OPPDATERING PÅ FLÅKLYPA GRAND PRIX

Etter forrige innlegg om Flåklypa HER har Des Bonbons innehaver, Anna Hartz Munthe-Kass, kommentert både på Instagram HER og svart en av våre lesere på Messenger:

Ok, la oss ta en liten pause her. Her er Munthe-Kass ærlig og sier at hun har solgt spenner som hun ikke har designet selv, som eget design. Det var poenget med saken vår. Jeg kan forstå at det er risiko ved oppstart av et brand, men stiller likevel spørsmål ved hvor mye risiko man egentlig påtar seg ved å bestille noen spenner til en 50-lapp pr.stk.

Da går vi videre:

Pause igjen. Jeg forstår at det medfører kostnader, og jeg har kommentert det lenger ut i saken. Fremdeles er saken den samme, klypene påstås å være designet selv, noe de ikke er.

Videre:

Pause. Disse designerne som nevnes, samt mange andre store designere, produserer i Kina, det er intet nytt. Forskjellen er at de faktisk har designet varen sin selv. Kan Munthe-Kass bevise motsatt?

Videre.

Pause. Flott at hun nå har forandret på siden sin. Tidligere stod det klart og tydelig, og jeg kan ikke se hvorfor noen skulle kunne misforstå at klypene var designet selv:

Det ble forandret til:

Vel, vi fortsetter:

Samtale slutt.

Da måtte det forandres igjen, og nå står det: “design in house” eller “not design in house.”

Kred til leseren vår som tok personlig kontakt med Munthe-Kaas.

Kostnader. Ifølge Toll.no er ikke hårbøyler/klyper/hårbånd tollpliktig. Man må derimot betale merverdiavgift på 25% ved import. Munthe-Kaas mente hun måtte ut med begge deler. Merverdiavgiften kan hun også trekke fra på omsetningsoppgaven, om hun er registrert i merverdiavgiftsregisteret, noe jeg håper hun er snart. Slik jeg har forstått får man gratis frakt hos Kineserne.

At markedsføring koster, det hersker det ingen tvil om. Det er en selvfølge at prisene må økes om man skal kunne tjene penger på businessen sin (selv om mange stiller spørsmål ved det etiske). Sånn er verden. Uansett, poenget mitt var påstått eget design som ikke var eget design likevel.

MinMotes leder, Elise A. Gulbrandsen, skrev både på Instagram og bloggen vår for å avkrefte at hun hadde reklamert for flåklypene:

Vi ble også kontaktet av Lisette D. Tellaroli (By Lisette):

(Skrivefeil, I know og beklager)

Jeg vil påpeke igjen at jeg aldri har påstått at noen av de nevnte bloggerne/Influencerne drev med reklame (utenom magaloumarthe som også selger klypene). At det kan se ut som snikreklame sies, men det påstås ikke.

I ettertid har MinMote kommet med dette bildet på Instagram:

Som Munthe-Kass påpekte burde vi ha kontaktet henne før vi postet innlegget, og flere vil kanskje være enig. Vi er kun en liten anonym blogg, ikke media som har rettningslinjer å forholde seg til, bla. VVP. Bare nevner det.

Alt i alt vil jeg si at Munthe-Kaas har vært kul som åpent har forklart og forsvart seg. Hun har også forstått hva vi reagerte på og har tatt grep.

Nå får vi faktisk innblikk i om flåklypene er designet hjemme på Frogner:

Eller langt borte i Kina:

Eller ingen steder:

Til sist, jeg stusser på hvorfor firmaet bak Des Bonbons, Nu Nordic LTD, som vi lette verden rundt etter, plutselig er fjernet fra nettsiden. Det får bli i et annet innlegg. Neida.

Adina xoxo