LOVER OG REGLER ER VANSKELIGE Å FORSTÅ

PS. Innlegget er oppdatert!

Man skulle tro at bloggerne lærte bittelitt da Frua fikk refs av helsedirektoratet for brudd på alkoholloven hele tre ganger. Nei da. I bloggsfæren “glemmes” det fort og lover og regler er fryktelig vanskelige å forstå.

Da The Eriksens brøt loven for tredje gang (VG HER), brøt de punkt 9.2.4 i alkoholloven:

(Skjermdump helsedirektoratet.no)

Nå ser det jammen ut som The Eriksens burde fått refs nr. fire (og kanskje ei litta bot)?

(Skjermdumper carolinebergeriksen.no)

(Tusen takk til leseren som tipset meg).

Det tok meg få minutter å finne flere syndere.

Da Flyfrua og Flyvern skulle arrangere innflytningsfest i Vollen, ønsket de å gjøre det stort. I det store og flotte huset sitt, ble det rigget til festival. Hva får man ikke til med spons si. (Jeg la merke til noen mangler. Hvor var festivalcampen? Og de fine toalettene som alle på festivaler elsker)?

Igjen må vi snakke om reklame og alkohol:

(Skjermdumper pilotfrue.blogg.no)

Jeg gjentar: det er forbudt å la alkoholholdig drikk inngå i reklame for andre varer og tjenester.

Det ser ikke bedre ut når det viser seg at Flyfruas søster, Benedicte Nilsen, er styremedlem og medeier i Salud AS, som er importør/grossist av champagnen som er avbildet på bloggen:

Salud AS er eid av to selskaper og Benedicte Nilsen eier 50% av det ene:

(Skjermdumper proff.no)

Jeg skal holde meg for god til å spekulere i spons.

(Takk til leseren som tipset meg).

La oss kikke på en annen blogger, Iselin Guttormsen. Hvem er hun, spør du kanskje. Jeg la først merke til henne i en VG+ artikkel (HER), hvor hun åpent fortalte om mannens utroskap og hvorfor hun tilga han. Ellers har hun blogget siden 2015 og er aktuell i Idol.

Iselin var nylig på et sponset event:

Jeg gjentar – Det er forbudt å la alkoholholdig drikk inngå i reklame for andre varer og tjenester:

(Skjermdumper iselinguttormsen.blogg.no)

Jeg kan nesten garantere at det finnes flere syndere der ute.

I dag kunne man lese i Min Mote at regjeringen vil styrke sitt blogg-politi med 6 millioner kroner HER. Endelig settes det fokus på millionbedriftene som daglig bryter loven.

Mammaen synes det er vanskelig å forholde seg til lover og regler. – Det er vanskelig å vite hva som gjelder, sier hun. Vel, la meg komme med et enkelt tips:

*Les!

Jeg kom til å tenkte på noe, sånn helt til slutt. Siden denne bloggen blir kalt både vaktbikkje og blogg-politi, vil jeg tro at det drypper litt av millionene hit. Bare nevner det.

Adina xoxo

4 thoughts on “LOVER OG REGLER ER VANSKELIGE Å FORSTÅ

 1. Hei, ser at du har med både iselin og Pilotfrue som “syndere”. Jeg skrev ett innlegg på kvinneguiden om akuratt desse. Vet at du ofte henter informasjon og inspo derfra. Om dette er tilfelle her, er det fint å kunne referere til det 🙂

  1. Hei Nettroll. Adina har som regel stålkontroll på Pilotfrue helt på egenhånd. Iselin var det jeg som tipset henne om etter at hun fortalte meg at hun skulle skrive om reklame med alkohol, så der skulle hun vel strengt tatt referert til meg 🙈😊

   1. Da må jeg beklage, men det var bare ett lite sammentreff at jeg nevnte dette i en egen tråd på kvinneguiden, og siden Iselin er en relativt ukjent blogger:)

    1. Det går helt fint😊 Jeg ante ingenting om tråden og måtte lete for å finne den, men jeg kan se hvorfor du stilte spm. 😊
     Som sagt så følger jeg Pilotfrue nøye, og Iselin G er ikke ukjent for oss. Hun er en av bloggerne som eksponerer barna i stor skala, så Vicky har god kjennskap til henne😊
     Når det er sagt skal det la seg godt gjøre å unngå å skrive om det samme når man leser samme blogger, spesielt når det dukker opp alvorlige ting som brudd på alkoholloven😊

Comments are closed.