RUNDEBORDSMØTE OM KROPPSPRESS

Hei alle sammen 🌸

På tirsdag hadde Barne- og likestillingsdepartementet et rundebordsmøte om uheldige former for kroppspress i sosiale medier. En rekke influencere var invitert. Morten Hegseth var til stede på møtet og har skrevet en flott kommentar om det HER.

Såvidt vi har fått med oss var de eneste influencerne som møtte opp Annijor, Komikerfrue, og tvillingsøstrene Vita og Wanda Mashadi. NRK har publisert en video med innlegget Annijor holdt HER. Jeg lærte et nytt spennende ord i denne videoen, for Annijor mener det er helt hodemist å dele ut rabattkoder til fillers og kirurgiske operasjoner. Jeg tror ikke dette ordet finnes i ordboka og la merke til at NRK har valgt å sette det i anførselstegn. Jeg antar at det er en ny versjon av hodeløst og lurer veldig på om dette er et vanlig ord å bruke blant ungdommen. Kanskje blir det årets nyord?

Vi var dessverre ikke invitert til møtet og ble litt lei oss for det. Heldigvis kunne vi trøste oss med at en av Norges største bloggere, Fotballfrue, heller ikke var invitert:

Skjermdump carolinebergeriksen.no

Trøsten ble kortvarig, for i følge saksdokumentene skulle hun være invitert:

Skjermdump einnsyn.no (ikke komplett liste)

Da en leser påpekte at hun sto på postlista kunne hun informere om at hun ikke hadde mottatt noe, men at hun syns det var hyggelig å høre at de hadde tenkt på henne. Merkelig nok tenker jeg også på Fotballfrue hver gang noen nevner kroppspress. Jeg lurer selvsagt på om hun hadde dukket opp om hun hadde mottatt invitasjonen, men det sier kommentarfeltet dessverre ingenting om. Vi får krysse fingrene for at hun heller kan uttale seg om saken i et blogginnlegg.

Mon tro om frøkna Isabel Raad, som har bodd på fire (?) ulike adresser det siste året, fikk sin invitasjon? Kanskje var hun for opptatt med å høre den fantastiske låta Sommerkroppen på repeat.

Kristine Ullebø, som stilte opp i programmet Debatten på NRK om samme tema tidligere i år, glimret også med sitt fravær. Vi har fått høre av vår venninne som stadig er på farten til nye symøter at Kristine var på vei til trikken i samme tidsrom som rundebordsmøtet ble avholdt. Hun ble observert travende med sine lange ben iført høye cowboystøvler. Jeg tipper det var like a pirate. Eller kanskje var det like a bachelorette.

Vi syns det er supert at dette temaet blir satt på dagorden, og at barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland inviterte til dette møtet for å få innspill slik at de kan jobbe videre med å få utviklet noen tiltak og etiske retningslinjer for sosiale medier. Morten Hegseth sitt forslag var å lage et etisk regelverk hvor influencerne kan klages inn og ilegges straff. Dette er vel forsøkt til en viss grad med Sunn Fornuft-plakaten (HER), bare at der får det ingen konsekvenser å bryte retningslinjene. Sophie Elise er fortsatt ikke fjernet fra listen over de som støtter plakaten. Bare nevner det.

Håper dere har en fin helg 😘

❤️ Vicky