7. GJESTEINNLEGG

Når plastisk kirurgi ikke gir ønsket resultat – bloggernes egne erfaringer

Av Ingrid

Dette innlegget er ikke ment å være en moralpreken, men en sammenfatning av noen norske bloggeres erfaringer fra plastiske operasjoner som ikke har gitt forventet resultat. Det er selvfølgelig helt opp til hver enkelt hva man ønsker å gjøre med kroppen sin. Det er imidlertid en så stor avgjørelse å ta at det bør være en best mulig informert beslutning.

Man kan få inntrykk av at plastisk kirurgi er en enkel utvei ut av et problem eller et kompleks. Bloggere får mye kritikk for å dele sine erfaringer med plastisk kirurgi da det kan oppfordre lesere til å utføre lignende inngrep. Heldigvis deler flere bloggere åpenhjertig også når operasjonene ikke går helt som planlagt. Det er de tilfellene vi skal snakke om i dag.

Sophie Elise Isachsen er en av bloggerne som har opplevd at resultatet ikke ble som ønsket da hun opererte puppene i 2012. Hun fikk en vanlig komplikasjon ved silikonimplantat, nemlig hard kapseldannelse i ett bryst. Kapseldannelse oppstår når et fremmedlegeme implanteres i kroppen og det danner seg en tynn hinne av bindevev. Noen ganger blir kapseldannelsen ekstra kraftig og trekker seg sammen. Hard kapseldannelse kan medføre store smerter. Da Sophie Elise fikk kapsel i det ene brystet ble hun nødt til å operere det på nytt. Hun skrev på bloggen at hun gruet seg til å gjennomgå belastningen og smertene på nytt. Hun var klar over risikoen operasjonen medførte den første gangen, men skriver ”Man tenker jo alltid at man skal slippe unna og ikke være en av de uheldige som får komplikasjoner”.

Anette Marie Antonsen kjenner godt til problemer med kapseldannelse. Hun har operert puppene fem ganger. Første gang hun la brystimplantater var hun 20 år gammel. Så ble hun gravid. Hun skriver selv at etter hun var ferdig å amme ”følte jeg meg som Lolita og var drit lei hele framlasten”. Hun tok ut implantatene. Hun skriver at hun gikk flatbrystet ett år før hun opererte på nytt og la inn implantater igjen. Hun var fornøyd med resultatet helt til hun fikk kapseldannelse rundt begge protesene. Anette Marie endte opp med å operere puppene fem ganger på grunn av komplikasjoner. Sitat fra bloggen: ”Kroppen min frastøter protesene, og jeg orker ikke prøve noe mer.(…) Da jeg satt på kontoret med overlegen i går begynte jeg å gråte. Så mye penger jeg har brukt på dette nå, og jeg sitter igjen uten noe. Bare masse påkjenninger på kroppen”.

Ripling en annen komplikasjon som kan oppstå ved brystforstørrelse. Ripling er ujevnheter i form av groper eller bølgeform i brysthuden. Bloggerne Therese C. M. Nielsen og Tuva Willasen opplevde rippling etter brystforstørrelse og valgte begge å operere på nytt.

Anna Rasmussen har også gått gjennom brystoperasjon nummer to, den siste gangen for å fjerne protesene. Hun skriver at puppene endret seg mye etter hun sist gikk gravid. Puppene ble større enn det hun ønsket og medførte plager. Det var svært vanskelig å finne tøy hun kunne se slank ut i og hun bestemte derfor å fjerne innleggene for å få selvtilliten tilbake.

Noen ganger lever ikke resultatet av operasjonen opp til forventningene. Isabel Raad skriver i et blogginnlegg fra januar at hun vurderer en ny brystoperasjon. Begrunnelsen er at hun hadde forventet et perfekt resultat når hun opererte puppene den første gangen. Slik ble det ikke. Hun skriver at hun er langt i fra fornøyd, og det gjør henne vondt. Sitat fra bloggen ”Som sagt er det ikke slik at puppene mine plager meg kjempe masse i hverdagen, men jeg er mer oppgitt over at de ikke er ”perfekt”. For det skal de jo være etter en operasjon vil man jo tro”.

(Bildet er gjengitt med tillatelse celebrityabc Flickr.com Flere bilder HER)

Kan man egentlig forvente et perfekt resultat? En av klinikkene som utfører plastiske operasjoner skriver: ”Du bør ha realistiske forventninger til hva en operasjon kan utrette. Ulike pasienter kan få ulike resultater selv med samme behandling”. Etter å ha besøkt ulike klinikkers hjemmesider kan jeg ikke se at noen lover et perfekt resultat, eller en hundre prosent fornøyd garanti.

Rett skal være rett, flere av bloggerne omtalt i innlegget skriver at de ikke angrer inngrepene selv om det oppsto problemer og var nødvendig med nok en operasjon. Kun Anna Rasmussen og Anette Marie Antonsen skriver at de ikke ville gjort det igjen. Det er uansett ikke gitt at en operasjon fikser alle komplekser, og en operasjon kan fort bli til flere om man er uheldig og opplever omtalte komplikasjoner. Om man er heldig og slipper komplikasjoner er det likevel ikke gitt at kirurgi gir den perfekte idealkroppen man har forestilt seg.

-Ingrid

30 thoughts on “7. GJESTEINNLEGG

 1. Veldig bra skrevet!
  Er det ikke dog ironisk at annonsen på toppen før innlegget er fra Porsgrunn plastikkirurgi..

  1. 😱😱 Vi har sagt nei til slike annonser så dette må jeg finne ut av. Takk for at du sa ifra😘

   1. Tror at reklamen over er forskjellig fra den enkelte og hvilke sider man selv har vært inne på. Hos meg var det f.eks tepper 😂😉

   2. Anonym: Det stemmer det du sier, men det må også sies at jeg har fått opp reklame for mye jeg aldri har oppsøkt selv.
    Jeg har fått opp reklame for noe jeg bare har snakket med kjente om. Jeg er overbevist om at Google har ører🙄

   3. Jeg fikk først opp reklame for single….og jeg er godt og lykkelig gift og kunne ikke drømme om å sjekke ut slike sider 😛 Men nå nettopp kom det opp reklame for å lære fremmedspråk, og det er heller ikke noe jeg har sett på 🙂 Det må være veldig tilfeldig.

 2. Bra og saklig innlegg! Godt bloggerne tar ansvar selv, og ikke minst gjør noe for å fungere bedre i kroppene sine når de blir plaget i ettertid av operasjoner.

  Jeg er spent på hvordan rumpene til et par av toppbloggerne blir seende ut om noen år….de ser allerede noe pussig ut og harmonerer dårlig med resten av kroppen……etter mitt syn vel og merke! Godt å se at de iallfall flasher de mindre i media 😉

  1. Supertante: tusen takk for tilbakemelding. Jeg er også veldig spent på hvordan operasjonene vil holde seg gjennom årene, særlig rumpeoprasjoner som fortsatt er ganske nytt i Norge.

  2. Supertante, da er vi to. Tenker de skinkene henger og slår mot lårene når de har passert 40😂 lekkert

 3. Jeg søker aldri opp produkter/er inne på sider hvor jeg kan kjøpe ting, men én gang (EN GANG) for omlag seks måneder siden så jeg på jakker inne på zalando og de tre jakkene jeg så på popper støtt og stadig opp på ulike sider i form av annonse. To this day. Orker ikke.

 4. Fikk opp reklame om regnskap.. Hilsen 2 i matte! Er nok veldig tilfeldig
  Godt skrevet innlegg! Tommel opp 🙂

 5. Fikk reklame om iGlow vippeserum. Etter å nettopp ha stått på badet og tenkt at vippene mine ser fine ut.

  Adina: Google HAR ører. Tenk alle appene vi gir mikrofontilgang…

  Ingrid: helt fantastisk bra innlegg. savner bare kilde på Tcmn og Tuva. Men dette innlegget var så bra og setter dette virkelig i perspektiv.

 6. Etter x-antall innlegg fra lillemammaen om hennes hemmelige kirurgiske inngrep, der ingen egentlig brydde seg så mye, bortsett fra henne som dro det opp med jevne mellomrom, så er altså hemmeligheten ikke så hemmelig lengre.
  Som resten av rosabloggerne, så skal hun fikse på *trommelvirvel* puppene. De har visstnok plaget henne fra før hun ble gravid (altså fra hun var 15, ble gravid da hun var ganske nøyaktig 16) så nå, i en alder av 20 (fortsatt nitten og et halvt, tjue i begynnelsen av juni) skal hun operere. Hjelpes altså, jentungen er ikke ferdig utviklet, brystene er ikke på plass etter ammingen, men hva gjør man ikke for sitt publikum. Lurer jo litt på hvordan hun har tenkt å gjøre det etter operasjonen når hun ikke får løfte og styre. Med to små, en på tre og en på halvannet, begge bleiebarn, så må vel x-en flytte inn igjen for en periode.

  1. Kari: som du skriver er det jo ikke sikkert kroppen er ferdig utviklet. Det er helt vanlig å legge litt på seg i 20-årene, og med vektøkning ville gjerne dette komplekset løst seg selv.

 7. Helene: så kjekt at du likte innlegget. Ble ganske overrasket underveis over hvor mange bloggere det var å ta av på dette temaet 😊

 8. Veldig bra innlegg.
  Jeg må bare komme med en liten story her.
  Hadde igår besøk av en ung dame i slutten av tjueårene, denne har silikon i puppa, restylane i leppa og botox i noen for meg fraværende rynker.
  Vi kom innpå temaet, og jeg, som den eldre damen jeg er, sier at jeg ikke er tilhenger av plastisk kirurgi, og jeg refererer til noen unge menn vi begge kjenner som har sagt ganske klart at de synes det rett og slett er stygt med disse opererte kroppene og svære leppene.
  Men da sier min gjest, vi jenter gjør ikke dette for gutta, vi gjør det for å bli penere enn andre jenter…
  Da kjente jeg at jeg ble litt sjokkert og veldig lei meg.
  Hvordan har verden blitt???

 9. Tips til siste nytt; Kristina Andersens hund milo har bitt henne til blods og hun endte på legevakten. Hun vil ikke innrømme at det var hennes hund og unngår og svare på kommentarer hvor folk Spørr hvordan dette skjedde. Ikke poster hun kommentarer når vi skriver fks var det milo heller? Hun vil nok ikke at publikum skal vite noe, alle vet jo at en hund som biter bør avlives.. hun later som ingenting..

  1. Det er så funny, hvorfor skrive om det når hun nekter å fortelle mer..Kristina Andersen er flink til å underholde og fremstå som eksemplarisk (artige historier hvor hun “tramper” rundt og er “rakkefant” eller ufordragelig som min mor ville sagt om jeg oppførte meg på samme måte), det er mange år siden jeg satte hun i vrangstrupen og siden har jeg ikke klart å svelge henne.

 10. Et spennende og ikke minst viktig tema. Som godt voksen mamma til snart store gutter hadde jeg ikke sett for meg at kosmetisk kirurgi skulle bli et tema hjemme hos oss. Det ble det, dog av hel andre grunner en påvirkning fra bloggere. Det avgjørende for oss var møte med faglig dyktige, og brutalt ærlige fagfolk, i Norsk offentlig helsevesen. Det ble ingen kirurgiske inngrep, og det er jeg så glad for. Bloggere, og andre “kjendiser” på sosiale medier kan nok påvirke mye, men dyktige fagfolk kan også det. Vi var så heldige som ble møtt slik vi ble, og jeg ønsker meg enda flere fagfolk på banen under debatter og lignende. Skulle ønske de fikk like mye medietid som bloggerene, for DET ville utgjort en forskjell!

Leave a Reply