OPPSUMMERING THE ERIKSENS

Jeg føler at en oppsummering av hva som kom frem da Frua og Fruemann forklarte oss “uvitende” om hvilke regler som gjelder for merking av reklame, er på sin plass.

(Les tidligere innlegg om denne saken HER og HER)

Her er hva The Eriksens mener er korrekt:

(Skjermdumper carolinebergeriksen.no kommentarfelt 7.9.18)

Det blir fryktelig spennende å høre om Forbrukertilsynet/Medietilsynet tar tak i denne saken, og hva de mener om at The Eriksens selv bestemmer når en reklame har gått ut på dato. Jeg vet at flere har meldt dette inn.

Well, well, The Eriksens er så sikker i sin sak at de like godt gjentar. I tillegg eksponerer de datteren og bursdagen hennes.

Umerket reklame:

Umerket på Instagram:

For en tid tilbake reklamerte de for nøyaktig den samme husken:

(Skjermdumper carolinebergeriksen.

Her viser de at det fint lar seg gjøre å reklamere uten å bruke barna. Bare nevner det.

Adina xoxo

20 thoughts on “OPPSUMMERING THE ERIKSENS

 1. Arrogansen deres kjenner ingen grenser. Er man høyt hevet almuen setter man sine egne grenser, bokstavelig talt.
  Og ellers Adina, du må da skjønne at det ikke tar seg ut å merke et delikat bilde av bursdagsbarnet i sponset huske, da blir det bare billig.

  Og forøvrig kan jeg ikke se at det er delt ut noen premie etter reklameinnlegget 6. februar, med trekning 11. februar. Ingenting hverken på blogg, insta eller Facebook. (Konkurransen var på bloggen)

 2. Lurer på hvor frua og frua var da det var premierefest på Bloggerne? På Stina kan man se bildene og de var ikke der

  1. Kollontaj: Dette fikk jeg fra Vicky😊Alt kommer ikke fra KG, dette kom direkte fra bloggen til Frua. Hadde selvfølgelig nevnt vedkommende om det kom derifra😊

 3. Jeg ser meg dritlei av Eriksen. Nok må være nok! Måtte dette være nok bevis til å felle dem.jeg har ikke lest bloggen på år. Samme gjelder flyfrua og mannen. Jeg vrir meg i at folk kan bli så høyt på strå. Vi har liknende hus og dermed godt med peng. Tenk om jeg skulle kalle festene vår Festival. Nei, det er så mye rart ved disse bloggerne. De er høyt hevet over mange oss andre suksessfulle mennesker

  1. “(..) oss andre suksessfulle mennesker” – den var god. Jeg er lei Eriksens, og andre som (direkte) assosierer suksess med “godt med peng”. Som du tilsynelatende gjør her.

 4. Enig i at de gjør mye som er litt shady og at alt dette burde få en konsekvens. Men at hun postet bilder fra en bursdagsshoot av to åringen sin hvor hun sitter i denne husken som de tidligere har fått sponset kan jeg ikke helt skjønne hvorfor skal være merket med reklame.. Det må da være lov å bruke denne husken i bilder i ettertid uten å merke de så lenge hun ikke skriver masse om hvor den er fra osv.

  1. Folk spør som regel hvor ting er fra i kommentarfeltet.
   Og den har fortsatt reklameverdi siden den fortsatt er i salg.

   1. Men er ikke slike avtaler innenfor en tidsbegrensning? Da tenker jeg spesielt på at det gjerne har verdi for bedriften i ettertid at den fortsatt vises her og der, men det har ikke lengre verdi for CBE som har en utgått avtale? Isåfall må en influencer også merke ting de ikke har avtale for ?

  2. Da får hun legge ut bildet på en privat instagramprofil. Husk at carolinebergeriksen er en bedrift, også insta kontoen. Derfor skal det merkes.

   1. Lisa Myhren. Ikke helt sikker på om du faktisk lurer på dette men jeg skriver det likevel 😀

    CBEs avtale med huskelevereandøren er sikkert tidsbegrenset og jeg gjetter på den har løpt ut. CBE får nok ikke flere penger for å vise den fram.

    Men i forhold til markedføringsloven er det ingen tidsbegrensning. Gjenstanden skal reklamemerkes når 1. Bloggeren har fått en fordel (reklameavtale/spons/ekstra rabatt og så videre). Det vet vi hun har med denne husken. Det har hun selv dokumentert.
    2. Så lenge framvisning av gjenstanden har markedsføringsverdi. Det kan foreksempel bety så lenge gjenstanden er i salg. For produkter med lang levetid som kjøkken, møbler og lignende vil det si at det kan måtte reklamemerkes i åresvis. Selges husken fortsatt skal altså CBE reklamemerke den når den er så sentralt plassert i innlegget som dette.

    CBE mener (selvfølgelig 🙄) det er helt urimelig hun må merke reklamen såpass lenge, men det er bare hennes mangelfulle forståelse for markedsføringslovens intensjon. Hun har helt selv valgt å gjøre seg selv huset sitt til en reklamekatalog og nå furter hun over konsekvensene.

 5. Kritiske kommentarer om at den glamorøse Geiloturen også er sponset, blir ikke tatt med hos Eriksens. Pilotfrue møter ikke kritiske kommentarer om at hele innvielsesfesten hennes var spons. De innleggene der er fulle av bismak, og jeg finner null inspirasjon i de. Pilotfrue forteller at det liksom er tidenes opplegg å leie en foodtruck til fest. Jadaneida, de har jo ikke leid den? Hvirdan skal JEG ha råd til å leie den? Derfor blir disse spons-innleggene så feil, vi vanlige kan aldri få det sånn..

  1. @Børste ja jeg lurer da jeg enda ikke har satt meg veldig inn i dette, takk for svar 😀
   Men betyr det da ihht hva du sier – at så fort produktet ikke lengre er til salgs, gjelder da ikke kravet om merking? med eller uten aktiv avtale med leverandøren.

   Da loven idag ikke er stadfestet med tidsperspektiv så høres det litt rart ut for meg at alle bedrifter med instakonto må merke ALT som vises i et bilde (det meste kan jo oppfattes som produktplassering) så lenge dem er til salgs, uansett om de har avtale eller ei.

   Betyr det at om jeg hadde tjent penger på min blogg, og min kaffetraker som jeg kjøpte på elkjøp uten avtale/spons viser i bakgrunnen på et bilde – så må jeg merke det? Fordi det gir gratis reklame for elkjøp uten mine intensjoner om det?

   Håper ikke det oppfattes som kverulering, jeg genuint lurer på hva som blir korrekt her 😀

   1. Så lenge bloggeren har en avtale skal det merkes uansett om produktet er i salg eller ikke. Men litt teit for en annonsør å betale reklamepenger for noe som ikke er til salgs da 😆

    Alt som Bloggeren har en reklameavtale på, spons eller en ekstra god deal fordi personen er blogger skal reklamemerkes så lenge det er sentralt på bildene eller omtales. Så en blurry vase i bakgrunnen må ikke nødvendigvis merkes.
    Kjøper bloggeren en kaffetrakter for egne penger uten avtale eller bindinger med leverandør kan bloggeren fritt omtale den og vise den fram som h*n ønsker. Grensen går ved hvilke fordeler bloggeren har fått. Mange blogger/IG-hjem vil etterhvert ha så mange reklame/spons-gjenstander det er vanskelig å ta bilder uten at de må merkes. Det er baksiden av medaljen.

    Håper det var forståelig 😊

Comments are closed.