KROPPSPRESS, TAR BLOGGERNE ANSVAR?

I det siste har flere bloggere tatt til ordet for å snakke om kroppspress. Dette er bloggere som av en eller annen merkelig grunn aldri mottok posten sin med invitasjon til debatt, som nå uttaler seg.

Uansett, det er flott at de kommer på banen, for tross alt er de med på å utsette unge (og eldre) sjeler for kroppspress daglig.

Betyr det at de endelig tar ansvar

Da det stormet som verst mellom Kristin/Dennis/Mads Hansen vs frøken Raad (og mammaen, som kastet seg inn i konflikten da hun så at det hele genererte klikk samt første plass på blogglisten), sa frøkna dette:

At frøkna og flere andre bloggere er usikre på seg selv og sitt eget utseende, og derfor har utført operasjoner, er ikke glemt, tvert imot. Lesere har forsøkt å nå frem til henne og andre for å fortelle at usikkerhet må jobbes med innenfra.

Det må sies at mye av usikkerheten skaper de faktisk selv. Pene mennesker som eksponerer seg selv og gransker seg selv, tyr til lettvinte løsninger for å se “perfekt” ut. De vil ikke vise feil og mangler. Tenk om de hadde vist frem sine feil og mangler. Det kunne forandret mye.

Selv om bloggerne også har blitt utsatt for kroppspress, rettferdiggjøre det ikke at de utsetter leserne sine for det samme. De argumentert med at de utførte operasjonene kun for seg selv, og at de ikke oppfordrer noen til det samme.

Oppfordrer man ikke andre når man poserer med sine “nye deler” i fokus og viser hvordan man skaffer seg idealkroppen? Eller når man forteller om hva man skal operere neste gang, som om det var den enkleste ting i verden:

(Skjermdumper sraad.blogg.no)

Bloggerne sitter på store plattformer med tusenvis av lesere, men de fraskriver seg alt ansvar og mener heller at det er foreldrene som har ansvaret for hva barna leser på nett. Vel, jeg kan til dels være enig i at barn under 10 år bør ha foreldre som følger med, men hva med ei usikker jente på 14 år? Hun suger til seg alt hva hennes pene forbilde sier og gjør. Hva gjør det med barn å få høre om disse forventningene til utseende? For det virker jo som at det er malen det de suksessfulle bloggerne presenterer.

Frøkna, som for tiden i Los Angeles, skrev nylig et innlegg det hun sa at hun føler seg mer “hjemme” i USA enn Norge, da det er normalt å være operert der borte:

Ja, det har blitt mer og mer vanlig, men normalt er det ikke. Klinikker opplyser at de har økning hvert eneste år, og når bloggere som henne normaliserer operasjoner, vil hun også bidra til å gjøre det til normalen etterhvert. Dessverre.

Om jeg skal komme med en mulig forklaring på at hun føler seg mer “hjemme” i LA, fordi ingen bryr seg om at hun er operert eller ikke. Det kan være fordi hun har provosert seg til å bli kjent i Norge, mens der borte aner ingen hvem hun er. Bare nevner det.

Jeg kom over et godt eksempel på en ung jente som leser bloggen til frøkna, og som blir påvirket:

(Nå vet ikke jeg om dette er skrevet av en person som vil fremstå yngre enn det h*n er, men til å ha moderator, som hun på TV uttalte at hun hadde, slippes det urovekkende kommentarer igjennom.

Anne Brith snakker også om kroppspress i disse dager og hun mener det er leserne som utsetter bloggerne for kroppspress. Da bloggen henne begynte å bli stor fikk hun mange kommentarer på utseende sitt. En av kommentarene gikk på at hun ikke hadde øyenbryn. Etter å ha fått hørt dette over tid, bestemte hun seg for å gi etter og skaffe seg øyebryn. Hun ble utsatt for kroppspress, ingen tvil.

Jeg må gjenta meg selv, det at hun ble utsatt for kroppspress rettferdiggjør ikke at hun selv bidrar til kroppspress. Denne dama deler bilder av seg selv med filter, hun tar botox på TV i beste sendetid, hun snakker om slanking og om hvor mange kg. hun skal ta av seg.

Som de fleste andre bloggere reklamerer hun for produkter som skal forbedre kroppene våre, slik at vi blir som malen. Det gis råd om kosthold og trening, for bloggerne er selvutnevnte eksperter, bare uten nødvendig kompetanse. Rådene deres kan være helseskadelig. Bare nevner det.

Mor sjøl har i det siste hatt et prosjekt(?) gående, der hun bestemte seg for å oppsøkte skolen der barna hennes går, for så å intervjue ungdommer om kroppspress. Dette ble stoppet av foreldre som ikke ønsket at barna deres skulle eksponeres på bloggen hennes. Da var det bare for mor sjøl å tusle hjemover, for å reklamere for slankekaffe:

(Skjermdump annebrith.blogg.no)

La oss ikke glemme det flotte innlegget “Livet med thigh gap”, der hun stolt kunne fortelle at dette var noe hun visste at mange jenter ønsket seg, og at hun alltid hadde hatt dette.

Jeg tror ikke at målgruppen til mor sjøl er unge og usikre jenter, selv om hun liker å påstå det. I såfall er det vel klassekamerater av barna som vil høre om hva som skjer innenfor kakebakehusets vegger etter skoletid.

Stina, den smarte venninnen til mor sjøl, er en annen blogger som har kjent på kroppspress. Fra hun var liten har hun fått stygge kommentarer om nesen sin:

Det er ikke bare reklame, media og bloggere som skaper kroppspress. Venner og familie må også ta ansvar om unge jenter skal vokse opp til å bli sterke individer som greier å stå imot.

Apropos stå imot, de fleste fikk vel med seg Stinas siste uttalelse om å stå imot, og som havnet i VG og på Instagrammen min HER. Tenk at dette er uttalelser fra en blogger som har meget unge lesere. Hun kaller seg influencer, men nekter for at hun influerer.

Stina og de fleste andre bloggere på topplisten nekter å være sitt ansvar bevisst:

Svar: Ja, bloggerne må ta en stor del av skylden. De normaliserer bruken av botox og Restylane, tar leserne med på hele prosessen og deler ut rabatter på behandlinger.

Litt ansvar tar hun:

(Skjermdumper Stina.blogg.no)

(…) vi viser hvordan det kan fikses. Ja vel, så da oppfordrer ikke bloggerne til kroppspress, da. De bare viser oss, altså. Da så.

La meg hjelpe til med å få frem hva bloggerne viser oss. Jeg gjør som Stina, lager ei fin lita liste:

7 ting bloggerne viser oss

1. De viser oss hvordan man bør se ut

2. De viser oss hvilke operasjoner/injeksjoner man trenger for å se bra ut og dermed kan bli fornøyd med oss selv

3. De viser oss hvordan det hele utføres, hva man kan få utført og hvor det kan utføres

4. De viser oss før- og etterbilder og viser hvor “rar” de så ut tidligere

4. De viser oss hva vi burde ha komplekser for

5. De viser oss malen for kropp

6. De viser oss retusjering av bilder

7. De viser oss produkter vi må ha for å forbedre kroppen

Isabelle Eriksen er enda en blogger som ikke tar ansvar:

(Skjermdump isabelleeriksen.blogg.no)

Jo da, “noen” har fortalt hvordan den perfekte kroppen skal være, den som ikke er mulig å oppnå uten operasjoner, injeksjoner eller retusjering av bilder.

(…) det burde ikke være kroppspress.

La oss ikke glemme Anna Rasmussen. Jenta som egentlig ikke var en av verstingene når det kom til å skape kroppspress, hun har nå bestemt seg for å være med på bølgen om å normalisere operasjoner. Det blir visst penger og topplassering av slikt, og hun vil gjøre som hun selv ønsker, må vite.

Det er ingen som sier at ikke mammaen skal få gjøre som hun vil, men trenger hun ta leserne med inn på klinikken? Jeg har skrevet om dette HER

Mammaen er mester på å provosere, før hun etterpå kjefter på alle de som lot seg provosere. Vent litt, der beskrev jeg vel de fleste livsstilsbloggerne. Uansett, nå har hun klaget på at folk finner feil ved utseende hennes, samtidig som hun forteller leserne at man må ha hvite tenner:

Gutter

Gutter er også utsatt for kroppspress. Forskjellen er at jenter opererer, slanker seg og tar injeksjoner for å ligne malen, mens flertallet av gutter trener. Det er ikke forsket mye på gutter og kroppspress, dessverre.

Kan vi unngå å bli påvirket

Er man trygg i seg selv vil man ikke bli påvirket i like stor grad. Hvordan blir man trygg i seg selv? Hvis man føler seg akseptert, verdifull og støtte fra familie og venner er man bedre rustet til å motstå kroppspress.

Hvem er mest utsatt

Hvilken hovedgruppe leser blogger? Jo, unge jenter. Hvem er mest utsatt for press? Jo, unge mennesker i en fase i livet der de ikke har kontroll over verken vekst eller utvikling. De forsøker å finne seg selv og lykkes.

Hva kan gjøres

Oslo kommuner er en foregangskommune og forbyr returnering av kommersiell reklame, uten tydelig merking

(Skjermdump NRK.no)

Hadde magasiner, TV, kommersielle bloggere sluttet med retusjering hadde vi faktisk kommet et godt stykke på vei. Nå legges det frem forslag om nasjonalt forbud.

Det skjer ting, dere. Regjeringen, med Barne-og likestillingsminister Helleland i spissen, har skjønt at kroppspress er et samfunnsproblem. Dette betyr at stortinget endelig har vedtatt at regjeringen skal se på muligheter til å regulere markedet:

(Skjermdumper av vedtak 6.6.18)

Da gjenstår det å se om bloggerne vil ta ansvar og følge lover og regler, slik som de gjør når det kommer til merking av reklame. Måtte nevne det.

(At klinikker har begynt å like bildene til tidligere pasienter på Instagram, kan vi snakke om en annen gang.

Adina xoxo

74 thoughts on “KROPPSPRESS, TAR BLOGGERNE ANSVAR?

 1. fantastisk!

  vil og si at om du er 13 år er du kanskje ikke så opptatt av nyheter dermed vil du ikke se overskriftene på vg eller dagbladet, da er det bloggerne som gir deg “nyheter”.

 2. Amen to you Adina! Alt på stell! Du graver og digger! En god del av bakgrunnen for møtet m Ministeren, deretter nye lover i regelverket må du ta æren for! Bøyer meg i støvet👍🙏🏻👏💐😘

 3. Takk.
  Du er bare amazing. Dette temaet er så utrolig viktig. Som en voksen dame har jeg barn i en kritisk alder som dessverre sluker disse bloggene rått.
  Jeg har hele livene dems lært dem at alle mennesker er like mye verd uansett kropp, utseende, legning eller religion og da er det frustrerende at frøkna, mammaen, Sophie Elise osv skal klare å få dem til å tro at man må ha silikon, restylane, Botox osv for å være bra nok.

  1. Husmor44 Bærum: Barna dine er heldige som har en mamma som gjør alt hun kan for at de skal ta sunne og smarte valg🙌🏻😘

 4. Jeg kan ikke få applaudert deg nok Adina🤗🤗 Du burde virkelig snart få en pris av Helland for at du gjør jobben hennes så mye enklere ved å sette ord på det så mange av oss er enige i og legger fakta på bordet med reine ord for penga! (Håper du snart håver inn kroner for engasjementet)

 5. Start med reklame Adina!
  Kan ikke se at det skulle være noe galt i det.
  Du fortjener også noe for den fantastiske jobben du gjør.🏅

   1. Ja, start gjerne med reklame. Jeg stemmer også for det. 🙋🏻‍♀️
    Og så vil jeg gjerne snakke mer om plastikkirurger som kommenterer på kunders instagramprofil. 👏

 6. Spot on igjen Adina! Jeg blir drabla provosert, forbanna og kvalm av møkkabloggerne. Nå har det gått så altfor, altfor langt. Blant annet er Sraad provoserende og med clickbait at jeg dauer. Jeg er rasende på dem. Håper jeg får sove😡

  Jeg måtte fjerne en setning. -Adina

  1. Glad jeg ikke er alene i å være fly forbanna på dissa tette blogger’ne som nekter å ta ansvar!

 7. Fantastisk som alltid! 👏
  Håper det blir forandring til det bedre snart. Og at dissa bloggerne skjønner og lærer seg noe av denne debatten.

  Ler meg skakk av det motsatte av et gullkorn Stina kom med! “Press på å være naturlig.” 🤦‍♀️ Det er andre veien det er press, det er bevist og fakta nå. Rart hun ikke skjønner at den som mobbet henne for nesa da hun var liten, selv var påvirket av media den gang. Nå er det jo dessverre mye værre grunnet bloggere som fremmer injeksjoner og operasjoner.
  Og før så skillte hun seg ut da leppene hennes var hennes egen fasong. Hadde hun enda bare fyllt opp litt… For nå ser det ut som at de kommer til å sprekke! Og hun ser ut som kopi av alle andre bloggere av samme type. :-/

  Det jeg er stolt av er at jeg klarer å stå imot alt av plastikk press som man ser overalt.
  Tilogmed hos min forrige lege innen Dermatologi (går jevnlig til behandling av en hudinfeksjon jeg sliter med) ble jeg anbefalt botox mot spindelvev årene jeg har på bena. Har arva de fra moren min, ikke tenkt mye over de før da engang…

  #PerfectlyImperfect <3

  Med alt detta dumme bloggere sier og gjør føler jeg at man burde ha en prisutdeling i Desember med kategorier som, Årets: dummeste sitat, tynneste unnskyldning osv. 😛

  Fjernet en liten setning. -Adina

  1. Christine: Tusen takk for ros😍
   Det er så deilig å høre at du står imot, og at vi er mange. Det er det som er normalt😊👏🏻
   Den prisutdelingen er en fantastisk idé😁👏🏻 Minn meg på det i desember😁

 8. Supert og viktig innlegg! Isabel var så søt som naturlig, mot nå… Hun har stadig kommentarer på at hun er så vakker, pen, goals og at småjentene elsker henne. Uff sier jeg bare …

 9. Svaret er at bloggerne tar overhode ikke ansvar. De kjører på med sitt og blåser i at småjentene tar etter. Heller motsatt fordi følgerne deres beundrer de nettopp for et unaturlig utseende.

 10. Klart de er operert. Har likevel mer forståelse for mødre som antagelig har ammet og kjøper nye i moderat størrelse. Enn 18 åringer som har fine pupper i utgangspunktet og kjøper store stygge ballonger…

 11. SE sitt innlegg om Influencere, påvirkning, psykiske lidelser etc. Skjønner godt at bloggerne prøver å overgå hverandre i utseende, innlegg, følgere mm, men stakkars lille rike pike. Jeg leser også i ett av innleggene hennes at det er lenge siden hun leste bøker; foruten sin egen da. Skjønner ikke helt om det er jeg som misforstår innlegget, men jeg har lenge stusset over hvor mange bøker som leses😊🙈. Med sin veldig travle dager hos bla klinikker for å ordne og forstørre så tror jeg dessverre hun vil prøve å fremstå som den mest intellektuelle blandt bloggerne. Lykkes ikke helt i det. Vil henne ikke så vondt ved å skrive hva eller hvem hun likner, dessuten har vi jo en helt egen spesiell moderator her, som heldigvis korrigerer når vi blir for oppgitt, sinte eller gudene vet hva. Ille er ihvertfall denne bloggverdenen, som vi alle blir revet med på på ulik sett heldigvis.

  1. Sophie Elise intellektuell? Det var årets vits 😊 Hun prøver å gjøre seg interessant noen ganger, men det er det vel ikke så mange som går på lenger. Hun er en overfladisk og dobbeltmoralsk blogger som virker som hun tenker på sitt eget utseende 99% av tiden.

 12. Hvorfor er ikke Sophie Elise nevnt i dette innlegget når hun absolutt er en av verstingene på og skape kroppspress?

  1. Grunnen er vel at hun ikke har uttalt seg om kroppspress i det siste, hvert fall ikke før dette innlegget ble postet😊 At hun burde vært med,Ja!

 13. Nå var du god Adina 😀

  Det er litt skummet at de sletter spørsmål og kommentarer de får ang temaet også (og andre ting) – det blir en form for hersketeknikk.
  Hvis de svarer noe, så er det “sjalusi”,”mobbing” og “haters” – og lager “offerinnlegg” for å dra inn ennå flere klikk.

 14. Som vanlig et flott innlegg av deg, Adina. Du gjør en helt fantastisk jobb! (Som vanlig).

  Men, jeg synes ikke at vi skal glorifisere gutta med: (…)mens flertallet av gutter trener». Dop, tabletter og injeksjoner er faktisk et stort problem blant mannfolka, og mange føler kroppspresset på gymmet.

  Jeg vil bare si at jeg har vokst opp på det gode nittitallet uten mobil og begrenset internett-tilgang (takk Gud for det si). Det vi var opptatt av var jo jentene i blader og på TV-serier. Slanke, blonde, opererte, flotte amerikanske skuespillere med flott frisyre. Jeg vet oppriktig med meg selv, at det aldri har bidratt negativt til mitt selvbilde. Tvert i mot. For selvfølgelig har kroppspress eksistert siden menneskets eksistens, bare noe tilpasset etter tidsalder. Jeg tror mye av problemet foregår innenfor fire vegger i norske hjem. Jenter i tenåra må få mer og riktig oppmerksomhet av foreldrene sine. Hvor mange timer i døgnet sitter ikke den norske ungdommen på nettet nå i forhold til før? Folk må ut, sosialiseres og bli normale igjen.

  Norden har blitt et trist sted med triste folk. Det er mobilen som er det viktigste, og alle de plattformene på den, der det er om å gjøre å vise andre hva man er og hva man har. Jeg sier Norden fordi jeg bor 50/50 i Sør-Europa, og synes det er stor forskjell på ungdommen her i Norge.

  1. Maria: Tusen takk for ros😍
   Du har helt rett ang. gutta, og der må det forskes mer.
   Jeg tror grunnen til et større kroppspresset nå er all tilgangen til å fikse på utseende samt SoMe. Som du sier, tidligere så man idoler på TV og i blader, men nå er disse nye idolene så nært og vi har tilgang døgnet rundt. Vi ser vanlige mennesker som viser frem et perfekt liv, et som er mye mer oppnåelig for mannen/dama i gata enn tidligere amerikanske skuespillere/artister på TV og blader.
   Hadde vært interessant å høre mer om ungdommen i Sør-Europa og forskjeller😊

 15. AB har gjort jobben sin, ihvertfall det meste av den mtp barna. Nå lar hun de fly, om de skal flytte et annet sted vites ikke. Kanskje det er det hun prøver å sanke klikk på?
  Når hun beskriver barnas egenskaper, høres det ut som hun beskriver min datter. Jeg må si jeg er rimelig stolt av henne med sporten hun er en ener i.
  Det er en individuell sport, AB sine Chearl…. barn driver en liten sport og en vinner ofte der da det er få lag. Men det er ikke saken, hun har tidligere sagt at barna ikke skal være på bloggen hennes mer. Klart de må frem når det er noe stort, da brettes det ut over en lav sko. Kan ikke disse barna få fred?!
  Vi her på bloggen kan skrive opp og ned og frem og tilbake om våre barn, dyr, oss selv. Men vi er anonyme. Samtidig så har vi vel alle nok med våre egne. Jeg snakker m familie og venner, legger ikke ut til verden om dette. Det innlegget er så click, det virker rett og slett som hun skriver: jobben er gjort, nå kan de fly. Til faren? For godt?
  Nei, jeg er «busta» igjen ved å lese hennes blogg. Jeg må jo snart lære å ikke hisse meg opp over disse bloggerne, og da særs henne!
  Det finnes ikke en god grunn til å klikke meg inn der uten å le eller rase.
  Kan du lage ett innlegg om hva som foregår der? Eller bør vi egentlig bry oss?
  Hun møtte opp på skolen til datteren og snakket om kroppspress, men det kommer ikke et innlegg om dette da foreldrene til barna som var der ikke godtok det. Hvem er hun til å møte opp der liksom? Hvem med vet og forstand kjenner ikke sin besøkelsestid???
  Er det rart de raser på henne i Sørum??
  Hun tror at hos oss i Bærum kan hun komme og bli tatt vel imot?
  Hva forventer du når du hele tiden stikker nesen frem? Og Erik driver og avlærer hun nordnorsk?😂😂😂
  Nei, nå ler jeg så tårene triller. Lære seg bærumsk?😂
  Her har jeg begynt innlegget med sinne, og jo mer jeg skriver, så ler jeg😁.
  Dere får ha meg unnskyldt, jeg skal stoppe nå. Ha en fin fin kveld😁🙈😂

  1. Nei for all del, ikke ta pent i mot henne. Ha motforestillinger allerede før du har hilst på henne (hvis hun kommer i din omgangskrets), hiv deg på mobbesporet, hurra for de voksne som går foran som gode eksemplarer på hvordan man møter nye; du skal ikke tro at du er noe, du skal vite at som nordnorsk stiller du bakerst.. ta med deg de gruppeidrettsbarna dine og kom deg vekk, våre ensporede (eller var det ensportende) barn kan ikke menge seg med dere

   Meeen før du fr Perfekt hiv deg på hesten for å hjelpe Erik å lære henne blæææhrumsk, ta deg i kurs i rettskriving; han avlærer ikke hun men henne 😂😂😂

 16. Tips: Ta en titt på fotballfrues blogg fra starten av april til nå. Jeg tror med stor sikkerhet at hun har hatt en form for brystoperasjon (silikon eller eget fett). Jeg tipper operasjonen var 2.mai, hvor hun i den påfølgende uken var «syk» og delte lite bilder av seg selv. Etter dette kan man i enkelte innlegg skimte den beryktede støtte-bh’n man må gå med etter operasjon. Ca seks uker etter dette (som er den tid man må gå med støtte-bh) popper brystvortene i omtrent alle innlegg, og bh er for lengst brent!

  1. At en ”voksen” dame velger å gjøre noe med brystene etter å ha ammet frem 2 barn ser jeg ikke på som det verste en kan gjøre. Selv om en ikke har så store bryster fra før mister de en del form. Kjedelig å være så vidt over 30 år og i sin beste alder, men ikke like det en ser når en står alene foran speilet. Det er uansett ikke mye forskjell fra før og det er jo egentlig godt gjort i dagens samfunn. Hun har vel også tidligere nevnt at hun ikke ville være så åpen om det hvis det var noe hun ville forandre på.
   Trenger alle små forandringer å skrives om? Vil ikke det bare være med på å normalisere det?

 17. Har frua tatt silikon tro? 🤔
  Mener å huske hun har vært flatere i frontpartier tidligere 🙊😊

 18. For ca 10 år siden , da jeg var 14 år leste jeg en blogg (han blogger ikke nå lengre) som fortalte om hva han hadde spist på to uker for å gå ned X antall kilo. Jeg som en usikker jente som tidligere hadde fått kommentarer om at jeg var «tjukk» bet ret på, og det innlegget skulle vise seg å bli starten på en langvarig spiseforstyrrelse som ødela mye av ungdomstiden min.

  I dag er jeg heldigvis frisk og eldre, og ikke like påvirkelig, men jeg kan bare tenke meg at dagens unge blir utsatt for et større press, der sosiale medier ofte er syndebukken..

  1. Sigrid: Trist å høre, men godt at du er frisk nå😘
   Der ser man hvor lett influencere uten kompetanse kan skade unge mennesker😞

 19. Adina, sjekk Frøkna sin story på snap. Stapper masse penger i munn, like etter så ber hun fansen om bidrag til en hund i Albania(?). Likeeee, why?!?!

 20. Håper flere av dere vil være med å støtte med penger for å få hunden Hector hjem fra Albania. Det er Andrea Sveinsdottir blogg som deler. Hun har best sine bloggvenner dele, derfor Isabell innlegg. Please gi. Jeg har gitt en god slump og vil tipse dere om Andreas innlegg.
  Hun er til å stole på synes jeg da.

  1. Tja… kanskje på tide at disse overivrige frøknene som ber etter penger får med seg at det er forbud mot å importere gatehunder til landet. Trådte i kraft i går.

   1. Dina og Anonym: En fin tanke fra Andrea S, men som anonym sier så har vi lover og regler. Jeg skrev litt om dette i dag.
    Jeg skulle gjerne sett at Hector fikk komme og mener, som Noah, at forbudet er feil.

 21. Tror de jentene der har nok penger til å få den hunden hjem, istedenfor å be leserne sponse. Tenkte da mest på frøkna.

 22. Frøkna failer nok en gang med å flashe “rikdommen” sin – det er $1-sedler ho trykker noen av inn i munnen 😂 Jeg har et syltetøyglass stående fullt med kronestykker. Funderer litt på om jeg skal parodiere ho med å hive kronestykkene opp og la de regne over meg 🤔😂

  1. Ingeborg: Tror Kristin Gjelsvik gjorde det med kronestykker😂
   Husk å filme om du gjør det, vil se🙊🙈

 23. Det har klikka for frøkna på flere vis dessverre🙈. Og det gatehund-greiene? Glem det. Stakkars Hector eller hva han het, men hvis frøkna bosetter seg i LA, og flasher penger og annen galskap ved hundeshelteret, går det nok bra for vofsen. Synd for Sveinsdottir at frøkna hang seg på dette. Alt ble med ett useriøst…Men ærlig talt, hun har mista det fullstendig stakkars. Gu’ så irritert jeg blir…

 24. Du skriver glitrende Adina! Takk for at du er talskvinne for oss som ønsker en god (og naturlig) fremtid for barna våre 🙌🏻

  Adina for President!

Leave a Reply