OPPDATERING PÅ FLÅKLYPA GRAND PRIX

Etter forrige innlegg om Flåklypa HER har Des bonbons innehaver, Anna Hartz Munthe-Kass, kommentert både på Instagram og svart en av våre lesere på Messenger:

Ok, la oss ta en liten pause her. Munthe-Kass er ærlig og sier at hun har solgt spenner som hun ikke har designet selv som sitt eget design, som var poenget med saken vår. Jeg kan forstå at det er risiko ved oppstart av et brand, men stiller likevel spørsmål ved hvor mye risiko man egentlig påtar seg ved å bestille noen spenner til en 50-lapp pr.stk.

Da går vi videre:

En liten pause igjen. Jeg forstår at det medfører kostnader og jeg har kommentert det lenger ut i saken. Fremdeles er saken den samme, klypene påstås å være designet selv, noe de ikke er.

Videre:

Pause. Disse designerne som nevnes, samt mange andre store designere produserer i Kina, det er intet nytt. Forskjellen er at de faktisk har designet varen sin selv. Kan Munthe-Kass bevise motsatt?

Videre.

Pause. Det er flott at hun nå har forandret på siden sin. Tidligere stod det klart og tydelig at klypene var designet selv:

Det ble nå forandret til:

Vel, vi fortsetter:

Samtale slutt.

Da måtte hun inn å forandre igjen. Nå kan man lese: “design in house” eller “not design in house.”

Kred til leseren vår som tok personlig kontakt med Munthe-Kaas.

Så litt om kostnader. Ifølge Toll.no er ikke hårbøyler/klyper/hårbånd tollpliktig. Man må derimot betale merverdiavgift på 25% ved import. Munthe-Kaas mente at hun måtte ut med begge deler. Merverdiavgiften kan hun også trekke fra på omsetningsoppgaven, om hun er registrert i merverdiavgiftsregisteret, noe jeg håper hun er snart. Slik jeg har forstått får man gratis frakt hos kineserne.

At markedsføring koster, det hersker det ingen tvil om. Og det er en selvfølge at prisene må økes om man skal kunne tjene penger på businessen sin (selv om mange stiller spørsmål ved det etiske). Sånn er verden. Uansett, poenget mitt har hele tiden vært at hun har påstått eget design som ikke var eget design likevel.

MinMotes leder, Elise A. Gulbrandsen, skrev både på Instagram og bloggen vår for å avkrefte at hun hadde reklamert for flåklypene:

Vi ble også kontaktet av Lisette D. Tellaroli (By Lisette):

Jeg vil igjen påpeke at jeg aldri har påstått at noen av de nevnte bloggerne/Influencerne drev med reklame, utenom magaloumarthe da, som selger klypene. At det kan se ut som snikreklame nevnes, men det påstås ikke.

I ettertid har MinMote kommet med dette bildet på Instagram:

(Skjermdump minmote.no/Instagram)

Som Munthe-Kass påpekte burde vi ha kontaktet henne før vi postet innlegget, og flere vil kanskje være enig i det. Vi er bare en liten anonym blogg som ikke har bestemte retningslinjer (VVP) å følge, ergo så tenkte jeg ikke over det. Jeg skal absolutt bli bedre på det.

Jeg vil skryte av Munthe-Kaas som har vært åpen, forklart og forsvart seg. Hun har også forstått hva vi reagerte på og har nå tatt grep.

Nå får vi faktisk innblikk i om flåklypene er designet hjemme på Frogner:

Eller langt borte i Kina:

Eller ingen steder:

(Skjermdumper desbonbons.no)

Jeg lurer på hvorfor firmaet bak Des bonbons, Nu Nordic LTD, som vi lette verden rundt etter, plutselig nå er fjernet fra nettsiden. Det får bli i et annet innlegg. Neida.

Adina xoxo