BLOGGERNES 8. MARS

For en herlig Barne -og likestillingsminister vi har.

Takket være bråket i forkant av Vixen (sorry for at det må nevnes igjen), der Ulrikke Falck var en av flere bloggere som trakk seg, og Kristin Gjelsvik fikk brukt sin store stemme til å få sagt hva som er feil i bloggosfæren. Nå har minister Linda Hofstad Helleland (H) endelig kommet på banen og hun inviterte nylig bla. Ulrikke og Kristin til sitt kontor. Hun ønsket å lære mere om hvilken påvirkningskraft bloggerne har og hvordan de bruker den. I dag kunne vi lese en gledelig sak i VG HER

Ikke nok med det, for i dag på selveste kvinnedagen inviterer statsråden til debatt hvor alle som vil kan møte:

Jeg lurer på hvordan noen av våre bloggere feirer dagen. Martine Lunde er opptatt med å vise “bildene som ikke kom på bloggen” der vi bla. får se henne tisse i sanden. Anne Brith forteller om blusen sin og at hun har fått et samarbeid med en butikk i hennes hjemby, Mosjøen. Hun benytter også dagen til å lære oss om riktig merking av reklame, mester som hun selv er:

Kristine Ullebø har ikke postet noe i dag så mulig hun sover. Eller nei, hun er jo alltid tidlig oppe. Da spiller hun sikkert piano eller spiser ost, da. Kanskje hun er på vei til et viktig møte, hvor hun filmer skoene sine mens hun går. Stina har ikke skrevet noe på to dager så jeg regner med at hun driver med contouring og skriver på noen nye lister med gode(?) råd. Hva hun kan den jenta. Sofien Nilsen smeller til med å vise oss rumpen sin, som hun har fått av trening. Hun sier at alle kan oppnå en slik en med hard trening. Synd hun ikke kom på banen med dette før, da vet jeg noen bloggere kanskje kunne fått noen tips. Jeg får tusle meg i vei til gymmen da, for nå ble jeg påvirka. Resultat blir (ikke) delt.

Så hva driver Frua på med på en slik fin dag? Hun er selvfølgelig opptatt med å se fab ut og reklamere for klær som passer både til påske i fjellet, eller i byen. Ida Wulffen da? Hun kan fortelle oss om pølser:

Til sist så ønsker Marthe Borge å gi filmtips for hele familien.

Well well, la oss håpe at de får med seg dagen på dagen, om det er på bloggen eller Instagram.

Det finnes heldigvis håp. Noen bloggere følger med:

Tipper du tenker som meg, at mammaen er i gang igjen. Tittelen kunne hun greit ha tonet ned, men vi kjenner jo mammaen. Der i huset er de to kvinner på kvinnedagen:

Vi fikk også en hilsen fra Marbella:

Jeg må innrømme at jeg har vært en av dem som har ment at kvinner i Norge er så likestilte med menn som vi får blitt. Men etter mye lesing og at #metoo dukket opp, ser jeg at jeg har vært naiv og at dette slettes ikke ikke stemmer. (Det må være rom for forbedringer, som kakebakemor så klokt har sagt). Derfor er kvinnedagen viktig også i 2018, og vi må fortsette å kjempe.

Til sist så vil jeg takke Kong Halvor, han med verdens fineste katt, som sendte en melding for å gratulere oss med dagen. Altså, går det an å bli mere sjarmerende. Katten altså.

(Skjermdumper vg.no, idawulff.no, barne -og likestillingsdepartementet/Facebook, annebrith.blogg.no, kristingjelsvik.no, andreasveinsdottir@blogg.no, funkygine.com, pilotfrue.blogg.no, martinehalvs.blogg.no, mammatilmichelle.blogg.no og sraad.blogg.no)

Gratulerer med dagen til alle kvinner💞

Adina xoxo

26 thoughts on “BLOGGERNES 8. MARS

 1. Camilla Pihl feirer som vanlig med sine reklameinnlegg om diverse varer, men med minst mulig merking. Idag er det to innlegg hvorav det ene er merket “Innlegget inneholder annonselenker” (ikke tilstrekkelig i følge veileder til Forbrukertilsynet) og det neste innlegget, med en av blusene fra det forrige- er innlegget ikke merket i det hele tatt, bortsett fra lenken helt nederst i innlegget. Dette er for dårlig, Camilla og det er et gjentagende mønster. Tidligere i uka kunne man se i to innlegg Chunky Hoops- øreringene (6 mars) og vips- dagen etter, en annonse med de samme øreringene. Produktplassering much? Blir bare lei meg av at en blogg med fine bilder og hyggelig innhold ikke klarer bedre.

  Gratulerer med kvinnedagen og hurra for alle politikere og andre typer influencere som har bidratt til mer likestilling idag! Det trengs- fortsatt.

  1. Stine: Må innrømme at Camilla P har gått under radaren hos oss, men jeg har hørt om dårlig merking hos henne. Takk for tips😊

 2. Vi går spennende tider i møte folkens. AB har nok ikke fått gjennomslag hos noen bokforlag. Fortsettelse følger etter møte med en elg som 4 åring. Proviant kasse innlegg kom det. En unnskyldning for at ting hadde blitt feil i startfasen! Mye synsing frem og tilbake uten å komme til noe poeng. Har de lansert? Hun skriver bla at det blir nesten like billig å kjøpe den som å handle selv. Nesten! Da var det ikke så billig likevel?! Klart hvis en kjøper kneippbrød til 10 kroner og innesperret hønseegg så kanskje?!
  Det var synd med den kassen gitt, så ut som det gikk åt skogen det prosjektet også. Får håpe boken kompenserer!

 3. Gratulerer med kvinnedagen ♡
  Spent på debatten som skal være på NRK i kveld. Håper dere og alle her får en fin kveld videre 😊

 4. Må ikke minst glemme annijor som så fint skrev «happy birthday» på instabildet sitt, etterfulgt av en lang tekst på engelsk som ingen skjønner noe av.
  Hurraa!!

 5. Skulle vært interessant å vite hvilke bloggere som ble bedt om å stille på TV i kveld. Kan tenke meg at flere av de “store” bloggerne ble spurt, men neppe turte stille opp. Sitter nok hjemme bak gardinene og ser på 🙂

  Sitter og ser på TV nå og kan ikke si at Ullebø gjør en god figur……derimot flott at de andre beholder roen og gjør en god jobb.

 6. Ullebø fremstår sur, bortskjemt og lite reflektert. Det er flaut å se på. Heia Kristin, Linda og Ulrikke!!

 7. Hysterisk morsomt å se overtente Ullebø kjempe en kamp hun tydeligvis har lovet seg selv (og sikkert alle rundt henne) å ta når hun først får muligheten til å delta på debatten. Det samme gjelder overtenningen hos sosiale medie-generalen selv. Han hadde tydeligvis et ekstremt behov for å utrykke hvor mye han kan -på kortest mulig tid. Det gikk så fort i svingene at han fikk knapt med seg spørsmålet. Det var på høy tid med en slik debatt igjen! Lurer på hva sophie gjør på…hun burde jaggu fått stått der.

  Jeg fjernet noen ord i innlegget ditt😊 -Adina

  1. Sophie Elise var ifølge henne selv spurt om å delta, men siden hun er bortreist (Paris) på jobb så kunne hun altså ikke. Hun hadde blant annet dette å si da: “La oss si at du velger å ikke operere deg etter å ha sett Kristin Gjelsvik kjefte på TV.. Hva skjer så? Hvordan går man videre og bygger opp en trygghet i seg selv, som i bunn og grunn var det hovedsaklige problemet? Jeg savner verktøyene, for det meste jeg får høre er problemer.”
   Ikke så respektfullt mot Kristin kanskje å kalle hennes saklig begrunnede meninger for kjefting, men respekt er kanskje ikke så viktig når man må utøve den selv. Det er også tydelig at om det ansees som et nødvendig “verktøy” mot utrygghet som jo rammer mange unge mennesker og er helt normalt, så trengs det virkelig å belyses enda mer hvilke andre verktøy som IKKE innebærer å forandre ens egen kropp som et helt normalt tiltak. Problemet er jo ikke at voksne mennesker bestemmer seg for silikon og gjør dette for seg selv, problemet er når dette settes i system, frontes gjennom ulike idoler og forbilder (feks inluencere) med en milliardindustri i ryggen, da er ikke dette lenger et indviduelt valg; men snarere en ny form for hva som er normalt, og det selges en mal for hvordan det er “normalt” og akseptert å se ut. Som igjen skaper et unødvendig kroppspress.
   Jeg synes Kristine Ullebø var modig som stilte opp og kanskje dette kan få henne til å bli sin rolle mer bevisst, for eksempel ved å velge å ikke promotere fillers.

 8. Lite tips! Ullebø sa i debatten at hun angret på å reklamere for restylane for to år siden, men hun gjorde det sist i starten av februar

 9. Og fruen avslutter på sedvanligvis kvinnedagen til å heve sin mektige stemme for å sette søkelys på en meget viktig problemstilling for alle verdens kvinner, nemlig ——- drumroll! ——— det urimelige i at hun får kritikk! Fra andre kvinner! #me #me #me

  😳😳😳🙃🙃🙃

 10. Nok en gang klarer ikke sophie Elise å merke reklame for egen serie….. og altså.. kan hun ikke reise på andre ferier en de hun får sponset? Fryktelig mye språk og surfe reiser hun «anbefaler» leserne sine….
  🙂

 11. Hva gjør forresten Pierre og Isabel i Marbella ? Lever på henne..clickbaits..nei jeg mener YouTube kanalen sin? 🙂 er det bare derfor de bor der.. ? I sin egen boble..

 12. Vet dere jenter, dette innlegget er satt sånn på kornet! Jeg ler høyt!
  Fint at AB har fått samarbeid med en butikk i Mosjøen. Det generer nok mye penger. Har bestillt meg flybillett for å handle der jeg🎺. Ellers da? Hvordan går det med matkassen? Den sterkt forstuede armen så vi bilde av dagen derpå. Ikke blå, ikke fatle. Var det også et clickbait?!jeg bare gleder meg så til fortsettelsen av boken hennes. Unikt liv!
  Stina driver nok med sprøytene sine. Seriøst har hun vondt to uker den er satt om ikke tanten gjør det. Jeg setter på meg selv, det gjør ikke vondt! Hva en skal lese!
  Ullebø, som jeg opprinnelig likte, hva tenker hun idag etter den dårlige figuren hun gjorde igår?!
  Jeg syntes det var synd! Har mye bra på bloggen!
  Hun gnasker vel ost med F!
  Sofie har vi vel sett oss Mette på, på tide å komme videre. Synes ikke rumpetruser er verre enn innlegg i bh jeg for min del!
  Takk for et morsomt innlegg!! Blir tom for ord!👍😘🙏🏻👌🏿

 13. Synes det er trist å se i Isabell Raad sitt kommentarfelt, hun ville jo aldri sluppet igjennom sånne kommentarer om seg selv, men når det er om Morten Hegseth da går det greit!

 14. Kan dere pliis kommentere sraad og hennes fornærmede selv? “Jeg ble mobbet på nrk”, nei frøken raad, du ble utsatt for konstruktiv kritikk. Hun påstår at hegseth sier “10% vil se ut som henne og 90% peker og ler av henne”, mens han i virkeligheten sier “..og 90% synes hun er gæren”.

  Og SEs kommentar til kristin? Hjelp. Herseteknikk, fornærmet, snurt m.m

  1. Og sraad godtar ikke kommentarer der det rettes opp i hva morten virkelig sa..hun vil åpenbart ikke at det skal komme frem, da hun ønsker fremstille det som mobbing. Pliis skriv om det

 15. Beklager, men er så lei den hersen “offer” rollen til diverse bloggere. Er det alt dere kan tilby til leserne deres? Hvor er stoltheten deres? integriteten? Det er søren meg en skam at man kan tjene millioner på noe så ugreit, og komme seg unna med det. Tiden er overmoden for å behandle disse bedriftene på lik linje med alle andre bedrifter. Nå bør det komme lover som regulerer denne “lurvete” bransjen.

 16. Jeg syns det er veldig synd at SE og CBE ikke stilte. Det ville nok skapt en enda mer interessant debatt. Ullebø er jo en liten valp i forhold til de to.

  Igjen, så tenker jeg at dette viser hvilken moral de to største har. De er fullstendig klar over at deres argumenter ikke hadde nådd igjennom og at de ville tapt ansikt. Ser CBE på sin blogg har kommentert at hun ikke så debatten. (Yeah, right)… Ansvarsfraskrivelse på høyt nivå. Lettere å føle seg tråkket på i ettertid tydeligvis.

  Unnskyld språket, men fy faen så lei jeg er disse toppbloggerne som bare spruter ut svada.

  1. Men da var nå litt DIGG at de viste at Caroline Berg Eriksen hadde merket #sponsored langt langt ned i teksten sin om noen øredobber.

   Synd Forbrukertilsynet er ALTFOR slapt!!

 17. Leser cbe en gang PR mnd, det holder. Videoen hun har lagt ut med svar på spørsmål?, det er så gjennomtenkt! Folk går rett på, du er human liksom, du finnes, du er ikke bare en drøm. Flere og flere lager videoer, sikkert noe de har hatt på møter! Hvordan se bak fasaden. Det blir bare en sluere og sluere bransje, hvor mennesker nå påvirkes i enda større grad når de ser de «live». Hvor skal dette ende? Hva kan vi gjøre foruten å la være å klikke oss inn?!

Leave a Reply