EGMONT HAR MISTET EN STJERNE

Hei alle sammen 🌸

Anne Brith tok en stor og viktig avgjørelse her om dagen. Den gjorde henne meget glad:

Tenkte seg til, en avgjørelse som får henne til å smile mye mer enn alle barna eller Erik 32 Bærum noen gang har gjort. Ikke bare det, hun har også bestemt at hun er den viktigste i sitt liv:

Jeg har alltid trodd at barna er de viktigste personene man har i livet sitt, men hva vet vel jeg som ikke har barn selv.

Den store avgjørelsen til mor sjøl er at hun avslutter samarbeidet med Egmont. Hun takler dessverre ikke å jobbe for de som eier Kvinneguiden:

Ja, nei, hvor skal jeg begynne? Min første tanke var at nå har vel mor sjøl sagt nei til mer filming til Bloggerne i tillegg, det ville jo være helt naturlig siden TV2 også er eid av Egmont. Tro om hun har tenkt på det. I følge mor sjøl er Kvinneguiden det mest forferdelige man kan komme over på nett, fullt av sjikane og hets. Uff og uff. Tråden som handler om henne har vokst seg til nesten 400 sider på et drøyt år. De som faktisk tar seg tid til å gå inn og lese litt vil oppdage at det for det meste går i konstruktiv kritikk. I sjeldne tilfeller hender det at enkeltbrukere går over streken og skriver noe hetsende. Dette blir som regel raskt slått ned på og rapportert av de andre brukerne i tråden. I tillegg blir tråden strengt moderert slik at all eventuell hets slettes. Etter det siste utspillet fra mor sjøl og Konatil mot Kvinneguiden har selveste forumansvarlig tatt seg av modereringen av akkurat denne tråden. Tro om hun fortsatt kan vente seg den samme gode servicen fremover.

Mor sjøl mener også at arbeidsplassen hennes legger til rette for injurier gjennom Kvinneguiden, noe som “faktisk er ulovlig i Norge i dag”. Well well. Injurier, eller ærekrenkelser som det også kalles, er ikke lenger straffbare etter straffeloven, men kan utløse erstatningsansvar etter skadeerstatningsloven. Jeg har prøvd å lese meg litt opp på dette og har mine tvil om at mor sjøl hadde hatt krav på noe som helst erstatning om hun skulle gå til sak. Norsk Redaktørforening har skrevet en god artikkel om ærekrenkelser HER for spesielt interesserte.

Så var det dette med å kaste stein i glasshus da. At mor sjøl, som publiserte navn, bosted og fødselsår på 39 personer som helt lovlig hadde sjekket henne i skattelistene, snakker om at et strengt moderert forum legger til rette for injurier er litt på jordet. Hun har tidligere skrevet et innlegg om hvor kult hun syns det er å bli omtalt på Jodel. Så Jodel, hvor det kun er rom for korte innlegg og vanskelig å ha lange diskusjoner som underbygges med argumenter, det er altså ok. For litt siden gikk det et rykte om at mor sjøl hadde onanert på snapchat. Dette ryktet oppsto på Jodel og spredde seg senere til Kvinneguiden. Så fort moderatorene på Kvinneguiden forsto at det ikke fantes noe bevis på dette ble alt slettet som spekulasjoner.

Jeg finner det veldig rart at mor sjøl velger å bryte med Egmont. Spesielt etter alt snakket om huskjøp den siste tiden høres dette ut som et risikabelt valg. Da hun brøt med United Influencers i slutten av 2015 begrunnet hun dette med at hun ønsket forutsigbarhet som alenemor til fire barn:

Nå derimot, midt oppi huskjøp, mister hun sin økonomiske trygghet:

Dette blir mer og mer uforståelig desto mer jeg tenker over det. Denne påstanden om at hun ikke lenger tjener penger på at vi klikker inn på bloggen er en sannhet med modifikasjoner. Kanskje tjener hun ikke direkte per klikk, men hvorvidt man har 2000 eller 20 000 lesere daglig har absolutt betydning for hvor mye annonsørene er villig til å betale henne.

Apropos dette huskjøpet som vi nå har hørt om i x antall år. I forrige uke ble huset som hun leier solgt:

Erik 32 Bærum måtte ta over bloggen og skrive et innlegg den dagen etter at hans kjære “freaka” helt ut. 05.10.17 la mor sjøl ut link på bloggen til salgsannonsen til huset. Jeg antar at hun hadde fått beskjed om dette i god tid i forkant. 01.08.2018 skal de nye eierne ta over. Da har hun visst om at huset skulle selges i nesten ett år. Så fort kan altså livet snu. Denne uken skal de til flere banker for å søke om boliglån. Jeg er svært spent på hva bankene har å si til at hun tidligere i uken brøt med sin økonomiske trygghet. Dette høres mer ut som noe jeg i 30-åra uten barn kunne funnet på å gjøre.

I forbindelse med dette innlegget har jeg lest en del på bloggen til mor sjøl. Og det må jeg bare få si, makan til utlevering av egne barn. Måtte Kvinneguiden med alle sine gode diskusjoner rundt dette temaet få leve til evig tid 😘

(Skjermdumper annebrith.blogg.no og annebrith.no på Instagram)

❤️ Vicky