OPPDATERING PÅ FLÅKLYPA GRAND PRIX

Etter forrige innlegg om Flåklypa HER har Des Bonbons innehaver, Anna Hartz Munthe-Kass, kommentert både på Instagram HER og svart en av våre lesere på Messenger:

Ok, la oss ta en liten pause her. Her er Munthe-Kass ærlig og sier at hun har solgt spenner som hun ikke har designet selv, som eget design. Det var poenget med saken vår. Jeg kan forstå at det er risiko ved oppstart av et brand, men stiller likevel spørsmål ved hvor mye risiko man egentlig påtar seg ved å bestille noen spenner til en 50-lapp pr.stk.

Da går vi videre:

Pause igjen. Jeg forstår at det medfører kostnader, og jeg har kommentert det lenger ut i saken. Fremdeles er saken den samme, klypene påstås å være designet selv, noe de ikke er.

Videre:

Pause. Disse designerne som nevnes, samt mange andre store designere, produserer i Kina, det er intet nytt. Forskjellen er at de faktisk har designet varen sin selv. Kan Munthe-Kass bevise motsatt?

Videre.

Pause. Flott at hun nå har forandret på siden sin. Tidligere stod det klart og tydelig, og jeg kan ikke se hvorfor noen skulle kunne misforstå at klypene var designet selv:

Det ble forandret til:

Vel, vi fortsetter:

Samtale slutt.

Da måtte det forandres igjen, og nå står det: “design in house” eller “not design in house.”

Kred til leseren vår som tok personlig kontakt med Munthe-Kaas.

Kostnader. Ifølge Toll.no er ikke hårbøyler/klyper/hårbånd tollpliktig. Man må derimot betale merverdiavgift på 25% ved import. Munthe-Kaas mente hun måtte ut med begge deler. Merverdiavgiften kan hun også trekke fra på omsetningsoppgaven, om hun er registrert i merverdiavgiftsregisteret, noe jeg håper hun er snart. Slik jeg har forstått får man gratis frakt hos Kineserne.

At markedsføring koster, det hersker det ingen tvil om. Det er en selvfølge at prisene må økes om man skal kunne tjene penger på businessen sin (selv om mange stiller spørsmål ved det etiske). Sånn er verden. Uansett, poenget mitt var påstått eget design som ikke var eget design likevel.

MinMotes leder, Elise A. Gulbrandsen, skrev både på Instagram og bloggen vår for å avkrefte at hun hadde reklamert for flåklypene:

Vi ble også kontaktet av Lisette D. Tellaroli (By Lisette):

(Skrivefeil, I know og beklager)

Jeg vil påpeke igjen at jeg aldri har påstått at noen av de nevnte bloggerne/Influencerne drev med reklame (utenom magaloumarthe som også selger klypene). At det kan se ut som snikreklame sies, men det påstås ikke.

I ettertid har MinMote kommet med dette bildet på Instagram:

Som Munthe-Kass påpekte burde vi ha kontaktet henne før vi postet innlegget, og flere vil kanskje være enig. Vi er kun en liten anonym blogg, ikke media som har rettningslinjer å forholde seg til, bla. VVP. Bare nevner det.

Alt i alt vil jeg si at Munthe-Kaas har vært kul som åpent har forklart og forsvart seg. Hun har også forstått hva vi reagerte på og har tatt grep.

Nå får vi faktisk innblikk i om flåklypene er designet hjemme på Frogner:

Eller langt borte i Kina:

Eller ingen steder:

Til sist, jeg stusser på hvorfor firmaet bak Des Bonbons, Nu Nordic LTD, som vi lette verden rundt etter, plutselig er fjernet fra nettsiden. Det får bli i et annet innlegg. Neida.

Adina xoxo

44 thoughts on “OPPDATERING PÅ FLÅKLYPA GRAND PRIX

 1. kjenner flere som har handlet alt mulig fra aliexpress gjennom mange år. De betaler ingen ting ekstra. Ikke frakt og heller ikke toll eller mva. Tidligere kom alt rekommandert også, uten ekstra kostnader. Det er mange måter å omgå ekstra utgifter på, bare sier det 😊 Om hun betaler mva ville hun selvsagt vært registrert i mva registeret og fått det trukket fra.
  Med en bøyle som koster 9 dollar og noe, og blir solgt i nettbutikken til 699, så sier det seg selv at det er stor fortjeneste. Det virker som det meste selges i nettbutikken og hele fortjenesten går da til henne selv. Markedsføringen går kanskje via venninner? Har ikke sett den noe sted.

  Mange prøver seg på kjøp i Kina og salg hjemme. Det er lovlig og går til folk ser de kan kjøpe selv til en brøkdel av prisen.

  Deres poeng var at hun solgte de som eksklusiv hårpynt som var designet selv. Det var det selvsagt ikke. I tillegg var hennes firma eid av et ikke-eksisterende utenlandsk firma. Det var det selvsagt heller ikke. Tomler opp for dere og deres tipser 👍

  Denne saken beviser igjen at mange prøver seg på rask fortjeneste – lovlig eller ei.

 2. Jeg er daglig leder for ett firma som importerer store kvantum fra Kina og vi må betale frakt 🙂 bare sånn for informasjonens skyld 🙂

  1. Det er klart man betaler frakt når man kjøper i store tunge kvanta uansett fra hvor i verden. Om det er motorer eller nesten hva som helst av dyrere ting. Men hos slike billige aktører som aliexpress betaler man ikke frakt for hårpynt eller andre tilsvarende ting til Norge. Nettopp derfor kjøper mange billige ting der. Når noe koster 5 kroner ville de ikke kjøpt det om frakten kom på 50.

   1. På de hårbøylene til 9 dollar og noe – 699 fra nettsiden – står det free shipping.

   2. Ja det vet jeg! Men om du er ett firma som kjøper fra produsent så får du ofte ikke gratis frakt, uavhengig av kvantum 🙂 så tenkte mer i forhold til at hun sikkert har utgifter med frakt etc

 3. Dere er best, og så bra dere står i det dere har innhentet av informasjon uten å vike. Det denne Munthe-Kaas svarer er forvirrende spør du meg. Stå på! 👏🏼😊!

 4. Vel å bra at Munthe-Kaas er villig til å komme med sin side av saken og har tatt noen grep. Problemet mitt er er at forklaringene hennes fremstår mer som bortforklaringer.

  Hun legger seg ikke flat og beklager at hun har solgt innkjøpte standardvarer som eget design. Munthe-Kaas bortforklarer det med at det å kjøpe inn standardvarer fra produsenter på Alibaba/AliExpress i oppstartfasen, for å teste hva kundene ønsker, er en vanlig måte å gjøre det på i motebransjen.

  Munthe-Kaas mente selv at hun hadde gjort det klart, med at varene blir designet in-house og kjøpt inn globalt, men siden det kunne misforstås endret hun teksten til at varene enten blir designet in-house eller kjøpt inn globalt. Og til slutt har hun begynt å skrive på hver enkelt vare om den er egen design eller ikke. Eller hun skriver ikke noe i det hele tatt…

  Forhåpentligvis skjerper Munthe-Kaas seg fremover, siden hun har kommet i søkelyset takket være BOTB og tipseren.

 5. Isabel Raad har muligens litt lite å blogge om for tiden. Hun fikk tips om å dra til en strand med rosa sandkorn, samtidig som hun også fikk tips om at den samme sanden ikke alltid var så veldig rosa. Så dro hun til denne muligens rosa stranda, og etter å ha undersøkt den grundig kunne hun konkludere med at stranden ikke er rosa.

  Dette, sammen med nøye utvalgte bilder av frøknas sommerkropp og og litt klikkhoreri som overskrift, er tydeligvis nok til å være dagens blogginnlegg.

  Lesere: gled dere til frøkna skal på enda en ferie. Enda mer kvalitet!

  1. Anonym: Janeidet. Venter spent på fete overskrifter når hun snart drar til LA med beste jentene, altså jentene hennes🙊

  1. Hvilken spenne? På Aliexpress er det råbillige spenner i store mengder. (tusenvis?) Søk på hairclips, bows, bands, claws eller lignende. Store muligheter for at du finner samtlige fra desbonbones om du har god tid og tålmodighet. Kikker selv, mye fint som koster nesten ingen ting. Gratis frakt men leveringstiden er flere uker.

  1. Hadde du tenkt å kjøpe? Jeg synes leiligheten er fin, er for dyr for en student. Hadde det vært to soverom så hadde den nok vært interessant.
   Alle som selger noe er vel ute etter å få best mulig betalt? Da bruker man selvsagt alle teknikker man har, så får det være opp til kjøper å vurdere. Hun lurer i allefall ikke noen, men underholder alle med falkeblikk som kun leter etter feil.

   1. Jeg ville ikke hatt den leiligheten. Hun har skrevet mye tidligere om at den ligger i et dårlig strøk. Den har ikke balkong som for meg er et stort minus. Ellers er den vel helt vanlig, i allefall ikke rålekker og unik 😎 For over tre mill ville jeg heller kjøpt en 1-roms i en penere blokk i et bedre område og med balkong.

 6. Nå skjønner jeg ingenting her. Det kokte ned til at hun måtte endre hjemmesiden og kun noen få var designet hjemme. Som disse jaina i forskjellige farger, men de er jo på aliexpress til 3,5 dollar og fri frakt?

 7. Jeg bare lurer på – må ikke bloggerne merke hver snap/instastory med annonse når det er en annonse? Ikke bare den første ? Ser at MartheBorge er utroolig dårlig på det!

 8. Den «sykt morsomme» frøkna har lagt ut på IG et bilde av seg selv med teksten på engelsk da, «plastikk som er skylt opp på stranden.» Nå får det 🤬🤯 være nok. Hun kjører et ekstremt clickbait-regime. Nå er jeg så drittlei av henne. Se på IG da, er bare kropp. Jeg rapporterte bildene. Blir kvalm og lei jeg.. Tror ikke jeg orker å lese om den LA-turen, dette er så drit-dårlig! Så jeg må håpe at dere tar saken :/

  1. Jeg gikk innom. Hun prøver sikkert å være morsom ja. Det jeg la merke til er at hun vel har mye mer hofter enn før. Gjorde hun noe med de etter rumpeløftene eller samtidig kanskje? Og så er hun altfor brun synes jeg da 😊

 9. Paprikaen er klar for en ekstremt aktiv uke med veldig mye jobb, ifølge henne selv. Hun skal ha hele TRE interiørveiledninger og betale en haug av fakturaer (bør vi bli bekymret?). Veldig travel, altså. Bare nevner det.

 10. Den forklaringen til Munthe… tom for ord!
  « in da haus» liksom😂👏. Selvsagt er ingenting hennes verk! Jeg kan ikke kontakte Aliexpress og be de lage noe jeg har tegnet! Men hva skulle hun svare? Hun vet jo at hun er fersket og at maaange nå vet. Hva m Magmalou? Hadde blitt rasende.
  ListeStina: ti NEG ting ved å være jente: problem med winged eyeliner, neglelakk, hår og hud og ja, nei! Skriver hun ikke leser nyheter, nei, jo det skjønner jeg!!
  Har ikke mer å si!
  Frøkna er desverre alt for brun! Med hår, negler og vipper Men jeg føler m henne også.
  SE: mye psykisk der, skjønner at hun snart får TT kort. Ikke mer å forvente! Stadig tips om leste bøker, da må hun lese 3 i døgnet!
  AB, orker ikke! Sitat slutt!
  Og Adina, da jeg trodde at neste innlegg ikke kan matche det siste, dere er rå!
  All cred til dere🙏🏻💞

  1. Hva er dette for en fæl kommentar!?
   «Mye psykisk der, skjønner at hun snart får TT kort»
   Og «..ja da er det i retning transe eller noe»
   Snakk så mye dritt du vil om bloggere, jeg er sjeldent imponert over bloggere, snarere heller provosert – men å bruke andre minoriteter (TT-brukere er stort sett eldre, psykisk eller fysisk utviklingshemmet og «transer» blir ofte diskriminert og marginalisert i samfunnet) er komplett smakløst.

 11. Noen som fikk med seg hva som har skjedd med Hedda ingeborgvik? Hun har lagt ut post på Instagram hvor hun takker for støtten.. men har ikke fått med meg tidligere mystoryes, og nå er de vekk:(

 12. Frua spiser noe vitamingreier om dagen (skriver hun da) som hun kaller «heaven in my mouth» Hva er dette for noe humbug? Virker bare litt rart at hun kaster seg på trenden med å reklamere for noe sånt! Og, for en gangs skyld er det bittelitt opprør i kommentarfeltet. 🤣🙈

 13. Synes det er så tull at mange bloggere reklamerer for meningstorget med ujevne mellomrom… Noen har sagt at om de svarer på det som er mulig så tjener de kanskje 100 – 200 kroner i løpet av en måned eller to.. Må være utrolig dårlig timesbetaling.

  1. Meningstorget og Nettbonus sin hovedbeskjeftigelse er å lokke og lure folk til å registrere seg. Ikke alle får med seg at du samtidig godtar at ovennevnte firma

   fritt kan selge personopplysningene til allverdens nettbutikker. Det er dette disse firma håver inn penger på. Du vil få Mailboksen teppebombet med lurium produkter

 14. Til K: tror du misforsto helt kommentaren min! For å starte, jeg har venner som er både transer og homofile. Jeg omgås flere som har TT kort. Leste du forrige innlegg på denne bloggen? Nettopp om SE og kommunal transport. Det betyr at du må være syk( fysisk eller psykisk) for å få et TT kort. Der er vel ikke SE med sine « googel leste lidelser»?
  Ironi! Hun får ikke det kortet mm hun oppfyller kravet til det.
  En transkjønnet venn av meg mente også at Isabel ser ut som en transe med alt det påsatte greiene. Fint at du reagerer, jeg er mer enn åpen for ulike mennesker, være seg hudfarge, homse osv osv. Hadde du fått med deg forrige innlegg hadde du skjønt hva kommunal transport osv var årsaken til kommentaren min. Hilsen liberal!

 15. Denne hårklype-saken minner faktisk litt om Villa Paprika sine pledd, de som på kort tid gikk fra å være akrylpledd til å bli ullpledd.
  Disse var også egen produksjon og produsert i Kina, med bilder som var “lånt” fra Wish.

  Sitat fra gjesteinnlegg hos dere 23. mars i år: “I kommentarer på Instagram svarte Camilla på spørsmål en stund, før hun ble lei og slettet alt og sperret kommentarfeltet. Noe av det som kom frem var at pleddene er av ”egen produksjon” og er laget av en produsent i Kina ”de har avtale med”.”
  https://bloggomtoppbloggere.com/2018/03/23/3-gjesteinnlegg/

Leave a Reply