HÅRKLYPA GRAND PRIX

“Grand prix” er fransk og betyr stor premie. Som vi skal se av dette innlegget, er det noen som innkasserer stor premie. Det er både snickers og twist.

Jeg fikk tips fra en leser, som var usikker på om dette var noe for oss, da vi sjelden omtaler motebloggere. Klart vi tok saken! Tipseren, som ønsker å være anonym, har lagt ned mye arbeid i etterforskningen.

Dere som leser motemagasiner, følger motebloggere og profiler på Instagram, har helt sikkert fått med dere et produkt som er et “must have”, nemlig de hotte hårklypene fra Des bonbons.

Det hele startet med at Camilla Phil (19. februar) fikk venninnen Pia Tjelta til å vise frem innholdet i vesken sin, i en video på bloggen til Phil. Pia hadde ikke bare én, men to hårspenner fra Des bonbons i vesken. Navnet ble også nevnt. Tilfeldig?

I kommentarfeltet dukket Des bonbons opp:

9. mars i år skrev Costume:

“90-tallets hårklype gjør sitt inntog og er for fullt tilbake i motebildet. Den ble først observert under motevisningen til Saks Potts i København i fjor, og var å se i alle forskjellige varianter på de kuleste it-jentene under moteukene i år. “

Da var det flere som fikk opp øynene for hårklypene fra Des bonbons. MagmalouMarthe har også vist frem og anbefalt hårklypene, og hun selger dem gjennom sin egen butikk på Frogner.

(Skjermdump magmalou/Instagram)

Så kom det en sak i Minmote der Minmote-lederen, Elise Alexandra Gulbrandsen, hadde en hårklype med i “redaksjonens ønskeliste”, i en artikkel fra 13. april:

30. april “reklamerer” livsstil/moteblogger Lisette:

(Skjermdump bylisette.no)

Er dette spons eller har disse kjente personene kjøpt produktet selv, slik de påstår? Det hele virker mistenkelig som snikreklame, uten at jeg påstå at det er så. Jeg bare nevner det.

Det skal sies at i ettertid har Camilla Phil svart en leser slik:

(Skjermdump Camillaphil.no)

Det finnes flere bloggere/Influencere med disse “eksklusive” hårklypene strategisk plassert. Kanskje å lete etter dem kan være en hyggelig fritidsaktivitet for noen av sjuskene på Kvinneguiden? Om de greier å løsrive seg fra forumet, vel og merke.

(Håper alle skjønte at dette var en artig(?)spøk).

Når jeg titter innom nettsiden til Des bonbons, observerer jeg en meget enkel nettside, via Zotabox, og åpnet i mars i år. Anne Hartz Munthe-Kaas navn dukket raskt opp når jeg søker etter eier. (Jeg tenkte automatisk på dansk design og merket Munthe da jeg så etternavnet. Jeg husker at Kristine Ullebø gikk for Munthe under moteuka i København i februar).

Her er litt info fra siden:

Faq 1 – Kopi.JPG

Da vet vi at disse “eksklusive” hårklypene blir designet på huset av en egen designer.

Videre står det:

(Skjermdump desbonbons.no)

Firmaet bak Des bonbons er altså eid av Nu Nordic LTD. LTD (limited) er den britiske betegnelsen for et aksjeselskap. Alle britiske aksjeselskap skal registreres hos Company House, men etter mange søk kunne jeg ikke finne et eneste selskap registrert med det navnet.

I Norske databaser dukker det opp:

Formål:

(Skjermdumper proff.no og brreg.no)

Jeg biter meg merke i at disse produktene visstnok skal være designet selv. Det kan høres ut som om eieren sitter alene i sin leilighet på beste Frogner, designer disse hårklypene og sender de utenlands for produksjon. Og det er fullt mulig.

Men det hele skurrer litt. For som tipseren har funnet ut, er disse klemmene langt fra et eksklusivt Norsk design. Hun sier:

(Sitat anonym kilde)

Man kan selvfølgelig spekulere i om det er kineserne, som er velkjente for å kopiere design fra andre, for senere å lanserer dem som sitt eget, som har rappet designet til Des bonbons. Vel, i dette tilfellet kan det se ut som om det er omvendt, dessverre.

Hos Aliexpress kan man faktisk se ordrehistorikken seks måneder tilbake i tid. Ergo har disse hårklypene vært i salg på disse nettsidene lenge før Desbonbons.no ble registrert og opprettet (29. januar i år). Av ordrehistorikken ser man også at klypene er solgt hyppig til Norge.

La oss se på noen eksempler (husk at lyset og bakgrunn kan påvirke fargene):

Pris i Kina HER

Pris i Kina HER

Pris i Kina HER

(PS. Dette er ikke affilatelenker. Knis).

Det er også interessant å følge med på Des bonbons instagramprofil når enkelte produkter er “out of stock” eller at det er venteliste. For da kan man gå inn på Aliexpress, scrolle ned til “Transaction History” og se at varen nylig er bestilt til Norge. I et større antall enn en enkel person trenger:

Transaction

(Skjermdump aliexpress.com)

Ca. 3-4 uker senere er varen “in stock” hos Des bonbons:

(Skjermdump desbonbons/Instagram)

Det er ikke ulovlig i seg selv å kjøpe noe billig dritt fra Kina, for så å mangedoble prisen og selge det videre i Norge. Men etisk? Villa Paprika og Gekkoen prøvde seg på noe lignende, med overpriset blinkesko og pledd fra Wish, som vi har skrevet om HER

Det som derimot er ulovlig, er å kjøpe noe som andre har designet (kanskje av små barnehender?) for så å markedsføre det som sitt eget design. Og det er sakens kjerne her.

Jeg vet ikke om Phil, Costume, Minmote og resten av motenorge vet at disse hårklypene, som de er “forelsket” i, egentlig er en billig plastdings kjøpt i Kina? Kunne vært gøy å vite om de mente de var like hotte da.

Jeg gikk noen runder med meg selv før jeg bestemte meg for å skrive denne saken. Man ønsker jo ikke å ta ifra noen levebrødet. Men når levebrødet er å lure andre, da må jeg reagere. Akkurat som jeg reagerer når toppbloggerne lurer leserne sine.

Heretter bør vel Des bonbons-klypene bli omtalt som flåklypene.

Det har vært mye snakk om hvordan vi i BOTB skal tjene litt penger på bloggen. Kanskje dette kan være en ide? “Nomi Ranbow” klypa koster 699 kr. hos Des bonbons og ca. 100 kr. hos Aliexpress. Da sier vi si 250 kr. hos oss. Løp og kjøp! Neida, vi driver ikke med lurerier.

Dere kan løpe og kjøpe klypene hvor enn dere måtte ønske, men her blir de ikke til salgs. Vi kommer heller ikke til å reklame for noen andre produkter, så vet dere det. Det er selvfølgelig diskutert og avtalt på forhånd med alle de der hjemme.

I dag er en meget god dag:

Fotball-VM er i gang og hunden Bob lever. Takket være noen dyrevenner som tok affære og kidnappet han.

Adina xoxo