5. GJESTEINNLEGG

TANKER

Av anonym

Dette er et kort innlegg. Kun til ettertanke. Jeg vet at toppbloggerne stadig titter innom her, derfor ønsket jeg å ytre meg.

Jeg legger stadig merke til at disse bloggerne poster bilder av seg selv i forskjellige antrekk, reklamerer for sminke, klær og ukritisk forteller om fillers i lepper, botox i ansiktet og plastiske operasjoner.

De slipper oss så vidt inn på seg selv med personlige, dype innlegg som handler om hvor slitne de er, deres liv før de ble kjent og tanker om samfunnsrelaterte hendelser.

Jeg satt nettopp og så på episode 8 av «bloggerne» denne sesongen. Og plutselig, så slo det meg: de er helt like som meg. De har gode dager, de har dårlige dager. De er slitne og psykisk utmattet, akkurat som meg. Det er ikke lenge siden jeg selv ble sykemeldt i et par uker nettopp på grunn av psykisk ubalanse.

Det presset og skjønnhetsidealene den yngre garden daglig blir utsatt for, det blir også bloggerne. Forskjellen ligger dog i det at bloggerne også bidrar til å lage et usunt bilde av kropp, økonomi, mat og utseende nettopp fordi de har midlene til å velge hva de vil og når de vil. Det virker som det ikke er noe de må spare til som deg og meg, de kan gå og ta fillers til 2000,- på stående fot.

Det resulterer i at jeg ikke synes like synd på de som er med å bidra til et skadelig forhold til eget utseende, som jeg gjør på de som stadig ser og leser om dette uten å ha utviklet egenskapen eller muligheten til å være skeptisk til det de leser.

Tenk litt på det. At disse menneskene som kaller seg influensere på ingen måte er noe tryggere i kropp og sjel, enn hva du og jeg er. Enda så dytter de innpå oss inntrykk etter inntrykk og gråter fordi noen sier det ikke er «bra nok» eller aldri er fornøyde.

Velkommen til livet. Livet er opp og ned. Livet er rett og galt. Alltid samtidig.

-Anonym