EGMONT HAR MISTET EN STJERNE

Hei alle sammen 🌸

Anne Brith tok en stor og viktig avgjørelse her om dagen. Den gjorde henne meget glad:

Tenkte seg til, en avgjørelse som får henne til å smile mye mer enn alle barna eller Erik 32 Bærum noen gang har gjort. Ikke bare det, hun har også bestemt at hun er den viktigste i sitt liv:

Jeg har alltid trodd at barna er de viktigste personene man har i livet sitt, men hva vet vel jeg som ikke har barn selv.

Den store avgjørelsen til mor sjøl er at hun avslutter samarbeidet med Egmont. Hun takler dessverre ikke å jobbe for de som eier Kvinneguiden:

Ja, nei, hvor skal jeg begynne? Min første tanke var at nå har vel mor sjøl sagt nei til mer filming til Bloggerne i tillegg, det ville jo være helt naturlig siden TV2 også er eid av Egmont. Tro om hun har tenkt på det. I følge mor sjøl er Kvinneguiden det mest forferdelige man kan komme over på nett, fullt av sjikane og hets. Uff og uff. Tråden som handler om henne har vokst seg til nesten 400 sider på et drøyt år. De som faktisk tar seg tid til å gå inn og lese litt vil oppdage at det for det meste går i konstruktiv kritikk. I sjeldne tilfeller hender det at enkeltbrukere går over streken og skriver noe hetsende. Dette blir som regel raskt slått ned på og rapportert av de andre brukerne i tråden. I tillegg blir tråden strengt moderert slik at all eventuell hets slettes. Etter det siste utspillet fra mor sjøl og Konatil mot Kvinneguiden har selveste forumansvarlig tatt seg av modereringen av akkurat denne tråden. Tro om hun fortsatt kan vente seg den samme gode servicen fremover.

Mor sjøl mener også at arbeidsplassen hennes legger til rette for injurier gjennom Kvinneguiden, noe som “faktisk er ulovlig i Norge i dag”. Well well. Injurier, eller ærekrenkelser som det også kalles, er ikke lenger straffbare etter straffeloven, men kan utløse erstatningsansvar etter skadeerstatningsloven. Jeg har prøvd å lese meg litt opp på dette og har mine tvil om at mor sjøl hadde hatt krav på noe som helst erstatning om hun skulle gå til sak. Norsk Redaktørforening har skrevet en god artikkel om ærekrenkelser HER for spesielt interesserte.

Så var det dette med å kaste stein i glasshus da. At mor sjøl, som publiserte navn, bosted og fødselsår på 39 personer som helt lovlig hadde sjekket henne i skattelistene, snakker om at et strengt moderert forum legger til rette for injurier er litt på jordet. Hun har tidligere skrevet et innlegg om hvor kult hun syns det er å bli omtalt på Jodel. Så Jodel, hvor det kun er rom for korte innlegg og vanskelig å ha lange diskusjoner som underbygges med argumenter, det er altså ok. For litt siden gikk det et rykte om at mor sjøl hadde onanert på snapchat. Dette ryktet oppsto på Jodel og spredde seg senere til Kvinneguiden. Så fort moderatorene på Kvinneguiden forsto at det ikke fantes noe bevis på dette ble alt slettet som spekulasjoner.

Jeg finner det veldig rart at mor sjøl velger å bryte med Egmont. Spesielt etter alt snakket om huskjøp den siste tiden høres dette ut som et risikabelt valg. Da hun brøt med United Influencers i slutten av 2015 begrunnet hun dette med at hun ønsket forutsigbarhet som alenemor til fire barn:

Nå derimot, midt oppi huskjøp, mister hun sin økonomiske trygghet:

Dette blir mer og mer uforståelig desto mer jeg tenker over det. Denne påstanden om at hun ikke lenger tjener penger på at vi klikker inn på bloggen er en sannhet med modifikasjoner. Kanskje tjener hun ikke direkte per klikk, men hvorvidt man har 2000 eller 20 000 lesere daglig har absolutt betydning for hvor mye annonsørene er villig til å betale henne.

Apropos dette huskjøpet som vi nå har hørt om i x antall år. I forrige uke ble huset som hun leier solgt:

Erik 32 Bærum måtte ta over bloggen og skrive et innlegg den dagen etter at hans kjære “freaka” helt ut. 05.10.17 la mor sjøl ut link på bloggen til salgsannonsen til huset. Jeg antar at hun hadde fått beskjed om dette i god tid i forkant. 01.08.2018 skal de nye eierne ta over. Da har hun visst om at huset skulle selges i nesten ett år. Så fort kan altså livet snu. Denne uken skal de til flere banker for å søke om boliglån. Jeg er svært spent på hva bankene har å si til at hun tidligere i uken brøt med sin økonomiske trygghet. Dette høres mer ut som noe jeg i 30-åra uten barn kunne funnet på å gjøre.

I forbindelse med dette innlegget har jeg lest en del på bloggen til mor sjøl. Og det må jeg bare få si, makan til utlevering av egne barn. Måtte Kvinneguiden med alle sine gode diskusjoner rundt dette temaet få leve til evig tid 😘

(Skjermdumper annebrith.blogg.no og annebrith.no på Instagram)

❤️ Vicky

41 thoughts on “EGMONT HAR MISTET EN STJERNE

 1. Uten den “hets og sjikane”-tråden på KG hadde hun vært langt ifra så “i vinden” som hun har vært. Den gir henne mange klikk..

  Komme seg ned på jorda litt tenker jeg. Vet ikke om det var så lurt å “dumpe” Egmont fordi de ikke legger ned KG for hennes skyld.

  Jeg har ikke bruker på KG selv, men jeg leser over der innimellom. Svært sjelden ser jeg “hets og sjikane”, men de holder det konstruktive fokuset på overeksponering av barn varmt, og de er flinke til å oppdatere tråden ift løgner bloggeren kommer med, lovnader som ikke blir holdt osv.

  Jeg syns også brukerne er flinke til å rapportere så fort en eller annen sporer av og går på person eller noe annet som ikke er i tråd med forumreglene. Røddig forum spør man meg. Innimellom diskuteres kleine snapper og annet også – men det er også helt innafor. Bloggeren har jo valgt å dele det på sine offentlige kanaler (som er jobben hennes) Hvis hun ikke liker tilbakemeldingene på det hun selger, så får hun begynne å selge noe annet.
  Anbefaler baking og oppskrifter igjen.

  “Hollywoodfruer” og “Husmødre fra Sørumsand” har fortsatt ikke helt samme potensiale altså..

  Forstår jo at det kan være innmari irriterende og avslørende med KG .. herregud 😉

 2. Funderer like mye som deg Adina, om valget å slutte i Egmont var selvvalgt. Banken har skjerpet reglene veldig ift lån. Så at hun tok steget ut selv?, nei, tror ikke det! Når hun har skrevet om det, har mange andre under Egmont gjort det, og de andre forblir der.
  Nå er det slik at jeg kjenner ab, men vi må forholde oss til det hun legger ut.
  Løgner og fanteri er jeg glad kommer for en dag! Alt skal ikke være lov.
  Eksponering av barn? Say no more!

 3. Veldig godt oppsummert!
  Slår meg at AB alltid beskriver ting som ondt/ondskap og godhet, akkurat som i et eventyr. Det er vel kanskje derfor bloggen hennes er som den er, noe oppdiktet, en ønskedrøm, en verden full av heltinner ( henne selv ) og de andre skrupuløse skurkene, som lider av misunnelse( KG og alle som ikke er enige med henne )
  Nå har heltinnen valgt å stå i fronten alene, med den dramatikken det kan medføre.

  Vi får bare ønske heltinnen og bedriften hennes lykke til, nå er det som henne mot verden, men det har hun vel følt hele tiden!

 4. Egmont var sikkert dritt lei stakkars-meg-jeg-blir-mobbet gnålet hennes og sparket henne på hue og ræva ut. Får håpe hun ikke lenger får samme servicen på KG hvor selveste H. Egmont modererer fordi AB vokter tråden som en hauk.

  Nå kan man dessverre forvente sinnsykt mye mer reklame og utlevering av makroner. Stakkars stakkars små som ikke har noe valg. Syns de to to eldste som oftest ser veldig ukomfortable ut på Snap og bilder. En som ikke så veldig lykkelig ut på Snap da kaken kom i går.

  Kan allerede se for meg innlegget AB sa at eldstemann skulle skrive på bloggen. Det blir selvfølgelig et innlegg som vi se ut som er skrevet av mor sjøl. De har ikke noe annet valg enn å støtte mor hundre prosent, ellers får de ikke drømmehuset, eller andre ting de måtte ønske seg i framtiden.

 5. Ser at det begynner å komme litt små dritt på KG om dere nå. En av dere som blant annet blir kalt bitchy, pirkes på skrivfeil og noen hevder at bloggen ligger nede. Vel, jeg kom inn. Men når man blir populær, må man selvfølgelig regner med kritikk på KG. 😀 Jeg syns dere gjør en glimrende jobb og jeg liker humoren deres. Stå på! 🙂

  1. Det er ikke “små dritt” å skrive at bloggen er nede, eller at man ikke kommer inn. Det er en faktaopplysning. Det ble og opplyst om at WordPress hadde problemer i går kveld. 🙂

   Det med bitchy har jeg ikke sett, så det kan jeg ikke svare på.

  2. Er det ikke generelt mye dritt om alle blogger på KG? Har vært innom og det er mye negativitet der. Noe er konstruktiv og grei kritikk av bloggere, men er også mye smålighet..

   1. Jeg er enig i at det er mye smålighet. Feks når det kommer til Caroline Berg Eriksen. Det finnes knapt den ting som ikke dissekeres. Det er synd for de konstruktive, parallelle debattene. For det skrives også en hel del gode innlegg som fokuserer på sak, som eksponering av barn, skjult markedsføring, overforbruk og verdier/idealer. Men KG er som Internett for øvrig. Det er bare en oppsamling av det alle mulige mennesker, med vidt forskjellige forutsetninger og innfallsvinkler, velger å legge igjen.

 6. Måten hun eksponerer barna på er til å gråte av! Ikke en gang bursdagsfeiringen kan gjennomføres uten at bursdagsbarnet filmes, uten å se ut som det er greit(for å si det mildt) et annet barn snappes med “gøyale” filter. I tillegg er feiringen kommet i stand via tigging av sponset middag. AB er en av de verste til å utlevere barn og privatliv, selv om hun er den eldste bloggeren, og burde ha mer vett. I tillegg er hun den eneste med barn i den mest sårbare alderen, og som vil kunne lide mer enn andre bloggerbarn av dette.

 7. Dette vil jeg vite. Og det kan helt sikkert Norges viktigste blogg, Bloggomtopploggere med hjelp av sine dyktige detektiver finne ut, som f.eks. Varma og Asti 😉

  Hvilke seriøse firmaer er det som sponser, betaler annonsekroner til en blogger som rått og kynisk utleverer sine barn for penger?

  I et intervju med Romerike Blad 1.11.15 innrømmer hun at det er det som selger.. Sitat AB i avisen:
  “Du må treffe en nerve. Du må treffe folks følelser. Skrive slik at folk får tårer i øynene. Innlegg om barn, innlegg med dype følelser treffer helt klart best, erkjenner hun” Sitat slutt.

  Kanskje ikke direkte sammenlignbart, bare nesten. Fjuskere, uetiske og umoralske idrettsutøvere mister sine sponsorer tvert. Ingen seriøse firma vil identifisere seg med disse.

  P.S Om noen har en link til Romerike Blad 1.11.15 legg den ut her på Norges viktigste blogg. Tror overskriften var “Alltid på”

   1. Takk for rask respons, flink du 😉 Spor opp alle annonsører og sponsorer jeg ikke skal benytte meg av, fikser du sikkert også.

   2. Oppfordring. Les linken og få bekreftet hvor beregnende, kalkulerende og kynisk denne bloggeren “arbeider”. Har alltid 40/50 innlegg liggende klar. I kategoriene A-B eller C. Der A (flest klikk) er om alvorlige sykdommer og barn.

    .

 8. Veldig godt innlegg 👍🏻 Det er få som irriterer meg mer enn Anne Brith. Hun får blodtrykket mitt til å øke faretruende høyt. Her har vi altså en voksen dame på snart 50 år som oppfører seg som hun er 14! Jeg tenker på de stakkars barna som får hele livet sitt eksponert på blogg/sosiale medier. Det er så vanvittig trist! Kan ikke forestille meg hvor flaut og skamfullt dette er for de 💔
  Hun er dronningen av dobbeltmoral. Henger ut folk som gjør lovlige søk i skattelisten, mens hun skriket ut om mobbing og hets når 99,99% er konstruktiv kritikk. I dag har jeg slettet henne på snap og kommer aldri til å gi henne et klikk. Dette sirkuset vil jeg ikke være vitne til lenger. Det er ikke lenger underholdende å følge henne når det er fire uskyldige barn det går utover. Nitrist hele greia.

 9. Man skal ta vare på seg selv først.. Fordi når man tar vare på seg selv blir man en mye bedre mor til å ta seg av andre. Det er akkurat det samme som at man må elske seg selv før man kan elske andre. Kvinneguiden er et slarve samfunn der man nedsnakker andre mennesker. Kall det hva dere vil som feks konstruktiv kritikk. Jeg har sett så mye hetsende innlegg om AB , og barna. Det er så klart slettet. Uansett så vil det alltid finnes mennesker som liker å kritiserer om det er konstruktivt eller ukritisk , samme det. For min del kunne jeg ikke falt meg inn å gå i en tråd for å snakke ned noen.. Nu er jeg også kritisk til en del AB skriver, men jeg gidder ikke bruke energi på å skrive om det.. Det er en annen blogger ( nevner ikke navn) som jeg hopper bukk over når jeg ser bloggerene, rett og slett fordi jeg ikke har sansen for vedkommendes stil, og være måte, men det kunne ikke falt meg inn å gå i hennes tråd på kvinneguiden. Jeg rett og slett lar ho være, leser ikke bloggen hennes, spoler fordi når vedkommende dukker opp i bloggeren. Hvorfor tok jeg meg til til å skrive her da? vell, vell det bare ble slikt denne gangen..

  Sånn ellers liker jeg deres side, og mange ting dere skriver oppfatter jeg i en humoristisk tale. Dere skriver på en måte som blir litt satire på en måte som ikke er så ille:)

  1. De som abonnerer på tråden om AnneBrith får tilsendt alle innlegg, inkludert det som i ettertid modereres vekk. Jeg utfordrer disse til å presentere screenshots av hets mot barna. Jeg er også en person som aldri har sett noe i nærheten av ufine kommentarer om barna.

 10. Du har rett. Skal man gjøre noe bra for andre, må man ha det bra med seg selv. Ikke et sekund i tvil at AB elsker sine barn. Tilnærmet 100% av kritikken går på uhemmet eksponering av barn. Det strider mest sannsynlig mot FN’ Barnekonvensjon. I min verden strider det mot all sunn fornuft, etisk og moralsk standard.

  Og det er uendelig trist og tragisk, er min mening.

 11. Ella, hvor i all verden i den tråden på KG har du observert hetsende innlegg om Anne Brith sine barn? Det forekommer ikke! Jeg nærmest bor i den tråden, og aldri i verden om noe slikt hadde gått meg hus forbi. Det som derimot veldig ofte skrives om der inne, er kritik av måten bloggeren eksponerer barna, og det er noe helt annet.

  1. Mange bloggere skriker opp om hets så snart noen kritiserer de for å selge ut barna sine. Dessverre så klarer de ikke skille mellom” barter og snørr” , da de selv ikke skjønner hvorfor eksponeringen er kritikkverdig.

   1. Jeg ser hva du skriver. Og jeg skriver at det aldri har forekommet hetsing av AB sine barn i den tråden.
    Kan knapt vente på den screenshot’en. Abonnerer på innlegget her bare for å ikke gå glipp av det. 😉

  2. Istemmer. Jeg er ikke KG sin høye beskytter, men har aldri sett noe barn bli hetset (i noen form eller grad) der inne. Derimot har jeg sett bloggere som har all interesse av å diskreditere kritikken derfra, påstå dette igjen og igjen.

 12. Trenger vi å følge henne? Nøre opp om galskapen? Det gir henne jo bare flere klikk som kun tjener henne. Er det noe av interresse å lese der? Nei! Hun er ikke god! Nå har jeg aldri vært på KG, men å følge denne bloggen og KG burde vi få med oss nok. Jeg unner henne virkelig ikke en plass på toppen! Det er jo flere ordentlig gode blogger som ligger lengre ned og er av interresse! Vi lærer jo ingenting av bloggen hennes, hun har aldri noe vettuge å komme med.
  Tar vi samtidig hensyn til barna, klikker vi oss ikke inn! Jeg må le litt, tenk å avsløre i avisintervju hvor kynisk hun jobber?!
  Er ikke det nok så vet ikke jeg. Makan!

 13. Har dere sett instastorien til komikerfrue i dag? Hva tenker dere om slikt? Hun poengterte at det var 40 års aldersgrense, og det er vel bra? 👍🏻

 14. Må kjennes ganske utrygt å ha en mor som man får vite at knekker fullstendig sammen og friker ut pga bosituasjonen. AB viser igjen at hun ikke behandler barna sine aldersadekvat, barn skal selvsagt skånes for denne typen voksen-problemer. Og slippe å oppleve foreldres ubalanse.

 15. Er det flere enn meg som irriterer seg over hvordan AB flytter opp teksten «reklame» på snap, sånn at man så vidt ser at det er det som står?

 16. Dette er morsomme innlegg, uten at det blir mobbing. Det er mere andre synsvinkler på innleggene og det liker jeg. Burde nesten startet en blogg som heter “Bloggomnotontop” for å utvide latterregisteret 😉

 17. Nå har Sophie Elise diagnosert (mulig skrivefeil?) seg selv med migrene også.. (Ref: siste blogginnlegg)! Altså jeg orker ikke haha

 18. Enhver blogger har mye fantasi i seg. De må kunne komme opp med de rareste ting for at leserne skal finne det interessant. Nå har SE selvdiagnostisert seg selv så mange ganger, at hun har nok en liste som AB å gå utifrå.
  Også Leger leser denne bloggen! Og når en kan endel om de fleste sykdommer, og leser hvordan hun beskriver «sykdommen», ja da reagerer jeg. Beklager!

 19. Jeg tror bloggere er en utdøende rase. Ikke nødvendigvis neste måned, men tror de er på veg ut. Er vel derfor mange prøver seg på YouTube blant annet. Tror den reklamefylte og overbetalte æraen er for gjennomsiktig nå 👍

Leave a Reply