UKAS SETT OG HØRT FOR UKE 25

Da er jeg alene på bloggen, igjen. Jeg har altså greid å slite ut både Linneà og Vicky.

Neida. Det er meget trist at Vicky ikke fant tid til bloggen og jeg vil savne hennes gode og morsomme innlegg. Heldigvis snakker vi sammen hver eneste dag, så tankene og morsomhetene hennes får jeg fremdeles servert. Heldige meg.

Til alle som lurer: jeg tenker ikke å forlate bloggen. Jeg holder liv i den så lenge som jeg føler at jeg trengs, og så lenge som dere er her<3

UKAS REKLAME:

Frua har kommet med både reklame og konkurranse for Nivea solkrem:

Det viste seg fort at folk ikke var så interessert i å vinne produkter fra Nivea, de ville mye heller opplyse fruene om at disse solkremene burde man styre langt unna, som Forbrukerrådet anbefaler. Lars Kristian, som var på jobb i kommentarfeltet, argumenterte fór at solkremene var “trygge” og at vi ikke burde høre på Forbrukerrådet:

Nå vet ikke jeg med dere, men personlig tar jeg heller imot råd fra Forbrukerrådet enn fra Larsern. Jeg kan tildels være enig med han at verdiene er så små at de nødvendigvis ikke er skadelig, men hvem i huleste vil ta sjansen?

Vi er heldige som har Forbrukerrådet som i god tid advarer oss mot produkter som er farlige for oss og miljøet. Jeg tør banne på at ingen av fruene smører barna sine med en solkrem som er/kan være hormonforstyrrende.

Tester viser at Niveas solkremer fremdeles er:

*Allergifremkallende

*Hormonforstyrrende

*Miljøbelastende

(Skjermdump Forbrukerrådet.no)

For å vinne disse elendige produktene ba frua oss om å skrive våre beste soltips i kommentarfeltet. Her er det beste, spør du meg:

Frua har hele 328.000 følgere på Instagram og man skulle tro at Nivea forventet store ting av et samarbeid med henne. Med bare 53 kommentarer, hvor av 7 er fra frua til frua og de fleste andre er kritiske, vil jeg påstå at dette er en av årets mest feilslåtte reklamer.

(Skjermdumper carolinebergeriksen.no/Instagram)

UKAS FORBILDE:

Sophie har fått seg nok et forbilde. Denne gangen er det kontroversielle Kanye West hun har lagt sin elsk på. Hvor ble det av Erika Jayne, forresten?

Well well, Sophie Elise skrev nylig tittelen på Kanyes nyeste album på Instagram:

Skal jeg tippe ble dette skrevet for å bli misforstått. Siden hun har en lang liste med diagnoser og klarte ved et mirakel å bli frisk fra Bipolar lidelse, bet leserne på og trodde hun snakket om seg selv. Etterhvert kunne hun avsløre meningen bak og få seg en god latter.

Er det en ting jeg har lagt merke til så er det at hvis Sophie Elise digger noen, så er familien raskt ute med å kjøpe merch til henne. Sist fikk hun Erika Jayne t-shirt av mamma og nå har søster Frida kjøpt en topp av Kanye West. Denne måtte selvsagt vises frem, sammen med resten av kroppen:

Akkurat slik ville vel de fleste vist frem den kule nye toppen sin, eller hva?

Så hva er så spesielt med Kanye egentlig, annet enn at han tidligere ble sett på som en av verdens største rappere, og som nå er en del av Kardashians familien.

Han er designer og gjør det meget bra. (Yeezy boost er meget ettertraktet). At han er en Trump sympatisør er velkjent, men Sophie Elise deler ikke den begeistringen:

(Skjermdump sophieelise.blogg.no 2.6.17)

Hun nevnte ordet “horebukk” også. Bare nevner det.

Kanyes siste utsagn har sjokkert en hel verden:

* – slavene ønsket å være slaver

Svar: – “Slaveri var ikke et valg, men å lytte til Kanye West er”

(Sitat av ukjent)

West er også kjent for å ty til Twitter med sine filosofiske tanker (det samme gjør Trump, bare i CAPS LOCK).

Her er noe av hva Kanye skriver på Twitter:

* Nye ideer vil ikke lenger bli fordømt av massene, vi er i starten på store forandringer, og begynner å bryte oss ut av våre mentale fengsler.

(Om noen forstår hva han mener så forklar meg gjerne).

Tro om Miss Sophie vil herme hår etter Kanye også, slik hun gjorde med Erika Jayne:

(Skjermdump sophieelise.blogg.no 5.12.17)

Venter i spenning.

UKAS NAVN:

ListeStina svarte på spørsmål fra leserne:

(Skjermdump stina.blogg.no)

Hva da? Ikke etternavn? Kongelig?

Kallenavn har hun hun hvert fall, jeg nevner i fleng:

*ListeStina

*Den smarte venninnen til mor sjøl

*Stina med lista

* Stinablogg

UKAS SEIER:

Av en eller annen grunn jubler jeg hver gang vi slår Anne Brith på Blogglisten:

(Skjermdump blogglisten.no)

Grunnen? Vel, det er vel fordi mor sjøl skryter av hvor stor bloggen hennes er, hvor mange lesere hun har pr. mnd. og at ambisjonene er skyhøye og vil ta henne til topps. At hun må ty til clickbait for å klatre på lista, noe jeg aldri ville gjort, gjør jo bare saken enda bedre.

UKAS KRIG:

Mammasom16, eller lillemammaen som hun kalles her, fikk nok av en blogger som kopierte innleggene hennes. Lillemammaen hadde konfrontert denne bloggeren tidligere uten å verken få svar eller sett noe forbedring. Hun valgte å ta et oppgjør på bloggen uten å nevne navn:

Den omtalte bloggeren hadde rappet ideer fra lillemammaen, men hun la seg flat da hun ble konfrontert offentlig:

(Skjermdumper mammasom16.blogg.no/Facebook)

Denne frekke bloggeren er velkjent for oss også. Hun prøvde å bruke oss for å få lesere til bloggen sin. Hun sendte en mail for å tipse om en blogger (altså seg selv) som hun mente vi burde sjekke litt. Bloggeren merket visstnok ikke reklame og hun eksponerte barn. Tenk å undervurdere oss sånn. Makan.

Den falske mailen hun brukte inneholdt hennes ordentlige navn som kom frem i adressefeltet da jeg skulle svare henne. Meget pinlig.

PS. Det spekuleres i om dette kan være avtalt spill mellom bloggerne. Om det skulle stemme vil det nok komme frem før eller senere. Jeg har alltid tro på at løgn og bedrag alltid vil bli avslørt.

PS: Sophie Elise har skrytt av denne bloggeren tidligere. Nytt forbilde?

UKAS SPØRSMÅL MED SVAR:

Ranvei, mor til tre, er med i en gruppe på Facebook som heter “Hønehjørnet.” (Tro om søsteren til Martine Marty Halvorsen har forsøkt å få søsterens innlegg inn der)?

Midt mellom unger, matpakker, tre-fire katter og filming av det hele, tok Ranvei seg tid til å stille et viktig spørsmål, som hun besvarte selv i spørsmålet:

Siden disse bildene tydeligvis ikke er svar nok for henne, kan jeg varmt anbefale å ta en titt innom flere av våre toppbloggere. Bla tilbake og man får mange før- og etterbilder.

Adina xoxo

51 thoughts on “UKAS SETT OG HØRT FOR UKE 25

 1. Jeg måtte avbryte lesningen av innlegget (som alltid) fordi jeg la merke til at Stina har skrevet hun har ikke noe _etternavn_. ER HUN KONGELIG?! Jeg fant akkurat ut at Kronprins Håkon ikke har noe etternavn, så det må jo være eneste forklaring. Som _kalle_navn stemmer jeg for Listestina, det klinger så fint ❤️

 2. Jeg har faktisk sett SE bruke en Yeezy-hoodie på flere blogginnlegg, men det er nok en stund siden. Disse ligger på MINST et par tusenlapper og er svært vanskelig å få tak i, så jeg har alltid lurt på om den var ekte 🤔

  Rannvei, jeg orker ikke. Hun minner meg svært mye om en mor på Unga Mammor, som jeg ikke tør å begynne skrive om, for da blir det en ren avhandling. Men snakk om å (ikke) være diskré. Ingenting er som litt kinnbeinsprøyter på sparket 😊

  Siden det ikke er “dere” lengre, får det bli en ❤️DU❤️. Vi drar ingen steder!

  1. Fia: SE har sagt at en del er kjøpt på eBay😊 Vanskelig å vite om de er fake eller ekte.
   Personlig fatter jeg ikke at folk vil støtte kriminalitet, IS og slaveri osv. med å kjøpe kopier som er «nøyaktig» lik orginalen.
   ❤️Du❤️

 3. Først og fremst; SÅ innmari glad for at du fortsatt skal holde liv på denne bloggen <3 og som alltid er det en glede å lese disse innleggene!

 4. Yes👏👏👏 Lite inne på blogger. De jeg har vært innom, har kun for å ha noe å le av. Men her får jeg jo servert alt på et sølvfat😁 Tusen takk!

 5. Adina, takk og lov at du blir! Jeg klør i fingrene etter å skrive noe om frøkna, plastikk-offer-rollen kler henne ikke. Siste innlegg der inne, bahhh🤮 Stå på, love u❤️

  1. Mila: Blir fryktelig forvirra av frøkna, det skifter liksom fra dag til dag🙄
   Det er bare å skrive😊
   Tusen ❤️lig for fine ord

 6. Takk for nytt innlegg. 😊
  Jeg legger merke til at selveste Nordtug (jantelov1) liker Sophie Elise sine poster. Er det for å sanke følgere hos henne montro, 🤔 eller er han kanskje rett og slett fan? 😏
  🍈🍈
  🍑

 7. For en tragisk “bloggkrig” lillemammaen gir beskjed og den andre legger seg flat. Hvis dette var avtalt var det i hvert fall veldig dårlig gjennomført 😂 Noen som vet hvem den andre bloggeren er?

  1. Anonym: Jeg får mange «søknader» for tiden😊 Vi får se hva det blir til, men det skal litt til for å fylle Vickys plass😊

 8. Hele den greia med mammasom16 og LTD er historie som gjentar seg. Er ikke så fryktelig lenge siden LTD gjentatte ganger kopierte Marthe Borge sine innlegg, og det var flere av oss som kontaktet Marthe Borge for å gjøre henne oppmerksom på hva som foregikk (LTD var fortsatt på blogg.no da).

  Kan hende at LTD har kopiert andre blogger også, slik at blogg.no faktisk har fjernet henne permanent fra plattformen og at hun ikke ble hacket, slik hun fikk det til å framstå.

  Vet at det spekuleres veldig i om LTD oppretter egne forum om seg selv – hvor hun skriver dritt – slik at det blir PR utav det.

 9. Tusen takk Adina, som fortsetter å grave og vise oss hvor ille det står til i denne crazy bloggverden!🙏🏻👍😘.
  Det skal litt jobb til å gjøre en så grundig research! Du er topp, aldri stopp👏🧚🏼‍♂️👌🏿.
  Nivea ja… joda, frua bruker helt sikkert noe av det billigste dritet i ansiktet både til seg selv og sine barn. Nå vet jo jeg at Elixir er noe av det beste, og det er nok det som brukes. Jeg ser også at bloggere er flinke m å like IG en til hverandre, spes Marty går igjen.
  Nå har jo «Bipolarbølgen» kommet til landet, nesten som ADHD. « gi barna litt Ritalin så roer de seg», er nesten blitt en sleng. Nå lever og jobber jeg midt i Bipolare lidelser bla, og det er typ meget vanskelig å ha den diagnosen. Klart vi skal synes synd på SE! Hun har jo blitt så mobbet i oppveksten også… ser at flere som har vokst opp med henne sier det motsatte. Men hva vet vel jeg. Frua til frua må ha en interresant jobb for en mann. Sitte å lese blogger, Jodler og KG. Jeg ler😂. Tenk om min mann hadde det til levebrød, jeg dauer😂😂👌🏿👏👏!
  Mor sjøl, som har blitt et litt for pent kallenavn i mine øyne, sliter tydeligvis på lista. Hun jobber vel m å lære seg å bli mer ydmyk så hun plutselig får komme tilbake til Nettavisen, tross KG🙈. Jeg er sjelden innom der, vil ikke gi henne klikk. Hun skrev en dag at NÅ, nå skjer det noe veldig stort i jobben min. Fikk også spmål om hun var så gal at hun hadde hatt et innlegg på en skole, hun svarte da at det hadde hun, men at det sikkert ikke kom noe ut av det pga en dame på bygda spredte løgner om henne. Det er rart dette, hun forteller ofte om all dritt hun får fra naboer, kollegaer, venner etc. Kan det være at det faktisk er for en grunn? At de kjenner henne? Selvsagt!! Nå er det skryt av svigersønn i nesten hvert innlegg, jeg er spent… skjønner jo at de er forvist til båthuset. Makan! Tenke seg til hvor heldig hun er!

 10. Er det et sjeldent navn når et raskt SSB-søk sier at det er 1467 kvinner i Norge med Stina som fornavn? Jeg bare spør.

  1. Aldri tenkt på Stina som sjeldent, selv om det antagelig er flere som heter Stine. Som med Kristine/Kristina eller Lise/Lisa og mange flere.

 11. Til ukas sett og hørt for uke 26;

  Mads Hansen sin seneste Instagrampost av frøkna hvor ikke mindre enn frøkna, jantelov1, Carl Aksel og mor sjøl har lagt igjen spor.

  Til og med Hilde Lyrån som jeg kun husker fra Vazelina Hjulkalender har lagt igjen en liten kommentar på bildet som viser frøkna smilende ved Mads Hansen sin «stjerne».

  ListeStina med det sjeldne navnet har skrevet en ny liste (vel og merke i uke 25).

  7 ting jeg hater å høre;
  Blant annet å høre om skrivefeil eller ta imot råd fra folk som ikke vet hva en highlighter er engang.

  Kan vi ikke forvente mer av ei som lever av å *trommevirvel* SKRIVE? Uansett betryggende å vite at hun vet hva en highlighter er når et/ett-feilene melder seg.

  Ellers så kunne jeg skrevet i vei om kroppspress, dobbeltmoral og selvmotsigelser.
  Men orker ikke.

 12. Sorry, men jeg må bryte litt inn da jeg så det med Nivea.

  All solkrem er bedre enn ingen solkrem.

  Selv om jeg er enig i at Forbrukerrådet gjør mye bra har jeg bitt meg i at de har lagt parabener for hat og at nanopartikler er fandens piss. Men problemet er at de trykker en gammel og utskjelt forsknigsraport om parabener til brystet og nekter å høre på de utallige forskere, hudeksperter og leger som gang på gang sier at parabener er trykt, og om feilene i den gamle rapporten. Jeg vet ikke med andre folk men jeg vil IKKE ha mugg i mine hudkremer, og synes at en ingrediens som finnes naturlig i gulerøtter og blåbær kan fint være. Man må også merke seg at til og med Kreftforeningen sier at alle solkremer som selges i Norge er trygge, men anbefaler å ikke bruke spray flaske ettersom dette kan inhaleres.

  Nei, jeg bruker kanskje ikke Nivea, jeg foretrekker solkremer med høy uva beskyttelse og har nå lagt min elsk på Evy technology som har en utrolig 90% uva beskyttelse av uvb beskyttelsen. (Den generelle solkremen som selges har en 1/3 uva beskyttelsen av uvb beskyttelsen)
  Men hvis jeg var ute og ikke hadde med meg solkrem hadde jeg ikke sakt nei takk hvis noen tilbød meg å låne deres Nivea. Ikke prøv å lag deres egen solkrem, og ikke bruk kokosolje eller hva enn nå planteolje det er isdeden siden det er “naturens solkrem”. En ekte solkrem, Nivea, La roche posay, Evy, P20 eller cosmica eller de 1000 andre solkremer, proppfulle av “kjemikaler” er tryggere en ingen solkrem, eller det kaoset av en hemmelaget naturlig en.

  Husk, Norge er på verdenstoppen av hudkreft. Bruk solkrem, Nivea eller en fra apoteket, men for Guds skyld, bare bruk en solkrem!!

  1. Slik jeg ser det er grunnen til at Kreftforeningen mener at all solkrem er bedre enn ingen solkrem, er fordi de har et annet perspektiv på hudkreft. De ser tallene på hvor mange som bruker/ikke bruker solkrem.
   Når man sammenligner solkremer opp mot hverandre og kommer frem til at man ikke ønsker fremme bruken av Nivea, er dette fordi denne er en dårlig solkrem sett opp mot andre solkremer – men perspektivet er at leseren av testen ønsker å bruke solkrem, og dermed vil ha den beste for seg og sin kropp.

   1. Hvis problemet var sånn du sa er jo det egentlig bare dummere. Folk kritiserer og klager over en konkurranse/GIVE away hvor de kan vinne gratis solkrem og da hadde klaget over at det de kunne vinne ikke var like bra som andre merker? Nei, folk klager over dette pga en voksende kjemifobia om “farlige kjemikaler”. Ku-melk kan være hormonforstyrrende. Sukker også. Ja det finnes bedre solkrem enn Nivea, men nivea er fortsatt helt kurant. Å klage over muligheten til å vinne gratis produkter av dem fordi det finnes bedre er for drøyt. Dessuten Med hudpleie er det noe som kalles YMMV, “your mileage may vary”, som betyr at et produkt som fungerer for meg kan virke helt motsatt og gi kviser eller annet til deg. Så det kan fint være folk som kun bruker Nivea fordi det er kun deres solkrem som føles bra for dem. Solkrem er viktig, og alt for få folk bruker det. Hvis det er noen som så hvordan kommentar feltet var og tror nå at Nivea skal jeg ihvertfall ikke bruke fordi det er farlig er jo det krise for det setter dem opp til å gå dypere og dypere i kjemi-fobiens verden hvor man har anti vaxers og andre skumle konspirasjon teorier. Nivea solkrem er et helt kurant produkt. Det viktigste for en solkrem er: beskytter det nok uvb og uva? Er den stabilt? Liker du den slik at du faktisk vil ta nok krem OG ta på nytt lag etter sånn 2 timer? Det er de viktigste tingene en solkrem trenger å gjøre. Og for mange vil Nivea holde plenty.

  2. Det er litt pinlig når en blogg som dette som er så kritisk og nedlatende mot bloggere er så uopplyst. Parabener i solkrem anses som helt trygt av Kreftforeningen, Folkehelseinstituttet og Europakommisjonen, og Forbrukerrådet har et syltynt grunnlag for å advare mot parabener i solkrem. Det er ingenting som tilsier at det medfører noen risiko.

   1. Jjd: Kritisk ja, nedlatende nei, humor ja! Håper du skjønner hvor jeg står😊
    At jeg, og sikkert 90% av Norges befolkning, stoler på Forbrukerrådet, er ikke pinlig slik jeg ser det. Jeg har ingen problemer med å legge meg flat om jeg tar feil, i motsetning til mange andre bloggere. Ja, jeg burde ha lest meg bedre opp. Ja, det skal jeg gjøre.
    Når det er sagt så er det jammen ikke lett å vite hvem man burde høre på:
    https://www.nrk.no/rogaland/kreftforsker_-_-bruk-mindre-solkrem_-bli-friskere-1.14069521

 13. Syns flyfruen og flyveren fortjener litt heder. Foreløpig er lille Severin sitt ansikt blitt skjult ved alle poster. Kanskje de faktisk mener alvor med å ikke eksponere han?

 14. Kan vi plis slutte å fyre oppunder om SE e bipolar eller ikke? Ifølge bloggen hennes (for svært lenge sia) blei diagnosen satt at av psykiater da ho va yngre, så det e ikke sjøldiagnostisert. Om ho e symptomfri eller ikke, e djekelsk vanskelig for oss å lese gjennom bloggen hennes uavhengig av ka ho mene om saken sjøl. Vi vet jo ikke mer enn det ho skriv på bloggen. Forøvrig syns æ ikke det e innafor å drive på å diagnostisere andre med personlighetsforstyrrelsa i kommentarfelt, spesielt hvis man deretter ska klage på at noen sjøldiagnostisere sæ sjøl (da e man faktisk like ille sjøl, som driv å diagnostisere andre basert på nåkka du har lest på nett). Det e greit at man skal være kritisk til det folk skriv, men akkurat når det gjeld psykisk helse burde vi ta oss et skritt tilbake og tenke over om kommentaren man har om noen andres psykiske helse faktisk vil medføre nåkka godt eller om det gjør vondt verre.

  Syns du gjør en god jobb Adina (stå på!), men akkurat når det gjeld å kommentere syns vi burde bli flinkere på å tenke gjennom ka vi sir og om det kan være bedre å bare la være å si nåkka.

  1. Nå er det da heller JEG som har kommentert noe mer, ikke Adina, hun har bare gjengitt ting som er skrevet på bloggen/fakta. Jeg har kommentert at bipolaren ikke stemmer, og at jeg har lest at flere har nevnt personlighetsforstyrrelser (som de fleste antar betyr noe negativt fordi det er så innmari stigmatisert og folk vet ikke egentlig hva det betyr…….), og det står jeg for. For det har hun nemlig sagt selv!

   Nå har det seg slik at SE har uttalt seg om flere diagnoser enn jeg kan telle på fingre og tær tilsammen, og ja, bipolar er en av dem – men hun har også sagt at hun ble friskmeldt av denne diagnosen, noe som ikke stemmer overens med virkeligheten (det er noe man har og lever med, det er ikke noe man bare har for en periode). Hun skrev også et innlegg nå nylig hvor hun nevnte at hun slet med å lese “I morgen var jeg alltid en løve” som handler om schizofreni, fordi venninnen hennes hadde slitt med dette…… og SE hadde selv slitt med vrangforestillinger (uten å si om dette var relatert til schizofreni eller ikke). Hun fulgte dette opp med at hun hadde fått én diagnose i sitt liv, og denne samt medisiner ville hun ikke dele med andre. Er det da lov å anta at det ikke er bipolar? For denne har hun jo både delt, og sagt hun ble friskmeldt av. Dette er bare et lite utdrag av en hel roman jeg kunne skrevet om emnet (dessverre). Alle disse diagnosene tilsammen kan faktisk dras under en slags personlighetsforstyrrelse. Men det er ikke like hipt som bipolar, som Kanye med flere er diagnosert med (og som sannsynligvis forklarer hans svært radikale oppførsel til tider (håper jeg)). Men nok om det, jeg skal overlate diagnoseringen til ekte fagfolk som Dr. Jan eller hans gode kollega Dr. Eriksen.

   (Lite tips, Lisa Tønne hadde også en veldig fin kronikk om akkurat dette i VG+)

   Jeg er helt enig med deg at vi skal holde oss gode for å diagnosere andre, men SE har bygget opp til spekulasjon selv med å dele motstridende utsagn. Hun har også bygget opp stor frustrasjon for “oss andre” som har én av “diagnosene hennes”, fordi hun i noen tilfeller glorifiserer det eller skriver ting som ikke stemmer helt overens med virkeligheten. En uke klager hun over “folk som er tydelig selvdiagnoser og gjør det vanskelig for alle andre”, neste uke klager hun over at folk overreagerer når det kommer til papirforbien hennes – selv om det eneste folk gjorde var å ta henne bokstavelig. Uken der igjen har hun eksistensiell angst, altså, jeg #orkerikke.

   Og om du har lest min kommentar, så skriver jeg det i beste mening. Ja jeg blir provosert av bloggerne, men jeg blir enda mer provosert og frustrert over at, ja, det deles nesten litt for mye om psykisk helse og lidelser – likevel er vi fortsatt dårlige på å SE (med øynene, ikke bloggeren, LOL), disse lidelsene. Det er flere bloggere som tydelig sliter, dette plukker man fort opp uavhengig om man har en helsefaglig utdannelse eller ei. De kan slenge ut “hippe” diagnoser som det passer dem og blogginnleggene, men at familie og venner faktisk påpeker galskapen og griper inn, det ser vi lite til. Det kan umulig være sunt for psyken å vokse opp bak en pcskjerm, jobbe alene store deler av tiden for å promotere seg selv i alle mulige kanaler.

   Beklager lang rant, men til syvende og sist er det fordi jeg BRYR meg, bak den sarkastiske tonen min, og det tror jeg gjelder for flertallet her. Og ja jeg er fortsatt helt enig i at man kan holde seg god for å diagnosere folk – men akkurat med SE er det flere ting som skal tas i betraktning. Rett skal være rett, det er unødvendig mye stigma rundt psykiske lidelser allerede, i dette tilfellet hjelper IKKE bloggeren med å slukke stigmabålet, dessverre.

   1. Siggen: Fin kommentar og takk😘
    Fia: Jeg fjerner de første kommentarene dine da de kunne misforstås.Dermed forsvant også Rebecca(?) sine.
    Du forklarer meget godt hva du egentlig mente her😘👏🏻

   2. Tusen takk for at du tok dæ tida til å skrive den her utgreiinga Fia! Forstår mye bedre ka du mente no, og vil nok se både ka kommentatorer og blogger skriv om saken i et litt anna lys fremover. Sett utrolig stor pris på at du tok dæ tida til det her.❤️

 15. Det er første gang jeg ikke har lest hele blogginnlegget, da jeg vanligvis elsker å lese det du/dere skriver, men nå ble jeg altså så irritert. Forbrukerrådet bør man absolutt ikke ta på alvor når det gjelder innhold i diverse produkter, og jeg har for lengst mistet tillit til denne instansen. Jeg uttaler meg med en bakgrunn i kjemi/farmasi. Jeg er ikke Lars Kristian og skryter på meg og troller, og ikke er jeg fan, men akkurat i det tilfelle her har han faktisk helt riktig. Parabener er det tryggeste konserveringsmiddelet vi har, og med de mengdene som brukes i norske produkter er dette langt innenfor kravene for hva som anbefales. Jeg ønsker ikke å miste alle parabenene i produkter for å i stedet tilføre noe annet som er forsket mindre på, slik Forbrukerrådet er en stor pådriver for. For de som er allergiske, er det en annen sak, men enkelte konserveringsmidler som erstatter parabener har vist seg å være langt mer allergifremkallende enn hva parabener var i utgangspunktet. Parabener finnes blant annet helt naturlig i tyttebær, og jeg tror flesteparten av den norske befolkning spiser dette med jevne mellomrom uten å kreve å få dette fjernet fra naturen. Og det er bare slik at konserveringsmidler må til, hvis ikke hadde hudproduktene deres hatt en holdbarhet på bare noen dager, da kontamisjon og oppvekst av bakterier i hvert fall ikke er bra. Så la nå det som har blitt brukt mest, som man har mest erfaring og kunnskap om, bli brukt. For det MÅ faktisk erstattes. Konserveringsmidler kan ikke fjernes fra et produkt som man ønsker skal ha en rimelig lang holdbarhet.
  Denne skremselspropagandaen må stoppes, og Forbrukerrådet må skjerpe seg. At dere (eller nå bare du Adina) i tillegg, som jeg trodde var opptatt av kilder og opplysning, tar et slag for denne useriøsiteten, gjør at jeg bare måtte få ut frustrasjonen min.

  For de som er interessert, og er villig til å høre på fornuft, kan lese dette her:

  https://www.aftenposten.no/meninger/debatt/i/gEdJ/Det-er-Forbrukerradets-advarsler-som-er-farlige_-ikke-solkremen-Smor-i-vei

  https://tjomlid.com/2015/05/31/kan-jeg-fa-tilbake-parabenene-mine-takk/?fb_ref=Default

  Og ja, jeg veit kildene jeg viser til er Aftenposten og en blogg, men menneskene bak er dyktige. Og langt mer opplyste enn Forbrukerrådet.

  1. Anonym: Takk for grundig forklaring, og du har helt rett i at jeg burde lest meg bedre opp, og det skal jeg jammen gjøre nå. Fremdeles står jeg for det jeg skrev om at jeg heller tar råd fra Forbrukerrådet enn fra LK, som sammen med frua tjener penger på produktet

 16. Joda, det er greit det, vi abonnerer på Forskning.no og der finnes mye spennende og interessant. Nå vil ikke jeg ut med hva/hvor jeg jobber, ei heller hva jeg forsker på. Jeg kunne hatt en lang, veldig lang, avhandling her om nettopp Parabener. Men orker ikke. Tips: vi ligger 30 år lengre bak våre naboland når det kommer til Psykisk helse, være seg diagnostisering, behandling, både terapeutisk, og medikamentell.
  Bipolar, være seg begge, er en diagnose som er livslang, som født uten et bein. Det jobbes mye m nye og bedre medikamenter(og er fler virkningsfulle her i landet), mange kan oppleve å bli symptomfri, andre ikke.
  Parabener: det kommer erstattere for dette, dessverre er Norge sist på det meste. Men tar vi utgangspunkt i de solkremene vi har idag, havner Nivea langt ned på listen. Ønsker vi ikke det beste alternativet? Dropp ihvertfall akkurat den! Medisinske kremer er de beste, også når det kommer til solbeskyttelse. Nei, ikke spons, nevner ikke navn.

 17. Noen som har fått med seg den episke redigeringsglippen på bildet til frøkna? Fra «fjellturen» de brukte taxi?🙈

Leave a Reply