HÅRKLYPA GRAND PRIX

Grand prix er fransk og betyr stor premie. Som vi skal se av dette innlegget, er det noen som innkasserer stor premie, det er både snickers og twist.

Jeg fikk et tips fra en leser. Leseren var usikker på om dette var noe for oss, da vi sjelden omtaler motebloggere. Tipseren, som ønsker å være anonym, har lagt ned mye arbeid i etterforskningen. Siden forarbeidet var grundig gjort, ble det meget enkelt for meg å fortsette.

Dere som leser motemagasiner, følger motebloggere og profiler på Instagram har helt sikkert fått med dere et produkt som er et “must have” for vår/sommer, nemlig de “hotte” hårklypene fra Des bonbons.

Det hele startet med at Camilla Phil den 19. februar fikk venninnen Pia Tjelta til å vise frem innholdet i vesken sin, i en video på bloggen til Phil. Pia hadde ikke bare én, men to hårspenner fra Des Bonbons i vesken. Navnet ble også nevnt.

I kommentarfeltet dukket Des Bonbons opp:

9. mars i år skrev Costume:

“90-tallets hårklype gjør sitt inntog og er for fullt tilbake i motebildet. Den ble først observert under motevisningen til Saks Potts i København i fjor, og var å se i alle forskjellige varianter på de kuleste it-jentene under moteukene i år. “

Da var det flere som fikk opp øynene for hårklypene fra Des bonbons. MagmalouMarthe har også vist frem og anbefalt hårklypene, og hun selger dem gjennom sin egen butikk på Frogner.

(Skjermdump magmalou/Instagram)

Så kom det en sak i Minmote der Minmote-lederen, Elise Alexandra Gulbrandsen, hadde en hårklype med i “redaksjonens ønskeliste”, i en artikkel fra 13. april:

30. april “reklamerer” livsstil/moteblogger Lisette:

(Skjermdump bylisette.no)

Om dette er spons eller om disse kjente personene har kjøpt produktet selv, slik de påstår, er vanskelig å vite. Det hele virker mistenkelig som snikreklame, uten at jeg påstå det. Jeg bare nevner det.

Det skal sies at i ettertid har Camilla Phil svart en leser slik:

(Skjermdump Camillaphil.no)

Det finnes flere bloggere/Influencere med disse “eksklusive” hårklypene strategisk plassert. Kanskje å lete etter dem kan være en hyggelig fritidsaktivitet for noen av sjuskene på Kvinneguiden? Om de greier å løsrive seg fra forumet, vel og merke.

(Håper alle skjønte at dette var en artig(?)spøk).

Når jeg titter innom nettsiden desbonbons.no, ser jeg at nettsiden er meget enkel, via Zotabox og åpnet i mars i år. Anne Hartz Munthe-Kaas navn dukket raskt opp når jeg søker etter eier. (Jeg tenkte automatisk på dansk design og merket Munthe da jeg så navnet. Kristine Ullebø gikk for Munthe under moteuka i København i februar).

Her er litt info fra siden:

Faq 1 – Kopi.JPG

Da vet vi altså at disse “eksklusive” hårklypene blir designet på huset av en egen designer.

Videre står det:

(Skjermdump desbonbons.no)

Firmaet bak Desbonbons er altså eid av Nu Nordic LTD. LTD (limited) er den britiske betegnelsen for et aksjeselskap. Alle britiske aksjeselskap skal registreres hos Company House, men etter mange søk kunne jeg ikke finne et eneste selskap registrert med det navnet.

I Norske databaser dukker det opp:

Formål:

(Skjermdumper proff.no og brreg.no)

Jeg biter meg merke i at disse produktene visstnok blir designet selv. Det kan høres ut som om eieren sitter alene i sin leilighet på beste Frogner, designer disse hårklypene og sender de utenlands for produksjon. Det er fullt mulig.

Det hele skurrer litt, for som tipseren har funnet ut, er disse klemmene langt fra er et eksklusivt Norsk design. Som hun sier:

(Sitat anonym kilde)

Man kan selvfølgelig spekulere i om det er Kineserne, som er velkjente for å kopiere design for senere å lanserer dem som sitt eget, som har rappet designet til Des Bonbons. Vel, i dette tilfellet kan det se ut som om det er omvendt, dessverre.

Hos Aliexpress kan man faktisk se ordrehistorikken seks måneder tilbake i tid. Ergo har disse hårklypene vært i salg på disse nettsidene lenge før Desbonbons.no ble registrert og opprettet, den 29. januar i år. Av ordrehistorikken ser man også at spennene er solgt hyppig til Norge.

La oss se på noen eksempler, og husk at lyset og bakgrunn kan påvirke fargene:

Pris i Kina HER

Pris i Kina HER

Pris i Kina HER

(PS. Dette er ikke affilatelenker)

Det er også interessant å følge med på Desbonbons instagramprofil når enkelte produkter er “out of stock” eller at det er venteliste. Da kan man gå inn på Aliexpress å scrolle ned til “Transaction History”, så ser man at varen nylig er bestilt til Norge, i et større antall enn en enkel person trenger:

Transaction

(Skjermdump aliexpress.com)

Ca. 3-4 uker senere er varen “in stock” igjen:

(Skjermdump desbonbons/Instagram)

Det er ikke ulovlig i seg selv å kjøpe noe billig dritt fra Kina for så å mangedoble prisen og selge det videre i Norge, men etisk? Villa Paprika og Gekkoen prøvde seg jo på noe lignende med overpriset blinkesko og pledd fra Wish, som vi har skrevet om HER

Det som derimot er ulovlig er å kjøpe noe som andre har designet (kanskje av små barnehender?) for så å markedsføre det som sitt eget design. Det er sakens kjerne her.

Jeg vet ikke om Phil, Costume, Minmote og resten av mote-Norge vet at disse hårklypene de er “forelsket” i, bare er en billig plastdings kjøpt i Kina. Kunne vært gøy å få vite om de var like hotte da.

Jeg gikk noen runder med meg selv før jeg bestemte meg for å skrive denne saken. Man ønsker jo ikke å ta ifra noen levebrødet, men når levebrødet er å lure andre, da må jeg reagere. (Tipper flere av bloggere kjenner seg igjen i det å reklamere for produkter og lure andre).

Heretter vil Des bonbons klypene bli omtalt som flåklypene.

Forresten så har det jo vært mye snakk om hvordan vi i BOTB kan tjene penger. Kanskje dette er en ide? “Nomi Ranbow” klypa koster 699 kr. hos Des Bonbons og ca. 100 kr. hos Aliexpress. Skal vi si 250 kr. hos oss da? Løp og kjøp!

Neida, vi driver ikke med lurerier så løp og kjøp klypene hvor enn dere måtte ønske. Her blir de ikke til salg, det kan jeg love. Vi kommer heller ikke til å reklame for andre produkter, så vet dere det. Det er selvfølgelig diskutert og avtalt på forhånd med alle de der hjemme.

PS. I dag er en meget god dag:

<3 Fotball VM er i gang <3

<3 Hunden Bob lever takket være noen dyrevenner som tok affære, og kidnappet han, da rettssystemet sviktet <3

Adina xoxo

97 thoughts on “HÅRKLYPA GRAND PRIX

  1. Katrine: Jasså🤔 Dette ante jeg ingenting om, men jeg regner nesten med at frueekspert Vicky har full kontroll😁

 1. Mener bestemt en samme type klemme tilfeldigvis lå i vesken til lene orvik på bloggen for litt siden også, men finner det ikke…

 2. Katrine kom meg i forkjøpet her, synes også dette minner om CBE/Treasures.

  Flott at dere setter søkelys på lureri 👌🏼👏🏻

 3. Dette vil jeg kalle ren svindel. Om det ikke er kriminelt er det like fullt svindel. Håper det kommer frem i media, det er IKKE greit å holde på slik.

 4. CBE/Treasures saken er gammel, “opprullingen” startet i april 2011, men dette minner veldig om den. Såvidt jeg husker latet ikke CBE som hun hadde designet smykkene, men hun omtalte dem som sine håndplukkede skatter eller noe lignende. Det ble fremstilt som langt mer eksklusivt enn noe ræl til noen få kroner fra AliExpress.

  I nyere tid er jo Pretty Flowerbox et eksempel på et produkt flere bloggere har bidratt til markedsføringen av. “Eksklusive” pappbøtter med blomsterbuketter til en tusenlapp…💐🌹

  Alltid artig når sånne ting kommer frem i lyset, så godt jobba.👍🏻

   1. Denne kommentaren over var ment som svar på ditt svar til min kommentar litt lenger opp i kommentarfeltet, men et eller annet gikk galt. Anyway. Apropos dette: “Det som derimot er ulovlig er å kjøpe noe som andre har designet (kanskje små barnehender?) for så å markedsføre det som sitt eget design. Det er sakens kjerne her.” Porsgrund Porselen var i hardt vær for noen år siden da NRK Brennpunkt avslørte at de hadde tatt i mot Merket for god design for et en kopp som var designet av en underleverandør i Bangladesh de markedsførte den som egen designet.
    https://www.nrk.no/dokumentar/porselensbloffen-1.906270 https://tv.nrk.no/serie/brennpunkt/OFFD12002103/27-01-2004

 5. Herregud hva dere finner ut av👍👏🙏🏻😘!!!! Og plastic fantastic tenkte jeg da jeg så de😱. Dette er ikke bra for miljøet, ei heller for noen!! At det går ann?? Og Treasures?? Virkelig? Håndplukkede skatter?? Hører nok fra frua til frua her snart🙈

 6. Utrolig bra skrevet, og jeg blir både irritert og trist. Irritert for at dustebloggerne aldri sluttet å lyve, lure og forsøke å være noe de ikke er, samt reklamen og svindelen de er med på. Trist firdi vi går rett på limpinnen. Takk for dere! 😘

  Her er mer som er trist, fra mamma’n :
  «Jeg har rett til å endre på kroppen min slik at jeg blir fornøyd, sier trebarnsmoren til VG. Jeg har lyst til å se bra ut til å være 22 år, ikke bra ut til å ha født tre barn. Jeg er stolt av barna mine, av å ha båret frem dem, men jobben min er å fronte meg selv og være fornøyd med den jeg fronter. Når jeg ikke er det føler jeg at jeg har rett til å endre på det jeg ønsker slik at jeg blir fornøyd, avslutteren bloggeren.»
  #trist #orker ikke #kynisk #ikkeforbilde 😩

  1. Mila: Tusen takk😍
   Verden vil bedras, dessverre😞
   Hva mammaen holder på med for tiden er ikke greit😞

 7. Huff og huff, mye skrivefeil i kommentaren min, sorry…😒. Skulle stå slutter, ikke sluttet, og fordi, ikke firdi🙈😊. Og så står det takk for dere, der skulle det selvfølgelig stå :Takk fordi vi har dere Adina og Vicky😍

 8. Haha jeg kjøpte slike hårklyper på ebay for noen måneder tilbake, uten å vite at det var en trendy greie. Kjøpte de for ti kr stykket tror jeg, aldri om jeg betaler 700kr for en plastikk ting altså 🤪

 9. Når vi snakker om Camilla Pihl; ser at hun har vært på sommerfest hos Petter Stordalens forlag. Har hun (også) skrevet bok nå, mon tro? 🤔

 10. Ltd er kortbenevnelsen for selskap med begrensa ansvar (som norske AS), men brukes i en rekke land over hele verden. Det behøver altså ikke være registrert i UK.

   1. Dere gjør en veldig god jobb altså, så dette er ikke for å kritisere eller pirke. Jeg mener det i endte mening for å tilføye informasjon. Jeg jobber nemlig med dette til daglig, og selskapsformen Ltd gir alene ikke en god indikasjon på hvilken jurisdiksjon selskapet er hjemmehørende i. Ja, mange av landene har en eller anna form for (gjerne historisk) tilknytning til England, men ikke alle. Noen land bruker tilleggsbetegnelser for Ltd (eks Pty Ltd) avhengig av de nasjonale reglene i landet det er tale om. Men poenget mitt er at landene er selvstendige, og har sine egne selskapsregistre. Eks: et Ltd registrert på de Britiske Jomfruøyene vil ikke være registrert i England. For det er ikke et engelsk selskap.A

    Jeg skulle gjerne hjulpet dere med å granske tilhørigheten til Nu Nordic Ltd, hvem aksjonærene er osv, men jeg er redd det ikke er riktig å (mis)bruke tilgangene jeg har i jobbøyemed til det – dessverre.

   2. Ingeborg: Tror det er best at du ikke hjelpe oss 🙊🙈
Vi setter stor pris på rettelser, så ikke tenk på det😊
Poenget mitt var å få frem at mest sannsynlig drives siden av det norske enkeltpersonforetaket og ikke et utenlandsk selskap😊 Om noen av våre flinke lesere finner selskapet i en gammel Britisk koloni eller lignende, så håper jeg de vil gi meg beskjed😍
Tusen takk for info og ros, Ingeborg😘
PS. Småflau av at jeg linket til Wikipedia til deg😅

   3. Jeg har mye å gjøre med firmaer over hele verden, og har aldri vært borte i firmaer som kun bruker Ltd – at de ikke er firmaer med tilhørighet til UK.
    Skjønner poenget her, at det ikke er et reelt firma men kun pynt på hjemmesiden 😎

 11. Nei, jøsses! Er noe som selges i Kina billigere enn her i Norge?? Verste jeg har hørt.

  Det som er kritikkverdig her er om det er sannhet i at det ikke designes selv, men bare kjøpes inn fra Kina. Å kjøpe inn store kvanta fra Kina for så å selge det til en høyere pris her hjemme er vel stort sett det de aller fleste butikkene driver med.

  1. emoji: Det er akkurat det som var poenget med innlegget, at det er ulovlig å stjele andres verk for så å kalle det sitt eget.
   At det er billig i Kina vet alle😊 Mulig det kom dårlig frem i teksten, kanskje? 🤔

 12. Ja, synes dere er veldig flinke til å sette fokus. Og dere har helt rett i å sette ENK-et i søkelyset her 👏 Dette var kjekk lesning 😁🤓

 13. Veldig bra innlegg, og godt dere setter lys på det! Håper noen videresender dette til bladene som har reklamert, eller at det kunne blitt en sak for stormedia.

 14. Dere skriver så sjukt bra. 😀
  Er det egentlig noen som har spurt Fotballfrua om hun har gjort noe med puppene? Irriterer meg at det ikke er noen i kommentarfeltet som har spurt ennå – men hun har kanskje ikke publisert dem? …

 15. Har sagt det før, og gjentar det. BOT er Norges viktigste jobb. En annen reklamesvindelsak er AB’s formidable fantastiske ros av sine barn som har fått enorme, amazing gode karakterer på skolen. Er det vært det? spør hun. Svarer selv ubetinget ja på at det er MentorNorge som ene og alene har fått karakterene til himmels.

  Altså verdt kroner 19 000 for førti timer leksehjelp fra MentorNorge. Skal selvfølgelig ikke påstå at hun har fått disse timene gratis mot et eget innlegg som kun handler om MentorNorge’s suksessfulle produkt. Og til alt overmål linker til firmaet..

  En sak for BOT’s dyktige detektiver.. (Asti?) ta skjermbilde før hun leser dette og merker “annonsen”. Send inn til Forbrukertilsynet Hun har nemlig svart en leser som spurte om ikke dette var reklame, “Dette er ikke reklame” 😉

  1. A: Liker forkortelsen BOT mye bedre enn BOTB😊
   «Norges viktigste blogg» tror jeg neppe vi er, men takk for at du mener det😍
   Jeg har lest innlegget og er enig i at det fort kan tolkes som (snik)reklame. Vi følger med😊

 16. Wow wow wow’!!! Nok en gang må jeg bøye meg i støvet altså! Håper dere tar over hele medianorge😅🙏🏼 Bye bye VG, se&hør og alle falske manipulerende bloggere. Ahh! Bare en drøm foreløpig!

  1. Mari: tusen takk snille😍
   (…) tar over media😂😂
   Kanskje vi kan få jobb i en redaksjon🤔 😁

 17. Er det noen som er på Instagram og kan skrive dette på magmalou eller andre som presenterer disse klypene som eksklusive? Vil meldingene bli godkjent? Er de med på svindelen eller er de også blitt lurt?

   1. Vi får se da, om de later som ingen ting og er med på lureriet. Eller om noen reagerer.

 18. Des Bonbons har kommentert på Instagrammen vår. Vi kommer med en liten oppdatering i løpet av kvelden. Følg med! 😊

  1. Ser ut som hun ble tatt med buksene nede og ror veldig angående klypene fra aliexpress. Kudos for dere at dette ble kjent og at hun har måttet endre til at ikke alt blir designet «hjemme» likevel.
   Det koker ned til at hun importerer fra Kina for en brøkdel av prisen og med fri frakt. Noe alle kan gjøre selv for en brøkdel av prisen. 👍

  2. Her må det graves mer, vet ikke om jeg umiddelbart kjøper forklaringen hennes om at fabrikken har sett sitt snitt til å «låne» hennes design og så produsere opp ekstra som de selger superbillig. Ja, kopier skjer, men som regel da av store og verdenskjente merker, ikke et nystartet firma i lille Norge. Jeg sier ikke at det IKKE har skjedd, jeg stiller meg bare bittelitt kritisk 🙈

   1. Det er også merkelig at klypene blir kjøpt i store kvanta fra nettopp fra aliexpress akkurat når de er tomme her 😎

 19. Sophie Elises nye innlegg har overskriften «Orker ikke». Tror hun følger denne bloggen tett. Det er her «orker ikke» ble født føler jeg 😉

 20. Sjekk Linnea Myhre sin Instagram (@linniiie) der hun har fått e-post fra en svenske som vil reklamere for operasjoner og botox ved å gi gratis behandling. Kan det være dette Mammaen hår gått fem på?
  Linda Helgeland svarer også i kommentarfeltet.

  1. Linnea Myhre var en av de jeg «savnet» på rundebordskonferansen. Hun har jo gått hardt ut mot Isabel tidligere, men samtidig er hun bestevenninne med Sophie Elise. Hm..

 21. Wow, dette var et utrolig interresant innlegg! Bra skrevet!

  Jeg vil gjerne bare få ut noe om SE. Hun har operert masse som vi alle vet, og slitt i årevis med usikkerhet rundt sitt eget utseende. I sin egen serie sier hun at leserne hennes har tidligere fått henne til å tro at hun lider av en psykisk sykdom som gjør at du aldri blir fornøyd med eget utseende – fordi det så klart ligger psykisk. Hun sa så at hun til skutt trodde på dette selv, men har funnet ut at det er denne looken som hun nå har som hun liker og som hun vil være. Denne sminke/dukke/storeleppermyesminke-looken.
  Men jeg føler at hun oppriktig OFTE, og nå særlig i d siste, skriver at hun føler seg stygg og har en dårlig/deprimerende dag pga det. Føler seg aldri pen, alltid ufresh osv osv. Altså, jeg må jo si at jeg på 20 år så klart har komplekser og usikkerheter ved meg selv, og noen dager er verre enn andre – men fy søren så mange av disse dårlige dagene hun har hvor hun føler seg direkte stygg! Jeg ser ikke på det som Normalt. Alle har dager hvor man føler seg stygg osv, men jeg føler hun føler seg det omtrent annenhver dag. – og dette er med alle operasjonene, fillers og andre ting hun bruker og gjør for å forbedre utseende? Altså herregud så slitsomt. Fra mitt perspektiv virker d som hun enda sliter ganske heavy med usikkerhet

   1. Der sa du det jeg tenkte! MYE sutring blan «topp»-bloggerne. Og de som har muligheter til alt! Utakknemlige kjerringer…

 22. De har nå fjernet på hjemmesiden at de er owned by Nu Nordic Ltd. Så det var bare lureri og svindel alt sammen 😂😂

 23. Dere altså😍
  Rene gravejournalistene er dere blitt.
  Leste instaen, men skjønte ikke helt..

  Sa hun at hun hadde kjøpt inn billig fra Kina for å selge dyrt i Norge (for hun hadde så mange utgifter med dette at summen måtte ganges med 6-700%) for å se om produktet solgte før hun laget sin egen kolleksjon?

  Men nå, nå kommer hennes egen🤔

  Merkelig at det endres fra hjemmelaget til bortelaget men nå hjemmelaget når de blir ferska?

  Juksemaker pipelort kan ikke ut å ro
  har et åpent sjokksår no

  Hjertesukk;
  Hvorfor er det så vanskelig å holde seg til innlegget? Er det viktigst for enkelte å være først ute med sladderen om diverse bloggere? Orker ikke…..blir så forvirra…

  1. Det fremstår som juks og lureri alt sammen. Hun prøver å bortforklare seg på Instagram men tuller seg inn i bare flere løgner virker det som.

 24. Det samme gjelder disse populære hårbøylene som selges overalt,til spotpris.Koster max 15kr på Ali ekspress…. Akkurat samme produkt. (Ja…jeg kjøpte en til spotpris før jeg fant de på Ali)

 25. “Desbonbons is owned by Nu Nordic LTD” er nå fjernet fra nettstedet. Det var vel overflødig informasjon da.

 26. Jeg blir provosert av hvor naiv eieren kan være, hvordan vedkommende kunne tro at dette ikke skulle bli oppdaga av noen.. des bon VOYAGE.

 27. Nydelig detektivarbeid! 😍 Spent på oppdateringen som kommer.

  Jeg dør bittelitt av prisen på de spennene, det er jo helt sjukehus! 😅

  1. Den ene bøylen koster 699, så flere finere i chrystal til en dollar eller to på nettsiden. Ikke står det at det er skinn heller.

 28. fantatisk innlegg, jeg elsker dere så mye!!🙌👊❤️ kan vi snart snakke om at «snillegucci», som begynte som en tips-influencer, tar av som vektnedgang-/reklame-influencer? referanse til feks siste mystory med xs i belter, jeg er drittlei!!! fra å begynne med å «aldri legge ut bilder av kroppen sin», til at en nå skulle tro det er en helse-insta er dritt! misforstå meg ikke, det er supert at hun nå er glad i kroppen sin, men det var jo ikke derfor hun ble kjent og populær i utgangspunktet?? jeg er lei av influencers som utnytter ALT av fame…

  1. Frida: Tusen ❤️lig takk for fine ord😍
   Tja, hva skal🤔 SnilleGucci har blokkert oss, men vi følger med😉

 29. Kommenterer her som på Instagram:

  Jeg skrev for to måneder siden at jeg ønsket meg denne spennen fordi jeg syns de er veldig kule. Jeg er ikke sponset/betalt for dette. Da jeg ble klar over at de fantes billig på Aliexpress bestilte jeg to derfra som jeg betalte selv. Superfornøyd med dem 🙂

  Mvh

  Elise, MinMote-leder.

  1. Det må være hundrevis av tilsvarende hårpynt der inne til 3-4 kroner og fri frakt. For mye å se igjennom 😊

  2. Kaia Baumann semb: Jeg lo meget av kommentaren din😂😂 Ser det for meg at du tar helt av på AliExpress😂😂
   Håper du finner spennen, men om ikke så har de den vel hos Des Bonbons😉

   1. du har helt rett der skal du si. våknet opp til fem ordrebekreftelser fra aliexpress og vipps venter jeg her tusen kroner fattigere og venter på 35 spenner. Dyrt å spare penger!😂

 30. De har endret “Products, Quality & Care” under FAQs også. Nå står det: “The hair accessories on Desbonbons.no are either designed in-house or sourced globally.” Altså at hårpynten ENTEN er designet in-house ELLER kjøpt inn globalt. Jeg ler🤣, for her er det tydelig noen som innser at de er/var på tynn is! Godt jobba av kilden deres og dere at dette ble avslørt.

 31. Dette blir vanskelig å ro seg ut av. Det er ikke greit å handle billig ræl fra Kina og si det er eget design. Det er heller ikke greit å påstå man er eid av et utenlandsk firma for å virke mer serløs. Det er for mange grove løgner som må forklares.

  1. De som har betalt mange hundre kroner pluss frakt for disse eksklusive hårpyntene må vel føle seg rimelig lurt? Når de samme kan kjøpes for noen kroner og gratis frakt direkte fra Kina selv. Ikke kommer det toll eller noe på det heller om man holder seg under 350 kroner. Og man kan bestille flere ganger om dagen eller uken og sånn slippe toll om hvert kjøp er under 350. Uansett får man lett kjøpt dusinvis av hårpynt og likevel holde seg under 350 på ett kjøp.

Leave a Reply