UKAS SETT OG HØRT FOR UKE 10

UKAS NÆRTAGENDE:

I flyfruas ukentlige spørsmålsrunde kom jeg over dette:

(Skjermdump pilotfrue.blogg.no)

Well well, hvor skal jeg begynne. Når flyfrua har valgt å dele sitt liv og sine meninger på nett, da må hun nesten regne med at ikke alle er enige med henne. Leserne ønsker selvfølgelig å si sin mening i kommentarfeltet hennes, for hvor ellers kan de nå henne? Hun svarer ofte småfrekt tilbake og tar sjelden kritikk, noe jeg selv har sett flere ganger. Nå har hun valgt å stenge kommentarfeltet sitt igjen, for å slippe all negativiteten, som hun sier. La meg foreslå en liten tur i mor sjøls kommentarfelt, der er det alltid meget positivt og ryddig, for dit skal det være koselig å komme. Eller, nå har faktisk mor sjøl også stengt av sitt koselige kommentarfelt.

Så hvor skal nå leserne få lov å si sin mening? Skal de bare smile og godta alt som kommer flyvende fra henne? Jeg ser at hun oppfordrer leserne til å skrive på Facebook. Dessverre så er det slik at mange skjemmes over å lese blogger (og Se og Hør), og da ønsker de ikke at venner, naboen eller arbeidsgiver skal se at de gjør. Da tyr man heller til forum. Eller hit.

At leserne kommer med kritikk er ikke “å skrive stygge ting om andre på Internett.” Ja, jeg har sett at noen gå over streken, men disse blir moderert rimelig kjapt. Hun trenger heller ikke like bloggen vår, men å si at vi skriver stygge ting om henne og at det må være noe galt med oss, det gjør at jeg letter fra sofaen, men lander trygt igjen.

UKAS MISFORSTÅELSE:

Det var tøft av Kristine Ullebø “å ta en for laget” ved å møte opp til debatt i NRK. At hun ikke hadde forberedt seg godt nok og dermed ikke klarte å svare bra for seg, gjør det dermed ikke greit å komme med mange “gode” poeng (mot Ulrikke Falch) i ettertid på Instastoryen sin.

Jeg har lagt merke til at mange har hengt seg opp i dette med at man ikke skal få dele bilder av mat og matposjoner på bloggen sin. En stor misforståelse. Her er hva Sunn Fornuft-plakaten sier:

(Skjermdump Unitedbloggers.no)

Her står det sort på hvitt at man bør være bevisst på de små detaljene man deler, som feks. hvor mye man spiser i løpet av en dag. Dette for å unngå at noen kan bli trigget av hvor mye pene og tynne Kristine eller fotballfrue spiser. Som Linnea Myhre så klokt sa det:

(Skjermdumper VG.no Les alt HER )

Her et et eksempel på noen som har misforstått hele poenget, og som ønsker å gi støtte til søsteren sin (middags)rett til å dele maten sin med oss:

(Skjermdump hakonullebo/Instastory)

Hvordan hadde verden sett ut om ikke unge bloggere delte middagsretten eller osten sin med oss? Jeg hadde (ikke) dødd av sult.

Men se her, dere:

(Skjermdump krisssy.blogg.bo)

Jeg er stolt av Kristine, bravo!

UKAS SANNHETS FRA EN MOBBER:

Morten Hegseth i VGTV deltok også i debatten på NRK HER Han har i ettertid fått en del negativitet rettet mot seg da han sa at de fleste gikk inn på Isabel Raad blogg for underholdningens sin del. Personlig mener jeg at Morten var meget god i denne debatten, men at han kunne spart seg med å nevne person.

Uten å gå på person, var det ikke en bittelitt sannhet i hva Morten sa? Leser vi ikke blogger for underholdningens del? Jeg skal glatt innrømme at jeg leser for å bli underholdt (og det blir jeg daglig). Bloggerne provoserer, sjokkerer, imponerer og får meg ofte til å le. Ofte bak en pute.

Om noen tar seg nær av at folk ler av sirkuset som de steller i stand, finn på noe annet å gjøre. Jeg klarer hvert fall ikke ta en person som selger seg selv, moren sin, kjæresten, barna sine og hva enn de har i nærheten, for klikk. Sorry. Er det respekt de ønsker, skift fokus. Bare nevner det, uten å nevne navn. (Vil poengtere at dette ikke handler om alle bloggerne).

Søsteren til frøkna viser sin støtte ved å kommentere på Morten Hegseths Instagram:

(Skjermdump Morten Hegseth/Instagram)

UKAS VIMSEKOPP:

Anne Brith var på tur med Sophie Nilsen og skulle sjekke kontoen sin. Hun fikk panikk da hun fant ut at 130.000kr(!) var forsvunnet fra hennes konto og hun ante ikke hva som var skjedd. Banken var stengt da kl. var over 16 (hun må ha en spesiell bank som verken har chat eller åpent for telefon frem til 20-21). Så hva skulle kakebakemor gjøre nå? Heldigvis fikk Sofie roet henne ned.

Til slutt fant hun ut av det:

(Skjermdump annebrith.blogg.no)

Hva? Går det virkelig litt penger på 4 barn? Og nå hadde hun kun noen få(!) tusenlapper igjen på konto? Hvordan skulle de overleve helgen? Godt at Sofie spanderte lunsjen/middagen.

Men hva med alt hun har fortalt om å leve for 1000kr uka? Er dette hennes måte å fortelle oss at hun har bløffet oss? For vi trodde henne virkelig (ikke). Noen nærmere forklaring på bløffen får vi nok aldri.

UKAS INNBYDELSE:

Som dere vet så har Vicky tatt en pause fra bloggen, men hun har lovet å komme tilbake. Siden jeg er fryktelig ensom ønsker jeg å invitere de av dere som har skrivekløe til å sende meg bidrag som kan bli publisert på bloggen. Brenner du for et tema eller har noe du bare må få ut? Da er du hjertelig velkommen til å sende det til meg. Du velger selv om du vil være anonym eller ikke.

bloggombloggere@outlook.com

Dette gleder jeg meg veldig til. Jeg vet at mange av dere har sterke meninger og skriver bra. Vi får ofte henvendelser fra folk som ønsker å bidra på bloggen så dette må vel passe bra.

Jeg kan ikke love at alle kommer på trykk, og mulig jeg må redigere på noen også, men jeg lover å vurdere alle bidragene.

Skriv!

Adina xoxo