«DET STORE INTERVJUET»

Den desidert største bloggplattformen her til lands er Blogg.no. Denne var tidligere eid av Nettavisen, som igjen er eid av Amedia (50%) og Egmont (50%). Amedia eier 64 lokalaviser her i landet. Egmont, som er et stort internasjonalt Dansk konsern, eier flere papir- og nettmagasiner, med alt fra Donald Duck til Vi Menn. De eier også Nordisk Film og TV2, for ikke å glemme “den store stygge ulven”, Kvinneguiden.

Før jul delte disse seg og Egmont tok over blogg.no og nettmagasinene Side 2 og Side 3, mens Amedia tok over Nettavisen og NA24. Dette ble satt i effekt ved nyttår. Med i avtalen var at Nettavisen fortsatt skulle promotere Bloggerne Blogg.no, for som Kjetil Mannheim sier til DN.no:

“– I avtalen ligger det man skal videreføre samarbeidet som det foregår i dag. Mange bloggere er direkte knyttet til Nettavisen-merkevaren og har en avtale med Nettavisen, som Jan Petter Sissener, sier daglig leder Kjetil Mannheim i Blogg.no”

Derfor ser vi fortsatt våre kjære toppbloggere på forsiden av Nettavisen, og nylig også “Det store intervjuet” med Anne Brith (og Erik 31, Bærum):

utklipp

(Skjermdump Nettavisen.no)

Som vi ser av skjermdumpen presenterer Nettavisen intervjuet som om det er de selv som har gjort dette, men trykker man på linken så kommer man direkte til Side2, som vi vet er eid av Egmont.

I intervjuet får hun igjen lov til å avkrefte rykter og påstander som hun har lest om seg selv, spesielt at hun skulle ha kastet en tusenlapp i do og tatt bildet av eget mensblod. (Vi har skrevet om dette HER ). Intervjuet inneholder mange linker til Anne Briths blogg og klipp fra Bloggerne, som nå er startet på TV2 Livstil/Sumo.

Ikke en eneste gang har journalist Astid-Helene Holm, som også er redaktør i Side2(!) tatt seg bryet med å stille et eneste kritisk spørsmål, eller i det hele tatt sjekket sannheten i de ryktene som mor sjøl har reagerer på. Makan.

Vi er ikke ukjent med slett journalistikk når det gjelder artikler om toppbloggerne. VG har en lei tendens til å kopiere det Sophie Elise skriver på sin egen blogg og tar alt for god fisk. Det gjelder også “ranet” i Paris, hennes dype depresjoner, angstanfall eller hatkampanjer på youtube. I dette tilfellet blir sammenblandingen (Nettavisen, Side 2 og blogg.no) i drøyeste laget. Hele intervjuet virker på oss som kun et forsøk på å renvaske og samtidig promotere et av Egmonts egne merkenavn (Anne Brith), et merkenavn som ikke bare er en del av Blogg.no, men også Bloggerne på TV2. Det hele med god hjelp av en gammel venn, Gunnar Stavrum i Nettavisen.

I intervjuet blir vi ikke gjort oppmerksom på at Egmont lever av klikkene Anne Brith får på bloggen sin. Ikke et eneste sted får vi vite at Bloggerene skal sendes på et Egmot eid selskap, TV2 Livsstil/Sumo. Disse “glemte” opplysningene burde i høyeste grad vært tilstede, for hva sier Pressens faglige utvalgs (PFU) Vær Værsom-plakat under punkt 2, Integritet og troverdighet?

“2.2 Redaktøren og den enkelte redaksjonelle medarbeider skal verne om sin uavhengighet, integritet og troverdighet. Unngå dobbeltroller, verv, oppdrag eller bindinger som kan skape interessekonflikter eller føre til spekulasjoner om inhabilitet.

2.3 Vis åpenhet om bakenforliggende forhold som kan være relevante for publikums oppfatning av det journalistiske innholdet.”

Kan også leses her: http://presse.no/pfu/etiske-regler/vaer-varsom-plakaten/

Er ikke nettopp dette bakenforliggende forhold som i høyeste grad burde vært opplyst om i intervjuet? Vi mener det, og mener at dette absolutt er noe PFU bør se nærmere på.

Adina xoxo

54 thoughts on “«DET STORE INTERVJUET»

 1. 🙄
  Ja, sånn er higet etter klikk. Sluttet å lese Nettavisen for flere måneder siden pga. promoteringen av reklamebloggere. Savner den ikke forbi si det sånn.

 2. Begynner å minne litt om Russland det her, hvor én makt styrer alle mediene og forteller folk hva de skal tro og mene. Og hvis noen er kritiske til hva som blir sagt, blir det hardt slått ned på ved å fjerne all kredibiliteten deres gjennom å kalle dem sjaludrevne sladrekjerringer.

 3. Hurra! Jeg har lenge savnet at flere enn en og annen bruker på Kvinneguiden tar opp fuglereir og korrupsjonen som hersker i norsk media.

 4. Hjelpes, hva du finner ut av, og hvor mye du må jobbe? Jeg er for en kronerulling til deg Adina! Er så redd denne viktigste bloggen blir lagt ned. Du/dere fortjener noe tilbake! Er det flere som er enige? Hvordan gjør man ved å opprette en Vipps konto? Så setter vi inn etter hva vi synes selv? Her tjener noen over 300k i mnd, og jentene her 0! Er det riktig??kjenner jeg jentene rett vil de ikke komme opp med noe selv, men er vi mange nok så må de høre på oss! De hadde jo innsamling for NOAH. Nå synes jeg vi kan lønne disse, om du tenker 10 kroner eller 1000 kroner. Alle monner drar.

   1. Dina og Kjersti: Altså, nå blir jeg satt ut. Så snille og gode lesere vi har😍 Ja, det er mye jobb når man har ordentlig jobb i tillegg🙊, men det går da fint😊 Penger har vi så mye av at det trenger vi ikke😁 Neida.
    Men vi gjør ikke dette for å tjene penger, men fordi vil synes det er viktig og også fordi vi har glede av å få skrive av oss litt fjas av og til🙊 Men tusen takk, dere😍

  1. Jessy: Kanskje vi burde legge bloggen bak en betalingsmur eller lage en app hvor folk må abonnere🤔 Neida😁
   Tusen takk for fine ord😍

 5. Du er helt genial Adina! 👍😀
  Lag deg en vippskonto og start kronerulling! Du er en meget viktig stemme i dette korrupte og falske mediakaoset. Vi er mange som heier på deg!

 6. Så bra at dette kommer fram, det er så mye lugubert ute og går i disse mediahusene! For en jobb du gjør, du burde jobbet i etteretningstjenesten 😁 Respekt til deg og Vicky, som legger ned så mye arbeid i dette, og forventer ingenting tilbake. Håper dere tar til dere skryten dere får, den er vel fortjent. ❤

 7. Fantastisk avsløring!! 👏🏻

  Skulle ønske dette ble fanget opp av PFU eller en seriøs journalist. Spørs om de tør ta opp saken… 🙄

 8. Kunne dere prøvd å sette dere inn i kristin/isabell drama(+ anna nå). Anna og Isabel hevder de har blitt utsatt for tagging i flere memes ol. og isabel angrer på at hun ikke har tatt screenshots. Kanskje dere har noen/dere kunne spurt folk da jeg er sikker på folk har tatt screenshot hvis ting er som de sier.

 9. JA!! til kronerulling! Det vil koste oss dødelige SÅ lite å støtte dere i denne enormt viktige opplysningskampen! Kan dere opprette et nr man kan vippse til?

  1. Linda: Snille deg/dere😍 Vi gjør dette med glede og trenger ikke betaling. Dessuten blir Vipps vanskelig med anonymitet🙄

 10. Kjære Adina! Bravo! Bra ta du tra det opp. Både vloggen med konatil og dette interjuet er jo en farse – og det bør påpekes at dette IKKE er journalistikk. Det er også påtakelig med alt HATET bloggere hevder å være utsatt for. I går var det noen som skreiv kommentarfeltet til frua at hun burde bruke sykehjem. Det ble faktisk karakterisert som HAT av fansen. Stakkars folk som utsettes for slik – tenkt at noen er så frekke å si at man bør bruke hjelm når man sykler. verden er ond. :ironi:

  1. Helene: Tusen takk for fine ord❤️
   Hat, hets og mobbing sitter løst om dagen🙄
   Tenk det, at noen er så frekke at de vil frua godt. Makan😊

 11. Det dere nå tar opp er viktig for å gjøre meg og alle andre klar over hva som skjer i kulissene. Jeg har alltid lurt på hvorfor bloggere skal være med på ” God morgen Norge”. Nå skjønner jeg sammenhengen! Her samarbeides det for å få penger i kassen. Så takk for godt arbeid. Bra at dere tar opp det som betyr noe. Sladder kan andre ta seg av.

 12. Jeg har lagt merke til at forumansvarlig på Kvinneguiden, med brukernavn HanneMariEgmont, har moderert i Anne Brith tråden flere ganger. Senest to ganger i går, i løpet av få timer. Da var det en av de vanlige moderatorene som hadde skjult tråden for moderering, men det ble altså forumansvarlig som gjorde jobben. Det er selvsagt mulig det er tilfeldig, men i lys av bindingene mellom AB og Egmont må jeg jo innrømme at jeg tenker mitt.🤔

  1. Har og lagt merke med at det er HanneMariEgmont som modererer den tråden sånn ca. heile tida, og ytterst sjeldan i andre Rampelystrådar. Litt påfallande.

 13. Ganske vanvittig å lese i DN at konsernsjef og visekonsernsjef i Egmont har en samlet lønn på 45 mill, samtidig som TV2 nedbemanner, samtidig som Egmont også forsøker å sikre en statsstøtte på 135 mill kroner i forbindelse m den såkalte TV avtalen for kommersielle allmennkringkastingsterinnhold. Forstå hvordan denne bransjen henger i hop???

 14. And who cares??? Er dette seriøst liksom? (Og for Guds skyld, Vips penger til redd barna, leger uten grenser eller noe anna fornuftig! Ikke til noen som bruker tiden sin frivillig på og lete frem dritt om andre.) og jeg er verken Lars Kristian, Isabelle, Anne Britt eller noen dere alltid mener det er når dere får kritikk🤗

  1. Du tydeligvis, siden du er inne her å leser.. 🤔
   Og avsløre korrupte medier og falske bloggere handlet ikke om “drittkasting”. Da har du misforstått stort.

  2. A: Enig, Vipps heller noe fornuftig😊
   Jeg har aldri påstått at det er noen bloggere som (alltid) står bak det lille vi får av kritikk. Jeg påstår kun det når jeg vet😊
   Noen ganger er det viktig å få frem dritten slik at den kan kostes/tørkes vekk😊

 15. A: Du har kanskje ikke forstått at stadig mer markedsføring forkledd som journalistikk kan være fatalt for den frie og uavhengige journalistikken? Eller er du kanskje ikke så opptatt av fri presse og demokrati og sånn? 😂

Leave a Reply