STERKE KVINNER VS KVINNEGUIDEN

Anne Brith og andre sterke kvinner var nylig samlet hos sin arbeidsgiver, Egmont People. Det er Egmont som har kjøpt opp Side 2, Side 3 og Blogg.no.

Temaet disse sterke kvinnene diskuterte var Kvinneguiden og hvordan de skulle få stoppa kjeften på disse “kjerringene” som kun hetset å latterliggjorde (de stakkars) bloggerne.

Så hvem er disse sterke kvinnene som har en slik oppfatning av Kvinneguiden (som jo også er eid av Egmont)? I spissen finner vi Anne Brith, som må sies å være den mest kontroversielle av dem. Ellers er det Christina (Konatil), Stine (Speiltvillingene), Christina F. (Kirsebærhagen), Martine Halvorsen, Maren Erdvik (Fitliving) og Yrja Oftedahl.

Stormen begynte da Christina aka Konatil i en video intervjuet kakebakemor (eller matblogger som plattformen velger å kalle henne) om “rykter” som har oppstått. Denne videoen inneholdt absolutt ingenting. Å sitte å høre på at Anne Brith ler å benekter alle “rykter”, enkelte som hun selv har skapt, det er ikke morsomt.

Nå skal det sies at ryktet om “onanering på snap” visstnok skal være nettopp det, et rykte. Det er trist at slikt oppstår. Det må også nevnes at ryktet oppstod på Jodel og ikke på Kvinneguiden. At hun viste frem mensblod (eller ketchup eller hva det enn var) på snap, det stemmer faktisk. Jeg har selv sett det. Hun må gjerne nekte til hun blir blå, men det er ikke min feil at impulskontrollen ikke var på. Synd jeg ikke tok skjermdump for å bevise det for Konatil, som nekter å tro på dette. Jeg ville også nektet å tro det hadde jeg ikke sett det selv.

Det hele skjedde etter en kveld (med alkohol?) da Anne Brith var sammen med en slektning eller en venninne. Teksten på snappen: Jeg er fremdeles fruktbar. Hun valgte også å svare lesere som reagerte med å si at det ikke var henne vi så på snappen, før hun etterhvert bestemte seg for å nekte for det hele. Som en av våre lesere så klokt sa: Det blir ingen røyk uten ild.

Nå har altså Konatil, Speiltvillingene og resten av de sterke kvinnene et mål: kneble Kvinneguiden.

Her må jeg bare få nevne at Anne Brith ved flere anledninger har oppfordret lesere som ikke har vært enig med henne til å kommentere på Facebook. Da kunne hun nemlig se hvem disse menneskene som kom med kritikk var. Men når disse så gjorde, valgte hun å slette kommentarene for så å blokkere dem. For i mor sjøl sine kommentarfelt skal det være hyggelig å komme. (Er dette noe hun har lært av mammaen, tro?).

Etter at Konatil gikk ut å viste sin støtte til sin (stakkars) kollega som ble utsatt for så mye hets og latterliggjøring på Kvinneguiden, har hun fått mange spørsmål. De fleste spørsmålene svarte hun bare vagt på, for hun hadde ikke satt seg godt nok inn i hvorfor Anne Brith ble så hyppig diskutert. Hun ble spurt om hun hadde lest bloggen til Anne Brith, noe hun svarte “nei” til. Da så…

Hets og latterliggjøring skal ingen godta. Jeg kan love at de få prosentene det dreier seg om (jeg vil påstå 4 %), får hard tilsnakk av andre brukere, blir rapporter samt moderert. At dette skjer i Anne Brith sin tråd beviser bare at dama bevisst bruker provokasjon for klikk. Det skulle jammen ikke forundre meg om dette er den store “hemmeligheten” som hennes smarte venninne Stina (Anne Briths egne ord) fant ut av. At det å provosere for klikk gir klikk.

Når det kommer til å henge ut noen så har mor sjøl gjort dette flere ganger, sist med navn og adresser på samtlige som hadde sjekket hennes ligningstall ( HER )

Over til en annen sterk kvinne som også hadde noe på hjertet om Kvinneguiden:

Det jeg stusser på er at alle forteller hvor forferdelig det som blir skrevet på Kvinneguiden er, men ingen av dem leser forumet. Rart det der.

Skal jeg komme med et tips til disse sterke kvinnene, så må det være å heller kneble Jodel. Der oppstår rykter og der prater folk dritt. Men Jodel er visst ikke ille ifølge mor sjøl. Stina, den smarte venninnen til mor sjøl, sa jo tross alt at mor sjøl va hot på Jodel. Dessuten trengte “barna” der en mor. Hun har flere ganger sagt at hun aldri brydde seg med hva som ble skrevet, for hun var sterk og tålte det:

Jodel er altså greit, men få for all del stengt det forferdelige forumet Kvinneguiden! De prosentene som hetser og skriver stygge ting på Kvinneguiden kommer direkte fra Jodel. Bare nevner det.

Så hva er det “kjerringene på Kvinneguiden” diskuterer? 96% av brukerne der er folk som er imot eksponering av barn å bruk av barn i kommersiell virksomhet. De diskuterer hvor ille kroppspresset har blitt og hva det gjør med unge mennesker. De er imot normalisering av plastiske operasjoner og injeksjoner. De diskuterer også ulovlig markedsføring, svindel og bedrag. Alt dette er noe bloggerne AS sprer. Så å si at de på Kvinneguiden er ute etter å ødelegge for bloggerne, det blir for dumt. Det klarer enkelte av dem meget fint selv. Jeg vil gå så langt å si at at det befinner seg flere velutdannede mennesker på Kvinneguiden enn i bloggosfæren.

Jeg har sagt det før og jeg velger å gjenta det, offentlige personer som har valgt offentligheten selv, må tåle at det de sier og gjør diskuteres, også negativt. Dette er også uttalt av advokat Wessel Aas, da nettavisen Kampanje tok kontakt i forbindelse med Vixen og diskingen av oss:

Takler man ikke dette vil jeg foreslå å finne på noe annet å gjøre. Det burde faktisk flere av bloggerne gjøre, skal jeg være ærlig. Om noen blir hetset så fælt, gå å anmeld det da! Slikt skal ikke tolereres. Husker jeg ikke feil sa Anne Brith at hun hadde vært hos politiet å anmeldt. Hun sa også at hun hadde leid en hacker (håper hun ikke sa det til politiet).

Etter å ha rast mot Kvinneguiden og “ryktene” fortalte Anne Brith hva annet de hadde lært på samlingen:

Tar jeg ikke feil var det en kakebakemor som i finalen nektet å hjelpe konkurrenten, Ida, i Hele Norge baker. Ida vant og kakebakemor ble riksbitch. Men nå, flere år etter, virker det som hun har forandret seg. Eller?

Man burde kanskje begynne med å løfte frem sin gode kollega, som var den som skrev disse fine ordene om å hjelpe hverandre opp og frem først. Hva med å fortelle at det var Maren aka Fitliving som skrev disse fine ordene, gi henne ros og fortell at ordene inspirerte. Vel, det må være rom for å forbedre seg, som mor sjøl sier. Det gjelder henne også.

Konatil bestemte seg for å ta kontakt med forumansvarlig for Kvinneguiden. Hun ønsket å klage på tråden om henne selv. Hun hadde funnet to ting i tråden hun ikke likte. Tråden som var meget positiv, ble dermed slettet for spekulasjoner. Det viste seg fort at det var Konatil selv som hadde lagt opp til disse spekulasjonene, noe hun også innrømmet til slutt. Forumansvarlig hadde *trommevirvel* ikke lest hele tråden eller bloggen før hun slettet:

Jeg håper disse sterke kvinnene ser at de er med på å sprer rykter og spekulasjoner om Kvinneguiden. De gir Kvinneguiden et negativt rykte. Noen har påpekt redaktøransvaret Konatil har i sitt eget kommentarfelt og hun har nå tatt dette til seg og bedt om bistand fra Egmont.

Kakebakemor har bestemt seg for å bake en kake å gå videre:

Hva, ødelegge? Og at alle opplever det? Jeg har aldri opplevd dette. Eller vent, jeg kom plutselig på en viss SvartePetter, han med den sorte listen, som iherdig prøvde å ødelegge for denne bloggen. Da bør vel jeg hive meg rundt å få bakt en slik “Fuck You” kake, jeg også. For så å gå videre igjen. Spent på å se om hun (og jeg) virkelig greier å gå videre.

Kvinneguiden kom jeg over disse kloke ordene:

Av Bøff E.

Dette har jeg tenkt mye på. Egmont eier Kvinneguiden, der det overhode ikke er lov til å diskutere barna til bloggerne. Egmont eier derimot også en haug bloggere, der det så og si er pålagt å selge ungene for klikk. Dette er en høyst fascinerende dobbeltmoral.

Foreldre kan selge barns dovaner, men det er ikke lov å diskutere disse dovanene. Vi kan diskutere om det er lurt å selge disse dovanene via blogg om vi ikke nevner navn på barnet, men er man riktig uheldig blir alt slettet som spekulasjoner. Til tross for at Egmont selv i første omgang har solgt disse opplysningene om barnet.

Noe å tenke litt på.

Over til det store spørsmålet. Vil disse sterke kvinnene klare å snu Kvinneguiden fra å være et anonymt forum til å ha Facebook-innlogging:

Nei, sier forumansvarlig. Da er ikke de sterke kvinnene så sterke allikevel. “Kjerringene på Kvinneguiden” er sterkest.

PS. Vil dere ha dokumentasjon på alt som er blitt skrevet i denne saken, vil jeg anbefaler å kikke innom kommentarfeltet på mitt forrige innlegg (HER). Vår gode og flinke venninne Asti, har samlet det som er vesentlig. Takk Asti<3

(Skjermdumper annebrith.blogg.no, konatil.blogg.no, speiltvillingene.blogg.no, kampanje.no og kvinneguiden)

Langt innlegg på langfredag, der altså. Fortsatt god påske🐣

Adina xoxo

57 thoughts on “STERKE KVINNER VS KVINNEGUIDEN

 1. Dere er best 😍
  (Og vil bloggerne at folk ikke skal lese på KG, så slutt å nevne KG. Aldri hørt om plassen før jeg leste om plassen på en blogg 🙈)

 2. Jeg sitter stadig igjen med en følelse av at etter en liten Egmont-samling har jentene bestemt seg for en liten krysspromotering.

  Her har de klart å skape klikk til seg selv, Egmont OG Kvinneguiden i en og samme tidsperiode hvor det vanligvis er dødtid pga påsken, samtidig som de får lov til å leke offer for å fiske etter støtte blant leserne sine.

 3. Takk Adina for enda et bra innlegg 👍

  Jeg husker også mensblodposten, men så lenge ingen har screenshot så kommer AB sikkert til å benekte alt. Virker ikke til at hun skjønner slik benektelse bare underminerer troverdigheten hennes siden så mange faktisk har sett det. Vi vet hun lyver.

  Jeg leste også det rumpehullinnlegget på KG som AB flittig bruker for å sanke sympati. Det var en diskusjon om hvordan folk flest vokser av seg trangen til å ta bilder av seg selv med truttmunn og det var en som skrev at truttmunn får munnen til å ligne på et rumpehull. Ikke akkurat konstruktiv kritikk av bloggen og innlegget ble rapportert og fjernet – slik det bør være. Det som er poenget mitt er at ingen skrev at AB ser ut som et rumpehull. AB spinner altså videre på et rykte for å diskreditere alle som skriver konstruktiv kritikk om bloggvirksomheten hennes. Skulle ønske jeg screenshottet denne her også men dessverre nei. Hadde ikke fantasi til å se for meg hvor mye AB er villig til å lyve for sin egen vinning skyld.

 4. Flott innlegg. Det er jammen meg mye rart en kan lese – for de som gidder. God påske, og hjertelig takk for super blogg.

 5. Bøyer meg i støvet Adina🙏🏻👏. Det er så mye løgn og shit fra ab, at det er nesten ikke til å tro. Hvor tar hun det fra?! Hun er jo helt sprø, ja jeg finner ikke mer passende beskrivelse. Skremmende i samme slengen. Hvem viser mensblod??? Da er en ikke riktig navla! Jeg har så mange spørsmål å stille henne, men det blir blokkert! Hvorfor MON tro?

  1. Whoo: Hvis noen skriver dritt og forteller at de er nabo, forstår jeg godt at de reagerer. Forstod ikke helt den at folk ikke kunne bo ved🤔

 6. Jeg mente at det tydeligvis holder å skrive at man er nabo med en blogger som “virker som han tror han er kjendis” for å få vedkommede til å tenne på alle plugger. Hva er så gærent med å mene det?

  Det er utrolig hvordan bloggere selv oppsøker offentligheten uten å tåle at noen mener noe om dem. Jeg mener det ikke er “å skrive dritt” å synes at noen oppfører seg som en kjendis når de blogger, og at såpass må man tåle- selv fra en nabo!

 7. Hei, off Topic, men kommer du(dere) til å skrive noe om Isabelle og Kristin dramaet som har startet opp på nytt etter paradise hotel?

  1. Bebbe: Meget mulig😊 Noen som vet om TV3 har klippet vekk det at Kristin og Dennis visstnok skulle ha ledd bak ryggen til Raad? Jeg ville se det selv, men kunne ikke finne det🙄

   1. Jeg tror det handler om det som vises i episode 11 av Paradise. Isabel skal servere dessert og står med ryggen til. Det kan se ut som Kristin “måler” Isabel og utveksler blikk med Dennis, og Dennis “korser” seg.

    Jeg klarer ikke å ta den TV-serien seriøst, og forstår ikke at de blir med på det IGJEN (som både Isabel, Kristin og Dennis forsåvidt nå gjør) Den er jo selve definisjonen på drama, overdrivelser, eksponering i “fylla har skylda”-situasjoner”. Hele produksjonen handler jo om å klare fange på film at deltagerne driter seg ut, har sex.. eller snakker dritt om hverandre.

    Det er jo ikke akkurat “vennegjengen” på tur det der.

   2. Det ligger der enda, du kan også det i reaksjonsvideoen til Isabel. Du ser det riktignok bedre i den originale episoden, fordi det (tilfeldigvis) kommer med fra to vinkler.

    Jeg er ikke en av de som har tatt noen side i denne saken, men kan vel si det som så at jeg relaterer meg mye mer til Kristin og hennes ‘kamp’/hjertesak generelt i denne debatten. Har aldri fulgt Isabel noe særlig, bortsett fra litt her og der. Har med andre ord ikke tatt noen side i denne saken, MEN hvis du skal skrive om det håper jeg du kan ta med litt om hvordan Kristin har svart følgerne sine i denne saken. Fra første innlegg svarer hun jo bare følgerne med “og du vet alt som skjedde på hotellet eller?”-type svar, uten å egentlig imøtegå den saklige kritikken. Også hun slenger seg på bloggtrenden med å ønske alle kvasse kommentarer (missforstå meg rett, mange av dem er LANGT over grensen, men ikke alle) med “håper du får en faaaantastisk påske!! <3 <3 <3". Haha, sorry – vet det er irrelevant, jeg er bare så lei av bloggere som holder på sånn, og ble litt skuffet av Kristin sin respons i disse kommentarfeltene. Og så fikk hun EN kommentar om rasisme (som SELVSAGT ER HELT PÅ TRYNET), og dedikerer så et helt innlegg nesten til hvordan hun blir nå kalt rasist… Altså, jeg orker ikke. Kan ikke bloggere begynne å svare på den saklige kritikken og drite i alt irrelevant? Hvertfall ikke kun nevne det når de skal forsvare seg selv?Hadde faktisk forventet det av Kristin, men ble ganske skuffa her.

   3. Til N:

    Hvis du er skuffet over hvordan Kristin Gjelsvik bemøter kritikk i denne saken, kan du ikke ha observert henne håndtere kritikk tidligere. Det du beskriver er helt som forventet av henne. Passiv aggressiv stil. Leste bloggen hennes innimellom før, men sluttet etter hennes bidrag til #metoo-debatten, hvor hun blant annet ba saklige kritikere til innlegget om å “få seg et liv”.

   4. Enig med Leonora her. Pleide også å lese bloggen til Kristin før. Syns hun er en av de mer fornuftige bloggerne. Men når hun gang på gang byr opp til diskusjon i blogginnleggene sine, og aldri svarer på de noe mer konstruktive kommentarene – kun takker for de gode ordene, da gidder jeg til slutt ikke mer.

 8. Utrolig hvor mye trafikk de gir KG, får de komisjon fra Egmont mon tro🐣
  Snakket med ei venninne i Tyskland, og hun bare blogg?? Disse damene skjønner kanskje at det ikke er lenge før blogg er helt utdatert og nå melkes det blogg inntekter på siste vers… Bare å ta en kjapp titt på CBE, for meg er det tydelig hva motivasjonen er 💰.
  Jeg skal prøve å slutte dem😉

  1. Takk for link! Når AB forteller i intervjuet at hun er et konkurranse-menneske, både når det gjelder å ha største Facebook-gruppa i bloggverden, score poeng som kjæreste, være en bedre venninne og være best mamma, grøsser jeg. Gud hjelpe meg så glad jeg er for at hverken moren min, kjæresten min eller venninnene mine er med i en konkurranse om å være best!

 9. Mitt drømmepar: Hans-Petter Nygård-Hansen og Anne Brith Davidsen. O la la.

  Ellers er det vel åpenbart (for de fleste) hvorfor en del bloggere har behov for å diskreditere både dere og Kvinneguiden. “La meg nå bare få bryte lover, spre usannheter, utlevere barn, tjene penger på andres komplekser og lovprise dritt ingen trenger i fred”.

  1. De har vært vant til å kunne gjøre som de vil tidligere. At noen setter søkelys på virksomheten de tjener store penger på er ikke så moro for dem 😳 Tror mange bloggere vil miste sin store inntektskilde sakte men sikkert 👍

 10. Norges beste blogg! Så informativ, konkret og ikke minst full av sannhet, i sterk motsetning til toppbloggene… Kjempebra jobb og kjempebra innlegg Adina!

 11. Flott med saklig og oppsummerende informasjon om dette rotet og ryktene bloggere selv legger opp til, for så å benekte kjennskap til i neste omgang.

 12. Butthurt’e bloggere altså! 😂
  Blogging er som med det meste, er ikke bare fordeler.
  “If you can’t take the heat, get out of the kitchen.”

  God Påske!

 13. Digger, digger…..DIGGER dere 🙂 Takk for flott innlegg! Bloggerne i Norge har seriøst MYE å lære av dere når det gjelder innhold, seriøsitet, grammatikk og orden! Dere er bare best.

 14. Beste innlegget dere har hatt på flere måneder (eller kanskje ever?)! Om bare flere bloggere kunne formidle med samme grundighet og kvalitet <3

  (Men, OCD-en i meg bare måå påpeke de flere og/å-feilene som var å se inni her. Spottet minst fem stk jeg ville rettet.)

  Klem <3

  1. H: Tusen takk😘
   Har nok litt OCD selv så jeg setter pris på å få tilbakemelding slik at alt blir perfekt😁 Lurer på hva som har skjedd, for og/å slet jeg aldri med før🤔 Kan det være at jeg er påvirket av bloggerne? Neida 😁
   Klem😘

Leave a Reply