SNILLEGUCCI, ANNONSEGUCCI OG SLETTEGUCCI

Hei alle sammen 🌸

I dag trenger vi å snakke litt om Snillegucci. Eller Annonsegucci som hun nå kalles på Jodel. Eller Slettegucci som jeg tror jeg skal begynne å kalle henne. Kjært barn har som vi vet mange navn. Det er fint med alternative navn siden navnet Snillegucci er blokkert så man ikke kan skrive det på Jodel. Jeg lurer fryktelig på hvordan i alle dager hun har fått til dette, men det får vi vel aldri svar på.

Første gang vi skrev om Snillegucci var HER. Da hadde hun opplyst følgerne sine om at man må betale merverdiavgift om man bestiller folkeklokka fra Daniel Wellington, og Annijor reagerte med den lengste snapranten jeg kan huske å ha sett. Snillegucci begynte som en godt likt Instagramprofil med mange nyttige hverdagstips. Så ble kontoen plutselig stor nok til at hun ble attraktiv for annonsører. I disse dager mottar hun en del kritikk for annonsemerkingen sin på Jodel. Ikke nødvendigvis fordi hun er så mye verre enn alle andre, men antageligvis fordi hun tidligere har vært opptatt av at man skal merke korrekt.

I går postet hun en lang, god forklaring til følgerne sine om dette med merking av annonser. Adina skrev ei litta kommentar til henne hvor hun skrøt av Snillegucci for å ha fokus på merking samtidig som hun nevnte at annonse skal stå først i teksten. Da svarte Snillegucci noe sånt som at når det gjelder Instagram sier Forbrukertilsynet “kan” og ikke “må”, slik at det ikke nødvendigvis må stå først. Siden Snillegucci har vært så snill at hun nå har slettet dette (og vi har blitt så urutinerte at vi ikke tok screenshot) kan jeg dessverre ikke vise dere eller gjengi ordrett.

Så ble altså jeg som er selvutnevnt merkeekspert satt på saken. Og joda, man kan riktignok tolke Forbrukertilsynet sin veiledning hvor de skriver “Det er ikke godt nok å skrive reklame helt til slutt i en lang tekst” som at man ikke nødvendigvis må ha det først i teksten hvis teksten er kort.

Jeg tok en titt på feeden til Snillegucci og kom over dette fra 12. mai:

Her er teksten vitterlig for lang til at man kan sette merkingen til slutt, all den tid vi må trykke på “mer” for å få se at dette faktisk er en annonse.

Så vi svarte på hennes kommentar og påpekte dette. Kort tid etterpå var ALT vi hadde skrevet slettet. Vi liker dårlig å bli slettet, men etter hva vi hører er Snillegucci generelt god på å slette konstruktive kommentarer. Jeg fikk selvsagt litt panikk og lurte på om rutinerte Adina hadde tatt screenshot. Det hadde hun dessverre ikke, men siden Snillegucci er så snill sendte hun oss screenshot på melding (uten at hun visste at vi trengte den) av det siste vi skrev:

I tillegg til å slette det vi skrev endret hun på innlegget fra 12. mai:

(Skjermdumper snillegucci / Instagram)

På melding skriver Snillegucci til oss at denne samtalen er helt idiotisk når vi vet hvordan andre store profiler ikke merker. Det er helt riktig at vi vet mye om dette, men så er det nå en gang sånn at disse andre store profilene ikke har hatt like mye fokus på merking som henne.

Hun er også uenig i ordvalg hos Forbrukertilsynet altså at alt skal merkes annonse om man så bare har blitt sponset med et produkt eller om man har mottatt et femsifret beløp for å snakke om det. Dette kan jeg være enig i, men det tenker jeg at man som influencer kan løse ved å skrive “Annonse (sponset produkt)” om man ønsker å få frem at man kun har mottatt produktet.

Når det kommer til innlegget fra 12. mai skriver hun til oss at hun nå har kortet ned teksten selv om hun sjekket fra en annen konto at den ikke var så lang at den ble forkortet. Merkelig at screenshotten rett over her viser at den ble forkortet. Da er det helt sikkert kontoen vår det er noe feil med, si.

Jeg forstår at det føles kjipt å være den “eneste” som gjør ting riktig. Samtidig kan jeg ikke helt forstå hvorfor det skal være så vanskelig å sette annonse først i teksten, uavhengig av om den er kort eller lang. På lang sikt vil det antageligvis lønne seg å gjøre alt riktig for å beholde troverdigheten. Bare nevner det.

Håper dere har en flott pinsehelg 😘

❤️ Vicky

50 thoughts on “SNILLEGUCCI, ANNONSEGUCCI OG SLETTEGUCCI

 1. Hun er ikke eneste som gjør det riktig, men hun er eneste som legger seg oppi om andre gjør det 🙂

 2. Likte henne veldig godt i begynnelsen, men nå syns jeg hun begynner å bli veldig lik andre blogger. Sjekk ut snilleketo profilen hennes også, syns det er litt vel mye snakk om diett til tross for manglende medisinsk bakgrunn

 3. TAKK! Kjipt at hun prøver å fremstå så bra ved å endre innlegget for så å slette kommentarer. Hva med å gi dere cred for at dere gjorde henne obs i stedet for å late som hun har funnet på det selv.

 4. Takk for at dere tar dette opp🙌 Har selv vært en av de som har gitt henne konstruktiv tilbakemelding tidligere, men de har selvfølgelig bare blitt sletta..

  1. Har blitt litt «lurt» (føler jeg nå) av den snille fasaden hennes 🤔 Hun har jo mange fine tips og jeg oppfatter henne som en veldig bra person, men slette kommentarer?!? Har du noen eksempler?

   1. Sigrid: Enig at hun har fine tips og hun er helt sikkert snill😊 At folk blir irriterte kan være fordi de tror hun driver med snikreklame (og retter fingeren mot andre som ikke merker korrekt). Derfor tenkte vi gi henne et vennlig tips ang. merking, slik at det da ikke hersket noen tvil.
    Hun slettet våre kommentarer og det ble også slettet kommentarer da hun var i «krangel» med Annijor. Ellers har lesere tipset oss om at kommentarer eller innlegg blir slettet.

 5. Ps. 12. mai (mellomrom!) skrives ikke 12.mai. Bare sånn… fint å ha datoen riktige om dere skal disse eksempelvis SEs skrivefeil igjen, si. 😉

  (Men er blodfan, altså, lenge leve botb!!!)

  1. Mari: Fy til Vicky!☝🏻 Håper ikke jeg også har gjort samme feil🤔
   Takk for at du sa ifra og for at du er blodfan 😘

  2. Det verste er at jeg egentlig vet at det skal være med mellomrom, men så skriver jeg det bevisst uten fordi jeg syns det ser så rart ut med 🙄🙈

   Takk for at du er blodfan likevel ❤️

 6. Jeg skjønner ikke hvem denne Gucci er??! Er det IG? Jeg har ikke peining på IG så sikkert min feil😩😳

  1. Ja, det er hovedsaklig IG, ellers har hun også en blogg som blir oppdatert veeeldig sjeldent. Hun er vel kanskje mest kjent blant de på Jodel 😊

 7. Hun merker IKKE spesielt bra! I skrivende stund har hun blant annet en reklame for Kicks selftan-produkter på instastory, hun skrev tidligere at hun fikk hele serien sponset, men hun har ikke merket posten!

  1. What, var det egentlig sponset? I alle dager. Der kan man se, veldig vanskelig å vite hva som er hva når det i utgangspunktet er en konto med masse tips 🤔

 8. Jeg forstår virkelig ikke problemet med å merke fremst i en tekst.. alle vet at influencere/bloggere aldri skriver langt og fint om et produkt de selv har betalt for. De går jo faktisk inn for å lure de stakkars 12åringene

 9. Skrev nettopp en melding til henne privat på Instagram, angående de kicks-selvbruningskremene som hun tidligere har sagt at hun har fått sponset. Svaret hennes var ikke særlig koselig, og hun mente at siden hun allerede hadde merket det som annonse en gang så sier managementet hennes at hun ikke trenger å fortsette å merke det, siden det er «deklarert». (Har print screen av hele samtalen). Hvorpå jeg svarer at alt som er sponset skal merkes, uansett. Ferdig. Hun svarte: kos deg videre med å lese drittblogger (ref til dere regner jeg med), også blokkerte hun jaggu meg også! Herlig dame det der.

   1. Print screen (PrtSc) er en egen tast på tastaturet, og den funksjonen har vært der lenge før mobiler fikk funksjon for screenshot. Så vet du det. 😉

   2. Man kan vel kanskje kalle det print screen også 🤔 Det er jo på en måte print av skjermen 🤔

  1. Hva slags management er dette? Det høres jo helt spinnvilt ut at de mener det holder å merke det med annonse kun en gang 🤦

 10. Kjenner at jeg synes denne bloggen har tapt seg litt..
  Her venter vi i dagevis på nye innlegg så er det bare kjedelige ting som dette som går igjen..
  Det må da være mer interessante/spennende/juicy ting som skjer i bloggverdenen dere kan skrive om…?

  1. Beklager så mye for at du synes det. Selv syns jeg det er meget interessant at en influencer sletter konstruktive kommentarer på denne måten og tenkte kanskje det var litt spennende å få se hva som faktisk ble skrevet 😊

 11. Må bare få gi dere «tommel-opp» igjen! Dere er fantastisk! Er det noen som fortjener å tjene millioner på blogging er det dere! Håper deres blogg sprer seg (hvis den ikke allerede har det) i de unges verden. Dere gjør en utrolig viktig jobb! Kan nevne at «mammasom16» endelig har begynt å skjerme barna sine! Kanskje det er dere som har fått henne på bedre tanker

 12. Hun virker å ha skjønt like lite av hva troverdighet handler om som resten av influencerne. Denne evige uviljen til å følge loven; det ser så dumt ut.

  Og det å skyve andre foran seg som verre enn en selv har et navn: Whataboutism.

  1. Der kan du se, satt og lurte veldig på det, men droppa å sjekke 🙈 Men det kunne vært verre – da jeg leste gjennom innlegget så jeg at stavekontrollen hadde endret til Annijor sin versjon “forbrukerområdet” 😁

 13. Bra innlegg! Det skjer noe med influencere som får samarbeidsavtaler/penger mellom hendene. Mulig de som de reklamerer for helst vil det skal se ut som det ikke er reklame, men reglene er klare.
  Mange influencere som har blitt sure for dette og enda surere vil de bli når det blir enda mer fokus på reklamen deres. Hurra 👍

 14. Ga henne en veldig snill (!) tilbakemelding på hele antialkoholopplegget hennes, og fikk tidenes usnille (!) svar. Vurderte å sende dere det, men ser i kommentarfeltet at ekstremt ufine svar på konstruktiv kritikk er old news:-))))

Leave a Reply