«RANET», EN DRAMATISERING FRA PARIS

Let frem popcorn, jeg lover god underholdning!

Sophie Elise ble “ranet” da hun var i Paris sammen med en god venninne. Ran er kanskje ikke rette ordet å bruke, men som vi vet blir ofte en mus til en elefant når ting gjengis for ofte. Siden dette skjedde uten vold, trusler eller tvang (hvert fall ikke nevnt), må det betegnes som et tyveri.

Tyveri og ran:

(Skjermdumper wikipedia.org)

Det er mange detaljer som mangler i hennes beretning om hva som egentlig skjedde. Hun har unnskyldt seg med at det hele var vanskelig å gjengi da det virket som en fjern drøm. Siden hun ellers er meget god på detaljer, det være seg blogg eller bok, finner jeg dette merkelig. Og når personen vi snakker om er kjent for å provosere og forteller sine lesere tull, tøys og fanterier, er det ikke rart at veldig mange stusser på denne (fantastiske) historien.

Sophie Elise og venninnen hadde kun 30 min. på seg før de måtte dra til flyplassen, da en mann stjal Sophie Elises eiendeler. Venninnens eiendeler ble ikke tatt:

Venninnen greide heldigvis å holde hodet kaldt og dro med seg en gråtende Sophie Elise og la på sprang etter tyven. Under løpeturen greide de utrolig nok å logge seg på Sophie Elises “Find My Iphone”, og kunne dermed følge med på tyvens bevegelser. Da det så ut som at han befant seg i et kjøretøy, ga de opp jakten.

Her må jeg få skyte inn at det finnes mange gode muligheter for å finne både iPhone og MacBook uten at man skal behøver å løpe på kryss og tvers i en ukjent by, i en håpløs jakt på en tyv:

Det burde være en selvfølge at Miss Sophie har tatt backup og aktivert det som aktiveres kan, når hun reiser verden rundt drassende på en MacBook som inneholder noe så verdifullt som et manuskript. Men det kan virke som (Mac)boka var borte:

Well, well, dramaet var slettes ikke over for damene i Paris, om noen trodde det. Mens Sophie Elise satt og ropte og gråt, bestemte venninnen seg for for å haike. Haiking høres ikke særlig trygt ut for to unge turister, men på jakt etter sekken til Miss Sophie, var alt lov. Den første bilen som kom stoppet opp og ut hoppet tre menn med våpen. Miss Sophie var nå helt sikker på at hennes siste time var kommet.

(Stakkar, jeg ser henne for meg der hun sitter med hendene over hodet og tenker på sin LV sekk med (Mac)boka i. Ber hun for sitt liv? Har hun lukket øynene og håper at det hele vil være over på et blunk? Siden jeg ikke har den minste peiling på hvordan det føles å tro at man skal dø av et skudd, må jeg bare spørre).

Det viste seg at det var sivilpolitiet som var ankommet. De hadde ikke noe annet å finne på den dagen og var dermed ledig for oppdraget med å finne Sophie Elises sekk. De ropte: “Get in the car”, noe jeg finner merkelig da dette utspilte seg i Frankrike. De burde heller ropt: “dans la voiture”, eller noe sånt. (Pardon my French, som frua ville sagt). Vel, Sophie Elise så med skrekk på at venninnen hoppet inn i bilen og innså at hun selv måtte gjøre det samme. Siden hun ikke døde, ville hun nå bli solgt som slave, mente hun.

I bil med menn med våpen, begynte en vill jakt gjennom Paris’ gater, på jakt etter sekken til Sophie Elise. De fikk visst oppleve litt av hvert på den kjøreturen, uten at hun forteller noe mer om det. Jeg merket at jeg ble fryktelig skuffet, for her kunne hun ha toppet historien. Hadde jeg ikke visst bedre ville jeg sagt at dette var en sniktitt på en kommende bok. Man vet jo aldri med Sophie Elise.

Sekken kom dessverre ikke til rette selv om de både hadde bilde og adresse til tyven. Det ordnet seg heldigvis med hjemreise uten pass.

Når det gjelder boken hennes så virker det merkelig at alt skal være tapt. Hun har tidligere sagt at boken begynte å nærme seg ferdig:

Da skulle man tro at redaktøren sitter på en god del, om ikke alt. 15. januar ble hvert fall to kapitler oversendt:

Selv om det virker merkelig at det ikke er tatt backup på hennes “livsverk”, så lover hun at det skal bli bok, én eller annen gang:

(Skjermdumper Apple Inc og sophieelise.blogg.no)

Jeg kom plutselig til å tenke på at dette virker som en lignende sak som da mammaen fikk nakenbildene sine stjålet. Da lekket hun dem selv for at de ikke skulle bli lekket. Kommer Sophie Elises til å lekke boka for at den ikke skal bli lekket?

Neida.

PS. At Sophie Elise ble frastjålet sine eiendeler, betviles ikke. Jeg håper virkelig at det ordner seg og jeg må få takke for underholdningen.

Gjesteinnlegg

Til sist vil jeg minne dere på at det er mulig å skrive et gjesteinnlegg her på bloggen. Christina har allerede skrevet og har fått gode tilbakemeldinger fra dere lesere.

Du trenger ikke være mester i rettskriving og du trenger ikke skrive om bare ett tema. Du kan selvsagt være anonym på en anonym blogg om du ønsker det.

Hvor er alle dere som har ønsket å bli en del av denne bloggen? Her har dere er en fin mulighet til å vise dere frem. Og hvem vet, kanskje til og med Vicky ønsker å bidra.

bloggombloggere@outlook.com

PS. I morgen vil jeg svare på noen spørsmål i et eget innlegg.

Adina xoxo