SETT OG HØRT FOR UKE 12

UKAS STØRSTE DRØM:

Hva hadde du svart om du fikk det samme spørsmål som frøkna?

Jeg må si at jeg ble litt paff da hun sa at drømmen nå var en bil. Forbtidligere var det å eie en yacht og å bo i Dubai innen to år. Men det er én drøm som frøkna har gjentatt flere ganger, og som jeg selv alltid har trodd ville realiseres, det er drømmen om å få skrive en bok om sin oppvekst.

Og nylig kunne hun også meddele at hennes største drøm (snart) går i oppfyllelse:

Er det boka? Bilen? Eller yachten?

At hun ønsker seg en Ferrari (uten å ha lappen), sprer seg i bloggnorge:

Siden de begge ler litt av sine svar så kan det tyde på at de selv synes det er litt flaut. Og det er det. Tenk å velge en Ferrari foran en Lamborghini. Makan.

UKAS AVIS:

VG hopper når Sophie Elise sier hopp, det har vi sett flere eksempler på. Ingen kritiske artikler å se der, heller ikke hos de andre. Godt vi kom på banen, si.

Siden media følger VVP, som er de etiske normer for media, er det ikke presseetisk å skrive en kritisk sak om en enkeltperson i denne sammenhengen. Personen ville da følt seg uthengt i media. Bloggerne skjuler seg bak en “personlig dagbok på nett”, og kan dermed si og gjøre som de vil uten å måtte stå til ansvar for det.

I siste VG var det trykket artikler om Sophie Elise der de kun gjengir blogginnleggene hennes. Som da Sophie Elise ble “ranet” i Paris, da skrev Se og Hør og VG om det, og begge gjenga hva hun selv hadde skrevet om saken på bloggen sin. VG mener, som meg HER, at hun ikke ble ranet, men robbet:

Bravo for at de satte seg såpass inn i saken!

Venninnen som var med under “ranet” beskrev det også som et tyveri:

Nylig hadde VG en sak om hva som skjedde i siste episode av Sophies verden:

De mente hun kollapset av et angstanfall, men etter å ha sjekket nøyere opp i saken, kanskje sett episoden, ble tittelen forandret:

Janei, man får si som mor sjøl sa en gang: “det må være rom for forbedringer.”

UKAS RÅD:

Visste du at #kjellolakleiven og Stina har en ting til felles (da mener jeg ikke at de er bloggere begge to)? Begge er fryktelig glad i å lage lister. Stina visste jeg selvsagt om, også at hun er en kløpper på å bruke listene sine om og om igjen. At #kjell også hadde havnet på liste-kjøret, ante jeg virkelig ikke:

Hvem har inspirert hvem?

Personlig elsker jeg å lese slike lister. Måtte jeg velge ville jeg ha valgt #kjell sine. De er smarte og er ikke brukt flere ganger.

UKAS FAMILIEAKTIVITET:

Det kan virke som om bloggen til Martine er rene familiebedriften. Marty skriver, pappa jobber i kommentarfeltet og søster Pernille er irriterende på Facebook.

Jobben hennes er å få delt bloggen og innleggene for flest mulig. Oppgaven løser hun ved å bli medlem i de aller fleste grupper som finnes på Facebook. Der deler hun innleggene om det passer seg eller ikke:

Jeg vet at flere er fryktelig lei dette og synes det er irriterende og virker desperat. Jeg hører også at hun blir kastet ut av grupper og får tilsnakk. Hvorfor greier ikke søs å holde seg til de gruppene som er beregnet for deling av blogger og innlegg?

Kan kanskje mamma Halvorsen jobb bli å holde søster unna sosiale medier, mon tro?

UKAS GAVMILDE:

Litt betaling kunne hun vel ha forlangt.

UKAS MAT:

Vi hører ofte om at Kristine Ullebø ønsker å ha/har et plantebasert kosthold, noe som er bra for henne, bra for miljøet og bra for dyra. Kristine og piraten hennes er i Marbella sammen med flere andre bloggere på en sponset tur og innvielse av et nytt hotell (ser at Kristine og flere andre er dårlig på merkingen).

Da Kristine lå på stranden etter å ha spist masse deilig mat på en vegansk kafé, fant hun ut at hun ville teste ut det å være veganer for en uke:

Med et plantebasert kosthold blir man gjerne kreativ, men at det plantebaserte riket har så mye å by på, det ante jeg virkelig ikke. Og hva er et plantebasert rike egentlig? Et rike fullt av plantebaserte planter?

Neida. Hun mener nok at planteriket har mye å by på.

UKAS OPPKLARING:

Forrige uke stod Anne Brith på ei bru med dystre tanker:

Etter at veldig mange reagerte (sikkert foreldrene og barna hennes også), så hun seg nødt til å forklare seg. Forklaringen gikk selvsagt i hennes favør, for det var tross alt ikke hennes feil at vi overtolket det hun skrev:

Hun kunne selvsagt ikke bare ha skrevet det hele litt mindre dramatisk, slik at dramatiske folk som oss slapp å overtolke hennes ord.

Jeg lurer på om Erik 31, Bærum og foreldrene hans overtolket. Som vanlig var vel alt diskutert og avgjort med de der hjemme.

Sort på hvitt skriver mor sjøl at blogging og pizza kjevling kommer foran hennes fire små:

Eller vent, jeg overtolker nok bare igjen. Det sikkert diskutert og avgjort med de der hjemme.

(Skjermdumper sraad.blogg.no, sofienils1.blogg.no, charlottesolli.no, VG.no, kleivenblogg.com, facebook, rannveigheitmann.blogg.no, krisssy.blogg.no, annebrith.blogg.no)

Adina xoxo