AVISER, SOPHIE ELISE OG DOBBELTMORAL

De siste dagene har VG kommet med flere artikler om klinikken i Istanbul, hvor både Sophie Elise og frøkna har vært innom for å hente hjem nye neser og rumper:

(Skjermdumper VG.no)

Sophie Elise uttaler seg om saken i et eget innlegg:

Hun starter innlegget med å si at hun “kanskje ikke har rett til å uttale seg:”

Dette med “rett til å uttale seg er noe hun ofte nevner. Da må jeg spørre: når har noen uttalt at Miss Sophie ikke har hatt rett til å uttale seg? Faktisk så tror jeg de aller fleste ønsker at både hun og Raad skal uttale seg. De sitter på erfaring (bokstavelig talt), og burde absolutt deltatt i debatter. Ingen av dem stiller opp.

Sophie Elise mener at media står for den største påvirkningen:

(Her måtte jeg bare dra frem den røde pennen min).

Både Sophie Elise og Raad har blitt påvirket av andre til å operere seg, men mener samtidig at de ikke kan stå til ansvar for sine lesere. Det må foreldrene ta seg av.

Personene som VG har intervjuet i artiklene sier alle som én at de er påvirket av Miss Sophie og frøkna. Noe å tenke på.

Sophie Elise mener at det er medias omtale av klinikken som bidrar til at flere og flere nordmenn opererer seg der:

(Frem med den røde pennen igjen).

Jeg kan til dels være enig, noen har sikkert blitt trigget av å lese VGs artikler, men de aller fleste synes å mene at det VG formidler er skremmende. Jeg tror den største grunnen til at klinikken har flere norske kunder nå enn tidligere, er fordi Miss Sophie og frøkna, som begge har store plattformer, også er med på å omtaler klinikken og å normaliserer plastisk kirurgi. Og bilder av en superfornøyd kunde, er nok den beste reklamen klinikken kan få:

Det er ingen som skylder ene og alene på bloggerne for kroppspress og normalisering av plastisk kirurgi, men med sin store leserskare har de enorm påvirkningskraft.

Samme hva innleggene til Sophie Elise handler om, så er rumpen i fokus. Når man sier man tar ansvar, må man også vise det.

Sophie Elise avslutter med disse ord:

Skal vi se, jeg syntes å huske at én viss blogger uttale: “Æ vil heller ha dobbeltmoral enn ingen moral.” Bare nevner det.

(Skjermdumper sophieelise.blogg.no)

Adina xoxo