over at hun skal være det i noen mnd) og mye av det hun sier om trening er direkte helseskadelig. Jeg hørte henne i en podcast der hun sa noe a la at det ikke er vits i å trene hvis man ikke får blodsmak i munnen og kaster opp etterpå – og trener man slik jevnlig så blir man syk. Så enkelt er det.

  For meg, som har hatt både anoreksi og ortoreksi, virker hun mer som en med ortoreksi enn en med sunn treningsglede. Flott det hun fronter, men tidvis skinner det gjennom hvor utrolig sykelig det er. Små drypp her og der.

  Jeg forstår at jeg nok høres ut som en feit og bitter person nå, men jeg er undervektig og kan per i dag ikke trene pga sykdom (og har følgelig derfor avfulgt Funkygine på instagram :P). Har tidligere konkurrert innen flere idretter og vært aktiv hele livet, så jeg føler meg ikke særlig bitter – jeg bare syns hun får ufortjent mye ros for noe jeg syns fremstår sykelig utifra det jeg selv erfarte (for jeg var også en “kjempeinspirasjon” når jeg trente, men jeg var SYK – og skjønte det heller ikke før lenge etter jeg sluttet!).

 7. AAAMEN!! ❤️ Endelig skjer det noe, og jeg skal juble når det deles ut brev og bøter! (Spørs om de som vil motta bøter kommer til å skrive om det da…, eller om det blir å betale bøter i smug) Jeg mener oppriktig at både navn og blogg bør «henges» ut i media/SoMe at de har fått anmerkelse og bøter.

  Ang Funkygine som @Skeptisk nevner over her så skjønner jeg veldig godt hva du mener, og har vært i samme båt. Jeg tok en real opprydning og avfulgte enormt mange Instagramkontoer som bare fikk meg til å føle meg både tjukk og stygg, noe jeg ser hver eneste dag nå når jeg nesten bare følger normale folk med normale kropper og normale poseringer, og ikke et evinnelig selfiepes i minst mulig klær. En smart avgjørelse som har gjort meg og psyken godt! ANBEFALES VARMT 🤗👍🏼

  En enorm TAKK til BOTB, Kristin og vår kjære Mads Hansen. Ikke minst TAKK til departementet som har gitt penger til å avsløre bransjen! 👏🏼👏🏼👏🏼 Bare til å brette opp armene og komme i gang med jobben.

  Nå mangler vi bare et skikkelig regelverk for å beskytte og ivareta BARNS rettigheter, anonymitet og beskyttelse, spesielt bloggbarna! Ser jo daglig de «ikke eksponerte og beskyttede» barna til Caroline Berg Eriksen på både Snap og Instagram 😞 Det er bare creepy å gjemme ungene bak en Tingeling eske foran ansiktet, eller å knipse dem og filme dem intetanende bakfra!! 😥 Høyrøstede er de også, så de høres selv om de ikke filmes upfront. Jeg grøsser over hva bilder og snutter av bloggbarn kan brukes til på Internett og det er virkelig skremmende at ingen av disse bloggmødrene og fedrene klarer og bare gi faen i å vise barna på SoMe overhode !! Skam dere langt og lenge, og BARE SLUTT å eksponere barna!! Vi er ikke interessert selv om stoltheten og bankkontoen sprekker. Bare SLUTT!! begge J

 8. Interessant blogg dette. Jeg synes det er fabelaktig at dette kommer på plass. Vern for bloggbarn, vern mot kroppspress og rungende ja til sunne idealer!

 9. Må gi litt creds til Ullebø for merkinga på Instastory der hun har på seg en sponsa genser! Og også creds til henne for ellers null reklame (så og si) og null clickbaits. Håper andre bloggere følger etter og samt følger loven fremover! For dette viser også at man kan være suksessfull uten å lure lesere, reklamere for helsefarlige produkter og være uproff. Sånt får man respekt av altså, jeg er meget imponert.

 10. Hei, har vært fast leser neeesten fra begynnelsen. Jeg syns dere er dyktige, men nå må jeg desverre slutte. Jeg syns dere henger ut visse bloggere, og er på grensa til mobbing. Ta fotballfrue som eksempel. Dere blir bare mer og mer ekstreme, og nå føles det ut så jeg leser noe veldig galt. (kommentarfeltet også). Hva skjedde med å være godhjertede?

  1. Anonym: Det var trist å høre 😞Kan du komme med noen eksempler på uthenging som grenser til mobbing? Jeg ønsker virkelig å rydde opp hvis jeg har vært ufin😊
   Når det kommer til kommentarfeltet så modererer jeg så godt jeg kan, og jeg setter pris på at noen tipser meg hvis jeg overser noe😊
   Ukas Jodel og Ukas Sett og Hørt er humor.

 11. What? Mener du at det å sette et kritisk søkelys på shady millionbedrifter er mobbing??

 12. Vet det er en dråpe i havet, men ta en titt på Blodprinsens siste innlegg på instagram, hvor ølen Tuborg synes på bildet i en annonse. Det er vel brudd på retningslinjene?
  Pluss at han har skrevet annonse i slutten av teksten.

 13. The Eriksens har sluppet billig unna i alle år, og har av den grunn kunnet bygge seg opp millioner i formue. Hvorfor? Fordi ingen har tenkt seg om, alt har blitt slukt rått, ei heller ingen regler på plass. Jeg mener de nye retningslinjene er et steg i riktig retning. Allikevel er det et hav å ta av, et hav å ta bloggerne på. Dette håper jeg bare er starten. Mange av bloggerne tjener alt for meget, og vi vil nok se nye kanaler å markedsføre på, gjennom bloggerne dessverre. En skam at de har fått ture frem som de vil.

 14. Kjenner jeg ikke lenger forstår hva Ulrikke Falck står for og hva hun mener.. I dag leste jeg til morgenkaffen at hun (også) mener at Mads Hansen “mobber” (jeg er dypt uenig – jeg mener mer at han avslører, og som alle vet kan det føles utrolig kjipt å bli avslørt, men det er ikke mobbing)

  Jeg bare skumleste, men jeg tror jeg forsto det som at hun syns måten hans er feil, og at han “bare er en fotballspiller” og ikke en viktig stemme. ALLE er en viktig stemme i denne debatten (debatten om kroppspress, photoshoppa bilder, juks og bedrag på blogger og sosiale medier)

  Hun var så fin (virket så fin) Sto opp for unge jenter. “Vær deg selv”, “si nei” osv.
  Så blir hun sammen med en som faktisk over flere episoder i beste sendetid maser på en nydelig jente (som tør å si nei, og har grenser. Hurra for henne!!! ) om “få purt”? For så å bli sur og sint når han ikke fikk det han ville ha – og ende med å “pule” to andre jenter – samme kvelden? – Og oppføre seg som en douche mot henne han ikke fikk “purt” etterpå? (hva i himmelens navn er det de sender på TV? 😮 )

  (Han har nok mange supre kvaliteter, men de har ikke vært i fokus i det programmet )
  OG:

  – Ulrikke og han er unge og forelsket (det er en god følelse) Gratulerer, og lykke til, men:

  Men mtp at de er “offentlige personer” som begge to ønsker å være med i samfunnsdebatten (hun i kroppspress-debatten, og han med en eller annen kommende bok) – så føler jeg at de nå sammen bidrar til debatttene med at :

  “Best å bare si ja hvis gutten vil “pule”, ellers puler han to andre rett foran trynet på deg”.

  Hvis ikke det er press, så vet ikke jeg! Nei til kroppspress, men sexpress er greit?

  (beklager overdreven bruk av p-ordet, men det satt seg fast etter å ha lidd meg gjennom dette søppelet på TV for å se hvem denne omtalte nye kjæresten egentlig er)

 15. Jeg vet ikke helt jeg, det er mye her som er bra, men igjen er det mye som virker overdrevet og hysterisk.

  For eksempel; er ikke en liten del blogger ett AS? Altså egen bedrift? Hvis du da skal dra på heksejakt over hvem som redigerer bilder eller ikke, må man ikke da gripe inn i magasiner, kampanjer, generelle fotografier? Hvor går grensen om hva som er lov eller ikke? Og hvorfor skal en arbeidsgruppe utsettes, og ikke en annen? Alle vet jo at bloggere, uansett hvordan du vrir og vender på det, får usikkerheten sin fra en helt annen plass igjen om det så er internasjonalt eller ett troll i kommentarfeltet.

  Og hvem er de til å bestemme om du kan poste bilder av ditt barn eller ikke, du har jo trossalt ett juridisk ansvar til de er 18 og er jo «deres stemme». Jeg kan ikke se for meg at det blir ett reelt problem når barna blir eldre at de ender opp med psykiske plager fordi foreldrene legger ut bilder. Må også påpeke at jeg snakker innenfor rimelighetens grenser og sunn fornuft, ikke halvnakne/nakne barn der bildene kan bli missbrukt og/eller manipulert.

  Også vil jeg til slutt nevne kroppspress; kroppspress er reelt og det suger. Dette kommer aldri til å endre seg og det har sikkert også vært sånn i mange år også.

  Videre som samfunnet utvikler seg og vi kjemper for likestilling, må vi forstå at kroppspress er i klassen, i hjemmet, i arbeid, hvis du som enkelt person er missfornøyd med kroppen din, vil du alltid sammenligne deg med andre mennesker, det samme med utseende. Jeg var 6 år for 15 år siden og nektet svømming på barneskolen og hvis jeg i mot all formodning måtte bade hvor som helst, var det badedrakt. Jeg var ikke stor heller, jeg var liten, men derimot ikke komfertabel. På denne tiden hadde ikke internettet utviklet seg mye i de norske hjem, ikke fantes det bloggere og jeg leste sjeldent noe annet enn barneblader.

  Forstå det den som kan, men jeg anbefaler heller oppfølging på hver og enkelt. Og ikke minst til mine kjære sårbare mennesker der ute, aksepter dere selv og tenk mer på selektiv eksponering.

  Videre, at funkygine kaller seg feit når hun er gravid var ment som morsomt og ærligtalt hun forklarte dette rett etterpå.
  Hvem som helst kan relatere når de er høygravide, bena svulmer opp og brystet sprenger, klart du føler deg feit. Slutt å gjør alt negativ og la oss unngå å være generasjon butthurt.

Comments are closed.