9. GJESTEINNLEGG

Av Gjestebloggeren

Mads Hansen vs. Isabel Raad

Det er ikke bare i de svenske skoger at det er full fyr for tiden. Også i diverse kommentarfelt koker det, og det er ingen overdrivelse at krigen mellom Mads Hansen og Isabel Raad har blusset opp igjen.

Da Hansen problematiserte Mamma til Michelles bruk av egne barn i jakt på annonsekroner, mistet nemlig Raad besinnelsen.

bilde 1

Denne Instagram-posten ble rett og slett for mye for frøkna, som gikk rett i strupen på artisten/influenceren/fotballpensjonisten/mensa-medlemmet:

Bild 2

Raad mener altså det er Hansen, og ikke Anna Rasmussen, bedre kjent som Mamma til Michelle, som “drar inn” barna til nettopp Mamma til Michelle. Smak litt på den.

Hansen kontret, og da satt plutselig ikke Raad igjen med flere argumenter enn Hansens alder. Det er ifølge Raad nitrist av Hansen å publisere denne type Instagram-innlegg, ettersom han er “såpass voksen”. 34 år gamle Hansen er visstnok for gammel til å delta i samfunnsdebatten. Det er greit å vite.

Alderspoenget fungerte imidlertid ikke som avvæpning, for kamphanene var langt fra ferdig. Gamlefar svarte clickbait-dronninga med å legitimere hvorfor han mener at det er greit å kritisere bloggere som Raad og Rasmussen, og da var helvete løs.

Bilde 3

Raad var – ikke overaskende – uenig i rivalens begrunnelser, og beskyldte ham for å henge igjen i 2016. Samtidig påsto hun at hun ikke hadde frontet plastisk kirurgi på flere år, og spurte om ikke folk kunne få lov til å endre seg.

Bilde 4

Alt dette høres jo vel og bra ut. Det er bare så synd at det ikke er sant. Raad har nemlig frontet plastiske operasjoner så sent som i år. Da hun var i Mexico for å delta i Paradise Hotels jubileumssesong, la hun ut innlegget “Nå åpner jeg om min neste operasjon”

Bilde 5

I dette innlegget skrev hun at hun skal operere puppene på nytt, at hun ønsker perfekte pupper, og at det er verdt å betale en halv formue for å oppnå nettopp det.

På Instagram hevder hun at hun har endret seg, men på bloggen viser hun tydelig det motsatte.

Dette ble tatt opp i Insta-diskusjonen av en bruker som tydeligvis fulgte med på ordvekslingen mellom Raad og Hansen, og frøknas svar er mildt sagt pinlig. Hun påstår at budskapet i det nevnte innlegget var å vise at plastisk kirurgi har gjort henne enda mer usikker, og at hun er mer misfornøyd nå enn hun var i utgangspunktet.

Altså. Det blir rett og slett for tynt.

Bilde 6

Bilde 7

Etter hvert kom flere Insta-brukere på banen og foreslo at Raad og Hansen burde møtes i en TV-debatt. Da kom Raad med dette svaret, som avslører henne fullstendig.

Bilde 8

Skjermdumper mads_hansen11/Instagram og sraad.blogg.no)

Det er direkte alarmerende at det kun er kritikken som går på selve rumpa til Raad, som har gått inn på henne. Hansen har ved én anledning sammenlignet hennes opererte stjert med en hoppbakke. Dette har hun åpenbart hengt seg fullstendig opp i.

Hva med kritikken om hvordan hun bruker makten sin, alle løgnene hun er avslørt på, hvor farlig hun er for følgerne sine, og de elendige verdiene hun sprer? Fakta er at Isabel Raad er én av Norges største influencere. Hun når ut til vanvittig mange unge jenter hver eneste dag, men kritikk om hvordan hun bruker stemmen sin betyr tilsynelatende ingenting. De poengene kommenterer hun ikke. Det sier alt om hvor essensielt det er at de kritiske røstene i denne bransjen ikke forsvinner.

Konklusjonen er at frk. Raad blir fullstendig avkledd i duell med Hansen. Bra for henne at hun er glad i å vise hud, si.

Skrevet av Gjestebloggeren

108 thoughts on “9. GJESTEINNLEGG

 1. Haha. Har fulgt diskusjonen og både Isabel og Anna har møtt sin overmann, de kommer for kort begge to. Anna prøvde å likestille sin eksponering av barna med Mads Hansen. Vi vet vel de fleste alt angående Michelle fra før hun ble født. Selv visste jeg ikke at MH hadde barn i det hele tatt før ganske nylig. Han setter fokus på kroppspress og eksponering av barn, men det ser ikke ut som at verken de eller deres følgerne skjønner poenget hans 😊😊

 2. Jeg har nå sendt kopi av en samtale jeg hadde med Mads Hansen nå nettopp til Adina.
  Han synes dette var ett bra innlegg og er glad det finnes såpass mange oppegående mennesker her inne.

 3. Akkurat hva jeg også tenker!!

  ps: Ironisk/passende at jeg fikk en reklame for mer fyldige lepper nederst i innlegget?

  1. Anna: Altså, nå blir jeg forbanna😡 Slike reklamer skal ikke vises her. Det kan virke som at det er vanskelig å få stanset dem, men jeg får prøve igjen.
   Takk for at du sa ifra😍

 4. Jeg synes det er kjempeflott at Mads Hansen klarer å fremme fokus på bloggernes utidig kroppspress og utnyttelse av barna.

  Jeg skulle bare håpe at i tillegg til alt det han får frem i SoMe om dette, også kan bruke sin kjendisstatus til å bli hørt i kretser der det faktisk kan få et konkret resultat også. Vet ikke akkurat hvor, men for eksempel å «presse» barneombudet til å sette søkelys på dette.

 5. Seriøst jeg trodde lesere av denne bloggen og gjesteforfatter/Adina holdt seg for gode til å hylle Mads Hansen. Noen av innleggene hans er direkte usaklige og ufine.
  Det er åpenbart at han gjør dette for oppmerksomhet og tjener ekstremt mye penger.

  Jeg mener at vi bør se begge sider her og helt ærlig er begge ufordragelige.

  Det å kritisere, samt sette et lys på bloggerenes fokus på plastisk kirurgi og eksponering av barn er kjempeviktig. Men vær saklig, gjerne med et snev av humor, bare ikke synk til ett så lavt nivå som mr Hansen.

  Skremmende at alle skal holde med han og blankt overse personangrep og direkte mobbing/uthenging.

  Jeg virkelig ikke fan av frøkna og mammaen, men jeg mener at vi ikke skal samle oss i horder og støtte slike angrep på privatpersoner. Det bør man holde seg for god til.

  Trodde dette innlegget ville være mer reflektert, og kommentarfeltet det samme..

  1. Tror ikke vi har lest det samme. Ser ikke på at han gjør dette for penger. Han er ingen blogger som tjener penger på klikk i motsetning til AR og IR. De melker all omtale for hva det er verdt ved å innta offerrollen. Begge de to er de største dronningene av clickbaits og skriver hva som helst for å havne på topp på blogglisten. MH har helt saklig påpekt at de fronter plastisk kirurgi og eksponering av barn. Vi som har fulgt disse bloggene lenge har sett den store samfunnsmessige faren i dette og dermed imøteser kritiske røster positivt. Om det er han eller andre som tør stå i det. Han har tatt for seg mange bloggere men det har forbigått i ganske stillhet. Han gjør det saklig og ordentlig men får selv skikkelig juling i både eget og andres kommentarfelt. Dette tåler han for han vet spesielt IR og AR legger ut tåredryppende videoer i stedet for å tørre og møte han til debatt. Hvem er feig her?

  2. Takk for innspill! Dette var ikke ment som en hyllest av Mads Hansen, men som et bevis på hvor viktig det er at noen faktisk har et kritisk blikk rettet mot Norges største influencere.

   Raad og hennes bloggkolleger kommer daglig unna med løgn, skittent spill og uredelig forretningsdrift, og så fort de blir arrestert for noe, går de rett i offerrollen. Da er millionbedriften plutselig bare en ung, forsvarsløs jente som man blir beskyldt for å mobbe nesten uavhengig av hva kritikken går på.

   Jeg mener at Hansen gikk over streken da han beskrev Raads rumpe, men bortsett fra det har kritikken vært både saklig og berettiget. Raad svarer aldri på noen av hans gode poenger. Hun har kun hengt seg opp i hans ufine og unødvendige beskrivelse av hennes stjert. Er det ikke rart at alle de andre poengene hans ikke svir mer? Det er jo de som virkelig burde ha gått inn på henne? Hun beskyldes for å være et dårlig forbilde, en farlig influencer og en som bidrar til økt kroppspress blant sine mange unge følgere. Dette er påstander som tilsynelatende ikke betyr noe som helst for frk. Raad. Det eneste som går inn på henne, er at han ved én anledning har sammenlignet rumpa hennes med en hoppbakke. Det sier alt om hvor utseendefokusert hun faktisk er, og hvor viktig det er med kritiske røster i denne voldsomt overfladiske bransjen.

   Hun glemmer visst at handling er viktigere enn ord: https://imgur.com/EcBy9WY

   Mvh gjestebloggeren

   1. Mener du at det MH gjorde (ved å legge ut et kopiert/stjålet bilde av et barn) var å rette et kritisk blikk på bloggerne? Kan du i såfall begrunne den uttalelsen.

   2. Anonym: Kritikken Hansen retter mot Rasmussen bekreftes av Rasmussen selv: dersom hun blir så fortvilt over at noen (i følge henne) misbruker bilder av barna hennes – hvorfor poste bilder av barna i det hele tatt? Kritikken mot hennes barneeksponering dreier seg i stor grad om at hun ikke har kontroll over hvor disse bildene kan ende opp, og at hennes mindreårige barn ikke er i stand til å fatte konsekvensene av at de i tide og utide omtales og publiseres bilder av på hennes offentlige plattform. Dersom de fullt ut hadde forstått hva det innebar å bli publisert på mammaen sin blogg kan det hende de hadde sagt nei, og derfor burde Rasmussen ha ventet til de var gamle nok til å forstå dette før hun publiserte såpass eksplisitt og personlig informasjon om dem for haugevis av anonyme lesere. Rasmussen har, så vidt jeg kan se, ingen copyright på bildene sine, og det er derfor ikke stjeling fra Hansens side. Jeg kan love deg at det finnes verre steder disse bildene kan ende opp enn på Hansens instagramprofil. Og akkurat dette bør Rasmussen tenke nøye gjennom før hun publiserer dem.

   3. Jeg må bare skyte inn at jeg derimot så absolutt mener at Mads Hansen fortjener all hyllest! Fyren bruker stemmen sin for alt den er verdt til et oppgjør med en helt syk trend. I motsetning til hva som skrives, gjelder ikke denne greia med å operere seg til det ugjenkjennelige, og ofte også til vandrende ‘freak-shows’ kun for unge, men folk, og kvinner spesielt, i alle aldre.

    Min medlidenhet for bloggere som f.eks Raad, må jeg være så ærlig å si er ikke-eksisterende. For det første, kommer ikke en million-inntekt uten at en må tåle å stå i stormen fra tid til annen. Slik er det bare, og det gjelder alle.
    For det andre, gjør dette med å tåle at det stormer litt innimellom seg gjeldende i enda større grad om ens karriære i tillegg baseres på et valg om å være en offentlig person. Er det så fryktelig som de sier, er det faktisk bare å selge/legge ned bloggen, da denne har sopet inn nok kr til å kunne investere i en eller annen innbringende virksomhet. Dermed er kjøpekraften holdt i hevd mens en selv trekker seg tilbake, og derav glemt med alt dette innebærer i hht å få fred for [påståtte] knusende bemerkninger og andre ‘grusomheter’ etter få mnd.

 6. 👏👏👏👏👏
  Isabell sa inne på PH at hun heller ville legge seg under kniven enn å trene for å få perfekt rumpe! Innspillingen skjedde vel i 2018!? FLAUT! 🙊

 7. Bra innlegg!

  Jeg blir kraftig provosert når Mads Hansen blir beskyldt for mobbing og det som verre er, ofte av det som antagelig er barn/unge ut fra formuleringsevnen de viser. At mamman og frøkna i det hele tatt gidder gi seg inn på disse samtalene overrasker meg stort. De kommer så til kort begge to! Men slik blir det vel når de begge to er så oppi seg selv og sitt ego døgnet rundt. De er voksne i teorien, men langtfra i oppførsel. De kommer alltid til å forsvare bloggene sine med nebb og klør, og det må de jo så lenge de ønsker lesere til mølet sitt.

  Og, at frøkna tørr dra mobbekortet er virkelig frekt! Hun, som selv mobber, og lar fremmede lesere mobbe på hennes egen blogg (eks. til Mads Hansen og Julie fra paradis hotell). Hun burde virkelig låse smella si og hive nøkkelen.

  Mamman flyter på ungene sine (og et og annet halvnakent bilde), og frøkna kun på utseendet sitt. Utenom dette har de begge to svært lite å komme med i deres ordfattige og innholdsløse blogger. Jeg lurer på hva de skal gjøre den dagen bloggingen er over, for den dagen kommer raskere enn de tror, det er sikkert.

  1. Som et offer av faktisk mobbing gjennom all skolegang, så enig! Blodet mitt koker av å høre at alt tydeligvis er mobbing nå.
   Mobbing er gjentatte fæle kommentarer og kallenavn, og å bli herset med for alt du liker og gjør, slag/spark osv.

   Dissa rosabertene hadde ikke overlevd en skoledag som meg…

 8. Fantastisk bra innlegg.
  Takk for all oppdatering.

  Mads Hansen er en super fyr.
  Er så bra at han tar tak i dette, og fremmer det enda mer.

  IR er “helt på jordet”.

  Hun stiller ikke til debatt med han, for hun vet at hun kommer til å drite seg ut.
  Kan ikke gjemme seg bak en skjerm eller en telefon.

  Nei den jenta der er skremmende.
  Er så glad jeg har en tenåringssønn, ikke en datter, me tanke på all fokuset det er på jenters utseende.
  Kjempetrist utvikling.

  Håper noen høyere opp i systemet, snart setter en stopper for disse bloggerne.
  Jammen meg på tide.

  1. Det skulle rett og slett være forbudt å fronte kroppspress og eksponering av barn for penger! Det bør komme noen lover asap. Helleland virket interessert i å ta tak i mørkesidene ved blogging, og får håpe noe skjer til høsten. Enn så lenge får vi klare oss med denne bloggen og de få stemmene som tør å ymte seg offentlig på en saklig måte. Heis BOTB og heia Mads Hansen 👍👍👍

  2. Eneste Mads Hansen fremmer er mobbing, selve saken drukner i stygge innlegg. Saken er jo bra å fronte, men det går an å gjøre dette på en måte som ikke gjør folk lei seg og som fremstår som at det ok å mobbe.

   1. Stakkars Anna 🤮 og Isabel som bare tjener noen millioner i året ja de er tostore offer 🤮🤮🤮🤢🤑

 9. Amen!

  Jeg er så glad for at Mads Hansen setter fokus på dette. Disse bloggerne har fått holde på med denne galskapen for lenge.

  Det er også ganske komisk å se at både IR og AR faktisk tror at de er i nærheten av hans nivå i en diskusjon. De har kraftig behov for veiledning av en omsorgsperson. Evt bare en voksen person da deres oppførsel tyder på at de stoppet opp i midten av tenårene.

 10. Jeg blir litt skremt av hvordan de bloggerne reagerer på kritikk og bruker hersketeknikker over en lav sko. Først sinne, så gråt og til slutt angrep. 👀
  Orker ikke. 🙄

 11. Plis ikke kall det ‘sosmed’… det forkortes some, eller bare Instagram hvor denne ‘mobbingen’ foregår. Mads mobber ingen.

  Helt vilt at noen klarer å se dette som mobbing. De mobber seg selv, og de servert alt på sølvfat. Heldigvis finnes det en med så godt ordforråd og en klype humor som belyser hvor vanvittig det er at barna som vokser opp når ser IR og andre hjernedøde bloggere som forbilder.

  Jeg er så glad for at Mads orker å ta denne kampen, for han kjemper mot en tønne sild, makan til idioter. Måtte de ‘mobbes’ til stillhet

 12. Mobbes til stillhet? Makan til uttalelse. Jeg støtter ingen av dem, det burde være forbudt. MH er ikke bedre enn bloggerne.

  1. Det er jo ikke mobbing?! Skjønner du ikke det, det er ikke mobbing i det hele tatt. Makan til selvoppofrende mennesker

 13. Noen som vet hvilken blogger som er anmeldt for å kaste et glass i ansiktet på en mann?

  Ut i fra dette innlegget skulle man nesten tro frøkna og Mads Hansen faktisk har møttes 😉

 14. Fantastisk skrevet, og Mads Hansen for President! Dette er ikke mobbing fra MH, men et sykt viktig fokus på noen som uhemmet, og ustoppelig får ødelegge og skape usikkerhet for våre tenåringsdøtre!!! Jeg er så ekstremt drita lei av sutringa til de bloggerene. Har fått begge de to kjerringene Isabel og Anna langt opp i halsen. De er særdeles umodne som går i forsvar på den måten de gjør, dvs :offer, offer, offer og virkelig sier at de IKKE fronter kropps-tukling. De gjør jo ikke annet. Og samtidig er de så ekstremt diva og skryter uhemmet av kropp og klær og annet materialistisk visvas! Influencere, ha-ha, ler bare av ordet. Hvis de hadde begynt å titte utenfor sin egen opererte navle kunne de kanskje kommet noe mer fornuftig og samfunnsengasjerende fra de dessverre så forvrengte bloggerne?

 15. Nå skriver SE at hun har tatt ut fillers i leppene. LOL, hun har jo sprøytet inn fett. Når en ser på gamle bilder, har hun nesten ingen lepper men beskriver seg nå som naturlig😂. Og folk går rett på. Og hun hadde gjort dette før Kylie J, bare nevner det🙈

 16. 2018 blir det siste året for useriøse bloggere som tjener sine penger med kropp, barn og svada som eneste tema. Digitaliseringen av samfunnet forandrer alt. Ledere av seriøse bedrifter og reklamebyråer blir mer og mer holdt ansvarlig for hvordan bedriften drives på.

  Om man blir tatt med buksene nede, så kommer dette som et økseslag i bakhodet når det sprer seg i sosiale medier, og folk tar avstand, særlig den yngre generasjon.

  Å gå med bloggbunaden fra Nelly og knaske betakoroten er rett og slett ut. Det er ikke all reklame som er god reklame. Heldigvis så har store seriøse firma fått en øyeåpner hvor de plasserer reklamekrone sine. Mye takket være Norges viktigste blogg, BOT, og alle kloke kommentarer, og ikke minst dyktige detektiver som avslører juks og fanteri 😉

 17. OK… nå har jeg gått med en klump I magen og en vond smak i munnen noen dager. Og nå klarer jeg ikke lengre å ikke ytre min mening i denne saken. Kjære IR og Kjære AR. Jeg vil bare legge til en ting av alt som har blitt sagt i SOME de siste dagene! Dere har valgt å blogge, dere har valgt å tjene penger, mye penger, på clickbaits og provoserende fremførsel i bloggene deres. Dette er det ikke no tvil om og det er vi enige om alle sammen. Men dere skriker begge to ut om at det betyr ikke at dere kan mobbes! Først må man bli enige om hva som er mobbing, og det MH driver med er nok ikke mobbing. Det Mads Hansen driver med er å sette fokus på kroppspress og eksponering av barn. Dette mener jeg er helt innafor da man stiller spørsmålstegn ved alt oppgulp og ubetenkeligheter som toppbloggere dessverre lirer ut på nettet til tusenvis av lesere tilstadighet. Personlig så mener jeg at dere får holde på til en viss grad som dere vil. Jeg, godt voksen dame, blir verken provosert eller påvirket av dere men ser på enkelte blogger som ren underholding. Men DET kjære IS og AR, er ikke greia med unge usikre lesere. De dere tjener mest penger på er de som er mest usikre. Men Nå begynner jeg å få en missstanke om at det er dere to som er de mest usikre. Det er dere som knekker fullstendig sammen over at det blir brukt satire og humor på en skarp måte på deres bekostning. Dere skriver at ferien er ødelagt, griner så snørr og tårer spruter og går tydeligvis så i kjelleren at man skulle trodd 3. Verdenskrig hadde brutt løs. Og det er nå jeg kommer til hele poenget, det som gjør at dette er direkte helsefarlig og gjør at jeg sitter med denne klumpen i magen. Er dere sterke nok til å stå i jobben deres? Fikser dere i det hele tatt å være i den posisjonen dere er i? Fordi det kan nesten se ut som om dere er på randen av totalt sammenbrudd. Mulig jeg tar feil, men sånn ser det ut for meg. Kanskje man ikke passer som toppblogger? For man kan ikke være så naiv og tro at ingenhar en mening om deg og de som blir eksponert på bloggene deres. Dere har valgt et yrke som drar med seg mye positivt, men også ekstremt mye negativitet og hat og ikke minst sterke meninger. Men det er jo endel av jobben! Som man reder ligger man. Kanskje dessverre, men allikevel et fakta! Dette vet dere nå etter så mange år på toppen! Jo mere dere selv clickbaiter og oppfører dere provoserende jo mere reaksjoner vil det komme. Ikke noe vanskelig regnestykke, og ikke noe man burde få sjokk over. Men allikevel fortsetter dere, clickbait etter clickbait…og vet dere hva! Da må man faktisk bare tolerere den oppmerksomheten og de motreaksjoner man får når man setter seg selv i en sånn posisjon! Jeg vet dere syns det er blodig urettferdig, men… sånn er det! Stå i det! Alt annet blir patetisk. slutt å klage over alt, la vær å kommentere, la vær å fyre oppunder. Og klarer dere ikke det så slutt å skrive som dere gjør! I verste fall… slutt å blogge. Kanskje dette ikke er det rette yrket for dere? For om resultatet er depresjoner og breakdowns lurer jeg på hvor dette skal ende…og om dere er sterke nok til å holde på med det dere gjør. For at det krever en sterk mage, det forstår jeg. Men misstenker dere begge for å være for sårbare og for umodne til å takle presset jobben dere har valgt medfører! Det er jo ikke bare dere to som blir kommentert og får medias søkelys rettet mot dere med sterke meninger om hva dere gjør som er galt. Det er flere bloggere som får det, det er bare det at de fleste andre takler det, og står i det! De har ryggrad og vett nok til å forstå at det er en del av medaljens bakside. De syns sikkert mye er kjipt de også, men har kanskje skjønt at det å være en offentlig person fører med seg mye meninger og til tider hat, og jeg gjentar igjen… medaljens bakside av jobben. Hvis dere har tenkt å blogge videre på samme måte dere gjør i dag, håper jeg virkelig dere klarer å stå i det etterhvert! Og at dere slutter å skylde på alt og alle for at dere blir så deprimerte og lei dere og går helt i kjelleren. Det er deres eget valg! Det nytter ikke å si « jeg har ikke bedt om å bli mobbet» , for med den jobben dere har valgt så er det på en måte akkurat det dere har gjort! Takk for meg.

  1. 😍👏🏼 Så bra ordlagt! Jeg kan ikke tro at de fremdeles tjener penger på det de holder på med.. og å synke så lavt å kalle det de blir utsatt for for mobbing – det er et slag i trynet for alle barn og unge som VIRKELIG blir mobbet. Og som ikke har lagt opp til det selv. Så bra skrevet!! 👏🏼👏🏼

 18. Dere burde ta tak i «den usynlige» eksponeringen av små barn. Den på snap og instastory, den som blir borte. Denne utleveringen av egne småbarn er massiv og grenseløs i omfang. CBE er en av de verste.

 19. For det første:

  Raad fraskriver seg alt ansvar for hvorvidt egne følgere påvirkes av det hun skriver om og reklamerer for. Dette ansvaret har hun gjentatte ganger påpekt at i hovedsak er leserne og foreldrenes:

  “Selv om jeg skriver om det på denne bloggen, er det ikke jeg som påvirker og er den store, stygge ulven som så mange mener. Samfunnet har blitt sånn. Desverre, tenker mange. Men det er fakta. Det er fakta at det blir mer og mer normalt med restylane. Flere av jentene i gjengen har silikon. Det er slik det har blitt. Så slutt å pek fingrer.” (Raad, 25.02.2016)

  “Det er helt OK å mene at vi influencere og bloggere har mye ansvar, men det er også helt OK å mene at det er leserne og i verste tilfelle foreldrenes ansvar hva deres barn klikker seg inn på på nett.” (Raad, 08.03.2018)

  Hansen, derimot, tilskrives skyld for hvordan følgerene hans oppfører seg:

  “Det [Hansen] driver med, resulterer i at folk tror at det er OK å sende trusler, hatkommentarer og fæle meldinger til slike som meg, for deres store helt Mads Hansen lever og ånder jo av nettopp det å tråkke andre mennesker ned og henge de ut. Kanskje det er på tide å (…) se hva slags signaler han selv sender ut til disse “unge”, som han tydeligvis skal være så “bekymret” for?” (Raad, 26.07.2018)

  Vel, han deler i det minste ikke ut rabattkoder til de som slenger dritt til Raad på gata.

  Det er ikke innafor å hetse eller henge ut. Jeg mener Hansen beveger seg i satirens ulne gråsone hva gjelder sistnevnte. At Raad opplever hets er heller ikke innafor. Ikke i det hele tatt. Men ved å konsekvent sette seg selv i offerposisjon og skyte rundt seg med mobbe-beskyldninger og personangrep, hjelper hun hverken seg selv eller noen andre. Hun hevder Hansens innlegg ikke er sak eller kritikk, kun mobbing. Hun hevder hun selv har slitt med diverse forstyrrelser, og at det var dette som resulterte i det forskrudde synet hun hadde på operasjoner. “Jeg forsøker så godt jeg kan å advare alle leserne mine mot å gå i samme fella som jeg gjorde.” (Raad 26.07.2018). Jeg må si jeg aldri har sett en eneste varseltrekant på de utallige bildene hun legger ut av egen kropp. Hvorfor påskrive alle andre et ansvar og en etikk og modenhet som hun åpenbart ikke trenger å forholde seg til selv?

  For det andre: Slik jeg forstår Hansen bunner saken i at Raad, i likhet med Rasmussen, hardnakket påstår at de ikke gjør noe kritikkverdig eller skadelig, samtidig som de fortsetter å publisere nettopp den type innlegg de blir kritisert for. At Raad legger ut gråtkvalte videosnutter der hun snakker om diverse psykdommer og angrer på plastisk kirurgi hjelper lite når hun dagen etter poster en åtte-ni bilder på rappen med bikinitrusa dratt opp til tynntarmen. Rasmussens gjentatte påstander om at hun selv vet hva som er best for sine barn drukner i betroelser om barneoppdragelse, personlighetskarakteristikker, utlegninger om barnas oppførsel og igjen: bilde på bilde på bilde. Begge dreier debattene bort fra det de egentlig handler om: uetisk innhold og reklame, påvirkning, personvern, utnyttelse av mindreårige (både egne barn og yngre lesere) og samfunnsansvar. Istedenfor får de det til å handle om egen psyke og offerrolle, diverse enkeltkommentarer/-hendelser og hvor forferdelig alle andre oppfører seg. Saken jeg tror Hansen forsøker å belyse forsvinner kanskje for enkelte i måten han formidler den på, men jeg savner fremdeles ordentlige og reflekterte svar fra Raad og Rasmussen på den saklige kritikken de mottar fra flere hold.

  Så, for det tredje: Jeg skjønner at det kan være vanskelig å drive en business som går ut på å selge seg selv, sine meninger og sitt liv. Dersom noen er misfornøyd med innholdet slike bloggere lever av å selge er det lett å forveksle det med personangrep. Måten flere formulerer seg på når de kritiserer det bloggere selger er selvfølgelig helt uholdbar, men dette opplever flere yrkesgrupper enn akkurat deres. Alle yrker som innebærer menneskelig kontakt vil jeg påstå opplever drittslenging i større eller mindre grad. Lærere, leger, advokater m.fl. kan oppleve vonde ord, hets, og i enkelte tilfeller drapstrusler. Forskjellen mellom dem og dere er at det for dem er enklere å skille mellom jobb og privatperson. Dersom elever kommenterer til en lærer at hun er tjukk, har stygg nese eller har fæle barn er som regel dette noe læreren ikke har lagt opp til selv, og det har ikke noe med tjenesten hen utfører å gjøre. Slik oppførsel kan da slås ned på. I bloggere som Raad og Rasmussen sitt tilfelle er det vanskeligere å skille mellom tjeneste/produkt/business og privatperson. Når de legger ut intime betroelser fra sine privatliv og skriver og filmer i affekt må de regne med at folk kommenterer eller kritiserer dette, uavhengig av hvor vondt eller grenseoverskridende det måtte føles for dem. Og når Raad legger ut bilde av rompa si og gjør den til en del av et innhold hun selger må hun regne med at folk kommenterer den på lik linje som andre solgte produkter blir kommentert. Jeg forsvarer ikke rene hatkommentarer eller nettmobbing, men at noen sier den er skeiv eller at den henger eller at de ikke likte resultatet blir (med en noe banal parallell) det samme som at en leser sier til en forfatter at de ikke likte boka hen har skrevet, at den hadde dårlig språk, kjedelig plot etc. Dersom du ikke tåler kritikk på det du selger forslår jeg at du trekker det fra markedet. At Rasmussen inkluderer barna sine i produktet og innholdet hun selger og genererer masse penger på, uten at de er gamle nok til å selv gi sitt samtykke, er bare forkastelig, uavhengig av hva fagfolkene hennes måtte si og mene om dette.

  Det er bloggernes oppgave å kontrollere og konsekvensanalysere det de selger på sine offentlige plattformer. Både Raad og Rasmussen bør per i dag vite sånn ca hva som kommer til å skje når de deler bilder av henholdsvis kropp og barn. Stalking, hets, mobbing og snikfotografering er selvfølgelig ikke greit, og dette kan anmeldes. Men å bruke tekst, bilder eller videosnutter som personer har valgt å dele offentlig i parodi eller satire (uansett hvor dårlig humoren måtte være) er per i dag ikke ulovlig. Selv kongen parodieres (både på det han sier, hvordan han snakker og hvordan han ser ut i offentlige sammenhenger) uten at han har skapt et ramaskrik uten like av den grunn. Bloggere bør gjøre en klar og tydelig vurdering og definering av 1. hva slags type innhold de selger, 2, hvordan de skal produsere innhold slik at det er i tråd med det de faktisk ønsker å selge, 3. skillet mellom privatperson og influencer/medieaktør, mellom privatliv og jobb. Dersom disse grensene tydeliggjøres vil det bli enklere for Raad, Rasmussen & co å skille mellom mobbing og parodi, og reaksjonene deres hvis de føler seg tråkka på kan ikke like lenger avfeies med at “de ber om det”. Som på alle andre arbeidsplasser bør de sette retningslinjer og rammer de er pålagt å forholde seg til. Det tror jeg vil skape et bedre arbeidsmiljø for dem, og det kan også bidra til å gjøre dem mindre sårbare for skyts fra eksempelvis Hansen.

  (Beklager innleggsstørrelsen på kommentaren, har fått lada opp litt i ferien).

  Peace out

  1. Jeg satt akkurat og tenkte jeg skulle kommentere det med at kritikk og kjeft ikke er kun forbeholdt bloggere, så har du kommet meg i forkjøpet å skrevet det så flott👏👏

   I min jobb opplever vi titt og ofte kritikk – noe er berettiget, noe ikke. Noen er ufine, noen truer og mange kommer med konstruktive meldinger. Satire leser og ser vi ofte! Mye er jo ganske morsomt😊 Ofte står det om arbeidsgiveren min i media – ofte liker media å lage sak med negativ vinkling. De ufine og de truende må vi slå ned på. Når det står feil om oss i media må vi forsøke å få ut det som er riktig der hvor vi kan. Men de konstruktive meldingene, de som utfordrer oss på hvordan vi leverer våre tjenester, de må vi høre på og de må vi lære av. Nå jobber jeg i det offentlige (lett å gjette arbeidsplass da), men det er jo det samme prinsippet i det private… Også for selvstendig næringsdrivende som bloggere er. Så håper jeg minst noen av dem leser hva du har skrevet og følger de råd du har for å skille mellom jobb og privatliv.

   Å tjene penger på barna sine – det kan de dog slutte med ASAP!

 20. Veldig bra skrevet 👍 Jeg er egentlig litt lei Instagram men legger ut bilder der allikevel. Bare litt trist at den blir til en blogg.

  1. Scenario: operert toppblogger kommer inn på politistasjonen på Grønland. De har gjengkriminalitet, drap, vold osv å deale med, men frøken toppblogger er blitt fornærmet av en gammel fotballspiller og sangen hans. Rumpa hennes er blitt kritisert, og nå må politiet bruke tid på dette. Henne her anmeldelsen i det hun finner ut at hun nødvendigvis må møte ham.
   Unnskyld sarkasmen, men dette blir for dumt.

  2. Men ærlig talt. Dette er jo som å prompe høyt i et stille rom, for så å gå i strupen på han som fniser.

 21. Hva er det dere synes er greit med å mobbe i flokk?
  Har mobbing noen gang ført til noe bra?

  Her jubler dere, i flokk, fordi en voksen mann, godt over tretti, er sykt opphengt i bloggere, ikke bloggere på hans egen alder, men unge jenter. For meg blir det faktisk en smule perverst at han er så opphengt om svære silikonpupper og -rumper og så raljerer han med det offentlig når han skjønner at de er uoppnåelig for han. Det hjertet er fullt av renner munnen over med.

  Jeg har ingen sans for måten hverken den ene, andre eller den tredje (og for såvidt fjerde, femte…) står frem og fronter alt som gjør deg lekker og fin. Selvsagt påvirker det unge, utrygge jenter, jenter i en sårbar alder, men gir det rett til å oppfordre til mobbing i flokk? Av en voksen (?) mann og far?
  Og er det bare bloggerne sitt ansvar at unge jenter ønsker pupper i konfirmasjonsgave? Det var forøvrig et ønske lenge før bloggernes tid, men det er greit å ha noen å henge ansvaret på. Jeg har ikke sett ett eneste sted noen som skriver at det er foreldrenes ansvar å oppdra barna, jentene og guttene, til å bli trygge på seg selv, at de er god nok som de er.

  Hva med privatsykehusene som kommenterer på unge jenter sine bilder? Russerabatt på fyll i lepper?

  Jeg var innom instagramkontoen hans, der mange påvirkere trykker liker og kommenterer. Hva gjør disse så mye bedre enn AR? Har de aldri gjort noe for litt ekstra oppmerksomhet? Har ingen av disse bilder av egne barn på profilene?

  Og hvorfor er det ikke ett eneste innlegg om den fruen som til stadighet flasher sine nystive brystvorter i fleisen på bloggleserne? Er hun for gammel og avdanka til å oppnå oppmerksomhet fra MH?

  Er det ingen, ikke engang dama hans, som ser det syke i at en såpass gammel mann er så opphengt unge jenter i spesielt IR? Studerer ethvert bilde av rumpa hennes. Det er sykt, sykt, sykt.

  Hvis noen tror at han gjør dette for å skape debatt, da er de dummere enn det er lov å være, han gjør det for klikk, klikk=penger på konto. Og en angst for å bli glemt, han har vel ikke så mye ellers å fare med? Forsinket 30-årskrise?

  Ønsker man fokus på sak, da er man saklig.

  Et nydelig bilde av et bursdagsbarn, tatt av ei mamma, med en kommentar om at alt hun ønsket seg var frokost på senga. Så klarer denne drittsekken (ja, han oppfører seg som en drittsekk) å lage et mobbeshow av det? Et bilde av en liten jente? Hva med henne når hun blir 13-14 år og ser dette? Hvem skal forklare henne at det er mammaen han ikke liker? Tenk på hvordan akkurat det føles i mammahjertet. Jeg vet at hadde det vært meg så hadde jeg reist kloden rundt til jeg fant skitsekken, så skulle vi nok ha tatt en snakk om hvorfor han gjør dette.

  Så håper jeg alle dere som jubler, som er enig, som synes han gjør det absolutt rette, som er med på å mobbe, aldri får oppleve at deres barn blir mobbet. At noen aldri gjør narr av bursdagshilsen til en av deres små. For dere godtar at det å mobbe, uansett hvem faktisk er helt greit. Og helt akseptert.

  Vi er, fra naturens side utstyr med en del behåring. Er det greit å fjerne dette bare for at vi skal se penere ut? For det er ingen andre grunner til det.

  Vi er født med ulike hårfarger, er det greit å farge håret? Style det, kun for å se bedre ut?

  Vi sminker oss, pynter på det naturlige.

  Så hva er naturlig? Hvem setter kriteriene for hva som naturlig?

  Hvem setter kriteriene for når det er greit å operere noe kun av kosmetiske årsaker? Hva er legitime, kosmetiske årsaker? Utstående ører? Skjev nese? Et lite/et stort bryst?

  Jeg er dessverre (heldigvis) skrudd sammen slik at jeg tenker at man skal ikke tåle så inderlig vel den urett som ikke rammer en selv. Og dette var ikke greit.

  Så får vi heller ta silikon- Restylane- fillersdebatten på et sivilisert vis, ikke på saueflokk-som-følger-bjøllesauen måten, det tjener ingen eller ingenting.

  1. Problemet er at Mads Hansen har rett i der han sier. AR har tjent seg rik på å eksponere egne barn. Det er ikke sammenlignbart at jeg legger ut bilde av mitt barn på min insta med omtrent 100 følgere, og hun som sitter og tjener penger på eget barn, og har mange tusen følgere.

  2. Hei, Anonymous! Takk for tilbakemelding. Det var jeg som skrev dette blogginnlegget, og jeg kan kun svare på vegne av meg selv.

   Når det gjelder mobbing i flokk, så mener jeg at det aldri er greit. Derfor synes jeg det er trist at følgerne til Mads Hansen flokker seg mot de offentlige profilene han kritiserer. Jeg synes også det er trist at følgerne til de offentlige profilene flokker seg mot ham. Nivået på kommentarene som skrives og meldingene som sendes er mildt sagt lavt. Det gjelder på “begge lag”. Både Mads Hansen og Isabel Raad har bedt disiplene sine om å oppføre seg, men det er har foreløpig vært til ingen nytte.

   Jeg ser at du skriver at herr Hansen oppfordrer til mobbing, men det stemmer ikke. Han har flere ganger lagt ut bilder av stygge meldinger han selv har mottatt av bloggfans, og samtidig bedt sine egne tilhengere om aldri å synke til et sånt nivå. Jeg mener at mye av det som foregår i kommentarfeltene er stygt og usaklig, men jeg er ikke enig i at Hansen selv driver med mobbing. Han peker på kritikkverdige forhold ved blant annet bloggbransjen, og han bruker humor, sarkasme og overdrivelser som virkemidler.

   Blogg-Norge har vært sulteforet på et kritisk blikk altfor lenge. I en årrekke har toppbloggerne delt ut rabattkoder på botox, normalisert plastiske operasjoner og bidratt til et enormt kroppspress – helt uten at noen har sagt eller gjort noe. Nå har vi en kulturminister som bryr seg om hvordan disse influencerne bruker makten sin, og tidligere fotballspiller Mads Hansen har engasjert seg i samfunnsdebatten. Personlig mener jeg at det er helt topp og på høy tid. Endelig er det noen som kikker disse pengemaskinene i kortene, og det gjør det enda tydeligere hvor sårt det har vært savnet.

   Bloggerne gjemmer seg ofte bak at de har en dagbok på nett – at de bare er unge jenter som har gjort hobbyen sin om til et levebrød. Sannheten er at blogg er big business, og det må være lov å kritisere virksomheten, uten at bloggens hovedperson skal ta det som et personangrep. Her har mange bloggere en lang vei å gå. Gråtevideoer som svar på kritikk er hverken konstruktivt eller profesjonelt. De tjener seg søkkrike på å vise frem en overfladisk livsstil som stort sett handler om overforbruk og utseende, med et underliggende budskap om jo bedre du ser ut, jo bedre har du det. Målgruppen er gjerne barn og ungdom som etter hvert ser opp til dem og vil bli som dem. Da er det helt nødvendig med kritiske røster som tør å avsløre dobbeltmoral, løgn og skitten forretningsdrift.

   Det er helt greit at vi er uenige om Hansens metoder. Jeg liker at han bruker humor, mens Raad mener dette er latterliggjøring og mobbing. Det er jeg uenig i. Ved én anledning sammenlignet han rumpa hennes med en hoppbakke. Det var unødvendig. Da mistet de gode poengene litt av sin verdi. Jeg synes likevel det er oppsiktsvekkende at det kun er kritikken som går på selve rumpa hennes som har gått inn på henne. Hun gjentar til det kjedsommelige at Hansen mobber henne for utseende, og at hans følgere blir påvirket til å mobbe. Likevel hevder hun at hennes unge følgere ikke blir påvirket av hennes utseendefokus og skjønnhetshysteri. Forstå det, den som kan. Og hvorfor er det kun det lille han har sagt om rumpa hennes som svir? Hvorfor er det ikke sårende for henne at hun omtales som et dårlig og farlig forbilde, og at hun bruker stemmen sin feil? Det kan tyde på at det er og blir det ytre som er viktigst for frøken Raad.

   Jeg registrerer at du flere ganger trekker frem hvor voksen Hansen er. Ja, han er 34 år. Er man da for gammel til å delta i en samfunnsdebatt? Jeg forstår ikke dette poenget. Raad og Rasmussen er også voksne. De har hvert sin million-business, Rasmussen har tre barn, to hus, to biler. Er ikke alle parter voksne her? Er det sånn at de to nevnte bloggerne er gamle nok til å påvirke barn og unge, oppdra barn og ha boliglån, men ikke gamle nok til å bli kritisert for hvordan de bruker stemmen sin?

   Du etterlyser at Hansen kritiserer flere og eldre bloggere. Sannheten er at han har sendt tilsvarende stikk til en lang rekke etablerte profiler, men det er kun Raad og Rasmussen som har gått i offerposisjon og samtidig melket oppmerksomheten fra Hansen for å få klikk. Dermed har disse konfliktene blitt mye mer synlige. Det er helt bevisst fra de to nevnte.

   Rasmussen har blogget siden hun gikk gravid med datteren som nettopp fylte sju år. Hun har skildret familiedrama, lagt ut om barnefedrenes rusproblemer, eget sexliv og plastiske operasjoner, i skjønn forening med store mengder barnebilder, tekster med bekymringer for barnas privatliv og sikkerhet, og beskrivelser av barnas personligheter, favorittleker, rom, høytider, bursdager, ferier og skolestart. Alt dette er mikset sammen og publisert under hennes eldste datters navn. Slik har Rasmussen tjent til livets opphold. Hun har solgt reklamer på sine plattformer som altså er oppkalt etter et uvitende barn, og som inneholder personopplysninger og privat informasjon som man aldri i verden ville ha delt om et voksent menneske.

   Hansens stikk var selvsagt ikke rettet mot datteren, det var rettet mot det at bloggmødre gjør barna sine til levebrød/rekvisitter/melkekuer. Du spør hvem som skal fortelle sjuåringen at det er moren hennes han ikke liker, men premisset i spørsmålet stemmer ikke. Det er ikke moren han ikke liker, det er forretningsmodellen hennes. Det er to meget forskjellige ting. “Tenk hvordan dette føles i mammahjertet”, skriver du. Hva med heller å tenke på hvordan det føles i datterhjertet den dagen hun blir gammel nok til å skjønne at stort sett alt i hennes barndom var til salgs. Barnekomiteens anbefalinger er helt tydelige: De vil gi det norske datatilsynet mandat til å forhindre at foreldre eller andre legger ut opplysninger om barn som krenker barnas rett til privatliv, og som ikke er til barnas beste.

   Det at Rasmussen valgte å svare på Hansens Instagram-stikk ved å publisere en gråtevideo som hun ville tjene penger på (swipe up), og deretter nærmest true motdebattanten med et innlegg med overskriften “Jeg vet like mye om din sønn, Mads Hansen”, er direkte absurd. Hennes forretningsmodell ble kritisert, altså det at hun eksponerer barn for å tjene penger, og hun kontret med å google Hansens familie – en familie han bevisst og aktivt har skjermet. Er det virkelig Hansen som skal kritiseres her?

   Dette blir utrolig langt, men begge de to nevnte bloggerne er vellykkede forretningskvinner som ikke skyr noen midler for å tjene penger. Da må det være greit at både bildene og tekstene deres ikke bare hylles.

   Du nevner blant annet privatsykehusene som kommenterer på unge jenter sine bilder, og russerabatt på fyll i lepper, og det er åpenbart helt forkastelig praksis. Heldigvis tar de tradisjonelle mediene fortsatt en del ansvar når det gjelder å sette søkelys denslags, men de henger en god del etter når det kommer til kritiske forhold ved norske toppbloggere. Derfor er det så viktig at de få kritikerne som finnes, ikke knebles ved å bli omtalt som mobbere.

   1. Det du skriver er virkelig dyktig utført og poengtert, Gjestebloggeren! Shit, at ikke folk ser realiteten når de får den servert.. Men du, og denne bloggen forøvrig (hei Adina), gjør en knakende god jobb!

  3. Anonymous 21.07: dette er IKKE MOBBING! Se hva disse bloggerne legger ut da? Og de ber ikke om det? Hjælpes, du bør begynne å virkelig sette deg inn i fakta! Er sååå lei disse sutrete bloggerne. Innlegg etter innlegg med sutring om Mads Hansen. Har de virkelig ikke annet å gjøre? Håper det blir min datter i politiet som mottar anmeldelsen🤣. Det får jeg aldri vite, men du så artig😊

   Fjernet noen ord 😊 -Adina

  4. Helt enig!! Veldig bra å ha fokus disse sakene, men gjør det på en saklig måte! Eksponering av barn i sosiale media er vel eksponering uavhengig av om man tjener penger på det eller ikke. Person angrep kan det vel kalles når man kommenterer direkte på kroppen og utseende + bilde. Da holder man seg ikke til sak lenger etter mitt syn. Og det er rart at det er kun noen av toppbloggerne som får gjennomgå, ikke alle de som gjør penger på utseende og barn.

 22. Synst Kristin Gjelsvik sin Instagram story beskriver desse 2 bloggerne perfekt😊 Offerrollen heiter det😊

 23. Vet du, jeg har tenkt det samme som deg over. Det er mobbing i flokk, enten i M sitt felt eller i I sitt felt. Kunne så inderlig ønske at både Anna og Isabel lot det gå over i stillhet. Ingen reaksjon, ergo mindre blest om Mads. Og ja, hvorfor slik inderlig interresse for akkurat Isabel? Hvorfor ingen pirk på feks SE? Som i sitt siste innlegg har lagt ut et mildt sagt sjokkerende bilde? Et bilde jeg ikke klarer å forstå er mulig å publisere. Isabel er nydelig å se på, det kan en ikke nekte for. Så en hang up på henne har M kanskje. Jeg støtter ikke Isabel eller Anna, men en plass må vel grensen gå tenker jeg da.

 24. Hei anonym.

  1. Kan du utdype hva du mener med at det “mobbes i flokk” i dette kommentarfeltet? Og hvordan begår Hansen urett ved å poste bilder nevnte bloggere selv har lagt ut vedlagt et stikk til bildet som er publisert? Slik jeg ser av “flokkdelen” av kommentarene her jubles det over et innlegg som (skarpt og kildebelagt) oppsummerer en nettdiskusjon mellom to influencere. Det jubles også for at Hansen retter et kritisk (og satirisk) søkelys mot medieaktører som fronter kosmetisk kirurgi og eksponering av mindreårige barn. Som jeg forsøkte å si i kommentaren min lengre opp (12.01) virker det som om det først og fremst er formidlingen til Hansen folk henger seg opp i, og de som gjør dette vil jeg påstå ikke ser den bakenforliggende saken. Satire/parodi og hyperbole (altså å benytte seg av humor og overdrivelse for å fremme et poeng) samt å sette ting på spissen er retoriske virkemidler, og dersom du synes Hansens bruk av dette er utafor må du nesten ta det opp med ham, og ikke her. Han har heller aldri oppfordret noen til å mobbe i flokk. Hvis du finner eksempler på at han har det må du gjerne bevise det. Det kan godt hende han gjør dette for å få oppmerksomhet og tjene penger, men spør du meg er det mye bedre å tjene penger på å latterliggjøre kosmetiske inngrep og eksponering av barn enn å fronte det. Jeg tror vi trenger en kraftig motvekt til skjønnhetshysteri og barnebilder, og en måte å gjøre dette på er å få folk til å skjønne hvor utrolig bak mål det egentlig er å legge ut om leppefillers, silikon og fettransplantasjon til unge jenter som antagelig hverken har råd til eller behov for det. For ikke å snakke om hvor uetisk og uansvarlig det er å legge ut bilder av og betroelser om mindreårige barn på offentlige nettsider der ekstremt mange anonyme sjeler er innom. Oppsummert: vi kan gjerne diskutere fremgangsmåten og formidlingen til Hansen (og sikkert være enige på noen punkter), men la for all del ikke dét gå på bekostning av den egentlige, viktige saken her.

  2. Beklager, men jeg er nødt til å beskylde deg for whataboutism. Nei, det er ikke BARE bloggeres ansvar at stadig yngre jenter drømmer om å utføre kosmetisk kirurgi. Selvfølgelig har privatklinikker som tilbyr dette, andre former for medieaktører og foreldrene sin del av ansvaret. Men, og dette er et stort men, det faktum at ansvaret er fordelt gjør ikke at bloggere som fronter kosmetisk kirurgi/behandlinger slipper unna. De har også et ansvar, et ganske stort sådan, som bør debatteres og som ikke bør tas lett på. Det er dette vi diskutererer, og dersom du ønsker å diskutere alle andres ansvar finnes det sikkert fora for det også.

  3. Jeg vet ikke om du leste min forrige kommentar, så i fare for å gjenta meg selv: det er en stor forskjell på å utføre kosmetisk kirurgi eller legge ut bilder av barn som privatperson og på å fronte det som en del av businessen sin. Personlig synes jeg barn bør skjermes fra sosiale medier fullstendig, men det er særlig farlig å eksponere barna sine på en plattform der flere hundre tusen anonyme mennesker klikker seg inn. Dersom Rasmussen er redd for at bildene hun legger ut av barna sine kan misbrukes av Hansen (eller andre med langt verre hensikter) bør hun slutte å legge ut bilder av barna sine på en offentlig nettside. Å legge ut disse bildene er overhode ikke nødvendig for barnas ve og vel (ei heller noen andres vil jeg håpe). Les mer om hva jeg mener om salg av innhold og produkt samt barns rolle i dette i min forrige kommentar (12.01). Hva gjelder kosmetiske inngrep er det også stor forskjell på å gjøre dette som privatperson og på å fronte dette offentlig, som en del av sitt levebrød, for en hærskare av unge følgere. Berg Eriksen har kanskje utført brystinngrep (antar det er henne du så modent refererer til som fruen med nystive brystvorter), og kanskje har hun ikke. Det at hun ikke deler det med de mange følgerne sine betyr vel at hun eventuelt har valgt å gjøre dette som privatperson, og at dette ikke er noe hun vil bruke businessen sin på å fronte. Vel har hun sine brister (særlig når det kommer til reklamering og eksponering av barn), men spekulasjonene rundt forpartiet hennes går utelukkende på leseres vurderinger av hennes kropp og person, og ikke på hennes faktiske uttalelser. Og uansett: whataboutism. Raad bruker slike inngrep som innhold på en plattform hun tjener penger på. Det er dét Hansen harselerer over.

  4. Du skriver at silikonpupper var et ønske lenge før bloggernes tid. Det var definitivt et ønske i Baywatch sin tid, og kanskje før, i dont know. Jeg vet ikke om du har funnet noe statistikk på dette? Statistikken jeg finner er stort sett fra USA (der antallet kosmetiske inngrep utført årlig stadig øker, og der kvinner representerer en klar majoritet). I Norge finnes ingen lignende statistikk fordi de fleste utfører slike inngrep privat, og er derfor ikke pliktet å melde fra til statens pasientregister. Men en annen statistikk som er verdt å merke seg er den over antallet private klinikker og enkeltpersonsforetal som tilbyr kosmetisk kirurgi. Dette antallet steg nemlig med over 50% fra 2003 – 2011 (kilde: https://forskning.no/medisinske-metoder-menneskekroppen-forbruk/2011/05/nordmenn-fikser-pa-utseendet). Ups, dette var før Raad sin bloggerkarriere, Im sorry, men uten at jeg har tid eller ork til å til å lete opp nyere statistikk (OITNB har sluppet ny sesong) våger jeg å spekulere i at denne prosenten har steget ytterligere fram til i dag. Fra hva jeg husker fra samfunnsøkonomi-timene på vgs indikerer dette at etterspørselen også har økt. Og hva med at antall utførte fillers og Botox-inngrep øker med 8-12% årlig? (Kilde: https://www.stortinget.no/nn/Saker-og-publikasjonar/publikasjonar/Representantframlegg/2017-2018/dok8-201718-174s/?all=true). Skal vi la et svindyrt inngrep eller en ganske dyr injeksjon være med på å bestemme over tenåringenes (eller kanskje til og med oss litt/mye eldres) selvfølelse og selvsikkerhet? Kroppsår-, sminke- og naturlighetsdebatten: whataboutism. _Her_ diskuterer vi kosmetiske inngrep.

  Til sist: Du oppfordrer til fokus på sak; til saklig diskusjon. Da må du nesten slutte å referere til kjønn og alder samt å kalle andre for skit-/drittsekk og i forsinket 30-årskrise. Bare nevner det. I tillegg bør du lese deg opp på forskjellen mellom kosmetisk (også kalt estetisk) kirurgi og rekonstruktiv plastikkirurgi.

  (Nok en lang kommentar fra meg, men denne gang med navn i det minste – like ekte som…hmnei, jeg lar det være).

 25. De er utrolig opptatt av å forklare at de ikke har noe ansvar ift påvirkning, samtidig som de går under tittelen “influencere” …orker.ikke

  De er også utrolig opptatt av å fortelle om at de er “offentlige personer”. Vel, offentlige personer blir desverre parodiert, diskutert, kritisert og laget karikaturer på. Det er ikke ulovlig. Spør Erna, spør Jens, spør kongen.
  Spør Kim Kardashian, (vi kan ikke lenger spørre Michael Jackson, men han fikk sitt) …

  Jeg spør MEG: har all den nye kritikken ift eksponering av barn og fremming av plastiske operasjoner blitt for mye for “hvergirlsen”? ( de offentlige personene som driver disse bloggene) kanskje? slutte å blogge er jo et alternativ. Denne debatten vinner de ikke. Den har nettopp begynt. Heldigvis.

  Hvis greia til Raad er at hun angrer på at hun opererte seg -hun var syk (og det tror jeg henne på faktisk) – så ville det (for meg iallefall) vært mer troverdig å skrive blogg om DET, fremfor å fokusere på pengespising, rumpebilder, puppebilder og kropp, kropp og kropp. Det kan bare forstås på en måte. at hun “selger resultatet”.

  Kle på deg og hold foredrag om at: IKKE GJØR DET SAMME SOM MEG JENTER istedet, så tror vi deg!

 26. Jeg har skrevet en kommentar her som svar til gjestebloggeren.
  Det er mitt synspunkt, at du har et annet og forsvarer MH får stå for din regning. At du ikke skjønner hva å mobbe i flokk er, vel jeg orker ikke å mate med teskje. Jeg skrev vel heller ikke at han oppfordret til flokkmobbing? Men han tillater det i kommentarfeltet sitt.

  Du slenger om deg med whataboutisme, vet du egentlig hva det er?

  Sakset fra Dagsavisen;
  Latterliggjøring er whataboutismens tvilling. Wikipedia forklarer ordet slik: «Whataboutism er en samtale- og propagandateknikk som har til hensikt å diskreditere en motstanders påstand ved å rette en anklage tilbake om hykleri, uten direkte å motbevise eller avkrefte deres argument.»

  Og med fare for å bli beskyldt for å gå inn i offerrollen, så velger jeg likevel å svare at jeg vet såpass mye om rekonstruktiv kirurgi, mye mer enn jeg noen gang ønsker min verste fiende å vite. Både hvordan det foregår, faren for avstøtning av ny hud, faren for infeksjoner og ikke minst, de jævla smertene. Hvilken av disse faktorene innen rekonstruktiv kirurgi mener du jeg bør lese meg opp på?

  Ferdig snakka.

  1. Først og fremst må jeg bare legge meg flat og beklage. Ut fra at du spurte om hva som er legitime kosmetiske inngrepsårsaker tolket jeg at du dro inn rekonstruktiv kirurgi under samme kam. Dvs: jeg trodde du blanda kosmetisk og rekonstruktiv kirurgi, men jeg skjønner nå at ikke det var tilfellet. Unnskyld.

   Jeg forsvarer ikke nødvendigvis Hansens fremgangsmåte (som jeg sa tror jeg at du og jeg kunne vært enige på flere punkter hva gjelder formidlingsmåten hans), men selve saken hans, som jeg skrev om i forrige kommentar, er jeg enig i. Og jeg mener det er den vi i hovedsak bør diskutere.

   Jeg skjønner godt hva det vil si å mobbe i flokk, men det jeg lurer på er hvorfor du mener dette skjer akkurat i dette kommentarfeltet? Du skriver at “vi” synes det er greit at det mobbes i flokk, og videre at vi jubler i flokk for Mads Hansen. Det var dette jeg baserte spørsmålene mine på. Hva MH tillater i sitt kommentarfelt bør du kanskje ta opp med ham? I tillegg skrev du (og her sakser jeg fra deg): “Selvsagt påvirker det unge, utrygge jenter, jenter i en sårbar alder, men gir det rett til å oppfordre til mobbing i flokk? Av en voksen (?) mann og far?”. Dette forsto jeg som at du hevdet at Hansen oppfordrer til å mobbe i flokk, i og med at du stiller spørsmålstegn ved hans (en voksen mann og fars) rett til å oppfordre andre til å mobbe i flokk. Kan godt være at du ikke mente det sånn, men håper du skjønner at det kan tolkes sånn? 🙂 Du skriver heller ingenting om kommentarfeltet hans, bortsett fra de som opererer der. Selvfølgelig har Hansen ansvar for å rydde opp og moderere i eget kommentarfelt, men de meningene som ytres der er ikke hans ansvar rent direkte; disse trollene dukker opp i bloggernes egne kommentarfelt også, ofte uten annen tilknytning til bloggeren enn det bloggeren selv publiserer. Dessverre. Det at Hansen ikke sletter kommentarer som går på andre betyr vel ikke at han eksplisitt oppfordrer til nettmobbing? Han sletter jo ingen av kommentarene som går på egen person heller, selv om noen av disse går på hans utseende og er ganske usaklige.

   Ja, jeg vet hva whataboutism er. Som du sa handler det om diskreditering av påstander på grunnlag av hykleri. Hvis du leser videre på wikipedia om hvordan det oppsto skjønner du kanskje hva jeg mener. Hvis ikke har jeg kanskje misforstått. Det jeg mente var i hvert fall at det er så innmari lett å avvise andres påstander med argumenter som begynner med “men hva med ditt og datt? De gjør det samme/de gjør noe verre etc.” Du vrir på en måte argumentene dine til å handle om feil eller avvik Gjestebloggeren har gjort for å fremme eget argument. Du verken motbeviser eller avskriver Gjestebloggeren på saklig måte, du peker kun på hva hen har utelatt. Og som jeg sa: ja, jeg er enig i at andre må ta sin del av ansvaret, men det fraskriver ikke de som diskuteres i Gjestebloggerens innlegg sitt ansvar. La oss holde oss til innleggets nevnte plattformer. Dersom du har relevante fakta, og ikke spekulasjoner, om andre må du gjerne komme med det. Jeg innser nå at min definisjon av whataboutism kan gå utover eksempelet jeg hadde om parodi på kongen tidligere. Kanskje hadde noen andre som har blitt utsatt for noe av det samme av Hansen fungert som et mer passende eksempel. Julie Grindbakken (? @juliegrindbakk1) feks.

   Jeg er interessert i å diskutere det som faktisk tas opp av Gjestebloggeren, og synes det er unødvendig å overskrive ansvaret til utallige andre aktører som gjør lignende som Rasmussen og Raad. Disse bør selvfølgelig inkluderes i debatten sånn helhetlig, men akkurat her diskuterer vi én konflikt og saken som tas opp i denne, ikke alle andre aktører på den ene eller den andre siden. Eller kanskje jeg har misforstått? Isåfall savner jeg flere eksempler på andre som driver satire og andre som regelrett hetser, slik at vi kan avgjøre hvem Hansen ligner mest på. Og jeg mente aldri å være krass eller ekkel, bare å bidra til en konstruktiv diskusjon. Jeg hadde ikke peiling på din innsikt i rekonstruktiv kirurgi; jeg bare antok utifra det du skrev. Og det er jeg lei meg for.

 27. Blogglisten i dag, IR øverst, deretter AR. Det er drama og sladder som selger. Det er det vi (mer eller mindre engasjerte) lesere som sørger for, enten vi vil el ei. På topp ruler de, og pengene ruller inn 💰💸

 28. Bra innlegg😊 Men det eneste som jeg synes blir urettferdig, er at det er kun to bloggere som blir kritisert gang på gang av MH. Da det finnes flere andre bloggere som også har fikset på utseendet, som f.eks SE. Hun har fikset like mye om ikke mer enn frøkna. Føler litt med disse to da de ikke er så sterke i å argumentere imot kritikken. Hadde vært mer interessant hvis andre bloggere ble satt lys på og som kan komme på banen og snakke for seg.

   1. Bare så vi har det på det rene – det finnes en Instagram-post på Mads Hansen sin profil av SE sin opererte rumpe også.

 29. Men altså! Nå har det blitt skrevet så SJUKT mye bra her! Både innlegget som sådan, og kommentarer! Jeg tar av meg hatten! Hele detta innlegget MED kommentarer burde vært obligatorisk for alle å lese på en eller annen måte, i en eller annen sammenheng! 💞 Fy fader, flinke dere er! Blir nesten rørt, jeg!! Konstruktivt, informerende, fine kildehenvisninger, rett og slett moro å se! Det er håp, dere!
  #ståendeapplaus
  Kred, ass! Er bare nødt til å bruke utropstegn hele tia, i hver setning- så begeistra er jeg! Wohooo!!

 30. I det ene øyeblikket er hun i offerrollen (perfekt beskrevet av Kristin btw), og det skal anmeldes og hun gråter av all god støtte under denne vanskelige tiden osv og skal ta kampen for «ikke bare seg selv, men ALLE som opplever å bli mobbet og krenket»..men så kommer hun på at hun vil jo ikke risikere å måtte møte Mads Hansen og kanskje måtte ha en diskusjon og argumentere saklig for alt dette og svare på spm på stående fot..så da vil hun heller ringe han og avslutte det han sier om henne for hun bryr seg jo ikke om noen andre enn seg selv tross alt..og hun føler nå for å gå tilbake til den Isabell som poserer lettkledd og flasher veska til 50.000 og kommer med freshe engelske quotes om at hun er sterk og hardhudet og klar for å provosere for klikk…helt til hun er klar for et nytt sammenbrudd! Jiha…

  1. Uansett hva hun gjør så blir det tydeligvis galt for enkelte. Bør hun ikke heller få kred for at hun var voksen nok, tok opp telefonen og ringte MH?

   Jeg tror hun hadde vunnet en evt rettsak om hun anmeldte han for trakassering, for han har trakassert henne over år.

   Nei, jeg er ingen tilhenger av IR, hun fronter et forbruk og en livsstil som ikke henger på greip. Men hun skal likevel kred ha for at hun tok kontakt med han.

   1. Tviler sterkt på at hun ville vunnet noe som helst ved en rettsak. Dessuten ville anmelder blitt henlagt, sånt tull har ikke politiet kapasitet til.
    Isbal snakker om trakassering nesten daglig om rumpa i tre år. Gå tilbake på hans Instagram og se at det aldeles ikke stemmer. Dessuten tok hun første rumpeoperssjon i 2016. En god stund senere tok hun en til fordi rumpa ikke ble stor nok på den første. Ikke ta alt hun sier for god fisk 😊

   2. Nei, dette ville ikke blitt noen rettssak. Politiet i Norge henlegger til og med alvorlige overgrepssaker med mindre overgriper tilstår. Det er bare sånn Norsk rettsvesen fungerer.
    Det er ikke ulovlig å parodiere, kritisere og disktuere kjente menneskers forretninger eller opptreden på TV (ref Paradise Hotel- sekvensene MH har lagt ut) At hun FØLER det vanskelig er ikke dermed sagt at det ER over streken.

    Raad måtte nok evt engasjert en advokat, og reist et erstatningskrav pga “ettellerannet” – og saken hadde videre havnet i konfliktråd eller forliksråd.

    Det som ble over streken syns jeg er både IR og MH sine følgere. Der kom det mye dritt “Hore, Pedo” etc. Det er ikke greit! Og det er bra de ble enige på telefonen om å legge det hele dødt.

    At Raad i sine kommentarer får det til å høres ut som hun “ordna opp privat med MH for å være grei så han slipper å bli straffeforfulgt” derimot. Det kunne hun latt være. Hun måtte liksom ha siste ordet.

 31. Må bare si at jeg er så lei av “godt voksen mann rakker ned på ung jente”-vinkel. Han er 34 så vidt jeg vet, og hun er 24. Trakassering er ikke ok uansett, men roo ned på det aldersfokuset. Er bloggen hennes en millionbedrift, eller er hun et barn? Syns det går for langt når det gjelder noe av det han har skrevet, bare så lei av at alder skal være ok å bruke mot noen.

  1. Vil påpeke at Mads ikke skrev om Isabel sitt kroppsfokus denne gangen. Han skrev om Anna sin eksponering av barn. Isabell hang seg på i kommentarfeltet hans og skrev om seg selv. Deretter laget hun flere innlegg på bloggen sin om han. Denne gangen var det altså hun som begynte og fikk enormt med klikk og førsteplass på blogglisten.

   Enig med deg at fokuset på alderen er tull. Isabel er en voksen og tilsynelatende kynisk kvinne med millionbedrift basert på kropp og clickbaits. Er helt enig i det Mads har satt fokus på. Det er rart det der med bloggere som lever av klikk, de tar offerrollen med gråtevideoer med enda mer klikk, når de ikke får kontrollert og sensurert innlegg og kommentarer. 😊

   1. Jeg må få påpeke at Mads Hansen har sagt unnskyld for kommentarer om rumpa til Raad for lenge siden. Selv om mor sjøl sier at det må være rom for forbedringer, virker det som at noen aldri kan tilgi. Dessverre.
    Mads Hansen kritiserer business, ikke person

 32. Først må jeg få si at dette innlegget var kjempebra!

  Og så klarer jeg ikke å styre meg når jeg leser noen av de som kritiserer MH her.. Kan dere ikke komme med konstruktiv kritikk med grunnlag i virkeligheten? Hvorfor driver dere å spekulerer i at han liksom egentlig har “lyst på” disse unge, opererte bloggerne, og kun kritiserer dem fordi han ikke kan få dem? Hører dere ikke hvor dumt det høres ut? Det blir som å si at alle haters bare er sjalu.. Det stemmer ikke! Det finnes folk (meg inkludert) som ikke finner IR og SE attraktive i det hele tatt på grunn av operasjonene, og som helt ærlig kritiserer de for deres påvirkning på unge fordi de er millionbedrifter, ikke små barn. De er voksne, om de er 24 eller 34 spiller da ingen rolle, er du gammel nok til å tjene millioner på bloggen din, så er du gammel nok til å få kritikk der det er berettiget også.
  MH er ikke perfekt, og han får ta kritikk der det trengs, men opplever at han faktisk tar til seg det folk sier, og han går i hvertfall ikke ut i media og gråter og spiller offer fordi han får reaksjoner når han provoserer med vilje. Han skjønner at en hver handling får en reaksjon, og det må man tåle.

Leave a Reply