6. GJESTEINNLEGG

Av Mali

Da har de vist seg igjen at Sophie Elise har løyet om fysikken sin. Det har tidligere vært innlegg her på BOTB som oppsummerer Sophie Elises trang til å kaste rundt seg med diagnoser (HER) og nå kan det virke som at det er operasjoner som er hennes nye greie å namedroppe.

Den siste “tilfeldige” innrømmelsen er vedrørende leppene hennes. I mars 2017 hadde hun flere andre forklaringer for hvorfor leppene var store til tross for å ikke ha tatt fillers siden 2015:

(Skjermdump sophieelise.blogg.no 29.3.17)

Og nå kom det plutselig frem i en bisetning at hun i 2015 sprøytet fett fra magen (!) inn i leppene:

(7.4.18)

Som nevnt er ikke dette første gangen hun innrømmer operasjoner i en bisetning. I august 2015 hadde hun vært ute på ærend, og vurdert å fikse litt på nesa samme slengen, men slo tanken fra seg:

(12.8.15)

…men i november 2017 kom det tilfeldigvis frem at hun hadde gjort det allikevel:

(2.11.17)

Hun unnlot også lenge å bekrefte at hun hadde operert rumpa. Dog var rumpa plutselig hennes nye favorittvinkel på Instagram, og det (u)trente øye kunne enkelt se at den hadde fått en mistenkelig større fyldighet.

I januar 2017 skrev hun på bloggen at hun alltid hadde hatt stor rumpe, som svar til en leser som skrev hun måtte svare på alle ryktene om rumpa og kroppen hennes. Hun la også ved bilder av seg selv som “bevis” på at hun alltid hadde hatt stor rumpe:

(2.1.17)

Dette står i strid med innlegget fra desember 2015, et innlegg med den treffende tittelen “Til alle med liten rumpe”, der hun skriver at hun vet hun har liten rumpe:

(Når man har bygget karrieren sin på Internett er det vel én ting man burde ha skjønt: the Internet never forgets)

I serien Sophie Elises Verden kom det endelig frem at den var kjøpt og betalt, noe ingen hadde skjønt. Joda, men greit å få det bekreftet.

Det er fint at hun endelig har innsett at ærlighet varer lengst. Men det er endel betenkeligheter med måten dette er blitt gjort på. Bloggere er (dessverre) opinionsledere. De prøver ofte å fraskrive seg ansvaret under forsvaret «personlig dagbok på nett», men denne dagboka drar inn flere millioner i året, og da må den jo ha en form for påvirkning? Når bloggere til og med får folk til å kjøpe dåsespray, som BOTB har skrevet om HER, så sier det seg selv at de har en mektig påvirkning på folks forbrukervaner.

For det første er det å benekte inngrep en måte å påføre kroppspress på den unge målgruppen hennes. Hun har plutselig endret fasong i ansikt eller kropp, tar utallige bilder fordi hun tydeligvis er fornøyd, men nekter å innrømme at det er fikset på og bortforklarer endringene. Igjen sitter en ung bloggleser og skjønner ikke hvorfor hun ikke kan få like fet rumpe som SE ved å trene squats med på 2,5 kilo på hver side av vektstanga…

(8.4.17)

For det andre viser SE bilder av en såkalt trent rumpe, en såkalt Restylane-fri trutmunn og en kirurgi-konstruert kløft, og frøkna Raad sitter på Paradise Hotel og skryter av hvor mye hun tjener i måneden på blogginnlegg. Kan man som ung, usikker jente unnlate å dra koblingen at tynn kropp, stor rumpe, store pupper – det selger? Det funker? «Det er det jeg må ha»?

For det tredje er denne måten å namedroppe operasjoner på, en måte å normalisere plastisk kirurgi. «Da jeg opererte nesa forrige gang tok jeg fett fra magen min inn i leppene” – blir presentert like hverdagslig som «da jeg gikk og kjøpte meg kaffe fikk jeg H-melk i, jeg skal jo liksom være veganer av og til, men melk er jo så godt da». Hun har lenge benektet hakeimplantat, som BOTB har skrevet om HER. Kan vi forvente oss en setning om noen år ala: «Den gangen jeg tok hakeimplantatet/sprøytet fett i haka (rett fra magen) hadde jeg så voldsomt lyst på ananasjuice»?

Midt oppi alt dette har medie-Norge lagt sin elsk på jenta. Hvorfor? Er det fordi hun tar bilde av Freias påskeegg og oppfordrer til boikott? Fordi hun er så miljøengasjert til tross for at hun skryter av å ha flydd 50 ganger fra januar til mai 2017? Nei, det er fordi hun selger. Klikk, klikk, klikk. VGs Morten Hegseth sier at folk går inn på frøkna Raad sin blogg for å peke og le, men han legger sin elsk på Sophie Elise som med de siste innrømmelsene av plastisk kirurgi viser seg å slå frøkna langt ned på pallen over antall inngrep. Frøkna har i det minste vært åpen om inngrepene, og sagt hun er usikker og har angret. SE ser ut til å være langt unna dette:

(2.11.17)

Avslutningsvis vil jeg nevne at jenta som ble “utnevnt” til Norges mektigste kvinne i media, skriver i en kronikk til NRK med tittelen «Jeg føler meg angrepet og fratatt retten til å mene» som svar til Ulrikke Falchs generelle beskrivelse av bloggeres giftige tankesett. Hvordan kan noen frata henne en «rett» til å mene, når hun har en blogg der hun når ut til minimum 30 000 personer daglig? Det er nesten så SEs ansikt skulle vært malt på bildet av veggmaleriet av Listhaug i Bergen. Just sayin’.

PS. Adina kommer med mer om Sophie Elise i morgen

Mali