HAR BLOGGERNE FORBEDRET SEG

Media, kjendiser og andre store stemmer tar sterk avstand fra bloggernes eksponering av egne barn. I det siste har debatten tatt seg opp igjen, og i den forbindelse ønsker jeg å se om bloggerne har forbedret seg siden sist jeg skrev om bloggebarna HER

PS. Det finnes flere innlegg med konkrete eksempler på eksponering. Søk på: Bloggomtoppbloggere/bloggebarna.

I går kom VG med en sak om temaet HER I artikkelen blir Mammaen nevnt som et eksempel. Da Mads Hansen sa ifra hva han mente om hennes eksponering av barna, tok det helt av i borgen i Søgne.

Hva kan vi forvente denne gangen, nå når det er VG som nevner det? Blir det en ny gråtevideo fra badet hvor snørr og tårer tørkes med en skitten sokk? Vil hun nå hevde at det er media som “dreper henne”, og ikke Mads Hansen?

Kanskje hun og Janbanan tar en (sirkus) Sandberg og kaller inn til egen pressekonferanse. Der kan de ta et oppgjør med media (VG) og Jan kan forteller media at de har drevet heksejakt og nærmest henrettet Mammaen.

Videre kan vi lese at ingen av bloggerne som ble kontaktet av VG, ønsket å uttale seg. Noen lot også la være å svare på henvendelsen. Funkygine tok en for laget og stilte opp.

Funkygine er en av mange bloggere som lar barna være en stor del av bloggen. Hun sier hun passer på hva hun deler. (Det sier alle andre bloggere også at de gjør):

(Skjermdump VG.no)

Nja, en sannhet med modifikasjon. Det er ikke så veldig lenge siden hun delte bilder av barna sine avkledd. Ett av bildene fikk mange til å reagere og Funkygine valgte til slutt å fjerne det fra bloggen.

Forbedring: Nei

Det kom en gledelig nyhet fra Anne Brith. Hun kunne stolt opplyse at hun skulle holde barna unna bloggen. Mange klødde seg i hode og lurte på om dette virkelig var sant, og media kom løpende for å laget sak:

Mor sjøl kom også med råd til andre bloggere:

(Faksimile Tv2.no 7.6.18)

Mor sjøl har virkelig blitt bedre på å holde barna unna bloggen, selv om man ser noen tilbakefall i ny og ned.

En av grunnene kan selvsagt være at mor og barn ikke har vært så mye sammen i sommer. Anne Brith har levd det glade (båt)liv ute på Ostøya sammen med sin kjære Nils Erik 32 Bærum, verdens søteste svigermor og sikkert svigerfar også.

Forbedring: Tja

Anna Rasmussen mener at hun har blitt bedre og at vi sjelden ser barna hennes på bloggen:

I innlegg hun skrev etter denne overskriften, er barna på plass på bloggen igjen. Mammaen har også tenkt ut nye ideer for å tjene til livets opphold. Hun har startet en YouTube-kanal sammen med ett av barna. De kler de seg likt og bilder av dette havner selvsagt på bloggen og Instagram.

Forbedring: Nei

Jeg har lagt merke til at Frua har skjermer barna sine mere enn tidligere. På bilder ser man ikke alltid ansiktene deres, så absolutt et skritt i riktig retning. Jeg ser at mange bloggere har begynt å praktisere dette, men når de fremdeles beskriver hverdagen til barnet, blir barnet fremdeles eksponert.

Frua skal være med i “Bloggerne” i høst og sier dette til Dagbladet:

(Skjermdump dagbladet.no 8.6.18)

Forbedring: Tjo

Elin Bergius er en tidligere Paradise Hotel-deltager som fant lykken på TV og har nå dannet familie. Hun eksponerer sine små i stor skala og bruker dem ofte i forskjellige reklamer.

Forbedringer: Nei

NetteNestea, som også blogger for Stylista, har blitt mamma. Akkurat som Elin, bruker hun barnet i reklamer.

Forbedring: Nei

Hva med Lillemammaen? Hun har tidligere delt mye om barna sine. Hun er en av de som legger ut bilder av barna, men skjuler ansiktene deres. Personlig skjønner jeg ikke hvorfor hun ser det som nødvendig å dele halve ansiktet til barnet.

Hun deler fremdeles mye fra deres hverdag.

Forbedring: Tja

En av verstingene er Ranvei Heitmann. Barna hennes filmes og utleveres flere ganger daglig. De brukes også i reklamer.

Forbedring: Nei

For en stund tilbake nevnte Frua, i en mail, at bloggen min var med på å eksponere bloggernes barn, all den tid jeg tok opp temaet. Sånn velger altså fruene å se det.

Det forsvares med at barn av kjendiser også eksponeres, men at ingen roper høyt av den grunn. Det stemmer at kjendisbarna, som blir jaget av paparazzier, er mye i media. Forskjellen er at vi vet svært lite om privatlivet til disse barna. Også barna vi ser i en reklame.

Bloggerne derimot, de deler bilder og livet til barna sine. Vi får vite hva barna spiser til frokost, hva de bruker dagen på, hva de sier og hva de tenker. Vi vet om tannfelling, når de slutter med bleie, trening, togtider og karakterer. Til tider vet jeg mer om bloggebarna enn jeg gjør om niesen min på 12 år.

Komikerfrue, Speiltvillingene, Villa Paprika, Iselin Guttormsen, Lykkenermange og Monica Nyhus er en knippe andre bloggere som eksponerer barna sine. Det finnes flere. Jeg kan ikke skjønne at annonsører er med på dette.

La oss håpe at regjeringen kan sørge for at bloggebarna får privatliv og får skape sin egen digitale identitet. Selv om loven står nedfelt i FNs Barnekonvensjon, virker det som om bloggerne er hevet over den. Dessverre!

Les flere gode artikler om temaet:

voxpublica.no HER

Aftenposten.no HER

Adina xoxo