RUNDEBORDSMØTE OM KROPPSPRESS

Hei alle sammen 🌸

På tirsdag hadde Barne- og likestillingsdepartementet et rundebordsmøte om uheldige former for kroppspress i sosiale medier. En rekke influencere var invitert. Morten Hegseth var til stede på møtet og har skrevet en flott kommentar om det HER.

Såvidt vi har fått med oss var de eneste influencerne som møtte opp Annijor, Komikerfrue, og tvillingsøstrene Vita og Wanda Mashadi. NRK har publisert en video med innlegget Annijor holdt HER. Jeg lærte et nytt spennende ord i denne videoen, for Annijor mener det er helt hodemist å dele ut rabattkoder til fillers og kirurgiske operasjoner. Jeg tror ikke dette ordet finnes i ordboka og la merke til at NRK har valgt å sette det i anførselstegn. Jeg antar at det er en ny versjon av hodeløst og lurer veldig på om dette er et vanlig ord å bruke blant ungdommen. Kanskje blir det årets nyord?

Vi var dessverre ikke invitert til møtet og ble litt lei oss for det. Heldigvis kunne vi trøste oss med at en av Norges største bloggere, Fotballfrue, heller ikke var invitert:

Skjermdump carolinebergeriksen.no

Trøsten ble kortvarig, for i følge saksdokumentene skulle hun være invitert:

Skjermdump einnsyn.no (ikke komplett liste)

Da en leser påpekte at hun sto på postlista kunne hun informere om at hun ikke hadde mottatt noe, men at hun syns det var hyggelig å høre at de hadde tenkt på henne. Merkelig nok tenker jeg også på Fotballfrue hver gang noen nevner kroppspress. Jeg lurer selvsagt på om hun hadde dukket opp om hun hadde mottatt invitasjonen, men det sier kommentarfeltet dessverre ingenting om. Vi får krysse fingrene for at hun heller kan uttale seg om saken i et blogginnlegg.

Mon tro om frøkna Isabel Raad, som har bodd på fire (?) ulike adresser det siste året, fikk sin invitasjon? Kanskje var hun for opptatt med å høre den fantastiske låta Sommerkroppen på repeat.

Kristine Ullebø, som stilte opp i programmet Debatten på NRK om samme tema tidligere i år, glimret også med sitt fravær. Vi har fått høre av vår venninne som stadig er på farten til nye symøter at Kristine var på vei til trikken i samme tidsrom som rundebordsmøtet ble avholdt. Hun ble observert travende med sine lange ben iført høye cowboystøvler. Jeg tipper det var like a pirate. Eller kanskje var det like a bachelorette.

Vi syns det er supert at dette temaet blir satt på dagorden, og at barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland inviterte til dette møtet for å få innspill slik at de kan jobbe videre med å få utviklet noen tiltak og etiske retningslinjer for sosiale medier. Morten Hegseth sitt forslag var å lage et etisk regelverk hvor influencerne kan klages inn og ilegges straff. Dette er vel forsøkt til en viss grad med Sunn Fornuft-plakaten (HER), bare at der får det ingen konsekvenser å bryte retningslinjene. Sophie Elise er fortsatt ikke fjernet fra listen over de som støtter plakaten. Bare nevner det.

Håper dere har en fin helg 😘

❤️ Vicky

27 thoughts on “RUNDEBORDSMØTE OM KROPPSPRESS

 1. Er ganske sjokkert over mammaen. 22år og tatt fettsuging i armer og lår, sistnevnte for at rumpa skal se større ut? Er det for mye å gå opp et par trapper? Hun har gått ut mot operasjoner før, men sier nå at det er vanskelig å være et godt forbilde <> tiden. Smh.

 2. Supert innlegg, og skuffende at ingen av de store ville komme. Antar de har fått innbydelsen alle sammen 😊

 3. Står ingen ting på den. Hun har lagt ut en video, men den viser ingen ting annet enn noen blåmerker. Ingen vits å dra inn for å se. Hun drar vel nysgjerrigheten til folk så langt hun klarer med diverse overskrifter før hun sier hva det er som faktisk har blitt operert. Er vel oppi 4 innlegg der hun har skrevet om operasjonen på en eller annen måte uten å ha skrevet hva eller hvor på kroppen det er. Orker ikke…

  1. Hun har iallefall hintet til at det er fettsuging eller noe i den duren. Hun la ut ett bilde på Instagram hvor hun skrev noe sånt som «hva har skjedd med kroppen min de siste 3 årene??» også «jaja skal operere»..

 4. Hodemist eller Huemist er et vanlig ord i Drammen hvert fall. Bra at Anniken møtte opp. Hun er en av de få som har innrømt hvor falskt det er av bloggere å få sponset alt innen skjønnhet for så å prakke det på tenåringsjenter.

  1. Hun drar vel falskhetkortet ganske bra når det kommer til hm og hvilke butikk du ikke skal støtte🙄 men de som dør for Gina og Nelly er innafor?!

 5. Hva var poenget med å fremheve at hun har bodd på flere ser siste året? Jeg er ikke en stor fan av henne da jeg ikke gidder å lese tullereklame, men det ble da litt usaklig å kommentere på bosit.?

  1. De mente nok at hun har bodd så mange steder den siste tiden at invitasjonen kan ha kommet bort i posten 😉 Litt humor om det må være lov!

  2. Det var egentlig ikke noe poeng i det, bare nevnte det i forbindelse med at frua sitt brev ikke kom frem 😊 Ellers ser jeg da ingenting galt i at hun har bodd på flere steder det siste året 😊

 6. Hvis navnene de har sendt ut innbydelse til er representativ med hvilken epost-adresse de brukte så står det å lese “Caroline Berg Eriken” – altså uten S i etternavnet.

 7. Prøvde nettopp å poste en kommentar men det funket ikke 🙄
  Ser at etternavnet til fotballfrue er feilstavet i oversikten over hvem som har fått mail. Hvis det også er slik navnet ble stavet i epost-adressen…(?)

  Når dét er sagt så skjønner jeg ikke hvorfor de skulle juge om noe sånt. Det er forholdsvis enkel info å få tak i. Men det er klart at når man har trollet og jugd over en lav sko i ett tiår sånn cirka, så har det nok blitt en del av normalen der hjemme.

  Når man juger så mye at man tror på det selv.

 8. Jeg tviler ikke på at hun kan ha gjort noe sånt 🙂 Kommentaren var ment som et svar til M. Vet ikke hvorfor den kom her istedenfor.

 9. Vedr annijor så er vel hun en av dem som ikke støtter vær varsom plakaten for bloggere…..hun svarer også villig vekk på hvilken str hun har i forskjellige plagg….

Leave a Reply