10. GJESTEINNLEGG

Av Gjestebloggeren

Fotballfrue, du lyver – igjen

Bloggere lyver. Det står nærmest i stillingsbeskrivelsen. De lyver om hva som er sponset. De lyver om hva de har operert. De lyver om konkurranser, hvor travle de er, hvor mye de skjermer barna og hvor lite de redigerer bildene sine. Alt kan lyves om, pyntes på. Og alt dokumenteres. Det er det som er så paradoksalt.

Dette innlegget skal imidlertid ikke handle om alle småløgnere der ute. Det skal handle om den soleklart største av dem – selveste Caroline Berg Eriksen tidligere kjent som Fotballfrue. 31-åringen fra Sarpsborg har løyet til sine fine lesere i en årrekke. Da det ble avdekket at hun i lang tid har redigert seg tynnere og vært med på å fremme et forferdelig og uoppnåelige kroppsideal (Dagbladet HER), skyldte hun like gjerne på leserne sine ved å legge ansvaret på stygge kommentarer. Da kommentarfeltskandalen ble avdekket, tok hun en Anna Rasmussen og skyldte på sin bedre halvdel (VG HER), og da hun ble tatt for å bryte alkoholloven for tredje gang, skyldte paret like godt på regelverket (VG HER).

De lyver altså til både media og trofaste lesere for å kunne operere i stort sett det som finnes av gråsoner, men problemet med kombinasjonen løgn og blogging er at usannhetene som regel dokumenteres av de som har minst interesse av at løgnene oppdages – nemlig bloggerne selv. Det har bloggelitens lystløgnere fått svi for tidligere, men det hindrer dem ikke i å fortsette med samme praksis.

Forrige uke hadde The Eriksens en såkalt house tour på YouTube der de opplyste om at videoen inneholdt produktplassering for Desenio. En observant person mente merkingen var altfor dårlig, ettersom bloggens frontfigur også viste fram en rekke andre sponsede produkter i videoen:

Caroline Berg Eriksen svarer i kommentarfeltet at alt det nevnte er kjøpt og betalt for full pris – stikk i strid med det hun har skrevet på bloggen tidligere:

(Skjermdumper carolinebergeriksen.no)

Veteranbloggeren har altså samarbeidspartnere som har støttet henne med oppussinger (ja, i flertall) og møbler for sekssifrede beløp, noe som er godt dokumentert på hennes egne plattformer. Likevel har hun ikke nok respekt for hverken annonsørene eller leserne til å være ærlig, og i stedet fyrer hun av nok en blank løgn i eget kommentarfelt når leseren spør hvorfor det kun er Desenio som er nevnt. Dette er Caroline Berg Eriksen i et nøtteskall. Slik driver denne fruen forretninger.

Er dette hennes verste løgn denne uka, spør du? Ikke på langt nær. Den kommer nemlig her:

(Skjermdump seher.no HER)

I min verden er nemlig det å ha barna med på et TV-program noe helt annet enn å skjerme dem. Fireåringen har over 24.000 treff på Google som følge av foreldrenes ekstreme utlevering, og hun er også med i promoen til TV-seriens neste sesong. Uttalelsen “Vi ønsker ikke å utlevere barna våre“, faller rett og slett på sin egen urimelighet. Det hadde selvsagt vært svært gledelig om det stemte, ettersom alle barn har lovfestet rett til privatliv, men det å introdusere allerede overeksponerte barn for en ny plattform med et nytt og stort publikum bidrar overhodet ikke til skjerming. Det må til og med bloggerparet i Sarpsborg forstå.

Eller kanskje de til og med har begynt å lyve til seg selv?

Gjestebloggeren

OPPDATERING:

Lars-Kristian Eriksen har følgende kommentar på mail:

Blogginnlegget er herved oppdatert.

-Adina