SNIKREKLAME ELLER TIGGING

Nok en gang ser jeg bloggere som driver med såkalt snikreklame. De reklamerer for forskjellige produkter, men påstår at det ikke er reklame eller spons, for de har betalt for produktene selv. Det kan også være at de driver med fisking/frieri til annonsører. Daglig finner man eksempler.

Jeg har frisk i minne at Anne Brith påstod at både matchmakeren (som jeg skrev om HER) og privatundervisningen til barna var betalt av egen lomme:

Det virker mistenkelig.

Nå har mor sjøl tenkt seg på en velfortjent husmorferie, selvsagt kjøpt og betalt av egen lomme:

Snill som hun er inviterer hun andre slitne husmødre med. Tro om alenemødrene hun skulle overraske også er inviterte?

Lesere reagerer og stiller spørsmål:

Det var sånn det var, ja.

Jeg har selv mottatt tilbud om å reklamere for reiser og vet at goder ikke nødvendigvis trenger å være å få oppholdet dekket. Får man fordeler skal det merkes.

Anne Brith og flere andre bloggere “tigger” for å få ting gratis mot å gi tilbake reklame på bloggen. Ofte får de nei. Ikke at “tigging” er uvanlig i bransjen, men likevel sprøtt når man vet at mange av toppbloggerne sitter på millioninntekter.

Sophie Elise er en annen blogger som sniker inn snikreklame i ny og ne. Skjult bak: dette er min personlige mening om produktet, og det er ikke reklame”, mens hun linker til en nettside som hun *tada* har et samarbeid med.

At Frua sniker er ingen hemmelighet. Når det diskuteres snikreklame er det ingen som nevnes like ofte som henne og Camilla Phil.

I dag hadde Frua fryktelig lyst på iskaffe og selvfølgelig måtte dele det med oss. Da hun begynte å filme strakk hun seg etter iskaffen, sørget for at den var veldig synlig mens hun pratet. Til sist kunne hun fortelle at hun og Fruemannen hadde drukket så mye kaffe i dag, så nå gikk hun for denne:

(Skjermdump carolinebergeriksenno/Instagram story 13.7.18)

Snikreklame? Frieri til annonsør?

For en stund tilbake var Anne Brith på hytta hun “har” sammen med Nils Erik 32 Bærum og hans familie. Vannaktiviteter stod på agendaen og de viste frem noen fine brett (og barn):

Reklame eller frieri til annonsør? Noe er det ut ifra hva mor sjøl svarer en leser:

Ja vel ja, så om man skulle tro at dette ikke er reklame, så blir i hvert fall butikken utsatt for press med slike uttalelser. Hva skal butikken svare når hun kommer fykende med en slik forespørsel? Skal de si nei og risikere å bli uthengt på bloggen? De har ikke et valg:

Da ble det plutselig rabatter og er dermed reklame. Jeg nekter å tro at leserne får rabatter, mens mor sjøl og Nils Erik 32 Bærum må betale full pris.

Vel, disse bretten var så fantastiske at de valgte to farger:

Jeg mener bestemt at det var avbildet en liten pjokk (eller en stående hai) på ett blått brett også.

Nå håper jeg Forbrukertilsynet tar tak i dette en gang for alle. Alle vi andre må følge lover og regler, for ellers kan vi miste jobbene våre. Bloggerne kan visst gjøre akkurat som de vil, og det tjener de attpåtil millioner på.

PS. Om noen av bloggerne som driver med snikreklame eller bare “glemte” å merke reklamen ser dette innlegget, vil jeg at de skal vite at det er mange som følger nøye med. Jeg sier som Dr. Jan Banan så fint sa det: “det skal ikke skje (lovbrudd) på min vakt!”

Til sist må jeg ta med hva jeg hørte på en podcast, etter tips.

Her sitter det to damer, Janka Pollani og Marte Bratberg, og kaller alt av kritikk som kjente personer mottar for mobbing, hets og trolling. Det er som å høre mor sjøl på en god dag, så kanskje de skulle vurdere å slå seg sammen.

De snakker om at Jodel, kvinneguiden og denne bloggen mobber og sprer løgner.

(Om du ønsker å høre hva de sa om Jodel, Kvinneguiden og Bloggomtoppbloggere, hør fra ca. 20 min.)

(Skjermdump jankaogmarte.podbean.

Et kritisk blikk (med humor) har aldri vært mobbing. Skal man være “der ute” som de kaller det, så får man tåle at folk reagerer på hva som blir sagt og gjort. Til og med advokater nevner at man må tåle litt ekstra når man selv har valgt offentligheten, noe disse to har.

Skal vi bare sitte å se på og godta tull og fanterier fra bloggere som bruker mye av tiden sin på å lure folk? Skal vi ikke få si imot?

Janka og Marte er uinteressante for denne bloggen, så det er sagt, og de har heller aldri blitt nevnt. Før nå. Jeg vil påstå at de som kommer med løgner er nettopp disse to. Bare nevner det.

Adina xoxo