10. GJESTEINNLEGG

Av Gjestebloggeren

Fotballfrue, du lyver – igjen

Bloggere lyver. Det står nærmest i stillingsbeskrivelsen. De lyver om hva som er sponset. De lyver om hva de har operert. De lyver om konkurranser, hvor travle de er, hvor mye de skjermer barna og hvor lite de redigerer bildene sine. Alt kan lyves om, pyntes på. Og alt dokumenteres. Det er det som er så paradoksalt.

Dette innlegget skal imidlertid ikke handle om alle småløgnere der ute. Det skal handle om den soleklart største av dem – selveste Caroline Berg Eriksen tidligere kjent som Fotballfrue. 31-åringen fra Sarpsborg har løyet til sine fine lesere i en årrekke. Da det ble avdekket at hun i lang tid har redigert seg tynnere og vært med på å fremme et forferdelig og uoppnåelige kroppsideal (Dagbladet HER), skyldte hun like gjerne på leserne sine ved å legge ansvaret på stygge kommentarer. Da kommentarfeltskandalen ble avdekket, tok hun en Anna Rasmussen og skyldte på sin bedre halvdel (VG HER), og da hun ble tatt for å bryte alkoholreklameloven for tredje gang, skyldte paret like godt på regelverket (VG HER).

De lyver altså til både media og trofaste lesere for å kunne operere i stort sett det som finnes av gråsoner, men problemet med kombinasjonen løgn og blogging er at usannhetene som regel dokumenteres av de som har minst interesse av at løgnene oppdages – nemlig bloggerne selv. Det har bloggelitens lystløgnere fått svi for tidligere, men det hindrer dem ikke i å fortsette med samme praksis.

Forrige uke hadde The Eriksens en såkalt house tour på YouTube der de opplyste om at videoen inneholdt produktplassering for Desenio. En observant seer mente merkingen var altfor dårlig, ettersom bloggens frontfigur også viste fram en rekke andre sponsede produkter i videoen:

Caroline Berg Eriksen svarer i kommentarfeltet at alt det nevnte er kjøpt og betalt for full pris – stikk i strid med det hun har skrevet på bloggen tidligere:

(Skjermdumper carolinebergeriksen.no)

Veteranbloggeren har altså samarbeidspartnere som har støttet henne med oppussinger (ja, i flertall) og møbler for sekssifrede beløp, noe som er godt dokumentert på hennes egne plattformer. Likevel har hun ikke nok respekt for hverken annonsørene eller leserne til å være ærlig, og i stedet fyrer hun av nok en blank løgn i eget kommentarfelt når leseren spør hvorfor det kun er Desenio som er nevnt. Dette er Caroline Berg Eriksen i et nøtteskall. Slik driver denne fruen forretninger.

Er dette hennes verste løgn denne uka, spør du? Ikke på langt nær. Den kommer nemlig her:

(Skjermdump seher.no HER)

I min verden er nemlig det å ha barna med på et TV-program noe helt annet enn å skjerme dem. Fireåringen har over 24.000 treff på Google som følge av foreldrenes ekstreme utlevering, og hun er også med i promoen til TV-seriens neste sesong. Uttalelsen “Vi ønsker ikke å utlevere barna våre”, faller rett og slett på sin egen urimelighet. Det hadde selvsagt vært svært gledelig om det stemte, ettersom alle barn har lovfestet rett til privatliv, men det å introdusere allerede overeksponerte barn for en ny plattform med et nytt og stort publikum bidrar overhodet ikke til skjerming. Det må til og med bloggerparet i Sarpsborg forstå.

Eller kanskje de til og med har begynt å lyve til seg selv?

Gjestebloggeren

OPPDATERING:

Lars-Kristian Eriksen har følgende kommentar på mail:

Blogginnlegget er herved oppdatert.

-Adina

97 thoughts on “10. GJESTEINNLEGG

 1. Superbra innlegg! Og strålende oppdatering, haha! Anna Rasmussen starter innlegget hvor hun forteller at hun gifter seg neste måned med å si at hun ikke vet om dette er måten det skulle komme ut på. Så hvordan i all verden tenkte hun det “skulle komme ut på”, da?

 2. Lurer på en ting. Har følgt litt med på Sraad sine følgertall i løpet av uken. Ser hun har fallt fra drastisk 60k til 30k, men denne uken har det glidd fra 30k også 21k og igår var det nede i 15k (tall fra blogg.no sin framside) og i dag var det oppe i 30k igjen?! Forstår når hun lager clickbaits osv at lesertallene stiger fort, men kan ikke skjønne hvordan hun på en dag kan få 15k ekstra? Følger ikke med på blogg, men instastory og kan heller ikke se at det har kommet et sykt clickbait innlegg…

  1. Nettopp! 😉👌🏼
   Er nesten ikke til å tro at de tror på det selv.
   Det er jo ihjelsponsa både det de har på seg og det de bor i. Når frua ikke kan betale en lusen neglebehandling selv engang. Spons fra topp til tå, ute og inne.

 3. De kan komme med så mange kvitteringer de vil, faket blir det uansett. Andre gang de skikkelig blir tatt på senga. Dette er så snuskete og flaut! Måtte bloggen legges ned.

 4. Det er helt tydelig at tiden er overmoden for å diktere et nytt lovverk innenfor reklamemerking og barne eksponering for bloggere. Og dette lovverket bør være så vanntett at det ikke er rom for gråsoner, siden det er mange som utnytter denne “gråsonen”. Når det gjelder kvitteringer, så er det ikke første gang frue og frue hoster opp det argumentet.

 5. Greit nok at ikke alt er sponsa, og at de har betalt av egen lomme for enkelte av møblene/produktene/tjenestene. Men så lenge de har mottatt betaling for å vise fram kjøpene av disse møblene/produktene/tjenestene, så skal det like fullt merkes. Dette vet de selvsagt, og det gjør jo hele farsen komplett når frua til frua får seg til å sende en slik e-post.

  En kommentar til en kommentar lenger opp: det har ingen skattemessig betydning om frueparet velger spons eller alminnelig reklameinnlegg. Verdien av fordelen de tar ut privat blir uansett skattlagt etter samme regler. Først skattes det på normal måte i selskapet (er selskapet som får betalingen for annonsen/produktene, alternativt er formell mottaker av det sponsede), deretter lønnsbeskattes/utbyttebeskattes det av ansatt/personlig aksjonær som får fordelen til privat bruk.

 6. Liten presisering til min kommentar (i tilfelle noen finner det interessant): på selskapets hånd inngår det i beregningen av skattegrunnlaget til selskapet 🤓

 7. Øy, sleng over kvitteringene på at dere ikke eksponerer barna i samme slengen da😏
  Trist som faen!

 8. Liar, liar pants (eller var det gardinstang..?) on fire! Måtte vi få alle løgnere i søkelyset, og verstingene bøtelagt og nedlagt for godt.

 9. Herlig innlegg, er så fint at denne bloggen setter søkelys på de uetiske bloggerne 😊 Glanstiden deres er nok over 👍

 10. Det må være pinlig å måtte skrive *alt sponset/betalt av andre* når man ønsker å spise kirsebær og drikke champagne med fiffen.
  Man fremstår vel ikke akkurat som rik når man må gå tiggergangen hver gang man trenger noe nytt eller en liten ferie.

  Herlig siste setning Adina, du gjorde som han ba om – oppdaterte

 11. Ser Mats Hansen har satt fokus på at Anna Rasmussen har designet en dukke som ligner michelle, jeg vil bare påpeke at Fotballfrue har blitt sponset av samme selskap og fant det svært koselig at en av dukkene lignet på Nelia.

  http://www.carolinebergeriksen.no/2017/06/06/miss-mini-me/

  Personlig føler jeg Mats Hansen kan sparke litt i retning av frua også. Det hadde vært velfortjent emm.. Har de samme omgangskrets i fotballmiljøet, eller hva er årsaken til at set kun er «fjortissene» som får gjennomgå?

  Glad dere tar jobben i alle fall 🙂

  1. Tror dessverre at han er for feig til å gå løs på de som kan bite fra seg. Og så er han vel kompis med fotballen…

  2. Camilla: Jeg håper jeg nevnte dukka før han på Instagram. Vil ikke bli tatt for å herme🙄 Jeg fikk tips av en leser.
   Oppdatering: Jeg var først Puh😅

   1. Fulgte deg ikke på insta før i dag, så jeg var ikke klar over at du var først. Men det gir jo mening! Stå på, elsker jobben du gjør! 🙂

    Jeg har irritert meg over alt med frua i lang tid, og veldig viktig at noen tar «bloggkritikken» til allmennheten på en saklig og opplysende måte.

  3. Enig med deg! Jeg synes Mads Hansen gjør en stor og viktig jobb, men jeg skjønner ikke hvorfor han lar noen slippe unna. SE fronter bakparten sin i hytt og pine uten at han kommenterer det på samme måte som han gjorde med frøkna.

   Og, hvorfor de verste av de alle, frua og frua, slipper unna hos han skjønner jeg slett ikke. Hun/de eksponerer barna sine like mye som MtM uten at det får noen konsekvenser fra han. I tillegg til alt jukset de holder på med ift reklame og manglende merking. Norges støste hvitsnippforbrytere er de på god tur til å bli. Det er nok å ta av for de som vil bruke stemmen sin.

   Mads Hansen har etterhvert fått en stor og viktig stemme. Den burde han bruke både bevisst, grundig og rettferdig.

   1. Enig!! Det er feigt av Mats Hansen, han burde hatt baller nok til å stå i kritikken ovenfor de som faktisk er litt mer «oppegående» og «profesjonelle» enn de yngste og mest usikre bloggerne. Det burde nesten vært skrevt et eget innlegg ang, Mats Hansen – hyllest til jobben han gjør, men en oppfordring om å ta de for seg de som faktisk har vært i bransjen i mange år. Hvis han ikke er villig til å gjøre det, så gir det jo nesten støtte til Mammaen og Raad sitt argument om at det er personangrep og ikke kritikk av et samfunnsproblem blant bloggerne.

  1. Og det fortsetter i neste innlegg 🙄
   Lars Kristian bare MÅ kommentere i alskens kommentarfelt. Her inne kan han hvertfall ikke slette kommentarene når han kommer på bedre tanker!

Comments are closed.