KLINIKKENE ELSKER BLOGGERNE

La oss snakke litt om klinikkene og hvordan de driver markedsføring. Vi har vel alle sett at bloggere er et yndet mål for klinikkene. Jeg har lagt merke til at klinikker også kommenterer og gir likes hos bloggere på Instagram. Noen liker også å tagge tidligere pasienter og samarbeidspartnere.

Mammaen rosemaler klinikken “hun alltid kommer tilbake til:”

La oss håpe at det ikke er denne seriøse klinikken:

(Skjermdump stavanger_plastikkirurgi/Instagram)

En klinikk, i nærheten av Anna, trykker liker og kommenterer på bilder hun har lagt ut på Instagram:

(Skjermdumper mammatilmichelle.blogg.no/Instagram)

Bildet som klinikken i Kristiansand likte så godt var av mammaens barn(!!). Jeg la også merke til at Anna hadde likt at de hadde likt, men at hun i kjent Anna-stil nå har slettet bildet.

La oss ikke glemme Benedicthe Bjerke, som jeg tidligere har skrevet om HER. Hun har skrevet om én operasjon eller to, noe klinikken “hennes” liker. Her roser de pasienten sin:

La oss titte litt nærmere på klinikkens Instagram side:

(Skjermdumper plastikkirurg1/Instagram)

Hva er verst, bildene eller teksten? Orker ikke.

Vent litt, kan dette være én av bedriftene som har leid inn mor sjøl som markedssjef?

(Skjermdump annebrith.no)

Neida. Selv om det kunne ha vært ser jeg at mor sjøl begynner med slike jobber først etter ferien.

For en tid tilbake fikk flere bloggere og artister henvendelser fra et Svensk marketing byrå:

Elsk på (lært av bloggere) Julie Bergans svar

Miss Sophie lar ikke en anledningen til å vise frem rumpen gå ifra seg. For å si det rett ut, jeg har sett rumpen til Miss Sophie mer enn jeg har sett min egen. Well well, en klinikk har tatt kontakt med henne for samarbeid:

Sophie Elises måte å presentere tilbudet på vitner om at hun vet at hun har unge lesere: Ikke farlig, KUN bra!

(Skjermdumper sophieelise/ Snapchat)

Jeg tok en kikk på siden til klinikken for å se hva de kunne tilby Sophie Elises lesere under 18 år:

(Skjermdump sknorge.no)

Vektreduksjon og oppstramming, selvfølgelig.

Jeg kom også over ei flink og pen lita jente som både er modell, skuespiller og artist. Hun deltar nå i VM i Performing art i USA. I den forbindelse har mange sponsorer kommet på banen, også denne:

(Skjermdump missdianalouise.com)

Denne jenta er kun 13 år(!!) og skal begynne på ungdomsskole etter ferien. Her ønsker Oslo Laserklinikk å reklamere. Horribelt. Bilder av Diana Louise finnes på siden deres.

Så hva kan klinikken tilby til alle barna som leser Diana Louises blogg/Instagram?

Alt som barn trenger.

Etter store debatter om kroppspress og normalisering av plastisk kirurgi, med barne-og likestillingsministeren involvert, pøses det fremdeles ut reklame for klinikker. Det er så skammelig at jeg ikke har ord. Tenk om sykehusene våre også skulle reklamert og fortalt om alle sine fornøyde pasienter. Det er ikke noe verre det, slik jeg ser det.

Lover og regler må på plass nå!

Frua

Mange har tipset om forandringer på frontpartiet til Caroline Berg Eriksen. Det er godt mulig at det er store forandringer, uten at jeg har kikket så nøye etter.

Jeg kan ikke huske å ha sett at frua har fremmet én evt. operasjon, derfor tar jeg ikke tak i det.

Når leserne begynner å spekulere og spørre henne om hun har utført en operasjon, synes jeg det er på sin plass at hun svarer ærlig. Med det ville hun stoppet alle spekulasjoner og saken ville blitt lagt dø. Når hun heller velger å ikke svare, oppnår hun det motsatte. Mulig det er det hun ønsker?

Når det er sagt mener jeg at folk får gjøre som de vil, men må være sitt ansvar bevisst. Å være et forbilde er ikke noe man kan velge selv.

Til sist vil jeg ta med hva Julie Bergan skrev på Instagram etter at hun ble offer for spam:

(Skjermdumper juliebergan/Instagram)

Adina xoxo

58 thoughts on “KLINIKKENE ELSKER BLOGGERNE

 1. Veldig bra at du kaster lys over dette! Så moralsk forkastelig at jeg får nesten kaffen i vrangstrupen.

 2. Og Sophie Elise har skrevet under Sunn fornuft plakaten………Bare det undergraver hele plakaten spør du meg. 🙈

 3. Kan dere pliis prøve å finne ut av hva som skjedde med Hair Talk og deres samarbeid med mange bloggere? Feks Ida wulff og Kristina Andersen var flittige promotører av produktet, før de helt plutselig byttet over til Hair luxious. Når lesere spurte hva som skjedde med Hair talk svarte begge to veldig unnvikende og det virker som det har skjedd noe shady der. Begge feier det under matten og skylder på «kan man ikke få lov til å få nye favoritter», men stakkars de bloggleserne som kjøpte vidunderpillene som nå begynner å lure hva som skjer..
  Muligens litt «utdatert» dette her, har dere skrevet om det tidligere?

  1. Thea: Jeg skal absolutt se på det, men skulle jeg tippe så er det nok blogg.no som har inngått nye avtaler.
   Jeg noterer det ned. Takk for tips😘

  2. Jeg vet ikke hvorfor Ida Wulff, Kristina Andersen og Andrea Badendyck har gått over fra Lab Pharma til Good for Me, men det er nok butikk i tankene – enten av bloggplattformen eller av bloggerne.

   Selve byttet mellom merkene endte faktisk i rettssak – riktig nok ikke med bloggerne som parter. Saken stod mellom Lab Pharma og Good for Me, men omhandler i all hovedsak de tre nevnte bloggerne og deres markedsføring.

   Lab Pharma begjærte midlertidig forføyning mot Good for Me for påstått krenkelse av markedsføringsloven og varemerkeloven. Good for Me vant saken i både tingretten og lagmannsretten.

   Både Ida Wulff, Andrea Badendyck og Kristina Andersen markedsførte først bl.a. hårpillene Haircare for Lab Pharma, før de gikk over til å markedsføre bl.a. hårpillene Hair Luxious for Good for Me.

   Både tingretten og lagmannsretten la til grunn at Andersen i forbindelse med markedsføring av batekaroten-produktet Betakatoren Gold (Good for Me) ved én anledning hadde drevet ulovlig sammenlignende reklame, ved at ho hadde fremsatt påstander ho ikke hadde grunnlag for knyttet til sammenligning med produktet Tancare fra Lab Pharma som ho tidligere hadde brukt.

   Ellers var det ikke funnet noen ulovligheter i markedsføringa til bloggerne.

   Samtidig er det ikke til å stikke under en stol at når man ser overordnet på annonseringene i bloggverdenen, så er det svært bemerkelsesverdig at både bytte av samarbeidspartnere og tidspunkter for markedføringer så og si alltid sammenfaller i tid.

   Når én aktør går til sak mot en annen, for måten de markedsfører gjennom bloggere på, er det kanskje et tegn på hvilke krav og forventninger det er til bloggernes lovprisning av produktene. De er nok like gode (eller dårlige) begge to! På seg selv kjenner man andre 😉

   Troverdigheten styrkes ikke akkurat!

   1. Ingeborg: Takk for en meget opplysende kommentar👏🏻😍 Jeg føler at dette er svar nok til Thea😊

   2. For øvrig kan det nevnes at retten uttaler at “Bloggerne bør ha et visst spillerom med hensyn til å beskrive egne subjektive erfaringer, så lenge de ikke forsøker å sammenligne de ulike produktenes egenskaper eller uttaler seg direkte negativt om konkurrentene”

    og at

    “Bloggerne må kunne kommentere lesernes spørsmål uten at dette i seg selv innebærer en ulovlig sammenligning. Svaret må imidlertid ikke innebære en nedsettende omtale av tidligere samarbeidspartner i strid med [forskriften om sammenlignende reklame]”.

    Man kan da spørre seg: når bloggerne ikke kan skrive nedsettende/negativt om tidligere samarbeidspartnere etter at de har inngått nye samarbeidsavtaler, hvor mye kan vi da stole på det de skriver om sine nye samarbeid? Jeg bare spør..

   3. Dette var jo kjempeinteressant, og viser hvor bundet de er i uttalelsene sine om produkter de reklamerer for.
    Meninger selges til høystbydende.

 4. Vil takke for at bloggen igjen er god å lese! Den har virkelig tatt seg opp, og jeg liker de hyppige oppdateringene 🙂

 5. Tusen takk Adina ❤
  Igjen tar du tak i noe som må frem i lyset.
  Dette med kroppspress må bekjempes. Vi kan ikke stå med henda i lommene og se at flere av Norges største bloggere alminneliggjør plast- og skjønnhetskirurgi og lar dagens unge vokse opp i troen på at alt men ikke er fornøyd med “Det er bare å opereres”.

  Skjønnhetstyraniet som er nå er skremmende og ikke minst skadelig. Hvor mange unge jenter og gutter er det ikke med psykiske problemer pga dette allerede? Nå er der nok
  .
  Få mer fokus på dette her. Tilogmed husmor 44 Bærum blir engasjert 😋

  1. Andelen jenter mellom 13 og 20 år som får diagnostisert psykisk lidelse hos lege eller BUP (Barne og ungdomspsykiatrien), har økt med 40 prosent på fem år. Det viser en ny rapport fra Folkehelseinstituttet.

   Hovedårsaken til denne dystre statistikk er den voldsomme økning av sosiale medier. Barn og unge blir teppebombet med reklame om det perfekte skjønnhetsideal i alle kanaler. Og ikke minst fra de såkalte toppbloggere/ badinfluencere.

   Reklameforbud mot kosmetisk kirurgi og bruk av retusjerte modeller i motebransjen, blir forbudt i løpet av høsten 2018.

   1. At hovedårsaken til det er sosiale medier har ikke du noe grunnlag for å hevde. Det er kun synsing og din subjektive mening.

 6. Elsk på Julie sin kommentar! Det var en skikkelig burn! 😂

  Fy søren visste ikke at klinikker var så påtrengende! Jaja de er jo selgere, men hvordan i huleste kan de sove godt?!

  Speaking of, får pelle meg i seng. Har bursdag i morgen, eh teknisk sett i dag. 😛
  Nytt innlegg på yndlingsbloggen min var toppers bursdagsgave! Takker! 😀

  1. Christine: Hipp Hurra! 🎉 🎈🎁Jeg ønsker deg en fantastisk bursdag med alt du måtte ønske. Jeg er selvsagt i gang med din «pakke» ❤️

 7. Flott innlegg! Har du tenkt på om dei kanskje får eit par sekkar med pengar for å publisere x antal bilder på insta/snap med fokus på dei områda som er opererte utan å skrive reklame på bildene? Dei må jo ikkje merke eit tilsynelatande random bilde av seg sjølv. Altså, at dei på den måten unngår regelverket ang merking, og samtidig påverkar/influensera til gangs dei usikre folkene som ser bildet. Berre ein tanke eg har hatt, veit jo ikkje om det er tilfelle.

  1. Jenny: Ikke umulig, men da blir jeg sjokkert 🤔 Kanskje smart av klinikkene at det ikke snakkes om med tanke på så mange uheldige resultater🙊🙈

 8. Frua har operert brystene sine. Garra garra. Ingen bryster peker den retningen etter at man har ammet to barn. Greit nok at hun hun har en kropp som henter seg raskt tilbake, det har hun jo trøkt opp i trynet på hele Norges befolkning før – men verken Frua eller brystene hennes kan heve seg over fysiske lover.

 9. Spurte frua i kommentarfeltet om hun hadde tatt silikon, kommentaren ble aldri publisert såklart. Det er vel egentlig svar nok 😂 hun pleier jo å være ganske rask på å svare avkreftende på andre ting så 🙊 ellers tar jo fruas frue mer enn gjerne ordet 😂😂😂

 10. https://www.itromso.no/nyheter/2018/04/12/Tromsø-salong-reklamerer-for-leppeforstørrelser-mot-russ-–-Det-er-forkastelig-16466682.ece

  Mange har engasjert seg i denne voksende kyniske industrien. Deriblant Norges viktigste blogg BOT 😉 Engasjementet har ført til at det ligger en handlingsplan til behandling på Stortinget, som inkluderer vurdering av barn og unges sårbarhet for reklamepåvirkning. I planen ligger også at det skal bli et forbud mot kommersiell reklame for kosmetisk kirurgi.

  I byråkratiets skuffer ligger det sikkert mange handlingsplaner. For å få denne løftet opp på bordet, kan det være lurt at alle disse flotte skriveføre lesere av BOT, sender en reminder til ansvarlig statsråd for denne viktige sak, Barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland.

  Epost: postmottak@.bld.dep.no

  Eller ring gjerne 22 24 24 01 og snakk med ministeren. Hun er veldig positivt engasjert i denne saken.

 11. Ang frua:

  La oss si at hun faktisk har operert inn silikon, hva er da korrekt fremgangsmåte for henne som toppblogger? Hun har tidligere sagt at hun ikke kommenterer slikt lengre, fordi det fremstår som fronting av kosmetiske inngrep – og den ser jeg. Men samtidig blir bloggerne bedt om å være ærlige. Så jeg lurer helt oppriktig på – hva mener dere den beste måte å håndtere en slik situasjon på, mtp unge lesere?

  1. Skjønner spørsmålet ditt. Dette er det JEG mener:

   De fleste toppbloggerne lever utelukkende på sitt eget navn, og har bygd opp en merkevare rundt dette navnet som de tjener penger på.
   Når man er sin egen merkevare, innebærer det en form for fronting av alt du er, gjør, kler deg i og snakker om. Man kan ikke velge hvilke deler av kroppen, hverdagen eller livet generelt som skal påvirke og forme leserne. De aspektene av fruas liv som er utenfor offentlighetens skue, skal hun selvsagt få ha i fred. Hun skal ikke trenge å svare på om hun har piercet klitten for eksempel. Den er nemlig skjult for leserne (med mindre den plutselig skulle dukke opp i en dåsesprayreklame på et tidspunkt). Problemet er bare at ting som går på fruas utseende, slik som (restylane)leppene hennes, håret osv. er ting som hun eksponerer. At hun ikke svarer på om hun har tatt kosmetisk kirurgi fordi hun ikke vil reklamere for det, er en selvmotsigelse som ikke ligner grisen. Hun fronter det jo ved å poste bilder av resultatet etter operasjonen. At hun holder tyst om det, gjør det ikke mer innafor – tvert imot. Det eneste hun oppnår ved å unnlate å være ærlig, er at hun skaper en forventning om at brystene kan se slik ut etter å ha ammet to barn, helt naturlig. Which they do not.

 12. Det er helt vilt!
  Ser ut som en må vedlikeholde rumpa med behandlinger etter rumpeforstørrelse? Jamfør bilde til Sophie. Ærlig talt, hvem legger ut slike bilder! Helt hårreisende.

 13. Bildet av rumpa er ikke Sophie Elise sin, hennes er større, med tatovering og fødselsmerke 🙂 bare nevner det

  1. Anonym: Mulig du har rett, men slik jeg har sett tidligere så er fødselsmerke og tatovering plasser høyt oppe på rumpen, ergo kan trusen dekke over😊 Når du nå nevner det, så kan det selvfølgelig være noen andre sin🤔

   1. Stemmer at det ikke er rumpa til Sophie på bildet hun la ut. Det skrev hun også på et bilde hun la ut på storyen sin like etter😊

 14. Og der….var Pierre, hjerte, hjerte borte fra frøknas insta. Men de siste 10 tusen millioner bildene har jo vært av bare henne, så jada neida. Hmmmm, har hverdagen utenfor LA kræsja allerede? Orker ikke mer drama. Lurer på hvor mange år vi må glo på ihjeloppererte fjols i media. Hvis klinikkene fortsetter sånn som beskrevet i innlegget kan dette bli riktig ille. #sjokkert
  Takk for supert innlegg Adina!

   1. Hun står fortsatt på hans insta… men ser på hennes at han er tatt bort. Ikke mye stabilt det forholdet der hvis det er brudd igjen. På hennes insta er det så og si bare bilder av henne selv, og hun virker enda mer “care” enn vanlig med de ekstremt materialistiske drømmene sine.

 15. Det er en lukrativ bransje som genererer mye penger for klinikkene. Men veldig uetisk måte å skaffe kunder på.

 16. Ikke helt enig ang Caroline. Syns ikke hun burde svare på noe om hun ikke vil. Det er en privat sak, uansett om hun er en offentlig person. Når de skriver om operasjonene sine så fronter de dem, når de lar være så skjuler de det..? Altså hva f*en skal man gjøre da? Det Sophie Elise derimot gjorde, som å skylde på trening og vektøkning, er forkastelig. Det er rett og slett å lyve og skape noe urealistisk. Man har faktisk rett til å holde noen ting for seg selv, uten at leserne skal ha en dritt de skulle sagt. Velger Caroline å holde kjeft, så la henne holde kjeft. Nå forsvarer jeg denne spesifikke saken. Hennes photoshop hobby er ett annet forkastelig tema som jeg skal la være å gå innpå.

Leave a Reply