AVISER, SOPHIE ELISE OG DOBBELTMORAL

De siste dagene har VG kommet med flere artikler om en klinikk i Istanbul, hvor både Sophie Elise og frøkna har vært innom for å hente hjem nye neser og rumper:

(Skjermdumper VG.no)

Sophie Elise uttaler seg om saken i et eget innlegg:

Hun starter innlegget med å si at hun “kanskje ikke har noen rett til å uttale seg:”

Dette med “rett til å uttale seg” er noe hun selv har nevnt gjentatte ganger. Når har noen ment/sagt at Miss Sophie ikke har rett til å uttale seg? Jeg tror de aller fleste mener at hun og Raad har all mulig rett til å uttale seg, faktisk ønskes det at begge to skal uttale seg. De har erfaring og burde uttale seg i media og i debatter, men ingen stiller opp i debatter?

Sophie Elise mener at media står for den største påvirkningen:

(Her måtte jeg bare dra frem den røde pennen min).

Både Sophie Elise og Raad har sagt at de har blitt påvirket av andre til å operere seg, men mener samtidig at de selv ikke kan stå til ansvar for sine lesere. Det må foreldrene ta seg av. Personene som VG har intervjuet i disse artiklene sier alle som én at de er blitt påvirket av Miss Sophie og frøkna til operasjonene sine.

Sophie Elise mener at det er medias omtale av klinikken som bidrar til at flere og flere nordmenn opererer seg der:

(Frem med den røde pennen igjen).

Jeg kan til dels være enig at noen kan ha blitt trigget av å lese VGs artikler, men de aller fleste synes at det VG formidler er skremmende. Jeg tror den største grunnen til at klinikken har flere Norske kunder nå enn tidligere, er fordi Miss Sophie og frøkna, som begge har enorme plattformer, omtaler klinikken og normaliserer plastisk kirurgi.

Det er ingen som skylder ene og alene på bloggerne for kroppspress og normalisering av plastisk kirurgi, men med sin store leserskare har de enorm påvirkningskraft.

Samme hva innleggene til Sophie Elise handler om så får vi rumpen hennes trykt opp i kamera. Det er en ting å si at man tar ansvar, det er en annen ting å vise det.

Bilder av en superfornøyd kunde er nok den beste reklamen klinikken kan få:

Sophie Elise avslutter med disse ord:

Skal vi se, jeg syntes å huske en viss blogger uttale: “Æ vil heller ha dobbeltmoral enn ingen moral.” Bare nevner det.

(Skjermdumper sophieelise.blogg.no)

Adina xoxo

45 thoughts on “AVISER, SOPHIE ELISE OG DOBBELTMORAL

 1. Vet ikke om du så det, men noen påpekte i kommentarfeltet at hun selv hadde sagt dette med dobbeltmoral/ingen moral og da svarte hun noe ala “haha jaa, men føler jeg kan si det som privatperson. Blir litt annerledes med aviser liksom”…. orker ikke

 2. Jeg synes også de evinnelige bildene er det største problemet, de brukes i alle settinger, også der det ikke er naturlig.
  Da må vi kalle en spade for en spade, og innse at dette påvirker mer enn en avis som skriver til en viss grad kritisk i det minste.

  Å vise frem rompa ved alle anledninger og ikke gi en mer nyansert fremstilling enn at «jeg er så fornøyd og den er så fin», er vel akkurat det som er svært lite gjennomtenkt og veldig kritikkverdig, hvis man ikke ønsker å påvirke?

 3. Hvis jeg ikke husker feil, så pågikk det en debatt om plastisk kirurgi i mediene omtrent samtidig som SE lå med stussen i været nede i Tyrkia. Som den løgneren hun er, skrev hun da negativt om alle operasjonene sine på bloggen, og fikk det til å virke som hun nå var ferdig med å operere seg.

  Hun mente kanskje å fortelle oss at hun var ferdig med å operere rumpa… 🤔

  Orker ikke! 🙉🙈

 4. Håper Sophie Elise leser dette innlegget. Det er så innlysende at det er hun som dessverre er både dobbeltmoralsk og til tider eier null moral.
  At en person som Sophie som tjener penger på unge mennesker som følger bloggen hennes,og ellers alt hun gjør, ikke har litt mer omtanke for nettopp disse unge menneskene hun gjør penger på – sier egentlig alt.

  Hun får leve godt da med operert kropp -og jeg håper det stikker litt at det fins flere unge der ute som ikke føler seg pen nok fordi de sammenligner seg med et urealistisk utseende som Sophie har fått gjennom å operere seg. Håper hun kan leve med samvittigheten sin når det faktisk er personer som opererer seg fordi de har blitt påvirket av henne.
  Stikke rumpa frem 1000 ganger på bloggen …. Og så snakke om gode verdier? Hun virker smart men hun mangler selvinnsikt og er altfor selvsentrert.

 5. Syns disse artiklene som kommer frem i både VG og episoden «knivturisme» på Insider Fem har vært sykt skremmende! Skjønner ikke hvordan hun kan mene at det ikke virker skummelt der, men heller så SPENNENDE??! Wtf. Jeg har i mange år hatt lyst til å forstørre brystene etter å ha sett bilde etter bilde med flotte bryster på sosiale medier, og etter at også flere sv mine venninner har valgt å operere seg, men etter jeg så knivturisme fra den klinikken i Istanbul så blir jeg dårlig bare av tanken! Noe av det verste jeg har sett, og jeg ble direkte dårlig av hele episoden! Utsette seg selv for den faren der bare for å kanskje bli litt mer fornøyd med seg selv? Nei takk!

 6. Lurer på hvordan disse bloggerne med fake rumper, pupper, lepper og tusen tatoveringer vil se ut om 20-30 år. Tror kanskje det blir en ny boom med operasjoner for å redde stumpene bokstavelig talt 😂

 7. Jeg merker meg at SE kommenterer at hun må få leve livet sitt selv om hun har påvirkningskraft, med andre ord, gjøre hva hun vil med kroppen sin og vise det frem. I utgangspunktet så er det selvsagt at hun er en autonom person, ingen kan bestemme at hun ikke skal få vise stussen når enn hun vil på bilder. Det hun ikke kan forvente er at skal kunne tjene penger på å leve litt sitt akkurat som hun vil uten at de samfunnsmessige virkningene av bedriften blir kritisert og stilt spørsmål ved. Dette er det visst utrolig vanskelig for både SE og flere andre bloggere å forholde seg til, når SE kritiserer Freia og palmeolje så gjør hun det på akkurat samme måte som at jeg kritiserer henne for å tjene penger på å reklamere for tannbleking. At hun fronter et kroppsideal på sin salgsplattform som må sees som reklame mot mindreårige for behandlinger – og samtidig tjener penger på dette, det må samfunnet kunne kritisere. Og nei, det er ikke kritikk mot henne som privatperson, men mot salgsplattformen- som er hennes blogg, som hun skriver.

 8. Hvis ikke jeg tar helt feil har SE tidligere skrevet på bloggen sin at hun ble påvirket av andre (ei svensk ei?) Bloggere til å operere seg.

  1. Stemmer det! Krissy en svensk blogger som hun så opp til Når hun var helt fersk i blogg verden, noe med 16 år eller noe. Og den barbiedop sprøyta etter å ha hørt at julia Nyland bruker det. Så ja..

 9. Den saken i VG var en VG+ sak, altså en sak man må betale for å kunne lese. Jeg sier ikke at det er et stort hinder hvis du er veldig interessert og har veldig lyst å få det med deg, men det er likevel ikke bare å klikke seg inn og så får du det servert uten at du har spesifikt gått inn for det. Og det tror jeg kanskje ikke (I might be wrong..) så mange av 12-13-14 åringene gjør.
  Det 12-13-14 åringene derimot gjør, er å lese bloggen til Sofie og følge henne på snapchat og instagram, og der blir de til stadighet eksponert for blant annet rumpa hennes i alle positurer og sammenhenger, enten det er passende eller ikke (som regel ikke).
  Og hvem blir sett mest opp til, hvem lytter disse unge menneskene mest til når alt kommer til alt, utdannede journalister som skriver gode, informative og opplysende saker og artikler – eller bloggere som skriver som om de var lesernes nærmeste venninne, og som med sine tips og råd (aka reklame for produkter du egentlig ikke trenger for å være god nok) har en inntekt du kan bare drømme om, til tross for at du kanskje har lang utdannelse og daglig redder liv? Jeg mener bestemt det siste.

  Jeg sier ikke at vi skal legge all skyld alene på bloggere når det kommer til dagens kroppspress og alt det der, til det er problemet alt for omfattende og komplekst, men de kan ikke fraskrive seg ansvar, for de er langtifra uskyldige og påvirker i større grad enn det kanskje er mulig å forstå rekkevidden av.

  Og for å dra det tilbake til denne artikkelen i VG om klinikken i Istanbul (Og episoden på Insider om knivturisme); Jeg tror det er helt nødvendig med artikler og dokumentarer som ser på galskapen med kritiske øyne, som skriver om baksidene (no pun intended) av medaljen og viser de jævlige bildene som vi ikke får hos bloggerne.

  1. Det var akkurat dette jeg prøvde å skrive til henne på innlegget hennes om dette, men da hadde jeg ifølge henne “misforstått hele poenget”. Hun er ikke mottakelig for denne typen kritikk. Hun sa også at hun var GLAD for at hun hadde operert seg…

 10. Jeg vet ikke hva jeg skal si, men syns det ble litt voldsomt med to innlegg på to dager om SE og hennes ansvar. Klart er det synd at hun har følt et behov for å endre så mye ved utseende sitt, men det har vært hennes valg og det burde ikke påvirke alle andre mennesker. Alle disse tåpelige debattene dreier seg om å finne en syndebukk, og kjefte på dem. Hvis vi ikke hadde hatt influencere av det slaget i Norge, skulle man da sendt en e-post til Kim K? Altså…problemet ligger ikke hos de man blir påvirket av. Problemet ligger hos dem som lar seg påvirke. Jeg syns at hele norge burde skjerpe seg litt nå og heller tenke over hvorfor man lar seg bli påvirket. Finner du ikke svaret alene, snakk med noen. Hvis du likevel vil operere deg, ikke pek på SE og si at hun fikk deg til å gjøre det

  1. Tenker du da at influencere som tjener millioner hvert år på sitt firma ikke har noe samfunnsansvar? At de ikke skal følge norsk lov? Jeg ser ikke forskjellen på reklameplattformen SE og TV2 pausereklame.

  2. Sterkt uenig. SE normaliggjør det med rumpa, hun er superfornøyd med den og alt det andre hun har gjort. Og tjener millioner på bloggen. Hun og Isabel er de desidert verste med dårlig påvirkning.

 11. Måtte bare sakse i teksten deres i dag : “…..fordi Miss Sophie og frøkna, som begge har enorme plattformer….” Ha-ha-ha, jeg lo så jeg grein. Assosierte det seff ikke med bloggplattformene. 😀 Utrolig at de trykker de “søte” stumpene opp i kameralinsen hele tiden. Se på bilde av frøkna sin på stranden for eksempel. Jeg gir meg over, det er forferdelige bilder.

 12. Når skal SE forstå at hun også ER media? …når hun mener media er de som påvirker. Bloggere er også media!

 13. Dette har gått me husforbi. Siste innlegg på sophie elise sin blogg; Hvordan sak er det sophie elise skal ha opp til forliksrådet? Og hvordan podcast er det hun snakker om at saken har blitt omtalt i?

 14. Dette har ingenting med dette innlegget å gjøre, men har dere sett det siste bildet mammatilmichelle har lagt ut på Instagram? Der hun poserer upassende med datteren sin i sengen. Jeg fikk faktisk frysninger av det bildet. Det er så usmakelig som det går an å bli! Jeg reagerer altså så sterkt på det bildet, fordi det er rett og slett… Ja… Altså jeg blir tom for ord. Det bildet der er IKKE en naturlig setting. Mulig noen synes jeg overreagerer, men jeg har barn selv. Jeg kunne aldri i livet gjort noe sånt mot mine barn. Jeg legger så vidt ut bilder av barna mine på sosiale medier. Sorry meg altså, men der gikk hun så til de grader over streken!!!

  1. Dette var ikke bra!!! Blir lei meg på dattera sine vegne! Skjønner ikke hvordan man kan synke så dypt, alt for klikk og penger virker deg som!😮

  2. Bildet var veldig upassende, og du overreagerer ikke overhodet. Mange har reagert (Hegseth på Instagram blandt annet )
   Jeg leser ikke bloggen hennes, men har skjønt at den “daler” nedover lister og ikke ligger i toppen lenger. Hun prøver nok å bruke det trikset som har fungert før – sjokkere, være drøy, spille på sex/nakenhet…
   Jeg håper for barna sin skyld at hun slutter med dette snart. Så snart som mulig …

   1. I alle dager, mammaen har jo begynt fast videoblogg-spalte med datteren? Fire episoder ute, en hvor hun blant annet sminker Michelle og en annen hvor de løper rundt i bikini/badedrakt. Jeg har ingen formening om mammaen i seg selv og leser svært sjelden bloggen, men hva er det som foregår? Dette er da virkelig ikke greit?

 15. I siste innlegget til frøkna skriver Hun at sminken ikke er sponset men hun linker nå til det hun fant.. når jeg trykker innpå så står det adlink eller noe før den går videre til Nelly. Vet dere noe om at dette betyr at det er «ad»? Begynner hun å lyge ang reklame nå ogås?

 16. Er det bare jeg som lurer på hva Kasper , hennes utvalgte, syns om at hun hele tiden legger ut pornografiske/seksualiserte bilder av seg selv? Hvis min partner hadde lagt frem kroppen sin på en slik måte hadde jeg virkelig begynt å lurt på hva jeg gjorde i det forholdet. Det hadde ikke føltes «mitt» akkurat når hele Norge har sett pupper og ræv i meget vulgære stillinger… hvis min partner måtte ha bekreftelse fra masse ramdoms om at h*n er deilig så hadde jeg følt meg veldig uviktig for min partner.. da hele poenget er at JEG skal syns partner min er deilig, og ikke alle andre? Syns det er så sprøtt. Vennene og familien til Kasper har nesten sett like mye som Kasper selv. Det må jo være hyggelig når Sophie skal treffe vennene hans, og familien, at de faktisk vet hvordan hun ser ut naken i de fleste stillinger..

  1. Kdkdkd: Hmm, tja. Det virker som Kasper er helt ok med Sophie Elises eksponering. Folk er forskjellige😊

 17. Jeg ser at Sophie Elise, og hennes far også for så vidt, kritiserer denne designeren for å uttale seg til media om forhandlingene i forliksrådet. Da virker hun å ha glemt at hun åpnet opp om konflikten allerede før møtet, i en av landets største blogger der hun selv uimotsagt kan manipulere realitetene akkurat som hun vil. Du snakker om rolleforståelse.

 18. Hei. Som en voksen dame som leser flere blogger som en slags “guilty pleasure” i hverdagen, føler jeg at jeg nå må skrive noen ord. Til å begynne med syntes jeg denne bloggen var både interessant, nødvendig og ikke minst underholdende. I det siste er den derimot blitt noe ensformig, til tider nedlatende/hetsende og litt irriterende. Dere har hengt dere totalt opp i rumper og Sophie Elise/Isabel Raad, og jeg kjenner jeg bare er lei… Jeg er glad i sladder, og skulle gjerne sett at det var mer av den sorten, og mindre heksejakt på disse stakkars ungjentene som lever livet sitt så godt de kan i vår noe merkelige verden. Så, JA til gossip om flere bloggere/influencere, mindre rumpesnakk! Vil bare opplyse at jeg som 45-åring er opptatt selv av å se ung og bra ut, men har aldri latt meg friste til operasjoner, fillere eller juks og spetakkel, men OM jeg så skulle bli fristet, er det bok ikke disse to overnevte unge frøkener jeg ville lagt skylden på, selv om jeg leser bloggen deres daglig. Heller vil jeg ikke tilstrebe det tilsynelatende perfekte livet til Caroline Berg Eriksen, da jeg er voksen nok til å vite at det finns et liv bak fasaden… Til slutt vil jeg nevne at jeg har to sønner på 26 og 19 år, og begge er nokså tydelige på at svære rumper, ducklips, fillers og et falskt utseende er UT! Noe rett må jeg ha gjort, tenker jeg… Og jeg tenker det er flere som dem. Dette går nok over som alt annet av trender, og til syvende og sist liker både voksne og unge det naturlige best. Lykke til videre, håper dere finner mere interessant å skrive om fremover.

  1. Mor til to gutter: Takk for konstruktiv kritikk. Det er synd å høre at du mener vi er nedlatende/hetsende, for det er absolutt ikke noe vi prøver på eller kjenner oss igjen i.
   Merker at jeg liker sønnene dine og hva de ser som (ikke) normalt, og la oss håpe at dette blir en trend, selv om jeg tviler. De er tydeligvis er godt oppdratt😊
   Håper vi kan glede deg med sladder også😊
   Ellers vil jeg si at Stine sier hva jeg tenker😊👏🏻

 19. Stakkars ungjenter? Du mener vel unge jenter med management, regnskapsfører og mektige samarbeidspartnere som tjener millioner PR år? Det er jo heldig at du selv og dine gutter har sluppet unna negative sider ved SoMe samfunnet, men det betyr ikke at ikke veldig mange i sårbar alder blir nettopp det, påvirket, av det som egentlig er reklame pakket inn som forbilde og venninne. Det er helt greit å ønske annet innhold på bloggen her, men synes det er merkelig å så lett bagatellisere en type bedrift (kommersiell blogg) som noe noen stakkars ungjenter driver med i en vanskelig verden aka dagbok på nett.

Leave a Reply