BLOGGERNE UKE 1 (SESONG 9)

Hei alle sammen 🌸

Vicky har tredd frem fra gardinen og er tilbake! Eller ikke tilbake-tilbake, la oss heller kalle det en gjesteopptreden i anledning Bloggerne.

Før vi begynner på oppsummeringen av Bloggerne frister det med en oppsummering av lørdagens God kveld Norge som nesten føltes som en bloggerspesial. Jeg skal spare dere for alle detaljene og la det være med et par sitater i forbindelse med at de nevnte boten mammaen til alle barna har fått.

Mor sjøl: “Man ska ikke lur leseran sine. Forbrukertilsynet sku vært myyye strengere på umerke reklameinnlegg”

Frua: “Jeg syns det er bra at man innfører bøter. Da er det kanskje lettere for de fleste å opprettholde reglene”

Janeidet. Vi kjører i gang!

FRUA:

I forrige uke publiserte Dagbladet en artikkel HER hvor Caroline Berg Eriksen uttalte at hun skjermer barna mer enn før og at hun har tatt flere grep før hun dukker opp i Bloggerne. Med det i tankene er det interessant at vi i første scene får se hele familien på rommet til eldstemann med diverse leker og trebokstavene som danner navnet hennes i vinduet. Merkelig nok ser vi knapt ansiktene til mor og far, men barna sine får vi se. Så var eksponeringen i gang på nok en kanal. Med de tre bildene av yngstemann forfra som ble publisert på Instagram for 325.000 (!) følgere her om dagen lurer jeg på om Dagbladet bør revurdere artikkelen sin.

Siden frua er ny i programmet bruker hun litt tid på å introdusere seg denne uka. Hun drømte om å jobbe i et magasin som Elle eller Det Nye før hun startet bloggen. Sånn sett blir jeg litt imponert over at hun har klart å lage sitt helt egne magasin som når ut til så mange.

Hun mener at folk kan irritere seg over at hun har det ryddig og pent på bilder. Akkurat det irriterer meg ikke i det hele tatt. Det som irriterer folk er nok heller eksponering av barn og manglende reklamemerking, samt tidligere kommentarjuks og bilderedigering.

Vi får også høre at den tidligere fotballspilleren Lars Kristian begynte å bli klar for nye utfordringer i 2016. Da la han opp karrieren for å satse 100% på bloggen til sin fru.

Videre følger vi de på fotoshoot foran en blomsterbutikk i Sarpsborg, på lunsj og på en viktig fotoshoot i Oslo med hennes nye samarbeidspartner X-life.

Frua vil gjerne bli sett på som en selvstendig kvinne og endret derfor navn på bloggen fra Fotballfrue til sitt eget navn. Hun vil helst bli sett på som Caroline. Det er notert, jeg skal prøve å bruke det fremover, men det er som med reklamemerking – ikke alltid så lett å huske på.

Tilbake i Sarpsborg er frueparet i full gang med å lage pølsegrateng og frua hakker på hvordan fruemannen hakker pølsene. De er ferdig med å lage middag allerede klokka ett og klar for en partime med sin personlige trener. Det må jeg si er rutinert.

Det er Vixen, og hele familien er innlosjert på et flott rom på Grand Hotel. Til min store forskrekkelse viser det seg at Caroline har glemt å ta med ekstra truse. Hun kom i treningstights som hun ikke pleier å ha truse under fordi den er litt gjennomsiktig. Lassebasse har vært i resepsjonen og spurt etter truse, men det hadde de ikke. Jeg mener å huske at Vixen ble arrangert på en søndag, så de får kanskje være unnskyldt for at de ikke gikk ut for å kjøpe en. At frua pleier å trene uten truse derimot. Jeg forstår nå at omtalen av musesprayen kanskje ikke var reklame likevel og at dette er et produkt hun faktisk bruker.

Paret har tidligere takket nei til å være med på Bloggerne, og da det ble kjent at de skulle være med i denne sesongen mente flere at dette skyldtes at bloggen har mistet mange lesere de siste årene. Det ser dessverre ikke ut som denne ukens tv-opptreden har gjort noe utslag på lesertallene. Jeg la også merke til at Caroline plutselig reklamerte for hårtabletter på instastories her om dagen, så det er tydelig at annonsørene ikke lenger står i kø.

PILOTFRUE:

Julianne er nesten halvveis i graviditeten og virker veldig glad. Hun og Ulrik skal på ultralyd hvor de får vite kjønnet. Det blir en gutt, hurra 💙

KRISTINE ULLEBØ:

Fabian is back! Eller ikke back-back da, dette er vel spilt inn rett før forholdet tok slutt. Jeg trodde aldri at jeg skulle si det, men jeg merker at jeg nesten har savna han og hans lek med språket litt.

Livet til Kristine har forandret seg masse og Fabian har flyttet inn. Hun føler at hun har fått en viss flyt i livet og at ting begynner å falle på plass.

Vi får være med Kristine på øving til Oslo Runway og på selve showet hvor nervene er i høyspenn.

Kristine skal på Vixen, men føler at hun har vokst fra både det og festkulturen i bransjen. Hun vil tre ut av den falske rosabobla alle ser ut til å digge. Hun har aldri vært nominert til Vixen og synes det er rart. Det er jeg enig i når jeg tenker meg om. Hun sier at det må være noen i juryen som ikke liker henne. Foråsiresånn, we feel you girl!

MOR SJØL:

Anne Brith uttalte også at hun skulle gi seg med eksponeringen av barna tidligere i år. Likevel er barna med i hennes første scene hvor hun spør om det er greit at hun begynner å date. En viktig egenskap med mannen er i følge barna at han er god til å lage mat, for det er ikke mor. Jeg som trodde matkassen fra Proviant inneholder god mat som er enkel å lage.

Endelig har mor sjøl funnet kjærligheten, han vi nå kjenner som Erik 32 Bærum. De drar på date med middag og shuffleboard hvor vi får bli litt bedre kjent med han. Når hun spør om han har lest bloggen hennes sier han at han har vært på bloggen hennes, men at han ser mest på bildene. Jeg tror jeg ville fulgt nøye med på hva hun skrev om meg hvis jeg var han. Favorittmaten hans er taco, pizza, burger og pølse i lompe. Hvem hadde vel trodd at Erik 32 Bærum og jeg har samme favorittmat?

Sofie Nilsen er på besøk og mener mor sjøl må begynne å handle mer på Nelly nå som hun har fått så ung kjæreste. Snart er det Vixen og en venninne skal sy kjole til henne.

Erik kommer på middag for å møte barna. Med kamera på slep. Meget spesielt. Det hele blir naturligvis litt kleint. Jeg hadde neppe gjort det noe bedre selv om jeg måtte møte barna til en hypotetisk mann, så jeg syns han er flink når han prøver å få i gang en samtale med de. Det er først når de snakker om tv-spilling at det begynner å løsne. Barna spør etterhvert om de er kjærester og Erik svarer ja. På tomannshånd med mor sjøl senere viser det seg at de egentlig ikke har snakket om å være kjærester ennå. Heldigvis er hun enig i at de skal være det.

Mor sjøl er også på Grand Hotel og gjør seg klar for Vixen sammen med Sofie Nilsen og Andrea Sveinsdottir. Erik kommer på døra med pizza og skal være med ut i offentligheten for første gang.

ANNIJOR:

Anniken er lei seg og det ser ut som en ny kjærlighetssorg er på gang etter at forholdet med Anders tok slutt. Han viste henne at hun kunne forelske seg igjen. Jeg føler med henne når vi får se hvor vondt hun har det med å føle seg ensom og alene nå som han ikke er der lenger.

Joakim kommer på besøk før Vixen. Anniken har ikke forberedt noen tale siden hun først ble diska og ikke kan se for seg at hun da vil vinne noe. Joakim tror hun kan vinne folkets favoritt. Isåfall vil hun holde en stygg tale hvor hun skal si at hun aldri kommer dit igjen.

SUPPORTERFRUE:

Neida, Line Victoria Husby er ikke med i denne sesongen av Bloggerne, men det hadde nok vært god underholdning. Jeg ville bare nevne henne helt til slutt fordi jeg syns hun skrev et veldig bra innlegg om eksponering av barn her om dagen. Det kan dere lese HER, og jeg håper noen av bloggerne som eksponerer barna sine også får det med seg.

God helg 😘

❤️ Vicky

52 thoughts on “BLOGGERNE UKE 1 (SESONG 9)

 1. Hey Vickey!
  Herlig og høre noen ord fra deg igjen ❤️
  Riktig observert ang Bloggernes første uke
  😂👍🏼👍🏼

  Klem 😘

 2. morsomt at frua vil være selvstendig, men virker ikke som om hun klarer seg alene en gang på en shoot uten sin kjære. Seriøst liksom?

 3. Hvorfor blir ikke Komikerfrue nevnt når det gjelder eksponering av barn? hun er jo ekstrem på snapchat og forsåvidt bloggen også…?

  1. Først tenkte jeg at det var fordi hun ikke er så stor blogger, men det ser jeg jo at hun nå er 🙈 Nå kan jeg bare svare for meg selv, men jeg tror rett og slett hun har gått under radaren min fordi jeg aldri har fulgt henne.

 4. Båthuset soler seg i den oransje solnedgangen, og vi ler hjertelig med stjerner i øynene. Jeg er. Du er. Barna leker i livet. Båret frem i kjærlighet og smerte. Klokskap, rettferdighet. Krabbene soler seg der de kjemper seg gjennom skogen av tang, og vitner om at havet et blått. Det er oss mot verden.

  En dag vil jeg bli som deg mamma, sier Christian, Sven og Espen som i et englekor. De elsker. Mens de svever ned fra det vakre stupetårnet.
  De florlette gardinene i båthuset hvisker om vennskap, kjærlighet, rettferdighet og mot der de stryker vart over mitt vakre kinn. Erik ser meg med beundring i de dypblå øynene. Visdom.

  Det er stille. Bare litt til. Her er jeg, bare rettferdige jeg. Og plutselig forstår jeg. Alt.

  1. Haha! Jeg dør av latter og holder på å tisse på meg i min AB inspirerte truse mens jeg ligger toppløs under dynen og tar selfi til snap og insta mens jeg slikker i meg melisglasur. Alt på en gang. For jeg er supermamma. Der var du spot on! Plutselig. Forstår jeg det. Alt. Du er en klone. Av hu mor. Eller? Har dere gått? På samme. Skrivekurs?

 5. Jeg bestemte meg for å se på et par pisoder, siden jeg er en av dem som er ytterst kritiske mot både rosa-/hverdagsblogging generelt, og mot eksponering/fremvisning av barn spesielt. Jeg leste Dag bladoppslaget om at Frua nå eksponerte barna mindre. Etter å ha sett to episoder, vil jeg bare si at noe blir virkelig ikke sant bare fordi Frua sier det. Serien starter med film av ungene i en privat morgensceoe hjemme på den ene av barnas rom?! Det er ikke akkurat hva jeg ville karakterisert som å eksponere ungene mindre, nei. De er jo søte som sukkertopper begge to – men jeg synes det er dumt, trist og leit at unger eksponeres på den måten. Det er IKKE til deres beste på noe vis. Å vise dem slik, gjør at de potensielt kan bli gjenkjent over alt – snakket til på gaten eller over gjerdet i barnehagen. Skikkelig ugreit – og helt merkelig at Frua gikk ut på forhånd og sa at de ble skjermet – når det er nettopp det de IKKE gjør.

  Og så har jo Frua sagt at folk bare kjenner henne fra bloggen – og ikke slik hun virkelig er, så hun håper folk vil få et annet syn på henne etter bloggerne. Vel. Mitt inntrykk etter å ha sett litt denne første uken, er at jeg har fått forsterket det inntrykket jeg allerede hadde etter å ha sett henne på snap og IG-stories – hun bithcer mannen for hva og hvordan han spiser. Ikke veldig sjarmis. i tillegg synes hun han skjærer pølse feil. Av alle de uviktige tingene i livet, tenker jeg at pølseoppskjæring er ganske høyt oppe på lista over ting man ikke akkurat behøver å bry seg så veldig om, egentlig. Her hjemme har ungene fått skjære pølse fra tidlig alder. Tror neppe mine døtres pølsebiter hadde gått gjennom kvalitetskontrollen i Sarpsborg.

  Og den trusehistorien – skrekk!! Hvorfor i all verden ønsker de/hun å vise sånn på TV? Hvis det er et forsøk på å vise en søt og vimsete side av Frua, kan jeg tenke meg et par andre vinklinger som hadde virket bedre. Fortellinger om potensielt truseløse damer er nok mer egnet til å tiltrekke seg dickpicks fra fremmede menne enn de er til å få folk til å tanke “åhhh! Hun er sjarmerende og søt!!”

  Og når det gjelder ungene til Mor – så har jeg nesten ikke ord for at de blir utsatt for filming når de liksomintroduseres for en ny mann i Mors liv. Hva TENKER redaksjonen i TV2 med?

  Jeg synes det vil være interessant å høre hva PFU mener om Bloggerne. Vær VarsomPlakaten punkt -4.8 sier: “Når barn omtales, er det god presseskikk å ta hensyn til hvilke konsekvenser medieomtalen kan få for barnet. Dette gjelder også når foresatte har gitt sitt samtykke til eksponering.”

  Å bruke små og store barns privatliv til kommersiell underholdning burde virkelig ikke være greit.

  1. Kan ikke være annet enn enig @Helene. Hva tenker TV2 på når de i den grad eksponerer barn? Man må huske på at programmet bloggerne kommer i tillegg til de 10-tusenvis av eksponeringer deres hemningsløse mødre allerede har lagt ut. Nå bare til nytt og større publikum. Det er horribelt.
   Håper at PFU ser alvoret og setter foten ned. Hardt!

 6. Takk og takk Vicky👍🏼🌸! Når jeg leser dette skjønner jeg at jeg fortsatt ikke skal begynne å se på bloggerne. Dette er bare egnet til å trigge oppgittheten over dem. Trusehistorien, er den virkelig sann? Og det å trene uten truse, usj, hvis det var på treningssenter🤢. Så da gikk a uten truse på vixen da… Nok om det, så vinglete disse bloggerne er om eksponeringen av barn. Pilotfrua viser nok den søte siden på programmet jeg altså ikke skal se, men opplever nå bloggen hennes som svært iskald og kynisk. Paranoid også, de hadde deltakerbånd og vakt på innvielsesfest??? Kjenner de ikke alle de 100 «vennene» sine? Tilslutt, hvorfor kan ikke den fruejkjerringa bruke HJELM når hun sykler? Uansvarlig….

 7. Lurer også på hvorfor Marna og Ørjan skjeldent blir nevnt ang exponering av barna. Jeg følger ganske mange blogger og vil helt klart si de er værre en de fleste på akkurat det. Akkurat som om de er «fredet» på en måte. Er det fordi Marna er så likandes at det blir vanskelig å ta henne på noe tro?… Undrer……

  1. Dette lurer jeg også på. De viser ungene veldig mye på snap, Instagram og på bloggen. De er nok de verste med å vise ungene. Er de liksom fredet her, har ikke sett noen som har skrevet noe kritisk om Marna og Ørjan. Det samme med Speiltvillingene, der vises veldig ofte alle 3 barna. Ser ut for at noen bloggere er «hatet» og de blir omtrent «mobbet» for alt de gjør.

  2. Monic: Ingen er «fredet», jeg rekker dessverre ikke over alle😞 Skal prøve å følge nøyere med 😊

 8. Jeg stiller meg både undrende og sint av hva vi får se i dette programmet. Det at mor sjøl(vet ikke om det er rett navn å kalle henne), men å ha med barna i en slik setting? Det gjør meg pissed. De skjønner jo ikke hva de selv er med på. Nå er det på tide at noe gjøres. Og du over her, skriver så godt»diktet» til hu mor. Hun blir nok en god forfatter. Frua er nok som jeg hadde tenkt, og visste via en venn, i vlogger og TV med uskyldig stemme, det er så langt fra sannheten som det kan komme. Flyparet som må ha vakt, kan det hende at de ikke kjenner en hel det som kom på festivalen😂🙈. Jeg pleier ikke å trenge vakter. Med sin søte og tilgjorte stemme, har mange før gått rett på. Jeg håper nå at flere og flere vil se den hun egentlig er. Og Maybeauty som hun reklamerer for er noe ordentlig svindel. Det har vært testet i Lab hvor det viser sterke kjemikalier. Rart hvordan noen stiller opp for alt av reklame, mens Krissy holder seg for det meste unna. Det viser mer karakter. Honnør til henne for det.

 9. Takk Vichy! Kjekt med gjesteinnlegg. Ser bare det tilgjorte med flyverparet dessverre. Stemmen, alt. Det samme med frua. Er dette folk med suksess? Stakkars folk. Jeg er virkelig glad at jeg ikke er en av de.

 10. Jeg lurer også fryktelig på hvorfor flere (mange) slipper unna med eksponering av barn. Hva med funkygine? Marna? Nettenestea? De er jo helt EKSTREME på eksponering av barn. Over alt. Men ut fra flere så virker det som om det bare kan rusle og gå? Det er SÅ mange dere kan henge ut på denne bloggen her, men i hvert bidige innlegg så nevnes frua. Det går mer og mer over til ren heksejakt rettet kun mot henne.
  Og nei, dette er verken Caroline eller LK, jeg begynner bare å bli rimelig lei av å lese om dette, med tanke på at de verste faktisk slipper unna, på grunn av at dere(flertallet) sikkert liker de bedre en CBE. Noe å tenke over kanskje.
  Det er så åpenlyst at dere har en person i siktet, og ikke søren om hun skal slippe unna. De andre eksponerer bare enda mer, og litt til. Pytt pytt.

  1. Vel, nå er akkurat dette innlegget en oppsummering av Bloggerne som Caroline er med i, så akkurat her var det litt vanskelig å ikke omtale henne. I tillegg til Anne Brith sin eksponering. Eksponering av barn er selvsagt ille uansett hvem det kommer fra! Nettenestea vet jeg knapt hvem er, men jeg kan være enig i at Funkygine og Marna går veldig under radaren. Nå er det en gang sånn at det dessverre er for tidkrevende å følge med på alle. Som nevnt i innlegget hadde Caroline en artikkel i Dagbladet hvor det ble sagt at hun skjermet barna mer. Uka etter har vi sett barna i tre (?) av fire episoder samtidig som yngstemann har blitt massivt eksponert i anledning sin bursdag. Hvor er denne skjermingen hun snakket om? Det er jo klart folk bli provosert når man går ut i media og sier en ting, men gjør det stikk motsatte?

   1. Det er greit nok at akuratt dette innlegget handlet om CBE og bloggere, men at det er basert på hvem som er «størst» her blir for tynt. Det er soleklart at dere favoriserer til et kvalmende nivå, som dere holder på og hvor «viktig» rolle dere spiller så burde dere sørge for mindre favorisering og åpne øynene for flere. Det er veldig gjennomsiktig, og jeg som fast leser begynner å bli mektig, mektig lei av å lese samme regla hver dag.

  2. Det er fordi at CBE, Flyfrua og mor sjøl har blitt så veldig lite likanes. Høye på seg sjæl, kyniske, ultramaterialistiske, besserwissere, og perfeksjonister. Marna og Funkygine virker mer ekte glade og litt mer vanlige slik som oss andre, og har ikke promotert hundre ganger at de IKKE skal eksponere barna slik som visse andre har gjort. Derfor går de under radaren. Vi liker dem vel hakket bedre enn de før nevnte kjerringene, og tolererer vel derfor mer fra dem…

   1. Mulig de er bedre likt,men de burde så absolutt få like mye kritikk, om ikke mer, da de viser frem barna MYE mer enn CBE og AB.Her må man vel skille sak og person?
    Men å gå ut i media å si at nå skal vi skjerme barna mer og gjøre det motsatte er jo helt høl i hue.

 11. Enig! Det er Anne-Brith og Caroline Berg Eriksen som får gjennomgå,men det finnes MANGE flere som er mye verre enn de!
  På tide å kikke litt andre veier også?

  1. Dette mener jeg at er en kjent sak og noe hun tok lenge før bloggen hennes så dagens lys, så det er nok derfor det ikke er nevnt 😊

 12. Fint og gjennomtenkt innlegg, som alltid 🙂

  Men hvorfor i all verden kopler du deo for underlivet til å trene uten truse under tightsen? Den buksa vasker man jo mellom hver gang – og argumentet burde jo gå motsatt vei: uten truse blir det mindre klamt, og behovet for deo synker.

  Synes det var en søkt ting å skrive, det er ikke noe vits i å forsøke å drite henne ut på noe som egentlig er helt urimelig å mene…?

  (Jeg er for øvrig helt imot deo før høna. “Frittgående høns” burde vært en parole neste 8. mars)

  1. Tusen takk 😍 Hmm, nå fikk jeg noe å tenke på 🤔 En tights har jo et ganske annet stoff enn en truse? Og selv om man vasker buksa mellom hver gang kjører man den vel ikke 60 grader på den slik som man normalt gjør på truser, så da vil det vel henge igjen litt bakterier… Det er nesten så jeg tror jeg må prøve å trene uten tights en gang selv for å se hvordan dette fungerer 😁

   1. Poenget mitt var vel egentlig at deo der nede ikke gjør det renere, så jeg skjønte ikke hvorfor det skulle gjøres en kopling. Det fremstod bare som en syrlig kommentar.

    Når det er sagt, så bruker vel Frua en treningsbukse som vanlige mennesker bruker en engangsgaffel -nemlig én gang…

    Jeg skal ikke misjonere hverken for eller mot truse under tightsen, men sånn bakteriemessig så klarer det vel ikke å hope seg opp siiiiinnssyke mengder i løpet av de 40 minutter økta varer?

   2. Jeg har tenkt videre, og jeg tror jammen jeg må kjøpe meg en musespray først om jeg skal prøve å trene uten truse under tightsen 🤔 Dette var fra min side mest ment som en morsom kommentar siden det ble så mye oppstyr rundt denne sprayen og jeg hele tiden har vært sikker på at det var skjult reklame 😊 Bakteriemessig er jeg litt usikker, vil det ikke hope seg opp ekstra om man trener hardt nok?

  2. Æsj, man trener da virkelig IKKE uten truse? Treningstøyet tåler ikke 60 grader, og fytti, der mista jeg lysten på å gå på treningssenteret igjen hvis dette er tilfelle for flere. Høna får man virkelig lufte et annet sted….

   1. L: Jeg tror Vicky mente å ha litt humor på et produkt de fleste av oss ikke ønsker, og noe CBE har reklamert for😊

 13. Vicky….så koselig at du kommer innom og skriver 🙂 Spot on som vanlig!

  Fint at Adina får litt hjelp, er redd hun skal gå lei og/eller bli for sliten.

  1. Supertante, så hyggelig å se at du fortsatt er her ❤️

   Lei og sliten sier du? Det var vel noe sånt som feilte meg sist, men denne Adina har visst litt av en stayerevne 👏

 14. Jeg lurer på om dere som er her og er så jævlig kritisk til ALT av eksponering av barn ser filmer eller serier som barn spiller i. Det håper jeg inderlig ikke for sånn som dere uttaler dere så må jo det være fyfy også.

  1. Veronika: Det er stor forskjell på et barn som jobber som skuespiller eller er et kjendisbarn og et barn som blir eksponert av foreldrene i en kommersiell blogg. Barnet som er skuespiller/kjendisbarn vet vi ikke mye om privat da det blir skjermet. Vi har aldri sett rommet til barnet, ei heller hører vi hva barnet sier og gjør hver dag.
   Bloggebarna vet vi alt for mye om da foreldrene velger bort barnas rett til privatliv.
   Jeg håper du ser forskjellen😊

 15. Punkt 3.9 i Vær varsom plakaten” (som TV 2 følger) sier : ”

  Opptre hensynsfullt i den journalistiske arbeidsprosessen. Vis særlig hensyn overfor personer som ikke kan ventes å være klar over virkningen av sine uttalelser. Misbruk ikke andres følelser, uvitenhet eller sviktende dømmekraft”

  P.s. E-postadressen til Pressens Faglige utvalg er: pfu@presse.no

 16. Til dere som kritiserer denne bloggen for å ikke ta tak i alle, hvis dere blir så irritert; skriv et gjesteinnlegg da? Ikke kritiser Adina for den jobben hun ikke gjør, men takk henne for den hun gjør. Bidra heller selv da, med å rette fokuset på flere. CBE er jo så lite mottakelig for kritikk at man blir jo mer motivert til å si ifra da. Marna og Funky er mye mer mottakelig for kritikk og innrømmer iallefall ofte svakere sider. Ikke at det er en unnskyldning men seriøst, gjør noe selv, slutt å klage på den fantastiske jobben Adina gjør!

Comments are closed.