(IKKE) MILLIONER PÅ BOK

Jeg lovte en oppdatering på forrige innlegget.

Først, tusen takk for alle innspill. Pollen viser helt klart at flertallet av dere er positive til reklame på bloggen. Vi har selvsagt fått med oss at flere er negative og at vi diskuteres både på Kvinneguiden og Jodel. Slik jeg oppfatter, er de fleste enig i at vi bør tjene penger, men ikke på reklame.

Som en leser sa: “reklame på en annen måte, vil kle denne bloggen.” Akkurat slik tenker vi også. Skal vi reklamere må det bli på en helt annen måte. Vi ville aldri spy ut klær og sminke i stor skala, selv om det kunne virke slik i det forrige innlegget.

Jeg forklarte meg dårlig da jeg skrev at dere kunne få innblikk i hva vi selv brukte av sminke og klær. Det jeg mente var at om vi la ut en affilatelenke til feks. Bli vakker, som jeg nylig hadde kjøpt en mascara fra, ville jeg kunne “anmelde” denne og evt. fortelle om den var dyretestet osv.

Lenkene ville sjeldent bli lagt ut og kun med rabatter. Jeg fikk inntrykk av at mange trodde at vi ville reklamere med feks. kollasjer slik som Isabel Raad gjør, men hun var kun dratt frem som eksempel.

Her følger et eks. på hvordan det ville sett ut:

“TITTEL PÅ INNLEGGET”

Det ville se slik ut om vi skulle dele affilatelenker. Her ville vi som vanlig skrive om toppbloggerne. Bla bla bla bla bla Osv. Osv. Bla bla bla. Tekst tekst

Adina xoxo

(Her ville affilatelenken komme. Feks. fra Kicks. Da ville det stå: “Nå har Kicks 50% på hele butikken HER“).

Vi ville selvsagt vurdere nøye hvilke reklamer vi ville slippe til. Slik jeg ser det i ettertid, etter en del undersøkelser, ville det blitt meget få.

Så var det dette med troverdighet da. Flere av dere kommenterte at vi ville miste troverdigheten med reklame. Jeg kjenner jeg blir litt skuffet når jeg leser det, for jeg trodde virkelig at vi hadde opparbeidet oss nok troverdighet over tid. At vi lufter tanker om å tjene noen kroner, for all tiden som går med til bloggen, burde ikke gå utover troverdigheten.

Vicky nevnte i kommentarfeltet at ved å tjene litt på bloggen, så kunne man kanskje produsere mere. At man får lønn for strevet gir selvsagt ekstra motivasjon.

Hvordan skal vi klare å produsere flere innlegg om vi får lønn, når vi ikke produserer så mange innlegg nå? Vel, noen av oss har to jobber. Ved å tjene litt ekstra, kunne man kanskje trappet ned på den ene og heller konsentrere seg om bloggen. Jeg vet ikke helt, det er bare en tanke.

Jeg fikk til min store overraskelse høre at vi hadde byttet ut de orginale skribentene på bloggen, og at alt ble gjort i stillhet. Først ble vi litt paffe, for hvor kommer dette ifra? Så måtte vi bare le. Vi hadde tydeligvis forandret oss. Vi håper det er til det bedre. Jeg kan love at om noen slutter eller blir ansatt så blir det opplyst med en gang.

Samtidig nevner flere at noe skjedde med oss etter Vixen, at vi mistet piffen og snerten, og at bloggen ble dårligere. Det eneste jeg kan komme på som “skjedde”, var at vi valgte å prioriterte livene våre mere enn tidligere. Vixen-styret med nomineringer og utestengelsen orker jeg ikke gjenta. De som er interessert kan begynne å lese seg opp HER

Jeg må få presisere at vi ikke tok oss nær av alt styret. Det skal mer til for å knekke oss. Vi mener vi seilte greit gjennom stormen og følte oss som vinnere etterpå. Om det var noen som fikk gjennomgå og ble svar skyldig, var det juryen.

Vi vurder også noen andre alternativer. Noen foreslo Vipps og Patreon, som er spons rett og slett, og som ville være den mest aktuelle. Vi har problemer med slike ting for det føles som å tigge. Men når vi ser på YouTubere og hva de tjener penger på, så tenkte vi godt kunne prøve.

Det er frivillig å sponse, så klart.

Til sist ønsker vi å si tusen takk for all støtten vi får fra dere<3

Reklame eller støtte?
Håper dette oppklarte det meste. Lurer dere på noe annet så spør hjerne i kommentarfeltet eller på mail.

Adina og Vicky