LOVBRUDD

Endelig ser det ut til at Forbrukertilsynet gjør alvor av sine trusler om bøter til bloggere som bryter loven.

Først ute er mammaen som har fått en klekkelig bot på 100.000 kr. Summen må sies å være helt på sin plass når man vet at mamman AS omsetter for millioner. Tidligere har Forbrukertilsynet vært alt for snille og latt være å gi bøter så lenge som bloggerne ordnet opp i det de påpekte.

Les hele saken i VG HER

I stedet for å legge seg flat sier mammaen at hun ikke har tjent penger på disse konkurransene det gjelder og skylder på Dr. Jan:

Vent litt, det å legge skylden over på mannen har jeg hørt før. Da frua ble avslørt for å operere i sitt eget kommentarfelt, under forskjellige nick, ble fruemann syndebukken. Hun visste selvsagt ingenting. Det gjør heller ikke Anna. Avtalt spill i håp om å ikke skade businessen? Selvsagt.

Jeg har tidligere skrevet grundig om firmaet Lumiwi AS, som Anna og Jan etablerte sammen og som de har brukt til spamming og konkurranser HER

Videre velger Anna også å skylde på en person hun påstår vil henne og familien vondt:

Facebook får mammaen massiv støtte:

Er det ikke typisk. Kritikk betyr at man er sjalu. Gjerne stygg og feit også. Heldigvis lot mammaen noen kritiske kommentarer stå, enn så lenge. Kommentaren forklarer hvorfor det er noen som fremdeles ikke skjønner at Anna ikke har “en dagbok på nett.” La oss håpe at heiagjengen leser kommentaren før den evt. blir slettet:

(Skjermdumper mammatilmichelle.blogg.no/Facebook)

Jan, som har fått seg ny jobb, fortsetter å kjøre konkurranser i kjent stil. Jeg vil tro at med et firma eid av andre i ryggen og 100.000 kr. mindre på konto, vil disse konkurransene få vinnere som mottar premier til rett tid.

PS. Jeg har hørt at det er flere lesere som etterlyser premier fra konkurranser andre bloggere har holdt. Om du er en av dem vil jeg (og garantert Forbrukertilsynet) høre fra deg.

Så hva med alle de andre lovbruddene som begås daglig. Kommer Forbrukertilsynet til å slå ned på manglende merking av reklame, feil merking av reklame og snikreklame? La oss se litt på dette.

Jeg vil begynne med bittelitt skryt til en blogger som alltid har vært en av verstingene når det gjelder merking av reklame (og eksponering av barn). Mamsen Ranvei har tatt et bittelite skritt i riktig retning:

(Skjermdump ranveicharlotte/Instagram)

Det er feil merking, for “reklame” skal stå først i teksten. I og med at mamsen Ranvei aldri merket reklamen før, vil jeg se bort fra feilen denne gangen. Ikke så lett å få til alt på en gang, si.

Hvorfor er det så viktig at “reklame” står først i teksten, lurer flere på. Jo, først og fremst fordi loven sier så, men også fordi leserne skal få vite at det er reklame de er i ferd med å lese, og få et valg om de vil lese denne reklamen før de har lest hele teksten. Da er det jo for sent.

Frøkna skal også få skryt i dag. Personlig mener at jeg at man ikke trenger å trykke rumpe eller pupper i skjermen for å virke interessant og for å få lesere når man reklamerer, men hun merker alltid korrekt. På bloggen vel og merke. På Snapchat hender det at hun “glemmer”, som mange andre. Loven brytes mest på Instagram Story og Snapchat.

Snille Gucci fikk sponset tur til Barcelona av Norsk Tipping. Merket hun alle innleggene? Nei. Hadde hun en (ukorrekt) forklaring? Ja.

En snill leser sendte meg en samtale mellom Snille Gucci og en leser. Den var visstnok postet på Jodel:

Reisflax, som er et spill fra Norsk tipping, har sponset turen til Barcelona, ergo skal alt merkes. Jeg fatter ikke at det er så vanskelig å forstå for enkelte.

Snille Gucci ble tidligere rasende på meg da jeg påpekte feil hun ga på Instagram, og Vicky skrev selvsagt et knakende bra innlegg om saken HER

Så har vi Tony da, som frøkna ville vi skulle kalle han. Han har begynt å jobbe på egenhånd etter at pengene forsv… unnskyld, jeg mener etter at Isabel forsvant. Synd han også er glemsk. Og svensk:

(Skjermdumper pierree.louis/Instagram/Story)

Jeg legger merke til at han heller ikke har tatt seg bryet med å merket reklamen med aldersgrense 18 år. Snakk om å være glemsk.

Dette er bare en knippe lovbrudd, men jeg ser daglig lignende eksempler.

Selvsagt skal bloggerne tjene penger, men på lovlig vis. Om Rema 1000 eller Cubus avholdt konkurranser og ikke delte ut premier, så kan jeg garantere at det hadde blitt rapportert, folk hadde boikottet og de ville blitt bøtelagt. Ingen ville reagert noe særlig på det og ville ment at det var fortjent. Det er akkurat samme sak med “Anna AS.”

Jeg oppfordrer herved Svartepetter Nygård-Hansen til å lage en ny svarteliste, hvor de virkelige synderne som daglig bryter lovene listes opp. Og hvor han oppfordrer annonsører til å ikke jobbe med disse før lover og regler følges.

Vent. Jeg skal jammen lage den listen selv.

Jeg håper at det vi ser nå er at Forbrukertilsynet tar tak og sørger for at denne bransjen må følge loven slik alle andre bransjer må. Jeg heier!

Adina xoxo

54 thoughts on “LOVBRUDD

 1. Knakende godt innlegg! Takk 🙏🏻

  Ja, lag listen selv…. ikke stol på feige svartepetter, han tør vel aldri komme i konflikt med en rosablogger.

  La oss håpe forbrukertilsynet våkner og begynner ta tak nå, det er virkelig på tide de faktisk GJØR noe, ikke bare snakker om det. Håper dette er en sped begynnelse.

  Ellers lurer jeg på alderen til de som har svart i kommentarfeltet til MTM, dette ut fra språkets innhold og uttale. Kan ikke være gamle ungene jo!

  1. Nei, det er nok litt store barn som kommenterer her. Men greit nok det. For hvilke eldre er det som fenges positivt av AR? Hun fins jo ikke interessant. Bidrar med null når alt kommer til alt. Mest interesse har nok de som ennå leker med dukker (i smug). Og vil følge med barn som får (mange) barn i tidlig alder 🙄😳🙄 De lar seg lure dessverre.

   God oppdatering Adina 👍

 2. Virker som Ida Gran Jensen dodger alt av regler fordi «hun er jo ikke blogger» men det er hun jo, og hele leiligheten hennes er bygd av sponsede produkter! Ellers går det i DW klokker og andre typiske bloggprodukter.. sjeldent eller aldri har hun skrevet annonse.

 3. Flott at FT kom med en reaksjon, håper de følger opp flere også.

  Jeg leser her og der at mange syns synd på Dr Jan. Jeg tror ikke det er synd på han jeg. Jeg tror de er perfekte for hverandre. De kjører siste rest av Annas bloggkarriere rett i dass – sammen. Når man forventer en litt voksen tilbakemelding fra en av dem ift at de nå er bøtelagt for svindel, så er det fnis flir og noe med å gni seg i ansiktet med penger? (Jeg følger de ikke på snapchat, men har skjønt at det har vært noen litt barnslige opptredener der)

  All PR er god PR tydeligvis, og ingen av de bryr seg om hva de er kjent for – bare de er kjent.

  Fungerer ikke forsvarsinnlegg og grining lenger så prøver de med “We dont care” – attitude.

  Litt bekymret for A faktisk. Jeg tror ikke hun har psyken som skal til for å håndtere at det hun etterhvert har blitt kjent for er å være ustabil, provoserende og uprofesjonell. Hun ønsker nok fortsatt seriøse og kjente annonsører – rettet mot et litt bredere publikum enn de som er faktiske fans akkurat nå (resten av lesertallene er ikke innom for tips til hva de kan kjøpe for å si det sånn )

  Jeg tror ikke egentlig hun ønsket å selge dårlig tannbleking til elever fra “livets harde skole”, for det er igrunn det det har blitt til.

 4. Yaaaassssss! Et firma er et firma.. blogg eller ei! Regler skal følges… faen de tjener så mye på en enkel drittjobb.. skulle bare mangle at man faktisk gjør jobben riktig…..!!!! Bøyer meg i støvet for deg adina!! Fulgt deg fra dag 1 ❤️❤️

 5. Jeg har «venta» i flere år på stor gaveeske med masse rengjøringsprodukter ,etter å ha vunnet på bloggen til Villapaprika.. (siden hun drev interiørbutikken med samme navn). Og ventet på signert Roma drakt fra John Arne Riise siden 13 desember 2016, spurte etter den 3 ganger. sendte Mail og PM på Instagram til manageren hans.. meldingen ble lest men fikk aldri svar!! Irriterende når man liksom vinner noe

 6. Linda: Er det virkelig mulig😱
  Har du mail, screen eller noe som kan bekrefte korrespondanse mellom deg og disse?
  Da håper jeg du kan sende det på mail til meg😊

  1. De som skulle få en Gekkosykkel til ungdommene sine, etter de mistet alt i en brann, om de fikk 1000 likes, har heller aldri fått noen sykkel. De har fått beskjed om at de var tomme, men skulle få når han fikk de inn igjen, det har de ikke. Det er over et år siden de ble lovet denne sykkelen. Hun som vant en barnebil har heller ikke fått premien sin. Gekkoen har jo urettmessig fått seg flere følgere ved denne måten å legge ut konkurranser etc. hvor man blir bedt om å like siden deres, å dele.
   De lover og lover å ordne opp, men det skjer ingenting. Disse premiene er jo forholdsvis dyre premier også.
   Han fortjener en skikkelig bot, kanskje både han og paprikaen slutter med løgn og bedrag, for de har tydeligvis ikke respekt for andre mennesker noen av de.

   1. Please noen, ta gekkoen og paprikaen på dette😕. Det er jo å holde allerede hardt rammede mennesker for narr! Paprikaens bligg er forøvrig rotete, vinglete og full av «hemmeligheter» for tiden. Mistet kontroll og grepet?

 7. Har screen fra samtale med Riise og pm jeg sendte manageren hans. Skal sjekke om jeg har mail fra paprikaen enda, men tviler på at jeg har spart på de. Sender der mail, når jeg har gått igjennom 😊

 8. Jeg vant «månedens leser» på bloggen til Kristin Gjelsvik for noen år siden.. I en videoblogg ble jeg lovet tidenes premie i posten.. Sendte mld på facebook for å informere om adresse som jeg fikk beskjed om, men hørte aldri noe.. Spurte flere ganger i kommentarfeltet og sendte en mail, også uten svar..
  Det er ikke det at selve premien er så viktig, men jeg synes det blir for dumt å love ut noe du ikke har tenkt å levere..

 9. Adina: Takk for at du setter lys på dette også, så utrolig viktig!!😘 Måtte det bli slutt på alt dette! Hvor ER moralen til alle disse folka?? Jeg ELSKER botb😍 (Ps: not painkillers talking, ass🙈)

 10. Flott at du setter søkelyset på disse som tror at de kan gjøre som de vil. Lager innlegg og konkurranser kun for å dra lesere.
  Jaggu på tide at de begynner å gjøre noe, synes de har latt bloggerne dra det alt for langt allerede.

  Frua hadde en konkurranse der man kunne vinne et treningsantrekk (6.februar) der vinneren skulle trekkes 12.februar. Så aldri noen trekning eller vinner, når det ble svarte hun at vinneren var trukket.

  Og så var det vel en blogger som trekte bestevenninnen som vinner?

  Kristine Ullebø hadde en konkurranse der hun skulle dele ut billetter til en konsert….

  Så får vi håpe at de slår ned på alle som er “leger”; “kostholdseksperter” og andre rådgivere som kun har bloggererfaring på cv’en

 11. Bra slike lovbrudd endelig slås ned på! Det kan umulig være spesielt vanskelig å følge disse reglene. Skjønner at ting var litt ullent før hva gjelder regler, men nå bør ting begynne å bli klart og tydelig.

  Har faktisk selv opplevd å ikke motta premie (eller svar på mail) fra Janka Pollianis julekalender et år. Det begynner å bli et par år siden, men det gjør jo at jeg forbinder det med henne. Not so good!

 12. Jeg var en av de alenemammaene AB skulle hjelpe. Fikk en Mail om at jeg skulle få matkasse i lang tid hvis jeg sto frem på bloggen og skrev innlegg om hvor flink hun var som skulle hjelpe meg. Det ville jeg ikke fordi jeg skulle skrive om det før jeg hadde fått noe. Etter det hørte jeg ingenting fra henne.

  1. Altså…ærlig talt! Jeg blir så sint! Klart Anne Brith ikke kunne gi noe uten å få noe tilbake. Ellers er hun meldt til Forbrukertilsynet. Hun har jo hatt mange konkurranser uten å trekke vinner (Hotellweekends, kjøkkenmaskin, iphone x, barneklær m.m.) Skjønner ikke at ikke fler melder, det er jo så enkelt og kan også gjøres anonymt.

  2. Du får trøste deg med at du ikke er førstemann hun har “lurt” på den måten. Og hva er poenget med å gi henne kred, når det er proviant som sponser? For en useriøs bedrift den bloggen er.

  3. Unnskyld meg, men fy f….!!! Jeg blir kvalm! At det går an! Skal du måtte prostituere deg for at du skulle få matkassen sånn at Anne Brith skulle fremstå som snill? Hun som påstår at hun er så snill og hjelper alle og har så stort hjerte 🖤 trenger vel ikke flere bevis på det? At vi andre har gjennomskuet henne som temmelig ufyselig til tider vil jo allikevel ikke endre oppfatning om du sto frem! Tvert imot, jeg synes det å henge ut alenemødre som har vunnet en matkasse faktisk er ufyselig blogging. Kunne hun ikke heller bare ha laget et innlegg om at «i dag har jeg vært og levert ut matkasser til de som vant, og det var kjempehyggelig å møte vinnerne! Her er kakene jeg bakte og leverte sammen med kassen, oppskriften er her»?
   Hadde du sagt ja til å bli intervjuet og eksponert hadde hun i kjent AnneBrith stil sikkert skrevet om hele livet ditt og grunnene til du er alenemor og eksponert ungen(e) dine for all verden.

   Jeg er veldig trist på dine vegne, dette var utrolig kjipt. 😢Man går og gleder seg og så er det en stor hake med hele premien. Dette fortjener ingen😘 og jeg håper at du har meldt ifra til Forbrukerrådet.

   Desverre er det et gjentagende problem med AB dette med at konkurranser som blir utlyst ikke blir trukket, eller så er det fiktive personer som vinner. Regner med at hun har spist opp all maten selv kanskje?

   1. Anonym(alenemamma): Jeg har tenkt mye på opplegget med alenemødrene AB skulle hjelpe og hva som skjedde der. Jeg blir sjokkert av hva du forteller🙄
    Jeg ønsker å samle inn beviser for falske konkurranser og evt. andre lovnader gitt av bloggerne, og håper at alle dere som står frem nå kan hjelpe. Kanskje oppnår vi at noen ordner opp, gjerne med en bot på kjøpet😊

  4. Skriv en e-post til Proviant. Spør hva de mener om denne samarbeidspartnerens framferd. Om den er i tråd med firmaets etiske regler og god forretningsskikk. Spør om de er klar over den negative reklamen AB sprer om Proviant.

 13. Takk og lov at man kan melde inn anonymt! Oppfordrer alle til å gjøre det. Disse bloggerne har svindlet oss (altså leserene) lenge nok.

 14. Kan ikke si jeg er overrasket over at det er mye juks og fanteri i bloggerverdenen. Vi har vel alle mistenkt at det er slik det fungerer. Men jeg rister likevel på hodet over hvor billig disse bloggerne er villige til å selge integriteten og moralen sin.

  Flott at BOTB med flere står på for et ærligere og redeligere samfunn 👍

 15. Håper du alenemamma som hun skulle hjelpe, i samarbeid med Proviant, tipser Forbrukertilsynet om dette. Her er det jo ikke bare Anne Brith som farer med juks og fanteri, men også Proviant. Tips i vei, og legg ved dokumentasjonen du har (mail).

 16. Da kan jeg i allr falk informere om at Ida Wulff sender ut sine premier. Godt detå finnes noen seriøse 😉

  1. Madelen: Det er godt å høre😊 Det er helt sikker andre bloggere som holder det de lover, men det skulle vel bare mangle?😊 Eller, i disse dager må man kanskje rose de som faktisk deler ut premiene😊

 17. Da kan jeg informere om at Ida Wulff sender ut premiene i tide. Hun er en av de seriøse 🙂 Heldigvis!!!

 18. Hvitsnippforbrytelser koster landet Norge 12 milliarder årlig. Er overskriften på E24 i dag. Ingressen er : “Selv om såkalt hvitsnippkriminalitet koster mer en trygdesvindel, brukes langt større resurser på å ta uærlige navere, enn kriminelle direktører”. Anslagene for trygdesvindel er 10 milliarder.

  Bekjempelse av hvitsnippforbrytelser må prioriteres høyere, mener professor Petter Gottschalk. Det er et stort problem at de fleste går fri. Hvitsnippkriminelle er ekstremt ressurskrevende å ta, fordi de har mer mer ressurser til å skjule den økonomiske kriminaliteten sin og kan kjøpe ekstra advokatbistand, anker sakene, og bruker all slags midler for å unngå domsfellelse .

  Endelig, nå kommer jeg til saken. Bytt ut hvitsnippforbrytere, med bloggere. Bloggere som undrar skatt til fellesskapet, bloggere som lover og lyver, som ikke merker reklame fordi det ikke er reklame sier dem, jeg elsker bare denne privatlæreren, dette hotellet, lampen eller surfebrettet, jeg elsker de så mye at jeg legger til en link til disse, ikke for penger , av kjærleik. Til og med multiorgasme (ikke sikker på om den var sponset) fikk jeg takket være en gave fra en sexleiketøy butikk.

  Vi slipper ikke fartsbot fordi vi ikke hadde behov for å bryte fartsgrensen, og tyveri blir heller ikke lovlig dersom vi ikke egentlig har behov for det vi stjeler…. som barns barndom ref. FN’ barnekonvensjon paragraf 271.

  Tusen takk til BOT og seriøse oppegående lesere som har satt flombelys på bloggere. Forbrukertilsynet, Medietilsynet, Barne og likestillingsministeren, og andre, har mye takket være denne bloggen skjønt at det er ikke bare en lukket verden, de er faktisk influencere med flere titalls tusen følgere.

  En alenemor som aldri fikk matkassen sin, aldri vant et gavekort, kan ikke si unnskyld til Nav når hun blitt tatt i svart arbeid med å vaske gulvet. Hun ville bare ha et selskap, en barnedåp, konfirmasjon med ballonger fra ballongspesialisten.

  Forbrukertilsynet leser BOT. De som jobber der, er som deg og meg. (og du Asti, og noen andre “detektiver” som jeg ikke husker navnet på, kan du som er så flink og oppegående samfunnsengasjert , sende til Forbrukertilsynet imugur (heter det det?. til Forbrukertilsynet om alt du har som dokumentasjon om merking av reklame? De blir takknemlig. Forbrukertilsynet har fått økt ressurser på 50 millioner til denne viktige sak, som de ikke visste var viktig før , fordi de ikke visste omfanget.

 19. Hmm se på den vinglete AB-bloggen.. Hun skulle 1) ikke eksponere barna så mye… 2)være flinkere med merking (hva med nyt samarbeid med dr.Oetker?)

 20. Eg vant en smoothiemaskin hos AB Julen`15. Eg deltok ikkje i en konkurranse, men bloggeren selv plukket ut personer som vant noe hver dag Julekalenderen gjennom og eg ble plukket ut den ene dagen…..Ingen premie ennå, det blir skyldt på at det er de som sponset Julekalenderen som ikkje har sendt premien…Har vært i kontakt med bloggeren flere ganger senest 13. juni i år, da lover hun å ringe og ordne opp dagen etter, men….fortsatt ingen premie, så hva skal man da gjøre?? Eg overlever så klart uten en smoothiemaskin, men egentlig er det blitt en prinsippsak. Skriver selv Norges Største Strikkeblogg (JA; eg er stolt for eg har ikkje solgt sjela mi en gang!) og påser selv hver eneste gang at premier som blir sendt kommer seg avgårde + eg forhører meg med vinneren om at den er kommer frem, man vil da beholde sin troverdighet. Det burde jo være veldig viktig for disse “store” bloggerne…

  Hilsen Vibbedille 🙂

  1. Send en e-post til importøren av smoothiemaskinen. Spør om de har sponset AB med en maskin til denne julekalenderen. Kanskje du blir overrasket over svaret du får.

   1. Det var jammen ikkje så dumt! Ja eg vet hvem som sponset, men mener den butikkjeden nå er konkurs?? Tilbords 🤔 Vet at AB leser kommentarene her inne så kanskje eg hører fra henne igjen hehe

  2. Du er en dyktig blogger. Ikke deltatt på konkurransene dine, men vi hadde en gang i verden kontakt på et forum (nå dessverre nedlagt) og møttes på (minst) ett strikketreff.
   Trasig atdu ikke har fått premien din, stå på, ikke gi deg.

 21. Jeg håper alle dere som har deltatt i konkurranser/ julekalendere og har vunnet premier uten å ha mottatt noe, sender meg dokumentasjon på samtaler eller andre ting som kan være viktig for saken (screenshot av konkurransen/navnet ditt som vinner).
  Jeg kan sørge for at bloggerne og Forbrukertilsynet får beskjed😊

  1. Vibbedille: Takk for mail😊 Jeg skal prøve å hjelpe, dette har blitt en prinsippsak😊 Du hører fra meg etterhvert😊

Comments are closed.