BLOGGERNE UKE 3 (SESONG 9)

Hei alle sammen 🌸

Hurra, nå er vi over halvveis i Bloggerne og en ny uke er klar for å oppsummeres!

LISTESTINA:

Nyheten om forlovelsen til Stina og Per Fredrik skal ut på bloggen. Og Instagram. Og Snapchat. Og Facebook. Slitsomt å være blogger når det er så mange kanaler som må oppdateres si. Stina sier at hun aldri hadde klart å vente en uke med å fortelle leserne sine om forlovelsen fordi hun er så åpen med de. Det synes jeg er herlig å høre. Enkelte andre bloggere ville kanskje lagt opp til spekulasjoner og kjørt clickbaits i et par uker før de slapp nyheten.

Paret går tur til Central Park og ser en hund. Stina sier at “Det er ikke så mange bikkjer her egentlig” før hun følger opp med “Jaja, det er mange kinarestauranter da”. Jeg tok meg i å lure på om dette egentlig skulle være en morsom referanse til filmtittelen “I Kina spiser de hund”.

Per Fredrik vil stå på skøyter og Stina tar utfordringen på strak arm. Meget sprekt. Jeg ser at Stina og jeg har noe til felles der hun er like hysterisk som jeg var sist jeg prøvde å stå på skøyter i voksen alder.

Stina synes at det blir rart å komme hjem for å planlegge bryllup og lurer på hvor hun skal starte. Jeg foreslår å starte med en liste.

PILOTFRUE:

Julianne og Ulrik er i full gang med flytting til det nye huset. Ulrik har sovet i bare 3,5 timer og er opptatt av at Julianne skal få nok søvn. Hun har stressa litt mye den siste tiden i forhold til at hun er gravid. Ulrik synes det er vemodig og trist å flytte fra leiligheten, noe han gjentar nesten til det kjedsommelige denne uka. Julianne bryr seg ikke like mye og påpeker at perioden de har bodd der ikke har vært bare lett.

Senere er det boklansering og det ser ut til å bli et vellykket arrangement. Julianne tror at det behov for boken hennes, og at veldig mange kan føle støtte og hjelp i å lese den.

ANNIJOR:

Anniken er fortsatt i Tromsø med pappaen sin. Han venter tålmodig på at hun skal bli ferdig med å blogge så de kan komme seg ut døra. De tar en tur til Fjellheisen i strålende solskinn. Først må faren få opplæring i å filme Anniken. Hun ler av at hun har begynt å videoblogge og gjøre mer materiale på engelsk. Hun sier at hun blir litt mobbet for det, men det driter hun i.

Anniken synes det er rart at vi er så opptatt av å ta bilder og forevige øyeblikket. Dette er jeg helt enig i, de minnene man vil ta vare på husker man som regel uten å måtte ha bilder av det. Faren på sin side mener at det er fint å vise ungene i fremtiden. Skal de ikke heller gå og gjøre det selv?, lurer Anniken på. Hun sliter med situasjonen hun er i og mener at hun mangler naturen. Vi er ikke ment til å sitte foran pc og mobilen. Med disse tankene i bakhodet må jeg si at hun har gjort et interessant yrkesvalg.

På kvelden begynner jakten på nordlyset. Stjernehimmelen er flott, men forholdene ligger ikke helt til rette for å se nordlyset klart denne kvelden. Kameraet fanger det likevel opp ganske bra.

Vel hjemme i Oslo har Anniken inngått en større samarbeid med Sandvika Storsenter hvor hun skal på fotoshoot. De har fått med seg en mannlig modell som de spøker med at de gjerne vil hooke henne opp med. Hun blir flau og visste ikke engang at denne mannen skulle være der.

CAROLINE BERG ERIKSEN:

Det er kvinnedagen og vi får først se veggen på kontoret til Caroline som er dekorerte med feminist-plakater. Her vil jeg gjerne få stille et helt generelt spørsmål som jeg har tenkt mye på. Jeg har merket meg at man kan få kjøpt diverse produkter som det står feminist på. Hvem er det egentlig som kjøper dette? Har ekte feminister behov for å gå rundt med t-skjorter det står feminist på? Eller blir det kjøpt av de som synes feminisme er kult, men som egentlig ikke vet helt hva det går ut på? Jeg bare lurer.

En leser har oppfordret frua til å bruke plattformen sin til noe annet enn reklame for klær bare akkurat denne dagen siden hun er feminist. For Caroline handler feminisme om at hun som kvinne kan gjøre akkurat det hun selv vil uten å bli dømt av noen andre eller at noen andre skal fortelle henne hva hun skal gjøre kun fordi hun er kvinne. Så da vet vi det, ingen skal legge seg opp i hva hun skriver om på kvinnedagen eller noen andre dager i året.

Det er påske og frueparet er på hytta til mor og far Eriksen hvor de drar ut på skitur med barna i pulk. Senere er det planlegging av påskeeggjakt og vi får selvsagt være med de (u)skjermede barna på denne jakten.

Caroline har pakket koffertene igjen, for nå skal de til Gran Canaria. Igjen ja. Hun hater å reise fra barna og gruer seg til å være borte fra de fra onsdag til lørdag. På denne reisen skal de ha kjærestetid og se etter feriebolig.

Er det en ting jeg har fått med meg så er det at Caroline alltid må ha et glass vin på flyplassen før avgang på grunn av flyskrekk. Lars Kristian er litt oppgitt over å ha blitt 633 kroner fattigere for to rekesmørbrød, en øl og et glass vin. Jeg skjønner at det er uvant å ikke bli sponset og å måtte betale for noe selv. Neida, det er latterlig dyrt på flyplassen og de pengene hadde nok skjært i sunnmørshjertet mitt også. Caroline spør om de skal susse, og Lars Kristian spør om de trenger det.

Morgenen etter deler de tanker om leilighetskjøp før de skal rundt på visninger. Lars Kristian sier at han gidder ikke å kjøpe om han ikke er 100% sikker. Han føler det er en slu rev rundt hvert hjørne og stoler ikke på noen. På seg selv kjenner man andre. Neida. Joda. Neida.

Senere facetimer de med barna. Selv på kjæresteferie til Gran Canaria uten barn klarer de altså å eksponere de små. Imponerende.

KRISTINE ULLEBØ:

Kristine skal være med i debatt om blogg og ansvar på NRK på kvinnedagen. Hun øver seg på å svare på spørsmål med Fabian og sier at et bra forbilde er en person som utstråler gode verdier. Verdier man kan bli inspirert av, verdier som er sunne, verdier som gjør at du får det godt med deg selv. Meget godt svar, sier Fabian. Jeg er enig.

Kristine er nervøs når hun ankommer NRK og Ulrikke Falch sier (såvidt jeg kan høre) at ingen er der for å være slem mot henne. Teksterne har her hørt “Unnskyld at jeg er her for å være slem mot deg”. Det er absolutt ikke første gang i sesongen at teksterne hører feil, men jeg gjør mitt beste for å overse det. Kristine innrømmer at hun er litt redd for Ulrikke som er feminist og bekjemper kroppspress.

I debatten prøver Kristine å forholde seg rolig, men føler seg fort angrepet av Ulrikke som sier at “Kropp er en måte å vise identitet på. Kropp er en måte å oppnå suksess på. Det fokuset vil ikke jeg ha, men det fokuset legger du opp til i det du poserer og sier at dette bildet er jeg veldig fornøyd med.” Jeg finner det meget ironisk at Ulrikke nå har blitt sammen med Henrik fra Ex on the Beach som har overveldende mange bilder av 8-packen sin på Instagram, men det er vel kanskje sånn at kroppspress ikke eksisterer blant menn.

Kristine føler at hun slet med å få frem poengene sine etter å ha blitt angrepet fra alle kanter. Hun ble litt sinna, men følte samtidig at hun klarte å beholde roen. Hun synes det er veldig urettferdig at Ulrikke har lov til å være mer naken enn henne og at det er mer akseptert. Hun lurer på hvor likestillingen mellom alle kvinner er.

FUNKYGINE:

Jørgine er tilbake! Det første vi får se er sønnen som ligger i senga med henne og snakker om babyen i magen.

Det kom inn en del kritiske kommentarer på oppsummeringen etter uke 1 om at det føles som at Funkygine og Marna får gå fri for sin eksponering av barn, så vi får vie litt ekstra tid til dette nå. Jeg har helt ærlig ikke fulgt så godt med på Funkygine, og har vært mest rystet over de bloggerne som har gått ut i media og uttalt seg om skjerming av barn samtidig som de fortsetter i det samme sporet. Nå viser det seg at også Funkygine har uttalt seg om dette i VG HER. Barnepsykolog og professor ved Universitetet i Tromsø, Willy-Tore Mørch, uttaler i artikkelen at “På en offentlig blogg ville jeg ikke trukket inn barna mine i det hele tatt“. Funkygine på sine side uttaler at “Barna mine figurerer i mine sosiale medier-kanaler kun på egne premisser, når de har lyst og det passer seg sånn“. Hun understreker også at hun “heller aldri ville lagt ut bilder av barna i private settinger, deler ting de sier i fortrolighet eller bilder med nakenhet“. Well well. For det første er vel ikke barna store nok til å kunne forstå omfanget når de figurerer i sosiale medier på “egne premisser”. For det andre synes jeg denne scenen fra senga ser veldig ut som en privat setting.

En annen ting jeg la merke til er at barna til Funkygine ble brukt i en reklame for DNB på bloggen i forrige uke. Innlegget innledes med å beskrive personligheten til barna. Sånn jeg ser det kunne dette reklameinnlegget fint vært skrevet helt uten å beskrive personligheter, men jeg forstår selvsagt at dette er noe som er tatt med for å skape den berømte venninnefølelsen. Det er likefullt eksponering av barn selv om hun ikke har med noe bilde av dem.

Uansett, Funkygine skal være gjest hos P3morgen. Hun vet at hun vil få det faste spørsmålet om hvilken kjendis hun ville hooket opp med. Hun vil si en jente for at Morten ikke skal bli lei seg. Selv ville han hooket opp med hun fra Suicide Squad. Det liker ikke Funkygine. Her er et godt tips: Ikke spør om noe du ikke orker å høre svaret på. I studio hos P3 svarer hun selv at hun ville hooket med Robert DeNiro fordi hun hadde en sterk fascinasjon for han da hun var yngre. Robert DeNiro ble født under andre verdenskrig og er nå 75 år gammel, men hver sin smak.

Funkygine sier til kameraet at det hun har nå er midlertidig suksess som ikke bygger på noe solid. Det er nok ikke alle bloggere som har denne selvinnsikten, så forhåpentligvis klarer hun å etablere noe mer solid før bobla på sosiale medier sprekker.

Graviditeten har nå kommet til tredje trimester og paret drar til Aleris for å sjekke at alt ser greit ut før hun skal på treningsreise til Kypros.

I ukens siste episode er det viet mye tid til trening med Vegard Harm. En flott serie på VGTV som handler om endring av livsstil. Funkygine er opptatt av mestringsfølelse. Etter å ha vikariert som lærer tidligere mener hun at det er viktig å tilpasse gymtimene så flere kan oppleve mestring og alle kan finne noe lystbetont som de mestrer. For meg som hatet gymtimene høres dette ut som en flott innstilling.

MOR SJØL:

Anne Brith gråter og er i sjokk. Hva i alle dager har skjedd nå?, tenker jeg. Det viser seg at det hele handler om denne (nød)Proviant-kassa som inneholder mat til bare tusen kroner. Dette er en kontrakt som kommer til å forandre livet hennes. Endelig er hun ikke avhengig av en mann for å få økonimien til å gå rundt og kan klare seg selv.

Mor sjøl har bedt om å få forandre flere liv i forbindelse med sitt nye samarbeid. Hun vet hvor vanskelig det er å ha angst for å ikke ha nok penger til mat. Hun besøker to alenemødre som får et halvt år med gratis mat fra Proviant.

Senere blir alle barna beordret inn i bilen. Inkludert Erik 32 Bærum. De skal til Hemsedal. Dette er Erik sin første tur med alle fire barna. Han er sjåfør og sitter samtidig på mobilen. I alle dager, hva er dette for noe? Sitte på mobilen mens man kjører en bil full av barn? Hvorfor reagerer ikke mor til barna? Dette er så graverende at jeg knapt finner ord.

Erik vil på afterski. Det skal ikke mor være med på, men han kan dra alene. Det blir nice.

Vel fremme i Hemsedal spør mor sjøl om de skal ha pasta carbonara eller kyllingwok til middag. Erik vil egentlig ha taco siden det er fredag, men går med på å leve litt alternativt. Hun spør om han ble sur. Jeg synes det ser ut som at han er i strålende humør, og han smiler hjertelig når han svarer nei. Hun derimot mener at han var sur da han våknet på morgenen og på veien opp dit.

God helg og nyt fredagstacoen 😘

❤️ Vicky

50 thoughts on “BLOGGERNE UKE 3 (SESONG 9)

 1. Som vanlig en veldig god oppsummering 👌
  Godt å se at flere reagerte på mobilbruken bak rattet. Jeg hadde ALDRI godtatt det om mine barn satt i bilen! Og bare for å gjøre det enda verre så gjør han det på skikkelig vinterføre, noe som krever enda mer oppmerksomhet på veien. Rett og slett skremmende…

 2. Takk for oppsummering😘! Det frigir TV-tid til andre programmer, har enda ikke sett en eneste episode, godt du holder ut Vicky! God taco-fredag til de som skal ha det😊👍🏼

 3. Synes det er bra at flere reagerer på mobilbruken til Erik 32 Bærum! Kommenterte det på forrige innlegg, supert at du legger ved denne skremmende oppførselen fra han og at mor sjæl ikke reagerer, med tanke på at det setter barna hennes i livsfare. Merkelig at tv2 viser dette klippet også, synes jeg.

 4. Helt enig. Det var virkelig hårreisende å se. Livsfarlig for både dem i denne bilen og biler rundt dem. Og strengt forbudt. Leke med livet, spør du meg.

 5. Enig i dette. Jeg skjønner bare ikke hvorfor det vises, samtidig er det kanskje nettopp for å få folk til å se.

 6. Og herregud!!! Han kjørte med mobil i hånda. HÅRREISENDE! kom igjen a, de fleste gjør jo det. Det her begynner og bli smålig assa. Dere klikker jo bare noen skal ta på seg en sokk. La mennesker være mennesker. Jeg tviler på at dere sier ifra til folk rundt dere om slike småting hele tiden. Det er ikke rart det er krig i verden. Lurer virkelig på hvordan dere hadde oppført dere rundt en blogger, de er BARE mennesker faktisk. Jeg er for diskusjon og forandring av ting jeg også, men jeg tror ikke hat og “baksnakking” er den beste løsningen.

  1. 🤔 Det er vel en grunn til at det er ulovlig å bruke mobilen mens man kjører bil, eller? Hvis de fleste gjør det bør de fleste skjerpe seg. Det skal ikke mye uoppmerksomhet til før det kan gå galt. Jeg har selv opplevd å sitte på med sjåfører som har tukla med mobilen eller GPS’en, og da har jeg SELVSAGT sagt fra. I mine yngre dager hadde jeg også noen venner som var i en alvorlig bilulykke fordi sjåføren “bare” skulle sjekke en tekstmelding. Dette er virkelig ikke småting.

   1. Det er dessverre alt for mange som både snakker i mobilen og sender meldinger mens de kjører, derfor har politiet i disse dager intensivert kontrollene med fokus på akkurat dette. Selv det å prate i mobilen via handsfree fører til at man har mindre fokus på det som skjer i trafikken, så derfor bør mobilen overhodet ikke brukes når man kjører bil.

  2. De fleste som kjører bil med 4 unger i bilen gjør ikke det. Toppen av dumskap når man i tillegg blir filmet av tv2. Det er verre enn å ta bildet av seg selv ved siden av en død måke, mens man smiler fra øre til øre.

 7. Han visste at det ble filmet og at bilen var stappfull av mennesker.. Man MÅ ikke på død og liv (bokstavelig talt) sjekke telefonen når man kjører.

  Bra oppsummering som vanlig! <3

 8. Hva med mors “skjulte” reklame? Bagger/bagasje, hun i lue og han i caps fra house of hygge(?) med veldig synlig logo hele bilturen. Rekner med at dette er et firma som har sponset henne. Finner ingen P for produktplassering ila programmet heller. Er dette lov?

 9. I tillegg til dette med mobil, tenkte jeg på en annen ting. Er det ikke bare tre seter i baksetet med tre bilbelter? Hvordan kan fire unger sitte bak? Eller er det flere seter bak i den bilen? Lurer oppriktig.

 10. Takk for oppsummering. Slik jeg ser det så er fotballfrue kjedelig. Så påtatt når hun ler vekk alt fotballfruemannen sier. Gjesp!! Ikke gi de ny sesong.

  Kristine er en artig skrue som leker mye med språk med sin kjære Fabian. Veldig selvsikre og høye tanker om seg selv
  . .

  Igrunn synes jeg det er mange kjedelige bloggere i år, kanskje fordi de som blir bloggere er late og selvopptatte? Yrkesskade kanskje..

 11. “Jeg finner det meget ironisk at Ulrikke nå har blitt sammen med Henrik fra Ex on the Beach som har overveldende mange bilder av 8-packen sin på Instagram, men det er vel kanskje sånn at kroppspress ikke eksisterer blant menn.”
  Jeg forstår ikke helt hvorfor du synes det er ironisk? Jeg er så lei av at kvinner må stå til ansvar for hva andre gjør. Hun har en kjæreste som legger ut bilder i bar overkropp. Betyr det at hun nå plutselig synes det er greit? At hun ikke lenger står for det hun har sagt? Nei. Æsj. Er så lei.

   1. Jeg har ikke lest Jenteloven og veit ikke hvilke råd Ulrikke Falch gir der. Hvis rådet er å aldri gå inn i et forhold med noen som har ytra seg på en måte som kan oppfattes kvinnefiendtlig forstår jeg hvorfor å gjøre nettopp det oppfattes hyklersk. Et slikt råd vil jo være veldig bastant og overfladisk. Mennesker er mer enn de dumme tingene de sier. Vi har også godt av å få vårt syn på verden utfordra. Jeg mener at måten Ulrikke Falch har håndtert all kritikken på er enda en grunn til å høre på henne. Hun nekter å la seg definere av sin partner og er sitt eget individ.

 12. Ikke glem Stine Skoli «speiltvillingene» og hennes eksponering av barn på alle sosiale medier og blogg.

 13. Annijor si bok debattert på Dagsnytt 18?! Kva skjer med verda? Har dei ikkje viktigare ting å debattere? Også ekstremt flaut kor lite godt anmelderen klarte å snakke for seg. Godt ho er skrivande journalist … Annijor kom betre ut av dette sjølv om hennar argument også var heilt … blæ. På trynet heile greia.

  1. Sara: Nja, jeg er ikke enig. Journalisten ble avbrutt, Annijor hektet seg opp i enkeltord og hadde tydeligvis verken lest eller forstått kritikken og hun utleverte (igjen) enkeltpersoner

   1. Skremmende pinlig å se den debatten, her synes jeg Anniken virkelig rotet seg bort.. Hun mer eller mindre angrep anmelderen og sa ting som «det virker i hvert fall ikke som om du har barn»… For meg er det virkelig ikke grei, og svært lite respektfullt å snakke sånn til andre mennesker bare fordi hun er uenig! Skriver du en bok må du forvente alle slags tilbakemeldinger og takle dem som et voksent menneske! Hun er ikke 15 år lenger!

 14. Supert innlegg som alltid!😍

  Men pass på bruken av «i forhold til» at hun er gravid, der det egentlig skal være «med tanke på».

  1. Takk 😍 Ja, når du påpeker det nå høres det helt feil ut 😬 Jeg tror rett og slett det ble “i forhold til” fordi det var det hun selv sa 🙈

 15. Det slo meg at Kleivens intervju om hvilken dame han søker, var et spark til Orvik. Han ser ut til å ha lært. Ferdig med byen og festligheter osv. Vi kan vel anta at det har vært mye av og på der. Hun virker jo absolutt ikke til å være klar til noe rolig familieliv. Men ingenting galt i det.

 16. Hmmm, litt på kanten at CBE ikke har merket innlegget “florida neste” (med små bokstaver vel å merke) som reklame? Hele ferien er jo sponset fra begynnelse til slutt. Interessant at en annen gjennomsnittsfamilie må spare i mange år for å kunne gjøre likedan i tre uker…Men gleden er kanskje større da, enn feks når hotell for frueparet først ble bestilt i forrige uke? (De har så sinnsykt mye å gjøre i “jobbene” sine må vite…) De ønskes god tur, og alle vi som sniktitter på hennes blogg kan ta ferie også, for nå kommer det sikkert mange artige forhåndslagde og “spennende innlegg.

  1. De har nok ikke skrevet spons, fordi de nå betaler for alt og tar betalt for reklame i ettertid i stedet. Synes det høres så merkelig ut, prøver de å lure seg unna merking? Kanskje adina vet?

  2. Hvis, men bare hvis, det behager fruen (da for å slå tilbake) å slippe gjennom spørsmål om dette så er jeg såpass *synsk* at svaret blir nok at de skulle være en uke i Florida (Disneyparken) først. Og da skjønner du, da er fruenes definisjon på reklame at de ikke trenger å merke. Selv om flybillettene nok helt sikkert er betalt av andre.

 17. Nei, driter i hele Stina. Hun snakker jo så mye med mor sjøl, at det kanskje hun som har startet prosessen med svikere. 3 t å sminke seg, og noen hatere i kommentarfeltet kan godt starte med slikt? AB er jo mesteren sjøl i å skaffe seg uvenner, og kanskje hun ikke er den beste å ta imot slik hjelp fra. Bare en tanke…..

 18. Synes Jørgine slipper billig unna når det kommer til eksponering av barn. Og nå bruker hun også barna i reklame for Polarn O. Pyret med shoot osv. På grensa?

 19. Hva skjer med Martine Halvorsen og lettkledde bilder… er hun ikke den som siden starten av bloggen nesten alltid har skrevet ned om akkurat dette? Det ser ut til at alt det er glemt, samtidig som hun stadig forteller om sin single tilværelse.

 20. Fotballfrue er kjedelig leser jeg ..ja hun har alltid vært kunstig robotaktig og kjedelig …lurer på hvorfor folk har gjort henne mangemillionær ved å lese…hun er ufortjent rik pilotfrue og Stina samme der tom i hodet stivsminka for lufte hund,tripper avgårde og innrømmer bruker 3 timer hver dag sminke hjelp trist at disse folka lever som grever daglig bla hus til22 mill.bare trist verden.fotballfrue skulle bodd i en slitt kjeller det hadde vært rettferdig.

Comments are closed.