MILLIONER PÅ BOK

Er dette en clickbait eller har vi millioner på bok? Som mammaen så fint ville sagt det: “dette er ikke en clickbait for tittelen går igjen i teksten. Man må lese mellom linjene.”

Jeg kan avsløre at dette er en clickbait som jeg håper vil fungere slik den skal, nå når vi for én gangs skyld kommer med en. Det hadde vært gøy å klatret opp på blogglisten og fått snust litt på frøkna, mammaen og frua. (Jeg mener ikke få snust på som å lukte dem bak, selv om vi kommer snikende bak. Om vi skulle ha snust som å lukte, ville nok fruas “Honolulu breeze” truffet nesen. Vi har skrevet om duften HER).

Vel, dette innlegget skal handle om hvordan jeg og Vicky skal få millioner på millioner på bok. Vi har fått med oss at noen av dere ønsker at vi skal tjene penger på bloggen. Noen har til og med prøvd å dra i gang en kronerulling (<3 Dina <3). Vi har lekt oss litt med tanken på hvordan vi kunne ha tjent penger uten å måtte kle av oss og posere sexy, operere oss, få bloggemunn, lyve og miste all troverdighet. Det finnes faktisk en måte.

Dere som følger de største bloggene vet hva de tjener penger på. Reklame! De annonserer og kjører afilliatelenker i stor skala. Frøkna spammer oss med kollasjer og affiliatelenker til Nelly nesten daglig. Det blir det millioner på bok av.

Siden vi også er med i et affiliate program, tenkte vi høre med dere lesere om hvordan dere stiller dere til affiliatelenker her på bloggen? Vi hadde ikke ligget i øvre del av blogglisten om det ikke var for dere. Da vi vurderte bannerannonser på siden vår, var det en selvfølge for oss at dere skulle ha et ord med i laget, og det skal dere få nå også.

Slik ser det ut når frøkna lager kollasjer med lenker til Nelly:

(Skjermdump sraad.blogg.no)

La oss ha en ting klart, her på bloggen vil det aldri linkes til bloggepiller, tannbleking og bio-oil. Vi skal kun linke til produkter som vi kan stå inne for og evt. har testet selv. Kosmetikk og klær er det vanligste å linke til. Dere kan dermed få et lite innblikk i hvilke klær vi liker/bruker og hvilken sminke vi liker/bruker. Jeg kan allerede nå avsløre at jeg som oftes faller for dyrere klær og sminke enn Vicky, som mener at jeg sløser. Man blir vel litt kjip av seg når man sitter på en økonomiutdanning, si.

Vi garanterer at vi ikke blander innlegg med affiliates, slik som de fleste gjør, så sånn sett er vi noen elendige selgere. Bloggen vil være som før og lenkene vil bli plassert nederst. Det kan være verd å merke seg at vi tjener penger kun om noen trykker seg inn og kjøper noe. Ønsker du ikke å handle kan du se på reklamen som velmenende tips fra oss til deg.

Som frøkna, miss Sophie og andre kan, så kan også vi gi rabattkoder (som stort sett alltid er å finne på den aktuelle websiden også). Noen ganger kan det hende at vi får noen eksklusive rabatter, kun for denne bloggen.

Jeg håper og tror at dere stoler på oss, at vi har opparbeidet oss troverdighet nok. Vi får ofte tilbud om å reklamere for forskjellige produktet, men vi har alltid takket nei fordi vi ikke kan stå inne for dem.

Det hadde vært gøy med millioner på bok, dere. Jeg kan love en annen livsstil enn enkelte av toppbloggerne viser frem. Her blir det ikke ny rumpe, pupper eller nese. Ei heller reiser fordi vi har jobbet 24/7 og fortjener det. Eller, en liten reise til det store utland kan vi vel ta. Skal Vicky velge blir det nok en tur til Strømstad for å handle billig.

Daglig restaurantbesøk med drinker blir det ikke, men bloggeuniformen (Ganni genseren) med et Gucci belte til, det må på plass. Det er obligatorisk. Kanskje med ei litta designveske på armen når vi tripper nedover gata med contouring og highlighter on fleek, på vei for å finne instavennlige steder. Alt dette er selvfølgelig avtalt på forhånd med de der hjemme.

Affiliates eller ei?
Stem
Adina og Vicky<3

110 thoughts on “MILLIONER PÅ BOK

 1. Hei!
  Ville bare tipse om sophie Elise:
  Hun skriver at hun er imot yulin-festivalen. Grunnen til det er at hun syns hunder og griser er like mye verdt (som jeg er helt enig i, som veganer selv). Så skriver hun ting man kan gjøre for å vise at yulin ikke er greit: ikke dra på ferie til Kina, ikke kjøp masse produkter fra Kina – i hvertfall ikke skinn og pels. Sist jeg sjekket er Daniel wellington fra Kina (dere må sikkert gjøre litt research på det). Og hun gir ut rabattkoder og oppfordrer folk til å kjøpe disse klokkene. Selv om de da ikke skulle vært fra kina, syns jeg uansett det er veldig dobbelmoralsk å oppfordre til skinn når hun selv er vegetarianer og ønsker å bli veganer. Hun har stor påvirkningskraft og de klokkene går det maaaange fler av pga hun legger ut en rabattkode 😅
  Fortsatt god helg, keep up the good work ✌🏼

 2. Kan dere skrive om Gladehjem? Hun kopierer andres tekster og stil i hvert eneste innlegg. Ikke godkjenner hun noen kommentarer som går på dette og hun er stadig vekk inne på Kg og prøver å forvare seg. Null selvinnsikt.

   1. Anonym, Ruris og Mila: Vicky har skrevet en sak på dette tidligere. Jeg mener at innlegget ble fjernet da vi «ryddet» bloggen for å være helt sikker på at åndsverkloven ble fulgt.
    Jeg skal høre med Vicky om hun vil ta på seg jobben😊

 3. Med én gang dere begynner med betalt reklame på bloggen, har bloggen mistet all troverdighet som en uavhengig blogg som tar pulsen på toppbloggerne. Så affiliate inn = troverdighet i dass,

  1. Og reklameinnlegg for produkter dere står for? Hele denne bloggen bygger jo på at vi ikke vet særlig mye om mennesjene bak den, og jeg er null interessert i hvilke produkter dere liker og ikke liker. Og «litt reklame nederst i innlegget slik at de som ikke vil lese det kan hoppe ovet»? Seriøst. Skjerp dere. Skal dere ha reklameinnlegg, må det være rene reklameinnlegg, tydelig merket, slik at de som ikke støtter den type innlegg kan slippe å klikke inn på innlegget.

   Dere argumenterer med at det tar lang tid å bygge opp innleggene, så det blir nesten som en ekstrajobb. Vel. Det kalles engasjement og hobby. Mn jeg merker jo at engasjementet deres mer eller mindre er helt borte, det forvant et sted i Vixen-styret. Så da skjønner jeg jo at dere heller vil ha blogg som ekstrainntekt. Men da foreslår jeg at dere legger ned denne bloggen, og oppretter en vanlig kommersiell blogg.

   1. Hey du Elin Pelin. Hva med at jeg foreslår at du slutter å lese denne bloggen hvis de begynner med reklame? Så jævla enkelt er det! Hvem faen er du til å komme her å be de legge ned bloggen? Om du ikke er interessert i hvilken produkter de liker og ikke liker så tror du at ingen andre liker det? Tror du hele jorda er skapt for deg eller? Bare pell deg ut av denne bloggen å Finn noe annet å lese hvis du føler denne bloggen mister troverdigheten. Og til adina og vicky vil jeg si: JA! Dere fortjener å få igjen noe for strevet! Jeg vil heller at denne bloggen skal tjene noe enn at de overfladiske løgn bloggere skal tjene noe. Hvorfor Er det slik at dere ikke skal tjene en dritt når dere gjør en viktig jobb?

   2. Oii, fikk Jessy her litt Isabel fans-tendenser når noen kritiserte bloggerne hennes?
    Det går vel an å si fra på en hyggelig måte at man er uenig vel, er ikke det litt av det man preacher her inne når bloggerfansa angriper bloggernes “fiender”?

   3. Hvem er du til å si dette når flere tusen leser denne bloggen hver da? Fordi om ikke du liker det skal bloggen legges ned? 😀😀😀😀

 4. En ting som er viktig med denne bloggen, her kan vi lufte tankene om bloggernes useriøsitet. Noen er sikkert på KG, men for alle oss andre som ikke er der er dette det eneste stedet vi kan skrive om det vi synes er ille.
  Denne bloggen har også medført at noen bloggere skjermer barna sine litt mer. Og det har vært en viktig kamp! De setter søkelys på så mange ting som er viktig, og bloggerne kjenner til denne bloggen og har skjerpet seg. Uhyre viktig å tenke på endringene som har skjedd og hvor viktig denne bloggen er! 👍♥️

 5. Fordi en blogg er mer seriøs enn andre betyr det ikke at de som driver den ikke skal kunne tjene penger på den. Man har kanskje litt større forventninger til HVA man tjener penger på, men for min del blir det tullete å si at: nei, dere får jammen holde på med dette gratis, ellers blir dere helt lik de andre bloggerne. Selvfølgelig er det en sammenheng med hvor mye man tjener og hva man kan sette bruke av tid til å gjøre bloggen interessant. Så bare skaff dere inntekter. På ærlig vis.

 6. Selvsagt kan dere ha reklame og få lønn for strevet! Men er enig med de andre om at hvilke klær og kosmetikk dere som privatpersoner liker er fullstendig irrelevant, så gjerne finn noe annet å reklamere for.

 7. Jeg synes det er rart om tanken er å reklamere for klær og kosmetikk – og mener kanskje dere med det forslaget har helt feilvurdert leserne deres? Eller så har jeg muligens også helt misforstått poenget med bloggen tidligere.
  Hva med det dere selv har satt søkelys på ifht oppfordring til overforbruk og miljø? Og hva skjer da med troverdigheten? Skal vi da kun ta deres ord på at dette bruker dere, dere kan ikke vise det frem på samme måte som andre bloggere gjør. Det må i tilfelle være veldig transparent.

  Samtidig synes jeg også det er fair at dere tjener litt på jobben dere gjør, men da håper jeg det blir lagt mer jobb i det enn det har blitt gjort i det siste. Dere valgte å starte dette på frivillig basis, og det er helt greit å kjøre samme linja dere har gjort til nå med to innlegg per uke – jeg tror nesten jeg foretrekker det personlig – men har jo skjønt de siste månedene at dere ønsker noe mer.
  Jeg får litt bismak på det, deler av innlegget kunne faktisk vært som tatt fra en hvilken som helst annen toppblogger og det er litt synd.

 8. Klær og sminke reklamerer de useriøse for, så da kan det ikke være de samme merkene her også… Det må nesten være litt spesielle reklamemerker i så fall …Men stem videre folkens så ser vi hva de som leser denne bloggen mener. De aller fleste er for affiliateslinker og jeg er enig.

 9. Ser det er negativitet på kvinneguiden, men lesere som ikke har annet alternativ er her. Man kan ikke forvente at folk jobber gratis i fritiden sin, når de har fulle jobber og et liv ved siden av. Hvem gidder det over langt tid, uansett hvor idealistisk man er blir man faktisk sliten og motivasjonen går ned når man har holdt på med gratisjobbing lenge. Hvem vil ikke heller bruke fritiden til morsommere ting? Jeg er i alle fall veldig takknemlig for denne bloggen. Velger heller reklame enn ingen blogg! Ellers kan de useriøse influencerne holde på som de vil uten korreks. Det ønsker vel de færreste??

 10. Dette gav meg litt avsmak. Som nevnt av noen andre så kunne store deler av innlegget vært skrevet av en hvilken som helst annen toppblogger. Jeg skjønner veldig godt at dere vil tjene litt penger for det dere legger inn i bloggen, men affiliates for klær og sminke som dere “går god for” (er det ikke det alle andre bloggere sier også?) er ikke rette veien i min mening. Spesielt fordi dere er anonyme. Uansett hvor lite troverdig toppbloggere er og hvor kjøpt og betalt de er, så er iallfall de villig til å sette et navn og ansikt bak anbefalingene sine. Jeg føler egentlig at dette er et scenario der dere prøver å få i både pose og sekk, og at om dere skal starte med mer reklame bør dere også revurdere anonymiteten deres.

  Patreon er jo en annen ting som dere kan vurdere, der de som vil kan hjelpe til med å støtte dere og dere fremdeles får holdt dere anonyme, men skal jeg være helt ærlig så vil det for øyeblikket være ganske uaktuelt for min del å støtte dere slik siden jeg (i likhet med flere ser jeg) føler kvaliteten, for ikke å nevne kvantitet, på bloggen har gått ned en god del etter Vixen.

 11. Dere som klager, mener dere at det ikke er behov for denne bloggen? At toppbloggerne igjen kan begynne å ture frem som de ønsker uten å bli kritisert for noe? Er det ikke det mange av oss ikke ønsker og derfor fant denne bloggen så veldig viktig?

  1. Ikke som kommersiell blogg, nei. Da må i så fall damene bak bloggen gi opp anonymiteten. For det krever full transparens dersom man skal bli tatt på alvor som kritker ift kommersielle bloggere og deres samarbeidspartnere når man selv er kommersiell blogger.

 12. Ja, det vet jeg, men jeg vil isåfall se en forandring før jeg velger å støtte dem på f.eks. Patreon. For å svare på spørsmålet ditt under, så føler jeg for øyeblikket ikke at det er et stort behov for bloggen slik den er i dag. For å ta de ti innleggene publisert i mai (ikke inkludert dette) er det to innlegg som er kritiske, to gjesteinnlegg (burde ikke disse da få litt for bidraget sitt?) og resten er sett og hørt, 17. Mai-oppsummering og siste uke av “Bloggerne”. I og med et det er to stykker bak bloggen (4 om man tar med de to gjestene), så synes jeg faktisk det ikke er nok til at jeg vil støtte det økonomisk.

 13. Det virker som de har planer for å utvikle bloggen. De tenker vel ut forskjellige måter å få det til på. Ikke rart de fikk en downperiode etter alt kaoset rundt vixen. Ser noen skriver på KG at de tror de som jobber med bloggen er byttet ut i det stille. Jeg tror såpass på integriteten deres at de ville i så fall informert om endringer.

 14. Man blir ofte korrupt av systemet når man går inn i det. Denne bloggen bør ikke tjene penger da den påpeker noen skjevheter. 🙂 Lag en egen moteblogg, link gjerne frå denne.

 15. Siden dere har såpass lite innlegg og mange av dem er skrevet av andre enn dere så ser jeg ikke helt grunnen til å starte med enda mer reklame. Syns det er nok av reklame på denne bloggen fra før av, spesielt med tanke på at det kommer nye innlegg såpass sjeldent som det gjør nå. Skuffende..

 16. Hadde bloggen deres vært som den var før vixen hadde jeg vært for.
  Men sånn som den er nå da det nesten kun er «ukens sett og hørt» og gjesteinnlegg er jeg imot. Da kan dere like så godt bare endre hele til en moteblogg, jeg ser heller ikke hvordan klær og sminke passer inn i deres «tema».. Jeg savner de skikkelige grave innleggene dere hadde før. Kanskje hvis dere får opp kvaliteten igjen så vil andre her endre mening.

 17. What? Reklame? Føler at konseptet og troverdigheten til denne bloggen da faller litt i grus. Selv om jeg forstår at man ikke har tid eller muligheter til å drive med daglig dugnad. Takk for alt vi har fått lære til nå, men takker nok for meg hvis dette blir en kommersiell blogg. ❤️

 18. Her et det mange forskjellige innspill.. Avstemmingen er klart for reklamelinker mens kommentarene er mer delte. Hva med å få inn flere enn to, for eksempel asti eller/og noen andre. Slik at arbeidsfordelingen blir delt på flere og gjerne gjesteinnlegg i tillegg?

  1. I tilllegg kan folk fortsette å komme med tips slik at det blir enklere å finne relevant stoff å skrive om?

 19. Uansett utfall håper jeg dere fortsetter bloggen. Bare vissheten om at den eksisterer er nok til at influencerne skjerper seg litt, tror jeg ♥️

 20. Jeg synes bloggen mister mye av sitt særpreg, ved å i det hele tatt vurdere å ta inn reklame. Midt oppi innlegg som er kjøpt og betalt vil så klart ikke klare å holde dere like objektive som tidligere. Dere blir med på treklamekjøret, og vips så utstråler denne bloggen mindre troverdighet.

 21. Klart dere skal ha reklame og tjene litt millioner😊 Ingen som jobber gratis, og det skal ikkje dere heller😘 Stå på👍

 22. Jeg har full forståelse for at dere vil tjene litt penger på bloggingen. Men for meg er det (dessverre?) helt meningsløst å få tips om skjønnhet og mote (og sikkert andre ting også?) fra dere!
  Jeg leser jo denne bloggen fordi jeg er intr i det dere skriver om bloggverdenen. Men klærne dere går med, hvordan dere ser ut, hvilken parfyme dere liker eller hvilket bestikk dere har på kjøkkenet er fullstendig irrelevant! Og jeg vil at det skal fortsette sånn.
  Dessverre!
  Håper dere klarer å finne en annen måte å få inntekter på.
  Lykke til, og god blogging! (Dere har jo Norges beste blogg!)

 23. Kan dere ikke begynne med “ukas clickbate” igjen ? Med så mange PH-bloggere og MtM tilbake og Nelly-Raad på banen må det jo være nok å ta av?

 24. Jeg må innrømme at jeg savnet et alternativ på avstemmingen.
  Nei, jeg ønsker ikke reklame, fordi det ødelegger troverdigheten i bloggen, men selvsagt støtter jeg deres ønske om å tjene litt på alt arbeidet dere legger ned.
  Jeg elsker bloggen deres og leser kun denne, men reklame for sminke eller klær er jeg null niks interessert i. I tillegg syns jeg, som andre også påpeker, at det er helt uinteressant hvilke preferanser dere personlig har i make-up og klær, i og med at halve greia med denne bloggen er at dere er så anonyme.
  Dersom dette også skal bli en kommersiell blogg der dere skal tjene penger på å påvirke oss leserne til å kjøpe produkter bare fordi dere tjener penger på det, da er det dessverre slutt på å lese bloggen for min del.

 25. Dette innlegget lukter litt muffens? Altså ar dere har fått hjelp til å skrive det på en måte som overbeviser leserne.

  For Adina og Vicky vet jo at vi gir totalt faen i hvilke klær og sminke dere bruker? Skjønner at dere har fått en eller annen deal altså, men seriøst – dere vet jo at vi ikke bryr oss?

  Hadde dere reklamert for gode produkter som ikke er bare forbruk, så ja – kjør på.

Leave a Reply